Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 870 profilvisninger
 1. Vær forsiktig med fralandsvind. Generelt er i grunnen en kano noe ømfintlig for vind, spesielt alene kan den være svintung å få snudd opp mot vinden, det tar godt tak i baugen. Min erfaring er vel å merke med tunge plastkanoer, ikke Ally. Vil ellers nevne, i tilfelle du ikke allerede har funnet det ut, at dersom du sitter på knærne og støtter baken på setet får du en mye bedre stabilitet og kontakt med kanoen enn hvis du sitter på setet (lavere tyngdepunkt). Vil anbefale et kanokurs, evt grunnkurs i havkajakk, mye er overførbart. Støttetak kan være greit å både lære og teste
 2. Hillestaden; Jeg synes ikke du er en vanskelig kunde for at du reklamerer på den glippen i sømmen. Synes definitivt at man burde kunne forvente på nye sko at sømmen er stramt sydd. En definitiv produksjonsfeil i mine øyne. Hadde det vært sko til 349 kr på Europris hadde det kanskje vært akseptabelt (men egentlig ikke), men den glipa der skal de reparere eller gi deg ny sko. Argument om at det ikke ser ut til å bli et problem er uansett ikke gyldig, en goretexmembran holder visstnok bare et par år og etter det er det jo læret som skal holde vannet ute. Noe det ikke vil gjøre i dette tilfellet.
 3. Det går fint an å låse kajakkene fast til railsen med en kjetting + hengelås eller lang wire - sykkellås. Om de ikke har egen bøyle for låsing så bare tre kjettingen rundt setet.
 4. Har gått noen en del timer / kilometer på Alpina Alaska på barmark og det funker helt greit, men ikke bedre enn at hvis jeg vet at det blir mye trasking uten ski så blir både fjellsko og skisko med. Fordelen er at man da har et par varme gode leirsko i tillegg. Men de tar en del plass i sekken så en løsning med fjellsko kunne vært noe. Et par momenter som ikke er blitt nevnt er at 1) da står man jo med et par ski som strengt tatt fungerer godt kun til slike turer, dersom det stemmer at det ikke blir mer enn en passe god løsning for skigåing, og 2) dette kan være en god løsning for oss med "vanskelige" føtter som sliter med å finne sko som passer (da er fjellskisko ofte enda vanskeligere enn fjellsko) En slik løsning kan fort være mest aktuell på våren, med barmarksparti som kommer frem. Da vil det ofte være god nok bæring på snøen til at man kan ta av seg ski og gå til fots også i brattere parti. Kunne være forlokkende å teste dette på et par gamle smørefrie Madshus Voss jeg har stående.
 5. Hvorfor bruker man fortom av monofilament, er det ganske enkelt fordi det er sterkere? Og hvordan skjøter man da? (knutespleis?) Et par funderinger fra en fiske - noob
 6. Om 2 uker vil jeg tro du er betraktelig bedre enn nå. Har selv gått en del turer etter overtråkk, det går stort sett greit. Som legen sier så er jo din egen smertegrense en grei indikator. Nå er jeg på INGEN måte medisinkunnig, men min erfaring er at du sjelden går deg så mye verre at du ikke kan fortsette neste dag. Det blir varmt og ømt, men naturen er fin åkkesom. Den eneste reelle faren jeg kan komme på er at du pådrar deg et ankelbrudd på tur grunnet at du vil ha svært manglende støttemuskulatur. Tung sekk er en dårlig kombo i så tilfelle, så det spørs litt på hvor idiotsikker og stabil den skinna di er. Jeg har av og til brukt støttebandasje hvis jeg går tur med sekk og dårlig ankel, da såpass godt surra at det nesten ikke går an å få ny overtråkk, for da kan du få trøbbel. Lykke til, gi oss beskjed om hvordan det går!
 7. hvor hardt skal det piskes sammen før tørking? er det nok med et halvminutt med visp eller må det mikses mer ordentlig, for eksempel i en blender?
 8. Har faktisk begge de nevnte til mine barn, som er hhv 3 og 5 år (de fikk dem i 3-årsalderen begge to). Nå har de inntil videre bare brukt dem i ca 15 netter så erfaringen er begrenset, men kjempefornøyd med begge. Alta junior flex er noe mer voluminøs i sekken men med den har poden sovet i 10 minus uten problemer. Den er veldig enkel å få godt tilpasset i hodeenden. Starlight Pro har etter min mening et veldig behagelig innerstoff og virker på en måte mykere, dessuten er den lettere og mindre. Virker dog varm og god. Tror du blir kjempefornøyd med begge. Dersom den neppe skal brukes i minusgrader tilsier både vekt, volum og pris at Starlight Pro vil være evig bra nok. Nå husker jeg ikke i farta hvor lang Starlight Pro er, men det fine med Alta-posen er at poden kan bruke den omtrent til han starter på ungdomsskolen og da kan han gå direkte over på en voksenpose tilpasset eget bruksmønster. Tror Deuter er like lang men husker ikke.
 9. Jeg er ingen habil fisker men deler gjerne noen tanker; ferskvannsfiske er en super aktivitet både til matauk og ikke minst underholdning / tidtrøyte, enten det er telttur eller kveldstur. Du kan gjerne teste både sluk, spinner og mark / dupp. Samme stanga funker til alle ovenfornevnte, så det er bare siste ledd som blir ekstra kostnad når du først har stanga. Slukfiske er både underholdende og spennende, det å fiske seg rundt et større eller mindre vann med 10-30 kast på hvert sted er skikkelig kveldskos. Mark og dupp kan du i prinsippet ha liggende ute en god stund, gjerne i nærheten av leiren mens du koser deg med bål og kveldsmat. Til ferskvann ville nok jeg valgt ei stang som er beregnet til å takle sluker under 10 gram. Dette ble svært basic (lengre strekker heller ikke min kunnskap seg ) men tolket det slik at du gjerne tar imot selv de mest banale tipsene.
 10. Følger veldig godt tankegangen din og tror absolutt dette er realistisk, dersom du ikke synes +0,5 kg på soveposen kontra en dedikert sommerpose er avskrekkende. På de kaldeste vinterturene kan du vurdere om du kan bruke begge posene i et 2-lagssystem, i så fall kan det være verdt å sjekke på forhånd at de passer noenlunde godt sammen. Mange klarer seg ypperlig med en 3-sesongspose til lengre sommerturer, de fleste av oss kan fint spare inn en halvkilo et annet sted på utstyrslista. Eller på kroppen om man skal være helt ærlig Dette ble for så vidt veldig generelt, om du opererer med veldig lange dagsetapper og eventuelle kroppslige begrensninger tilsier at du bør bære så lett som mulig, så kan du se bort fra mine tanker. Men siden du har klart å slite ut en eldgammel sovepose uten å falle for fristelsen til å investere i andre samtidig, vil jeg anta at en høykvalitets 3-sesongspose uansett blir en oppgradering
 11. Hvor var / blir neste tur? Fantastisk prosjekt, drømmer om å få til noe lignende selv om et par år. Masse tid med familien og på tur. Ingen 4-måneders ekspedisjoner i Alaska, men turer på alt fra 3 dager til 4 uker her hjemme i Skandinavia
 12. Oi, såpass. Nysnø altså? Eller finnes der partier hvor snøen rett og slett ikke smelter i løpet av sommeren?
 13. Tenker nok at med de prisene som virker som om de gjelder kan dette være et vel så godt kjøp som Bergans - teltet. Og ser definitivt ut som om det har bedre romfølelse. Trysil 2 er enkelt og greit, lunt og fint men ikke spesielt romslig, spesielt i høyden.
 14. Jeg har et nettopp et Bergans Trysil 2 som jeg bruker på tur sammen med 5-åringen. Stort sett gode erfaringer og ville ikke ha nølt med å ligge i det i en god del vind. Fremstår enkelt og solid. Et par punkt trekker dog ned, i tillegg til vekta: innerteltet er temmelig lavt, det er slett ikke alle som kan sitte oppreist i det teltet forteltet er trangt til matlaging med primus ytterteltet i fotenden er designet slik at det ikke går å få stramt og tette godt mot bakken, sannsynligvis grunnet 2 plugger istedenfor 3. dermed blir det mye blafring om den enden er mot vinden. Men løser seg enkelt med en stein eller to Ellers tenker jeg at det går greit å sove 2 stk i det, finnes absolutt trangere 2mannstelt. Mener jeg betalte 750 på tilbud, så prisen på 1999 som kommer opp på lenken synes jeg er stiv. Selv om det ikke et veldig lett, lar det seg raskt og enkelt pakke kompakt og det er jo en fordel.
 15. Her i Lofoten har jeg en hel del lokalkunnskap så om du har noen tanker om hva du ønsker å oppleve / gjøre kan jeg muligens komme med noen tips. Av de andre områdene du nevner er det bare Dividalen jeg har vært, tror ikke du får det fælt der akkurat... Sånn generelt høres det ut som om du kommer til å få det helt fantastisk, og har lagt en plan med gode muligheter for variasjon i turopplevelsene. Misunner deg og ønsker det en god tur! Om jeg kan bidra noe i planleggingen er det bare å rope ut. Om du er ute etter områder med mindre turister (som jo noen er her om sommeren) kan jeg komme med noen turtips. Men greit å vite om du søker fjelltopper, fiskevann, sandstrender eller kajakkutflukter
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.