Gå til innhold
  • Bli medlem

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
  • Innlegg

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Lofoten-Møring vant dagen sist 9. august 2020

Lofoten-Møring hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

217 Excellent

Om Lofoten-Møring

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

4 008 profilvisninger
  1. Har selv brukt Nammatj 3 en del netter som solo-telt vinterstid. Ser absolutt fordelen med å kunne dra inn pulken i GT-fortelt men har klart meg helt fint uten. Opplever mitt fortelt (ikke GT) som evig romslig nok for 1 person, også med multifuel. Graver fotgrop i ca. halv bredde og setter brenneren på min venstre side. Da er det helt OK med plass til annet utstyr der inne. En super ting med Nammatj dersom du ikke har pulkpose, er at stengene er like lange så du slipper tenke på å finne riktig stang. Som noen er inne på, tror jeg at du uansett blir godt fornøyd med et skikkelig vintertelt fra en seriøs produsent. Kanskje kan det være verdt å tenke på andre faktorer, som hvilket telt du helst kunne tenke deg å bruke også i barmarkssesong? Vekta blir litt viktigere da. Kjøper du et telt i denne prisklassen har du knalltelt i mange år, så kanskje kan du slå flere fluer i samme smekken. Om jeg skal sove sammen med en annen person på barmark drasser vi fint med oss Nammatj 3.
  2. Vi har ei gammal seterbu på ca. 500 meters høyde i Møre & Romsdal. Ca. 100 meter fra bua er det et gammelt vann-oppkomme. Dette har vært nærmest ubrukt i 5-10 år, siden vi stort sett henter vann i elva litt lengre unna. Men i gamle dager var dette visstnok hovedvannkilden, siden man hadde kortere å gå. Noen som vet hva man kan forvente av vannkvalitet på sånne gamle oppkommer, uten å analysere vannprøver? Vannet ser greit ut, og det lukter heller ikke ille. Litt rusk men det er kanskje pga. det er overgrodd grunnet lite bruk. Er slike oppkommer "selvrensende"? Noe sirkulasjon er der sikkert og det er nødvendigvis grunnvann. Hadde vært gøy om noen har peiling her. Kan sikkert bare la det stå til og teste men greit å slippe unna magesjau el.lign hvis det er sannsynlig at vannet er av dårlig kvalitet i oppkommer som ikke blir brukt.
  3. Min nesten ubrukte "ergopump" til Omnifuel fungerer dårlig. Den får liksom ikke luft. Det arter seg slik at når jeg pumper i normalt tempo, så er det kun omtrent på siste centimeteren at den gir trykk. Hvis jeg drar ut stempelet og slipper det, så går det ganske langt inn igjen. Om jeg holder stempelet i uttrekt stilling i 5-10 sekunder så gir pumpa mer virkning men det er jo slitsomt å skulle pumpe så sakte.... Virker på en måte som om lufta ikke kommer inn i stempelet slik at det blir undertrykk der inne og da blir jo oppbygd trykk naturlig nok sparsomt. Noen som har gode tips på hva dette kan skyldes og hva som evt. kan fikse problemet? PS Jeg har fettet opp lærpakninga og den ser hel og fin ut. På forhånd takk for tips!
  4. Har noen testet å hjemmetørke ferdigretter, slik som lapskaus, gryteretter, hjemmelaga potetstappe etc., for så å bare tilsette vann og koke opp mens man er på tur? Jeg har stort sett tørket ingrediensene hver for seg og så kokkelert på turen, men det er unektelig enklere å beregne både porsjoner og krydder etc. hvis man kan lage alt ferdig før man drar. Ser for meg at man i så fall kanskje må holde seg til ganske små kjøttbiter for at de skal svelle tilstrekkelig sammen med alt det andre. Hva om man f.eks. legger en tjukk gryterett utover et bakepapir og tørker det i 6-8 timer? På den måten kan man også lage gode retter av det man tilfeldigvis har i kjøleskapet når man skal i gang.
  5. Hei og takk for et fint tips. Det er absolutt aktuelt å satse på den turen der! Jeg er litt redd for at turen går litt vel nærme E6 store deler, har du gått den selv og vet hvordan trafikkstøyen oppleves langs ruta? Har du konkrete tips til fiskevann som ligger nærme ruta, type mindre enn en kilometers avstikker? Har kikka litt på kart og det er ikke usannsynlig at vi gjør oss noen ekstra avstikkere langs de mer avsidesliggende veiene langs ruta. Et par veikroer med is og kaffe er ikke noe minus for dem i følget som er mer opptatt av de små gleder langs ruta og mindre opptatt av å gå i spektakulært landskap. Det kan tross alt vi andre gjøre når som helst med møre- og lofotnaturen rett utenfor stuedøra
  6. På sensommeren eller tidlighøsten er vi 3 generasjoner som ser for oss en ordentlig kosetur. Meg, min 7 år gamle sønn, min pensjonistfar og min bror. Ser for oss 3-5 dager med enkel framdrift og ikke for lange etapper. Siden min bror har litt spesielle behov, skal vi ha med bagasjevogn som kan trekkes, f. eks. en Nordic Cab. Dermed er Rallarveien sett ut som en foreløpig plan med grusvei av OK standard. At det underveis finnes et hotell hvor man kan kjøpe is og kaffe er en bonus men ikke et must. Logistikken kan være litt utfordrende for meg og Junior som bor i Lofoten, siden vi helst vil kunne dra på kort varsel etter været. De to andre bor i Møre og Romsdal og er mer fleksible, de kan på kort varsel dra av gårde i bobil. Lurer derfor på om det finnes tilsvarende ruter nord for Polarsirkelen? Kanskje i Nordsverige? Ønskene er fin natur (joda, subjektivt begrep), grusvei eller tilnærmet det på stort sett hele ruta, mulig å gå med en gjennomsnittlig 7åring, gjerne noen fine fiskevann. På forhånd takk for tips!
  7. Fikk overta fra en kjenning en 3-sesongs fibersovepose fra McKinley som bare lå og ikke ble brukt, skulle egentlig være til overnattingsgjester. Ser ut som om den er helt ubrukt, og siden jeg ikke har fiberpose fra før kan dette bli en fin følgesvenn på for eksempel padleturer. Men den har visst ligget komprimert i trekket hele tiden, så jeg mistenker at isolasjonen mangler spenst. Skal jo uansett vaske den, så lurte på om noen vet om slike fiberposer kan fluffes opp igjen med tennisballer i tørketrommel, slik som med dunposer?
  8. Har slitt en del med dette selv, og den boxeren der ser ganske ideell ut til å forebygge. For min del hjelper lengden på boxeren godt, har brukt aclima long shorts men den der ser muligens enda lengre ut. Vet ikke helt om du plages mest mellom lårene eller rundt familiejuvelene, når det gjelder sistnevnte er det etter min erfaring en fordel at boxeren er ganske tight slik at det ikke blir pløsete stoff som folder seg og gnager i området. Derfor er jeg usikker på om avklipte stillongser er bra, de er gjerne noe mer romslige der. Unngå å bruke boxere der nederste kant / søm havner akkurat der lårene presser som mest mot hverandre. Alexander Gamme brukte tynne damestrømpebukser på sin tur til Sydpolen, kan jo også være verdt å teste ut
  9. Nei, tenker på en liten vanntett pakkpose som kun inneholder de tørre klærne jeg bruker i teltet. Tror den er ca 10 liter. Altså ullklær (sokker, boxer, buff, stillongs, teltsko, tykk trøye), ullgenser + bukse, tynn lue eller balaklava, tynne hansker og sikkert noen ting jeg ikke kommer på i farta. Disse klærne bruker jeg i teltet hele uka. Når jeg har pulk og god plass koster jeg gjerne på meg et mellomlag utelukkende til teltbruk. Så når jeg skifter har jeg luksusen av å bare kunne trekke fram et kompett, tørt og relativt rent sett med klær. Om jeg bruker bedding er det greit å ha denne posen der. På natta fungerer den fint som pute med mellomlaget oppi, om soveposen er tilstrekkelig varm med kun basislaget.
  10. Det meste innenfor min kompetanse / erfaring er sagt. Har du muligheten til å trekke innomhus for tørk dersom ting blir våtere enn forventet, eller forhindrer DNTs korona - regler dette? (jeg er ikke kjent på ruta og vet ikke hva der finnes av hytter). Må ellers bare få gratulere med å ta steget og dra på solotur ei uke med pulk, mange vegrer seg for den milepælen! Det blir ikke den siste, det er mitt tips
  11. Det var lårlomme på min første tørrdrakt, jeg opplevde det ikke som et problem men brukte den i grunnen heller ikke særlig mye. Om drakta ellers passer kan den jo bare snittes bort. Nå skal det sies at drakta ikke var identisk som den jeg linket til, fant ikke igjen nøyaktig modell, men dette er også nærmere 15 år siden. Uansett så syntes jeg at Crewsaver var OK kvalitet til en rimelig pris og dermed et merke man kan vurdere om det er slik at man ikke bør gå for Nemo.
  12. Jeg brukte denne i en del år: https://www.xxl.no/typhoon-hypercurve-b-e-w-latex-socks-torrdrakt-voksen/p/1173744_1_style Til slutt var det lateksføttene som ga opp ånden, skal nevnes at du trenger beskyttende sko utenpå dem, de er ganske tynne og skjøre i seg selv. Jeg kunne sikkert vært bedre på konsekvent skylling etter bruk og det skal visstnok gå an å bytte dem om du er brukbart hendig. Så i prinsippet skal nok denne kunne vare mer enn de ca. 5 årene jeg brukte den. Men da snakker vi forholdsvis aktiv bruk med gjennomsnittlig en tur i uka. Neoprenmansjettene i hals / håndledd er ganske slitesterke. Husk å smøre glidelåsen. Først hadde jeg en Crewsaver, omtrent en sånn: https://www.bygghjemme.no/fritid-och-marine/lek-og-sport/vannsport-og-vannlek/vatdrakt-og-torrdrakt/torrdrakt-crewsaver-atacama-sport/p-956463-956466?utm_source=prisjakt&utm_medium=pa&utm_campaign= Her var det glidelåsen som ble ødelagt, den opplevdes omtrent like slitesterk og god som Typhoonen så det blir kanskje litt smak og behag i forhold til glidelås fremme eller bak. Jeg har nå en Ursuit AWS, den har føtter i samme materiale som drakten og plastglidelås (begge deler en fordel etter min subjektive mening) men den er et par tusen dyrere.
  13. Uansett så er det jo fantastisk å høre at du har bestemt deg for å skaffe eget telt! Håper du får masse glede av det 😀 Og det virker som om du styrer unna det aller mest udugelige på markedet, så da blir du nok fornøyd uansett.
  14. Bergans Trysil (og tilsvarende) er ofte laget i polyester istedenfor nylon. Materialet er litt tyngre, stivere og svakere enn høykvalitets nylon (har jeg hørt, har ikke opplevd problemer med polyestertelt). Trysil - teltet er trangere (spesielt lavere) enn Compact Light. Mitt inntrykk av McKinley - telt er generelt bra, hadde 2 stk McKinley Escape 3-telt på en skole jeg jobbet, og de tålte overraskende røff bruk. En kompis bruker fremdeles sitt McKinley-telt fra konfirmasjonen for 25 år siden. Mellomklassetelt med aluminiumsstenger burde funke greit for de fleste, selv om du nok vil sitte igjen med et bedre telt til samme pris om du kjøper et kjempegodt telt brukt.
  15. Akkurat der er jeg på tynn is, man kan sikkert ta utgangspunkt i rivestyrker og vannsøyler etc men har ikke foretatt en sammenligning mellom de to. Uansett så er dette et typisk mellomklassetelt, det er generelt bra og godt nok til det meste, men holder ikke like godt i lengden som for eksempel Hilleberg (som jo er 3 ganger så dyrt). Designen er veldig tradisjonell så det burde finnes mange gode alternativer om du ønsker et tilsvarende telt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.