Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  177
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 231 profilvisninger
 1. Har en Kajka 75. Meget godt bæresystem, stabil og god på ryggen. En liten bakdel jeg ikke var forberedt på var at for meg som har ganske stor mage, så bremser det brede og gode hoftebeltet siste del av bevegelsen til låra når jeg går oppover i bratt terreng. I flatere terreng er det lite å utsette på komforten. Jeg valgte Kajka nettopp pga et bæresystem som er designet for å tåle mye vekt, og her har den ikke skuffet. Dog er det ikke alle funksjonene jeg bruker aktivt, for eksempel tørkesystemet med pose eller muligheten for å dele opp hovedrommet i en nedre og øvre del (bruker pakksekker så våt sekk innvendig er ikke et problem). Den buede glidelåsen nederst bruker jeg sjelden siden tilgangen fra sidene er såpass bra. Den er dessuten noe kronglete å bruke. Kajkaen hadde etter min subjektive mening vært en tilnærmet perfekt sekk uten et par av detaljer som gir ekstra vekt og pris.
 2. Tja... Jeg tror det er litt ulikt hva man definerer som overfylt. Dersom man må ha 3 km til nærmeste telt så er nok Lofoten nå om dagen problematisk. Men om man går utenom de mest typiske stedene (Reinebringen, Kvalvika, Ryten, Unstad - Eggum, Hauklandsstranda, fjelltoppene Mannen, Glomtind, Tjeldbergtind for å nevne noen) og ellers beveger seg minst 15 min unna bilvei så tar det gjerne en time eller tre mellom hver gang du ser folk. Et par konkrete tips er Strømøyvatnet via Andopen på Flakstadøya, Smortvarden i Valberg, Trolldalen i Valberg (fine fiskevann), inn Olderfjorden på nordsida og videre til Botnvatnet og / eller andre vatn øst for Olderdalen (vel oppe der treffer dere neppe folk, på de andre turene må dere regne med å hilse på folk på stien innimellom). Ellers er fjellområdene mellom Kringlebotnvatn (Gammen) og Valbergsdalen på Vestvågøy relativt lite besøkt. Kommer bevisst med korte tips siden dere neppe blir så lenge i områder. Til andre friluftsfolk som er skeptiske til Lofoten om sommeren: Det er enormt mye folk langs veiene og på de mest kjente plassene men jeg har stort sett til gode å dele teltplass med andre, så lenge jeg går minste en halvtime fra veien. Det er utrolig vakkert her tross noe kronglete kjøring før du får tatt føttene i bruk. God tur!
 3. Kartet heter Topo Experience Pro. Det kom på en liten sd - brikke som sitter i kortleseren i GPSen. Etrexen min er 10 år gammel og har lite internminne så muligens derfor den måtte på brikke. Dersom jeg følger menyen Hvor skal du - geografiske punkter - landgeoobjekter så får jeg opp nærliggende fjelltopper. Innsjøer og lignende på vanngeoobjekter Pyttegga er fin! God tur .
 4. På min Garmin Etrex med Topo - kart over hele Norge (på brikke) får jeg opp forskjellige kategorier når jeg trykker på "hvor skal du?". En av kategoriene er overnatting, og her får jeg opp DNT - hytter. Kan også legge inn for eksempel koordinater. Usikker på om dette var svar på spørsmålet ditt men denne funksjonen har jeg hatt mye glede av. Holder da også koontinuerlig kontroll på hvor langt det er igjen i luftlinje, og hvilken retning målet ligger.
 5. Jeg ble imponert over han 16 - åringen i siste program! Ingen sure miner, selv om jeg helt fra godstolen formelig kunne kjenne hvordan myggen krøp og stakk overalt... Flott pågangsmot og en ungdom som allerede er mange hakk over den gjennomsnittlige voksne i ferdigheter og selvstendighet.
 6. Har ikke sett den blanke spritbrenneren der før. Settes kjelen bare direkte oppå? Oppleves den ustødig?
 7. Jeg har brukt plaststrips som tres gjennom 2 borra hull i plata. Danner da en liten U på hver side av plata. Så er det bare å skyve leppene på beina inn i disse U-ene. Sitter godt nok etter mitt syn. Kan løsnes enkelt når det skal pakkes.
 8. Hmm, det må være temmelig stive og vridningsstabile støvler dersom Alaska er myk i forhold.... Men på brede ski med 75mm er det selvsagt mulig at den føles for myk. Hadde vært spennende å prøve en Andrew - støvel men ser ikke ut som om de kommer med BC.
 9. Alpina Alaska har etter hvert blitt min favoritt. Har dog BC - binding men skoen er bra den. Kan bekrefte at den er vridningsstiv. Har prøvd 3 BC - støvler og både ang stivhet og slitestyrke rangeres de slik etter mitt syn: 1) Alpina Alaska 2) Fischer BCX 6 3) Alfa Synnfjell Alfa - støvelen fulgte med i en rimelig pakke men merka virkelig forskjellen da jeg på en 4-dagers tur i ulendt terreng med ryggsekk måtte bruke den istedenfor Alaska, da sistnevnte var på reklamasjon (gummikanten rundt hadde løsna litt). Liker også at den er såpass høy siden jeg ofte slurver med bruk av gamasjer. Alpina Alaska er og ganske varm. Har brukt den i -35 med tynn liner + middels tykke ullsokker, men da i kontinuerlig aktivitet, så jeg hadde muligens holdt meg varm i det meste av skistøvler. Siden støvelen er såpass høy stiv vil jeg tro den gir god stabilitet på et par ski med 75mm.
 10. Har stort sett brukt sportstape, samt en gang kinesiotape. Har ikke prøvd Tensoplast, hvor kjøpes det? Duoderm kjenner jeg heller ikke til. Kan faktisk hende løsningen er noe så enkelt som en skikkelig god tape og hyppige sokkeskift - det ville i så fall vært gull!
 11. Joda, pleier å teipe forebyggende men opplever ofte at tapen løsner på våte føtter - og da gjør den gjerne mer skade enn bra
 12. Dette er kanskje et skikkelig dumt spørsmål, men har du standardnøkkelen til DNT? Så en gang en youtube - video av noen unge damer som måtte bryte seg inn på ei DNT - hytte på vinteren ved å knuse et vindu, siden været ble dårligere enn de hadde trodd. Mulig der finnes hyttevakt nå, men tror det er mest om sommeren i Tafjordfjella.
 13. Litt OT, men må nesten få spørre hvilken rute du har tenkt å gå?
 14. For det første: Synes det er sporty og supert at du drister deg ut på tur i ei uke! Dette blir en knall erfaring, uansett om maten strekker til eller ikke. Min erfaring er at pølsesnabber / morrpølse er ganske "drøyt", du spiser ikke all verden før metthetsfølelsen melder seg. Så du trenger nok ikke mer enn et par store så har du både pålegg og snacks. Kjenner igjen typen; Strandamør, verdens beste! Har du litt brødmat i tillegg? I så fall synes jeg mengden ser rikelig ut for snille dagsetapper. Om du vil teste ut å tørke en kjøttdeigpakke og spe oppi suppa eller potetmosen, er det veldig enkelt å få til. En stor fordel med hyttene i Tafjordfjella er at de (fleste?) er selvbetjente. Du kan dermed handle både hermetikk, brødmat og snacks der. Og så kan det jo være greit å stikke innom for å brenne opp litt søppel. Jeg pleier å fjerne mest mulig unødvendig emballasje før jeg drar. Sparer både vekt, volum og mengden søppel.
 15. Jeg synes også 35mm glir merkbart bedre enn 45, og fremdeles har bra feste. Men vurder hvor lenge du vil kunne gå før du evt bør bytte til 45. Min erfaring er at det er lettere tenkt enn gjort at det "er jo bare å bytte feller", i praksis i kulde og vind er det ofte mer herk enn at man gidder og da sparer du kanskje mer krefter på godt feste enn på litt bedre gli.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.