Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Nylige profilbesøk

836 profilvisninger
 1. Lofoten-Møring

  Polarmond Alt i ett sovesystem - ny tankegang😀

  Artig konsept, uten at jeg helt klarer å se de åpenbare fordelene kontra et godt solotelt og liggeunderlag + sovepose av topp kvalitet - noe som egentlig ikke trenger å bli verken dyrere eller tyngre. Noe av fordelen skal kanskje være det lille "soverommet" som holder godt på varmen. Men med flere dagers bruk ser jeg for meg at det kan bli fuktig der inne, i hvert fall for oss som svetter en del Skal absolutt ikke avskrive det uten å ha testa det selv. Men kommer ikke til å bla opp pengene nei....
 2. Lofoten-Møring

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Dersom man ikke underviser i forsvarlig bruk av brennere, skal man heller ikke la elevene bruke dem i skoletiden. Det gjelder BÅDE gass og rødsprit. Så enkelt er det faktisk. Det å skulle ramse opp en del ting man kanskje ikke får tid til dersom man kjører opplæring i brennere, blir faktisk for dumt. Dersom man ikke allerede gjør dette, får man foreta en prioritering etter profesjonelt skjønn. Det er jo ikke akkurat slik at alle skoler i Norge bruker nøyaktig like mange timer på basketball i løpet av ungdomsskolen.
 3. Lofoten-Møring

  Skoleturer og rødsprit brennere

 4. Lofoten-Møring

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Dersom modellen er at man slenger ut en rekke grupper elever på et visst område, nevner overfladisk at rødsprit kan være farlig, og så lar alle "styre med sitt", er jeg enig i at rødsprit er lite egnet. Men det er slett ikke det som er regelen, etter min erfaring. Jeg er dessuten enig i at gass er både sikrere og enklere i skolesammenheng (akkurat det går ofte ut på det samme). Men igjen: Jeg er imot "refleksen" å forby alt som kan være potensielt farlig. Noe av det mest meningsfylte jeg har gjort i løpet av lærerkarrieren, er å gi elever 16-timers grunnkurs i havpadling. Selvsagt i små grupper, og med meg som godkjent instruktør. Er veldig glad for at ingen forbydde meg å gjøre dette, fordi kajakkpadlere av og til kommer ut for ulykker.
 5. Lofoten-Møring

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Jeg jobber selv som lærer i ungdomsskolen og da mellom annet i valgfaget Natur, miljø og friluftsliv. I mine klasser starter vi alltid året med en grundig opplæring i forsiktighetsregler ved bruk av rødsprit og gass. Er enig i at gassbrennere stort sett er mer hensiktsmessige, men det blir på en måte tull å skulle forby alt som har potensielle brukerfeil. Min viktigste sikkerhetsregel som blir innprentet 100 ganger, er å aldri fylle rødsprit på en brenner med mindre den er så kald at du kan holde den å hånda. Dette er kanskje litt overdrevent, men det vet jo ikke de De fleste som skal en del på tur, møter før eller siden på en rødspritbrenner. I min bok er det bedre at de kan å bruke dem enn at vi kvitter oss med dem. Så får man heller være forsiktig med brennere, bruke hjelm når man sykler, gå ut når brannalarmen går, bruke sko når man spiller landhockey, ikke hogge med øksa på en kubbe man holder i hånda, etc etc. Istedenfor å forby rødsprit, sykler, hockeykøller og økser i skolen.
 6. Lofoten-Møring

  Innspill på valg av nye fjellstøvler

  De skoene jeg til dags dato har hatt best ankelstøtte i, var et par Hagløfs Grym. Bare synd de tok inn vann etter knappe halvannet år... Har selv svake ankler og bra erfaring med Skarven, men om de ikke passer din fot blir det ikke noe særlig. Kan også skryte av både ankelstøtte og vanntetthet på Lundhags Syncro. For meg var de noe trøblete å gå inn, men det er nok individuelt. De er dessuten relativt lette for høyden siden de er rene skall - sko uten for. Likte ellers godt tipset om å montere nye såler! Gjenbruk er gull
 7. Har selv undret og delvis irritert meg over manglende bagasjekapasitet på bæremeis. Vurderte noen såkalte Balance Pockets for å feste fremme, de gir en del liter ekstra volum https://www.aarnpacks.com/pivoting-balance-pockets Endte med å heller gå såpass korte turer at poden kunne gå selv. Problemet var mer merkbart på lengre dagsturer. Senest nå i helga lå vi i telt, men da med 20 minutts gange fra bilen. Tipset om å slippe bære vann er gull verdt, utrolig hvor mye mer vann det går når man er to + litt mer hygienebehov hos en 3-åring enn hos meg Fordelen med korte turer er også at man sjelden blir så gjennomsvett at skift innerst er nødvendig = vekt og plass spart. Jeg får greit plass i en 80-liters sekk til det jeg og guttungen trenger for ei natt rundt frysepunktet. Da er luksus som kosebamse, bok og lørdagsgodt på plass. Ellers er barn ofte enklere i matveien enn oss voksne, så ikke planlegg for avansert mat. Ser dessuten for meg at man vinner noen ekstra varmegrader ved å twin - zippe soveposene, uten at jeg selv har prøvd dette.
 8. Lofoten-Møring

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Jeg legger merke til at Helsport Outlet har Spitsbergen 3 pro camp til 5 lapper. Tunneltelt med fire like stenger er flott ang lett oppsett
 9. Lofoten-Møring

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Kanskje Bergans Helium Dome 3? Har ikke testa det selv men når det funker for Tjukken & Lillemor over Grønland så kan det vel ikke være så verst? Ellers kjøpte jeg selv et McKinley Quantum 3 på billigsalg (2 tusen) fra en Gmax. Dette selges ikke lengre i nettbutikk, jeg fikk det tilsendt fra butikken. Bortsett fra latterlig uvørent skårne teltplugger (les: skar opp håndflata og måtte finne frem fila) så er det noe av det mest "value for Money" jeg har testa. Kan skrive under på at det står i skikkelige kastevinder, måtte ut og få nedi pluggene på forteltet på nytt 3 ganger ei vindfull natt. Tror dette var Mckinleys halvbra forsøk på å lage et ekspedisjonstelt en gang i tida. Edit: ingen av disse har vel egentlig romslig fortelt ift matlaging men skulle ellers fylle kriteriene godt.
 10. Lofoten-Møring

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Natt til i dag ble det telttur med familien. Første telting for jenta på halvannet år, en av mange for poden på nærmere fire år. Nærme veien for enkelhets skyld men uansett utrolig deilig. Og jentungen sov faktisk.... SUKSESS!!!
 11. Lofoten-Møring

  Små barn og soving i telt - har noen tips?

  For min del med guttungen på snart 4, har det funka bra å gjøre de siste kveldsrutinene så like som mulig som ellers hjemme; altså bære med seg koseteppet og kosekluten, favorittbamsen eller andre trygge ting - selv om det tar litt ekstra vekt og plass. Pluss ei bok. Hvis det funker i heimen funker det ofte også på tur Men noe turning og ekstra leking / kos i teltet er nesten "obligatorisk". Ungene er jo også på tur, akkurat som far.
 12. Lofoten-Møring

  Friluftsgave til brudepar?

  Takker for tips så langt. Vi bor langt fra hverandre i landet så det blir vanskelig å gi en opplevelse jeg skal være med på selv. Men den mest vellykkede gaven jeg har gitt noensinne var nok til et vennepar som fikk grunnkurs havkajakk med meg som instruktør. Personlig tenker jeg at man må kunne gi noe utenfor lista uten at det "tas ille opp", er jo grenser for hvor høytidelig og forutsigbart alt må være. Så lenge det er noe man vet vil bli brukt og satt pris på. Likte ideene om både dobbelt underlag og glamping - helg. Samt tips til småtingene som kan slenges med, sånt gjør jo det hele mer personlig.
 13. Lofoten-Møring

  Friluftsgave til brudepar?

  Hadde i utgangspunktet ikke tenkt meg høyere opp i pris enn mellom 1-2 tusen
 14. Lofoten-Møring

  Friluftsgave til brudepar?

  Jepp, burde nok presisert bedre. Han liker både ski og fjelltur, men som par er de mer typiske "marka - folk" med lavterskel friluftsliv som fokus.
 15. Lofoten-Møring

  Friluftsgave til brudepar?

  Hjelp søkes! Jeg skal i et bryllup neste helg, og attpåtil som forlover. Brudeparet har (selvsagt....) satt opp ei ønskeliste med de sedvanlige interiør- og kjøkkentingene. Kjenner at det byr meg midt imot å skulle henge seg på den bølgen, og ønsker mye heller å gi noe friluftsrelatert. Brudgommen har jo en del utstyr fra før - men hva er det dere har / ser at andre har, som passer for par å ha med seg på tur - og som ideelt sett gjør at man kommer seg enda mer ut??? På forhånd takk
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.