Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  166
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Nylige profilbesøk

989 profilvisninger
 1. Lofoten-Møring

  Mat for en uke på ski i tafjordfjellet

  Dette er kanskje et skikkelig dumt spørsmål, men har du standardnøkkelen til DNT? Så en gang en youtube - video av noen unge damer som måtte bryte seg inn på ei DNT - hytte på vinteren ved å knuse et vindu, siden været ble dårligere enn de hadde trodd. Mulig der finnes hyttevakt nå, men tror det er mest om sommeren i Tafjordfjella.
 2. Lofoten-Møring

  Mat for en uke på ski i tafjordfjellet

  Litt OT, men må nesten få spørre hvilken rute du har tenkt å gå?
 3. Lofoten-Møring

  Mat for en uke på ski i tafjordfjellet

  For det første: Synes det er sporty og supert at du drister deg ut på tur i ei uke! Dette blir en knall erfaring, uansett om maten strekker til eller ikke. Min erfaring er at pølsesnabber / morrpølse er ganske "drøyt", du spiser ikke all verden før metthetsfølelsen melder seg. Så du trenger nok ikke mer enn et par store så har du både pålegg og snacks. Kjenner igjen typen; Strandamør, verdens beste! Har du litt brødmat i tillegg? I så fall synes jeg mengden ser rikelig ut for snille dagsetapper. Om du vil teste ut å tørke en kjøttdeigpakke og spe oppi suppa eller potetmosen, er det veldig enkelt å få til. En stor fordel med hyttene i Tafjordfjella er at de (fleste?) er selvbetjente. Du kan dermed handle både hermetikk, brødmat og snacks der. Og så kan det jo være greit å stikke innom for å brenne opp litt søppel. Jeg pleier å fjerne mest mulig unødvendig emballasje før jeg drar. Sparer både vekt, volum og mengden søppel.
 4. Lofoten-Møring

  Falketind 68 – alternativ til kortfeller

  Jeg synes også 35mm glir merkbart bedre enn 45, og fremdeles har bra feste. Men vurder hvor lenge du vil kunne gå før du evt bør bytte til 45. Min erfaring er at det er lettere tenkt enn gjort at det "er jo bare å bytte feller", i praksis i kulde og vind er det ofte mer herk enn at man gidder og da sparer du kanskje mer krefter på godt feste enn på litt bedre gli.
 5. Lofoten-Møring

  Hvordan pakke en pulk

  Artig tråd å følge, vil anta her finnes tips for både erfarne og helt nybegynnere. Dagens tips for min del ble "dagens mat". Har inntil videre operert med matpakke / litt snacks, men å legge over dagens rasjoner i en pose vil nok være en grei måte å ordne på. Fint i forhold til planlegging etter hvert også. En fordel med kokeutstyr + diverse i en plastkasse, er at brenneren får stå ferdig montert med brenselflaske oppå brennerplate hele turen.
 6. Lofoten-Møring

  Hvordan pakke en pulk

  Dersom du har en liten ryggsekk i tillegg så gjør det det litt enklere å få tak i det du trenger under marsj. Har vært noen poster rundt dette med sekk + pulk. Personlig opplevde jeg ikke sekken som plagsom, pluss at skulderstroppene på den standard pulkselen som på mine "pingle - skuldre" har en tendens til å gli ned, plutselig satt som støpt med en ryggsekk over seg.
 7. Lofoten-Møring

  Hvordan pakke en pulk

  Skal ikke skryte på meg å være erfaren, men ha da vært på ukestur med pulk. Om du skal på tur i kupert terreng er det gull verdt om du klarer å få det tyngste nederst. Særlig hvis du har stivt drag så er det litt klabb å skulle ordne en velt. Et par tips ang pakking: - Jeg har en pakksekk som inneholder kun det tørre settet som jeg tar på meg i teltet. Gjør skiftinga til en lek. - sportstape funker til merking av pakksekker - jeg synes det er flott å ha en lav plastkasse som inneholder kokeutstyr, bok, radio, teltlykt, middager osv som skal inn i teltet. På den måten er det kun kassa, matposen, senga og skifteposen som trenger inn i teltet. - 1 pakksekk bruker jeg til "i tilfelle - ting" som ekstra skitupp, multitool, fellelim osv. Den blir forhåpentligvis liggende i pulken hele turen.
 8. Lofoten-Møring

  Tørre føtter på vårskitur

  Takker for gode tips. Om man blir gående med pulk så er jo en boks talkum greit å drasse på uansett. Plastposer har jeg ikke prøvd. Kan jo også vurdere å investere i et par dampsperresokker dersom det trikset funker fint.
 9. Lofoten-Møring

  Ski til person på 100kg og 166cm

  For en tung person som er uvant på ski ville jeg ha valgt noe stødig. Det utelukker kanskje de smale langrennsmodellene. Personlig er jeg ikke så fryktelig langt unna de målene der (noe lettere men har vært i nærheten...) Dersom man ikke trenger gli så er den rimelig fjellskipakke et greit valg. Jeg har et par Madshus Voss smørefri som er svært forutsigbare og stødige, men null gli grunnet vekta på bruker. Men feste i massevis Litt mer skiglede oppnås nok ved bruk av smøreski, men for så få turer i året spørs det om man orker å smøre ordentlig. Jeg vil anta at ekstra tyngde sliter mer på festesmurninga enn en lettere person, så da bør man nok være nøye med å ha smelta inn base binder. Min beste kombo oppnås gjennom å ha et par Åsnes Nansen med base binder + en hard grunnvoks, da får jeg greit feste på flat mark samtidig som fellene fester seg greit ved bruk i oppoverbakke. Men da snakker vi om en noe dyrere prisklasse. Er det til bruk i eller utenfor løype? For løypebruk kan kanskje et par moderne felleski være et godt valg men disse har jeg lite peiling på.
 10. Lofoten-Møring

  Tørre føtter på vårskitur

  Ja tenkte i forhold til ukesturer. Til 1 eller 2 dager er skiskoa såpass inngått at det ikke er noe problem. Bruker 1 tynn og 1 litt tykkere sokk ja. Har ikke prøvd pudder men har en bleieunge hjemme så kan sikkert stjele med meg talkumboksen Men ja, tenkte umiddelbart samme som Marius E, at det muligens blir klumper og nærmest som lim / pasta etterhvert?
 11. Lofoten-Møring

  Tørre føtter på vårskitur

  Det har etter hvert blitt en 4-5 ukesturer med ski på våren. Fantastiske opplevelser! Men en ting har jeg aldri fått ordentlig dreisen på; Hvordan holder dere føttene / skiskoa tørre over lengre tid? Jeg er plaga med gnagsår på lengre turer og mistenker at en av hovedgrunnene er at det blir for fuktig. Smører skiskoa i lær godt før tur men selv lærsko trøbler med råtten vårsnø i lengden virker det som. Og når jeg er en som svetter mye, inkludert på føttene, blir det en "killer combo"... Har dere noen gode tips jeg burde prøve? Mistenker litt at dette ligger i kategorien av ting jeg kommet til å dø med, ikke dø av Men det ødelegger litt av turgleden å gå med gnagsår og våte føtter.
 12. Lofoten-Møring

  Den ultimate fjellski-pakkenfor lengre turer

  Heisann. Har et oppsett nesten identisk med nr 2, med eneste forskjellen at skoa er Alpina Alaska istedenfor. Men de er ikke så ulike Stetind. Denne pakken egner seg i hvert fall ypperlig til skiturer, evt ekspedisjoner, i kupert terreng. Fine å gå med, greie å kjøre med (er nok min teknikk som setter størst begrensninger). Nansen - skia er veldig fin til allround - bruk etter min mening men er visst regna som litt treg til milsluking, ifølge mange. Bra bæreevne. Har gått med både sekk og pulk med dette oppsettet, det er stødig nok til å bære sekk i kupert terreng.
 13. Lofoten-Møring

  Sulitjelma - Bolna svensk eller norsk side?

  Takk for flott og utfyllende beskrivelse! Som du selv skriver så er det relativt greit og "kjent" på Saltjellet / vestsida av E6, så dersom man kommer seg dit greit dit har man jo mange muligheter, alt etter hva tida tillater. Er det slik at man fra Sulitjelma til Lønsstua går i terreng som er greit mtp ras, så lenge man unngår Skaitidalen? Må innrømme at jeg har veldig respekt for skred, mellom annet grunnet lite kunnskap om emnet.
 14. Jeg bruker selv GPS som ekstra sikkerhet på mine turer, hovedsakelig til basic funksjoner som å kontrollsjekke hvor jeg er og hvor langt det er til målet. Men lærte ganske nylig i en tråd her inne at smarttelefonen fungerer greit til disse formålene, selv uten mobildekning (jeg lever nok litt i en teknologisk steinalder 🤣). Dermed skulle det være mulig å slippe å investere i GPS og fremdeles ha mye av sikkerheten den gir. Så finner du ut etter hvert om dette er noe du ønsker deg. Nødpeilesender er nærmest umulig å gi råd rundt for en moderat turgåer. Jeg har min med mest for å kunne holde kontakten med familien hjemme (Garmin Inreach Explorer+ som kan sende / motta SMS + forhåndsprogrammerte meldinger til mail inkl min posisjon), men før jeg fikk barn og gikk på tur uten mobildekning over flere dager, så jeg ikke helt nødvendigheten.
 15. Du har allerede fått en del tips og jeg tror du har riktig innstilling. Siden du skal gå med sekk så tror jeg personlig du vil få mer ekstra varme pr vekt med en ekstra sovepose enn et reinsskinn, hvis du må velge (og med sekk så må du nok det). Et par tips som gjør livet på tur bittelitt enklere er: Tynne hansker inni vottene, til de gangene vottene uansett må av (spesielt fristende når man knoter....). Gjerne av ull. Et tørt innerste lag som du kun bruker i leir, skal være pakket i en vanntett pose. I sekk får du ikke med deg mengder av store og tunge klær så ha ett innerste skift til forflytning og ett i leir. Hvis du går med feller, så ta med ekstra lim. Utrolig kjedelig dersom du ikke får festa dem ordentlig. Hvis du må reparere / justere utstyr så svelg stoltheten, velg komfort og finn nærmeste hytte
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.