Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  143
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Nylige profilbesøk

907 profilvisninger
 1. Lofoten-Møring

  Kungsleden i mars

  De delene jeg har gått på, har tilnærmet den type merking. Første gang jeg var i området var det november, skitføre, bekmørkt og kuling med snøfokk. Vi kom oss fremover på et vis ved å finne neste stolpe. Med god sikt kan du ofte se stolpene langt fremover. Ødelegger kanskje litt av opplevelsen av villmark, men du venner deg fort til det og fokuserer på noe annet. Stolpene føltes for meg mye mindre "synlige" på dag 3 enn dag 1.
 2. Lofoten-Møring

  Backup multifuelbrenner

  Hvor lang tid går det fra den slukker til det blir problematisk å bare tenne den igjen? Har som sagt sjelden problem med at den slukker men kan jo være greit å vite i tilfelle min starter å krangle etter hvert. Kjedelig å skulle vente mens den kjølner såpass at man kan starte forfra Jeg har inntrykk av at Omnifuelen er pålitelig og fin men virker som om det er litt ulike erfaringer ute og går.
 3. Lofoten-Møring

  Backup multifuelbrenner

  Har du vurdert å for eksempel teipe en runde aluminiumstape eller annet som tåler varme, langs nedre kant, slik at det dannes en slags dryppkant? Mulig ideen er helt bak mål men dersom kondensen renner ned langs sida og videre under, kan det være verdt et forsøk. Ødelegger vel ingenting om det ikke funker tror jeg. Mulig den største forskjellen er noe såpass banalt som at jeg bruker en relativt liten kjele til snøsmelting, og at det dermed dannes mindre kondens.... slenger over mer snø fra en pakksekk etter hvert som det smelter. En antagelse helt uten vitenskapelig grunnlag
 4. Lofoten-Møring

  Kungsleden i mars

  Da vi gikk traff vi omtrent ikke folk og det var ikke hver dag vi traff scooter. Mellom Sälka og Abiskojaure møtte vi vel totalt under 20 personer. Kungsleden er nok ikke mitt førstevalg for neste tur men landskapet var ganske fint og det er jo en trygg måte å sluke kilometer et stykke fra sivilisasjon. Du får håpe det beste 😊 Håper og tror du får en flott tur, du får legge ut rapport her inne.
 5. Lofoten-Møring

  Backup multifuelbrenner

  Har i grunnen ikke opplevd det som et problem nei, men er veldig nøye med lufting ved fyring + å skrape av snøen på kjelen ved snøsmelting. Skal nevnes at det ikke er snøsmelting den brukes mest til, er det vanligvis da det skjer? Ei venninne av meg opplever visstnok at den tidvis slukker uten noen åpenbar grunn, men hun er ikke så nøye som meg med vedlikehold minst 1 gang i året
 6. Lofoten-Møring

  Backup multifuelbrenner

  Jeg lurte også litt på hvorfor du vil ha en annen type. Personlig har jeg kun erfaring med Omnifuel men den har vært driftssikker og fin til mitt bruk. Den er i utgangspunktet bare middels stødig og jeg kunne ønsket meg litt lengre slange, men med en finerplate med fester for brenneren og flaska så fungerer det fint synes jeg. Jeg prøver for øvrig ikke å "pushe" Primus, men ser fordelene med å ha to identiske. Hadde både bil og delebil da jeg en gang i tiden kjøpte en 240, og delebilen var gull verdt
 7. Lofoten-Møring

  Kungsleden i mars

  Gikk en liten del av Kungsleden i februar i fjor (Abisko - Sälka). Temperaturer ned mot 40 minus på nattestid men tror det var en av de kaldeste vintrene på lenge. Lite og hard snø, men det var vel også uvanlig. Første del av leden går det jevnlig scootere med sleder + hundespann, så her er det lettgått. Ellers er merkinga upåklagelig på nordre del så der vil du neppe få problemer med å finne frem, selv med begrenset sikt. De svenske hyttene holder vannhull åpne, så når det passer med dagsetappene ville jeg vurdert å campe i nærheten av dem slik at du slipper å smelte snø.
 8. Lofoten-Møring

  Sulitjelma - Bolna svensk eller norsk side?

  Lurte litt på å starte på Jakobsbakken siden jeg ser det går vei dit, visste ikke at man kan kjøre til Balvatnet på vinteren. Er ikke kjent i området. En grei rute kan være å gå inn til Mavas og så sørover, ser for meg at snøforholdene så langt øst og opp skal være fine langt utover våren. Men er ikke overbegeistret for scootertrafikk. Vestsida av Satfjellet ser unektelig ut som ei fin rute, er det noen som kjenner til om der normalt sett er farbart med glassfiberpulk i starten av mai?
 9. Lofoten-Møring

  Sulitjelma - Bolna svensk eller norsk side?

  Er det noen her som har gått ruta mellom Sulitjelma - Bolna på ski eller til fots og kan si noe om fordeler / ulemper med å gå norsk eller svensk side? Tenker å gå på ski og overnatte mest i telt, kanskje litt på hytte. Regner med det ikke kan gås før til våren, for eksempel rett etter påske. Mest sannsynlig pulk så er litt avhengig av greie forhold. Er det plagsomt mye kratt / vegetasjon og dårlige snøforhold på norsk side såpass sent på sesongen? Vil anta det er mer scooterspor på svensk side noe som er bare sånn passe trivelig, men lettgått. Hyttene er nok bedre / tettere på norsk side. Er det slakere terreng på svensk side? Lurer også litt på hvor mange dager man må regne på vårføre
 10. Lofoten-Møring

  "Ny" GPS for vinterturer

  Er det etter hvert mulig å bruke telefonen som GPS der det ikke er mobildekning? Jeg trodde at man da måtte ha for eksempel en Inreach som man kobler til telefonen for å få posisjonen. Hvis det fremdeles er slik at man er avhengig av mobildekning, så blir mitt desidert største ankepunkt at du kan miste signal hvis du er et stykke utenfor allfarvei. Fremdeles opplever jeg relativt ofte å være uten mobildekning på overnattingsturer. Bortsett fra det så vil jeg anta at en mobiltelefon vil kunne funke veldig bra
 11. Lofoten-Møring

  "Ny" GPS for vinterturer

  Ja der ser vi hvor fort man glemmer når man ikke bruker den til navigasjon selv... Når du nevner det så er vel nettopp en av hovedgrunnene til det at kartet er såpass dårlig. Mulig det finnes nyere modeller som tar ordentlige kart i minne eller på simkort, men er usikker. Den kan vel synces med en smart - telefon for å få posisjonen i et bedre kart, men det er kanskje ugunstig mtp batteri i kulda.
 12. Lofoten-Møring

  "Ny" GPS for vinterturer

  Garmin sin Inreach Explorer kan være et alternativ, siden den er både nødpeilesender og GPS i ett. Den kan lades fra powerbank og skal være vanntett. Har ikke brukt GPS - funksjonen på den så mye så kan ikke uttale meg om kvaliteten på den kontra en "ren" GPS. Men kjekt at man kan sende og motta SMS også der det ikke er mobildekning. Godt å vite at de hjemme har det bra.
 13. Lofoten-Møring

  "Ny" GPS for vinterturer

  Skal på ingen måte påberope meg å være noen ekspert, men etter å ha brukt etrex30 i 5-6 år har noen sterke og svake sider. Skal prøve å svare mest mulig konkret på de kriteriene du lister opp: Tåle kulde (vinterkulde) - ja definitivt Lang batterikapasitet, evt enkelt kunne bytte batteriet - ja definitivt (begge deler) God lesbarhet under ulike forhold - nei ikke noe særlig. Liten skjerm, samt treg til å laste kart ved zoom. men kan justere bakgrunnslys. håndterbar med hansker/votter - tynne hansker ingen problem, litt små knapper til votter Kunne legge inn ruter, plotte sporvalg (ruten man faktisk går), traceback. - ja Gjenstående lenge av en etappe, - ja Etrex 30 er pålitelig og hendig. Den viser deg greit hvor du er, hvor du har gått, hvor du skal (i luftlinje) og hvor langt det er igjen. Men den funker best i kombinasjon med papirkart siden den lille skjermen gir deg begrenset oversikt over landskapet.
 14. Lofoten-Møring

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Hvilken skallvott som er best har jeg ikke all verden formening om, men jeg foretrekker i hvert fall hjemmestrikka tovede ullvotter inni. De er solide og kan fint brukes alene uten at de slites for fort. Med ei kone som strikker får jeg dem akkurat så tykke og lange som jeg ønsker 😍Om det er veldig kaldt bruker jeg gjerne et par tynne merinoull - hansker innerst så ikke kulda får altfor fort taket om vottene må av. Ytterst har jeg brukt en skallvott fra Bergans. Det har fungert kjempeflott helt til jeg denne vinteren gikk ukestur i ca 20 minus. Da opplevde jeg flere dager at det dannet seg et relativt tykt lag rim mellom ullvotten og skallvotten, noe som gjorde systemet kaldere etterhvert. Mistenker at bomullsvotter som puster bedre kan være bedre i kulda, og er glad for at det gikk an å rive skallvottene av for å få bort isen. Så personlig ville jeg unngått en tykk foret skallvott og heller gått for flere lag.
 15. Lofoten-Møring

  Vårskitur 1 uke Nordland / Troms

  Hei, de siste 4 årene har jeg vært så heldig å kunne ta 1 uke på ski på vårparten. I år blir det nok i månedsskiftet april / mai. Vi har gått 3 ganger i Narvikfjella, 1 gang i indre Troms og 1 gang langs Kungsleden. Noen som har tips til rute som tar ca 1 uke med dagsetapper på 15 - 20 km? (blir jo veldig avhengig av terreng og føre, men vi pleier å ha lavt tempo og dagsetapper på ca 8 timer. Ideelt sett skal ruta egne seg for pulk, men det er selvsagt vanskelig å spå snømengde allerede nå. Vi går på fjellski og trives best i ikke altfor rasfarlige områder. Har snust litt på Sørskjomen - Sulitjelma, men mistenker at de blir i overkant langt på 1 uke med vårt tempo. Saltfjellet ser interessant ut men jeg er usikker på snøforholdene der såpass langt utpå våren. Område blir nok Nordland / Troms / Sverige, for å ikke få altfor store utfordringer med transporten.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.