Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  260
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 646 profilvisninger
 1. Har en ME Glacier 1250 som kom med vanntett trekk med rullelukking, uten kompresjon. Liker IKKE det trekket, det er prakk å få posen oppi og den blir stor. Vanskelig å få den såpass oppi at rullelukkinga brukes skikkelig. Kan dun komprimeres ganske hardt, på samme måte som fiberposer? Hadde vært utrolig praktisk med et trekk ala det som linkes til her fra S2S.
 2. Det tenker jeg også er helt normal, selvfølgelig folkeskikk. Men klart, en hel del unntak finnes der ute. Kanskje er det mer regelen enn unntaket til og med, men jeg håper ikke det!
 3. Låner bort noe utstyr innimellom (kajakk, ski+skisko, telt, primus etc) men kun til vante turfolk som jeg stoler på. Faderen og et par kompiser kan låne det de vil, for de er minst like nøye som meg på å behandle ting ordentlig. Og skulle noe bli skadet erstatter de det. Har dog lånt bort trugene til svigermora til en kompis men dem skal det godt gjøres å ødelegge med mindre du går aktivt inn for det... De få gangene noen har spurt om å låne noe til en kompis på besøk, tenåringen som skal på skoletur etc, sier jeg som oftest nei.
 4. Tomatbønner er jo digg, har ikke tenkt over at det kan tørkes. Men har tørket brune bønner, det funker supert. Høres i grunnen logisk ut at det meste av hermetikk og ferdigprodukter kan tørkes, og til en tur på 1-2 uker kan man få både økonomisk gevinst og variasjon ift. Real. Tror kanskje jeg skal teste ut bogskinke, det har jo lav fettprosent og burde i så måte funke bra. Er dog litt skeptisk til at konsistensen kan bli gummiaktig men verdt et forsøk. Frokostblanding med tørrmelk skal også prøves
 5. Sitter her i en gammel stillongs som jeg ikke klarer å slite ut.... heldigvis. Har 2 stillongser som er 10-20 år gamle i polyester. Sykler en del og går tur hver dag, men disse nekter å slites hull i og gi opp tilværelsen. Står hhv Cloze og Alltid på merkelappene. Flotte hverdagsplagg. Til sammenligning hadde jeg et par stillongser i polyester fra hhv Stormberg og Craft som ble slitt hull i skrittet i løpet av et par år, tross samme materiale. Så jeg sitter her og lurer på om stillongser rett og slett var mer slitesterke for 10 år siden... Mye rart man skal fundere på når været er dårlig og kommunegrensene stengt
 6. Mulig dette er et dumt spørsmål, men trenger du egentlig 2 innganger? Til solotelting har jeg aldri følt behov for det så lenge forteltet er av noenlunde størrelse. Om du har "ordentlig" fortelt med ekstra stangbue (i dette eksemplet tunneltelt) kan du kokkelere i den høyeste delen og ha utstyr liggende i skrådelen hvor det blir lavest. 2 innganger kommer etter min mening mest til sin rett når man er 2 stk eller hvis været er så dårlig at man er avhengig av å ha 1 inngang i le. Så jeg ville ikke ha avskrevet et ellers godt telt kun fordi det har bare 1 inngang.
 7. Har brukt Hasle 530 en del sammen med elever i grunnskolen. Bortsett fra kosmetiske skader ble ingenting ødelagt på 6 år så disse tåler ganske mye. Den har kjøl og er dermed ganske retningsstabil sammenlignet med en del andre kanoer, fin å padle distanse med. Glir ganske godt i vannet. 3 seter er praktisk, og den har svært god plass til bagasje. Vi padlet på overnattingstur med oppakning til 3 ungdomsskoleelever i hver kano, så bæreevne og lastekapasitet er det lite å si på. Stabiliteten er også god. Bortsett fra vekta ser jeg ingen åpenbare ulemper med denne. Om du ikke er så redd for biltaket kan du legge baugen på taket først, og så løfte akterenden og skyve den inn på taket. Et lite tips til kortere bære- /frakteetapper hvis dere har solide årer, er å stikke åra inn i bærehåndtaket og bære på hver sin side. Den tåler fint å bli slept en del slik, selv om det blir noen riper. Femund har jeg ingen erfaring med.
 8. Jeg foretrekker også kuppel, primært fordi det er selvstående og svært enkelt å bardunere / få stramt. Innretter meg stort sett slik at jeg ikke trenger stort fortelt. På soloturer bruker jeg desidert mest enmanns kuppel, det kan jeg sette opp hvor som helst og bare løfte dit liggeplassen er best (utrolig greit hvis det er ulendt terreng).
 9. En alternativ taktikk kan være å gå for et standard, 3-sesongs tunneltelt fra en halvbra produsent nå i første omgang, og så evt bytte til det optimale om noen år. Gsport hadde i vinter McKinley Escape 3 til en tusenlapp, Fjellsport hadde nettopp Urberg 3-persons til en tusenlapp, tidligere en tilsvarende variant fra Sydvang, etc. Så til en tusenlapp får dere et helt standard, greit 3-sesongs 3-manns tunneltelt med aluminiumsstenger på ca 3,5kg. Da er det bare å følge med på noen nettbutikker og slå til når det dukker opp (ikke lenge mellom hver gang). Dette er kanskje ikke Helsport - kvalitet men vil holde greit til normal bruk. En kompis har brukt aktivt sitt McKinley billige tunneltelt i 5-6 år. Dette er kanskje mest aktuelt som en mellomløsning dersom du egentlig har lyst på et dyrere telt enn du har råd til nå, men hvem vet, kanskje finner du ut som kompisen min at det holder i massevis.
 10. For å gjøre forvirringen komplett kan jeg jo spørre hvorvidt det er viktig å også ha et telt som kan egne seg til soloturer? 😇 I så fall kan jo 2-personers ha sine fordeler
 11. Har ikke erfaring med disse konkrete teltene men legger merke til at 3-utgaven er 5 cm høyere. Om dere ryker ut for dårlig vær og må være inne, kan det være komfortabelt med litt ekstra høyde i innerteltet. I tillegg til størrelsen ellers, selvsagt.
 12. Noen som har testa jakka Lundhags Rocketeer? Mulig jeg etter hvert må investere i ny skalljakke. Blir fort en tusenlapp eller to billigere enn Arcteryx, men så er jo spørsmålet om denne er like vanntett og slitesterk som for eksempel sv - serien deres. Kan faktisk se ut som om det er denne jakka Jens Kvernmo farter rundt i i serien Jens i Villmarka, uten at det nødvendigvis betyr at det er ei knalljakke. Men ser ut som om det er toppmodellen av allround skalljakker hos Lundhags.
 13. Nå kjenner ikke jeg til gjennomsnittstemperatur i den perioden der du skal gå. Har du muligheten til å ta inn på hytter / koier dersom det blir kaldere enn ønskelig, eller skal du bo i telt mesteparten av tiden? Hvis det blir mest teltliv så ville jeg hatt litt å gå på temperaturmessig. Komforten med ei varm natt oppveier i stor grad ubehaget ved 250 gram ekstra i sekken, om du ikke har spesielle skader / plager som krever ekstra lett sekk. God tur forresten! Høres knall ut, har aldri vært på tur så lenge. #misunnelig
 14. Synes det er artig å se at han både koser seg og klarer seg nettopp tross manglende ferdigheter på noen områder. Og er det ikke nettopp slik de fleste av oss lever villmarkslivet? Jeg er ganske god på turpadling og pakking men dårlig i strøm, god på å gå langt og trengt på ski men suger i kjøreteknikk, god på leirliv men dårlig på fiske. Og slik er det nok for 99 % av dere andre også
 15. Begge to har en veldig stå på - vilje og utholdenhet, det skal de ha. Og begge både tør og evner å vise følelser. Synes det kom frem en del positivt hos Tonje Blomseth i NRK - serien Eventyrjenter, selv om det kunne bli litt mye drama innimellom for min personlige smak. Og lovbruddene / mangelen på selvkritikk farger definitivt min oppfatning av henne nå. Jens Kvernmo blir i en helt annen klasse, har voldsomme ferdigheter og tar de fleste utfordringer på straks arm. Får en følelse av at han ikke forsøker å være rå, han bare ER slik Liker spesielt at han trekker fram nødvendigheten av å kose seg på tur og ikke la seg stresse opp for mye. Enten jeg må velge eller ikke blir det definitivt Jens i TV - ruta for min del.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.