Gå til innhold

Lofoten-Møring

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  217
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lofoten-Møring

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 426 profilvisninger
 1. For så vidt en liten avsporing her, men forhåpentligvis nyttig for Trådstarter: Espen Ørud, hva smører du "vanligvis" med når du skal ut og gå med pulk i kupert terreng? Jeg er selv helt noldus på smøring og ender ofte med kortfell på Nansen - skia. Mine er ikke smørefri, så hadde vært spennende å se om jeg klarer å smøre på en slik måte at jeg bruker fellene betraktelig mindre.
 2. Hvis snøen bærer brukbart burde det gå veldig fint, tror du får en flott tur! Mange går på relativt smale fjellski med tung sekk, så klassiskski med pulk burde absolutt ha nok bæreevne til at du kan følge i sporene til de andre. Ville nok selv sørget for å ha godt nok feste. Har sett folk bruke noen kortfell - varianter man fester på tuppen som har glidsone fremst, disse kan jo festes på vanlige langrennsski. Kanskje du kan få lånt deg noe sånt, selv om du ikke har skaffet fjellski? Langfeller synes jeg blir noe tungt / tregt å gå på, bortsett fra i de lengste oppoverbakkene
 3. Ja som ME sier, så oppleves denne noe individuelt. Det er mulig den per definisjon har lavere sekundærstabilitet enn for eksempel Expedition, men det som gjorde at jeg opplevde den som trygg / stabil var forutsigbarheten, at den "bremser" litt når du nærmer deg vippepunkt. Da er den lett å kante / manøvrere, og du vil lettere kunne ta inn en potensiell velt. Nå skal det nevnes at jeg + bagasje utgjorde ca 110 kg på den lengste turen med mest bølger, så den vil muligens oppleves annerledes for din del. Bagasjen, som jeg forsøker å pakke med tyngden nederst, bidrar også til at den kjennes trygg. Har padlet den uten bagasje også og merket ingen stor forskjell, men da var det rolige forhold.
 4. Om jeg ikke har misoppfattet, er de moderne oppladbare Li - ion batteriene ganske kuldesterke (eller så har jeg blitt lurt av markedsføringa ). Dermed kan det være helt kurant å ha med noen ekstra 18650 - batterier istedenfor AA.
 5. Ja selvsagt, søppelpose glemte jeg! Har aldri tenkt på å komprimere ved å tråkke på den men da fikk jeg et nytt tips
 6. Vanntett pakksekk(er), for eksempel 10-15 liter (men må være solid, ikke ultralight - typen): Hodepute (fylt med klær) Hente vann Hente snø til smelting Bedre organisering i sekk / pulk / kajakk Lagre mat / snacks i leiren så bikkja til kompisen ikke forsyner seg Vifte liv i bålet Oppvaskbalje eller dusj for dem som føler behov for sånt Og, selvfølgelig original tanke; holde ting tørt... Kommer ikke på alt i farta, men et allsidig produkt
 7. Har du en forhandler i nærheten hvor du kan prøve de ulike typene? Hvis du skal kjøpe på nett ville jeg undersøkt om man kan teste kajakken og bytte den inn i en annen modell med gratis retur. Dette med størrelse og utforming på cockpit, som flere andre nevner, er temmelig avgjørende for om du kommer til å trives i kajakken. Som Miamaria nevner så kan du modifisere til en viss grad, men hvis den skulle være for trang i utgangspunktet kan det bli en kjedelig affære. Eller kanskje du har en lokal padleklubb hvor du kan prøve ulike typer?
 8. NorthZone Supreme er den eneste av disse jeg IKKE har testet så kan ikke uttale meg om den. Av de andre 4 ville jeg personlig definitivt ha gått for Scott'en. Denne er retningsstabil og en svært god allround - kajakk etter min mening. Den har også godt lastevolum. Det er mulig flere av de andre, deriblant Brittany, er vel så rask. Liker også egenskapene på Brittany men den siste jeg var borti hadde påtagelig dårlig byggekvalitet, med både lårstøtte og bærehåndtak som løsnet. Den ville dermed hos meg gått ut som et usikkert kort kvalitetsmessig, men om du kjøper hos forhandler der du bor burde ikke det være et problem. Seabird Expedition tiltalte ikke meg personlig, jeg syntes den var noe nervøs å holde på kant, altså at når den tipper så skjer det litt "plutselig", Scott'en opplevde jeg som bedre på dette punktet (såkalt sekundærstabilitet), noe som er en fordel når du skal kante kajakken for å svinge og manøvrere (selv om du pdd ikke bruker dette aktivt er det noe du kommer til å gjøre etter hvert). Min erfaring er her stikk i strid med Seabirds spesifikasjoner, men kajakk er jo subjektivt.... Men den har, i likhet med Scott, god plass i cockpit, noe som for mange oppleves behagelig. Tahe Reval Midi har håpløse lårstøtter, bare "lepper" i plast som lett knekker. Mulig det er endret nå men vær obs på det punktet. Jeg opplevde den også som noe ømfintlig for sidevind, noe som kan være slitsomt uten ror. Fikk litt "balje - følelsen" i den, uten at jeg klarer å utdype det så mye nærmere. Men så er det jo sånn med kajakker som det meste annet, at folk har ulike preferanser. Du må ganske enkelt prøve dem til du finner en du liker. Du må rett og slett føle deg hjemme i kajakken din Med andre ord: Du bør absolutt prøve kajakken på vannet før du kjøper. Hva med å kjøpe brukt kajakk? På en solid bygget havkajakk i plast er det fint lite som pleier å gå i stykker, og dette er svært trygge bruktkjøp. Da vil du også ofte få brukbar åre på kjøpet. Ror vs skeg blir man aldri enig om Men du lærer deg fort å pakke slik at den ikke er i veien. Tunge, ikke altfor store ting er bankers å pakke rundt den. PS: Jeg vil ikke betegne noen av kajakkene som dårlige, så sjansen er stor for at du blir fornøyd uansett.
 9. Da tror jeg du kan "skrote" min ide om å ta med mindre klær Men en sovepose som er varmere enn du strengt tatt trenger er skikkelig luksus på tur!
 10. Joda, man bør ha varme klær til pause og forflytning. Dog var min tanke at dersom TS har noen varme/ - isolasjonsplagg på lista som hun i utgangspunktet kun hadde tenkt å bruke i camp / telt, kan det hende man vektmessig får vel så mye ut av en varmere sovepose.
 11. Oppfatter at målet ditt er å redusere vekt samtidig som du opprettholder varme / komfort på natta. Har du vurdert om du kan sløyfe ett eller to andre plagg til fordel for varmere sovepose? Ofte vil det være veldig behagelig å sitte i soveposen både i teltet og ute, samtidig som du er mer garantert en god og varm natt. Så kanskje kan du sløyfe et varmeplagg du i utgangspunktet hadde tenkt å bruke i leir / i posen? Samme tankegang gjelder for øvrig når man tenker liggeunderlag, har du allerede noe som er varmt og relativt lett? Spesielt ved bruk av quilt er du nok avhengig av et relativt varmt liggeunderlag, uten at jeg har erfaring med quilt. Duna i posen vil for så vidt presses flat, men et "hint av isolasjon" gir det uansett.
 12. Mulig samme funksjoner finnes på mobil, men jeg bruker den hovedsakelig til å sjekke egen posisjon, sjekke hvor langt det er igjen til neste definerte mål (for eksempel en DNT - hytte), navigering under vanskelige forhold (som beskrevet av Espen Ørud), samt at du kan "peke" i kartet slik at du vet ganske nøyaktig retningen til noe du ser på kartet. Den siste funksjonen er jeg usikker på om mobiler har. Greit når du ikke ser noe som helst og hytta, stien eller teltet er rett i nærheten.
 13. Det får'n si! 1000 dager på tur, det overgår jo Monsens Canada - kryssing, dog forhåpentligvis med mindre kulde og slit
 14. Ved eventuell kræsj på enheten går jeg sterkt ut fra at man har med seg kart og kompass. I en annen tråd fikk jeg forståelse av at mobiler ikke er avhengige av dekning for å kunne fungere som GPS, så da kan kanskje den fungere som backup navigasjon? Ellers synes jeg ideen om å skaffe seg en brukt GPS er fin, da kan man kanskje innenfor budsjettet skaffe seg begge deler. Om jeg skulle kjøpt meg GPS i dag ville jeg sjekket bruktmarkedet, når den gamle Etrex 30'en oppfyller kravene så vil man nok kunne få noe tilsvarende eller bedre for en billig penge.
 15. Husker ikke i farta om jeg har Explorer eller Explorer +. Bruker den mest til å sende og motta meldinger, deriblant preprogrammerte meldinger til epost. Kan den nye modellen bruke nedlastbare topo - kart, evt på brikke? I så fall tror jeg den kan være fin som en slags komplett enhet. Min er en tidligere modell og kan ikke bruke andre kart enn de medfølgende, derfor bruker jeg den ikke primært som GPS men til kommunikasjon. Eneste jeg har å utsette på min er at de medfølgende kartene er altfor dårlige, kan ikke måle seg med "ordentlige" topografiske kart. God batteritid, relativt enkel å ta i bruk, fin å sende / motta meldinger med.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.