Gå til innhold

Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  824
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Robinson vant dagen sist 21. februar 2015

Robinson hadde mest likt innhold!

Om Robinson

Profile Information

 • Interests
  Barnebarn, friluftsliv og jakt. I den rekkefølgen
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var innom en G Max butikk her i Stavanger for å kjøpe noen småting . De har hatt ett slikt "alt skal vekk" salg noen måneder nå . Jeg merket meg at det stod 50% på ryggsekkveggen og kikket litt der. De hadde 2 Bergans Rondane 65L sekker blant annet. Sekkene var svart og jeg kunne nok tenkt meg enn annen farge , men tenkte halv pris for denne i grunn var ett kupp selv om jeg ikke hadde tenkt å kjøpe ny sekk nå. Den koster jo 2300 i Bergans sin nettbutikk, Da jeg kom fram til kasse for å betale og jenta skannet strekkoden spratt tallet 827,00 opp. Jeg hadde ett " Kan det være feil? " på tungen , siden det stod halv pris på plakaten , men jeg holdt heldigvis kjeft . Fornøyd med handelen.
 2. § 323. Mindre tyveri Med bot straffes den som gjør seg skyldig i tyveri når straffskylden er liten fordi det gjelder en ubetydelig verdi og forholdene for øvrig tilsier det. Tilegnelse av naturprodukter, herunder stein, kvister, vekster mv., av liten eller ingen økonomisk verdi under utøvelse av lovlig allemannsrett, straffes likevel ikke. 0Tilføyd ved lov 19 juni 2009 nr. 74. Straffeloven: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-05-20-28/KAPITTEL_2-12#§323 Her har jeg klippet fra straffeloven. Det er lov å sanke ved sånn generelt , men det som blir gjort på filmen er ulovlig , spesielt siden det er gjort i ett verneområde der døde trær er spesifikt vernet pga misjonen de kan ha i biotopen. Men en tørrgran i skogen ett annet sted kan nok sies å være " av liten eller ingen økonomisk verdi". Å felle friske trær blir litt det samme. Ei fin bjørk kan ha en verdi for grunneier , og også andre trær, mens småbusker som svartor og annet vokser som ugress og ikke har noe verdi i det hele tatt. Så jeg har ikke noe dårlig samvittighet om jeg hogger av ei tørr tyrigrein av ei furu til bålet mitt. Men i Femundsmarka nasjonalpark burde jeg ha dårlig samvittighet , for der er det ikke lov.
 3. En Optimus 8R , eller en av kopiene. Det er en bensinbrenner.
 4. Jeg har grublet og diskutert med meg selv i ett par år nå , om det er noen grunn til å kjøpe ett nytt telt. Men nå kjøpte jeg Helsport sitt Ringstind 2 Superlight. Jeg har ikke tenkt å pensjonere mitt Stetind 2 telt , men dette nye er 600 gram lettere og har disse 2 inngangene. Det var det som gjorde at jeg vant diskusjonen med meg selv og kjøpte det. Som man kanskje forstår er ikke diskusjonen helt avsluttet , om jeg har gjort det rette , men kommende helg skal det nye teltet brukes og forhåpentligvis er jeg overbevist etter turen om jeg har gjort noe rett...
 5. En lett Hardangervidda tur er å ta båten som går fra Halne , inn Halnefjorden til Skaupa. Der kan du bare rusle opp langs elva så langt du har lyst. Ett par hundre meter eller lengre. Masse fine teltplasser langs elva der. Og du er likevel langt inne på Hardangervidda .
 6. Det der har jeg også slitt med. Jeg har ett therm a rest liggeunderlag som lekker. Jeg finner ikke lekkasjen , men om morgenen er det alltid slakt og pløsete. Har hatt det i badekaret akkurat som deg , men klarer bare ikke å finne en lekkasje. Endte opp med å kjøpe nytt. Det var en god ide det med 12 volts kompressoren . Jeg har en i el-bilen. Det skal jeg prøve. Må bare få til en overgang til liggeunderlaget.
 7. Hvis du ser på Bergans sin hjemmeside så sier de 17 kg for Helium 55. Det gjelder generasjon 2 av Helium sekkene. Det kan godt være at 12 kg var anbefalt vekt for generasjon 1 av dem. Nå er generasjon 3 kommet , Helium Pro , ser jeg på hjemmesiden deres.
 8. Jeg kjøpte Bergans Helium for noen år siden. Den rommer 55L og veier 1000 gram akkurat. Så tok jeg sidelommene av Begans Trollhetta sekken jeg også har og monterte dem på Helium sekken og dermed hadde jeg 65 L til rådighet med en vekt på 1200 gram. Jeg bærer mellom 15-16 kg i denne. Bergans anbefaler denne for vekter opp til 17 kg. Jeg liker denne , men har ikke prøvd de andre som anbefales heller .
 9. Robinson

  Stell av sko

  Jeg tror stell og omsorg er nøkkelen til ett langt liv for fjellstøvler. Jeg har en gammel oppvaskbørste hengende ved utekranen og hver gang jeg kommer hjem med møkkete og sølete støvler , Alfa støvler , blir de tatt av og skrubbet og vasket der ute. Under sålene også. Ikke inni. Og så blir de satt i hyllen til tørk og dagen etter mens de enda har litt fuktighet i læret smører jeg dem på nytt med Sifra lær impregnering. Det er Sifra nå fordi jeg har kjøpt den de siste par gangene. Jeg tror ikke nødvendigvis at den er den beste , for jeg har neppe prøvd alle. Hvilken som helst god impregnering gjør nok nytten. De jeg har nå har jeg brukt i kanskje 5 år nå. Gummibeskyttelsen nede på den ene støvelen har løsnet noen cm antagelig etter å ha fått ett kutt litt langt framme, men jeg har limt den på plass igjen. Jeg er ikke sikker på hvor god reparasjonen min er , men satser på at de holder denne sommeren også. Jeg har ikke lyst å kjøpe nye støvler denne sommeren . Jeg bruker dem på kanskje 2 -3 turer i løpet av en sommer , men om høsten brukes de under jakten fra september til jul ganske intensivt .
 10. Jeg vokste jo opp på Vatne og hadde en Vatnedalen opp mot Grogseter som lekeplass om somrene. Masse plasser langs elva i den dalen jeg kunne tenkt meg å slå opp ett telt , hvis det ikke var fordi jeg bor i en annen ende av landet nå .
 11. Jeg har bare med det oppblåsbare nå. Jeg opplevde med det forrige Thermarest liggeunderlaget at det begynte å lekke , ikke så dramatisk at jeg lå på bakken , men at det var litt slakt om morgenen. De tåler mye. Jeg synes fordelene oppveier for eventuell risiko for storskade på underlaget , som jeg aldri har opplevd . På ryggsekktur kunne det ikke falt meg inn å bære to liggeunderlag. Da er jeg heller forsiktig
 12. Jeg tror @ketilring har løsningen. Nådeløs prioritering . Hvis man ønsker lett sekk og lite volum kan man ikke ha med all verden. For eksempel har jeg aldri med skift . En extra boxer , ei extra ulltrøye og ett extra sett sokker er alt. Det tar ikke mer plass enn at jeg kan presse det ned i ei lårlomme på buksa , skulle jeg ønske det. Blir jeg våt , så tørker klærne . Jeg trenger ikke å skifte. Er jeg på alenetur har jeg ikke spiseskål med. Og jeg har ofte bare med en kaffekjele type Trangia med stort lokk som jeg bruker til matlaging også , og koker både havregrøt i den og spiser av den også. Den gode , hjemmestrikkede genseren blir ikke med på sommerturer i fjellet. Det blir en fleecegenser i stedet som kan komprimeres mer.
 13. Robinson

  Bøss i teltet

  Jeg ser ikke problemet. Dette rusket følger deg inn i teltet, enten du vil eller ei. Selv om du tar av støvlene ute , følger noe med deg når du skal åle deg inn i det lave teltet med knær og bukselegger i lyngen. Det er bare å følge det ut igjen dagen etter. Daglig renhold akkurat som hjemme...
 14. Robinson

  Beste turhatt

  Ja takk, begge deler. Jeg bruker gjerne en hatt , men velger som oftest en cap siden den er så fin å bruke når hetta på jakka kommer på i drittvær. Men hva med å ha en enkel cap pakket ned i sekken, for så å bruke hatten når det er solskinn ? Jeg har også opplevd det å bli solbrent på ørene. En cap er også det beste når man skal tre ett myggnett over hodet synes jeg.
 15. Det er mye stær som lager reir på tak , så det kan godt være stærunger du har fått i fanget. Vi har hatt stærunger i pensjon 2 ganger i akkurat lignende situasjoner og min kone klarte å holde dem i live med å hente makk ute fra plenen , kakke på nebbet deres med en fyrstikk hvis det ikke allerede var åpent , og så stappe makken inn og bruke fyrstikken som stakepinne slik en stærmor eller pappa ville brukt nebbet. Det fungerte og de vokste begge til de ble flyvedyktige. Problemet er at de blir helt tam og sinnsykt sjarmerende og alle blir glad i dem , ungene aller mest. Ingen av dem overlevde sommeren pga av ulykker. En av dem druknet i en vaskebøtte der det var igjen en skvett vann og en annen ble klemt i hel da han fløy opp i sengen til en av guttene mine som sov enda . De har ikke gode prognoser uansett disse , men i disse dager dør tusenvis av slike som enten ramler ut av reir eller blir robbet i reiret av skjærer , kråker og måker. Men klarer du å mate dem vil de legge på seg og du vil ha ett godt minne av det uansett hva slutten blir . To stk er jo en dobbel utfordring. Vi hadde bare en om gangen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.