Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  700
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Robinson vant dagen sist Februar 21 2015

Robinson hadde mest likt innhold!

Om Robinson

Profile Information

 • Gender
 • Sted
  Stavanger
 • Interests
  Barnebarn, friluftsliv og jakt. I den rekkefølgen
 1. Det er ikke stormkjøkkenet som eksploderer , men rødspritflasken når stikkflammen slår oppi den. Det er bare ett par år siden noen elever og en lærer ( tror jeg ) ble forbrent under en skoleutflukt her i distriktet. Jeg trodde Trangia var pensum på lærerskolen. Jeg har noen utålmodige ganger fylt rødsprit på brennere som ikke er helt kalde. Noen ganger har de kanskje vært i overkant varme , men jeg fyller jo da aldri i fra flasken. Men fra ett eller annet annet jeg har for hånden. Som en kopp. Guttene min har brukt stormkjøkkenet mitt siden de var 12-13 år på alene turer. Jeg tror ikke engang jeg la så mye energi i å forklare dem bruken og de spurte ikke heller. De hadde sett meg bruke det på famileturer i mange år.
 2. Det er farlig å kjøre bil hvis man ikke vet hvordan det skal gjøres , og det er også farlig å fyre spritkjøkken hvis man ikke vet hvordan det virker. Jeg har to Trangia sett og bruker ett flere ganger i løpet av sommeren . Gassbokser er også farlige. Hvis man foreks tar med en gassboks inn i ei badstue ( det er bltt gjort med tragisk resultat ) eller legger en gassboks på bålet , så er det farlig. Poenget er at mangel på kunnskap , og motvilje mot å tilegne seg kunnskap når man mangler den , fører til mange små og store tragedier. Spritkokere er enkle og trygge , når de brukes rett...
 3. Mills/Maggi Potetmos med melk

  Skjønner ikke helt hvordan du kommer fram til denne konklusjonen. Potetmos ligger tett opp under havregryn og ris , når det gjelder kalorier , mens den ligger langt over disse når det gjelder karbohydrater pr. 100 gram. Og karbohydrater er drivstoffet vårt på tur.Det er jo poteter vi snakker om.
 4. Mills/Maggi Potetmos med melk

  Potetmos er vel den mest effektive turmat man kan ta med , når man tenker vekt/karbohydrater og den korte koketiden. Godt er det også.
 5. Hva har du i lommelerka?

  På neste tur , som begynner i morgen , skal jeg prøve noe nytt. Har kjøpt en cask strength Highland Park (57,8 %) i en halvflaske . Ved å fylle denne på lerka bærer jeg altså med meg mer whisky pr. gram en ellers. Når jeg i morgen kveld skal skjenke men liten i koppen, trenger jeg bare å fylle på en skvett med vann fra vannflasken min for at den skal ha passe styrke. Å drikke cask strength smaker vondt , men med litt vann er den god...
 6. Jeg har ikke tenkt over det, men allemannsretten gir oss ( mennesker ) rett til å ferdes i utmark. Allemannsretten nevner ikke hunder. Den gir oss heller ikke rett til å hverken parkere , eller kjøre bil fram til utmarken. Jeg har alltid tatt for gitt at så lenge man respekterer båndtvang og slikt , så kan man ferdes hvor man vil i utmark med hund. Men jeg er ikke sikker...
 7. Vi har en hytte ved sjøkanten der en kommunal tursti krysser tomta mellom hytta og sjøen. Mange turgåere krysser på fine dager , og i grunn synes jeg ikke det er så plagsomt. Men det er noen som velger plenen vår , i stedet for turstien , og det irriterer. For da kommer de ganske tett opp i hagebordet vårt der vi gjerne sitter og spiser . For ett par år siden skaffet min datter seg en Rodesian Ridgeback og denne hunden er jo diger. Selv om den er snill som ett lam og bare vil hilse på turgåerne merket vi fort at bikkja i grunn virket genialt . Det er bare å tjore den slik at nesten rekker ned til stien , og alle turgåerne velger stien. Ytterste delen.
 8. Trenger tips om lett sovepose

  Jeg lærte ett nytt ord da jeg var på jakt etter dunpose. Cuin. Og det er visst termen for tetthet av dun i posen. Høyt tall betydde høy kvalitet og høy pris. Jeg kjøpte en western Mountenering pose med en cuin på 800 , og den kostet meg nesten 7 store , men den veier bare rundt 800 gram , selv om den holder meg varm til godt under null. Likevel regner jeg den ikke som en vinterpose , da hadde vekten bikket kiloen. Min erfaring er at kombinasjonen lett , varm og billig er en vanskelig kombinasjon .
 9. Hva har du kjøpt nå!

  Ett nytt kayak sete til min Viking kayak. Det som fulgte med kayaken var rett og slett ikke godt nok.
 10. Hva har du i lommelerka?

  Den beste whiskyen er den du slumper til å ha i lerken på akkurat den turen.
 11. Brukermanual, Optimus111

  Japan har laget primuser nesten like lenge som Svenskene. Og Manaslu primusene deres har vært produsert siden 50 tallet i allefall. Og de lager dem enda. Det gjør ikke Optimus. Manaslu primusene er kvalitetsmessig minst på høyde med de produsert i Skandinavia.
 12. Flaske til rødsprit til forvarming

  På Svea 123 bruker jeg bare bensinen i tanken til forvarmingen . Har med hylsen til en billig BIC kulepenn som jeg bruker som hevert for å hente bensin fra tanken for å forvarme med.
 13. Heftig tung sekk!

  Ett lite apropos. Folk har båret tungt før og jeg tror nok vi som generasjon generelt er blitt noe mer pinglete i forhold til hva folk var vant til før. Men vi har selvfølgelig hardhauser i dag også. For de som ikke har vært på Fløyrli og sett , så var turen disse karene tok ganske bratt.
 14. Turer i Sandnes (og litt rundtomkring)

  Røssdalen er nok blitt noe slitt etterhvert. Sist jeg var der , i fjor sommer med barnebarn og sønnen min , var det en gjeng som hadde fest der oppe, Med medbrakt musikkanlegg , stoler og masse gassbokser som de moret seg med å kaste på bålet inn i mellom. Etter at de hadde holdt på hele kvelden med dette , var det en av småbarn mødrene i ett av teltene som spurte dem om de kunne slutte med dette. Ungene ble redde. Følte meg feig da fordi jeg ikke sa noe, men bare irriterte meg. I mine øyne er Røssdalen blittt en campingplass , men uten noen form for ordensregler. For meg er den bare blitt ett sted jeg går fort i gjennom på vei en til en annen plass