Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  687
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Robinson last won the day on Februar 21 2015

Robinson had the most liked content!

Om Robinson

Profile Information

 • Gender
 • Sted
  Stavanger
 • Interests
  Barnebarn, friluftsliv og jakt. I den rekkefølgen
 1. Flaske til rødsprit til forvarming

  På Svea 123 bruker jeg bare bensinen i tanken til forvarmingen . Har med hylsen til en billig BIC kulepenn som jeg bruker som hevert for å hente bensin fra tanken for å forvarme med.
 2. Heftig tung sekk!

  Ett lite apropos. Folk har båret tungt før og jeg tror nok vi som generasjon generelt er blitt noe mer pinglete i forhold til hva folk var vant til før. Men vi har selvfølgelig hardhauser i dag også. For de som ikke har vært på Fløyrli og sett , så var turen disse karene tok ganske bratt.
 3. Turer i Sandnes (og litt rundtomkring)

  Røssdalen er nok blitt noe slitt etterhvert. Sist jeg var der , i fjor sommer med barnebarn og sønnen min , var det en gjeng som hadde fest der oppe, Med medbrakt musikkanlegg , stoler og masse gassbokser som de moret seg med å kaste på bålet inn i mellom. Etter at de hadde holdt på hele kvelden med dette , var det en av småbarn mødrene i ett av teltene som spurte dem om de kunne slutte med dette. Ungene ble redde. Følte meg feig da fordi jeg ikke sa noe, men bare irriterte meg. I mine øyne er Røssdalen blittt en campingplass , men uten noen form for ordensregler. For meg er den bare blitt ett sted jeg går fort i gjennom på vei en til en annen plass
 4. Arvet primus

  Du må ha lufteskruen åpen når du forvarmer. Ellers vil varmen fra forvarmingen forårsake at trykket i tanken øker og parafin vil begynne å piple ut dysen og lage en sotete gul flamme . Når forvarmingen er ferdig , eller nesten helt ferdig , stenger du skruen og pumper trykk med pumpen. Så tennes den fine blå flammen du vil ha. Slike primuser er plundrete og egner seg ikke for utålmodige personer. Det er derfor jeg liker dem...
 5. Nordsjørittet

  Å delta i sykkelrittet kan vel kanskje ha utløst noe , men sjansen er nok stor for at disse to hadde ett innfarkt i vente uansett hva de hadde gjort denne helga...
 6. Arvet primus

  Nå må du huske at prisene på Finn ofte er selgerens våte drøm og kan være svært urealistiske. En bedre pekepinn er å sjekke QXL der det ofte legges ut primuser. Slike som du har går der for langt under 500 hvis de er i orden. For mindre hvis ikke. Mens derimot en Optimus 96 eller 8R selges kjapt med forholdsvis høye priser. De er sjeldnere.
 7. Vet ikke helt hva du mener her ,men går ut fra at det er ett retorisk spørsmål. Selvfølgelig har naturen produsert Co2 i så store mengder at fotosyntesen har startet lenge før den industrielle revolusjonen. Det er som du sier , en delikat balanse opp i alt dette. Og ett vidunderlig samspill som gjør at liv kan eksistere. Grønne planter kan ikke leve uten Co2 , som produseres av oss og andre dyr. Og vi og andre dyr kan ikke eksistere uten oksygenet som de grønne plantene produserer. Og solyset er den store katalysatoren i det hele. Alt dette må være tilstedet samtidig. En stor utfordring for vitenskapen når de skal forsøke å forklare hvordan starten var...
 8. Vi har nok "spydd" ut Co2 mye lenger enn det. Heldigvis. Ellers hadde det ikke eksistert liv på jorden. Plantene trenger Co2 og produserer til gjengjeld oksygen (og mat ) til oss. Og så produserer de selv Co2 når de dør av selv selv eller blir brent av oss. Co2 er like livsvikitg for oss som oksygen.
 9. Å bære ett telt som veier mer enn 2 kg er uaktuelt for meg på en alenetur. Jeg har ikke lyst å ofre verken kamera eller andre goder for å bære 1 kg mere teltplass som jeg ikke har bruk for...
 10. Hvor har du vært på tur i dag?

  Vi dro på en lite helgetur sist helg en god kamerat og jeg til kjente trakter. Ville bare ha en rolig helg uten mas. Ikke noe spektakulært. En liten time i en kano , så er vi langt nok vekke til at vi får ned pulsen. Det regnet litt inne i mellom så vi rigget til denne duken ved vannkanten. Og vi følte det var trygt å fyre opp ett bål.
 11. Der jeg farter er jeg sjeldent langt vekke fra vann , og jeg har derfor en 0,5 ltr brusflaske i lårlomma på buksen min som fylles mange ganger i løpet av en dag. Dette holder for meg , men så driver jeg ikke noe fjellklatring heller da.
 12. Ang bålforbudet...

  Vel , jeg har ikke tilgang til statistikker selv om de helt sikkert finnes. Men her i distriktet er det i allefall ikke denne kategorien som har startet de brannene som har havnet i media. Den siste oppe ved Dalsnuten var unger som lekte med lighter og kinaputter. Den store på Dalesiden av Byfjorden for ett par år siden var en røyk som ble kastet i knusktørr lyng. En annen som startet en stor brann for mange år siden var ett kokeapparat uten tilsyn som veltet og laget brann. Jeg tror rett og slett at kaffebålet er under representerert i denne statistikken.
 13. Fløtepulver?

  De derre kaffefløte pulverne er i allefall ikke noe skikkel fløte. Men fløtepulver , jaaa, den som kunne ha funnet det .
 14. Jeg har laget meg en pakkliste på ett exelle regneark. Absolutt alt jeg noen gang har puttet i ryggsekken, eller kan tenke meg at jeg noen gang kommer til å putte i en ryggsekk, er veid og lagt inn på regnearket. Kjøper en ny dibbedutt , veier jeg den og legger inn. Kjøper jeg en ny kniv , veies den og legges inn. På denne måten pakker jeg først sekken foran pc´en før jeg beynner å putte opp i sekken. Da vet jeg hva sekken veier hver gang. Og jeg klarer å være bestemt. Bare det jeg har bestemt meg for skal opp i sekken , kommer opp i den.
 15. På tide med tarp!

  Jeg har denne , en Hilleberg tarp som er 3,5 x 2,9 m. Den veier rett over 700 gram. Det finnes mye å velge mellom. Jeg valgte denne pga av vekten og det at jeg allerede hadde en Hilleberg tarp som jeg desverre bare kjøpte alt for stor. Det er vanskeligere å sette opp en stor tarp fint enn en liten. Jeg har all plassen to stykker trenger for å sove , under denne. Og som storstue ute , satt opp med litt bedre takhøyde , er det plasse for enda flere under.