Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  678
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Robinson last won the day on Februar 21 2015

Robinson had the most liked content!

Om Robinson

Profile Information

 • Gender
 • Sted
  Stavanger
 • Interests
  Barnebarn, friluftsliv og jakt. I den rekkefølgen
 1. Hvor har du vært på tur i dag?

  Vi dro på en lite helgetur sist helg en god kamerat og jeg til kjente trakter. Ville bare ha en rolig helg uten mas. Ikke noe spektakulært. En liten time i en kano , så er vi langt nok vekke til at vi får ned pulsen. Det regnet litt inne i mellom så vi rigget til denne duken ved vannkanten. Og vi følte det var trygt å fyre opp ett bål.
 2. Der jeg farter er jeg sjeldent langt vekke fra vann , og jeg har derfor en 0,5 ltr brusflaske i lårlomma på buksen min som fylles mange ganger i løpet av en dag. Dette holder for meg , men så driver jeg ikke noe fjellklatring heller da.
 3. Ang bålforbudet...

  Vel , jeg har ikke tilgang til statistikker selv om de helt sikkert finnes. Men her i distriktet er det i allefall ikke denne kategorien som har startet de brannene som har havnet i media. Den siste oppe ved Dalsnuten var unger som lekte med lighter og kinaputter. Den store på Dalesiden av Byfjorden for ett par år siden var en røyk som ble kastet i knusktørr lyng. En annen som startet en stor brann for mange år siden var ett kokeapparat uten tilsyn som veltet og laget brann. Jeg tror rett og slett at kaffebålet er under representerert i denne statistikken.
 4. Fløtepulver?

  De derre kaffefløte pulverne er i allefall ikke noe skikkel fløte. Men fløtepulver , jaaa, den som kunne ha funnet det .
 5. Jeg har laget meg en pakkliste på ett exelle regneark. Absolutt alt jeg noen gang har puttet i ryggsekken, eller kan tenke meg at jeg noen gang kommer til å putte i en ryggsekk, er veid og lagt inn på regnearket. Kjøper en ny dibbedutt , veier jeg den og legger inn. Kjøper jeg en ny kniv , veies den og legges inn. På denne måten pakker jeg først sekken foran pc´en før jeg beynner å putte opp i sekken. Da vet jeg hva sekken veier hver gang. Og jeg klarer å være bestemt. Bare det jeg har bestemt meg for skal opp i sekken , kommer opp i den.
 6. På tide med tarp!

  Jeg har denne , en Hilleberg tarp som er 3,5 x 2,9 m. Den veier rett over 700 gram. Det finnes mye å velge mellom. Jeg valgte denne pga av vekten og det at jeg allerede hadde en Hilleberg tarp som jeg desverre bare kjøpte alt for stor. Det er vanskeligere å sette opp en stor tarp fint enn en liten. Jeg har all plassen to stykker trenger for å sove , under denne. Og som storstue ute , satt opp med litt bedre takhøyde , er det plasse for enda flere under.
 7. Gamasjer mot huggormbitt

  Begge foreldrene mine var nordlendinger , og der oppe er det ikke hoggorm. Så som guttunge på sunnmøre på sekstitallet var spesielt min mor ganskje hysterisk redd for orm , og forlangte at jeg skulle bruke gummistøvler i sommerskogen. Alltid. Hvor kjekt kunne det være. Men frykten smittet jo litt over på oss unger , og helt til langt oppe i tenårene trodde jeg at den norske hoggormen bare var nyanser mindre farlig en den svarte mambaen. Nå vet jeg bedre. Jeg kjenner ingen som er blitt bitt av huggorm , og jeg kjenner heller ikke noen som kjenner noen som er blitt bitt av huggorm...
 8. Problemer med parafin

  Jeg har ikke prøvd alle typer, men jeg har fyrt mye med en blå parafin jeg kjøper i 25ltr dunker på en plass som selger fyringsparafin. Denne har vi brukt i årevis i jaktbua vår der vi ikke har hverken strøm eller gass og koker all maten vår på primus. I tillegg til at vi bruker primusen til varme. Det har aldri vært noen som helst problemer , hverken med denne , eller med fritidsparafinen jeg kjøper i 3 ltr kanner på Felleskjøpet. Men vi bruker bare dedikerte parafinbrennere , som 111 bråkerbrenner og også stillebrennere. Jeg har aldri forsøkt parafin i en multifuel brenner. Har bare brukt bensin der, siden den funker best på dem.
 9. Ang bålforbudet...

  Jeg vil alltid respektere ett slikt ekstraordinært bålforbud som det som blir lansert i østfold nå. Når disse kommer , og vi har hatt dem her i sørvest også , så er det en god grunn fior det.
 10. Hva har du kjøpt nå!

  Måtte kjøpe en ny teltbue til mitt gamle Helsport Stetind 2 telt. På en påsketur nå denne påsken klarte jeg ved å kløne litt å brekke denne buen tre steder . Er det mulig !!?? Jeg hadde fakstisk to skjøteledd i backup , men ikke tre. Hadde jeg hatt en mulighet til å kutte det ene skjøtestykket i to , skulle jeg klart å sette opp teltet. Men man har jo ikke skjærfil med seg på tur. Heldigvis var det mulig å få tak i ny stang. Den er på vei i posten.
 11. Hva har du kjøpt nå!

  Kan ikke se at det er nødvendig å polere så mye på messingen her. Den ser rimelig blank ut. Gratulerer!! Det finnes nok ikke mange igjen av disse i den originale uåpnede esken noe sted i verden.
 12. Ang bålforbudet...

  Om jeg skal fyre opp ett bål avhenger av om jeg mener det er trygt, med den erfaringen jeg har og det ansvaret jeg vet at jeg har. Ikke hva som står i en forskrift ...
 13. Forslag til nye lett sekk

  Jeg må slå ett slag for Bergans Helium. Jeg kjøpte en i fjor sommer, 55 ltr. og veier 1000 gram blank. Når jeg fester to bergans sidelommer på den , veier den 1300 gram og gir meg ett volum på 65 ltr. Jeg brukte den i fjor sommer på ukestur på Hardangervidda med huset på ryggen , dvs. hadde med telt, sovepose , liggeunderlag , primus etc. og klarte å holde vekten på rundt 16 kg . Da var den komfortabel å bære. Det nyttet ikke å få plass til soveposen min inne i den , den tar for mye volum , men festet den utenpå pakket inn i en drybag for sikkerhets skyld. Dette fungerte for meg og jeg kommer til å bruke denne kombinsajonen i sommer også.
 14. Måke til middag?

  Til og med svartbaken er tatt av lista over jaktbare arter nå. Så nå er ikke en eneste måkeart jaktbar lenger.
 15. Hvor har du vært på tur i dag?

  Jeg var en liten påsketur på kjente trakter i Bjerkereim , der jeg bruker en kayak for å komme inn. En knapp times padling erstatter ganske mange flere timer med beina. Siden det enda ikke er blitt då varmt at insektene trives lar jeg teltet være igjen hjemme. Synes det er mye mer komfortabelt under duken , enn i ett trangt telt. Jeg liker å sjekke opp ett ørnepar jeg har tatt bilder av mange ganger. Men gamlereiret deres er borte, så nå må jeg finne ut hvor de har laget det nye, hvis jeg skal få noen close up bilder av dem . Ørnene er der fortsatt og fisker i vannet.