Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  652
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Robinson last won the day on Februar 21 2015

Robinson had the most liked content!

Om Robinson

Profile Information

 • Gender
 • Sted
  Stavanger
 • Interests
  Barnebarn, friluftsliv og jakt. I den rekkefølgen
 1. Høvik 41 standard virkar ikkje

  Det må jo pumpes litt underveis hvis den skal brenne lenge. Men hvis det virker som om trykket faller for fort , kan du sette pluggen i tanken , pumpe opp litt trykk og så senke hele tanken under vann for å se etter bobler som tyder på lekkasje .
 2. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Er ikke helt sikker på dette. Jeg søkte på en jobb en gang som blant annet innebar en viss oppsynsvirksomhet ( fikk ikke jobben) og skaffet meg en tynn bok som het "Oppsyn i utmark ) for å være forberedt på intervuet. Om dette med ransaking utført av oppsyn med begrenset politmyndighet stod det at slik ransaking bare kunne skje ved begrunnet mistanke om at en straffbar handling som kunne gi ubetinget fengsel , hadde funnet sted. Eksemplene som ble nevnt i avsnittet var foreks. at man traff på en person med ett jaktvåpen på ett område der han ikke har jaktrett, da kunne ransaking finne sted. Men ikke på person , som foreks. kroppsvisitasjon , med alt dette innebærer. Men ransaking av ryggsekk , våpen etc.Og beslag kan også foretas. For ulovlig jakt kan gi ubetinget fengsel. Traff man derimot en person med en fiskestang , i ett område der han ikke har rett til å fiske , kan ransaking ikke finne sted. Og heller ikke beslag. Selv om man har grunn til å mistenke vekommende for å ha tyvfisket. Fordi slikt tyvfiske aldri kan gi ubetinget fengsel. Men man har plikt til å oppgi personalia til oppsyn med begrenset politimyndighet. Og oppsynet har plikt til å legimitere seg.
 3. Høvik 41 standard virkar ikkje

  Høvik 41 ble levert i en metallboks da den forlot butikkhylla for lang tid siden. Synd du ikke har boksen. Det er så pass mange løse deler at en slags boks, som en foreks. en fotobag hadde nok vært bedre enn en pose. Men en fotobag koster jo noen kroner da. Kanskje du kan finne en gammel Høvik på QXL med en brukandes boks? Disse primusene legges ofte ut for noen få hundrelapper...
 4. Monsen, Monsen og Mattis

  Det eneste ankepunktet jeg har er at episodene er for korte. Jeg vil se mer. Når man setter seg foran glugga for å se noen som reiser fra a til å i en kano , må man nesten forvente å se akkurat det. Det innebærer det som noen synes det blir for mye av. Dette er jo ikke reality tv med ett manus som skal inneholde litt intriger og småkrangel for å skape action. Jeg liker det jeg ser...
 5. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Jeg synes det kan bli for mange solnedgangsbilder på Insta&Facebook , men tar en sjanse likevel med dette solnedgangsbildet tatt fra Dalsnuten mot Sola og havet en sommerkveld i fjor.
 6. Høvik 41 standard virkar ikkje

  En slik nøkkel trenger du. Edit. Prøver igjen...
 7. Høvik 41 standard virkar ikkje

  Du kommer ikke til inne i brennerhodet med den nøkkelen.
 8. Høvik 41 standard virkar ikkje

  Det verktøyet du spør etter finner du ikke hos Tools eller Jernia.Etter mye leting fikk jeg ett fra Primuskongen, en svært hyggelig og behjelpelig bergenser som har ett stort hjerte for primuser og alt som får dem til å brenne. Sjekk Primuskongen på Youtube... http://www.primuskongen.no/lamp/shopexd.asp?id=276
 9. Ulv - lovendring på 5 dager

  Vi har en levedyktig bestand med ulv her i landet. Og den øker. Å felle noen ulver forandre ikke på det. Alt som " kan " skje er synsing og stort sett påstander. Og når du bruker ord som " forfulgt " om aktiveter som i på vanlig norsk kalles jakt viser du litt om hvordan du tenker. Hvor stor " forfølgelse " aksepterer du på elgen ? Bare lurer litt. Bestanden i Sverige er mye større enn den norske. Det er ikke synd på ulven. Den klarer seg fint den.
 10. Ulv - lovendring på 5 dager

  @The Lone Wolf , du bruker dette utrykket " utrydde " ganske ofte. Hvorfor det ? Ulven er jo langt fra i fare for å bli utryddet. At noen kanskje gir utrykk for at de ønsker den vekk fra jordens overflate , betyr ikke at det er dette vi drøfter her. Genuine ulvehatere har jeg enda til gode å treffe. Jeg er i allefall ikke en av dem , og jeg tror ikke det er mange av dem som frekventerer dette forumet heller. Hvis vi kan bli enig om en tese her har vi kommet langt : Det er forskjell på å drepe en ulv og å utrydde ulven som art. Det har vært drevet lisensjakt på ulv i Norge i mange år , og dette har ikke utryddet ulven. Siden du ikke er veganer , har vi allerede slått fast at du ikke mener det er moralsk og etisk forkastelig å drepe dyr. Da må også ulv kunne drepes , når hensynet til mennesker tilsier at dette er ønskelig. Og spesielt siden ulven ikke er i nærheten av å være en truet art. Vi dreper rev , bjørn , jerv og gaupa. Dette er også rovdyr som fra tid til annen tar livet av og spiser husdyr. Og dette med naturfolk , som indianere , er litt interresant ,siden du trakk fram dem. Indianerne befinner seg så langt vekke , at jeg synes det er mye mer relevant å trekke fram vårt egen naturfolk, samene. De har drevet reindrift i hundrevis av år antagelig , helt siden de fant ut at det var en sikrere måte å skaffe seg mat på enn å jakte på villrein som vandret. Hvordan tror du de ser på rovdyr ? Men når vi snakker naturfolk , så synes jeg en fjellbonde som lever av gården sin har like stor rett til å bli betraktet som en representant for naturfolk, som en same på en atv , eller Nec-Perce indianer som kjører rundt i bushen på en SUV. Jeg ønsker ikke å utrydde ulven. Jeg ønsker bare at vi skal ta minst like mye hensyn til mennesker som lever av naturen i Østerdalen , som vi skal til ulven. Det er mennesket som er mest truet akkurat der.
 11. Ulv - lovendring på 5 dager

  Jepp, det du sier her stemmer. Men det er ikke sauebøndene i Trysil som utgjør denne trusselen, for de "fortrenger naturen" mindre enn vi byfolk. Jeg vet ikke om deg , men jeg ser rundt her jeg bor at det skvetter opp firefelts motorvei, det graves , sprenges og bygges slik at rådyr, fasaner og andre dyr skvetter vegg i mellom. Her på Forus der jeg bor var det for bare 40 år siden en fin biotop for mange dyrearter og mye natur. Den er fortrengt av blant annet huset mitt og industri som har gjort Forus til en liten by mellom Stavanger og Sandnes. Drar du derimot østover og litt nordover finner du ett landskap som for en stor del er uendret de siste hundre årene. Og der bor disse menneskene som du frykter " skal fortrenge naturen".Og de har ikke lyst å endre den heller. De vil bare leve slik de har gjort før. You are barking up the wrong tree. Det er du(?) og meg som er problemet og ikke " de andre". Når du skriver " vi har ingen moralsk og etisk rett til å utrydde dyr" lurer jeg på hva du mener. Mener du at vi ikke har rett til å drepe dyr ? I så fall så må jeg få opplyse deg om at dyr drepes i industriell skala på Yara sine anlegg bare ett par kilometer fra her jeg sitter nå. Mange flere enn det som drepes i Trysil. Eller mener du at det er ulv vi ikke har " moralsk og etisk rett" til å drepe? I så fall , hvorfor ikke ? Hva gjør ulven så spesiell at den ikke kan drepes, når vi dreper så mange andre dyr ? Hele naturen er basert på å drepe hverandre. Om noen uker nå begynner ett av naturens store slakt , en massakre som ikke mange får med seg , når fuglene begynner å legge egg. Følg litt med og få med deg festmåltidet til måker , kråker , skjærer og ravn som aler opp sine fugleunger med andre fugleunger.Slik er naturen. Og jeg synes naturen er ok. Eller er du kanskje veganer som mener at mennesket står i en særstilling i naturen som den eneste arten som ikke har rett til det som alle andre i naturen gjør? Det er mange som mener det. Men siden det ikke er noen logisk grunn til slike meninger må det kunne karakteriseres som religiøse meninger. Og det er religionsfrihet i Norge. Man kan likevel ikke påtvinge sin religion på andre. Religionsfrihet slår begge veier.
 12. Ulv - lovendring på 5 dager

  Så lenge det har vært mennesket som har drevet husdyrhold , har rovdyrene vært der og ønsket å spise disse husdyrene hvis de klarte. Dette har vært naturens gang i tusener av år. Samtidig har eierne av disse husdyrene gjort det de har kunnet for å få ha husdyrene sine i fred for rovdyrene. Dette har innebært å drepe disse rovdyrene når de klarte det. Dette er også like mye naturens gang. Det er ikke annerledes i dag. Så når en bonde henter ned børsa for å skyte reven i hønsgården , eller ulven på sauebeitet , er dette naturens gang. Det som er annerledes i dag er at det har vokst fram en generasjon mennesker som har fjernet seg langt fra denne prosessen. De kjøper biffen på Mega , og nyter naturen gjennom Planet Earth. Og de har fått innflytelse. Og de har klart å opprette ett regime som forteller dagens husdyrholdere, spesielt i ulvesonen , at rovdyrenes velferd er viktiger enn deres velferd. Liker dere ikke situasjonen , så flytt. Eller finn dere noe annet å gjøre. For her i denne delen av landet har ikke mennesker prioritet, men rovdyrene. Det er klart at dette gjør at respekt for lovene som forvalter rovdyrene, minsker i den delen av landet. Nå bor jeg i Stavanger , langt fra problemområdet, og jobber ikke i landbruket , så alt dette burde vært ett stort gjesp for meg. Jeg , eller mine , blir jo ikke rammet. Bare noen stivnakkede bønder rundt Trysil. Men jeg er så pass gammel at jeg husker dikteren Arnulf Øvelands ord : " Du skal ikke så inderlig gjerne tåle den urett som ikke ramme deg selv" , så jeg bryr meg likevel.
 13. Ulv - lovendring på 5 dager

  Den korte høringsfristen er nok for at man skal rekke å å få fra nytte av denne eventuelle lovendringen ( hvis stortinget vedtar den ) denne snøsesongen. Er nok ikke greit med en lovtekst som tar høyde for at man skal hensyn til folk også , forstår jeg...
 14. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Tok dette bildet rett under Dalsnuten utenfor Sandnes en tåkedag for ei stund siden.
 15. Nå var det ikke steinalderen jeg tenkte på da jeg så steinblokka. Steinbygg med dimensjoner som denne blokka hadde passet inn i, måtte hørt til en helt annen kultur enn en steinalderkultur.