Gå til innhold

Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  755
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Robinson vant dagen sist Februar 21 2015

Robinson hadde mest likt innhold!

Om Robinson

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, takk for tips om Bergans helium. Du skrev om sidelommer.  Passer de til Helium 55 liter 1000 g eller til Helium Pro?

  Mister man ikke de åpne sidelommene som er på Helium slik at vinningen går opp i spinningen???

  Joakim

  1. Vis tidligere kommentarer  1 andre
  2. Akkim

   Akkim

   Flott, takk.  Bergans svarer

   "Sidelommene vi selger løst, kan ikke benyttes på vanlig Helium, da den sekken har snorer og ikke reimer på siden."

   Hvis du har prøvd på langtur og det funker, er det et godt tips!!

   Joakim

    

  3. Akkim

   Akkim

   Hei Robinson, jeg forstår deg slik at det funker bra med sidelommene på Helium selv om Bergans altså sier noe annet??

   Hilsen Joakim

  4. Robinson

   Robinson

   McGyver faktoren er nok ikke så stor Helsport. Det er jo selvfølgelig ikke bare å kneppe på disse sidelommene. Men alle kan klare ved hjelp av noen passende snorer/ tynt tau å feste 2 sidelommer med hemper fast i en ryggsekk med hemper. Det er ikke vanskelig .

 2. Robinson

  Friluftsliv - truet kulturarv

  At måten å bruke bilder på har endret seg betyr lite for meg. Jeg kjøpte mitt første fotoapparat 12år gammel , for mer enn 50 år siden nå. Helt til for noen år siden ble bilder jeg tok samlet i album som ble hentet fram fra tid til annen for å glede meg selv eller andre. Nå havner ikke turbilder i album lenger , men blir delt med venner og kjente på sosiale medier isteden. Jeg ser i grunn ikke noe negativt med dette. Jeg har det fortsatt like kjekt i fjellet , og liker godt å se bilder fra andre som liker det samme som meg. Om de deler dem facebook eller Fjellforum . Jeg liker bilder. Bilder er minner og opplevelser .
 3. Jeg har montert 2 sidelommer fra Bergans , hver på 5 L , på min Bergans Helium. Så nå er den en 65L som veier 1200 gram. Og med sovepose stroppet utenpå i en drysack klarer jeg å få med mat for i allefall ei uke i den. Med å bruke Deyteck noen dager skulle jeg garantert fått med mat for 10 dager.
 4. Robinson

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Det som laget drama med vår primus , var en opplagt utett primus & en uoppmerksom operatør . Kombinert med dårlig lys. " Det var noe vått på kjøkkenbenken , trodde det var noe vann som hadde blitt sølt " , sa han etterpå. Vi kom inn til bua vår etter at det hadde begynt å skumre. Han hadde ikke tatt på hodelykta , vi har ikke strøm i bua. Han skulle bare... Jeg hørte han pumpet og så tømmer han en skvett rødsprit ( han pleier alltid å ta en drøy skvett )opp i skåla , og stikker ei fyrstikk borti. 15 sekunder etterpå er det bål oppå benken.
 5. Robinson

  Skoleturer og rødsprit brennere

  111 primusen kan være skummel nok den , når man ikke følger med. Denne mistet kompisen min kontroll over forrige uke. Så pass at jeg til slutt brukte brannslokkeren for å berge jaktbua vår.
 6. Robinson

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Det er umulig å ignorere statistikken . Rødsprit skiller seg ut som skadeårsak. Det jeg ikke skjønner er hvorfor den er så mye farligere enn bensin , som jo har blitt ganske vanlig å bruke etter hvert. Bensin er like brannfarlig som rødsprit . Og så er det disse stormkjøkkenene. Jeg har to stykker av dem. Mitt første kokeapparat var ett stormkjøkken . Når ungene mine begynte å dra på turer på egehånd , var det stormkjøkkenet de lånte med seg. I mine øyne er det det enkleste og tryggeste kokeapparatet man kan ta med seg. Og så viser realitetene at det er det farligste. Jeg sliter med å akseptere det.
 7. Robinson

  vannflaska - en bakteriebombe!

  Putt en q-tips inn i munnhulen og test den for bakterier . Det er ganske sikkert ikke så mye mindre enn i flasken...
 8. Robinson

  Valg av størrelse på ryggsekk

  Jeg har gått ned i størrelse , fra 90L til en 55L. Jeg begynte for mer enn 30 siden med en 70L , som jeg byttet ut for en god del år siden i en 90L. For jeg ville ha mer i sekken. Så kom det til ett punkt for 3 år siden da jeg var drittlei av å bære sekker på nærmere 30kg på ryggen. Jeg ser ikke bort fra at det at jeg bikket 60 hadde litt med det å gjøre. Så jeg kjøpet en Bergans Helium 55L og monterte 2 sidelommer på den , fra en Bergans sekk jeg allerede hadde. Så nå er det en 65L som veier 1200 gram tom. Den gamle 90 literen veide 3500 gram tom. Mye vekt der. Jeg får alt jeg trenger oppi sekken for en ukestur , med huset på ryggen. Telt , kokeutstyr etc. Soveposen havner på utsiden i en drybag. På en ukestur i sommer , eller 5 netter som det ble , på Hardangervidda , bar jeg på en sekk på 16 kg. Og jeg hadde mat med også.Ikke bare Drytek. Jeg regner mellom 5 og 6 hekto pr. dag i mat. Og da er det også med en liten klunk ildvann...
 9. Robinson

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Fjelltur i Irland , som på alle måter er annerledes er i Norge. Vi gikk 2 etapper av Wiclow Way , som er sør for Dublin. Utgangspunktet. Ballyteige House , med verten Sean som lager mat og var en svært hyggelig vert sammen med en svær hund av ukjent opphav, som vi måtte være bestemt med for at den ikke skulle komme med oss inn på rommet. Bare 4 gjesterom her, og en ubeskrivelig malerisk plass nesten en mil fra nærmeste butikk og landsby. Huset ble bygd av en velstående lege i år 1900 som en jakthytte for han og kamerater. Vi så hjorten fra soveromsvinduet vårt. Vi gikk 2 etapper av The Wiclow Way som gikk ett par hundre meter fra huset hans. Begynnelsen nede i dalen var som i ett maleri Så tråkler veien seg over fjellene. Det var veldig tilrettelagt med plankesti over myrer, som de var redd for. Det er en del av en nasjonalpark Vi gikk bare med en sekk som jeg bar. Ikke noe som minner om turer jeg tar i fjellene her i Norge. Før vi etter en 4 timers tur kommer ned i en ny dal , der vi får oss ett måltid og en øl på den lokale puben. Som var svært populær nå i høysesongen av turgåere som oss. Traff 3 damer fra Bergen som var på jentetur og flere andre fra kontinentet. Så var Sean der og hentet oss og kjørte oss hjem til Ballyteige for middag og sundowners i den utrolige hagen hans. Wiclow Way er 17 mil lang og går helt til Dublin. Vi gikk bare 2 etapper av den , men jeg tror virkelig vi kunne tenkt oss hele veien en gang vi hadde litt bedre tid
 10. Robinson

  Kan dere hjelpe å finne Svarttjennshula?

  Det er ikke alltid kartet stemmer. Jeg lette etter Skyttarbu på Hardangervidda i sommer , men fant den ikke der kartet sa den skulle være. Dagen etter ved Skaupa snakket jeg med en kar om problemet mitt , og ham fortalte hvor den var. En kilometer lenger vest enn kartet viste . Han sa at alle lokale visste at kartet var feil , men jeg visst det jo ikke.
 11. Robinson

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Siste teltplass på årets Hardangervidda tur. Ved Skaupa. En tur som var spesiell på flere måter. Tror ikke jeg opplevde en eneste mygg , noe som sikkert skyldes den tørre sommeren. Og myrer som jeg før måtte gå rundt , kunne jeg nå spasere tvers over som om det var en gressplen...
 12. Robinson

  Mat på tur og bålforbud

  Nå planlegger jeg ikke noen tur kommende helg , men skulle jeg besluttet at jeg ville en tur i heia , så hadde kaffekjelen vært med. Og jeg drikker ikke kald kaffe. Og jeg hadde ikke laget noe brann heller...
 13. Robinson

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Jeg har brukt morsmelk erstatning i stedet for vanlig tørrmelk . Mest fordi den selges overalt , også på enkelte bensinstasjoner. Men jeg tror den er fetere enn Viking tørrmelk , noe jeg ser som en fordel.
 14. Robinson

  Jaktrifle og slitasje

  For vanlige kalibre som 30-06 vil ikke 10000 skudd være noe problem . Konkurranse skyttere begynner å tenke på løpskifte når de nærmer seg ett slikt tall, men de konkurrerer med marginer som en jeger ikke bryr seg om. 1500 skudd er i allefall ikke noe problem . Og skyter du 100 treningskudd og jaktskudd til sammen i året , har du børse livet ut. Og du kan la guttungen arve rifla og bruke den til ham blir godt opp i årene før nytt løp behøves.
 15. Robinson

  SUP eller sit on top kajakk?

  Jeg har en Viking sit on top kayak med sete. Jeg grublet mye den gangen om jeg skulle gå for en tradisjonell kayak , eller den jeg kjøpte. Jeg hadde spart penger på å kjøpe en tradisjonell . Det er fordeler og ulemper med alt. Det spørs litt hva man vil med farkosten . Hvis det er mest på havet ,eller i saltvann man vil bruke den , tror jeg at jeg ville gått for en tradisjonell. Men jeg bruker min i sjøen også av og til , til fisking. Den brukes mest i ferskvann , når jeg drar på tur alene og det ikke er noen makker til å padle Ally kanoen min med meg. Det er lett å slenge en ryggsekk oppi. Det er ikke lett med en tradisjonell . Og så er det dette med sikkerheten. Jeg var i Stavanger kajakklubb en gang i tiden , og skulle lære meg dette med eskimorulle. Jeg mestret det aldri. Skulle jeg gått rundt med en tradisjonell , ville jeg hatt problemet hvis jeg var alene . Med den jeg har er det enkelt. Jeg bare ligger i vannet og vipper den rundt. Så er det bare å klatre ombord. Omtrent som å klatre oppå ett seilbrett. Hvis fart er viktig , gå for en tradisjonell . Min kayak har vært langt inn på Hardangervidda , og i mange fjellvann , på tur med meg alene.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.