Gå til innhold

Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  748
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Robinson vant dagen sist Februar 21 2015

Robinson hadde mest likt innhold!

Om Robinson

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Robinson

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Fjelltur i Irland , som på alle måter er annerledes er i Norge. Vi gikk 2 etapper av Wiclow Way , som er sør for Dublin. Utgangspunktet. Ballyteige House , med verten Sean som lager mat og var en svært hyggelig vert sammen med en svær hund av ukjent opphav, som vi måtte være bestemt med for at den ikke skulle komme med oss inn på rommet. Bare 4 gjesterom her, og en ubeskrivelig malerisk plass nesten en mil fra nærmeste butikk og landsby. Huset ble bygd av en velstående lege i år 1900 som en jakthytte for han og kamerater. Vi så hjorten fra soveromsvinduet vårt. Vi gikk 2 etapper av The Wiclow Way som gikk ett par hundre meter fra huset hans. Begynnelsen nede i dalen var som i ett maleri Så tråkler veien seg over fjellene. Det var veldig tilrettelagt med plankesti over myrer, som de var redd for. Det er en del av en nasjonalpark Vi gikk bare med en sekk som jeg bar. Ikke noe som minner om turer jeg tar i fjellene her i Norge. Før vi etter en 4 timers tur kommer ned i en ny dal , der vi får oss ett måltid og en øl på den lokale puben. Som var svært populær nå i høysesongen av turgåere som oss. Traff 3 damer fra Bergen som var på jentetur og flere andre fra kontinentet. Så var Sean der og hentet oss og kjørte oss hjem til Ballyteige for middag og sundowners i den utrolige hagen hans. Wiclow Way er 17 mil lang og går helt til Dublin. Vi gikk bare 2 etapper av den , men jeg tror virkelig vi kunne tenkt oss hele veien en gang vi hadde litt bedre tid
 2. Robinson

  Kan dere hjelpe å finne Svarttjennshula?

  Det er ikke alltid kartet stemmer. Jeg lette etter Skyttarbu på Hardangervidda i sommer , men fant den ikke der kartet sa den skulle være. Dagen etter ved Skaupa snakket jeg med en kar om problemet mitt , og ham fortalte hvor den var. En kilometer lenger vest enn kartet viste . Han sa at alle lokale visste at kartet var feil , men jeg visst det jo ikke.
 3. Robinson

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Siste teltplass på årets Hardangervidda tur. Ved Skaupa. En tur som var spesiell på flere måter. Tror ikke jeg opplevde en eneste mygg , noe som sikkert skyldes den tørre sommeren. Og myrer som jeg før måtte gå rundt , kunne jeg nå spasere tvers over som om det var en gressplen...
 4. Robinson

  Mat på tur og bålforbud

  Nå planlegger jeg ikke noen tur kommende helg , men skulle jeg besluttet at jeg ville en tur i heia , så hadde kaffekjelen vært med. Og jeg drikker ikke kald kaffe. Og jeg hadde ikke laget noe brann heller...
 5. Robinson

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Jeg har brukt morsmelk erstatning i stedet for vanlig tørrmelk . Mest fordi den selges overalt , også på enkelte bensinstasjoner. Men jeg tror den er fetere enn Viking tørrmelk , noe jeg ser som en fordel.
 6. Robinson

  Jaktrifle og slitasje

  For vanlige kalibre som 30-06 vil ikke 10000 skudd være noe problem . Konkurranse skyttere begynner å tenke på løpskifte når de nærmer seg ett slikt tall, men de konkurrerer med marginer som en jeger ikke bryr seg om. 1500 skudd er i allefall ikke noe problem . Og skyter du 100 treningskudd og jaktskudd til sammen i året , har du børse livet ut. Og du kan la guttungen arve rifla og bruke den til ham blir godt opp i årene før nytt løp behøves.
 7. Robinson

  SUP eller sit on top kajakk?

  Jeg har en Viking sit on top kayak med sete. Jeg grublet mye den gangen om jeg skulle gå for en tradisjonell kayak , eller den jeg kjøpte. Jeg hadde spart penger på å kjøpe en tradisjonell . Det er fordeler og ulemper med alt. Det spørs litt hva man vil med farkosten . Hvis det er mest på havet ,eller i saltvann man vil bruke den , tror jeg at jeg ville gått for en tradisjonell. Men jeg bruker min i sjøen også av og til , til fisking. Den brukes mest i ferskvann , når jeg drar på tur alene og det ikke er noen makker til å padle Ally kanoen min med meg. Det er lett å slenge en ryggsekk oppi. Det er ikke lett med en tradisjonell . Og så er det dette med sikkerheten. Jeg var i Stavanger kajakklubb en gang i tiden , og skulle lære meg dette med eskimorulle. Jeg mestret det aldri. Skulle jeg gått rundt med en tradisjonell , ville jeg hatt problemet hvis jeg var alene . Med den jeg har er det enkelt. Jeg bare ligger i vannet og vipper den rundt. Så er det bare å klatre ombord. Omtrent som å klatre oppå ett seilbrett. Hvis fart er viktig , gå for en tradisjonell . Min kayak har vært langt inn på Hardangervidda , og i mange fjellvann , på tur med meg alene.
 8. Robinson

  Ikke dø mens du padler kano

  Jeg har både en Ally kano og en Viking fisher kayak . Det som er med en kano , er at hvis man går rundt , og det gjør alle før eller siden , så har man ett stort problem hvis man et midtfjords. I allefall hvis man er alene. Mens med fisker kayaken min , er det bare å vippe den på rett kjøl igjen og klatre ombord i den på nytt. Jeg bruker ikke kanoen min i saltvann .
 9. Robinson

  Advarsel mot bergfreunde.no

  Nå er det vel ikke toll mellom EU og EØS land som foreks Norge. Det gjelder for varer produsert i EU , slik jeg har forstått det. Hvis varene er produsert utenfor EU er det toll. Men moms må man alltid betale , og så er det byråkrati delen som kalles fortolling . Dvs toll klarering. Den koster også...
 10. Robinson

  Primussamletråd

  Mange takk. Dette var til stor hjelp.
 11. https://www.bergfreunde.no/therm-a-rest-luxurylite-ultralite-cot-feltseng/?pid=10004&wt_mc=no.nbps.google_no.293987443.34868712422.235432614182&wt_cc1=therm a rest luxurylite ultralite cot&gclid=Cj0KCQjw_ODWBRCTARIsAE2_EvXPi4M8BKhA9AIEJGok2ws7IhVKbLxh6zB3xyIL7DC2HHCN7hSlrpMaAkQaEALw_wcB Jeg har en Therm a rest felt seng som veier ett par kg. Kjøpte den på XXL. Nå ser jeg at de har fått en ultra lett versjon av den også som veier rett over kiloet. . Jeg har noen netter på den og synes den er like komfortabel som de fleste andre feltsenger. Altså ikke all verden. Men bedre enn å ligge på bakken. Jeg har aldri hatt den med på vandreturer med sekk. Da synes jeg 2 kilo er for mye å bære på. Men på en del kano og kayak turer. Den er helt ok.
 12. Robinson

  Primussamletråd

  Jeg har en Svea 123R og en Optimus 8R , blant mange andre primuser. Optimusen trenger en ny veke , og jeg jeg har slitt med å finne noe å lage denne veken av. Jeg ser på utenlandske forum at de anbefaler tråd fra mopper , men alle mappene jeg har sett har alt for korte tråder til slikt bruk. Jeg tenker jo også på Sveaen. Veken der er nok helt fin , men det er mulig å glemme seg ut og brenne den tom. Det er ikke bra for veken, sies det. Nå har jeg brent Sveaen min tom 2 ganger , og det ser ikke ut til at noen skade har skjedd . Den brenner like godt som før. Men, før eller siden et risikoen der for av veken blir brent i en slik situasjon , og da har man en primus som ikke virker. 2 dager ute i en ukestur , hadde det vært veldig utrivelig . Hvis jeg hadde en reserve veke i sekken, en liten fastnøkkel og en rull gjengetape , kunne jeg lett skiftet veke. Har noen en ide ? Hva kan jeg lage en veke av ? Eller kan man få kjøpt en veke en slik veke noen plass ?
 13. Den helikopterlyden av den og Optimus 8 er annerledes enn alle de andre.
 14. Bråkebrenneren bråker ikke. Den synger. Musikk som jeg liker lyden av...
 15. Robinson

  Se hva vi fant i boden

  Du verden. Ett gammelt Børgefjell. Smelt... Jeg har mange gode minner , og netter , i ett slikt telt. Det var en gang det ypperste av det man kunne skaffe seg av fjelltelt her i landet . Hvis man bare hadde råd.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.