Gå til innhold

Robinson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  765
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Robinson vant dagen sist Februar 21 2015

Robinson hadde mest likt innhold!

Om Robinson

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Robinson

  Hofteprosesen skal til Hardangervidda

  Du skal ikke undervurdere hofteprotesen. Hvis du klarer teltkomforten , så klarer hoften din det. Jeg har stål i begge hofter , skiftet den høyre for 4 vårer siden nå , og 4 måneder etter operasjonen gikk jeg en tur på vidda med huset på ryggen , uten andre begrensninger enn kondisen. Du har fått ett nytt liv med den nye hoften. Nyt det...
 2. Robinson

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Hvis det kom en hunter-killer drone på markedet som kunne jakte og skyte ned andre droner , hadde jeg også blitt drone eier...
 3. Robinson

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Teltet er ett Stetind 2 , forløperen til Ringetind teltet. Da jeg bestilte ny bøyle fra Helstport fortalte de at aluminiumstenger som blir spent oppå i en bøy utallige ganger etterhvert kan bli sprø med årene og knekke lettere. Jeg gjorde ikke noe spesielt med stangen , skulle bare tre den i da det smalt. Trodde ikke mine egne øyne da jeg trakk den ut og så at det var 3 brudd . Teltet er nok nærmere 30 år gammelt nå , men jeg liker det så godt at jeg håper å kunne bruke det mange år til.
 4. Robinson

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Det er lett å misforstå her. Man har ikke en brannslokker i huset fordi huset stadig vekk tar fyr. Eller airbag i bilen fordi man hele tiden kolliderer. Jeg har skjøteledd til teltstengene mine alltid med , men i løpet av mine 50 år med huset på ryggen i fjellet , har jeg bare hatt nytte av det en gang. Den andre gangen jeg brakk , brakk teltbøylen på 3 steder , og det var ingen måte jeg kunne reparere stangen på og jeg måtte sove med teltet som dyne den natten. Nå har jeg 3 skjøteledd i pluggposen. 2 ganger har det at jeg hadde ett skrujern tilgjengelig gjort at jeg kunne skru opp dysespissen på Novaen , plukke ut den lille rensenålen med tanga , og stikke opp dysehullet slik at brenneren virket igjen . Det derre shaker type rensenål konseptet var bare ikke godt nok. Med min Svea 123 som jeg bruker nå , vil trolig aldri ett slikt problem oppstå. Men kanskje ett annet ? Også var det skruen i ene enden på haspelsnella som løsnet og heldigvis landet i bunnen på kanoen slik at jeg fant den. Uten ett skrujern kunne jeg nok fått den på plass med neglene og en knivspiss, men du verden så mye greiere det er med ett skrujern . Og vekta av en Skeletool gjør ikke at turen blir ødelagt av den grunn , men den kan gjøre at en « shit happens « situasjon ikke blir noe pes likevel. Den som ikke kan se verdien av en multitool i fjellet mangler litt fantasi ...
 5. Robinson

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  En Leatherman Skeletool er alltid i sekken. Og den brukes ofte på tur. Tanga til å plukke kjelen fra bålet , og den har mekket Nova mange ganger. Den brenneren trengte ofte mekking før den ble kastet i sinne. Skrujernet ble brukt til å løse haspelsnelle problemer. Jeg kan sikkert komme på mer. Jeg vil ikke være den foruten...
 6. Robinson

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg bestilte en nr.10 med tennstål som kostet 1545,00 svenske kroner. Jeg regnet med at det ble fortolling på postkontoret med ekstra utgifter. Rimelig kjapt kom der en faktura fra Klarna på litt over 1400 norske kroner på e-post. Jeg har ventet på hentemelding fra postkontoret noen dager nå , men i dag lå den i postkassen min uten noe mer om og men. Det henger en følgeseddel på pakken som forteller at den har vært tollklarerert og at oppgitt verdi er kr. 1200 ex.mva. Jeg regner med at jeg betaler norsk moms når jeg betaler Klarna fakturaen , men kostnadene ble mye lavere enn beløpet oppgitt på nettsiden.
 7. Robinson

  Trefjøl under primus

  Jeg har bare en tynn ca 4-5 mm kryssfiner plate på rundt 20 x20 cm. Den gjør også nytte som skjærefjøl når det trengs. Jeg har aldri opplevd at den blir så varm at den kan bli svidd.
 8. Robinson

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Jeg synes det mer konsentrert flamme på bråkebrenneren enn på stillebrennern.
 9. Robinson

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  For mange år siden skulle vi en gjeng gå opp til Månavatn , forbi Månafossen. Jeg hadde akkurat kjøpt en ny Optimus Nova , men kameraten som var primusfri , spurte om å få låne min gamle 111. Jeg sa ja til det. Jeg skulle protestert da jeg så at han hektet primusen på utsiden av sekken ved å tre ei reim gjennom bærehåndtaket til boksen. Jeg angret på det. Litt før vi kom til Månfossen løsnet primusen , midt i det bratteste partiet. Vi så primusen trille kast i kast nedover knausene , og etter noen meter så jeg at boks og lokk skilte lag. Vi klatret nedover og begynte å samle sammen løse deler. Vi fant alt . Alle delene ble puttet i sekken, og oppe ved Månavatn fant vi en fin rund liten stein og begynte på karroseriarbeidet. Vi fikk banket hengslene sammen og rettet ut boksen slik at lokk gikk på. Samme kveld fyrte kameraten opp primusen og den virket helt fint. Jeg har den enda. Jeg tror ikke Novane hadde overlevd det...
 10. Hvilke lim skal man bruke til dette ? Det fulgte forsterkningduk med da jeg kjøpte Allyen min og ser nå at jeg bør bruke den noen plasser . Hittil har jeg bare brukt ducttape til nødlapping i felt og jeg kan i grunn greie meg lenge med det. Men særlig pent er det jo ikke...
 11. Hei, takk for tips om Bergans helium. Du skrev om sidelommer.  Passer de til Helium 55 liter 1000 g eller til Helium Pro?

  Mister man ikke de åpne sidelommene som er på Helium slik at vinningen går opp i spinningen???

  Joakim

  1. Vis tidligere kommentarer  2 andre
  2. Akkim

   Akkim

   Hei Robinson, jeg forstår deg slik at det funker bra med sidelommene på Helium selv om Bergans altså sier noe annet??

   Hilsen Joakim

  3. Robinson

   Robinson

   McGyver faktoren er nok ikke så stor Helsport. Det er jo selvfølgelig ikke bare å kneppe på disse sidelommene. Men alle kan klare ved hjelp av noen passende snorer/ tynt tau å feste 2 sidelommer med hemper fast i en ryggsekk med hemper. Det er ikke vanskelig .

  4. Akkim
 12. Robinson

  Friluftsliv - truet kulturarv

  At måten å bruke bilder på har endret seg betyr lite for meg. Jeg kjøpte mitt første fotoapparat 12år gammel , for mer enn 50 år siden nå. Helt til for noen år siden ble bilder jeg tok samlet i album som ble hentet fram fra tid til annen for å glede meg selv eller andre. Nå havner ikke turbilder i album lenger , men blir delt med venner og kjente på sosiale medier isteden. Jeg ser i grunn ikke noe negativt med dette. Jeg har det fortsatt like kjekt i fjellet , og liker godt å se bilder fra andre som liker det samme som meg. Om de deler dem facebook eller Fjellforum . Jeg liker bilder. Bilder er minner og opplevelser .
 13. Jeg har montert 2 sidelommer fra Bergans , hver på 5 L , på min Bergans Helium. Så nå er den en 65L som veier 1200 gram. Og med sovepose stroppet utenpå i en drysack klarer jeg å få med mat for i allefall ei uke i den. Med å bruke Deyteck noen dager skulle jeg garantert fått med mat for 10 dager.
 14. Robinson

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Det som laget drama med vår primus , var en opplagt utett primus & en uoppmerksom operatør . Kombinert med dårlig lys. " Det var noe vått på kjøkkenbenken , trodde det var noe vann som hadde blitt sølt " , sa han etterpå. Vi kom inn til bua vår etter at det hadde begynt å skumre. Han hadde ikke tatt på hodelykta , vi har ikke strøm i bua. Han skulle bare... Jeg hørte han pumpet og så tømmer han en skvett rødsprit ( han pleier alltid å ta en drøy skvett )opp i skåla , og stikker ei fyrstikk borti. 15 sekunder etterpå er det bål oppå benken.
 15. Robinson

  Skoleturer og rødsprit brennere

  111 primusen kan være skummel nok den , når man ikke følger med. Denne mistet kompisen min kontroll over forrige uke. Så pass at jeg til slutt brukte brannslokkeren for å berge jaktbua vår.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.