Jump to content

Robinson

Aktiv medlem
 • Posts

  1,105
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Robinson last won the day on December 7 2023

Robinson had the most liked content!

Reputation

1,215 Excellent

1 Follower

About Robinson

Profile Information

 • Interests
  Barnebarn, friluftsliv og jakt. I den rekkefølgen
 • Location
  Stavanger

Recent Profile Visitors

5,513 profile views
 1. Alle ryggsekker blir full uansett hvor store sekkene er. Jeg har gått fra å bruke en alltid full ( og svintung) 90L sekk, til nå å bruke en 65L sekk. Ikke bare er den tomme 65L sekken mye lettere enn den tomme 90L sekken, men jeg må være nazi når jeg prioriterer det som skal opp i den mindre sekken. Alt skal være mindre og lettere. Og dermed opplever jeg nå at jeg faktisk klarer å ha huset på ryggen med telt-sovepose-liggeunderlag-kokeapparat- fiskesaker-mat og alt det andre som gjør en tur hyggelig. Og likevel ikke bære over 16 kilo. Tips: Jeg liker whisky, men dagene der jeg kjøper en flaske på polet som jeg putter i sekken er over. Whiskyen tappes over på en tom plastbrusflaske. Og hvis man kjøper cask strength (som kan være nærmere 60%) vil en halv liter utgjøre 0,75L når man blander ut med litt friskt fjellvann som man ikke behøver å bære. Alle monner drar...
 2. Synes fjorsommeren var en drittsommer værmessig, så det kunne passet med en finvær sommer i år.
 3. Jeg har flere hatter, men ser at jeg tar med en caps likevel når jeg skal til fjells. Her på Vestlandet er hetten på jakken mye brukt, og den går dårlig sammen med hatt. På jakt derimot bruker jeg en del hatt.
 4. Det er plass til mer enn en, men ikke mer komfortabel enn at jeg foretrakk teltet. Litt synd at folk legger igjen ting som blir til skrot etterhvert. Både kjelen og sagen ble sikkert lagt igjen med gode tanker, men nå er de skrot.
 5. Jeg ser at Indredalshelleren ikke er med. Jeg var der sist i sommer og tok noen bilder. Man kan trygt si den ligger utenfor allfarvei. Man kjører til Øvre Espedal, tar stien til Røssdalen og fortsetter gjennom den opp til Indrevatn. I øvre ende av Indrevatn begynner Indredalen og ett stykke oppe i denne trange og ganske ville dalen, finner man altså Indredalshelleren. Boka "Frafjordheiene, nasjonalpark i Rogaland" forteller om denne helleren og bruk av den som går helt bak til 1800 tallet.
 6. Takk for tipset. Ålgård er innen rekkevidde for meg, og siden jeg aldri har vært i den outletbutikken, mange jeg kjenner har vært der, må jeg bare komme meg opp der og sjekke.
 7. Så ei elgku i Skyttarbudalen i 2022. Trodde først seg så en hest og ble overrasket da det viste seg å være en elg. Sikkert ikke vanlig.
 8. Robinson

  Turkniv

  Jeg bruker også en Mandra som brystkniv, eller neck knife som det heter på nynorsk. Den har rett størrelse for meg. Men selvfølgelig , alle kniver kan henges i en snor rundt halsen, hvis man har sterk nok nakke...
 9. Nydelig eksemplar. Kjenner på en aldri så liten misunnelse her. Det er en 123 uten en R i navnet, så den har ikke innvendig rensenål. Men jeg ser at selger har løse nåler. Ta vare på dem. De er gull verdt. Det er ikke mye som kan "ikke virke" på denne. Hvis veken er ok vil den brenne. Mitt råd er å bare prøve den. Det kan være lurt å fylle tanken og la veken trekke noen timer før du prøver den.
 10. Zoleo ble mitt valg. Jeg vet absolutt ikke om den er den beste, men den var den som var å få tak i i forfjor, da jeg ville kjøpe en. Garmin som jeg hadde hørt mest om var det ingen butikker eller norske nettbutikker som kunne levere da. Hos Platoe i Sandnes kjøpte jeg denne for rundt 4000. Den kan gjøre flere ting. Først av alt måtte jeg laste ned en app på telefonen min. Og så opprette ett abonnement med en månedlig avgift på rundt 300. Ved oppstart måtte jeg betale i minimum 3 måneder, men etter det kan abonnementet midlertidig settes på pause. Så lenge man vil og så ofte man vll. Man kan derimot ikke betale for mindre enn en måned om gangen. Ved hjelp av appen på telefonen kan jeg sende tekstmeldinger, men ikke ringe. Jeg kan bare sende meldinger til personer som har lastet ned appen og registrert seg opp mot min Zoleo. Så jeg kan ikke kommunisere med hele verden, men med kona, ett par av ungene mine og to kamerater. Den er oppladbar, og funker i rundt 3 uker uten å måtte lades. Man kan slå den av på tur for å spare strøm, men jeg har aldri vært på så lange turer at det har vært aktuelt siden jeg fikk denne. Den har to knapper man kan trykke på. En som sender en forhåndskreven melding til kona og de to ungene som bare sier :"I am OK" med koordinater. Jeg tror man kan lage sin egen tekst ved hjelp av appen, men jeg har aldri satt meg inn i det og har aldri brukt den knappen likevel. Den andre knappen står det SOS på og den har jeg heller aldri brukt, og planen min er at den aldri skal brukes. Da kommer redningshelikopteret. Jeg har vært fornøyd med denne, og kommunisert en del med tekstmeldinger. De koster ikke noe. Man må betale hvis man sender veldig mange. Lurer på om det var mer enn 100 på en måned. Jeg har aldri tenkt på det og tekstet alt jeg har hatt lyst til. Man kan bare sende tekst. Ikke bilder. Når man midlertidig suspenderer abonnementet ved hjelp av appen har man to valg. Man kan få det koblet fra og da betaler man ingen ting. Men det er en oppstart avgift når man vil sette Zoleoen i drift igjen. Eller midlertidig "supend " abonnementet. Da betaler man mellom 30-40 kroner pr. måned. For meg har denne fungert godt.
 11. https://varsityheadwear.com/no/ Jeg har kjøpt noen av disse. Mest fordi jeg er så tjukk i hodet at jeg alltid må ha XXL størrelser og dermed bensinstasjon capsene aldri passer. Disse kommer i størrelsene jeg trenger. Koster litt i overkant, men de er veldig god kvalitet.
 12. Var på en lunsj tur til Dalevatn utenfor Sandnes i fint vintervær. Og jeg synes ikke kaffen smaker best fra termos .
 13. For ordens skyld, å skyte mot flokken er forbudt og oppsynet der oppe har påtalt og bøtelagt mer enn én jeger for akkurat det.
 14. Akkurat sykling har vært forbudt i nasjonalparken i mange år allerede. Bare langs traktorslepa har man lov å sykle.
 15. Rart å lese denne tråden idag, akkurat nå i dag som jeg har betalt for en Whisky tour med utgangspunkt Aberdeen. Men det blir en vintertur i februar, i baksetet på en Range Rover. Ikke helt det samme.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy