Gå til innhold

Aurejeger

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Aurejeger

 • Bursdag 12. august

Contact Methods

 • MSN
  aurejegerkommandoen@outlook.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Padling, Fiske og Friluftsliv.
 • Sted
  Lillesand

Nylige profilbesøk

154 profilvisninger
 1. Nå har jeg slipt ryggen på kniven sånn at den har en skarp 90 grader vinkel og testa den ut på tennstål. Så svaret er ja. Stålet i kniven er hardt nok til å skrape av store fine gnister og det ser ikke ut som om tennstålet sløver kanten jeg har slipt til.
 2. Hei igjen Når jeg har monosene innerst knytter jeg multien til mono sena med uni mot uni knute med 7-8 surringer. Her holder det med noen runder med mono. Jeg bruker noen meter for å bygge ut litt.
 3. Hei Jeg har 0.10 mm Fireline på min Shimano Sedona 1000 fi. Jeg har noen runder med elektriker tape direkte på spola for at ikke multi lina skal glippe og for å bygge ut litt. Du kan også ha litt mono sene innerst. Det gir samme resultat. Det ligger masse videoer på YouTube om hvordan du spoler på lina. Tror jeg fikk plass til underkant av 200 m, men det trengs jo ikke så mye. Ei spole på 110 m holder. Da har du bare ha tape og/eller monosene innerst. Det viktigste er at du får fylt opp spola helt ut til ca 1mm fra kanten.
 4. Hei Jeg har sett ørret og sjøørret bli skremt av Fireline lina jeg bruker, derfor bruker jeg alltid en stanglengde eller to med mono fortom som er mer usynlig. Vanlig mono sene har i snitt ca 20% strekk i seg og med så kort fortom beholder jeg følsomheten multilina gir samtidig som monosena demper rykk og napp litt, noe som gjør at fisken ikke så lett river seg løs. Jeg knytter den på med Albright knuten med 20 surringer. Jeg brukte uni til uni før, men mistet noen grove ørret da den ble slitt av å bli dratt igjennom stangringene om og om igjen, så min erfaring er at Albright knuten tåler å gå vesentlig fler ganger gjennom stangringene uten å bli slitt. Den er også lengre og smalere og mer egnet for oppgaven synes jeg. Jeg fisker også med opphenger flue foran sluken eller spinneren og da er det et must med mono sene eller fluor carbon. Opphengeren knytter jeg på med en glidende uni knute.
 5. Hei igjen. Dette er svaret jeg fikk fra Light my Fire: Hej, Jag beklagar att tändstålet gått sönder! ☹ Det ser onekligen ut som ett produktionsfel och jag skickar jättegärna en ersättare till dig! Vad är din adress och vilken färg vill du ha på ersättaren? God service jeg er fornøyd med!
 6. Etter å ha blitt inspirert av tråden "Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner"
 7. https://www.outnorth.no/kupilka/kupilka-spork-225?gclid=CjwKCAjw57b3BRBlEiwA1ImytgHUNc-SR3DX42VapNgtdizQ5V5VGZbDoxgFnIAjwopiCUq3CNQTxxoCFJgQAvD_BwE#Red
 8. Tennstål og kaffekopp av merket Kupilka med samme røde nyanser som skaftet på kniven min, en Brusletto Femund GRS
 9. Tusen takk for alle svar! Jeg har skrevet en mail og sendt med bildene til Light my Fire. Jeg kommer tilbake med svaret når jeg får svar fra de.
 10. Hjertelig takk for svar! Ja jeg pleier å ta godt vare på tingene mine. På disse bildene synes både slitasjen etter utallige opptenninger og korrosjon. Som du nevner Truant76 er det nesten som om det har kommet noe på tennstålet som har etset på det. Jeg kan ikke komme på noe, det eneste jeg kan tenke meg er at saltet i svette kan ha kommet på det og forårsaket skaden. Tennstål er jo ikke noen stor investering men nå har jeg kjøpt nytt med skaft i samme farge som skaftet på kniven min og tur kaffekoppen min så jeg håpet at settet skulle vare lenge. Det er ikke for å være kjip, men de sier et såpass tykt tennstål skal vare ca 12000 drag med strikeren, og jeg synes det hadde vært synd om det hadde blitt spist opp av korrosjon etter bare 2000 f.eks.
 11. Hei Tennstålet mitt av merket Light my Fire ser slik ut etter 12 år i lomma på alle slags turer. Det er godt brukt og jeg har aldri hatt det i nærheten av saltvann. Hva som har skjedd vet ikke jeg sikkert, men jeg regner med at jeg har svetta litt på det da jeg alltid har hatt det i lomma på tur. Hvordan kan jeg beskytte mitt nye tennstål fra Kupilka mot slikt?
 12. Du finner det muligens billigere andre steder.
 13. Hei Jeg er veldig fornøyd med dette. Bergans compact 2 pers og 3 pers. Har 3 pers også. Jeg synes 2 pers er perfekt til 1 person mens hvis fruen skal være med tar jeg med 3 pers. teltet. Det har tålt mye regn og kommer i kompresjons trekk. Tar liten plass i sekken og veier relativt lite. Jeg synes dette er veldig mye bra telt for pengene. https://www.outnorth.no/bergans/compact-2-pers-tent?gclid=Cj0KCQjwuJz3BRDTARIsAMg-HxUwzlOsWkiStSsO7GVBVSRUnhgHloW-lHB_wwL5YgOIfIUvjlbOI7oaAgf2EALw_wcB#Green
 14. Grunnet mye god mat, lite trening og generell latskap har fettprosenten økt en smule og behovet for en ny padlevest med mer bæreevne til kanoturer har meldt seg. Jeg fant denne på vidforss.no fra Baltic til 599 kr og den er veldig god.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.