Gå til innhold
 • Bli medlem

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 198
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

Prebb vant dagen sist 3. desember 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ingen av de du spør om, men MSR groundhogs er gjennomprøvd og svært gode. Omtrent samme pris som Hilleberg og vil tippe at du kan basere valget ditt på om du trenger 6 eller 10stk. Du skal ikke kimse av den lille snoren som sitter på. Den er meget praktisk.
 2. Meget bra setup på @Marius Engelsen. Kjører tilsvarende bare at jeg ikke har samme jakker. Det finnes dessverre ingen jakke som puster godt, tørker fort, og er godt vannavvisende. Man kan selvsagt impregnere de lette jakkene med en spray, men det er dessverre bare midlertidig.
 3. Jeg har ikke freestanding-teltet, men det vanlige og det er mer vindfullt enn f.eks. Hilleberg Keron, og MSR Advance som jeg også eier, men for meg er ikke dette et problem. Snarere tvert i mot på et endukstelt. Gjennomtrekken bidrar til å mindre kondens inni teltet.Ved å trekke duken helt ned til bakken vil en sannsynligvis også ødelegge for det som jeg mener gjør dette teltet til et bra en-dukstelt. Nemlig at kondensen kan renne og drenere ut på kort-endene gjennom meshduken. Selv om det er mer trekk i dette enn et 4-sesongstelt så kompenserer jeg for dette i den kaldeste delen av seso
 4. Definitivt, men husk at stoffet er sensitivt ovenfor spiss stein. Så jeg ville vært nøye med valg av teltplass eller brukt bunnduk.
 5. Den gode ventilasjonen trengs da, ellers blir det mer kondens inni. Teltet er laget slik at kondens skal renne nedover taket og ut gjennom myggnettet på kortsiden. Jeg er meget fornøyd med dette teltet, men har ikke et hav med erfaring med det.
 6. +2 på anmarsjsko. Stive såler sparer beina mye i spiss ur. Har gått med fjellstøvler som har hatt for myke såler i ur og over bre. Beina trengte flere dager å komme seg på. Det er jo bare å prøve. Ikke krise om skoen er litt feil med mindre du skal være ute i flere uker.
 7. Prebb

  Førstehjelp

  Jeg gjør det bare enkelt på mine turer. Jeg får en ambulanse til å følge meg hele turen så slipper jeg å bære utstyret selv. Har med hell brukt luftambulansen der det er vanskelig å kjøre med bil. Det er viktig å be om slag-ambulansen! Det er den eneste som har bærbar CT tilfelle man får slag på turen. Da haster det med behandling, men hvilken type behandling avhenger sterkt om det er blødning eller blodpropp! Tryggest å bare ha med CT da.
 8. Nå er ikke jeg noen traversekspert, men hvorvidt man trenger tau kommer an på flere forhold. Det er en avveining mellom hvor stor sjanse er det for at du faller, og hvor eksponert er terrenget. De fleste traverser kan gås uten tau, men faller du er du ferdig. Se på videoene til Kilian Jornet f.eks. Han løper og klyver mye i svært eksponert terreng uten tau. Mulig: ja, farlig: ja! Tau krever også en partner og tar lengre tid. Det går an å bruke tau alene, men da må du gå opp og ned flere ganger for å hente sikringsmidler og klippe ut tauet. Det er også veldig vanskelig å sikre bra dersom det ik
 9. Fin turrapport! Det som overrasker meg etter å ha stilt klokken i natt er at den skulle stilles så langt frem at 2010 er 20 år siden! Steike så tiden flyr!
 10. For å kaste inn en brannfakkel: kvalitetsmerker taper seg mindre i verdi ved videresalg. Kjøper du et hillebergtelt eller helsport for 6000 så får du solgt det videre for 3000 lett. Urberg derimot får du kanskje ikke solgt videre med mindre du går under halv pris. Og da er ikke forskjellen så stor. En annen ting er at dersom du kjøper drømmeteltet første gang så kommer du sannsynligvis til å beholde det i mange år. Og det er bra for miljøet. Jeg kjøpte billigtelt først og brukte det en sesong før jeg solgte det og kjøpte noe finere. Men igjen så har jeg respekt for at en kanskje ik
 11. Sjekket med 330skv. Sar Queen har med seg basestasjon og de kan finne folk dersom de har mobil med strøm på. Det var visst et veldig presist verktøy.
 12. Man vil jo finne frem til slutt, men det stor forskjell i hvor nøyaktig man treffer med radiosignaler. Dersom målet foran deg flytter seg så kan jo en plotte forandringen
 13. Aner ikke med dyr, men skredsøkere har 3 antenner og fungerer veldig dårlig mer enn 50m fra skredtatt. VHF sender i bølger som spres som en sirkel. Om en peiler etter signalstyrke så vet man ikke om en går rett på eller om man er på en tangent.
 14. HRS kan få en ganske bra lat/long på PLB/ELT via SARSAT. Jeg tipper de kun får denne posisjonen. Peileutstyr for radio (VHF) er avhengig av minst 2 peilere på forskjellig azimuth for å kunne gi en posisjon. Det er lite trolig redningsmannskaper bruker dette, men jeg vet ikke. De er jo uansett i kontakt med HRS via radio og telefon. Inreach og tilsvarende gir også mulighet for å sende meldinger om at det går bra, eller at det går skikkelig ille. Og posisjonen er kanskje litt mer presis? Jeg ville alltid hatt en refleks vest. Noen ganger trenger du å bli sett i dagslys og. Oransje/gu
 15. Om været er bra og du er klar for en 10-12 timers tur så føler jeg Storen er obligatorisk. Det er dessverre den eneste klatretoppen jeg har vært på i området. Dyrhaugsryggen fra bandet har jeg blitt anbefalt. Dette er ikke veldig komplisert klatring, men det er jo alltid kjekt å dra dit med noen som har litt erfaring fra området. Selv om ruten i klatreføreren tilsier enkel klatring så er det ikke alltid like lett å finne den. Ellers vil jeg si at Hurrungane er selve indrefileten av alpine toppturer! Selv har jeg vært der mest på ski. Det anbefales også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.