Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  675
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1
 1. Forsvarets Gore-Tex jakke

  Cato Ringstad lagde den i en periode også, usikker på om det er dem som lager dem nå og. Jeg hadde en tidlig generasjons gore-tex på prøve for altfor mange år siden. Vi brukte dem ikke på vinteren, og de var ikke spesielt vanntette. Endte opp med det gammeldagse regntøyet utenpå allikevel. Regner med kvaliteten har bedret seg på 15 år.
 2. Camelbak om vinteren

  Thermokopp er obligatorisk på vinteren. Vekt driter jeg i med pulken. I brettekopp er jo kaffen kald i det den møter koppen. Har en koppholder i skulderstroppen. Ikke overraskede kjøpt fra junaiten. Landet hvor de elsker koppholdere.
 3. Jerven Hunter + sommerpose = vinterpose?

  Jeg bruker warmpeace viking 600 + jerven extreme på den milde vestlandsvinteren. Kan bli litt varmt noen netter, men stortsett er det perfekt. Det blir dog fort klamt siden jervenstoffet ikke puster i det hele tatt. Dette har jeg løst på flere måter. Sover jeg ute uten telt så ligger jeg inni hele greien og lar glidelåsen være åpen i siden (i variabel lengde), inni telt har jeg stortsett brukt den som en svær dyne over som jeg justerer etterhvert gjennom natten. Jerven er dessuten perfekt å sitte i på kvelden når det blir litt kjølig. Sommer som vinter.
 4. Stegjern til "i tilfelle"

  Grivel har noen brodder som sitter enda litt bedre på skoen enn chainsen sine (jeg har både pro og light). Hadde jeg trengt et nytt par tror jeg at jeg hadde gått for noe sånt: https://www.fjellsport.no/grivel-ran.html Stegjern til fjellsko som ikke er stegjerns-forberedt (les lepper og veldig stiv såle) må ha stegjern som er relativt stive, samt universalbinding. Da går vekten fort opp. De letteste i alu er ofte beregnet på alpinstøvler som er i utgangspunktet rimelig stive.
 5. Camelbak om vinteren

  Den blir fort i veien for stavene/armene om den er for langt på siden, så det beste er å ha det midt foran. Nalgeneflasker er heller ikke så gode å drikke av. Mulig det er munnen min det er noe gale med, men jeg søler som bare det om jeg er litt ivrig. Men den brede tuten er praktisk til alt annet. Sist drev jeg og tok den ut av trekket hver gang jeg skulle drikke fordi håndtak-stroppen var festet i hoftebeltet. Det var mer styr enn å bare zippe opp, skru opp, og drikke. Karabin i hanken, og kanskje et strikk rundt skulderstroppen skal jeg prøve neste gang. Da er den heller ikke i veien for stav-armene
 6. Camelbak om vinteren

  Jeg går mest på toppturer. Og da har jeg bare flaske i sekken. Sist hadde jeg nalgene i termotrekket dinglende fra hoftebeltet. Var bare -2, så kan ikke gå god for den i iskalde forhold. På sist pulktur hadde jeg termos i sekken. Det var bare tøys, for vannet var altfor varmt til å drikkes fort. Og det endte opp med at jeg drakk altfor lite. Planen neste (pulk)tur er 1L termos, 1L nalgene i trekk. Så fyller jeg heller varmt vann på nalgene om morgenen, og ved lunsj. Ellers supplerer jeg med varmt vann fra termos. Om jeg får behov for å drikke mer enn 2l vann mellom frokost og lunsj så drikker jeg enten for mye, kledd for varmt, eller er i for høy aktivitet.
 7. Camelbak om vinteren

  Jeg bruker ikke lengre drikkeblære. Litt fordi dersom man glemmer rutinen med å tømme/blåse ut røret så har man plutselig ikke tilgang på vann lengre, og fordi det er så fryktelig knotete og grisete å fylle på. Og smaken er ikke minst mye dårligere enn på andre flasker. Har hatt noen ublide opplevelser med dette. Egentlig har jeg heller aldri hatt behovet for å bære så utrolig mye vann på ryggen. På vår, sommer og høst er det stort sett god tilgang på flytende vann, og på vinteren vil jeg storsett ha varmt vann på termos/termoflaske. Blæren er derfor bare i bruk på topptur, men jeg har begynt å gå bort fra det også. Det er også svært dumt å fylle noe annet enn vann på (f.eks. saft), og på krevende turer synes jeg det er godt med litt søt drikke innimellom alt vannet.
 8. Fjellreven keb bukse

  Samme for meg. 48 blir for vid, 46 er akkurat passe. Har inntrykk av at FR er litt store i størrelsene. Buksen er ganske elastisk, og det stive materialet går noe ut ved bruk. Slik som alle bomullsbukser. Belte er både praktisk og lurt. Det bør også nevnes at buksene er laget for å bæres noe høyere enn det jeg bærer mine vanlige jeans.
 9. Pulksele - anbefalinger?

  Ta noe med skulderrem i hvert fall. Hvis ikke er det så lett at selen sklir ned over rumpen og lårene. Spesielt hvis du ikke orker å stramme magebeltet så stramt at du ikke kan bli andpusten.
 10. Fjellreven keb bukse

  https://www.fjallraven.se/media/pdf/Size_Guide_FJR_SS16.pdf 34 angir som oftest tommer.
 11. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Jeg brukte den i -18 i vinter. Var iskald da jeg la meg, så jeg hadde på varmebukse og varmesokker (primaloft). I løpet av et par timer på natten ble jeg så varm at jeg tok av meg alt utenom nettingbuksen. Så jeg synes den holdt bra, men den lekker litt varme gjennom kragen, så om vinteren ligger jeg nesten alltid med en tykk genser. Natten etter var det "bare" -6 og da var den altfor varm. Måtte lufte i løpet av natten. Over en uke samlet den litt fukt, men dunet kollapset ikke. Den var ikke våt, men det er vanskelig å få ut fukten på vinteren med mindre det er tørr luft uten nedbør. For prisen: 10/10 would buy again. BTW en kompis har en RAB med "samme" temperaturrating som veier 1200g. Mitt inntrykk er at den ikke er like varm. For vinterpose så er ikke temp-ratingen så sykt nøyaktig. Se heller etter vekt. For en dunpose så må man omtrent opp i 2kg. Lars Monsen, som bruker syntet, hever at en må opp i 3kg på vinterposer. På lang tur (ikke helgetur) ville jeg kanskje valgt en syntet. Just in case. Dog er følelsen dun gir uovertruffen. Det er mye deiligere å ligge i.
 12. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Har du tenkt på å kjøpe en sommerpose du kan ha utenpå? Flere her inne som driver med dobbeltposing. Ellers har jeg samme oppfatning av temperaturgrenser som deg. T-comfort er den jeg må gå etter. Ellers fryser jeg i 4-5-tiden.
 13. XXL må være en ekstrem varm sover🤣

  Er ikke R-verdien riktig? Det er den samme Fjellsport oppgir på dette underlaget?
 14. Keb Endurance vs. Nammatj GT?

  Jeg er jo blitt Hilleberg fanboi, men samtidig er jo Fjällräven bra det også. Ting du setter pris på om vinteren: Rette endevegger. Ingen av teltene har dette, så da er ikke det et kriterium Lik bredde i hele teltet. Det er en liten plass-stjeler når teltet smalner mot fotenden. FR smalner minst. Lik takhøyde i hele lengden. Det oppleves som mye større når taket ikke kryper ned på deg. Uansett hvor høy du måtte være. HB skårer best på det her. To dører på samme side er forsåvidt praktisk hvis du har som mål å få døren riktig plassert mot noe, men for vær er det litt unødvendig. Endrer vindretningen til sideveis må du nok snu teltet uansett. Tunneltelt er ikke laget for å ha vinden i siden hele tiden. Skal det være to dører er det nok praktisk å ha dem i hver sin ende av teltet sammen med to fortelt. Om man er flere da kan man nytte hver sin utgang når en skal inn og ut. Så slipper det å bli kø. Av disse teltene tror jeg at jeg hadde valgt Nammatj. Jeg endte selv på Keron 3 og liker det teltet godt, men av og til savner jeg GT. Kanskje jeg bytter det ut en gang i fremtiden. Keron er jo dessverre ALTFOR tungt å gidde å drasse med seg i sekk med mindre man bare skal en kort tur.
 15. pulk

  Jeg brukte fjellduken som "Arctic bedding" i fjor, litt etter det prinsippet. Ulempen er at en ikke får bruk fjellduken underveis. Spisepausen i stiv kuling og snøvær er langt koseligere inni en fjellduk. Og dersom alt utstyret er i den også kan det fort bli trangt.