Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  949
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Prebb vant dagen sist Mars 29 2016

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Brukte randoski er ofte bra "value for money". To viktige ting du skal sjekke: 1. Sålen har ikke riper som går inn til kjernen. Små riper som går et par mm ned går fin an å fikse. Riper til kjernen kan ødelegge skien. 2. Sjekk at støvlene dine passer. Randobindinger kan nesten ikke justeres!
 2. Det går fint å kjøre med allmountain ski i bakken. De er tross alt ALL mountain. Det som skiller dem fra carvingski, på generelt grunnlag, er at de ofte er litt mykere i flex, de har litt større radius (mindre innsving), og de er litt mer lekne. Det vil selvfølgelig variere fra modell til modell, men generelt tror jeg ikke du kommer til å hate en all mountain ski. Jeg er også enig at du ikke bør kjøpe for brede ski. Ski som er bredere enn 110mm på midten (da er de bredere i endene!) er vanskeligere å styre og kante. Bindingsvis så kan du fint komme unna med en Marker F12 som ikke er spinnvilt dyr. Det vil bli dyrere enn carvingpakker. Skal du gå topptur med ski må du også ha feller, støvler som man kan "låse" opp ankelen på slik at du kan gå. Da blir det dyrere. Du kan jo selvsagt gå med skiene på sekken, og støvlene på skiene og ha med et ekstra sett med sko. Det gjorde vi tross alt "back in the day". Hvis du ikke har god teknikk "on piste" så kommer du ikke til å automatisk trives off piste. Forholdene er variable, og du kan møte alt fra is, skare, til gjennomslagsføre i samme tur og samme linje. Du kan selvsagt også finne nydelig pudder, men det er ikke det det er mest av på fjellet. Hvor god skien din er spiller ikke allverden i gode forhold, og det finnes heller ikke én randonneeski som takler alt. Det som i all hovedsak skiller denne type ski er at turen opp blir langt mer spiselig. Jeg tror jeg ville kjøpt noe brukt jeg. Da får du mer for pengene, og hvis du kjøper brukte carvingski fra nybegynneren i fjor som skal ha bedre ski i år så får du de til knallpris, og du kan selge dem videre til neste års nybegynner. Støvler er mer personlige, så der tror jeg at jeg ville kjøpt egne og heller lagt pengene der. NB! Ikke alle støvelstørrelser passer på skiene. Bindinger er ofte skrudd for størrelsen til den støvelen som skulle brukes. Sjekk derfor at bindingen passer før du kjøper brukt hvis du ikke har kompetanse til å flytte den.
 3. Jeg er veldig fornøyd med hyperlite mountain gear sin porter sekk. 4400 er rundt 70L og 5400 er rundt 90L. Den finnes i mindre versjoner og, men kun de to sistnevnte er tilgjengelig i norsk nettbutikk (packraft Norge). 3400 og 2400 kan bestilles fra USA, men mulig de finnes i svenske nettbutikker. Edit: Backpackinglight.se har et godt sortiment av disse sekkene, og de har bedre returpolicy enn å bestille fra USA. I tillegg går det fortere. https://backpackinglight.se/varumarken/hyperlite-mountain-gear/ Ulempen med disse er at de er dyre, og at de er veldig enkle. Det er kun mulig å komme inn i dem via toppen. Men de er helt vanntette og laget i et ekstremt robust materiale. Jeg har akkurat bestilt meg den nye prism topptursekken dens på rundt 40L
 4. Altså du spør helt riktig sted. Jeg drar omtrent aldri på overnattingsturer uten min Jerven extreme. Deres fjellcamo er VELDIG bra for mennesker (jeg har ikke spurt noen hjort). Jerven selv sier de har tenkt på både termisk avtrykk og lukt i designen slik at den er skapt for jakt. Jerven holder til i Odda og storviltjakt var deres nisje da de lanserte fjellduken. Jeg hadde ikke tvilt et sekund. Jeg har ikke prøvd hunter så mye, og vektforskjellen er såpass liten at det spørs om det er verdt det. Merk dog at glidelåsene ikke er helt vanntette, og det er hull i hjørnene (maljer).
 5. Prebb

  Regntøy

  Jeg har denne. Har brukt den en del i veldig vått vær. Jeg ville faktisk anbefalt å valgt den med fôr selv om jeg har den uten. Dette er en høst/vinterjakke og den egner seg ikke om solen titter frem. Den har avtakbart skjørt og fungerer strålende med lårings. Det jeg ikke liker med den er at halsen er litt trang og den er veldig tung. Ikke kjøp i camo med mindre du skal på jakt. Kompisen min som har fjellcamo er umulig å finne utenfor teltet om han sovner på bakken. Du bør i hvert fall ikke komme i nød om du har den på...
 6. Hvor enkel bindingen har med å gjøre har mye å si. Hadde Fritschi sin Diamir Vipec (gammel modell) før, og den hadde en tendens til å gå i kjøremodus for lett på vei opp. Slik at skistopperne løste seg ut i tide og utide. Fryktelig irriterende. Nye lette bindinger er vesentlig mer kjøresterke enn de var for et par år siden, men det virkelig store forbedringen er ikke hvor mye trykk de tåler før de løser ut, men heller motsatt. Hvor lett de løser ut når de bør. Her er det også mye bra selv i lettvektsmarkedet. Pris er en tredje faktor. Selv har jeg SkiTrab titan vario et eller annet. Veldig lette, veldig enkle, og løser ut akkurat passe for meg. Jeg kjører ikke utfor, men jeg kan trykke til hvis jeg må. Det bør nevnes at disse bindingene er laget for å gå fort og slakt, slik at de ikke har hælløftere. Det trenger man strengt tatt ikke da det er anbefalt å gå i maks 15-20 graders stigning. (Da må man sikksakke m/lappekast i brattere terreng). Jeg vil tippe, med mindre du er på veldig høyt nivå, at alle (nye) bindinger på markedet er grei nok mtp kjørestyrke. Det er i hvert fall min erfaring ut i fra mitt bruk. Jeg må ta forbehold om at jeg ikke har kjørt alt mulig i stor utstrekning, men jeg har prøvd et par forskjellige demoski på ulike festivaler osv. Dynafit, G3, Fritschi, Salomon, Atomic, etc er alle navn som lager gode bindinger. Om jeg skulle funnet meg en binding i dag hadde jeg sett på hvor enkel/praktisk den er å bruke, samt vekt. Men det er mine prioriteringer.
 7. Hvis det er meningen at buksen skal tas av og på ila dagen - ikke bib. Skal du ha den på hele tiden eller ferdes i snø etc - bib. Bib er veldig praktisk til mange ting, men det mer styr med det når du skal ha av og på klær. Jeg bruker stort sett bare bib-bukser til aktiviteter i snø.
 8. Ingen tvil om at ruten du skal følge er Vestlandet. De mest spektakulære turene kan du få i Sogn og Sunnmøre, og i Romsdal. Jeg kan varmt anbefale deg å spandere på en eller flere turer med (ifmga godkjent) tindeveileder om du ikke er dreven på alpin ferdsel. Strengt tatt bør man være minimum 2 i et taulag for at det skal være noe sikkerhet. Selv om de mest spektakulære turene er nord for halvveis, så er jo et det en del flotte turer i både Rogaland og Hordaland og. Jeg skal ikke si du definitivt ikke kan ha med hund, men Store Austabotntind er en fantastisk alpin topptur som ikke tar for lang tid. Store Skagastølstind like i nærheten er også flott, men er vesentlig lenger. Da snakker vi 10-14t avhengig av tempo og taulagsrutiner.
 9. Jeg nevnte de to merkene fordi man ser mange TnF-telt i basecamps for høye fjell, og msr fordi jeg så stormking-teltet deres utstilt en gang (har ikke vært inni, men det virket SVÆRT). https://www.msrgear.com/tents/all-season-tents/stormking-5-person-expedition-tent
 10. Saitaris ser jo unektelig bra ut, og jeg tipper det er et supert telt. Spesielt om du må ha kuppeltelt. Hvis tunnel er et alternativ så er jo keron 4gt (m/doble stenger) veltestet i polare strøk og vil tippe det går vesentlig raskere å slå opp. Jeg vet ikke selv hva jeg ville valgt da. Både tnf og msr har jo noen freshe base camp telt.
 11. Jeg har ikke erfaring med akkurat disse, men jeg har brukt tilsvarende produkt både til fjellski, sykling og fjellstøvler (gamasjer med tå). Det fungerer ganske bra, og jeg har tro på at dette vil være nyttig for mange. Selv blir jeg fryktelig varm på beina på vei opp da, så det må ev være for turen ned, eller i pauser. Det er jo fort det der blir sånn utstyr som er "kjekt å ha" og blir tatt med, men omtrent aldri brukt. Hvis det er et problem at du fryser på beina så tenker jeg et slikt produkt er en "no brainer". Jeg har vært borti Berghaus Yeti (som er skummelt varme), Alpina ett eller annet cordura+fleecegreier til langrennsko, og enklere sykkeltrekk for å beskytte beina mot kulde og regn.
 12. Var der nylig. Det er ikke snø der nå. Hvor bastant slike oversikter er avhenger av været, og at dagene blir kortere. I prinsippet kan man gå der året rundt, så lenge man har ferdighetene til å ferdes i vinterfjellet.
 13. Sekken min veier omtrent det samme om jeg skal være ute 1 natt eller 3-4. Det eneste som skiller er mengden mat, og det ligger stortsett rundt kiloet per dag. På lengre turer spiser jeg mer real og da går vekten per dag noe ned. Sekken er også lettere på sommeren da jeg har med mindre sovepose, kanskje ingen hodelykt osv. Jeg kan tenke meg at en normal høstsekk for meg ligger rundt 15kg, men da har jeg med jerven extreme som veier en del.
 14. Jeg forstod det heller ikke slik. Er enig om at saken er kompleks og mer enn bare små symbolhandlinger. Det var også litt av poenget mitt. Det er i grunnen ikke miljøvennlig å fortsette å øke forbruket/produksjonen/veksten uansett hvor miljøvennlig produktet er.
 15. Tallene kan godt stemme. Det vet jeg egentlig ikke noe om. Uansett vil alt forbruk, og spesielt vekst/økt forbruk uansett hvor «bærekraftig» det er være verre enn nullvekst. Når det gjelder resirkulert tøy og materiale så kan det virke som dette ikke nødvendigvis er bra det heller om man skal være veldig kritisk. Det som forurenser mest i tekstilproduksjon er vel gjerne etterbehandlingen av tekstilene som farging, vanntetting, etc. Noe resirkulert tøy og stoff også utsettes for. Det beste vil gjerne derfor være å ha klær som varer lenge og lar seg reparere. Det er på en måte unnskyldningen min for å kjøpe en jakke i bomullsstoff. Jeg innser den er på kanten til latterlig. Siden det sannsynligvis hadde vært best å la være å kjøpe noe i det hele tatt. Uansett så har jeg mottatt Klättermusen Einride nå. Den er vesentlig lettere enn jeg trodde. Jakken inneholder ikke så mange funksjoner utover det at det er en jakke. Luftig foregår gjennom lommene, som i praksis gjør at de ikke kan brukes til oppbevaring om man ønsker å lufte. Stoffet er forsterket og stivere på utsatte partier, og alle stamminger foregår med strikk og en slags bardunstrammer. Praktisk og enkelt å justere med votter. Jakken er ikke veldig lang, og er sannsynlig bedre egnet til klatring enn den lengre Midgard da hverken lommer eller lengden kommer i veien for klatresele. Jeg har enda ikke prøvd den i regnet. Jeg er litt spent på hvordan den vil funke.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.