Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  589
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Prebb last won the day on Mars 29 2016

Prebb had the most liked content!

Om Prebb

Profile Information

 • Gender
 1. Dårlig service

  Som man ikke kan prismatche heller fordi ingen selger det samme. Det er litt sånn som elektronikkbutikkene som alle har sitt unike modellnummer på den samme varen for å unngå priskrig. Når det gjelder dagligvare har lav pris trumfet utvalg, men trenden kan snu. Bare se på tabben rema1000 gjorde i vinter. Jeg opplever generelt god kundeservice, men det er klart at man kommer lengre ved å være høflig enn sur. Selv om det ikke alltid er like lett å holde masken. Treg bestilling er vel ikke nødvendigvis noe kundeservice-avd sysler med. Jeg skjønner jo også lagerarbeiderne i store kjeder. De blir jo stadig presset og truet med å erstattes av roboter. Det oser ikke arbeidsglede av det.
 2. Jeg hadde 85L (Arcteryx altra) og den er akkurat i knappeste laget for meg på en uke. Går greit, men kan ikke ha med alt jeg vil. Likevel er det nok sikkert en grei størrelse om du ikke drar med deg en svær jervenduk slik som jeg. Nå har jeg norrøna para ranger 120L. God plass, men noe høyere egenvekt.
 3. 3 mannstelt

  2 voksne og 3 barn? 3manns telt blir alt for lite. I teltverden er en person maks 45cm bred, ligger helt stille på ryggen og har ingen bagasje. Du bør heller satse på 2 telt, en lavvo, eller tilsvarende stort telt.
 4. Glatt Exped og chairkit

  If it looks stupid, but works, it's not stupid. Men det ser ut som en som har tatt på seg en litt for trang speedo...
 5. Dævling på fisk

  Nå er jeg vokst opp med havfiske, og vi brukte stort sett kleppen til å slå ihjel fisken før den ble bløgget. Jeg har imidlertid lært av å se dokumentarer om sushi osv at det som gir best kjøtt er den japanske streng-metoden.
 6. Alle kniver som ikke oppgir hvilken type stål de bruker kan man anta bruker et kjipt stål. Hvor skarp kniven er fra fabrikk er irrelevant, og geometri kan slipes etter preferanse. Kjipere stål med lav hardhet må reslipes og skjerpes oftere, men mykt stål er lettere å få skarpt. Hvis man ikke gidder å drasse på bryne er det verdt å lese om stålet før en kjøper kniven og finne det stålet som passer en selv. Gode kniver er ofte dyre, men det finnes mange unntak
 7. Både houdini og Patagonia har en tydeligere miljøprofil, og skulle jeg valgt igjen tror jeg kanskje jeg hadde valgt en av dem. Jeg nevnte likevek Arcteryx siden jeg er fornøyd selv.
 8. Kommer an på størrelsen du velger, men jeg vil si at de er sann, eller kanskje litt stor i størrelsen. Hvor vidt den går utenpå avhenger av hvor mye du skal ha under. Jeg bruker den like mye som ytterste jakke som et mellomplagg, men jeg bruker den kun på vår og sommer da.
 9. Lårings?

  Jeg bruker jerven lårings sammen med jerven sin jakke som har skjørt. Antageligvis litt varmt på sommeren i lavlandet, men utmerket resten av året. Lufter godt og en holder seg tørr.
 10. Jeg får foreslå Arcteryx Atom LT da. Jeg er fornøyd med jakken og har brukt den mye.
 11. Camping stol

  Jeg har med meg et lite skumsitteunderlag jeg legger i setet på ground chair. Av typen brette til 19kr. Veier ingenting, men det er alltid plass et sted på eller i sekken.
 12. Camping stol

  +1 ground chair
 13. Heftig tung sekk!

  En skal være forsiktig å anta at det er kausale forhold mellom akutt belastning og prolaps i ryggen. Det er ikke noen problem å belaste kroppen med dobbel kroppsvekt. Dobbel kroppsvekt knebøy regnes i svært mange idretter som et styrkekrav. Det er vel heller knærne og anklene som får lide med tung bør. Spesielt på ustabilt underlag. Er ikke ekstremt ofte en beveger seg i veldig ulendt terreng med tung pakning. Farlig eller ei, det høres ikke så behagelig ut. Mye av grunnen til at jeg hadde en 10 års periode uten overnatting ute var fordi forsvaret tok fra meg all glede ved å være ute i telt. En hver tur (øvelse) var full av usikkerhet, avbrutt søvn, lite mat, mye venting uten hvile, og mye frustrasjon.
 14. Hvordan unngå kokvarmt telt?

  Noen telt kan slås opp som bare innertelt også. Hilleberg Keron går dette på dersom man skaffer seg ekstra stangkopper til innertelt. Alternativet er å ha med seg en bugbivy eller bare et sånn myggnett-telt som en bruker i tropene og legge seg i det utenfor teltet. Tarp er gull for å lage skygge. De billigtarpene fra aliexpress heter jo sun shelter tarp og har reflekterende folie på seg.
 15. Du trenger ikke gå så langt da. Mange steder du kan kjøre relativt nært et øde sted.