Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  652
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1
 1. Nye Fjellsko (igjen)

  Jeg har bora. Ulempen med dem er at de veldig lett blir fylt med vann og gjørme slik at man går å tråkker i det hele dagen dersom man tråkker uti. Utenom det e jo det veldig gode sko. Jeg velger nok noe annet neste gang.
 2. antibac - til hender og annet

  Hvor kjøper du den da?
 3. Et ekstra sett undertøy veier lite, og tar lite plass i en pulk. Skal du være lenge borte er det ikke så dumt å ha med ekstra. Selv om du strengt tatt ikke trenger det.
 4. Storytel

  Storytel sin avspiller er langt bedre enn Audible, men utvalget er dårligere. Jeg har byttet litt mellom dem for å finne de bøkene jeg ønsker. Min anbefaling har for så vidt ingenting med tur å gjøre, men jeg har brukt turer til å lytte på hele Jack Reacher-serien. Ganske spennende bøker og LANGT bedre enn filmene.
 5. Vær forsiktig med PostNord

  Jeg har både gode og negative erfaringer med PostNord. De har f.eks. etterlatt en pakke i postrommet i bygget, på gulvet som var vått og skittent. Pakken var gjennomvåt da jeg fant den ved en tilfeldighet. Sporingen sa at pakken fremdeles var hos sjåføren. Andre ganger har jeg fått valget om å hente det på nærmeste utleveringssted. Noe jeg foretrekker som skiftarbeider. Det er unødvendig at de skal forsøke å levere en pakke til noen som ikke er hjemme. I går finn jeg en uannonsert pakke levert på døren. Da ringte budet på og gav meg pakken i hånden. Ingen signering, ingen ID-kontroll, men navn og adresse stemte jo. Dette kan jo bety at de tar kritikken på alvor og ikke bare slenger pakken fra seg ukritisk. Når det gjelder kritikken til Björn så har jo han rett i at tilbakemeldinger eller rating på sider som facebook ikke er representativt siden de ofte er kun dem som er veldig fornøyd, eller veldig misfornøyd som velger å gi tilbakemelding. Men ingen rating-sider er perfekte og så lenge en tenker litt på hva tallene representerer (fremfor den absolutte sannhet) så gir jo de likevel en pekepinn. Google sitt ratingsystem er utvalgsmessig bedre da de gir incentiver til at man skal rate steder man har besøkt slik at de purrer på deg om å gi tilbakemelding fremfor at du aktivt oppsøker siden for å gi den. Det er for så vidt et godt poeng at mange ikke vet hvilket produkt som egentlig er bestilt/levert. PostNord tilbyr et (dårligere, kanskje) produkt enn andre tilbydere, men så lenge de er billigere vil de likevel bli valgt av dem som velger. Gode nettbutikker tilbyr heldigvis et utvalg av leverandører slik at man kan tilpasse det etter ønsker, og utleveringssted.
 6. 100L + sekk

  Norrøna Para Ranger er lettere enn reconpack, og har 120L volum. Det som trekker opp vekten på disse sekkene er bæresystemet, (og pakkrammen på recon). Hoftebeltet på disse sekkene beveger seg uavhengig av resten av sekken, noe som gjør dem bedre å bære tungt i. Spesielt i kupert terreng. Jeg prøvde Xenith105, og Gregory Baltoro 100. Begge to er jo veldig flotte sekker, men jeg synes bæresystemene på disse ble litt for rigide.
 7. Inreach eller Spot gen3?

  Joda, men bruken her er jo hverken for fly eller båt (som kan kommunisere via andre kanaler). Er man på fjellet og har et mindre problem eller trenger å spørre er spørsmål så har man kun valget å sende ut nødsignal. Og da kommer hele kavaleriet.
 8. Inreach eller Spot gen3?

  https://www.nkom.no/teknisk/ekomutstyr/personlig-nødpeilesender/tillatelse-til-bruk-av-personlig-nødpeilesender Denne kan bare sende nødsignal og er således helt underlegen inreach. Personlig synes jeg det er en uting med enten/eller-nødpeilesendere til turbruk. En risikerer både at nødsignal ikke blir sendt fordi bruker er redd for at det ikke er nødvendig, og vice versa at nødsignal sendes uten at det strengt tatt er nød. Det er fryktelig vanskelig å stoppe falsk alarm hvis du ikke kan ta kontakt med HRS per telefon.
 9. Erfaringer rundt Hilleberg Unna/Soulo

  Når minusgradene kommer og vinden herjer så prøver du deg en natt på det alpine Sålefjell. Nært nok hjemme, men langt nok unna til å prøve et lite eventyr. Ta med ørepropper.
 10. Har du vurdert å bytte til 75mm bindinger? Om du kjører mye kupert og nedkjøring, og du synes dette er det som er hele "greien" så er nok 75mm eller tec-bindinger og medfølgende sko det du er ute etter. PS.Skibaluba om en uke i Grieghallen....
 11. XXL.no - Trek n Eat billigsalg

  Får si som jeg hørte på en kinamatsjappe da kunden klagde på at han hadde fått feil: "Jaja! Smaka samma!" Jeg synes alle tørrmater smaker like kjedelig jeg da, men det går ned.
 12. Turtips Hordaland/Sogn

  Stølsheimen, Vossefjellene, Bergsdalen er alle under 2t kjøring fra Bergen. Og tilbyr det du måtte ønske. Du skrev ingenting om hytte eller telt, men her har du muligheter til alt. Søk gjerne på ut.no etter ruteforslag.
 13. Erfaring med allrando.no

  Når du handler på nett med norske visa (og lignende) debetkort bruker man i praksis kreditt-delen og derfor regnes de også som kredittkort. Artikkelen jeg delte nevner at debetkort gjelder også, men jeg vet ikke om de sikter til dette spesifikt, eller om reglene også ville vært gyldige for et debetkort uten kreditt-tilknytning (om det finnes).
 14. Erfaring med allrando.no

  Hvis du har betalt med kredittkort så er kortutsteder ansvarlig for å refundere pengene dersom selger går konkurs. https://www.dinside.no/okonomi/du-kan-ha-krav-pa-pengene-tilbake/61204437
 15. Teltkost

  Jeg har ikke noe å bidra med, men jeg har lært et nytt ord: bøss. bøss n1 (egentlig 'avfall av høy og halm')