Gå til innhold
 • Bli medlem

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 184
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

Prebb vant dagen sist 3. desember 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Om været er bra og du er klar for en 10-12 timers tur så føler jeg Storen er obligatorisk. Det er dessverre den eneste klatretoppen jeg har vært på i området. Dyrhaugsryggen fra bandet har jeg blitt anbefalt. Dette er ikke veldig komplisert klatring, men det er jo alltid kjekt å dra dit med noen som har litt erfaring fra området. Selv om ruten i klatreføreren tilsier enkel klatring så er det ikke alltid like lett å finne den. Ellers vil jeg si at Hurrungane er selve indrefileten av alpine toppturer! Selv har jeg vært der mest på ski. Det anbefales også.
 2. Storen er helt overkommelig. Avhengig av rutevalg så ligger klatringen rundt 4 til 5. Jeg var der på den første klatreturen i høyfjellet med guide. Det er ingen klatring før etter galleriet. Det som gjør den turen utfordrende er været og den lange anmarsjen.
 3. Det som kan være lurt er å bruke en DNT-hytte som backup. Lag en tur/retur-tur via en hytte slik at du kan ev legge deg i den om du møter forhold som er for krevende. Vintertelting i lavlandet gir ikke helt samme erfaringen som å faktisk prøve seg i høyfjellet. Dessverre er ikke alle hytter tilgjengelig på vinteren, men noen av de ubetjente/selvbetjente er det. Finse er et glimrende utgangspunkt, men jeg tror både hytten og hotellet er stengt denne vinteren. Hytten er som oftest ikke vinteråpen tidlig i sesongen, mens hotellet har pleid å være åpen hele året, men er nå stengt for oppussing.
 4. Ring SGN. De kan fortelle akkurat hva de har bygget de forskjellige skiene til og hvilke egenskaper de har. Gjorde det selv og har et par Togga på vei.
 5. Det hadde vært gull med tech-bindinger på fjellski dersom det fantes bortovervennlige støvler. De dynafit DNA-bindingene passer dessverre kun til én spesifikk støvel som koster 13-14000... Og jeg vil tippe den er hverken behagelig eller varm.
 6. Jeg synes bindingen ser svært lovende ut. Har et par fjellski med BC-binding. Disse er relativt smale (passer i spor), men de er greie å gå bortover med. Ute i terrenget er de vanskelig å styre selv om jeg har en relativt stiv sko. Tanken var å supplere med et par fjellski som tåler lengre anmarsjer, og bratt lende. Tanken var 75mm. Jeg står mye på randonee så det investeringen har latt vente på seg da bruksområdet for en ski med 75mm binding er såpass smalt mellom BC-skiene og randonee-skiene. Xplore-bindingen ser egentlig ut til å kunne erstatte BC-skiene og samtidig gi meg den kontrollen je
 7. Jeg bruker dagslinser og har disse i innerlommen på jakken. Denne er med i soveposen om natten.
 8. Jeg har sett folk har skiseilet med randoneeski og binding. Det er uaktuelt med ekstra støvler skriver du. Har du fått med deg at alfa og rottefella utvikler en slags hybridbinding mellom tech pin (randonee) og 75mm? Jeg synes den ser interessant ut både for behagelig gange, og for god kjørekontroll.
 9. Sweet protection har kommet med en trippelsertifisert hjelm nå forresten "ascender".
 10. Svea drives av at den skaper trykk som driver drivstoff opp veken ved hjelp av egen varme (etter forvarming). Ved M40 grader kan det være så kaldt at nedkjølingen går litt for fort sammenlignet med hvor fort varmen fra flammen sprer seg i godset. Det kan avhjelpes ved å gi den en tett vindskjerm, men det frarådes fra produsent pga fare for overoppvarming (som fører til bensinsprut ut sikkerhetsventilen=stor stikkflamme). Jeg ville aldri i min villeste fantasi lukket meg inn i en fjellduk med en bensinbrenner av det slaget. Ikke bare pga faren for CO, men også hvor ustabile brennere normal
 11. Jeg tenker at ski som er lengre enn egen kroppslengde er forbeholdt storfjellkjøring eller fartsdisipliner som utfor. Lengre ski er mer retningsstabile, men det avhenger jo selvsagt av spennet i skien. En lang, myk rockerski blir som å kjøre med spaghetti under beina i høy fart. Og lang spaghetti er nødvendigvis ikke bedre enn kort spaghetti. Nå spør du spesifikt om Völkl BMT. Det er på en måte en litt all-mountain ski i touring-segmentet. Siden du bare skal bruke den på Gullfjellet/Kvamskogen, og kanskje Vossafjellene så tror jeg at jeg hadde prioritert å få den lettest mulig og heller v
 12. Tåle en del vind, være værfast i flere dager, for 2 personer. Høres ut som du har det perfekte teltet allerede: Keron 3. Dere kan dele på vekten. En bærer duk, en bærer stenger, plugger og kokekar. Teltet er tungt, men jeg tror ikke du finner mange telt som kan konkurrere med Keron på slitestyrke eller enkelhet. Lett og slitesterkt er på hver sin ende av skalaen med mindre du tenker en-dukstelt. DCF-telt tåler ganske mye, men de kommer som oftest også med lufting under skjørtet, og er håpløse i snø med sin gåstav-avhengige konstruksjon. For å ikke nevne prisen. 2 stk i et 2-pe
 13. Nei. Det vil jeg ikke si. Kvaliteten er som andre tilsvarende merker i segmentet. Klättermusen er bra, men prisen reflekterer ikke så mye kvaliteten eller funksjonen, men heller de valgene klättermusen tar når det gjelder design og bærekraft. Det er imidlertid ikke sjeldent å se buksene til salgs for lagt mindre. De har også andre salopette (er det "bib" på svensk?) som er litt tynnere og ikke fullt så ekspedisjonsrettet. Anbefaler å se på hjemmesiden deres. De har også en Outlet der.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.