Gå til innhold
 • Bli medlem

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 148
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

Prebb vant dagen sist 3. desember 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Prebb

  Vindsekk

  Man kan ikke planlegge for ethvert scenario. Planlegg for det du skal bruke den hovedsaklig til. Tilfeller der du blir stuck i en vindsekk over flere dager skjer kanskje en gang i livet, om i hele tatt. Og dersom du går på en slik situasjon ofte må du vurdere om du heller skal ha med annet utstyr som er laget for formålet (bivy bag, lite telt, etc). En vindsekk skal hovedsakelig beskytte deg mot vind. Derfor er de fleste lette variantene laget av stoff som er tettvevd og vindtett, men ikke nødvendigvis vanntett. På overnattingsturer i de kaldere årstidene har jeg alltid med meg en jerven
 2. Jeg er akkurat under 180 og synes soulo ble så trangt at jeg solgte det. Lengden var ok, men ikke mer enn akkurat.
 3. Jeg tolker @Terkas innlegg som nederste del av teltet, ikke nederste del av soveposen. Tipper dette ikke gjøres fordi man da får økt vekt og en langsgående søm/liming midt på duken. Det er jo egentlig en god idé.
 4. Vindsekk er gull, men drar jeg pulk tar jeg heller med isolert fjellduk (jeg har jerven extreme). Den varmer godt i pauser og gir dessuten mulighet for nødbivuakk om du må grave deg ned. Har selv erfart vind så kraftig at vi ikke fikk opp teltet. Vi gravde oss ned og da vi hadde spist og fått nok energi beveget vi oss mot en dnt-hytte i nærheten. Du klarer deg såklart med en enkel Vindsekk også. Det har jeg alltid med om jeg går med sekk på f. Eks toppturer.
 5. GT-inngangen er 100 ganger bedre enn vanlig. Spes når det har lagt seg snøfokk på utsiden. Jeg vil påstå at Hilleberg sin løsning er den smarteste du får tak i når det gjelder vinterfunksjonalitet. Med to glidelåser kan du lage en snøterskel. I tillegg er den veldig enkel å gå inn og ut av uten å ta oppi taket. Har keron 4gt som er akkurat passe for 2.
 6. En generell regel for utvidelse av sko er at de kun kan utvide seg sideveis hvis de kan utvide seg. Den kan bli bredere, men aldri lengre. Så dersom du tar borti i tuppen må du nok ha en større størrelse. Jeg tviler også på at gummikalosjeringen på støvelen strekker seg så veldig mye i bredden.
 7. Jeg får ikke sove om det blafrer over en viss terskel. Dersom det bare er litt har jeg pleid å bruke (aktiv) støyreduserende ørepropper og at jeg samtidig har spilt noe musikk som døyver over det mest irriterende. Over et visst støynivå har jeg flere ganger bare endt opp med å legge meg litt bort fra teltet slik at jeg ikke hører blafringen. Har da ligget i en Jerven Extreme, og det har ikke vært noe særlig nedbør å snakke om. På vinterfjellet så kan det være greit å være litt føre var. Er det vindvarsel kan snøhule/kantgrop være et godt alternativ. Der er det veldig stille. En bør dog væ
 8. De er i grenseland mellom brodder og stegjern. Hadde pro, kjøpte trail. Sistnevnte revnet etter 2 turer. Pro brukte jeg et par sesonger til jeg klarte å rote dem bort. Kjøpte noen tilsvarende fra Grivel som var lagt bedre i mine øyne. Disse kunne strammes med en stropp over vristen og ble ikke slakke etterhvert som gummien ble fuktig. [Hidden Content]
 9. Det som kan være mest utfordrende på den tiden er at det kan være snø. For lite til å gå på ski i, for mye til å gå til fots i. Og med det mener jeg hyppige fonner med bart i mellom. Å gå i dyp løs snø er utrolig slitsomt. Det kan også være glatt opp eggen. Det kan være utfordrende. Gjendesheim er vel åpen hele året. De kan dere kontakte for å få føremelding. Med det sagt så kan dere like greit få flott høstvær med sol og bart føre. Det er ingen skam å snu. Det er ikke den mest utfordrende turen du kunne tatt i området, men i oktober trenger dere litt værflaks.
 10. Keron 4GT brukes av polfarere og f.eks. Grønland. Jeg tror ikke du skal bekymre deg for at Keron 4GT ikke tåler vær. Det er god plass til doble stenger i kanalene. Jeg byttet fra Keron 3 til Keron 4GT. Jeg ville primært ha større fortelt , men grunnen til at jeg ville ha 4GT fremfor 3GT var takhøyden. Det litte gjør noe ekstra. Spesielt om du sitter på et høyt liggeunderlag inne i teltet. Jeg har ikke noe erfaring med støyforskjeller mellom 3(GT) og 4GT, men her må du heller lytte til noen som har brukt teltene mer enn jeg.
 11. Her får du sikkert litt ulike svar. Personlig så bruker jeg ikke GPS så veldig mye på vestlandet med mindre det er tåke. Og da har jeg stort sett bare brukt mobiltelefonen fordi den er langt lettere å navigere på og med. Om man er svært bekymret for batteritid osv. kan man ha med ekstra batteri, eller rett og slett ta med den gps-enheten du har som backup. Dersom det er svært kaldt, eller du skal være langt vekke fra både sivilisasjon både i tid og sted så kan det være langt mer nyttig med en oppdatert GPS-enhet. I fint vær bruker jeg mest GPS til å fastslå at jeg er der jeg tror je
 12. Søkte opp Skien. Fjelltech m44 er ikke en fjellski, det er en langrennski/turski for skiløyper. Den har NIS bindingsplate (for NNN bindinger). NNN bc bindinger (feks rottefella) skrus fast til skien. Så det ser ikke ut som du får tak i bc bindinger til akkurat den skien. Stålkanten er bare 3/4. Det er jo også en rimelig smal ski for å være fjellski. Hvilket bruksområde tenkte du?
 13. Hvilke skisko du bruker avhenger av binding du velger. Det finnes mange fjellski med stålkant og mulighet for kortfell. Jeg har Åsnes Amundsen med bc magnum bindinger. De fleste fjellski med kortfell har ikke denne innebygget. Det er avtagbare. Det er helt nødvendig på fjellski ellers blir det håpløst å renne nedover.
 14. Mitt tips er å kjøpe brukte fjellski. Ingen vits å fleske til med helt nye med mindre du får en veldig god pris. Med brukte ski trenger du ikke være redd for å skade dem om du tar dem ut på "entusiastføre". Hvis du mener Vidden som Vidden i Bergen så er det greit å vite at sesongen der kun er noen få dager lang i snitt med mindre du ikke er redd for skiene dine. Hardangervidda derimot har veldig lang sesong. Langrenn/fjellski er mulig å lære på enkelte skiskoler. Vet ikke om det er på Voss, men tipper det finnes på feks Geilo. Det er også mulig dnt har nybegynnerturer på fjellski.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.