Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  937
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Prebb vant dagen sist Mars 29 2016

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sekken min veier omtrent det samme om jeg skal være ute 1 natt eller 3-4. Det eneste som skiller er mengden mat, og det ligger stortsett rundt kiloet per dag. På lengre turer spiser jeg mer real og da går vekten per dag noe ned. Sekken er også lettere på sommeren da jeg har med mindre sovepose, kanskje ingen hodelykt osv. Jeg kan tenke meg at en normal høstsekk for meg ligger rundt 15kg, men da har jeg med jerven extreme som veier en del.
 2. Jeg forstod det heller ikke slik. Er enig om at saken er kompleks og mer enn bare små symbolhandlinger. Det var også litt av poenget mitt. Det er i grunnen ikke miljøvennlig å fortsette å øke forbruket/produksjonen/veksten uansett hvor miljøvennlig produktet er.
 3. Tallene kan godt stemme. Det vet jeg egentlig ikke noe om. Uansett vil alt forbruk, og spesielt vekst/økt forbruk uansett hvor «bærekraftig» det er være verre enn nullvekst. Når det gjelder resirkulert tøy og materiale så kan det virke som dette ikke nødvendigvis er bra det heller om man skal være veldig kritisk. Det som forurenser mest i tekstilproduksjon er vel gjerne etterbehandlingen av tekstilene som farging, vanntetting, etc. Noe resirkulert tøy og stoff også utsettes for. Det beste vil gjerne derfor være å ha klær som varer lenge og lar seg reparere. Det er på en måte unnskyldningen min for å kjøpe en jakke i bomullsstoff. Jeg innser den er på kanten til latterlig. Siden det sannsynligvis hadde vært best å la være å kjøpe noe i det hele tatt. Uansett så har jeg mottatt Klättermusen Einride nå. Den er vesentlig lettere enn jeg trodde. Jakken inneholder ikke så mange funksjoner utover det at det er en jakke. Luftig foregår gjennom lommene, som i praksis gjør at de ikke kan brukes til oppbevaring om man ønsker å lufte. Stoffet er forsterket og stivere på utsatte partier, og alle stamminger foregår med strikk og en slags bardunstrammer. Praktisk og enkelt å justere med votter. Jakken er ikke veldig lang, og er sannsynlig bedre egnet til klatring enn den lengre Midgard da hverken lommer eller lengden kommer i veien for klatresele. Jeg har enda ikke prøvd den i regnet. Jeg er litt spent på hvordan den vil funke.
 4. Rekognosering bak fiendens linjer uten etterforsyninger, og jakt da.
 5. Ble såpass fristet av tråden at jeg valgte å bestille meg en Klättermusen Einride Mountain jacket som var på salg hos Klättermusen.se. Mulig det er en gammel modell, men det er egentlig helt ok. Disse jakkene får visst en helt nydelig patina med bruk, og holder i årevis. Noe jeg ikke kan si om de fleste Goretex-jakker jeg har vært borti.
 6. Har Para ranger og den fungerer bra til tung bør. 3000 er en god pris. Med forbehold om at den passer ryggen din. Den har en stor ulempe da. Den er så stor at det er lett for å ta med ting du ikke trenger...
 7. Ved reklamasjon har du krav på erstatningsprodukt dersom reparasjonen (avhjelp) tar mer enn en uke. https://lovdata.no/lov/2002-06-21-34/§30
 8. Lyn kan gå begge veier. Vi klarer imidlertid ikke å oppfatte retning på lynet fordi det går fort.
 9. Yr har værradar med lyn. Dette er historiske data (minutter/timer), men det gir en indikasjon på hvor bygene beveger seg. Lyn oppstår (som regel) fra en type sky kalt cumulonimbus. Disse er ikke vanskelig å få øye på. De har som regel intens nedbør, kraftig vind og ofte hagl. Bygeskyer er veldig vanskelig å varsle. De bygges opp og flytter seg litt uforutsigbart og derfor kan det godt være at bygene bommer selv om de er varslet. Et varsel er ikke 100% sikkert. Det finnes masse artikler på nett om hvordan tordenvær bygges opp og lever. Det er ikke bare selve strømmen som er problemet med et lynnedslag. Luften blir varmet opp, det oppstår en sjokkbølge i luften, etc.
 10. Fett har omtrent 9kcal energi per gram, men det stemmer også at 1kg fettceller er ca 7000kcal. Fettceller er ikke 100% lipider. Uansett fysikken så er praksisen langt vanskeligere.
 11. Ser det er påpekt før, men er vel så viktig å gjenta. Det å gå ned i vekt er ikke lett. Ernæring er et fryktelig komplekst felt og det blir altfor enkelt å kun oppsummere det med termodynamikkens enkle lover. Lovene gjelder, men det er ikke slik at to personer med lik kroppsvekt nødvendigvis har likt energiforbruk, også om de har lik muskelmasse. Derfor blir det altfor enkelt å hevde at identisk energi-inntakk vil føre til samme kroppsvekt. Det har blitt vist at en person som veier 100kg, men slanker seg til 80kg må spise mindre enn en som veier 80kg fra før for å opprettholde den kroppsvekten. Så kommer det med at vekt i sekken vil oppleves tyngre, over en viss grense, enn å veie mer. Jo lengre vekk fra tyngdepunktet man har vekten, jo tyngre vil det oppleves pga vektarm. I tillegg er jo det lettere og kjekkere å få seg nye greier.
 12. Demping er ikke førsteprioritet i en sko en går med, så det er ikke noe de fleste skoprodusenter prioriterer. Likevel finnes det sko med myke(re) såler. Trade-offen blir at man kjenner underlaget bedre, og man blir mer sliten i foten når man går langt på ujevnt underlag. Jeg har Salewa toppturstøvler, og de valgte jeg fordi de var brede. Nå vet jeg ikke hvordan mountain trainer er, men på crow følger det med flere sett med såler ettersom man har en smal eller bred fot. En skoprodusent som er kjent for den gode dempingen i sine løpesko er Hoka. De har også hikingsko. Noen av modellene leveres dessuten i "wide" variant. Du kan jo eventuelt prøve et par og se om de passer dine behov? https://www.hokaoneone.eu/en/ie/men-mountain/
 13. Jeg har 2 store, 2 små, og en stor roll top. Jeg kunne fått flere oppi men trenger det ikke. Sommersoveposen går i en stor pod, liggeunderlag, klær, etc går i en liten, mat i stor eller i roll top, og kokeutstyret får plass i en liten. Sist hadde jeg en jervenduk (extreme) i roll-top-posen. Telt har jeg i en lomme på utsiden, så slipper jeg å åpne sekken for å få tak i det. Når jeg kommer til teltet har jeg poddene inni teltet, og bruker omtrent ikke sekken til noe annet enn kanskje å holde skoene tørre fra kondens om natten.
 14. Jeg har 4400 porter fra samme selskap. Er veldig fornøyd med sekken. Stoffet tåler overraskende mye. Anbefaler deg å kjøpe pods. Det gjør den til en drøm å pakke. De selger dem på packraft norge, så slipper du porto fra USA.
 15. Nei. I utgangspunktet må man holde seg 150m unna hus og hytter. Loven sier telting, men hengekøye/tarp/bivy må forstås som samme formål. https://lovdata.no/lov/1957-06-28-16/§9
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.