Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 000
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

Prebb vant dagen sist Desember 3 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lifesaver om man er en av dem som bruker dopapir og ikke helt har meldt seg inn i mosegjengen. Det viktigste egenskapen er vel at man slipper å sette fra seg tørt papir på båt bakke, eller knote med det inni jakken. Jeg er også veldig glad i Jerven extreme. Har hatt den med på de fleste turene mine. Tung, men verdt vekten. Spesielt om vinteren er den deilig å holde varmen i rundt leiren, og som soveposeforsterker om det er iskaldt.
 2. Enig med @Marius Engelsen. Selv har jeg fellene som hører til skiene fra skitrab. Bra feller det og, men de passer jo kun til akkurat de skiene.
 3. Sydvang er nok kina-telt rebrandet med skandivisk navn. Det er sikkert et ok telt, men jeg vil tippe kvaliteten og løsningene ikke er optimale. Jeg har ikke prøvd det så det er bare synsing. Men med telt generelt så betyr 2-personstelt telt for 2 personer som vil ligge i skje uten å ha noe annet inni teltet. En bør velge 3p telt for 2 personer. Det finnes haugevis med telttråder her, og jeg vil tippe den generelle konsensus er at alle telt kan gå, men man blir mye mer fornøyd om man velger en kjent produsent med testede løsninger. Da slipper du også å prøve deg gjennom 3-4 telt før du finner et du kan leve med. "Buy once, cry once".
 4. Tror ikke du har "rett" på å fjerne lokal mva når du kjøper noe fra utlandet, men ut fra EU er det ofte en mulighet som EU gir for å gjøre det fordelaktig å handle fra EU-land. I USA oppgis pris nesten alltid uten sales tax, og denne legges først på når du skal betale. Noen stater skal ha det på all handel, og noen har kun på visse varer og i visse settinger.
 5. Har både quilt og sovepose. Quilten blir bare med på turer om sommeren hvor jeg vet det ikke blir spesielt kaldt. Den er ratet for 20F, men jeg synes ikke den er noe særlig under +10. Da må en i såfall være fullt påkledd. Jeg har Enlighted Equipment sin med disse stroppene, og synes at de egentlig gjør det mer knotete enn praktisk. Om jeg ligger helt i ro får jeg ingen kuldebroer. Er det litt trekk og litt kaldt så må jeg sove med masse klær på. Nå høres jeg veldig negativ ut. Jeg har positive opplevelser med den også, og har tatt den med mye selv om jeg har soveposer. Om jeg skulle kjøpt quilt igjen ville jeg gått for en EE «convert» eller tilsvarende som har glidelås i full lengde, men ingen hette. Da får man muligheten til å sippe igjen om det trekker eller er spesielt kaldt.
 6. Prebb

  Lakenpose

  Jeg har Sea To Summit Sleepliner Silk Stretch Traveller som jeg har brukt en del. Stretchpaneler gjør det enkelt å komme inn og ut av, og den har lomme til pute. Den er noe sånt som 225cm lang, men det inkluderer jo plass til pute og lignende. Jeg har aldri opplevd den som lang, og jeg bruker soveposer i 180cm-størrelse.
 7. Jeg har brukt fotposer med en bivuakksko/tøfler/dunsokk inni. Det fungerer greit rett rundt leiren og til å gå på do med om natten, men det egner seg ikke for å gå mye i. Hvis du skal holde deg varm mens du er i snøen og er mye ute er det sikkert tilstrekkelig å ha en enkel fotpose å trekke utenpå skoene. Helsport sine i bomull, eller Forsvarets er gull. Gå opp i størrelse og legg liggeunderlag klippet til i bunnen. Da isolerer du godt mot underlaget. Til bruk i telt er det veldig greit med en bivuakksko som du kan trø oppi fotposene med. Det er rimelig deilig å få av seg skiskoene etter en lang dag, og ha på seg tørre sokker og varme bivuakksko. Og bare for å presisere. Helsport sine bivuakksko er mer som en liten fotpose, mens helsport sine fotposer går nesten opp til halsen. De er laget for dyp snø. Jeg vil tippe du kan bruke dem de kaller bivuakksko som en fotpose. De bivuakkskoene jeg sikter til er mer av denne typen: https://www.hektapatur.no/fottoy/fotposer/camp-boots
 8. La ikke merke til om Janus var nevnt i tråden så jeg sendte dem en e-post for å høre.
 9. Endte opp med 6,0' posen, og den passer helt utmerket. Har ikke fått prøvd den ute enda siden det har vært en smule kaldt og eller vått. Kjøpte på Oslo sportslager. Medlemmer hos DNT får 10-15% rabatt på varer fra Oslo Sportslager. 10% rabatt ved kjøp opptil 1500 kroner, og 15% over 1500 kroner.
 10. Jeg har ikke vært i området selv, men jeg kjenner til disse: https://www.himalayaguides.com/ De driver dessuten med trening offseason i Norge. Det er fornuftig å velge Ifmga-guider, og dette selskapet eies og drives av slike.
 11. Har aldri tømt mitt for fukt heller. Har ikke speedvalve, men det er begrenset hvor god tørk det blir av å ha den lille ventilen åpen. Bruker kun pumpesekk til å blåse opp da. (finnes forresten en enkel måte å lage et adapter fra exped pumpesekk) Mine har vært lagret rullet i flere år.
 12. En kan se på det på andre måter også. Stikkvåpendrap er mest utbredt fordi tilgang på andre våpen er lav for dem som er de typiske "kriminelle" i disse sakene. De som har tilgang til dem har ikke vilje, og de som har vilje har ikke tilgang. Kniver er noe alle kan få tilgang på enkelt. Når en ser på statistikk og ser på enkeltestående tall kan det være for enkelt å trekke slutninger som ikke holder vann statistisk. Det er gjerne fordi man (og alle blir det) blir lurt av tankesnarveier. Ting som er svært grafiske (brutale mord, etc) oppleves gjerne som mer høyfrekvent enn det det er fordi vi aldri hører om det det må sammenlignes med, og det er lett å huske. Kriminologi er et helt fagfelt og jeg tror man skal være forsiktig med å trekke årsakskonklusjoner uten at en kjenner til hele bildet. Jeg tviler på at et forbud mot et arbeidsredskap vil føre til reduksjon i den type kriminalitet. Hvem som helst kan lage et stikkvåpen, men hvem som helst kan ikke lage en pistol. Så det vil være stor forskjell på effekt av et ev forbud av stikkvåpen sammenlignet med forbud mot skytevåpen. Da er det heller viktigere å gjøre noe med andre årsaker, som f eks det at mesteparten av (kniv) drap skjer i nære relasjoner. Kanskje livsmestring, konflikthåndtering og reprasjon (av forhold) burde vært pensum i skolen? Fattigdom er også en annen faktor som er viktig. Fattige mennesker som må ty til ekstreme tiltak for å overleve eller oppleve verdighet er en annen gruppe man kan hjelpe. Man vet jo at barn som vokser opp i utfordrende miljø får andre forutsetninger i livet.
 13. Jeg bruker en jervenduken ekstrem utenpå soveposen på svært kalde netter. Det er sikkert ikke helt optimalt mtp fukt om jeg skulle vært ute i lang tid, men det er lettere å regulere temperaturen med to poser kontra en. Jervenduken brukes fordi jeg uansett har den med og bruker den i pauser eller i leir som en poncho/drakt med belte.
 14. Helt ville priser på det underlaget. Jeg synes ikke xtherm regular er så mye mindre og jeg har tilfeldigvis både reg og large. Så hvis vekt teller bruker jeg xtherm reg på vår/sommer/høst. Og kanskje til og med på vinter hvis jeg går på topptur med overnatting.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.