Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 083
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

Prebb vant dagen sist 3. desember 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Må det være kano? Jeg har kun erfaring med ally som ikke er oppblåsbar. Den veier rundt 20kg. Kan lett bæres, men ikke over lengre distanser. Da hadde jeg heller valgt packraft. Har du vurdert det?
 2. Tarptent Moment DW med solid inner og crossing pole selges. Jeg får dessverre ikke brukt dette så mye som jeg ønsker og velger derfor å selge det. Dette er riktignok fra 2016 og det ble gjort noen oppdateringer i 2019 uten at jeg helt vet hva som er forskjellen. Denne siden inneholder en del specs fra 2016-modellen. Teltet er i god stand og har ingen skader. Dette er altså et en-personstelt som veier (på min vekt) 1180g inkludert pakkpose og plugger. "Crossing pole" som ikke er nødvendig, men gjøre teltet selvstående veier 197g i tillegg om men velger å ta den med. Selv har jeg primært satt det opp uten den, men det har vært noen steder hvor pluggene ikke ville sitte hvor jeg måtte bruke den. Egentlig hadde jeg ikke lyst å selge dette teltet fordi det er veldig greit å bruke på alenetur, eller turer hvor en ikke deler telt med noen. Det er utrolig god plass for å være et en-personstelt med to innganger. Om du har vurdert Ringstind 1-2 så tilbyr dette det samme pluss 2 innganger. En kan justere innerteltet større eller mindre for å endre størrelsen på forteltene. Personlig har jeg hatt ett stort fortelt og ett lite slik at jeg får maksimert innerteltet. Teltet smalner i endene, men det er plass til et Exped LW-liggeunderlag. Jeg la teltet ut på Finn først. Jeg tenkte ikke at det kanskje finnes entusiaster her inne som er mer interessert enn den jevne telt-søker på finn. Fjellforumpris 2600 inkl. frakt i Norge (forutsetter forhåndsbetaling på Vipps).
 3. De er små i størrelsen, men sannsynligvis bør du velge din vanlige skostørrelse. De skal være trange. Normalt med klatresko går man ned en eller to størrelser for å få bedre passform. Klatresko må prøves. Ulike modeller har ulike dimensjoner og en god passform er avgjørende for å kunne bruke alle fotgrep.
 4. Jeg har Hyperlite mountain gear porter 4400 med stuff pocket (valgfritt). Den er kjøpt hos Packraft Norge. Den finnes i større utgave også hvis 70L er for lite. Sekken veier ca 1,1kg og har innvendig avstivning. Jeg har aldri båret mer enn rundt 15kg i den, men den skal tåle langt mer. Har ingen problemer med å anbefale denne sekken. Den har et litt spesielt bæresystem som krever at du har rett størrelse for at den skal sitte behagelig.
 5. Alt vil varme litt. Du kommer ikke unna klam om du går med goretex om sommeren. Det som absorberer minst vann er polyesterfiber som fleece og lignende. Ev kan du bare gå uten bukse for å få mest mulig ventilasjon? Det finnes regn-skjørt/kilt.
 6. Hvordan er følelsen året etter? Er det noe fordel å drasse med gåstaver på tur? Jeg har prøvd det, men aldri skjønt greien. Ser mange går med det så det må vel være noen fordeler. Har som nevnt et MLD duomid, og liker det teltet godt, men når man er utstyrsnerd så ser jo alt man ikke har fristende ut... 😕
 7. Har et Mountain Laurel Designs Duomid jeg vurderer å selge. Jeg synes teltet fortjener å være i hendene til noen som vil bruke det mer. Her har det bare blitt brukt et par ganger på litt over et år. Det er et flott telt. Nesten litt for stor plass til 1, men dessverre ikke stor nok plass til 2,5. Derfor blir det omtrent ikke brukt. MLD bruker latterlig lang tid fra bestilling til man faktisk får teltet, så dersom du har lyst på et slikt telt kan du få det allerede til denne sesongen. Jeg bestilte mitt i juni 2018 og jeg fikk det ikke før like før jul. Det som følger med: Telt, midtstang (til bruk dersom du ikke har gåstaver med), "hiking pole extender", barduner, teltplugger, og pakkpose. Jeg veide alt utenom teltpluggene nå og det kom på 680g totalt. Nytt kostet det 606 USD+mva/gebyr. Så jeg vil gjerne ha 6000kr for det. Det er inkludert ev frakt i Norge. Teltet er i utmerket stand og har ingen skader. Dersom det er interessant kan jeg sende med et kina-innertelt fra 3F, men det må moddes litt for at det skal passe.
 8. Man må ikke ha adapter om man bruker msr sine egne gryter/stekepanner som hører til systemet. Disse har varmevekslere og skal visstnok spre varmen godt. Jeg har stekepannen, men har bare stekt bacon på den. Det gikk fint.
 9. Har windburner og windburner duo (slangebrenner). Disse virker bra til mer enn bare vannkoking, men har ikke mye erfaring med det enda. Skal du lage mye mat går det mye gass. Hadde jeg skulle stekt pannekaker hver dag hadde jeg nok tatt med en lett bensinbrenner i stedet for. Som feks optimus Svea123r. Fordelen med windburner for min del er ikke bare at den har veldig god vindtoleranse uten å bruke vindskjerm, men også at den kan henges opp. Veldig praktisk når en klatrer, henger i hengekøye, eller ikke vil sette fyr på bakken ved uhell. Får tommel opp fra meg. Har også jetboil zip. Det er kun en vannkoker for steder i ly. Jeg ville ikke hatt tid for oppkok av vann som kriterie. Er det en ting du har når du er på tur er det tid. Windburner velger man fordi den er vindstabil, enkel og stabil. Den er ikke veldig lett eller billig.
 10. Jeg er enig. Noen ganger kanskje litt for god ventilasjon. Bretter man opp begge dørene får man tilnærmet en tunneltarp. Praktisk om det er utrygt for dråper i løpet av natten.
 11. Helags 3 så meget interessant ut. Gleder meg
 12. Kan spille inn at Western Mountaineering også velger etisk dun https://www.westernmountaineering.com/about/ Nå er dunene en ting, en annen ting er forholdene til dem som jobber der, stoffene de bruker, fargestoff, etc. Så lenge de ikke forteller noe om denne delen av prosessen eller kvaliteten så er jeg skeptisk. Generelt ser en at dunposer med tilsvarende kvalitet har tilsvarende priser på tvers av produsenter. Velger du luksusdun fra en polsk produsent, så betaler du omtrent det samme som for western mountaineering. Samme gjelder ME, etc. Buy once, cry once. Jeg har vært gjennom flere soveposer fordi jeg ikke fant den riktige med en gang.
 13. Er ikke de bare en reproduksjon i litt andre materialer? De skriver selv: "With Exped® patented construction the Aerostat Synthetic 7.0 Mat uses durable 30 denier Nylon ripstop fabric and robust welded construction."
 14. Du satser på hele katalogen?
 15. Prebb

  Bøss i teltet

  Trodde alle hadde børste med i stridsvesten, jeg? Man kan også løfte ene enden av teltet og riste det ned til et hjørne og så tar man det ut. Børsten kan brukes til å børste av klær og sko også.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.