Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  891
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Prebb vant dagen sist Mars 29 2016

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Alpinister trener mye knebøy. Jeg mener at landslaget også kjører en test for utholdende styrke hvor de gjør så mange repetisjoner knebøy med 100kg som de klarer. Så knebøy, knebøy og knebøy. Det finnes teknikk-kurs for skikjørere på høyere nivåer enn nybegynner. Det finnes garantert i tilknytning til de største skisentrene.
 2. Jeg har synmat og xtherm. Xtherm er lettere og varmere, men du må ha mer luft i for å unngå å ta i bakken om du ligger på siden. Skal jeg bære med sekk tar jeg med xtherm. det som er lurt å merke seg er at xtherm er ganske lite selv om det er i LW. Selve pakkposen er også en pumpepose. Den funker helt greit, men er ikke i nærheten av expeds pumpeposer. Om vekt ikke spiller så stor rolle tror jeg kanskje jeg hadde valgt neoair all season SV. Jeg må dog beholde synmaten fordi jeg bruker den i en Amok Hengekøye i blant.
 3. Problemet er at det ikke finnes en felles oversikt. Det er uryddig og ikke likt over alt. Nå kjenner jeg spesifikt hvordan vi forvalter det på jobb, og det er ikke likt andre steder. Det bidrar også til forvirring. Reguleringsmyndighet (luftfartstilsynet) jobber sakte, og det er vel kanskje felleseuropeiske bestemmelser på vei.
 4. Jeg er litt mer uerfaren enn deg, men har litt de samme ønskene. Hadde tenkt å lære meg å klatre trad så fort som mulig, men jeg har klatret ganske lite pga mangel av fast klatrepartner. Om du trenger en for klatring i nærmiljøet (Bergen/omegn) så får du gi en lyd. Klarer å lede på 5, men jeg har ikke prøvd så veldig mange ruter. (Kjenner ikke klatremiljøet så godt enda).
 5. Nå vet ikke jeg hvilken fjellskierfaring du har, men jeg anbefaler deg å lese boken "skikompis" om du ikke har lest den. Merk at den kom i ny utgave i år med oppdatert kunnskap. Den gir en grei innføring i ferdsel i og rundt skredterreng samt hvordan du finner den beste snøen. Kjekt å kunne når målet er en fint tur ned også.
 6. Har ikke spesifikt erfaring med de skiene, men har brukt bindingene. Jeg likte dem. Det er god binding som tåler mye. BD lager generelt bra utstyr så jeg tror du kommer til å bli fornøyd! Kjør og gå forsiktig!
 7. Om du har pannekakerøre i typisk crepe stil (ganske rennende) så er det vanskelig å få et godt resultat på en stor flate med ujevn temperatur. Da er det enten lurt å bruke en mindre stekepanne eller ha en tykkere røre (tenk amerikanske pannekaker eller lapper). Det som er viktig når man lager mat (generelt), men spesielt rører, er å ha jevn temperatur på hele flaten og middels temperatur. Det er vanskelig i bål uten å kunne regulere avstand til flammene. Jeg foretrekker en litt tynn røre som jeg heller på flaske og tar med. Men den funker bedre i en liten stekepanne. Jeg bruker en 22cm jeg kjøpte på IKEA. Den egner seg ikke i åpne bål. Denne oppskriften liker jeg godt: https://hobbykokken.no/2009/08/31/mission-a
 8. Ser det nevnes temperaturforskjell dag vs natt. Tenker dere da at underlaget er blåst opp med lungene slik exped ikke anbefaler? Pumper man med pumpe eller pump bag så er temperaturforskjellen ikke så veldig stor. Fra standard atmosfære og til 0 grader (15C i forskjell) er det ikke 10% en gang. Så litt slappere, men ikke vesentlig. Underlaget er ikke utsatt for samme strålingstapet av temperatur som bakken ute på en skyfri himmel. I tillegg ligger jo det en varm person på det, og skum/snø under. Jeg pleier forresten alltid å være tydelig til butikken når jeg klager at jeg "reklamerer". Hvis de begynner å snakke om garanti etc så viser jeg bare til at dette dreier seg om reklamasjon. Du kan finne fullstendig beskrivelse av rettigheter og plikter i Forbrukerkjøpsloven
 9. Jeg fryser også lett i soveposer og sover derfor alltid med klær på (ikke alle selvfølgelig). På vinteren ville jeg uansett anbefalt å ha noe klær på i soveposen slik at du slipper å kle deg så mye om du må ut. Dunposer får dessverre lett kuldebroer. Er du allerede kald før du legger deg i posen så tar det lengre tid å bli varm. I tillegg anbefaler jeg å bruke varmeflaske når det er kaldt. Jeg bruker av og til 2. En for beina, og en for magen. Nå sier faktisk Helsport at deres Rago X-trem (lady) er spesifikt designet for å unngå kuldebroer. T-comf på -21 og T-limit på -30 med en pose med under 1kg dun er optimistisk. Nå kjenner jeg ikke til posen eller stoffet spesifikt, men jeg tipper dette må være med klær på. For en mann. Jeg ville prøvd flere netter før jeg trakk konklusjonene. Kald rumpe pleier å være et tegn på at underlaget slipper for mye kulde igjennom. Ingen soveposer jeg har vært borti isolerer noe særlig nedover.
 10. Jeg selger mitt Hilleberg Soulo. Størrelsen passet ikke bruksområdet, og derfor blir det svært lite brukt. Selges derfor til 5300 kr. Kjøper betaler ev frakt. Teltet kan sees og hentes i Bergen. Kan også levere i Oslo mellom 5-10 april. For mer opplysninger samt bilder se finn.no: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=143821710
 11. STS tarp-poncho? Kan ikke zippes igjen da, men det er sikker mulig å sy/lime på glidelås slik at den fungerer som fjellduk og. Det finnes også en del vindsekker som kan være aktuelle.
 12. Har en rumpetaske fra Bergans. Hvis det er litt løping opplever jeg at rumpetasken humper. Noe som er ganske irriterende. For løping finnes det små vest-sekker med gode løsninger for f.eks drikkeflasker, vannpose og litt småsaker. Dynafit har også et drikkebelte hvis en må ha ryggen fri, men trenger å ha med mobil, drikke og ev en bar/gel.
 13. Tror det var 19 USD i frakt, ser det er trukket like rundt 1000kr fra kontoen. Har ikke fått den enda da den enda er "i produksjon". Ender vel kanskje på rundt 1400 totalt med mva+gebyr? Borah gear er god på "custom work". Jeg ba om litt lengre glidelås og det var null problem, og dessuten gratis. Om du har spesielle behov ift hemper, løkker, bredde, etc så fikser de dette.
 14. Jeg har bestilt meg en bivybag med glidelås. Har ikke forsøkt akkurat denne, men har sovet en del i jerven extreme. Jervenduken puster ikke, og det blir klamt om det ikke er veldig kaldt ute. Derfor har jeg bestilt en bivy med stoff som puster, og myggnetting over ansiktet. Det som har plaget meg mest når jeg har sovet uten telt er insekter, spesielt flygende, som er oppe i ansiktet mitt hver gang jeg prøver å sove. Den jeg har bestilt finnes i en utgave med glidelås over og ned langs siden, og en versjon med kun glidelås over brystet (for lettest mulig vekt). Den kan til og med lages med DCF bunn for å gjøre den enda lettere (og dyrere). Jeg bestilte L/W med glidelås nedover siden. Den er oppgitt til å veie ca 200g. http://borahgear.com/sidebivy.html
 15. Røk visst på en hyperlight mountain gear porter 4400 ryggsekk m/ekstralomme. Skal heller skrive en liten vurdering av den når jeg har fått prøvd den på et par turer. Sekken ble bestilt gjennom packraftnorge.no til en pris som er lavere enn ved egen import (mva og gebyr medregnet), og med norsk reklamasjonsrett. Utrolig bra kundeservice hos nevnte butikk da jeg hadde 1000 spørsmål før jeg bestilte. De kan forøvrig anskaffe alt HMG selger på forespørsel.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.