Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  457
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Prebb last won the day on Mars 29 2016

Prebb had the most liked content!

Om Prebb

Profile Information

 • Gender
 1. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Hvis de ikke kan legitimere seg, politi eller sivil med begrenset politimyndighet, så kan de heller ikke forvente at en skal etterkomme pålegg. Virker som uprofesjonell oppførsel av karen, eller bare en småkonge som skal hevde seg litt. En trenger likevel ikke å eskalere situasjonen ved å være vanskelig. Det går fint an å unngå å måtte svare og samtidig opptre høflig. Ikke at jeg tror du var det her da.
 2. Vann på tur

  Voldsomme eller fremtredene episoder stikker seg mye mer ut og sinnet vårt er skrudd sammen slik at en blander sammen det at man husker noe lett sammen med det at det skjer ofte. Kombinerer man dette med at man ofte ser etter bevisene som bekrefter det man allerede tror på har man en solid hypotese om hvorfor sikkerutstyr selger godt, og frykt sprer seg fort. En skal ikke kimse av tilfeldighetene heller. Det trenger ikke å være en spesifikk årsak til at en ble dårlig den ene gangen. Kanskje det var vannet, kanskje det var hygiene, kanskje det var maten, eller kanskje man spiste en smittet mygg? Det er så uendelig mange kilder til forurensing, og den eneste fellesnevneren er at det må ha vært kontakt mellom deg og patogenet. Jeg mener en ikke skal hause for mye opp frykten - den tjener bare dem som har en økonomisk interesse i at den spres. Det være seg terroristene, media eller produsenten av avanserte vannrensesystemer. Ofte er det enkle det beste: Vask henda etter toalettbesøk med såpe (og helst lunkent vann), og prøve å finne rennende vannkilder. Er man bekymret for vannet kan man koke det. Har du vannfilter: bruk det gjerne, men det er sannsynligvis ikke nødvendig å bruke den hardt opptjente ukelønnen på dette.
 3. Om du ikke kjenner til http://www.sportconrad.de og http://www.telemark-pyrenees.com/en/ så bør du sjekke ut de sidene også. Mange gode tilbud der også. De trekker av egen moms dersom du legger inn at du er i Norge.
 4. Lettpakking vinterstid

  Har gravd/saget kantgrop. Det er lettere enn hule, men du blir fortsatt varm. Snøen må jo tross alt ut fra gropen selv om du bare sager det av. Og møter du trå snø (is) så er det spadehakking som må til. En bør beregne minst 3-6t på en grop dersom man er alene. Likevel vil jeg påstå at kantgrop er vesentlig mer behagelig å sove i enn telt på vinterstid. Anbefaler uansett å ta med en vanntett "bivybag" eller tilsvarende. Kroppsvarmen smelter lett snø som faller på posen.
 5. Lette bindinger tåler mindre trykk og har ingen fancy funksjoner. Bindinger uten stoppere er også helt avhengig av rem. Når en velger randoutstyr er det alltid en overveiing om du skal prioritere turen opp, eller turen ned. Lett utstyr er definitivt prioritering av turen opp (som kan være vel så fin). Forskjellen mellom ski som er lette opp og bra å kjøre ned på er stadig mindre. Foreløpig henter en ganske mye på støvlene også. Lette støvler er ofte myke og de klarer ikke å følge med om du kjører skikkelig hardt. Resultatet er at en mister noe styrerespons og må jobbe mer. Spesielt i slitsomt føre.
 6. Vann på tur

  Jeg har gipset begge beina preventivt. Blir ikke noe beinbrudd her i gården!
 7. Kjøp av tur/fjellsko

  Bra førsteinntrykk. De er mykere enn alle de andre fjellstøvlene jeg har, men de er selvsagt stivere enn joggesko. Sålen er fra Vibram og lik de fleste andre sko i klassen. De er ikke så veldig mye tynnere enn Crispi Hunter så de er nok varme. Spesielt på sommeren. Likevel vil jeg nok dra på langtur med disse hvis jeg mistenker at jeg skal krysse noen elver og etc. Da kan jeg kombinere dem med vasse-lårings.
 8. Anbefaling av softshellbukse

  Jeg har 4 softshellbukser. En veldig tynn fra ME uten lufting, men det trengs ikke, en tykkere med windstopper fra ME som har lufting, Norrøna svalbard HD og en fjellbukse fra Jerven. I tillegg bruker jeg som oftest lårings fra Jerven, samt jakken dems hvis det regner. Det er nok ingen bukser som fungerer i alle forhold, og det vil avhenge om det blåser, er sol og så videre. Velg en for den årstiden du trenger først og så får du heller vurdere om du trenger en annen senere. Inngår du et kompromiss kan det være du får noe som er litt dårlig til alt du skal bruke det til.
 9. snøskred om sommeren

  Ville vært mer bekymret for steinsprang. Spesielt tidlig på sommeren med store temperaturforskjeller mellom natt og dag.
 10. snøskred om sommeren

  Sommeren er jo lang, og det er forskjell på snøen i begynnelsen av juni og den i august. Jo lengre snøen ligger uten påfyll og vindtransport jo mer stabil blir den. Likevel vil soloppvarming påvirke den og gjøre det øverste laget mykere. Likevel ville ikke jeg vært så veldig bekymret. Snøen glir dårlig på annet underlag enn snø så du skal være på en veldig stor fonn før du trenger å bli bekymret. 30 grader er dessuten veldig bratt. De færreste går i barmarksterreng på 30 grader i lengre strekk. Og på løs snø vil det være veldig vanskelig. Om du har klinometer på kompasset ditt kan du lett finne ut hvor bratt 30 egentlig er.
 11. Osprey Xenith regn tæt?

  Det bør nevnes at det er noe vanskeligere å pakke sekken om man bruker mange små vanntette poser. En får ikke alltid ut all luft så en taper fort litt volum. Jeg løser dette ved å bruke en stor pakkpose med omtrent alt i. Pack liner. Har også med regntrekk og bruker dette. Både for å unngå at stoffet blir søkkvått i regn, men også for å unngå skit fra bakken eller kondens om morgenen.
 12. Osprey Xenith regn tæt?

  Har vært borti både Gregory og Arc'teryx. Begge har blitt levert med regntrekk. Dog ikke blant de letteste silnylon-trekkene, så jeg endte likevel opp med å kjøpe et pittelite osprey XL regntrekk.
 13. Høyt nett og lett telt

  Når det gjelder Tarptent så blir jo teltene laget når man bestiller dem. Kanskje en kan be om modifikasjoner som høyere telt? De fikser jo alle andre mulige greier. Dog ikke gratis. Jeg hadde Anjan 2 GT før. Jeg er 178 høy og kunne såvidt sitte uten å ta borti innertaket om jeg satt i døren. Teltet er forsåvidt romslig det, men jeg slet med å stramme det godt opp om det ikke var veldig flatt i leiren. Mener å huske det er 100cm maks innerhøyde i det? Selvstående telt/kuppeltelt er ofte høyere innvendig. Reinsfjell 2/3 til Helsport er 105cm på midten. I superlight er det under 2kg.
 14. Kjøp av tur/fjellsko

  Crispi sine sko har visst en smalere lest enn f.eks. Alfa, men jeg jeg som har relativt bred fot klarer meg fint i crispi hunter, men de er på kanten små så jeg bruker dem ikke så mye. Skinn vil jo vide seg litt ut også.
 15. Hvor langt vil du gå? Gikk til Appelsinhytta (nødbu) ved Hardagerjøkulen fra Finse i januar. Det er ca 5km og litt småkupert. Det tar ikke hele dagen å gå så det er jo en kort tur om du er skivant.