Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  769
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Prebb vant dagen sist Mars 29 2016

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Prebb

  Liggeunderlag og komfort

  Merker tilsvarende selv. Ligger mye på siden, og jeg blir ofte kald på hoften fordi jeg får gjennomslag. For å unngå dette blåser jeg opp madrassen litt ekstra og har et sitteunderlag under hoften. Siden skuldrene sjelden får trykket madrassen noe særlig ned så våkner jeg nesten alltid med stive skuldre. Jeg har både xtherm og exped synmat/dowmat. Opplever det samme på begge deler. Hvis du ligger på ryggen og vil flate ut korsryggen mer må puten lengre opp enn under knærne. Da må den ligge rett nedenfor rumpen. Det hjelper også å heve skuldre og nakke litt (ved å ligge på en høyere pute). Mangel på pute er det som er minst kjekt med å sove ute. Har begynt å ha med meg pute i tillegg til å bare ha klær i en pakkpose.
 2. Er vel ikke mulig å få tak i noe i cubenfiber og titan?
 3. Har hatt litt lyst på et så lett telt, men de er jo fryktelig dyre og bruksområdet er relativt smalt. Hvordan er det med knitring i duken under feks. litt vind eller regn? Har lest på andre forum o.l. at cubenfiber knitrer noe vanvittig i forhold til silnylon, og at tromming av regn på teltet nesten høres ut som regn på et blikktak. Nå er nok ikke dette teltet man velger for dager med uvær, men i Norge er værmeldingen aldri stabil nok til at man kan være garantert finvær om man drar et par dager på fjellet. Er det ganske stort sammenpakket, eller blir man lurt av videoen?
 4. Jeg padlet kano fra Er-An veikro og et godt stykke opp i Hausdalen i går. Det er partier hvor det er grunt, men det er ganske rolig og nydelig vann helt til du kommer til elven du var i. Fra Er-An og sørover prøvde jeg ikke.
 5. Prebb

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Nortent.no har en som veier 1,8 http://www.nortent.no/?product=nortent-sammenleggbar-vedovn
 6. Prebb

  Fjellue hodeplagg på fjellet.

  Jeg bruker mye pannebånd når det ikke er beinkaldt. Da får jeg luftet hodet samtidig som ørene er varme. På veldig varme dager bruker jeg også en tynn ring klippet av en hals som et slags svettebånd for å unngå at svetten renner ned i øynene. Har gått litt med caps eller lettere hatter når det er så sterk sol at jeg lett blir solbrent, men det blir fort litt varmt.
 7. Prebb

  Tips til et dryler av et telt.

  Er mye snø på Haukeli.
 8. Prebb

  Shoppingavhengig?

  Siste leddet av setningen ja. Første del er egentlig en konsekvens av "choice-supportive bias". At en i ettertid beskriver valget en tok mer positivt. Det er kanskje litt klønete forklart. For når jeg mener forsvare, så mener jeg ovenfor seg selv. Det er ikke så mye man kan gjøre med et valg man allerede har tatt, da er det lettere å endre hva man tenker om valget.
 9. Prebb

  Dilemma - hvor legge ting?

  Det evige dilemmaet. Jeg vet hva som hadde skjedd her i huset. Uansett plassering hadde jeg vært helt i villrede når jeg hadde hatt behov for reservedelen og letet i alle vanlige steder jeg har pleid å legge slike. Helt til jeg finner delen plassert der jeg jeg har glemt at jeg la den for å være smart. Jeg har opplevd havari på plastspennen på min para ranger sekk og endte opp med å bestille en i stål (austrialpin cobra). Langt tyngre, men klarer jeg å knekke den har jeg flaks. Hadde sikkert spart vekt på å ha med 50 ekstra spenner da...
 10. Prebb

  Shoppingavhengig?

  Det er en rekke vanlige aktiviteter og atferd som gir en tilsvarende lykkerus, eller som det også kalles: "gir glede". Jeg tror man skal være forsiktig å automatisk klassifisere alt som gir oss nok glede til at vi gjentar det som avhengighet, i hvert fall i patologisk form. Da må det i så fall være fordi det på en eller annen måte forringer livskvaliteten. Veldig mange ting som gir en glederus er også forbundet med et visst ubehag slik at det er en kostnad ved å oppnå den. F.eks. dagen derpå etter man har inntatt alkohol, økonomiske konsekvenser ved å kjøpe ting, slitet for å komme seg på topptur, eller ubehaget underveis i noe som gir et adrenalinkick som basehopping etc. Jeg tror også at jo mer frikoblet man blir fra slike kostnader jo lettere er det å undervurdere dem. Og kanskje et stort misforhold mellom forståelsen av sammenhengen kan gi patologiske effekter. De fleste av oss vil ikke slite med dette. Jeg vil heller det er sunt å glede seg over dette. Det kjekkeste med turer for meg er ofte planleggingen. Selve turen innebærer ofte fysisk slit, kulde, fuktighet og en rekke andre ubehagelige ting. I ettertid ser jeg tilbake på det med briller med rosenrøde glass. FOR EN TUR! Det er en rekke feller (bias) som kan knyttes til tilsvarende ting som @Thomas E nevner. For beslutninger har Kahneman & Tversky samlet en rekke av disse i sin prospektteori fra 1978, men det finnes også en haug med sosialpsykologiske fenomen som også påvirker kjøp (ikke bare på internett). De fleste er mer fornøyd med ting de eier selv, og i ettertid av kjøp vil man gjerne forsvare sitt valg ved å justere holdningene til handlingen (kognitiv dissonans). Kombinasjonen av alle disse er grunnen til at jeg personlig ikke har noe til overs for fullstendig liberalistisk politikk. Selv om jeg mener at alle bør være fri til å gjøre det de vil så bør det være reguleringer som ivaretar det faktum at en faktisk ikke velger helt fritt. En påvirkes ubevisst av både skjult og åpen reklame, og en rekke andre forhold som er mulig for andre å utnytte. Når jeg leser over innlegget mitt høres det litt ut som jeg forherliger unødvendige kjøp. Jeg gjør ikke det altså. Jeg er som @Gittiamo glad i å både kjøpe og selge brukt, og jeg har et bevisst forhold til kjøp av unødvendige ting som bare ender opp med å forsøple verden, men jeg er enda ingen helgen. Velg gjerne kvalitet foran pris. Da får du ofte et produkt som har lengre levetid, og som ikke taper seg for mye i verdi om man selger det igjen (noe man bør gjøre om det støver ned).
 11. Prebb

  Tips til et dryler av et telt.

  Grattis!!! Har lyst på 4GT selv, selv om jeg har 3 uten GT. For de virkelig plasskrevende turene. Tørkeloft, eller "gear loft", selges til en rekke telt for under 200kr. Om du ikke finner noen festepunkter er det ikke en stor sak å sy på hemper om du får tak i en symaskin.
 12. Det er ganske mye å padle der. Så jeg ville ikke vært redd for å prøve meg fra Hausdalen. Du trenger jo ikke padle helt til Os på første forsøk. Selv har jeg planlagt å padle litt der i sommer med Ally-kano.
 13. Jeg vil ikke si jeg er lokalkjent, men jeg har vært veldig mye i Hausdalen, og har kjørt rimelig mange ganger E39 sørover. Fra Hausdalen til Tyssdalsvatnet er det i hvert fall mulig å padle. Videre nedover Oselven er jeg litt mer usikker på, men alt er synlig fra bilvei så du kan jo bare ta en tur med bil først og se. Om vannføringen er stor nok, og du er villig til å få en større utfordring så tror jeg også det er mulig å padle fra langt opp i Elven i Hausdalen. Kanskje til og med fra Brekkevatnet, men da må du gjennom et ganske drøyt stryk. Jeg har dog opplevd at elven omtrent er tørr der oppe, og andre ganger så mye vann at vi nesten var nødt til å svømme over. Ser at jeg ikke svarte alt du spurte om. Dybden varierer med vannføringen, men det er mulig å vade over flere steder. Området er veldig fint og det er fint mulig å finne avsidesliggende steder å telte flere steder på østsiden av vassdraget. Og på vestsiden akkurat på kommunegrensen er det mulig å betale piggdekkavgift og kjøpe en rimelig god milkshake.
 14. Ja det finnes. Både enkle, og mer utførte varianter. F.eks. denne: https://ronningski.no/produkt/x-trace-pivot/ Lars Monsen bruker slike på Rønning treski en episode av Monsen på villspor: https://tv.nrk.no/serie/monsen-paa-villspor/MUHU11000415/sesong-2/episode-4#t=48s Nå er ikke jeg noe skiekspert, men noe av det viktigste for å ha kontroll på skien er en støvel som er vridningsstiv nok. Det er en grunn til at telemarksko finnes i hardplast. Bortover er ikke det så veldig nøye, men det vil sannsynligvis ikke være optimalt å bruke vanlig sko/støvler i lengden. Du kan jo prøve, men det kan fort være at det blir en dyrere løsning på sikt. Om jeg skal på ski pleier jeg ikke å gå med de største jaktstøvlene til dit jeg skal stå. Enten har jeg på meg skiskoene hele tiden, eller så har jeg et par lette joggesko (og ev et sokkeskift).
 15. Prebb

  Tips til et dryler av et telt.

  Det var skrevet med glimt i øyet Håper ikke jeg tråkket deg på tærne. Jeg prøver bare å selge et telt jeg.
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.