Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  909
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Prebb vant dagen sist Mars 29 2016

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gå over skaftet med fint sandpapir. 180 eller 220. Om det sitter i overflaten får du det lett bort. Metallringen på bildet kan du prøve å vaske/polere med litt messing polish som du får kjøpt i butikken. Jeg vet ikke hva det, men det ser ut som messing. Etter du har slipt eggen bør du kanskje smøre det med litt olje det også. Tynt lag og tørk av mesteparten. Karbonstålblader har en tendens til å ruste selv om de ikke er i direkte kontakt med vann.
 2. Har samme innfatning. Aldri merket noe kuldebro på nesen, men de sklir litt hos meg også. Jeg har brukt hodestroppen som fulgte med flittig.
 3. Har pararanger, og hadde baltoro (som jeg returnerte). Den store forskjellen på Baltoro/Xenith og Para Ranger er vekt og bæresystem. Para Ranger er tung fordi den er bombesikker og har et bæresystem som lar deg bære tungt relativt komfortabelt. Sekken tåler høyere vekt enn de to andre. Det er også litt av problemet med den. Det er fort gjort å dra med seg en haug med ting man ikke trenger. Jeg har imidlertid beholdt sekken siden den har en enorm kapasitet, men til hovedsekk bruker jeg nå en hyperlite mountaingear 4400 porter (ca 70L). Om du liker bæresystemet på Xenith så synes jeg du skal gå for den. Kjøp den i Norge så har du norsk reklamasjonsrett og angrerett. Jeg er sikker på at du ikke kommer til å savne topplokk som rumpetaske. Kjøp heller en sånn minisekk. De veier ikke mer enn kanskje 100g, og kan lett stives litt av med et sitteunderlag.
 4. Prebb

  Hodepute

  Har en s2s pute. Den veier lite så har den stortsett med. Først det negative: den sklir vekk fra underlaget, men det er fester for strikk slik at du kan få den bedre på plass over liggeunderlaget. Den puster ikke slik at den blir ekstremt varm og klam om du ligger helt i ro. Siden den er liten må du finne perfekt lufttrykk som passer deg. Den blir fort litt hard om det er mye luft i. Feks ved sideliggende. Det positive: den er perfekt å ha mellom knærne når du ligger på siden. Og de veier generelt lite. Hadde jeg skulle valgt igjen hadde jeg tatt en med tykt stoff/dun/etc i tillegg til luft. Ev en med en lomme du kan putte en jakke el.l. i. Kanskje til og med valgt en som kan doble som oppblåsbart sitteunderlag.
 5. Jeg tror ikke den er for liten. Jeg klarer fint å snurpe den rundt meg som om det hadde vært en sovepose. Problemet er at jeg må ligge helt i ro om jeg kunne skal få trekk i sprekkene som dannes mellom stroppene, og over øverste stropp. Jeg får til å holde meg varm om jeg ligger i ro, men det er langt mer komfortabelt i sovepose. Så jeg bruker bare quilten når temperaturen er 10+
 6. Det er noen av kravene dine som ikke er helt kompatible. Hvis de er vanntette så puster de ikke godt, og de tar lengre tid å tørke. Skal du ha stiv såle (og myk gummi) for klyving så blir de ikke lette. De fleste terrengløpesko er ikke vanntette fordi de skal ventilere varme føtter. Disse er gjerne lette, og de er ikke spesielt stive. Veldig lette sko har tynnere (og derfor) mykere såle. Approachsko som er ypperlige til klyving og ferd i røys har gjerne et flatt gummiert parti på tærne for å gi god friksjon hvis du må klyve på sva. De har også en stivere såle slik at spisse steiner ikke plager foten. Disse finnes både i lærutforming eller med membran. Disse er dog ikke like lette. Begge disse typer sko, når de er lave, gir ingen støtte i ankelen. Det går selvfølgelig fint å gå med dette og ha sekk på ryggen, men det er ganske slitsomt å gå lenge med dette hvis det er svært kupert. Jeg tenker at det viktigste er at skoen føles grei på beina. Skal du løpe med den i det hele tatt så velger du en løpesko. Skal du kun gå kan du velge en hikingsko eller en approachsko. Sistnevnte er såpass mye stivere at å løpe med disse er ikke spesielt behagelig. Det finnes noe i mellom som LaSportiva Ultra Raptor GTX, som ikke helt er en løpesko, og ikke helt er en tursko. Jeg ser mange har disse, men mine bein er ikke kompatible med LaSportiva så jeg har dem ikke selv. Skal jeg gå timesvis i røys velger jeg stiv såle, og mellomhøye sko, men det er min preferanse og det er mange som sikkert velger annerledes enn meg.
 7. Jeg har EE revelation 20F. Jeg har brukt den ned mot 0 grader, og litt under, men da frøs jeg skikkelig. Problemet mitt med den er at det blir så mange kuldebroer og hull hvor den kalde luften kommer inn. Hadde jeg skulle valgt igjen hadde jeg fått laget en med glidelås hele veien slik at jeg kunne sikret at den var rundt meg til enhver tid. De stroppene fungerer egentlig ganske dårlig. Nå bruker jeg den mye inni jervenduk med isolasjon, så for meg fungerer den egentlig ganske bra.
 8. Akkurat slik har jeg det også. Dagsturer alene er balsam for sjelen, men lengre turer uten noen å dele opplevelsen med er ikke like kjekt. Jeg synes det er spesielt viktig for meg å være i selskap når det går litt trått. Å ha noen å mimre om turen med i etterkant er nesten like kjekt som turplanleggingen...
 9. Jeg har Julbo fotokromatiske glass og liker dem godt. Har det både på skibriller og bre/fjellbriller. Det viktigste med fjellbrillene, for meg, er uansett sideblokkering av lyset. Brillene jeg har som skal gå fra 2-4 opplever jeg som rimelig mørke, og det skal ikke være veldig lyst før de blir mørke. En lett bruntone gjør også lyset langt mer behagelig. Jeg har ingen problemer med å anbefale julbo sine fotokromatiske briller.
 10. Det er mye snor som kan virke, men det betyr ikke at det er spesielt bra. https://www.biltema.no/hjem/kjokkenartikler/husholdningstilbehor/pakkehyssing-2000018989 https://www.biltema.no/bygg/muring/muretilbehor/murersnor-2000034367 Har brukt den pakkesnoren i flere år før jeg byttet til noe med høyere kvalitet (Den holder jo i evigheter). Murersnor duger ikke til å henge noe som har noe vekt i, men den kan fungere som bardun eller klessnor. Problemet er bruddstyrke, strammere, hvor godt den unngår å trekke vann, etc. Til telt og tarp bruker jeg bardunsnorer i f.eks. dyneema, eller bardunsnor med refleks. Reflekssnor er undervurdert på mørke kvelder, eller i leir hvor flere ferdes. Det er litt dyrere, men man får som oftest det man betaler for.
 11. Man har fortsatt kontroll på vinkelen til en viss grad. Forskjellen ligger i at ytterst eggen så endres vinkelen litt. Dog er konvekse egger (og scandi-slip) overlegne til utendørskniver pga holdbarhet. Sliping på bryne (som japanske slipesteiner) for hånd gir også en noe konveks siden det er vanskelig å ha konstant vinkel gjennom hele bevegelsen. Er du god med bryne får du knivene sylskarpe, har du en worksharp, tormek, eller andre slipejigger/maskiner så får du sylskarpe kniver selv om du ikke er god til å slipe. Uansett bør man stroppe knivene på lær med slipepasta for å få best resultat. Sylskarpe kniver er veldig gøy, men noen ganger er ikke sylskarpe kniver med spiss eggvinkel så egnet til utendørsbruk. De blir fortere sløve om man ikke har med en liten stropp eller skjerpeblokk/stav ut.
 12. Sportsdrikk inneholder ikke kunstig søtning, men maltodekstrin som er lettopptagelig stivelse/sukker som ikke er så søtt. I tillegg er det mineraler/salter i. Mange har også protein tilsatt for å gi en optimal næring under aktivitet. Jeg er enig at det ikke egner seg til kosedrikking, men som drivstoff på lange turer er det ikke så dumt. Spesielt ikke på sommeren når det er varmt. For kos vil jeg tipse om solbærtoddy. Kan drikkes varm eller kald, men løser seg bedre i varmt vann. Et annet alternativ er fruktte, og sukker. Da kan du styre sødmen selv.
 13. "Schönes Zelt!" Jeg hadde Reinsfjell 2 SL før, men solgte det fordi jeg ikke var helt fornøyd med det. Det føltes litt for lite til å være to i, og kanskje litt stort (fotavtrykk) for 1 person. Det passet på en måte ikke inn i min samling. Har lenge sittet på gjerdet for Orion 2 eller 3. Takhøyden fristet med det teltet. Når jeg så at Reinsfjell pro hadde 120cm i midten så ble jeg gledelig overrasket. Da går det kanskje an å sitte andre steder enn midt i teltet. Får nok ikke testet det før nærmere sommeren, men det blir spennende å se hvordan jeg kan bruke dette ift Keron 3.
 14. I det tilfellet er jo det bare ett siffer forskjellig fra 3489 og 9489, så det er jeg enig i at man burde skjønne at det er snakk om en tastefeil. Da jeg så tråden med prisen her inne så tenkte jeg ikke umiddelbart at jeg skulle kjøpe teltet. Jeg sjekket først at jeg ikke husket feil av hvilken variant det var TREK/PRO etc. og så sjekket jeg prisjakt. Der så jeg at prisen i det siste hadde vært rundt 5000kr. Tenkte at jeg kunne bestille det siden prisen var bra, og heller bruke angrerett hvis det viser seg at det var noe gale med modellen/teltet siden de hadde et såpass bra tilbud. XXL hevder at det var en (åpenbar) feilprising og at prisen skulle være 6399, mens det lå ute for 1549. Hvis det er menneskelig feil så er det ganske unikt at man taster 3 av 4 tall feil ved et uhell. Jeg tror heller dette er prisroboten deres som gjorde en feil. XXL ga jo strengt tatt et bra tilbud som plaster på såret da. De skal ha det. Selv om det ikke var helt det tilbudet jeg først trodde.
 15. Der fikk jeg også en e-post fra XXL om feilprising og samme tilbud som dere andre. Er litt usikker hvordan jeg skal forholde meg til dette da jeg allerede har hentet teltet? Kan de heve kjøpe i ettertid? Kommer de bare til å trekke beløpet fra kortet mitt uten autorisasjon fra meg?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.