Gå til innhold

Prebb

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 020
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

Prebb vant dagen sist 3. desember 2019

Prebb hadde mest likt innhold!

Om Prebb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er det den samme som woolpower ullfrotte 600? https://www.fjellsport.no/woolpower-full-zip-jacket-600-black.html
 2. Her er vel heller tanken at å bo med en smittet garanterer at man blir smittet selv, mens karantene bare varer i 14 dager i tilfelle man har blitt smittet. Opphold på hytten er tillatt så lenge den man bor med forblir smittet og i isolat hjemme. Det er uansett snakk om langt færre enn alle som normalt ville dratt på hyttene
 3. Jeg definerer ikke dette som å være moralpoliti. Jeg er 100% enig i det du skriver. De jeg oppfatter som moralpoliti er dem som anser all form for friluftsliv som forbudt nå. Det er nok av dem. Hvis jeg skulle hatt en overnatting ute nå ville jeg ha tenkt på å begrense meg. En natt er nok. Jeg ville valgt et sted der det sannsynligvis ikke konsentrerer seg folk. Jeg ville valgt andre dager enn påsken. Gjerne en vilkårlig hverdag nå, eller etter påske. Er det veldig fint vær på en enkeltstående dag mellom mange dårlige ville jeg revurdert. Da er det sannsynligvis mange som drar på tur den dagen. I tillegg ville jeg valgt en tur som ikke var spesielt krevende slik at jeg hadde minimert sannsynligheten for å få behov for søk og redning. Å overnatte i telt utenfor hytten er både latterlig og umoralsk. Da har man ikke skjønt hvorfor man gjør dette. Jeg er må fremdeles møte på jobb og har vakter i påsken så fristelsen til å dra ut er ikke like mye tilstede, men hadde jeg hatt fri tror jeg at jeg ville prioritert å rydde i hagen, ryddet garasjen, eller organisert turutstyret mitt.
 4. Mennesker generelt er ikke spesielt god på statistikk heller, og man er sårbar for systematiske skjevheter og heuristikker når man vurderer disse. At det skjer flest ulykker i hjemmet tror jeg bare er en floskel. Det finnes sannsynligvis ikke tall som hverken bekrefter eller avkrefter dette. ULykker i hjemmet hverken er definert eller rapporteringspliktig. All aktivitet er forbundet med både positive og negative potensielle konsekvenser. Jeg tenker likevel at å utføre en ROS for alt man skal gjøre er litt som å gå med hjelm hele tiden fordi man kan alltid falle å slå seg.
 5. Det er vel lov å overnatte på fritidsbolig så lenge den er i samme kommune som man har primærbolig/bostedsadresse? Telting innenfor egen kommune burde således være like sosialt akseptabelt. Som andre har nevnt er jo formålet å ikke belaste helsevesenet i andre kommuner enn sin egen. Samtidig bør en også vurdere risiko ved å dra ut. Er det risiko for skade, eller at en går seg bort og trenger hjelp? Da bør en kanskje revurdere. Vi har heldigvis ikke moralpoliti i Norge selv om det virker som enkelte tror de har den stillingen selv. Jeg tenker at dersom man overholder følgende punkter så er man innenfor. Med forbehold om at dette kan endre seg på et senere tidspunkt. 1. Hold avstand til andre for å unngå smitte(spredning) 2. Ikke belaste helsevesenet i andre kommuner enn sin egen 3. Ikke belaste helsevesenet unødvendig 4. Følg instruksjoner fra myndighetene
 6. Prebb

  Skredsøker

  De fleste nye søkere har mulighet for å flagge. Uansett om man selv ikke har behov for det alltid er det veldig nyttig når man er i en større gruppe, eller kommer til grupper for å bistå. Når man har funn så er det kanskje mer nyttig at 2-3 begynner å grave, og ev andre begynner å søke etter flere om søkeren markerer at den har flere treff. Når det gjelder redning fra skred er dette definitivt noe alle bør lære seg om de ferdes i fjellet på vinteren uavhengig om de selv går i skredterreng. Jeg vil faktisk påstå at det er like viktig som å kunne førstehjelp.
 7. Prebb

  Skredsøker

  Så lenge den er relativt ny så kan du velge nesten hvilken som helst. Det viktigste er at du vet hvordan du bruker den, og hvordan signalet brer seg. Det er dessverre ikke så intuitivt som man skal ha det til. Jeg har øvet selv, og sett andre øve. Dersom gruppen er god på å bruke søkeren, og har god søketeknikk finner man og graver opp markøren på under 10min. Forutsatt at den ikke ligger for dypt. Er man utrent, stresset eller redd så kan det fort gå over det dobbelte av tid. Dette bør øves på hver sesong! Og ferdsel i skredterreng bør aldri gjøres alene. Snøskredfaren er bare 0 når det ikke er snø.
 8. Mange i USA bruker Tyvek eller polycryo. Har ikke prøvd det selv, men det er langt billigere enn original bunnduk
 9. Jeg hadde tatt black crows. Eller en av völkl-skiene. Jeg hadde sett litt på flex og spenn. Black crows har litt kortere radius og sannsynligvis litt artigere om du liker å svinge på godt underlag.
 10. Jeg har et moment dw med solid inner og har vært fornøyd med det. Dessverre er jeg sjeldent på turer hvor jeg får brukt det, og det er ganske leit. Ikke stort, men akkurat passe til en person på fjellet. Ville ikke hatt det med i storm eller på vinteren, men det er ypperlig på sommeren. Hadde valgt det igjen til det formålet. Tar eventyrlig kort tid å slå opp.
 11. Husk at hjelmer degraderes over tid. Plasten blir svekket av UV-stråler. Og de bør også byttes dersom de tar et fall. Dynafit har en hjelm godkjent for ski som veier 300g, og jeg tror uvex, k2, Scott og salomon har noen som er mellom 300-350g
 12. Min erfaring er at kortfell ikke duger i alle snøforhold oppover, eller hvis du trekker pulk i litt trått føre. Nylon gir som oftest bedre feste, men dårligere glid. Skare spiser mohair, men du skal stå en del på ski før fellekonsumet blir en stor bekymring. Det er også lurt å vokse fellene, spesielt når det er varm og våt snø. Når det gjelder turen oppover så har jeg som hovedregel at jeg ikke går i terreng på 30 grader eller mer hvis jeg kan unngå det. Selv om jeg har gjort allverdens vurderinger så kan jeg ha tatt feil, eller forholdene forandret seg. Og går jeg i terreng som er brattere enn 15-20 grader så går jeg sikksakk opp, og prøver å holde meg på laveste hælløfter. Dette er også taktikken som brukes av rando-utøvere slik at en ikke brenner opp kruttet på vei opp. Ikke bare sparer der krefter, men du trenger ikke like bra feste for å unngå å skli bakover.
 13. K2 har stort sett solgt sine egne feller til egne ski derav hullet.
 14. Jeg går ut i fra du har forsøkt fellevoks for å få bedre gli (og ev mindre klabbing)? Pomoca Race Grip Pro 2 kommer i 120mm, men du vil kanskje ha noen som dekker mest mulig av skien under? G3 sine feller finnes i et antall varianter etter hva du trenger dem til. Glide, alpinist+, grip, universal, etc etc. VPG har et stort utvalg av disse.
 15. Sogndal eller i nærheten av Molde. Dessverre kan jeg ikke jobbe noen av de stedene. Trives godt der jeg bor, men det er litt lite snø her om vinteren og litt mye folk i byfjellene.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.