Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. mars 2019 i alle områder

 1. Liten overnattingstur i Nordmarka med en kollega. Vår i lufta og pannekaker til frokost.
 2. På norgeskart kan du legge inn ruta du har tenkt å gå og få opp som høydekurve - jeg pleier å bruke den en del for å finne ut av slikt.
 3. Da jeg bestilte i august 2018, het det i bekreftelsen "forhåndsordrer av Draumr XL-køyer og tilbehør vil bli levert rundt 1. april 2019". I oppdateringen medio februar 2019 het det "Vi regner med at de neste stegene fortsetter å gå som planlagt, og at du vil motta din sending innen 1. april som lovet." Jeg oppfatter ikke at det er noen absolutte garantier der. Men det er ingen tvil om at de tabbet seg ut i innspurten. De burde selvsagt ha hatt en kjapp manuell sjekk på at eldste ordrene ble effektuert først, slik de beskrev skulle skje i oppdateringen sin 25 mars. Men jeg blir ikke verken sinna, bitter eller innesluttet av den grunn. De skyver ikke skylden over på andre, men beskriver hva som har skjedd ("Tidlige ordrer har dessverre ikke blitt overført automatisk fra nettbutikken til logistikksystemet vårt"), lover at de jobber hardt med å rette det opp, og de beklager på en måte som jeg oppfatter er inderlig ment. I praksis ender jeg uansett med at "forhåndsordrer av Draumr XL-køyer og tilbehør vil bli levert rundt 1. april 2019", til tross for en tabbe som de har beklaget. Hadde de bedrevet med totalt urealistisk planlegging, loddrett løgn og vesentlige forsinkelser, hadde ikke beklagelser hjulpet særlig for min del - men her er jeg overbærende, dette lever jeg godt med.
 4. Litt forenklet : like etter isen går så spiser den mest fjærmyygg. Så det i ett par utgaver bør du ha med deg. Så etter noen uker dukker det opp litt døgnfluer hvis du ikke mener veldig høyt til fjells, noen brune og noen oliven i krok 12-14 dekker det meste. Så kommer vårfluene etterhvert når varmen kommer. I tillegg bør du ha noen maur hvis du er i skogsgrensa. Og daddy long legs bør også være i en fjellboks. Noen år(ca hvert tredje) kan det være store sværminger av Russeflue( Bibio pomonae ) da bør du ha ett par sånne også, den gir veldig mye vak Dette er det jeg som liker å fiske med imitasjoner bruker. men selvsagt masse streamere og mere generelle fluer vil virke. Fjellørret har kort sesong og må spise når det er mulig. derfor er den ikke så kresen Skitt fiske !
 5. Fikk mitt ringstind 2 pro av nye modellen i posten for noen dager siden gleder meg til å prøve det 😃
 6. Jeg gikk på meg heftige gnagsår på langtur. Dag 1 og dag 2. Hadde med vorteettellerannet med tape på. La det rundt, bacemycin, gasbind og tape over. Sårene grodde underveis. Fungerte gull. Alltid med nå på langtur.
 7. 2 poeng
  Her ligger en video fra vår tur til Hardangervidda 22-24 mars 2019. Det var en tur med mye vind, noe vi også var klar over før vi dro og pakket og forberedte oss deretter. resultatet kan du se her. Det ble en flott tur med mange nye opplevelser som vinterfjellet kan by på. kom gjerne med tilbakemeldinger og om du har lyst kan du følge meg på @fjellmann77 på instagram.
 8. Tok buss tidlig på jobb i dag, igjen. Snøen lå på toppen av Lyderhorn på morgenkvisten, men da jeg var på tur oppover i 15-tida var det blitt snøfritt på sørsiden. Tok en matstopp på turen oppover, for å nyte solen noen minutter før skyer nordfra la seg som et pledd over himmelen. Over toppen og hele turen ned var det skyet, øverst med en kald nordlig vind - den gjorde at jeg satte opp farten for å holde varmen, så denne turen gikk ganske kjapt Fin hjemtur nok en gang - veldig greit å bo sånn at disse småturene er mulig
 9. På søndagen ble jeg bedt med av en gammel kollega på jobben til en fjellskitur, riktig nok ikke fjellet men et nytt område for meg. Vi kom oss tidlig avgårde for å utnytte hard snø etter nattens kuldegrader. Strøkent skiføre og deilig med fri roting i et nydelig glissent furulandskap kombinert med små vann og myrer. Mye spor etter skogsfugl i området, deriblant kongen selv, tiuren. Blir nok et område jeg vil utforske mer, @whistler her er det stort potensiale Jeg er ikke selv på bildene da jeg stod for fotograferingen, noen må jo ta ansvaret for bildene.
 10. Topptur på Byrkjefjell. En kjappis etter lunch på jobben, så litt hjemmekontor på kvelden. Kom jammen en vegg med tåke også!
 11. Fantasisk fint vær i dag på Krokskogen. Klart, litt vind men stilnet av, min hemmelig bålplass er flott! Bålkaffe, gapahuk så også ryggen blir varm. Kunne sitte i bare t-skjorta. Pølser, kvikklunsj og skolebolle sto på med menyen. Kjenner at jeg har vært ute i dag, og glad for at jeg smurte meg med solkrem😀
 12. Crispi briksdal på sin jomfrutur høsten 2018
 13. Hengekøyer med myggnett og tarp til konemor, begge ungene og meg selv. Hennessy, ENO og Dovrefjell.
 14. Jeg har nå handla litt sommermat. 30 pakker real. Så nå bør jeg ha turmat for en liten stund
 15. Høydemeter ser jevnt fordelt ut på kartet. Så da er det ikke bratt ihvertfall:))
 16. Har Spitsbergen x-trem til vinterbruk og er glad i det teltet, men det brukes ikke på sommeren med mindre jeg ikke skal gå langt til leir. Har tittet litt på Lofoten, og synes det ser fint ut til sommerbruk pga muligheten til å åpne fronten på forteltet, men har ikke vært noe borti det teltet i bruk enda (men en kollega har det og har vært veldig fornøyd med sitt, det har vært i bruk på Hardangervidda i relativt sterk vind i vinter og stod visst fjellstøtt iflg rapport etterpå). Skulle jeg bare hatt ett til bruk hele året er det mulig jeg hadde gått for Lofoten, men valgt Pro og ikke x-trem. men det er vel litt avhengig av hva du er ute etter og hvilke type turer det skal brukes til.
 17. Nei. Det kan eg ikkje sjå føre meg er spesielt gunstig på tur, men eg er no ingen fotterapeut. Trykkavlastningsplater er noko anna enn solar. Det er ei plate i eit material laga for trykkavlastning/spre trykk. Til dømes desse: https://www.torshovsport.no/klubbservice/assist-sport-gnagsarplate Kaffekopp vil gå dårleg. Meir irritasjon for hud, gå i oppløsning, trenge mange lag m.m. Då trur eg tilogmed vanleg skumplast liggeunderlag av typen svart tradex er betre.
 18. Og hvis denne kalkulatoren er riktig, blir det en stigning på ca 1,35 grader. http://www.enebo.no/redskap/
 19. 20cm på 8,5 meter. 4cm på 1,7 meter. Ca 2,3 %stigning. Med forbehold om regnefeil. 😂😂
 20. Neida, det er ikke noe problem å vente noen dager til.... det er ikke det dette handler om! De garanterer for leveranse, de feiler stort, de "legger skylden" over på distrubitør, noe som burde vært dobbeltsjekket flere ganger i forkant av dette. De går tungt ut å sier at alt er på plass for flere uker siden, de gleder seg til å starte utsendingene også klumser de det til på denne måten. Jeg mener vi har den fulle rett til å si høyt ifra om at slikt ikke er godt nok! Det er på grensa til en folkesjukdom det med å bare "finne seg i" ting her på berget. Jeg forventer kvalitet og at folk holder ord.. Det er jeg villig til å betale for, gjerne litt ekstra også (som jeg har gjort i dette tilfellet)
 21. Og jeg vet jeg ikke er alene om å gå på handlesmellen her nå 😂 to bind og kart er bestilt. Må ha. Bare må ha. Så skal jeg bla i bøkene og irritere meg over for lite tid og for mange fine topper.
 22. Det er Hilleberg. Altså hverken lett eller billig. 🤣
 23. Slik gikk det: https://berntsturer.wordpress.com/2019/03/29/nar-enden-er-god/
 24. Dugnadstur og dårlig vær. Egil og jeg har opp gjennom de siste årene hatt en del turer sammen. Sist var vi på Flørli, men vi har også hatt «oppdrag» på Kvitlen, Sandsa, Langavatn, Børsteinen og andre hytter. Som oftest har Egil jobbet med det elektriske anlegget, og jeg tatt ansvaret for matlaging og vask og stell. I tillegg har jeg skiftet sengetøy noen ganger.... Det var meldt forholdsvis bra vær på mandag – den dagen vi for innover. Tirsdagen skulle være mindre god, mens vi ville få bedre vær på hjemturen onsdag. Siden vi skulle kjører innover heia, så var vi ikke avhengig av været, med det er alltid kjekt å være i heia med bra vær. Det tar tid å komme fra Jæren til Skreå. Vi var ikke inne i Skreå før utpå ettermiddagen. Det hadde kommet noe nysnø, og det var hvitt innover, men slik det så ut, var det ikke mye snø. Det er et godt spørsmål om det holder til påske. Fra Skreå til Tomannsbu er det kvistet, og en grei løype. Noen bratte bakker. Det gikk både opp og ned. Det første stykket inn dalen er rimelig flatt. Ved Grundetjørn tar den kvistede løypa av fra Dalen (hvor sommerstien går) og opp mot Langavatn og Perskvæven, og fortsetter over Langavasskilen og over Djupavatn mot hytta. Småbekken var åpne, og det var smeltehull i snøen noen plasser bortover myrene. Skuteren måtte ta noen svinger rundt enkelte plasser. Det var ingen problemer med å ta over vannene, isen var tykk nok. På hytta var vi alene, og fikk gjort det vi skulle. Hele tirsdagen gikk med. Og bra var det, for utendørs var det riktig utrivelig, med både vind og nedbør, stor sett i form av regn. All nysnøen forsvant. Først blåste den i fenner dernest regnet den bort. Vi tenkte litt på om snøen ville holde til hjemturen. Kunne skuteren komme inn for å hente oss? På onsdagen fikk vi gjort de siste tingene. For meg var det å bruke kost og fille. Hytta har fått nytt sengetøy og det er nok proviant for sesongen. Litt ut på ettermiddagen hørte vi motorlyder utenfor og fikk det travelt med å pakke å gjøre klar for avreise. Hjemturen gikk i samme løype som turen inn, men i litt bedre vær. Det var mulig å se terrenget rundt, og turen går i et flott område. Mesteparten av turen gå så pass lavt at det er trær og busker. Små koller med høyere topper bak. Greiner som henger tunge av snø. Det rant og surklet, og det var tydelig vår. Vi måtte gå av skuteren i en bakke. Det var ren is under, men heldigvis gikk det greit å komme ned. Opp med lass hadde vært umulig. Vi var med andre ord i rette tid. Vi hadde med en god del, og sammen med sekker og ski/truger, ble bilen til Egil temmelig full. Det ble tid til en vanlig stopp på Byrkjedalstunet for te og lapper, noe som passet bra, selv om vi ikke hadde svettet i det hele tatt. Les hele artikkelen
 25. Da ble det en Black Diamond Moji teltlykt og 2 stk Warmpeace Viking 600 short til meg og fruen 🏕
 26. Polarhunden er heldigvis hakket meir vassavisande. Skulle blitt meg eit styr med 35 kg med terrierpels 😂
 27. Sier det samme som vanlig: Gå inn på cumuls sine nettsider og design soveposen din. Polsk MVA trekkes fra i nest siste steg i kassen, da får du opp totalprisen 👍 Tror ikke det er mulig å få bedre pose for pengene, med mindre du finner gode tilbud.
 28. Vil tippe minus 15 til minus 18 et sted. Posen der er fin på mange måter. God og varm og koster ikke all verden. Ulempen er at den er tung og har et stort pakkvolum. Kommer også an på hvor stor sekk du har. En kompis har en slik pose men kjøpte en annen etterhvert da han ble lei at den tok 1/3 av sekken som han sa. Er jo alltid en utfordring med slike kjøp. Kan kjøpe noe billig og etterhvert finne ut at en vil ha noe annet. Det er en dyrere løsning enn å kjøpe det man egentlig vil ha med en gang. Har jo dog med tilgjengelig cash å gjørr så klart. Skal det være en pose du bare bruker om vinteren eller tenker du kjøpe en pose for "hele året"?
 29. Fordelen med Niak kontra Trolltind er jo forteltet. Å ha en klissblaut polarhund i ett kuppeltelt uten fortelt kan bli utrivelig. I Niak så kan jo hunden ligge i forteltet evt ligge der til den blir nogenlunde tørr Jeg har hatt klissbløt terrier på 8kg i ett Unna og den trekker ikke på langt nær så mye vann som en polarhund. Men vått nok det
 30. Ja, men det er jo pga at Unna er ett 4-sesongstelt. Men Unna og Trolltind er typelike (kuppeltelt uten fortelt)
 31. Niak og Trolltind blir jo litt forskjellige telt også mtp at Niak har fortelt hvor man får plass til en ryggsekk Hilleber Unna er mer likt Trolltind
 32. Og det ble selvfølgelig en nedkjøring i løssnø 😍 Jeg kan vel egentlig ikke fordra å dra på topptur med disse blytunge randoskiene, og det er en grunn til at de bare er med på èn tur i året. Jeg foretrekker Åsnes Falketind på toppturer - lette og kjappe, og mye raskere å skifte mellom gå og kjøremodus. Men du verden så gøy det er på vei nedover, etter slitet oppover
 33. Kommer ny episode på NRK snart: Helsport Superlight - Der (nesten) ingen på Fjellforum skulle tru at nokon kunne bu. 😄
 34. Ikke i dag, men i helga ... isfisketur til Litjrennbua i Femundsmarka med @Tessatroll @graham og @Sig Man Finfin liten tur inn, undertegnede holdt riktignok på å sette seg fast i ei snøfonn og hadde nok stått der enda om ikke noen hadde hjulpet meg ut. Ellers tipptopp helg, fisk ble det og
 35. I den svært seriøse og dramatiske serien "Fruktspising på toppene" kommer denne gang en dobbelepisode - med både eple på Vardeggen og appelsin ved varden på Ulriken, begge i anledning dagens tur "Over vidden" Skyene hang igjen mye lenger enn værvarselet tilsa i byfjellene øst for Bergen, men turen var likevel flott - og på slutten brøytet sola seg gjennom skylaget
 36. Hammer

  Bred sovepose

  Jeg solgte nettopp en Mountain Hardwear Lamina Z Bonfire Long pga. at den ble altfor stor og vid for meg. Usikker på hvor vid den er i forhold til de andre alternativene du har her. Men sabla billig, og betydelig "råere" temp. rating enn en del av alternativene du har fått så langt.
 37. Ja her er hele innerteltet løst, men det forskrever seg om du gjøre det i døråpningen. Jeg har fått sydd på et bånd, slik at jeg ikke er avhengig av pluggfester. Sparer glidelåsen mye på dette. Med og uten bånd - frittstående. Ja, blir litt lei, instaryddige telt og tok det for å vise hvordan det ble - satt opp i mørket. Syns forøvrig at for 1.3-1.4 kg med telt, at Trolltind kommer veldig bra ut med tanke på vind. Trenger ikke 16 plugger som Feks ombygget Ringstind for å stå bra i vind. Spesielt bra med de ekstra festene jeg har på mitt som gjør at det tåler litt snø.
 38. Tarpen har blitt min løsning på mangel av fortelt, så den funker fint mot både regn og til å gi skygge i solsteik. Kunne fint hatt en som var halvparten så stor, om man vil spare litt vekt. Har vurdert å bare prøve den lille fjellduken jeg har. Men da blir det jo dårligere plass til å evt legge eller henge opp våte klær. Våte sko blir satt på innsiden, mellom inner- og yttertelt uansett, da det er goood plass der. Ellers er det som tubbs sier, bare å hekte av det ene hjørnet på innerteltet for å få bedre plass
 39. Jeg har med en tynn søppelsekk, legger alt det store våte inni den. Sko som har vært på tur ei uke, lukter ganske mye i et lite telt. Så hender at den blir sett på utsidan av døra. Blir forøvrig fort rotete i et så lite telt, blir nesten som å bo inni ryggsekken.
 40. Først et bilde av mine trofaste Haglöfs Solid Lite II GT som er brukt gjennom 4-5 sommersesonger, dog med vikariat av et par Lundhagere Vandra Mid. Men Haglöferne har tålt bruken godt, behagelig på foten er de også. På samme tur som bildet er fra traff jeg en blid finlender ved navn Viljami. Skoene hadde sprukket underveis på den til da ti dager lange turen. Bildet av skorestene på hengebrua etter ytterlig et-par dager hadde han kalt "Ved veis ende" på Facebook-sida si. Alle bildene er tatt for tre år siden, i august.
 41. Jeg har som regel med litt tørkepapir på tur. En hel rull blir for mye, så da pleier jeg å bytte på kjøkkenet når det er bare bittelitt igjen. Alternativ tar jeg ut kjernen på en ny. Slipper da og surre av det jeg skal ha. Har et bittelite lager av slike små rullet i turutstyret. Det som har minst hull og tar minst plass er first price tørk+ har jeg funnet ut.
 42. Kjenner mange som har , og bruker samekniv . Felles for dem alle sammen er at de bruker den til alt mulig , og alle har et spesielt forhold til kniven. Visst kan man bruke mer spesialisert utstyr , MEN, det er en grunn til at den blir brukt!!
 43. Jeg drar til fjells med bare en kniv,og den må funke til det meste,altså tar jeg samekniven(men en annen stor kniv hadde sikker funket bra den også....kanskje)Når man bruker bare en kniv blir man etterhvert ett med kniven,og bruken blir deretter . - Til å skjære brød er samekniven konge og store brød krever stor kniv. - Til å smøre med kreves bare et drag over skiva så er den smurt. - Filetere store fjellørreter krever langt blad,så også til dette bruket funker samekniven bra. - Hekte kaffekjele med varmt håndtak av bål/primus,her er samekniven ideell. - Hogge snøplugger til teltet med samekniven går som en lek,selv om pluggene er flere cm i diameter - Hogge kvister til ståsnører går som en lek med joikasabelen. - Hogge opp isfiskehullene som har frosset igjen over natten. - Slå is av isboret med baksiden av kniven. Jeg kunne fortsatt i det uendelige og nevnt hvor bra den er til å kaste på ryper i flukt,drepe rein med osv,men det får vi la ligge
 44. Er samekniven svært overvurdert ?? NEI, selvfølgelig ikke. I dag selges det masse gode kvalitetskniver rundt om i verden, og det er bare og velge og vrake. Jeg har plenty av dem, og de aller fleste i god kvalitet. Men hvorfor bruker så mange samekniven? Er det fordi den er dårlig ? Neppe . Er det fordi den er en god kniv? Ja, og ikke minst så er den allsidig. Det er faktisk en grunn for at den ikke har forandret seg på mange år, når det gjelder formen/ utseende ., den er funksjonell så det holder! Når jeg kjøpte min første samekniv "9 tommeren fra strømeng. old fachionmodellen" , så gjorde jeg det bare for å teste den , tenkte at den holder ikke mål. Noe av det jeg gjorde den første uka var: Slå på knivryggen med hammer for å kløyve ved , brutale bendetester så langt jeg torde, kapping av ståltråd med den innerst delen av eggen ,borring med tuppen gjennom tjukk plank + mye hugging , spikking ,tau kapping, tre dager og netter i slira i styrtregn (litt rust ble det, men ikke noe og snakke om) og div andre ting som jeg ikke kommer på i farta. Javisst kan man gjøre dette med mange andre kniver også med bedre resultater, men når det kommer til størrelse, vekta og dens bruksevne + prisen , så er den svært så god, til tross for at den er en meget enkel kniv. Jeg har begynt å bruke Danish oil på slira for impregnering med gode resultater. IGJEN, Samekniven er ikke overvudert,
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.