Gå til innhold
  • Bli medlem

Memento mori

+Støttemedlem
  • Innlegg

    3 086
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    239

Alt skrevet av Memento mori

  1. Jeg har vært røykdykker i industrivernet/offshore. Og selv et syltetøyglass «eksploderer» ille nok!
  2. Andre varianten - som ikke er så morsom, er at ventilen på boksen ikke stenger når du skrur av koblinga….. Nok en grunn til å teste bokser ut og hjemme før en tur!
  3. Kartbutikken har 20 % på alle turkart, og kart i Norgesserien. Er du ny bruker får du 25% rabatt oppå det igjen. Dvs at at et nytt kart koster 155kr. Fri frakt på bestillinger over 299 kr. Så kjøper du to kart.
  4. Da har jeg fått godkjent det meste, bortsett fra ei litt derformert klokke. Der må jeg ta bilder/film, pleier stort sett å vente med det til jeg er fornøyd! Slik bør de brenne!
  5. Tja, tviler på at det holder. Om husken stemmer kan du få et eksplosjonstrykk på maksimalt 10 kg pr kvadrat centimeter… Men det er vel relativ liten sjangs til at en boks som ikke er tilkoblet skal lekke. Viktigste er at den er i et rom med ventilasjon og ikke i en kjeller(kjellerbod). Og at du ikke samler opp en haug med bokser som ikke blir med på tur. Så bruk opp en og en boks.
  6. Link til VG Tviler vel sterk på at det er gassbeholderen som har eksplodert….. «– Det bærbare kokeapparatet var ikke bruk da lekkasjen oppsto. Vi vet ikke hva som har antent gassen, men ved «riktig» blanding gass og luft kan en gnist fra et elektrisk produkt, som kjøleskap eller panelovn når termostaten slår inn, være nok til at det smeller, sier Holm ved brannvesenet i Vestfold. De opplyser at gassbeholderen var på bare 227g , som er på størrelse med en sprayboks. Kokeapparatet skal ikke ha vært i bruk da uhellet skjedde, men brannvesenet advarer om at det likevel kan gå galt hvis det er en lekkasje. – Gasslekkasje i lukket rom er kjempeskummelt, understreker brannmesteren.» Brannvesenet kan nok mer en journalisten. Er nok en butanboks ut fra 227 gram og beskrivelsen. Men mye energi ved en lekkasje.
  7. Da har jeg sendt inn! Så får vi se hva de gjør.
  8. Tja, har fungert før! Jeg har vært gjennom 9 omnifuel en omnilite. Så har noen få ting. Alt går på oringer som ikke tåler bensin, som de hadde en periode. Forøvrig nyttig kunnskap og gå igjennom mange på rad.
  9. Sjekk ut denne: du får gratis nye deler hos primus! 🤩 https://primusequipment.com/en-no/pages/service-your-stove
  10. Ja, det er artig å lese gjennom den i ettertid. Mange fikk glede av denne tråden, og gir meg gode minner. Ikke minst om du er i et område, og tenker- Hmm her har jeg gått før, og ikke nok med det men helt hjem.🤗 Satte vel også et par rekorder i Fjellforumsammenheng, vant 28 dager på rad, og er også noe av grunnen til at jeg ligger/lå på toppen. Og den ga meg nyttig kunnskap, ikke minst at jeg greier å komme i turbobla veldig raskt.
  11. Jeg har levd best med Neoair x-lite. Har ikke selv opplevd lyden som noe problem, men sover selv med formstøpte ørepropper beregnet for søvn. Men konemor syns det er i meste med lyd. Ørepropper hjelper mot snorking, dyrelyder og vindstøy. Har et superlett skumunderlag i tillegg. Trangowold light plus som veier 215 gram. Da har jeg beskyttelse for underlaget, og nødunderlag om det trengs.
  12. D20 i topp,og D40 i bunn. Så er tynt. Men har livstidsgaranti, og Nemo pleier å lage meget bra ting. Men stoler jeg på det……🥶🤢 Nei, har et nytt uåpnet liggende.
  13. Er litt med i DNT, og i Koronatida ble dette populært med at du hadde hytta for deg selv. Det har også vært ei utfordring at mange ikke betaler for seg på hyttene. Har selv en del dårlig opplevelser med folk som kommer, ikke vil gjøre sin del etc. Men det er rundt i Oslomarka. På en annen side, gikk jeg Vassfarstien, og brukte telt pga prisen for leie av hele hytta. Alle 6 hyttene jeg gikk forbi var tomme…. Så de tapte jo en del på det også. Derfor er det hyttevakter på en del hytter. Bli gjerne med å bidra i DNT om du har en mulighet, om det så bare er å rydde en sti, eller delta på årsmøter.
  14. Har vel bare et råd, styr unna. Hadde et som det var x antall hull etter ei natt. Det er feilkonstruert etter min mening, og for tynt stoff. Tror rekorden på et nytt underlag er 26 hull, og alle på eksakt samme sted. Fikk dog nytt, og alle andre jeg har hørt har også fått nytt. Men det er stille, og meget behagelig å ligge på, men vil ikke holde over tid tror jeg.
  15. Svaret er nei, X2 er helstøpt, på samme måte som Omnifuel. Så skal du ha stillebrennerklokke må du finne en til Omnifuel, den skal passe de fleste X2. Men eldre versjoner av X2 var vel bygget på Nova. Så ikke helt enkelt…
  16. Sirbirkulde ble det meldt! Naboen skulle på jobb, så han sov ved inngangspartiet for å teste sin sovepose. Han skulle tidlig på jobb. Jeg kunne jo ikke være noe dårligere, selv om jeg skulle på skøytetur! Ble gravd et hull i hagen Hadde på ulltøy, balaklava, tynn fleece. Expeed Downmath 9Lw som jeg ikke sjekket at duna lå rett, bamse og reinskinn. Ikke noe annet en WM puma GWS sovepose. Dvs full test! Wm brukte mitt innlegg -31.9 grader på det kaldeste, og rating -32. Så 0.1 grad å gå på… Men den besto, samme soveposen har jeg brukt i -19 ute under åpenhimmel og -30 i telt på turen fra Gjøvik og hjem om noen husker den.
  17. Bare vær obs på at den er tiltenkt kalde forhold. Laget i 210 D stoff. Så den er ikke vanntett, så du bør i det minste impringere den. Er bare Exped sin som er vanntett (og til en annen pris). Ikke spør meg hvordan jeg veit det😂😅…. Sjekk også sømmer, jeg måtte få sydd mitt flere steder etter få turer.
  18. Jerven duk av typen Hunter er stor nok. Den er 220x102 cm. Jeg har brukt den noen ganger, og i kombo med Biltema stropper. Da klemmer du det meste ganske flatt. Men anbefaler finn for å finne jerven duk, for de er kostbare, men du bruker den som gulv inni teltet også. Evnt putter alle frysepinner inni, mens du gjør resten klart, både oppakning og nedpakking. På en pariserpulk. Dog flat is.
  19. Om det er fullt på ditt normale hentested, leverer de på nærmeste leveringssted som har plass. Tror faktisk de har anledning til det, da det står med liten skrift på et laangt dokument om leveringsbetingelser 🤢😵
  20. Jeg har best erfaring med posten, litt tregere men kommer frem. Postnord er som regel raskest, men når det går galt (noe det alt for ofte gjør) blir det bare surr. Så bruker alltid klarna, og bestiller på nytt, og så rydder jeg opp etterpå…🫣. Men kjøper helst på finn, og da har du Helthjem også. Billigere og de henger pakker på utsiden selv om der regner, plastposer er jo verdivare i disse dager🥳
  21. Har du et bilde av hvordan tuppen på krana ser ut? Har du også renset hullet med en tynn tre/plastpinne der tuppen på krana treffer? (Eller justereren som du kaller den. Bare rensing hjelper ikke, like viktig er at du flusher del for del, og i noe som er hvit, slik at du ser at primusen er rein innvendig. Dette er veldig viktig, ellers kan du/vil du oppleve at den sitter bokstavlig bom fast…🙈
  22. Velg egentlig hva du vil, men helst en uten løse deler. Og størrelse etter hva du skal bruke den til. Du trenger normalt en veldig liten en for enkel bruk. Da kan du ha med tørr oppstartsved. Firebox nano i helst titan eller Firebox G2 bør være i titan er gode valg. husk at finn er den gode venn!
  23. Denne er verd å få med seg med tanke på kullos. Veldig i øyenfallende er det hvordan deltagere ikke skjønner hva som skjer, ei heller etterpå… Link til episoden
  24. Egentlig ikke mulig å svare på det du spør om…..! Det kommer helt an på turen. Det fleste turer har jeg med bare opplegg for gnagsår, det vil si god sportstape = Leukotape, og Compeed. Dame ankelsokker. Og 2 plaster… pluss ei knøttlita Leaterman squirt. Da kan du ta ut fiskekroker. På lengre turer har jeg med Tensoplast. Se innlegg på Bloggen Førstehjelpspakke for Turskøyter litt mer, men da er vi ei gruppe. Pluss en veldig lett vindsekk. Hypotermi er viktig. Men viktigste av alt er at det blir så lite og lett at det faktisk blir med på tur, og at du kan bruke det du har med. Ikke minst at alle produkter med tape blir dårligere ved lagring. Så i ditt tilfelle hadde jeg nok i første runde tatt et standard førstehjelpskurs, på noen timer, hvor det er praktiske øvelser. Da finner du også ut hva du bør ha med. Samme hva det er, bare det er vanntett! Og gjerne tåle litt slitasje. Men kommer an på hvordan det blir lagret i sekken.
  25. Jeg har en del varianter. Om du veit hva du gjør funker dette fint, men om du har 2 stk halvfulle bokser med normal blanding feks. Rød primus. Og du lager en boks av 2 - da har du ei annen blanding, siden gassen med lavest kokepunkt blir raskere opp enn butandelen. Så da kan du ha en boks med mye butan! Så opp/ned brenner hjelper på dette. Men de fleste bruker boksen normalveien. Så du vil merke at den er dårligere i kulde. Men bruker du boksen helt opp, kan du jo fylle en 100/110 grams boks opp 4 ganger fra en 450 grams boks og fortsatt ha en like god boks. Men begrens antall ganger du gjenbruker en boks. Feks ved å merke den, pluss sjekk gjenger etc. Det er også en mulighet å etterfylle litt propan, for å få en litt bedre boks, men da må du vite mye om akkurat den boksen. Pluss ta ei riskovurdering om de få kr du sparer er verd riskoen for deg og de som er rundt deg på tur😵. Link til innlegget om billig refylling
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.