Gå til innhold

stålmann

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om stålmann

Nylige profilbesøk

392 profilvisninger
 1. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  De bøyde seg sideveis , og måtte bøyes tilbake. Har også greid dette med en av de nyeste , men den brukte jeg unødig hardt. De var litt skuffa over de nyeste knivene rett og slett , men er jo bedre en at de hadde brukket.
 2. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Pratet med noen som hadde kjøpt strømengkniver her om dagen(de nye med induksjonsherding) , og de kunne fortelle at begge knivene bøyde seg veldig lett permanent ved forsiktig batonering , og litt hard hugging av ved. Bruker Strømeng forskjellige typer stål tro ? Disse virket veldig myke i stålet sa de. Noen erfaringer der ute ?
 3. Hei, har du noen sporingsnummer på kniven du har sendt meg? Mvh Arnulf 

 4. Hei .blir det noen bytte av kniv eller  vil du ikke? Hilsen stålmann

  1. snowmans30v

   snowmans30v

   Hei. Beklager, men måtte på en liten tur. Blir bytte ja!!

 5. Hei ,da bytter jeg gjerne med deg. Er det standard med blankt blad du har ?

 6. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Verd å merke seg ved strømengs nyproduserte samekniv, så er det bare eggen som er herdet. Resten av bladet skal da være ganske seigt. Disse bladene med den nye herdeteknikken er testet ca 9 mnd med tøff bruk, før strømeng AS valgte å gå for dette produktet.
 7. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Sjekk you tube videoene av en kar med navn Kraken! Han bruker en Strømeng 8 tommer nokså hardt vil jeg si. Ingen tvil om at dette er solid vare, om man vil ha en enkel/allsidig kniv som tåler masse juling.
 8. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Skal bli artig å høre om hva du syntes om kniven,. Jeg har bestilt meg 9 tommeren , og gleder meg til den kommer. Meget serviceinnstilte mennesker på "samekniv Kautokeino". Han sa for øvrig at de aldri hadde opplevd at knivene deres hadde brukket , og at de skulle tåle tøft bruk. Lages kun i karbonstål, og da regner jeg med at det er et seigt fjærstål. Stålet er det samme som forrige eier av "samekniv" brukte i sine kniver( Buljo )
 9. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Ser noen som har Buljo samekniv (samekniv Kautokeino) på forumet. Noen som kan fortelle litt om denne kniven - kvalitet , styrke , erfaringer med dette stålet , sett i forhold til f.eks strømeng og helle sine kniver ?
 10. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Kjenner mange som har , og bruker samekniv . Felles for dem alle sammen er at de bruker den til alt mulig , og alle har et spesielt forhold til kniven. Visst kan man bruke mer spesialisert utstyr , MEN, det er en grunn til at den blir brukt!!
 11. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Bra at mange engasjerer seg om forskjellige emner, på et veldig bra forum. Det er inspirerende og lese andres meninger om utstyret vi bruker , og at vi diskuterer dette på en gøyal / seriøs måte. Vi har alle friluftsliv som interesse , og det er bra. Tilbake til emne vi prater om : KNIV / ØKS / SAG.- Jeg liker og leve primitivt , og med minimalt med utstyr når jeg ferdes i naturen , det innebærer også da, at man får testet det lille man har med seg på en skikkelig måte. Man finner da også ut hvilket utstyr en kan stole på , og lærer seg og bruke det skikkelig. Jeg har levd noen år nå , og sett altfor mange som bestandig skal ha det beste av det beste utstyret, når de drar en tur til fjells. Ikke noe galt at folk har mye utstyr , men ofte er det enkle det beste. Vi er alle ulike , og vi har alle vårt favorittustyr, og velger dermed forskjellig. I mitt tilfelle så liker jeg EN stor kniv til de aller fleste gjøremål på mine turer rundt om , og det har jo funket så langt i livet!
 12. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  I min tid i forsvaret som hundefører, så valgte jeg en hunderase som er svært så pålitelig med riktig trening og bruk . En sann venn , til å stole på. ikke best på noe, men mer enn tilstrekkelig på alt. Det var en rottweiler. Når det gjelder SAMEKNIVEN - En sann venn , til å stole på , ikke best på noe , men mer enn TILSTREKKELIG på alt !!
 13. stålmann

  Er Samekniv svært overvurdert??

  Er samekniven svært overvurdert ?? NEI, selvfølgelig ikke. I dag selges det masse gode kvalitetskniver rundt om i verden, og det er bare og velge og vrake. Jeg har plenty av dem, og de aller fleste i god kvalitet. Men hvorfor bruker så mange samekniven? Er det fordi den er dårlig ? Neppe . Er det fordi den er en god kniv? Ja, og ikke minst så er den allsidig. Det er faktisk en grunn for at den ikke har forandret seg på mange år, når det gjelder formen/ utseende ., den er funksjonell så det holder! Når jeg kjøpte min første samekniv "9 tommeren fra strømeng. old fachionmodellen" , så gjorde jeg det bare for å teste den , tenkte at den holder ikke mål. Noe av det jeg gjorde den første uka var: Slå på knivryggen med hammer for å kløyve ved , brutale bendetester så langt jeg torde, kapping av ståltråd med den innerst delen av eggen ,borring med tuppen gjennom tjukk plank + mye hugging , spikking ,tau kapping, tre dager og netter i slira i styrtregn (litt rust ble det, men ikke noe og snakke om) og div andre ting som jeg ikke kommer på i farta. Javisst kan man gjøre dette med mange andre kniver også med bedre resultater, men når det kommer til størrelse, vekta og dens bruksevne + prisen , så er den svært så god, til tross for at den er en meget enkel kniv. Jeg har begynt å bruke Danish oil på slira for impregnering med gode resultater. IGJEN, Samekniven er ikke overvudert,
 14. stålmann

  Tok knekken på atter en kniv.

  Pågrunn av min interesse for friluft har det blitt ganske mange kniver de siste årene. Samekniven (strømeng 9)er min absolutte favoritt, men syntes den blir litt for lett i bladet. Etter en meget hyggelig prat med Steen Nilsen på smie.no har jeg nå bestilt et 10 tommer smidd sameblad, med en tykkelse på minst 5 mm. Denne garanterte han ville funke også som øks. En liten mora classic i tillegg ,og alle mine behov er dekket.
 15. stålmann

  Fallkniven A1 vs Sog creed?

  Hei, har begge knivene. Veldig gode begge to, men om jeg måtte velge ble det fallkniven a1.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.