Gå til innhold

2_o'Clock_Man

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 2_o'Clock_Man

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. 2_o'Clock_Man

  Beste kameraet for friluftsliv?

  Jeg anbefaler Olympus Tough TG-4 (som jeg har) eller Tough TG-5. Ikke stor oppgradering på den siste (TG-5) som kom i fjor, mot TG-4 som kom ut i 2015. Blant annet har TG-5 fått 4K på videoopptak, mens oppløsning på stillbilder faktisk er gått ned. Likeså sensoroppløsninga fra 16 til 12 megapiksler. Prisen gikk opp, litt. For tiden fra 3 495 til 3 981. Dette er en klump av et allværskamera for de aller fleste forhold. Den er som navnet sier - en tøffing. ISO-en er fordoblet fra 6 400 til 12 800, men vekta er den samme på et kvart kilo. Se sjøl.
 2. 2_o'Clock_Man

  Osprey DrySack

  15 og 8 liters (99%) vanntette pakkposer fås billig, billig på eBay og Aliexpress. Men dersom de skal holde fukt og væske ute og ikke inne i posen, er de mer enn gode nok. Disse har jeg testet og de er lette, smarte, myke og sterke. Her, for eksempel: https://www.ebay.com/itm/15L-Camouflage-Waterproof-Bag-Dry-Sack-Camping-Hunting-Canoe-Kayak-Boating-Pouch/292027344212?var=591019112471&hash=item43fe2fa554:m:myrcrPOrkaIvGyMeMNbOSAw eller her: https://www.aliexpress.com/item/8L-Large-Capacity-Waterproof-Dry-Bag-Storage-Pouch-for-Clothes-Phone-Stuff-Canoe-Kayak-Rafting/32711945675.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3fad4c4db1Umpp .
 3. 2_o'Clock_Man

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Jeg er spent på en serie på DVD med den britiske forfatteren, fotografen og eventyreren Levison Wood jeg har i bestilling. Han har gjort reiser til fots langs Nilen, i Himalaya, gjennom Mellom-Amerika fra Mexico til Colombia og (hovedsakelig til fots), fra Russland til Iran. Håper det ikke bare blir en Rainman II. For å holde meg til trådens emne: Jeg synes livlige Thor Håkon i sin utforskning av egne og Oslos grenser i ep. 4 var svært underholdende å se.
 4. 2_o'Clock_Man

  Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Først et bilde av mine trofaste Haglöfs Solid Lite II GT som er brukt gjennom 4-5 sommersesonger, dog med vikariat av et par Lundhagere Vandra Mid. Men Haglöferne har tålt bruken godt, behagelig på foten er de også. På samme tur som bildet er fra traff jeg en blid finlender ved navn Viljami. Skoene hadde sprukket underveis på den til da ti dager lange turen. Bildet av skorestene på hengebrua etter ytterlig et-par dager hadde han kalt "Ved veis ende" på Facebook-sida si. Alle bildene er tatt for tre år siden, i august.
 5. 2_o'Clock_Man

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Ser at YouTube-klippene ikke la seg inn i posten min over ved bruk av hverken Internet Explorer eller Google Chrome i innlegget mitt over, men gikk fint å se i Mozilla Firefox. Derfor link til klippene på YouTube her: https://www.youtube.com/watch?v=DXoLYdY83S8 og https://www.youtube.com/watch?v=Ek7jcmjFsoc
 6. 2_o'Clock_Man

  Røverkjøp og gode tilbud

  Bergans Alpinist 110 liter hos G-sport til forlokkende 1999 kroner. Bestilte så klart en med én gang! Førprisen oppgis ulikt med kr 5.199 på Bergans egen hjemmeside og kr 2.999 på siden til G-sport. Prisjakt oppgir snittprisen siden 2012 å ligge på ca 3.250 kroner.
 7. 2_o'Clock_Man

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Jeg hadde samme opplevelser som Joachim V (over). Vindstyrken var langt innafor kuling, men teltet - et Helsport Ringstind 1-2 SL - sto hele veien. Dvs. til kort etter, da jeg bestemte meg for å returnere. Fordelen med Ringstind'en er jo at det er så velsigna lett, bare ett kilo. Men ikke rette teltet i sterk vind og derover. Neste sommer vurderer jeg sterkt å gå tilbake til mitt eldre Helsport Børgefjell 1-2 Camping tunneltelt, til tross for sine 2,7 kg. Noe skal man jo fylle opp Bergans Alpinist 110 liters ryggsekken med som er i bestilling. (Denne er forresten å få tak i i nettbutikken hos G-sport for 2 tusen.) Under sees Ringstinden under blæsten og forholdene ute på vannet. Ustødig kameraføring på siste pga. vinden.
 8. 2_o'Clock_Man

  Forhandlere som fører stoff til DIY prosjekter

  https://www.diypackraft.com selger materialer m/tegning og tilbehør til packraft.
 9. 2_o'Clock_Man

  Å pusse bålkjelen - eller ikke?

  Jeg beholder belegget på kjelen. Og når det av ulike grunner er umulig å komme seg ut på tur, setter jeg kjelen på ei varm kokeplate og anger inn duften av bål og tenker tilbake på turene fra sist sommer. Dessuten gir det cred hos andre fjellfanter å trekke opp ei sotete kjele fra sekken.
 10. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Jo klart man har tanke på å ikke pine fisken. Men når man drar på tur for å ha med hjem, bruker jeg denne metoden. Dersom hensikten ikke er å bringe fangst med tilbake, spiser jeg fangsten etterhvert. Er ikke utøver eller tilhenger av fang & slipp. Med store kveiter, lakser og store hunnfisker generelt, som likevel blir for grov i kjøttet, er det selvfølgelig noe annet. Ikke for at jeg er noen "storfiskjeger".
 11. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Alternativet må være å spise fisken levende, mener du?
 12. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  https://youtu.be/p07jTBR5GPk Edit: Video til innlegge over.
 13. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Dersom fisken skal tas med hjem eller oppbevares for å spises senere har jeg funnet ut at å holde den i live i steng (en nettingpose) fungerer bra. Da kan den bløgges å renses umiddelbart før videretransport/tilberedning og spising. Ved transport hjem kan den lufttørres og pakkes inn i bregner. Ingen fukt = mindre bakterier. I tillegg er bregner antiseptiske og forsinker bakterieutvikling i fisken. Tørret fisk er også stivere og blir ikke blaut og ekkel i konsistensen. Fangsten blir heller ikke slimete og hinnen som dannes ved tørking hindrer fluer å komme til og legger egg i fiskekjøttet. Det må selvfølgelig et visst vinddrag til for å lufttørre skikkelig og en heller kjølig værtype.
 14. 2_o'Clock_Man

  Erfaring med Haglöfs Solid Lite II GT fjellsko?

  Jeg har den, Solid Lite II GT, fjellsko herre, svart. Grepet er godt og skoen er veldig behagelig å ha på seg. Klemmer ved hælen, noe som hindrer foten i å glippe inne i skoen. Dra-hempen bak er med sin utforming en liten genistrek og er lett å tre fingeren inn på. Medfølgende innleggssåler holder foten stødig på plass inne i skoen. Bortsett fra at denne er en sko med gore-tex, gis den full pott herfra. (Men uten å være polstret med gore-tex, ville den heller ikke være så behagelig på foten.) Disse har holdt i to år med moderat bruk som avløser for et par Lundhags Vandra Mid og viser ikke tegn til noen svakhet annet enn at gummiforseglinga over tærne har løsna bittelittegranne her og der, men ingen fuktgjennomtrenging der. Et godt kjøp!
 15. 2_o'Clock_Man

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  For ikke mange ukene siden. Men det er kanskje ymse mellom avdelingene. Dette var i Finnmark.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.