Gå til innhold

2_o'Clock_Man

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 2_o'Clock_Man

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. 2_o'Clock_Man

  Innerpose til vinterposen - hvilket materiale bør den lages av?

  Når "dagslyset" ikke yter mer lys mellom kl 10 og 14 enn det den faktisk gjør, er det ikke stort mer å ta seg til enn å ...sove. Bildet under er tatt kl 9.30 på en overskya dag. Kameraet er et Sony DSC-RX100M2 satt til Intelligent auto. Sony'en stilte seg inn på modus 'Nattscene'. Og enda blir det mindre "dagslys" fram til sola snur den 23. desember.
 2. 2_o'Clock_Man

  Innerpose til vinterposen - hvilket materiale bør den lages av?

  Da har jeg fått testa innerposen til Warmpeace (fra hektapatur.no) i 8-9 kuldegrader. Soveposen var en Mountain Hardwear Phantom Flame (fjellsport.no) med T-Limit: -9°C. Vil si at innerposen varma og jeg merka godt effekten av denne. Sov i 18 timer, kun avbrutt av utendørs ærender på naturens vegne.
 3. 2_o'Clock_Man

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Hestra Fjellvotten som 'chatmaster' linker til over som yttervott. Lang nok, bred nok og med muligheter for stramming på to steder. Inni er det fordel med en lang vott, selvfølgelig i ull av noe slag. Fordelen med en lang vott er å slippe fomlinga for å finne veien inn. På eBay fant jeg et hjemmestrikka produkt i str. XL, iblanda 20% geitull. Det er varme greier, det! Selgeren heter 'dymov2014'.
 4. 2_o'Clock_Man

  Innerpose til vinterposen - hvilket materiale bør den lages av?

  speidersport.no selger lakenposer i lengde 175 og 195cm av merke Asivik. I 100% merinoull og 430 gram. Og så har jo Warmpeace en modell i 180 og 195cm lengde, hhv. 300 og 320 gram, fins hos hektapatur.no . Her er ullandelen 50%. Har trua på sistnevnte som kanskje er mer slitesterk, men kanskje også varmer mindre, enn Asivi sin. Har den i bestilling og "will be back". Når innerposen er pustende, betyr det gjerne at den er "flossy" og magasinerer luft, som med disse fra Asivik og Warmpeace (med mer eller mindre ull). Ull trekker dessuten til seg fukt. Det blir litt enten/eller, her får man bare prøve og feile. Asivik: Warmpeace:
 5. 2_o'Clock_Man

  powerbank

  I ned mot minus 20 ble min Anker 10000 mAh tom på én opplading av telefonen. Ved romtemperatur klarer banken fint 3 oppladinger. Men så var heller ikke strømbanken varma opp før lading. Min erfaring tilsier derfor å varme opp strømbanken (og enheten som skal lades?) på forhånd.
 6. 2_o'Clock_Man

  kjele til snøsmelting

  Trangia leirkjele 4,5 liter er billig og gjør jobben.
 7. 2_o'Clock_Man

  Liggeunderlag vinter

  Reinskinn, aaah! Det er så riktig, liksom. Men så er jeg vel en kulturelt forutinntatt finnmarking. Et-par hår her og der gjør i hvert fall ikke meg noen ting. Men som Bjørn J sier, det er forskjell på kvalitet og holdbarhet, alt etter hvordan skinnet er prekevert og behandla. Tørka, utspilt på vegg i friluft.
 8. 2_o'Clock_Man

  Beste kameraet for friluftsliv?

  Jeg anbefaler Olympus Tough TG-4 (som jeg har) eller Tough TG-5. Ikke stor oppgradering på den siste (TG-5) som kom i fjor, mot TG-4 som kom ut i 2015. Blant annet har TG-5 fått 4K på videoopptak, mens oppløsning på stillbilder faktisk er gått ned. Likeså sensoroppløsninga fra 16 til 12 megapiksler. Prisen gikk opp, litt. For tiden fra 3 495 til 3 981. Dette er en klump av et allværskamera for de aller fleste forhold. Den er som navnet sier - en tøffing. ISO-en er fordoblet fra 6 400 til 12 800, men vekta er den samme på et kvart kilo. Se sjøl.
 9. 2_o'Clock_Man

  Osprey DrySack

  15 og 8 liters (99%) vanntette pakkposer fås billig, billig på eBay og Aliexpress. Men dersom de skal holde fukt og væske ute og ikke inne i posen, er de mer enn gode nok. Disse har jeg testet og de er lette, smarte, myke og sterke. Her, for eksempel: https://www.ebay.com/itm/15L-Camouflage-Waterproof-Bag-Dry-Sack-Camping-Hunting-Canoe-Kayak-Boating-Pouch/292027344212?var=591019112471&hash=item43fe2fa554:m:myrcrPOrkaIvGyMeMNbOSAw eller her: https://www.aliexpress.com/item/8L-Large-Capacity-Waterproof-Dry-Bag-Storage-Pouch-for-Clothes-Phone-Stuff-Canoe-Kayak-Rafting/32711945675.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3fad4c4db1Umpp .
 10. 2_o'Clock_Man

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Jeg er spent på en serie på DVD med den britiske forfatteren, fotografen og eventyreren Levison Wood jeg har i bestilling. Han har gjort reiser til fots langs Nilen, i Himalaya, gjennom Mellom-Amerika fra Mexico til Colombia og (hovedsakelig til fots), fra Russland til Iran. Håper det ikke bare blir en Rainman II. For å holde meg til trådens emne: Jeg synes livlige Thor Håkon i sin utforskning av egne og Oslos grenser i ep. 4 var svært underholdende å se.
 11. 2_o'Clock_Man

  Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Først et bilde av mine trofaste Haglöfs Solid Lite II GT som er brukt gjennom 4-5 sommersesonger, dog med vikariat av et par Lundhagere Vandra Mid. Men Haglöferne har tålt bruken godt, behagelig på foten er de også. På samme tur som bildet er fra traff jeg en blid finlender ved navn Viljami. Skoene hadde sprukket underveis på den til da ti dager lange turen. Bildet av skorestene på hengebrua etter ytterlig et-par dager hadde han kalt "Ved veis ende" på Facebook-sida si. Alle bildene er tatt for tre år siden, i august.
 12. 2_o'Clock_Man

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Ser at YouTube-klippene ikke la seg inn i posten min over ved bruk av hverken Internet Explorer eller Google Chrome i innlegget mitt over, men gikk fint å se i Mozilla Firefox. Derfor link til klippene på YouTube her: https://www.youtube.com/watch?v=DXoLYdY83S8 og https://www.youtube.com/watch?v=Ek7jcmjFsoc
 13. 2_o'Clock_Man

  Røverkjøp og gode tilbud

  Bergans Alpinist 110 liter hos G-sport til forlokkende 1999 kroner. Bestilte så klart en med én gang! Førprisen oppgis ulikt med kr 5.199 på Bergans egen hjemmeside og kr 2.999 på siden til G-sport. Prisjakt oppgir snittprisen siden 2012 å ligge på ca 3.250 kroner.
 14. 2_o'Clock_Man

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Jeg hadde samme opplevelser som Joachim V (over). Vindstyrken var langt innafor kuling, men teltet - et Helsport Ringstind 1-2 SL - sto hele veien. Dvs. til kort etter, da jeg bestemte meg for å returnere. Fordelen med Ringstind'en er jo at det er så velsigna lett, bare ett kilo. Men ikke rette teltet i sterk vind og derover. Neste sommer vurderer jeg sterkt å gå tilbake til mitt eldre Helsport Børgefjell 1-2 Camping tunneltelt, til tross for sine 2,7 kg. Noe skal man jo fylle opp Bergans Alpinist 110 liters ryggsekken med som er i bestilling. (Denne er forresten å få tak i i nettbutikken hos G-sport for 2 tusen.) Under sees Ringstinden under blæsten og forholdene ute på vannet. Ustødig kameraføring på siste pga. vinden.
 15. 2_o'Clock_Man

  Forhandlere som fører stoff til DIY prosjekter

  https://www.diypackraft.com selger materialer m/tegning og tilbehør til packraft.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.