Gå til innhold

2_o'Clock_Man

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 2_o'Clock_Man

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. 2_o'Clock_Man

  Å pusse bålkjelen - eller ikke?

  Jeg beholder belegget på kjelen. Og når det av ulike grunner er umulig å komme seg ut på tur, setter jeg kjelen på ei varm kokeplate og anger inn duften av bål og tenker tilbake på turene fra sist sommer. Dessuten gir det cred hos andre fjellfanter å trekke opp ei sotete kjele fra sekken.
 2. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Jo klart man har tanke på å ikke pine fisken. Men når man drar på tur for å ha med hjem, bruker jeg denne metoden. Dersom hensikten ikke er å bringe fangst med tilbake, spiser jeg fangsten etterhvert. Er ikke utøver eller tilhenger av fang & slipp. Med store kveiter, lakser og store hunnfisker generelt, som likevel blir for grov i kjøttet, er det selvfølgelig noe annet. Ikke for at jeg er noen "storfiskjeger".
 3. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Alternativet må være å spise fisken levende, mener du?
 4. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  https://youtu.be/p07jTBR5GPk Edit: Video til innlegge over.
 5. 2_o'Clock_Man

  Oppbevaring av fangst på tur?

  Dersom fisken skal tas med hjem eller oppbevares for å spises senere har jeg funnet ut at å holde den i live i steng (en nettingpose) fungerer bra. Da kan den bløgges å renses umiddelbart før videretransport/tilberedning og spising. Ved transport hjem kan den lufttørres og pakkes inn i bregner. Ingen fukt = mindre bakterier. I tillegg er bregner antiseptiske og forsinker bakterieutvikling i fisken. Tørret fisk er også stivere og blir ikke blaut og ekkel i konsistensen. Fangsten blir heller ikke slimete og hinnen som dannes ved tørking hindrer fluer å komme til og legger egg i fiskekjøttet. Det må selvfølgelig et visst vinddrag til for å lufttørre skikkelig og en heller kjølig værtype.
 6. 2_o'Clock_Man

  Erfaring med Haglöfs Solid Lite II GT fjellsko?

  Jeg har den, Solid Lite II GT, fjellsko herre, svart. Grepet er godt og skoen er veldig behagelig å ha på seg. Klemmer ved hælen, noe som hindrer foten i å glippe inne i skoen. Dra-hempen bak er med sin utforming en liten genistrek og er lett å tre fingeren inn på. Medfølgende innleggssåler holder foten stødig på plass inne i skoen. Bortsett fra at denne er en sko med gore-tex, gis den full pott herfra. (Men uten å være polstret med gore-tex, ville den heller ikke være så behagelig på foten.) Disse har holdt i to år med moderat bruk som avløser for et par Lundhags Vandra Mid og viser ikke tegn til noen svakhet annet enn at gummiforseglinga over tærne har løsna bittelittegranne her og der, men ingen fuktgjennomtrenging der. Et godt kjøp!
 7. 2_o'Clock_Man

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  For ikke mange ukene siden. Men det er kanskje ymse mellom avdelingene. Dette var i Finnmark.
 8. 2_o'Clock_Man

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  REMA, her óg.
 9. Denne ble for stor for meg med mine 176 cm. Str. medium ville være riktigere. Vil tro den passer for folk et stykke over 182 med normal rygglengde (51-56 cm). Sitat fra omtale på hektapatur.no : "Gold Award 2015 Backpacker Magasine og vinner av Outdoor Gear 2015! Best i test i Fjell og Vidde sin store langtur sekk test sept/2016." Sekken er brukt på fire korte turer. Ingen slitasje. Farge: shadow black. Selges for HBO kr 1500.
 10. 2_o'Clock_Man

  Tips til det som er i enden på snøret :)

  En Sølvkroken-variant av disse har jeg gode erfaringer med på tynn våris og grunt vann. 10-12 cm med sene og dobbelkrok agnet med akkar etter sluken. Det er glitter i lakken på denne og fargen er likeens grønn. Ca. 8 gram, mener jeg å huske og omtrent fem cm. Edit: Heh, jeg ser nu at det ER jo Sølvkroken. Ja, da er det samme sluken.
 11. 2_o'Clock_Man

  Troms og Finnmark i juli

  Denne fungerer ved tilnærma vindstille forhold.
 12. 2_o'Clock_Man

  Snurring på boks

  Jobba i forsvaret for noen år siden og fikk tilbud om å kjøpe hele pakninger av død-mann-i-boks som sto i fare for å gå ut på dato. Handla inn og spiste på tur, både oppvarmet og kaldt. Men vil nok ikke anbefale å innta produktet kaldt, blir for tungt å fordøye. Ble nokså sår i rompa av all prompinga, ja!
 13. 2_o'Clock_Man

  Travel light, rimelige packrafts

  Hvem er det som tar seg av fellesbestillinga? Si endelig fra om til hvem - når - hvor - hvor mye penger hver enkelt betaler! Og be om en minimumsskjerv vi skal betale for arbeidet.
 14. 2_o'Clock_Man

  Hva har du kjøpt nå!

  I bestilling fra Addnature: Trangia campingkjele, 2,5 liter. Kjekk å kunne ha oppvarmet vann i reserve under matlaging, til kaffen og påfølgende oppvask. At det følger med lokk er en stor fordel. Stor ekstraplass tar kasserollen heller ikke da jeg kan ha en mindre inni og kaffekjelen oppi dér igjen. Billig, 179 kroner (+ frakt).
 15. 2_o'Clock_Man

  Travel light, rimelige packrafts

  Jeg melder meg på her: Model: ULRB250 -> USD 364 (6-20)Colour: GreenSpray deck: Ja -> USD 64Thigh Brace Straps: Ja -> USD 16Airtight Tizip: NoInflateable floor: No Collapsible paddle: Carbon/Nylon -> USD 52 (Hvis tilgjengelig) Total: USD 496
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.