Gå til innhold

2_o'Clock_Man

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 2_o'Clock_Man

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. 2_o'Clock_Man

  Tips til det som er i enden på snøret :)

  En Sølvkroken-variant av disse har jeg gode erfaringer med på tynn våris og grunt vann. 10-12 cm med sene og dobbelkrok agnet med akkar etter sluken. Det er glitter i lakken på denne og fargen er likeens grønn. Ca. 8 gram, mener jeg å huske og omtrent fem cm. Edit: Heh, jeg ser nu at det ER jo Sølvkroken. Ja, da er det samme sluken.
 2. 2_o'Clock_Man

  Troms og Finnmark i juli

  Denne fungerer ved tilnærma vindstille forhold.
 3. 2_o'Clock_Man

  Trenger stangdeler

  4.120 treff på eBay. Koster en hundrings. Hvis du har tid å vente 3-4 uke, i tregeste fall. Har bestilt en i bytte for en stang som brakk. Kvaliteten er god og man kan kappe og modde til ønska lengde.
 4. 2_o'Clock_Man

  Snurring på boks

  Jobba i forsvaret for noen år siden og fikk tilbud om å kjøpe hele pakninger av død-mann-i-boks som sto i fare for å gå ut på dato. Handla inn og spiste på tur, både oppvarmet og kaldt. Men vil nok ikke anbefale å innta produktet kaldt, blir for tungt å fordøye. Ble nokså sår i rompa av all prompinga, ja!
 5. 2_o'Clock_Man

  Travel light, rimelige packrafts

  Hvem er det som tar seg av fellesbestillinga? Si endelig fra om til hvem - når - hvor - hvor mye penger hver enkelt betaler! Og be om en minimumsskjerv vi skal betale for arbeidet.
 6. 2_o'Clock_Man

  Hva har du kjøpt nå!

  I bestilling fra Addnature: Trangia campingkjele, 2,5 liter. Kjekk å kunne ha oppvarmet vann i reserve under matlaging, til kaffen og påfølgende oppvask. At det følger med lokk er en stor fordel. Stor ekstraplass tar kasserollen heller ikke da jeg kan ha en mindre inni og kaffekjelen oppi dér igjen. Billig, 179 kroner (+ frakt).
 7. 2_o'Clock_Man

  Travel light, rimelige packrafts

  Jeg melder meg på her: Model: ULRB250 -> USD 364 (6-20)Colour: GreenSpray deck: Ja -> USD 64Thigh Brace Straps: Ja -> USD 16Airtight Tizip: NoInflateable floor: No Collapsible paddle: Carbon/Nylon -> USD 52 (Hvis tilgjengelig) Total: USD 496
 8. 2_o'Clock_Man

  Hva har du kjøpt nå!

  Ekstern mic til Sony RX100 II kompakt kamera, ECM-XYST1M. Skal hindre overførsel av lyder som lett oppstår på internopptak. Bruker ikke mye strøm heller, sies det. Og er adskillig mindre ruvende enn alle Røde mikrofoner. Spent no!
 9. 2_o'Clock_Man

  Legge opp turbukse

  Jeg gjorde noe lignende på ermene av en Armada snøbrettjakke. Men beholdt folden uten å klippe bort overskytende stoff. Fant ut at det ville fungere som en fin brettkant mot sne/kald luft inn og varm luft ut. Og det gjør det, - latskapen lenge leve!
 10. 2_o'Clock_Man

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  I hvert fall dukker det opp som reklame på Facebook og andre reklamefinansierte sider. Hva er vitsen, spør jeg.
 11. 2_o'Clock_Man

  Blod som agn

  Hullet ser noe suspekt ut, det er sant. Sist i august i fjor forsøkte jeg med rekeskall på åpent vann. Kom til vannet (480 moh) om kvelden i beste fisketid på ettermiddag/kvelden og fikk kun én ørret på vel halvkiloen. Litt mismotig slo jeg opp teltet ved en bekk med god vannføring inn i vannet. Bukta der bekken renner inn er 4-5 meter dyp utover i vannet. Men før køyetid hev jeg ut flere never med rekeskall jeg pleier å fryse ned til dette formålet, til å lokke fisken nær land. Og fangst ble det dagen etter, seks pene ørreter og ei røye på et-par timers fiske. Har trua på at rekeskallet hadde lokket fisken inn mot bekken. Typen er kongereker (scampi), kjøpt på Co-op. Visstnok såkalt "usertifiserte" reker ifølge denne artikkelen. Men siden ørreten er dyslektiker(?) tar jeg sjansen på å fortestte uvesenet. I fryseren min vokser i hvert fall lageret med rekeskall fram mot sommersesongen.
 12. 2_o'Clock_Man

  Blod som agn

  Er det noen som har forsøkt å helle dyreblod i hullet ved isfiske? Jeg har prøvd, dog uten resultat (enda). Mener å ha hørt historier om at dette har effekt. Skulle tro det ville pirre fisken til å hugge.
 13. 2_o'Clock_Man

  Erfaringer med mobiltelefoner på tur

  Bruker (enda) en LG G4. Android 6.1 på denne og har muligheter for batteribytte som jeg har to ekstra av med på turer, i tillegg til strømbank. Telefonen fungerer OK i kulde, men oppbevares selvsagt nærmest mulig kroppen for oppvarming. Brukes i flymodus for å spare batteri og hovedsakelig for GPS-funksjonen gjennom bruk av GeoWievew fra LizardTech på Google Play. Fra Kartverket (https://www.kartverket.no/kart/hele-norge-rett-i-lomma/) laster jeg ned områdekart (tilgjengelig fylkesvis og i høy kvalitet) som legges på eksternt minnekort. Importerer deretter kartet til app'en GeoViewer og vips, - klart til bruk. Appen fungerer fint i flymodus da den navigerer etter satellitt(?). Kjekt med appen at den kan måle avstander og jeg har enda ikke hatt misvisninger på plassering, som selvsagt må være slått på i telefonen.
 14. 2_o'Clock_Man

  Hva har du kjøpt nå!

  Stadig noe nytt & nyttig (og billig) å finne på eBay: Brendselflaske til Optimus Nova Forlengere til glidelåsgrep Kaffekvern Kamerabag til Sony RX100II Gummiringer Fallskjermsnor, 30 meter, 3-4 mm tykk Suunto MC-2 kompass
 15. 2_o'Clock_Man

  øks til bålsesongen

  Fin, lett liten øks. Til salgs fra primuskongen.no. Har enda ikke hatt den i bruk enda men har trua på den. Bilder fra primuskongen.no.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.