Gå til innhold
 • Bli medlem

2_o'Clock_Man

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 2_o'Clock_Man

Profile Information

 • Sted
  Finnmark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Verktøy jeg har på tur: kniv teleskopsag kraftig teip streng (både tynn og litt tykkere) nål & tråd lappesaker tau fil ell. smergelpapir (til vedlikehold av sluker og kroker) små skrujern (til etterstramming av skruer) Tror det var det. Veier ikke mye og man behøver ikke bryte turen eller å frastå fra planlagte aktiviteter hvis reparasjoner skulle behøves. Edit: Ja, og en liten tang.
 2. Det ser ut til at denne forhandleren på eBay (grosshandel-lagerverkauf) bare tar GBP 8.70 i frakt, uansett antall bokser. Fraktprisen på GBP 8.70 ser ut til å holde seg helt fram til utlogging. (Sendte dog ikke bestilling.)
 3. Ullsåler av merke 'Norsk ullsåle', type Utmark (tykke) eller Innmark (tynnere) fra Fredriksen Fabrikk (nei, ikke Fredrikssons fabrik). Gummiert underside, rimelige og gjør jobben. Og kjøp endelig skoene et nummer større til vinterbruk.
 4. Det vil jeg tro. Tre spor i linje når du ser fotefáret fra en viss vinkel bak- eller forfra. Ett av fárene er betrådt to ganger. Rytmen gjentar seg der dyret har "humpet" av gårde.
 5. Kjempelur tråd! Jeg har modda en snøbrettjakke av merket Armada, lagd i California USA, kjøpt på www.skistar.com.no. Synes mange modeller snøbrettjakker er riktig fine, praktiske og ikke minst billige, sett i forhold til ekstremt dyre turklær. Kjøpte en som var et nummer for stor, sydde opp ermene 4 cm (en pølse innvendig midt på underarmen som samtidig funker som vind- og snøsperre). Sydde også på klips for å avlaste glidelåslukningen nede foran. Til slutt en remse vaskebjørnpels til omkring tohundrelappen fra eBay. Modellen har lufting under arma, en stor innerlomme i netting, to rommeli
 6. Håndstrikkede sokker og vanter: Besøk butikken til dymov2014 på eBay.
 7. For noen år siden var jeg på telttur sammen med en kompis der brennstoffet på primusen var (dårlig) hjembrent som han hadde vært uheldig med under brenninga. Full av fusel med med alkoholprosenten intakt. Det gikk bare bra. Sjekka ikke brennermerket. Alkoholinnholdet ville vel kanskje tilsvare oktantallet i tilsvarende bensinprodukter til samme bruk i nevnte tilfelle?
 8. Og Tine svarte at: "Takk for at du tar kontakt med oss. Vi arbeider med å få tørrmelk tilgjengelig i vår YT nettbutikk (www.nettbutikk.yt.no). Vi håper det er klart om ikke alt for mange uker, og at vi i alle fall skal ha det på plass til sommeren. I første omgang blir det helmelkpulver og skummetmelkpulver, men vi vil også vurdere andre av våre pulver etter hvert." Linken i svaret ser ikke ut til å fungere med www. foran. Med nettadressen 'nettbutikk.yt.no' derimot får jeg treff.
 9. Oppfordring om gjenopptak av produksjonen i forbrukerpakninger av tørr(hel)melkepulver (og yoghurt- og ostepulver) er sendt til Tine meierier.
 10. Jeg har en Optimus Nova (den første versjonen) og har brukt begge drivstoffene under: den som ssbn nevner og noe merket Fritidsparafin, kjøpt på Esso. Begge har brent uten problemer, sistnevnte sågar ned mot 30 minus. Uten sammenligning merker jeg likevel at Cirkle K synes mindre drøy, flaska synes å tømmes fortere. Rengjorde Nova'en etter fjorårssesongen (7-8 helårsturer) og det var minimalt med sot. Circle K sin 4-takts miljøbensin har jeg brukt på bare to turer hittil og enda ikke renset brenneren etter bruk av. Lukta er det heller ikke noe "skittent" med, som trådstarter nevner.
 11. I kommentarfeltet på tek.no, der denne fra Andersson omtales, nevnes RAVPower 26800mAh Portable Charger som et mindre og lettere alternativ. Utfordreren trenger en 30w vegglader med USB-C utgang for å fylle RAVPower'en på to timer. Ellers tar full lading med vanlig type-A USB ca. 12 timer. Jeg tok sjansen og bestilte begge deler på eBay til en sum av en tusing. Antar strømkilden må ha større kapasitet enn det den skal lade - ettersom det en våkenatt ved PC'en også ble bestilt en Ulefone Armor 3T med (etter sigende) et batteri på 10300 mAh . Denne ble anbefalt i tråden '"Ny" GPS for v
 12. Når "dagslyset" ikke yter mer lys mellom kl 10 og 14 enn det den faktisk gjør, er det ikke stort mer å ta seg til enn å ...sove. Bildet under er tatt kl 9.30 på en overskya dag. Kameraet er et Sony DSC-RX100M2 satt til Intelligent auto. Sony'en stilte seg inn på modus 'Nattscene'. Og enda blir det mindre "dagslys" fram til sola snur den 23. desember.
 13. Da har jeg fått testa innerposen til Warmpeace (fra hektapatur.no) i 8-9 kuldegrader. Soveposen var en Mountain Hardwear Phantom Flame (fjellsport.no) med T-Limit: -9°C. Vil si at innerposen varma og jeg merka godt effekten av denne. Sov i 18 timer, kun avbrutt av utendørs ærender på naturens vegne.
 14. Hestra Fjellvotten som 'chatmaster' linker til over som yttervott. Lang nok, bred nok og med muligheter for stramming på to steder. Inni er det fordel med en lang vott, selvfølgelig i ull av noe slag. Fordelen med en lang vott er å slippe fomlinga for å finne veien inn. På eBay fant jeg et hjemmestrikka produkt i str. XL, iblanda 20% geitull. Det er varme greier, det! Selgeren heter 'dymov2014'.
 15. speidersport.no selger lakenposer i lengde 175 og 195cm av merke Asivik. I 100% merinoull og 430 gram. Og så har jo Warmpeace en modell i 180 og 195cm lengde, hhv. 300 og 320 gram, fins hos hektapatur.no . Her er ullandelen 50%. Har trua på sistnevnte som kanskje er mer slitesterk, men kanskje også varmer mindre, enn Asivi sin. Har den i bestilling og "will be back". Når innerposen er pustende, betyr det gjerne at den er "flossy" og magasinerer luft, som med disse fra Asivik og Warmpeace (med mer eller mindre ull). Ull trekker dessuten til seg fukt. Det blir litt enten/eller
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.