Gå til innhold

In reach

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om In reach

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg gikk på meg heftige gnagsår på langtur. Dag 1 og dag 2. Hadde med vorteettellerannet med tape på. La det rundt, bacemycin, gasbind og tape over. Sårene grodde underveis. Fungerte gull. Alltid med nå på langtur.
 2. Min engelsksetter er trolig ikke den skarpeste hunden i skuffen. Han kan åpne baderomsdøra, vaskeromsdøra og døra ut. (har nå snudd handtaket til badet, har ikke klart å åpne etter det). Våknet en natt med at en hund bjeffet ute. Gikk ned fra loftet, og det var iskaldt i mellomgangen. Alle nevnte dører var åpne og hunden var ute. Da sto han og bjeffet ved balkongdøra og ville inn. Alle dørene var åpne på andre siden av huset, men å gå den veien inn igjen, den tanken slo ham ikke. .
 3. Pleier å ha den, gps, kniv, snop, drikke og diverse i frontlomma på sekken. Har bergans frontlommer. Når jeg ruller rundt sekken blir de liggende underst.
 4. Tenker det samme, den skyveknappen kan ha blitt aktivert tidligere uten at jeg har registrert det. Nå tenker jeg 1 av 2 to ting. 1. Ha inreach alltid med, så en kan stanse slikt om det skjer flere ganger. 2. Levner en den, slik jeg gjorde. Være 100% sikker på at den er avslått. Bruker på langturer å ha den av 1/3 av døgnet. Har hørt om en annen som og klarte det samme som jeg.
 5. En liten historie fra i sommer. Har fått testa inreachen. Skulle "bare" fiske litt på nedtur, hadde pakka telt og sekk. Gikk til enden av vannet for å prøve fiskelykken på andre siden av vannet. Hev sekken fra meg, og gikk. På en eller andre måten har de to knappene på satelittsenderen (Inreachen) skrudd seg på. Den ene knappen skal skyves til siden, og den andre trykkes inn. Ihvertfall..... jeg gikk og fiska. Var borte ca 40 minutt. Kommer tilbake og står og sløyer fisk, hører det piper der oppe i lomma, og tenker ... tro hvem som sender så mange meldinger. Når jeg er ferdig, sjekker jeg inreachen der i lomma. Da ser jeg, melding fra Texas (sentral for satelittsenderen) og fra Hovedredningssentralen, og fra Kona, hun skriver at helikopter er på veg. Skrur av nødknappen, og sender melding både på norsk og engelsk til sentralene, at alt er ok, og at det var en falsk alarm. Kommet borti knappene ved uhell. Kona spør om jeg trenger helikopter. Tenker innerst inne, æ treng vell fan ikke no helikopter, og svarer: Nei, alt vell, få snudd helikopteret. Pakker sekken og begynner å gå. Når ikke gå mer enn 50m før jeg hører ett helikopter. Svarten tenker jeg, de flyr over meg og hundene, jeg gir signal "thumbs up" at alt er ok. Oppdager til min forferdelse at de tenker å lande der i kløfta forran meg. Litt flaut men..... hmmm.... Helikopteret lander, en kar i rødt kommer ut og ned til meg. Spør om alt er ok, og om det går bra. Jada, det går bra, alarm utløst ved uhell. Ja de hadde hørt det men var bare 5 minutt unna så de kom innom allikevell. Jeg fortalte ham hva som hadde skjedd. Rødkaren sa det var ok, og ønsket meg god tur videre, så gikk han tilbake og fløy ned. Litt flaut der og da, men tenker i ettertid at det var egentlig flotte greier. Fikk testa inreachen, systemet med to kontaktpersoner (kona og svigerbror) funket. De ble begge oppringt fra Texas og fra Hovedredningssentralen. Kona som var sen om å svare (troddet det var telefonterror), sa da hun ble spurt om de skulle sende helikoper sa: Hvis..... har trykket inn nødknappen er det bare å sende. Da hadde de alt sendt helikopter. Hun ble intervjuet hvor jeg var, om jeg var alene, og om jeg var fjellvant og alt slikt. De avtalte at svigerbror..... og...... skulle gå opp og se om de finner hundene, og alt slikt. Jeg gikk og fisket og tydeligvis trykte inn alarmen Kl. 11.28 helikopteret landet kl. 12.27. Effektive greier. Det ble scramblet opp to helikopter. Ett fra Tromsø (som kom først), og seakingen fra Banak (de snudde). Litt flaut var dette, men utrolig lærerike greier, systemet fungerer. Og inreachen er gull verd. Lærepengen er at, en slik sender kan en ikke levne (påslått) i sekken. Hadde jeg hadt den med meg, hadde jeg slått av SOS'en tvert og hadde sendt melding til Texas allerde på deres første melding at alt er ok, og at det var falsk alarm.
 6. In reach

  Laika kløv

  Har laikakløver til mine settere, utrolig slitesterke og solide kløv. En kjøpte jeg brukt. Hundene fikk gnagsår før jeg fant ut av strammingen på toppen.
 7. Ja, har Bergans Arctic. Aldri kjent noe særlig til det, men har selebukse også. Blir kansje bedre lufting? Ok, å ha alle lommer og lufte muligheter på jakka inntakt, samtidig som den ikke ligger inntil kroppen. Synes dog det er litt kjelkete med fastdrag om en skal mye av og på med pulk fester. Sånn er tau bak på ryggen bedre.
 8. Jeg bruker brynje Arctic og fleece som mellomlag, om det trengs. Goretex jakke med dragsela innafor jakka. Svetter mye og forsøker å balansere temperatur/fukt mens jeg går. Lufter under armene og i hals. Blir minimalt svett/våt slik. Å ha dragsela utenpå jakka er ikke alternativ, da blir jeg våt og varm. Dunjakke på i pauser, sjelden/aldri plaget med kondens/fukt i dunjakka. Gikk med bommullsanorakk tidligere og dragsela utenpå jakka, funket ikke for meg. Fikk fukt på ryggen i anorakken og det ble ett ispanser. Fukt/rim/is på innersiden goretex er bare å børste og riste av. Tror å ha kontroll på fukt under jakka og membranjakke er tingen.
 9. Driver på å teste ut en nyprodusert pulk, mulig jeg får ordnet en løsning for å montere taudrag på en standard pulk med kun fastdragfester. Er bare bøyen som er på pulkdraget som er kappet/laget med tau inni, har tidligere fått laget drag med hundetau med strikk inni. fungerer supert.
 10. Dette var genialt, skal teste dette. Men sverger nok (foreløpig) til taudrag på langtur. Da trenger en ikke ta av og på drag i pauser, og det er også greiere å ha dragsela innafor jakka, Å ha dragsela utenpå jakka er ikke alternativ. Smart med rumpetaske, men ikke når en har dragseal innafor jakka. 🙄 Har 20ltr fjellpulken ryggsekk, pleier å ta sekken av meisen og går bare med meisen. Mye bedre med tung pulk enn standardsela eller proffsela.
 11. Fungerer sikkert bedre, hvordan blir det i unnabakker med strikk?
 12. Har tidligere pendlet mye mellom taudrag og fastdrag. I det siste kun gått med taudrag. Forrige tur gikk jeg med fastdrag igjenn, prøve mer. Min erfaring fastdrag versus taudrag. Mye draing og skyving på hofta med fastdrag, vekselvis hele tiden. Slitsomt. Har strikk på taudrag, så draget/tyngden er mer jevn. Liker ikke at med fastdrag må en nesten ha dragsela utenpå jakka, for enten må en ta det av eller løsne klipsene når en skal gjøre noe. Med taudrag har jeg alltid dragsela innafor jakka. Alle lufte muligheter og lommer fungerer på jakka, og dem bli ikke klemt inntil kroppen. Tungvint inn og ut av bil med fastdrag. Slå sammen og brette drag under. Psitive med fastdrag er i nedoverbakker. Med taudrag har jeg enten pulken etter meg, eller sitter på pulken. Med tung pulk er ikke fastdrag aktuelt for meg, alt for fastlåst og slitsomt.
 13. Jeg bruker: - Ett tau lengde så det går rundt pulken. + 4m. Har knute fremme under de fremste festene. Lar tauet gå rundt. Løkke bak for oppheng av en pulk til etc. (se mine bilder lenger opp, linket til) - Ett tau å feste i dragsela. Ca 1-1,5m. - 2 Gode strikk. - Tynt tau å bitte fast/henge opp strikk. - 3 karabinkroker. Får du tak i noe slikt er det gull. https://www.fjellsport.no/mammut-10-5-performance-static-red-black-200-m.html?gclid=EAIaIQobChMI7fmbyqbM4AIVxo2yCh1jLAV5EAQYAiABEgIyNPD_BwE
 14. Tørrmelk, Børge Ousland har en god oppskrift på grøt i eskespedisjonsboka si.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.