Gå til innhold

Elisabethsk

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  456
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Elisabethsk vant dagen sist Oktober 31 2017

Elisabethsk hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Elisabethsk

Nylige profilbesøk

2 962 profilvisninger
 1. Elisabethsk

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Da har jeg visst likevel ikke kjøpte julegave til gutta... stavene hentet i går og de er altfor store og tunge og ubrukelige til dem, så får lete litt videre etter noen bedre, eller noe helt annet..
 2. Elisabethsk

  Hva har du kjøpt nå!

  En tynn dunjakke med hette (Bergans slingsbytind) og to thermoskjørtsom @Miamaria klarte å snakke nok overbevisende om til at jeg også skjønte jeg måtte ha. Og julegaver til ungene - teleskopstaver fra Black Diamond med avtagbare trinser. Så har de nye skistaver til vinteren (vokser jo som uvær for tiden så da er teleskop kjekt!) og jeg får kanskje lov til å ha mine staver selv til gåturer neste sommer! Og så har jeg kjøpt en elg, så da er det sikra elgburgere på tur en god stund videre, forhåpentligvis til neste jakt
 3. Elisabethsk

  Enda en pakkeliste tråd!

  Tips - legg tingene utover. Ser du to ting som dekker samme behov - ta vekk en. Jeg er "flink" til å pakke med flere ting som i bunn og grunn gjør det samme, men pleier å gjøre det slik og da får du fort tatt vekk en del vekt. Sag og øks bl a. trenger du vel neppe begge to av - holder med en om du har behov for noen i det hele tatt. Kniver veier jo en del og du trenger neppe tre? Skal du ha vanlig bål er kanskje både kvistbrenner og spritbrenner i overkant Og med den menyen du oppgir trenger du kun stekepanne og kaffekjele. Kanskje titankoppen til potetmos om du ikke vi lage i kjelen. Thermosen kun dersom du har behov for å ha varmt vann tilgjengelig konstant uten mulighet for å koke opp - hvis ikke kan den også droppes. Underveis på turen er det jo greit å merke seg hva du savner, og også hva du ikke tar i bruk i det hele tatt - så blir det enda bedre pakking til neste tur.
 4. Elisabethsk

  Hva gjør dere med tomme gassbokser?

  Det samler man opp til veinær camping eller turer hjemmefra for en kjapp kaffekopp osv, hvor man kan ha med seg den + en full eller flere nesten tomme.
 5. Elisabethsk

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Jeg og ei venninne stakk til Rondane i helgen. Høsttur og en - kanskje to topper var planen. Det ble kanskje mer vinter, og sykkelturen inn til Rondvassbu var heller strevsom med sykkelhjul som bare spant i løssnøen (så bedre ut ved parkeringen enn lenger opp langs veien) og med gir som enten ikke orket å flytte på seg eller plutselig flyttet på seg noen minutter etter man hadde forsøkt. Veslesmeden lørdag ble en luftig affære med vindkast så vi stadig måtte stoppe opp og et par ganger også sette oss ned for å ikke velte. Men opp kom vi! Søndag var det betraktelig bedre vær og en tur opp Storronden på planen. Gikk i sol og deilig vær - lite vind fram til siste biten før toppen og oppå. Litt tåke helt øverst, men av og til noen oppgløtt så det var mulig å se utover. Helt nydelig og veldig glad vi kom oss helt opp, selv om beina mine tidvis føltes som bly. En kjapp mat og kaffepause på Rondvassbu og så rusling tilbake til bilen. Med flotte Rondane bak oss, og et soldekt og snøfyllt Jotunheimen som blikkfang mot oss. Neste gang blir det forhåpentligvis tur med ski på beina! Jeg har slitt med høydeskrekk har syntes Hedmarksvidda og Ringsakerfjellene/Øyerfjellene her jeg bor har vært helt topp. De der høyere toppene i har kunne være for det samme siden de er så fryktelig bratte, så er jeg rimelig fornøyd med helga!! Man kommer langt med et forum som dette og venner (både fra forumet og utenfor) som dytter og drar og oppmuntrer og sier de rette tingene.
 6. Elisabethsk

  Lett grillrist til bål

  https://www.outnorth.no/coghlan-s/pack-grill?gclid=EAIaIQobChMIsYvSsoHN3QIVwUMYCh1tkwd7EAQYASABEgJV4PD_BwE#NoColour
 7. Elisabethsk

  Lett grillrist til bål

  https://www.fjellsport.no/uco-mini-flatpack-grill-sammenleggbar.html ? Ikke sett på, men da kan ma njo velge om man vil ha med hele eller bare rista? Var vel noe lignende @Kjell Iver testet her tidligere.
 8. Har alt i et rom, diger bokhylle med bokser i til de små tingene, alle sekker på kroker på veggen og telt og skumunderlag oppe mot taket - soveposer og oppblåsbare liggeunderlag henger i et garderobeskap. Er under konstant utvikling her også - oppdelingen av innholdet i boksene endres litt etter hva jeg finner er praktisk, men det begynner å bli ganske bra system ut av det synes jeg. Veldig fornøyd med å ha alt på et enkelt rom, så slipper jeg å løpe huset rundt etter ting når jeg skal pakke.
 9. Elisabethsk

  DNT

  Alle skal jo få en plass, så om en hytte har fire senger og en gruppe har tatt disse vil resterende sove på gulvet el.l. Å få hytta for seg selv er man aldri garantert. Noen steder kan man booke en seng på forhånd, men det betyr likevel ikke at andre ikke kan overnatte der. Er det det dere er ute etter er det nok bedre å benytte seg av inaturs tilbud hvor man leier hele hytta. Alternativt er det jo også mange åpne hytter og buer rundt om i fjellene som er til fri benyttelse (også førstemann til mølla og alle bør få lov å benytte selv om noen var der først. Der er det gjerne frivillig betaling, men det er jo en fin ting å betale litt for seg da det jo blir brukt en del tid og ressurser på å ordne ved, bære gass, tømme utedoer og holde hytta med nødvendig utstyr.
 10. Elisabethsk

  Exped pump mat - alternativer til å få inn luft?

  Passer ikke pumpa til underlaget finnes det noen adaptere også. Skal aldri håndpumpe igjen!
 11. Elisabethsk

  Når det brenner i skuffen med brennere

  Så ivrige som begge de to er tror jeg å la de få overta er et nokså trygt valg. Her synes eldste det er stor stas å få være kokken til frokostene våre på tur nå. Og stormkjøkken er nå uansett en kjekk ting å ha i hus.
 12. Elisabethsk

  Når det brenner i skuffen med brennere

  Det er jo ikke lenge til unga har lyst til å komme seg litt på tur på egenhånd - da kan jo noe gå videre til dem? Trangia var det første jeg kjøpte, men etter at jeg investerte i en Vega (din skyld btw @Terka) har trangiasettet blitt overflødig. Det har blitt eldstemann sitt, da han synes det er moro å lage mat på tur. Stødig og trygt sett å starte med og et som kan holde lenge for ham tenker jeg. Har nå en Primus ETA power MF som i vinter ble erstattet med en annen bensinbrenner som ikke tar fullt så mye plass i sekk/pulk. Vurderer fram og tilbake om primusen da skal selges eller bli værende - hittil beholdt den, men den har ikke blitt brukt på en stund og unødvendig å ha ting stående ubrukt og.
 13. Elisabethsk

  Forslag til overnattingstur i Jotunheimen for "nybegynnere"?

  Høres ut som det ble en flott tur! Et sted jeg har vært innover et par ganger i sommer og som er veldig flott og lettgått område er Heimdalen, teltet ved Øvre Heimdalsvatn to netter her, der finner du også en åpen bu med gass og kjøkken. Er en åpen bu til lenger inn. Ikke vært der. Tror det er veldig bra fiske i de vannene for den som vil drive med sånt. Ingen spektakulære topper i umiddelbar nærhet, men man kommer seg jo greit til de også om man vil få med seg det, ellers tror jeg det er fine og lettgåtte topper rundt om på alle kanter. Vi skulle egentlig opp på Heimdalshøe i forrige uke, men ble omgjøring på ruta så har den til gode til senere. Kan kanskje advares mot innpåslitne kuer innover der da. Våknet forrige tirsdag omringet av 30ish innpåslitne kosete nysgjerrig kjøttfe som lurte fælt på hva som lå inni teltene. Å se ei kutunge strekke seg inn gjennom ventilen i taket er første gang for meg.. 😛 stilige dyr, men hadde vært mer stas med rein!
 14. Elisabethsk

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  Er jo litt avhengig av hvor du bor og hvilke tilgang du har på fremkomstmidler, men vi er jo heldige her i landet - det er vel ikke mange stedene det er helt umulig å komme seg ut i friluftsområder, men kanskje ikke alltid de heftigse fjellområdene er innenfor den tilgjengelige rekkevidden. Vet jo ikke helt hva du tenker deg av fjellturer, men har du litt for knapp tid gjelder det jo å legge lista deretter. Som med alt annet er et viktig å prioritere og definere hva som er viktig for deg. Er kravet for fjelltur at den skal vare over flere dager og gå over de høyeste toppene er det kanskje vanskelig å få til mange turer ila et år. Går du heller for "tur er tur"-varianten kan du få til veldig mange flere. En kjapp tur på vei hjem fra jobb (eller til om du jobber sent) - finn noen fine plasser som gjør overnatting midt i uka mulig. Finn ut hva du kan prioritere bort for å få mer tid - det er gjerne vanskelig å få til alt man bør/vil - jeg ofrer gladelig 2 timers husarbeid til fordel for tur f.eks. Hvor mye tid du har tilgjengelig vil jo også forandre seg oppgjennom årene, og samme er vel ønskene også - min erfaring er at ønskene om tur ikke blir mindre av at jeg kommer meg ut, men heller eskalerer ytterligere.
 15. Elisabethsk

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Etter noen særdeles late dager hjemme dro jeg og moren min og ungene opp på en lokal topp for å få med oss måneformørkelsen i kveld. Etter flere kvelder med god utsikt til månen ble det jo selvsagt så overskyet den retningen at den overhodet ikke var synlig, men vi fikk oss en super tur, og en flott solnedgang! Og trøtte unger som sovnet momentant da vi kom hjem.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.