Gå til innhold

Elisabethsk

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  438
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Elisabethsk vant dagen sist Oktober 31 2017

Elisabethsk hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Elisabethsk

Nylige profilbesøk

2 754 profilvisninger
 1. Elisabethsk

  Forslag til overnattingstur i Jotunheimen for "nybegynnere"?

  Høres ut som det ble en flott tur! Et sted jeg har vært innover et par ganger i sommer og som er veldig flott og lettgått område er Heimdalen, teltet ved Øvre Heimdalsvatn to netter her, der finner du også en åpen bu med gass og kjøkken. Er en åpen bu til lenger inn. Ikke vært der. Tror det er veldig bra fiske i de vannene for den som vil drive med sånt. Ingen spektakulære topper i umiddelbar nærhet, men man kommer seg jo greit til de også om man vil få med seg det, ellers tror jeg det er fine og lettgåtte topper rundt om på alle kanter. Vi skulle egentlig opp på Heimdalshøe i forrige uke, men ble omgjøring på ruta så har den til gode til senere. Kan kanskje advares mot innpåslitne kuer innover der da. Våknet forrige tirsdag omringet av 30ish innpåslitne kosete nysgjerrig kjøttfe som lurte fælt på hva som lå inni teltene. Å se ei kutunge strekke seg inn gjennom ventilen i taket er første gang for meg.. 😛 stilige dyr, men hadde vært mer stas med rein!
 2. Elisabethsk

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  Er jo litt avhengig av hvor du bor og hvilke tilgang du har på fremkomstmidler, men vi er jo heldige her i landet - det er vel ikke mange stedene det er helt umulig å komme seg ut i friluftsområder, men kanskje ikke alltid de heftigse fjellområdene er innenfor den tilgjengelige rekkevidden. Vet jo ikke helt hva du tenker deg av fjellturer, men har du litt for knapp tid gjelder det jo å legge lista deretter. Som med alt annet er et viktig å prioritere og definere hva som er viktig for deg. Er kravet for fjelltur at den skal vare over flere dager og gå over de høyeste toppene er det kanskje vanskelig å få til mange turer ila et år. Går du heller for "tur er tur"-varianten kan du få til veldig mange flere. En kjapp tur på vei hjem fra jobb (eller til om du jobber sent) - finn noen fine plasser som gjør overnatting midt i uka mulig. Finn ut hva du kan prioritere bort for å få mer tid - det er gjerne vanskelig å få til alt man bør/vil - jeg ofrer gladelig 2 timers husarbeid til fordel for tur f.eks. Hvor mye tid du har tilgjengelig vil jo også forandre seg oppgjennom årene, og samme er vel ønskene også - min erfaring er at ønskene om tur ikke blir mindre av at jeg kommer meg ut, men heller eskalerer ytterligere.
 3. Elisabethsk

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Etter noen særdeles late dager hjemme dro jeg og moren min og ungene opp på en lokal topp for å få med oss måneformørkelsen i kveld. Etter flere kvelder med god utsikt til månen ble det jo selvsagt så overskyet den retningen at den overhodet ikke var synlig, men vi fikk oss en super tur, og en flott solnedgang! Og trøtte unger som sovnet momentant da vi kom hjem.
 4. Nei så trasig!! God bedring!
 5. Elisabethsk

  Noen ganger er det kjipt med pluggløse telt....

  DER Kuppelhau kommer fra altså!!
 6. Jeg gjorde det i forkant av rundturen vår forrige uke siden jeg syntes innleggene fra Vågå var litt utydelige. Tilbakemeldingen derfra var imidlertid ikke særlig utydelig - det var rent Nei, men det var jo før regnet som vel har kommet nå.. Så forresten en kommentar i en chat i går at det DNT mener med "Gassbrenner med jetboil" er bruk av merket Jetboil. En noe merkelig formulering og regel kanskje? Vinjerock sitt opplegg er vel ganske klart. De har presisert at det er fullstendig forbudt å tenne opp noe oppe i campen og i områdene rundt, men siden det er så mange der som må ha mat har de satt inn ekstratiltak med avsperret område og brannvakter med ekstra slokkeutstyr lett tilgjengelig - antar det er i samarbeid/dialog med lokalt brannvesen.
 7. Elisabethsk

  Langtur - hvor langt er det? Begrepsavklaring

  Jeg er ganske så enkel.. Min definisjon av turer jeg er på er relativt ift alt annet av faktorer for turen jeg er ute på. er målet en av de høyeste punktene i et område anser jeg den som en topp og jeg er på topptur. til fots eller ski eller hva det nå måtte være. Selvsagt annen topptur enn om det hadde vært 1000 høydemetre på en ruvende fjelltopp, og jeg får jo av enkelt eikke lov til å kalle de for topper men humper.. 😛 Men så ser jeg på det så enkelt som at jeg ekstremt sjelden snakker med noen om en tur uten at det kommer en tilleggsbeskrivelse i form av enten antall km/tid/høydemetre eller andre ting som gjør at jeg tror de jeg prater med stort sett skjønner det om jeg har vært på en veldig veldig lang dagstur og ikke en tur som krever oppsigelse av jobb og salg av hus og barn osv.
 8. Elisabethsk

  Hva har du kjøpt nå!

  Nei, det har jeg ikke! men jeg har et egentlig anspent forhold til crocs så har ikke undersøkt nøye. Men de er kjempefine på tur! og så var jo hele poenget å ha en farge som synes godt om jeg slenger de fra meg i noe lyng eller mørket. Svarte ville jeg jo mistet med en gang! Har egentlig anstrengt forhold til rosa også, men de fine plommefargede var det jo ikke igjen av i min størrelse. De er nå i hvert fall synlige. Jeg skvatt i går hver gang jeg gikk forbi de i stua! 😛
 9. Elisabethsk

  Hva har du kjøpt nå!

  Rååååååååååååsa Crocs! (No så vanvittig ekstremt rosa og!!)
 10. Elisabethsk

  Salewa Sierra Leone Pro II/III telt?

  Jeg prøvde 2 stk LW-underlag fra Exped i vårt, og det gikk ikke nei, måtte bruke et smalere ett.
 11. Elisabethsk

  I disse bålforbudtider

  To damer vi var på tur med for litt siden hadde kjøpt noen ferske tacolefser - de var ekstra gode og trengte ingen oppvarming så anbefaltes visst veldig på tur. Couscous blir akkurat like godt med kaldtvann som med varmt. Og gode thermoser holder vannet varmt lenge nok - men veier jo litt. Spekemat og annet som ikke trenger å varmes, ferdiggrillet kylling og de boksene med ulike salater på butikken (byggrynssalat osv - veier jo også litt..)
 12. Elisabethsk

  Hva har du kjøpt nå!

  Billett til Rondaståk 2019!
 13. Elisabethsk

  Frokost

  Kjell Iver var vel i kontakt med Nestle her for litt siden ang Nestles vikingmelk-pulver og fikk avkreftet at det er et utgående produkt: Så anbefalinger av de Nidoboksene i en annen tråd, men har ikke funnet de i noen av butikkene rundt meg her.
 14. Elisabethsk

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Jepp! Fjorda var overhodet ikke fri for flyvende udyr denne helgen i hvert fall! Dvs myggen var ikke så altfor ille, men vi var voldsomt plaget med knott så nå ser vi fine og rødprikkete ut her både jeg og unga. Vi brukde både djungelolje og Mygga med 50% DEET men det ignorerte udyrene fullstendig. Og mygghettene lå jo igjen hjemme.. (skjer nok ikke igjen!)
 15. Elisabethsk

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke i dag, men fredag kveld. Besøk av venninne som også er glad i både tur og fjell. Kjapp avklaring på ønsker, tid og overskudd tilsa fort at vi var veldig enige om følgende: Nedstressing, middag, tur. Vi fikset oss en salat og litt stekt kyllingkjøtt og hurtigpakket sekker og kom oss avgårde halv åtte på kvelden. Kjapp biltur forbi Nordseter og på med sekk og traske opp mot Neveltoppen. Supert vær og passe masse folk (= nesten ingen). Middag inntatt på toppen og så traske nedover igjen mot bilen. Planen var egentlig kvelds/nattbad men det ble droppet til fordel for sofa og fotbad - veldig greit det også.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.