Gå til innhold

Elisabethsk

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  490
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Elisabethsk vant dagen sist Desember 13 2018

Elisabethsk hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Elisabethsk

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Hedmark

Nylige profilbesøk

3 452 profilvisninger
 1. Her gås kun korte turer for tiden, men det er heldigvis ikke noe krav til distanse for at turen skal bli fin. Pakket div utstyr på unga og trasket en kort km fra huset på truger og ski i dag. Pølser til middag og kaffe, toddy og kakao kokt på en av ovnene til @Tom42. Deilig å få et par timer ute, bållukt i klærne og farge i kinnene (selv om fargen vel mest ble rød..)
 2. Øvre Heimdalsvatn skal være finfint fiskevann (ikke prøvd selv, fiskestengene var ikke med da vi var der i fjor, men blitt fortalt at de bør være med neste gang)
 3. På norgeskart kan du legge inn ruta du har tenkt å gå og få opp som høydekurve - jeg pleier å bruke den en del for å finne ut av slikt.
 4. Har Spitsbergen x-trem til vinterbruk og er glad i det teltet, men det brukes ikke på sommeren med mindre jeg ikke skal gå langt til leir. Har tittet litt på Lofoten, og synes det ser fint ut til sommerbruk pga muligheten til å åpne fronten på forteltet, men har ikke vært noe borti det teltet i bruk enda (men en kollega har det og har vært veldig fornøyd med sitt, det har vært i bruk på Hardangervidda i relativt sterk vind i vinter og stod visst fjellstøtt iflg rapport etterpå). Skulle jeg bare hatt ett til bruk hele året er det mulig jeg hadde gått for Lofoten, men valgt Pro og ikke x-trem. men det er vel litt avhengig av hva du er ute etter og hvilke type turer det skal brukes til.
 5. Jepp! Funket utmerket. Og så er jeg veldig glad jeg byttet mine skisko etter gnagsårpåsketuren i fjor. Veldig fornøyd med Crispiene! Var som natt og dag! (hadde alpina).
 6. Ligger langflat med skadet nakke og lever litt turliv via dere om dagen. Titter på denne akkurat nå. Herlig å følge med dere på tur altså. Blir veldig glad av å titte på videoene deres - og litt tursjuk! God bedring til Kaja, håper hun kan få være med ut på tur igjen snart.
 7. Wiglo er vel titt og ofte på salg hos xxl tror jeg, så hvis du ikke trenger helt med en gang kan det være litt å spare på å vente til neste gang de setter det ned. Er gjerne med som helgetilbud osv.
 8. Bruker dette tauet: https://www.biltema.no/batutstyr/tau/propylenliner/propylenline-2000034029 Etter tips jeg fikk i denne tråden:
 9. Vi setter på lydbok på mobilen, henger opp i telttaket og så sovner vi stort sett rimelig raskt alle 3, ikke alltid vært sikker på hvem av oss som har blitt først. 😛 Unga her på 10 og straks 13 har stort set sovet på bamseunderlag - minste ruller av det også og sover egentlig der han havner - gjerne rett på teltgulvet. Hjemme har de jo likegjerne sovet rett på harde tregulv også de forøvrig. Vi har hatt med reinsskinn innimellom som har vært godt å ligge på og først i fjor sommer begynte de å be om å sove på noe oppblåsbart de også.
 10. Har Trollheimen og den holder meg varm i 10 minus i hvert fall - jeg må supplere med noe annet når det blir under 20. Synes den er diiiger og tung å dra på så skulle jeg kjøpt nå hadde jeg prioritert vekt og volum noe mer tror jeg. Det er dun i den forøvrig, men det har ikke vært noe problem for meg. Ikke noe erfaring med noen av de andre posene, men tror den Jens linker til er et veldig godt kjøp. Uansett hva du velger - sørg for å få med deg en drikkeflaske som tåler kokende vann (Nalgene brukes her i huset), kok opp og putt i soveposen før leggetid så kan du krype ned i en varm sovepose og den gir ekstravarme gjennom hele natta. Veldig beghagelig! Og sørg også for at det du har under deg isolerer godt nok da det også er en viktig faktor for åholde varmen gjennom natta.
 11. Kjøpte meg trykkavlastningsplate til forrige tur - den var fin! Hadde på sportstape forebyggende fra start, men begynte å kjenne tilløp til gnag etter et par dager, så da ble det satt på en sånn plate i tillegg. Merket ikke noe mer etter det. Skal bli med på turer heretter. Hadde klippet til plata i to da jeg synets de var litt store og trodde jeg bare trengte litt. Det var visst litt dumt, men vi fikk det til å fungere. https://sport1.no/varemerker/assist/gnagsrplate-250x150-mm-06131011-hvit/
 12. Dette var nytt for meg - da jeg synes det står over alt at denne kjelen er absolutt versting på kullos noe du jo selv også har påpekt: Har kjelen selv men den er aldri med på vintertur pga alle rapporter om at den er skumleste å bruke i telt. Finner ikke noe ny dokumentasjon på nett som tilsier at det er gått vekk fra så blir glad om du deler kilden.
 13. Et tips jeg har tatt til meg og skal fortsette med. Og det med å blande ut først med litt vann og la det svelle over tid (trenger kanskje ikke være varmt heller da, om man skal spare iltt på gassen) og deretter varme opp igjen/tilsette mer varmtvann når det skal spises tror jeg bør funke fint også på ting som skal koke i 20-25 min. Test ev hjemme først så vet du helt sikker hvordan resultatet blir.
 14. Interessant lesing om slikt vær og nedkjøling her: https://www.side3.no/friluftsliv/regn-kulde-og-vind-slik-takler-du-det-farligste-turvaeret-6727797?fbclid=IwAR3RoWreHo_nrFRxWcRaU8xySc6JBiMPz0UyZShvqV3FnyDrhei_wT4CQqA
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.