Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. mai 2017 i Innlegg

  1. Inte idag, men igår. På 17 maj skall man åka skidor. Igår var vi på "expeditons-humör" och hamnade på Raudnova. En utsökt utsiktstopp och fin tur.
    7 poeng
  2. Hadde en fin tur på hjemlige trakter søndag med gamlingen ( = Fatteren på 75 år ). Vi gikk inn på Karl Johans vei fra Verdals siden. http://visitinnherred.com/karl-johans-veg/ NYDELIG VÆR. Så det ble flere stopp for å nyte medbrakt og naturen. ( Noen dager før var jeg på Geilo/Dagali i snø...) Utrolig hvor godt snurring kan smake da Når jeg kommer tilbake i sommer blir det noe denne turen: https://aat.dntfjellsport.no/aktiviteter/61056/817433/
    7 poeng
  3. Det ble Bymarka i Trondheim her og. Dagen gikk med til turorientering, men med både pølser og kaffe på pausemenyen.
    7 poeng
  4. 17. mai ble behørig feiret på ski og da i rett antrekk som det sømmer seg, med dress og flagg. Lå over på Smedmyrkoia og på nasjonaldagen tok jeg beina fatt opp til Kjagdalskrysset hvor jeg kunne spenne på meg skiene. Gikk over til Gagnumsætra og tilbake, bare et lite stykke på rundt 150m hvor jeg trengte å bære skiene, men noe elv-dannelse på toppen førte til at jeg måtte ut i bushen enkelte ganger for å komme rundt. Snøen ligger alltid sent rundt Oppkuven. Trollsk stemning i skogen og over N. Heggelivann. Er man skidiot, så er man skidiot.
    5 poeng
  5. Gratulerer med dagen! Vi tok 17.mai-frokosten i Bymarka og endene samlet seg raskt rundt oss. En brunnakke dukket opp blant alle stokkendene. Den var adskillig mer sky enn stokkand er.
    5 poeng
  6. Hetta er på og lufting under armene er på plass...
    4 poeng
  7. Nytt prosjekt på gang: allværsjakke i Goretex. Min gamle Nørrona Trollveggen begynner å få ganske store områder med delaminering. Mønsteret på den nye jakken er i store trekk basert på denne, men med noen modifikasjoner mht lommer mm. Stoff og glidelåser fra Extremtextil.
    3 poeng
  8. Jepp. Da har det regnet godt (dessverre) i et døgn og måtte prøve teltets regnegenskap. Etter 24 timer i nesten kontinuerlig regn så er teltet fortsatt HELT tørt innvending. --> Bestått
    3 poeng
  9. @esw: Wow! Igjen så imponerer du. Ser fram til å følge denne posten.
    3 poeng
  10. Jeg bruker en kombinasjon av Fiskars X7 og Gerber Freescape Camp Saw (12"). Bruker øks til å felle døde trær, kutter i biter med sagen og kløyver derette kubbene med øksen. Til kvistbrenneren trenger jeg ikke noe redskap, fyrer kun med pinner som jeg knekker for hånd, samt kongler ol. Øksen er litt liten til kløyving av større kubber, og den setter seg faktisk fast en god del, men der bruker jeg en god kubbe med en solid grein på som jeg kapper til med sagen, så holder jeg i greinen og slår med den bak på øksehodet, noe som fungerer mye bedre enn å snu øksen med kubben i bladet og slå øksehodet i bakken.
    2 poeng
  11. Jeg skriver om det smakfulle og billige ostesmørbrødet på tur. Der bålet skal fyres har jeg dette nesten alltid med på nærturene mine!
    2 poeng
  12. 2 poeng
  13. Hardangervidda er stor, har du ein ide om kva kant de vil nærme dykk frå?
    2 poeng
  14. Vi dro på en lite helgetur sist helg en god kamerat og jeg til kjente trakter. Ville bare ha en rolig helg uten mas. Ikke noe spektakulært. En liten time i en kano , så er vi langt nok vekke til at vi får ned pulsen. Det regnet litt inne i mellom så vi rigget til denne duken ved vannkanten. Og vi følte det var trygt å fyre opp ett bål.
    2 poeng
  15. I dag ble det skitur i Kaperdalen i fantastiske forhold, tur til Bøvær og natta tilbringes i Ersfjorden. 😎👍🏻Senja
    2 poeng
  16. Eller bare kutt helt ut svindyre, ubehagelig og klamme skalljakker 😉 Finnes mye annet å velge i, så kan man heller ha med en tynn og lett regn/vindjakke til å slenge utenpå om det blir litt surt.
    2 poeng
  17. Nei, det er åpenbart at slike jakker ihvertfall ikke tåler vanlig "bålefyreturbruk". Til skiturer og toppturer funker det bra.. Jeg kommer bruker nå kun skalljakke som (ekstremt dyr) regnjakke.
    2 poeng
  18. Det er derfor man har røykeri bak huset Ellers vil jeg slå et slag for hjemmelaget Beef Jerky. Har laget 4 runder nuh og synes det blir kanon. Og mye billigere enn å handle ferdig. Og mye enklere enn de fleste frykter. Tørker foreløpig i stekovn og det har fungert bra, så bra at jeg skal utvide til å tørke andre ting også til turbruk. Jeg reduserer ca 1 kg kjøtt til ca 350g med Beef Jerky. Denne igjen kan jeg bruke som tilsetning i gryter, Real Turmat eller som snacks. Tørkede og røykede reinhjerter er også kanon som tursnacks, men det er nok for litt viderekommende (selv om selve røykingen kan sløyfes om man ikke er fan av røyksmak). Du trenger likevel en god tilgang til reinhjerter og det har de ikke akkurat på Rema 1000 Stabæk
    2 poeng
  19. Du verden. Dette var et imponerende stykke arbeid!
    1 poeng
  20. Etter mye (Jeg forsvarer meg med det, ble vel ikke så mye egentlig ) frem og tilbake mellom noen sykler falt valget tilslutt på en Gavia Carbonrammesykkel. Nærmere bestemt en Gavia Race SL 650B Carbon. Så nå anbefales det at samtlige som befinner seg i Trondheimsområdet holder seg innendørs, eller hvertfall borte fra Bymarka de neste ukene når denne karen skal kjøre alt for fort og bli kjent med ny sykkel Var satt ned fra 9999 til 7999 så da var det bare å gå rett på sak mente de fleste jeg snakket med. https://bikeshop.no/komplette-sykler/komplette-sykler/terrengsykkel/gavia/gavia-race-sl-650b-terrengsykkel-carbon-str-l-19-racesl65019-p0000084799
    1 poeng
  21. Ja, jeg har snakket med en som jobber på fjellsport (via diverse andre friluftlivskanaler) og han mente de ville ha gitt reklamasjon. Jeg var egentlig veldig fornøyd med Brukås frem til dette, men nå er jeg veldig usikker. De er jo flinke og greie nok, men de gir veldig lite tilbakemelding på det jeg sier. Først fortalte de meg at det var Arc som bestemte om de skulle gi reklamasjon, da jeg (på en vennlig og saklig måte) påpekte at saken for meg eller mellom dem og meg, svarer de ikke på det. Når jeg sendte mail og argumenterte for hvorfor jeg mente det var reklamasjon, svarer de ikke på det og når jeg har sendt klage til forbrukerrådet svarer de ikke på det. Utrolig merkelig opplegg. De kan jo bare svare at de ikke mener det samme som meg, eller et eller annet. Vil heller deale med Fjellsport fremover og de ligger jo på samme prisnivå uansett.
    1 poeng
  22. Kan dette være noe? Jeg har den forete selv. For varm til mye aktivtet, men den finnes uten for også. http://www.jerven.no/jaktdress
    1 poeng
  23. Den SKAL holde mer, overrasket over at den rives opp av noe sånt og ENDA mer overrasket over Arcteryx, jeg har ALDRI hatt noe problem med de.. Du har hatt maks uflaks høres det ut som
    1 poeng
  24. Fisket kan være trådt til tider er min erfaring. På fjorårets tur så gikk det vel nesten en uke før det ble fisk i panna. Men, får man ikke fisk, ja da er det bare å fiske mer. Før eller siden så biter den.
    1 poeng
  25. Jeg synes kombinasjonen liten turøks og foldesag, som passer fint på siden av sekken, er nydelig til høst- og vårturer i skogen når man sjeldent trenger noe gigantbål for å holde varmen. Til kaffebålet holder kniven i massevis.
    1 poeng
  26. Sag til å kutte ved, øks til å kløyve, kniv til å smøre på brødskiva. God tur!
    1 poeng
  27. Jeg går ut fra at tråstarter @kactushar anskaffet seg en øks nå. Sier jeg som er oppvokst i en tid da øks var det eneste kutteredskapet som var praktisk mulig å bruke. Og for noen år siden kom jeg over en øks som hensatte meg 1000 år tilbake i tid, og den måtte jeg bare ha. -------------------------- Men etter hvert synes jeg at øks var for arbeidkrevende, i motsetning til sag. I tilegg synes jeg den var et farlig redskap, særlig i en skiten og våt hånd en beksvart natt. Men som nevnt ovenfor; årsaken til at den ble pensjonert var at den var for lite effektiv. For hadde jeg ikke kommet på guttedagens kløvemetode. kniv og en grein. Og dermed fikk disse to øksens plass Det første kløveredskapet var et metallstykke, med de vitale mål: 350 x 30 x 3 mm. Etter en forsiktig omgang med en sliperondell på vinkelsliperen for at stålet ikke skal bli blått og deretter en ditto omgang med en fil og litt gadffatape som håndtak så vips såvinleurre en del gaffatape til håndtak, og så vips hadde jeg et utmerket kløveredskap. Senere tok jeg en gammel "cutlas", som vi kalte dem i Liberia. Lot den lide vanskjebnen, kuttet av 20 cm og dermed hadde jeg et mer sofistikert våpen, dog lite vakker med skjemmende isolaasjonsbånd rundt håndtaket og et slire av avispapir. Men hva gjør vel det, eller i et knipetak har jeg enda litt til opptenning. - eller til forbinding. Konklusjon. Min erfaring etter utallige "netter ved bålet" - som hører til høydepunkter i mitt friluftsliv. Større sikkerhet - mer arbeidbesvarende.
    1 poeng
  28. Helt enig med Martin, vanvittig imponerende! Snakk om å ta saken i egne hender, bokstavelig talt
    1 poeng
  29. Sildesluker kan brukes til så mangt!
    1 poeng
  30. Litt eksperimentering som barduner og fester både til egen tarp og noen prosjekter jeg har i barnehagen jeg jobber i. Samt veldig lett og sterkt materiale jeg ønsker å ha både liggende hjemme, men også i bunter i sekken. Er også reflekterende; bonus!
    1 poeng
  31. Høres vel strengt tatt ut som en øks som hører mer hjemme som rekvisitt under det årlige Spelet om Heilag Olav på Stiklestad enn til praktisk bruk på skogstur. Edit: Rettet til Øyo-øksen altså.
    1 poeng
  32. Det ble en finfin kanotur med like fin ørretfangst på nasjonaldagen!
    1 poeng
  33. Har samme erfaring med Fiskars-øksene. Bruker 7 til tur og en av de større kløyvøksene til vedarbeid, og liker begge. 7 er ikke en kløyvøks, men synes den gjør en god jobb som universaløks på tur, og den er lett (rundt halvkiloet mener jeg). Perfekt sammen med en foldesag.
    1 poeng
  34. Jeg bruker bare underdelen av Trangiasettet, plassert over en Primus Easyfuel gassbrenner. Da får jeg en uhyre effektiv vindskjerm, og siden jeg bruker gassbrennerens kjelestøtter er det mer fleksibelt med tanke på kjelestørrelser, og det er litt kortere avstand fra kjelen til flammen. Steiking går fint dersom steikepanna er stor nok til å stå på toppen av Trangiaskjermen.
    1 poeng
  35. Fra Bondhusvatnet nedenfor Folgefonna i helgen som var.
    1 poeng
  36. Vinteren på hell, ikke skiføre og ikke skoføre, men OK for en trugetur. Og siden truger er heller uvanlig her i området, så hadde jeg all plass for meg selv. Vinteren har vært så som så for oss som søkner til ytre distrikt på nord vestlandet,så her i forrige måned så kjøpte jeg meg et par truger - det skulle jeg ha gjort for mange år siden. Det var bare å spenne de på seg å labbe avgårde, tilsynelatende uten behov for noen tilvenning eller teknikk. Anbefales på det varmeste. Bildene er fra Ørskogfjellet og Høgsvora i bakgrunnen.
    1 poeng
  37. I helga fikk jeg muligheten til å teste ut Ringtind teltet mitt for første gang på sesongens første overnattingstur. Været var fint og humøret på topp! Fisken var ikke bitevillig desverre, så joikabollene kom godt med😁 Må nok gå til anskaffelse av ett forholdsvis lite kamera med fin bildekvaliet, mobilkameraet duger ikke.
    1 poeng
  38. En kveldstur for litt trim, og for å teste kameraet på min nye "Reasonably Priced Phone"; en Moto G4 Plus. Kameraet er milevis foran min gamle mobil, men den er også laaangt bak min Oly E-P1 (en av de første speilløse systemkameraene). Men til en pris på på under 1600,- der kameraet bare er en del av en helt grei pakke, så er jeg litt imponert. Under er først standardmotivet med Askøy fra Holefjellet, deretter Fyllingsdalen fra Olsokfjellet og Bergen fra Damsgårdsfjellet. Til slutt kom jeg på at jeg ville sjekke nærgrensen på fokusfunksjonen, og jeg kom da ganske nære blåbærblomstene (hjalp til med til dels kraftig beskjæring på det bildet): Fornøyd med turen, og fornøyd med kjøpet. Skulle gjerne hatt litt mindre størrelse og enda mer batterikapasitet, men siden jeg ønsker å holde prisen nede på noe som kommer til å få juling på tur, lever jeg godt med dette
    1 poeng
  39. Etter en heller grå og regntung helg her på østlandet så var det gledelig når skyene endelig sprakk opp og sola titta frem nå i kveld. Da var det jo bare å smette inn i turutstyret og nyte en kveldstur opp til en av Lardals fineste utsikter og topp; Liåsen. Veien opp er ikke så lang men det er nesten 300 høydemeter på en kort distanse uten flate partier slik at den føles alltid tyngre en man tror Belløningen når man først kommer opp er en flott panorama utsikt over Svarstad!
    1 poeng
  40. Neste tur mens vinterføret enda varer. 14 mai og fortsatt fint å gå på ski til Breitinden (963) på Kvaløya Så vidt gåanes på sørpesny mellom tuene nederst, rimelig bratt i Bondslettskaret, så ned noen høydemeter før resten av turen på finfint vårpudder. Vindstille på toppen. Dalen opp mot Breitinden God sny å gå på. Bare å glede seg til nedfarta Fint på toppen av Breitinden. Vengsøya, Sandøya og Sørfugløya ut i havet. En flik av Tromsøya synlig bak Karl Johans nese (Store Blåmann) Fin styresny.
    1 poeng
  41. Fikk gjennomført en av de store prosjektene mine denne uka, en 4 dagers tur inn i ett avsidesliggende område i Selkirk Mountains. Det ble overnatting i tømmerhytta fra 1920-tallet, fortsatt under 2m snø, og det tikker mai. Jeg fikk også besteget Mount Dawson på 3377m, Selkirk Mountain's nest høyeste topp. Totalt 54km på randonee, 4332 høydemeter.
    1 poeng
  42. Fortsatt 2m med snø uti mai her i Canada. Seint-på-kveld bilde av Glacier Circle Cabin.
    1 poeng
  43. Hei! Jeg har vært i marka i starten av juli i 2 år på rad. Har tatt båten til Røa, og fulgt røavassdraget nesten helt opp til rogen, for så å gå ned igjen og over til grøtådalen. Oppover røavassdraget går det veldig mye stor ørret. Spesielt i inn- og utos. virker som ørretten går mest i elvene og prøver å komme seg raskest mulig ned til femunden, siden det er mye stor gjedde i stort sett de fleste vannene i hovedvassdraget. Er også stor mulighet for harr. Gjedde er også garantert. Fisk gjedden nære land med relativt store sluker eller wobblere. Når det kommer til utstyr, så har jeg hatt veldig god uttelling på rapala. Gjerne noe ørrett lignende. for to år siden tok jeg en på 3 kg, og i fjor tok bror en på 1,5 kg. Har fisket veldig lite med mark der oppe. Det er også til tider veldig godt fluefiske. men skal du ut med fluestanga, er det lettest å gjøre dette i grøtåa. Finere flueelv finner du ikke. Den kan du følge langt, og huser ekstremt mye pen ørrett. Det fins også veldig mye småvann i marka. Som ikke har navn på kartet. her har vi funnet et par skjulte skatter, så det er bare å prøve seg frem
    1 poeng
  44. Forsvarets membranuniform. Tåler alt og har så mange lommer at du sannsynligvis ikke finner igjen det du la i ei eller anna lomme... Vid passform og særs gode luftemuligheter. Ikke spesielt lett, men gjør jobben.
    1 poeng
  45. TS. Som andre har nevnt, meld deg inn i raseklubben snarest, alternativt en annen raseklubb som er aktive i nærmiljøet (de kjenner treningsmetodene). Det er også en del jegerforeninger (jakt og fiske), som har gode og aktive fuglehundgrupper. Det får du råd og kan bli med på treningssamlinger. En fuglehundjeger (i nærområdet) kan også bidra like bra, forutsatt at han har dresserte fuglehunder. Det finnes enkelte Valpekurs, 3 - 6 mnd. Men å vente (med viktig dressur) noen måneder, kan by på problemer senere for uerfarne hundeeiere. Kommer ikke til å lage noen utfyllende oppskrift og den passer heller ikke for alle hunder og hundeeiere. Men etter min mening, bør hovedfokus nå være å få valpen renslig. Dernest etablere gode rutiner med foring og lufting, hva som er lov og ikke i hus. Husk at et lite nøste av en valp ikke bør få lov til "ting", som en voksen hund heller ikke bør få lov til. Et eks. Valp får lov til å hoppe opp i møblementet/sofa/senger. Hva når hunden blir voksen, er det ønskelig at hunden får lov til å være i sofa, senger, o.l.? Kanskje den kommer inn fra tur og hopper opp i møblementet med sølete bein/pels. Skal det virkelig være nødvendig å både vaske poter, bein og kanskje hele hunden, etter hver luftetur? En GS (langhårede hunder) er støvsuger for bøss og skitt/søle. 1) Av tidlig dressurkommandoer, mener jeg det er viktig (fra første dag) å lære en valp hva et NEI er! Det danner grunnlaget for for hva som er lov og ikke, både i hus og utenfor. 2) Innkallings kommandoen, ønsker jeg personlig at skal være innlært, FØR valpen kan løpe fra meg! 3) I vanlig Linedressur (grunndressur) inngår en særs viktig kommando, for stårende fuglehunder og det er "Sitt kommandoen"! Den vil senere bli en "stoppkommando" (stemme/fløyte), som går på både sikkerhet og nødvendig på både på jakt og jaktprøver. No 2. og 3. er veldig viktige i jaktdressur, men no 1 er med på å danne grunnlaget for kontroll. Tren aldri, uten at valpen har fokus på deg. Ungå mange repetsjoner, gjerne bare 2 -3 repetisjoner. Mister valpen fokus - stopp. Litt lek mellom hver repetisjon (innlæringsfase - senere bare litt ros) og noe mer etter økten er ferdig. Forlang ikke, at alt skal være perfekt med en gang, men ros all fremgang. Og ikke mist tolmodigheten, prøv å være rolig og veiledene. En kan trene flere økter en kveld (og mange en fridag), bare valpen får litt fri og annen adspredelse mellom, kanskje også mat og litt hvile. Husk også at valper, er som unger, de glemmer lett, selv om de forstår en kommando. Ellers er selvfølglig kos og trygghet viktig, i begynnelsen. Det med rypevinge, er ikke noe du bør ha fokus på nå de første ukene. Og meningene er delte om dette. Jeg benyttet det litt for maaange år siden, men på senere hunder har jeg ikke benyttet det. Det blir mest "synsstand", noe som jeg ikke har noe tro på. Men det kan selvfølgelig brukes for å trene reis og stoppkommando, hvis valpen/hunden ikke "låser" seg i stand. En av bakdelene er, at en kan få "trege reisere" på enkelte hunder. og som "standtrening" mener jeg det er bortkastet energi. Hunden skal lære å bruke nesa, ikke øynene på jakt. Skal du bruke det, kan det godt vente minst en måned. Tror jeg stopper der, før det blir en avhandling. Men, kan anbefale "Tuppen og lillemor" på FB. Der er det tusener av jegere og opretttere av stående fuglehunder, samt dommere for stående fuglehund prøver. Mye info å få der, selv om det er "mange veier til Rom" og det kan bli forvirrende. Beste er å ha en dyktig gruppe, eller veileder i nærområdene dine. Lykke til!
    1 poeng
  46. Dette var jo en del hyggelige poster til en som sliter litt med å overkomme en frykt for ormen som hindrer han/henne i å gå i skogen..
    1 poeng
  47. Jeg bruker stort sett alltid kne høye gamasjer på tur. Ikke på grunn av fare for huggorm, men det er praktisk med tanke på lyng og kratt og så kan de lett tas av før du setter deg inn i bilen etter turen. Gjørme og annen dritt som sitter igjen opp etter beina blir da igjen på gamasjene i stedet for å havne rundt på bilens interiør. Hvis du bruker tykke sokker eller lang bukse under gamasjene så kan du regne med at en huggorm ikke klarer å bite gjennom, uansett type gamasjer. Den vil uansett, i de fleste tilfellene, ikke nå høyere opp en skoene dine, og hvis de er ankelhøye eller mer så har du god beskyttelse. Muligheten for å bli bitt av orm er minimal. Den er vanligvis så sky at den stikker av så snart den merker at noen eller noe er i anmarsj. Størst mulighet for å bli bitt er vel om våren når ormen kryper ut fra vinterhiet og legger seg i solen for å varme seg. Da kan den ligge på små fjellhyller eller lignende hvor du kan komme til å ta på den hvis du klatrer i litt bratt terreng. Hunder er ofte mer utsatt enn mennesker. Du har kanskje blitt stukket av veps en eller annen gang, og hvis du reagerer kraftig på vepsestikk så kan det være lurt å være forsiktig med orm. Det er samme type gift og reaksjonen er kun allergisk. Andre mer eksotiske slanger har gift som angriper nervesystemet eller åndedrettet, men giften fra vår huggorm gjør ingen av delene, her er det kun snakk om en allergisk reaksjon som relativt lett dempes med et eller annet antihistamin preparat. Jeg reagerer ikke i det hele tatt, verken på stikk fra veps eller bier, og jeg er ikke redd for huggorm. Like vel har jeg aldri vert i nærheten av å bli bitt. Det finnes fremdeles en del myter rundt ormen og en er at de minste ormene er de giftigste. Ormen skal derfor være nødt til å henge seg opp i et tre når den føder unger for å unngå å bli bitt ihjel av sitt eget avkom. Dette er selvfølgelig bare tull. Hoggormgift er hoggormgift uansett størrelse på dyret. Store eksemplarer har større giftkjertler og har derfor muligheten til å injisere en større giftmengde, men når den biter, eller hugger så åpner den ofte bare kjeften på vidt gap og hugger gifttennene i byttet. Kjevene må klemmes sammen og klemme på giftkjertlene for at giften skal komme ut og derfor er det helt vanlig at et hoggormbitt som er utført i forsvar ikke etterlater så mye gift siden det vanligvis bare et et hugg og ikke et realt bitt. Glem råd som f.eks. å stramme et tau over bittstedet, kutte i bittet og forsøke å suge ut giften, den funker ikke like vel. Kjenn på reaksjonen etter bittet, og hvis du føler deg dårlig, enten fysisk eller psykisk, så ta kontakt med AMK, 113, de vil fortelle deg hva du bør gjøre.
    1 poeng
  48. 1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.