Gå til innhold

Kimball

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kimball

Nylige profilbesøk

273 profilvisninger
 1. Av plasser i nærheten er jo Stordal kommune en plass som det er absolutt verdt å sjekke ut. Masse fiskevann med variert lengde å gå til. Jasvollbotn er en av dalene der. Der kan du feks gå til Medvatnet, telte der og fiske første dagen. Så kan du vandre rundt til vanna lengre oppe i dalen på dag 2 og prøve fiskelykken før du vandrer ned til camp igjen ved Medvatnet. Ned igjen dag 3. Anbefaler kart/kompass på alle turer som går i ukjent terreng. Ikke går de tom for strøm heller. For å spare penger kan du lett printe ut ett kart på Norgeskart.no gratis og teipe til selv. Folie bruker jeg for evt fisk jeg aldri fanger, men https://www.xxl.no/nalgene-nalgene-1l-vid-gra-tritan/p/1083639_1_style er fine drikkeflasker som tåler varmt vann. Jeg koker opp en liter før jeg tar kvelden og putter i soveposen hvis temperaturen er lav, varmer godt det🙂 Liggeunderlaget har en del og si for temperaturen i soveposen hvis natten blir kald, og det er absolutt verdt og bruke noen kroner ekstra på det. Har du tenkt noe på vekt? Er det noe som er viktig for deg? Ligger masse gode pakkelister på dette forumet som kan brukes, men ikke se deg blind på alle de dyre klærne og redskapen som er listet der. Trenger ikke å bli dyrt for å trives på tur. Du kan nå bare skrive din egen pakkliste og legge ut i denne tråden så kan jeg og andre komme med forslag til hva som kan strykes og evt skrives på. Bloggen til @Anders Eriksen er verdt og ta en kikk på, han ferdes mye rundt på sunnmøre og du kan få noen tips derifra http://panneband.blogspot.no/
 2. hvilket telt har dere?

  Ringstind2 og 3x3tarp fra magasinet. Finner Ringstind teltet vanskelig og sette opp bra, blir alltid en slakke en eller annen plass, spesielt på baksiden.
 3. Hva har du kjøpt nå!

  Litt Premature, men denne https://www.xxl.no/aarn-load-limo-75l-ryggsekk/p/1107602_1_style og disse https://sqoop.no/produkt/aarn-frontlommer-sport-12-2-l/ blir kjøpt så fort jeg har fått målt rygglengden min.
 4. Hvordan er denne sekken for mindre folk? Er selv 165cm og merka godt at den gamle sekken min (Bergans Trollhetta 95L) eldre versjon er for lang for min rygg. 15 eller 25kg, like ubehagelig er den uansett etter ett par dager ute.
 5. Hva har du i lommelerka?

  Drikker vanligvis Tullamore eller Upper Ten, men fader det frister å prøve denne i Femundsmarka om ett par dager.
 6. Jomfruturen til femundsmarka

  God ide! Test ut Guatemala pulverkaffe, 150gram boksen. Bilde på toppen av tråden som referanse. Vet den fåes på eurospar. Er min absolutte favoritt når det gjelder pulver.
 7. Jomfruturen til femundsmarka

  haha, ja måling og finregning har aldri vært min sterke side...😰
 8. Jomfruturen til femundsmarka

  Da er det kun 2 dager igjen til "Ekspedisjon Jomfrutur Femundsmarka" og her er den sitrende spenninga kommet. Tenk å skulle få dra til en plass man ikke har vært før, alltid god den følelsen der. Div ting pent dandert for ett overblikk. Viser seg at håndaket for kjeleutsyret har rømt sin vei.... Maten har kommet på plass på gulvet -noe som var litt for fristende for bikkja, det må kjøpes på nytt😝
 9. Jomfruturen til femundsmarka

  Tror nok en "konkurranse er i emning mellom oss, to-delt sådan, første til å fange oppi der og hvem som fanger størst hehe
 10. Håndholdt Gps

  Hvis turen bare varer ett par dager kan dulike gjerne bruke gps på mobil. Du finner ett par gode gps apps som koster en slikt og ingenting, Norgeskartet og Locus Map er to av de (finnes en god tråd om div gps apper på forumet). Trenger du litt ekstra juice på mobilen så får du også en powerbank til en slikt og ingenting. Ellers har jeg gått til anskaffelse av en Garmin Etrex 30x, liten, hendig og lett sak der du har en styrespak som funker ganske så bra, også med hansker på. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/gps/garmin-etrexat-30x-western-europe.html Det er å anbefale Topokart, men du klarer deg fint med http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html Topo Summer som er gratis. Kart og kompass er alltid og anbefale og ta med seg uansett og så gøy å pusle med på tur
 11. Ja, disse folka er gøyale. finfin underholdning i ny og ne
 12. Jomfruturen til femundsmarka

  Ja, dette blir stort. Vandrer nok sørover hvis det viser seg at kroppene er i fin form og vandrelysten slår til skikkelig:)
 13. Jomfruturen til femundsmarka

  Lest den blogposten der:) Den som inspirerte meg til å starte ruten der vi gjør. Fant også "perlevannet" etter ett par småturer oppi emblemsfjella i mai, var utrolig gøyalt å gå rundt der og lete, med bare ett bilde å gå etter fra bloggen din. Desverre ble det bare 9 kast med den nye Beastmaster 210 stanga i det vannet da den knakk rett av 10 cm fra toppen. (første turen med stanga). Feilproduksjon så fikk en ny del sendt gratis, men ikke vært oppi der sia. Hendelsen er for friskt i minnet hehe.
 14. Jakten på sola

  Kjører motsatt av meg dere:) Jeg kjører Femundsmarka nå neste uke og sparer Reinheimen til august, 2 første ukene der
 15. Pølsespørsmål og en offshot

  Her er skrablelisten min foreløpig om hva som skal være med: -Risengrynsgrøt -Frokostblanding -havregrøt -evt fisk Lunch: -Nudler m/ekstra -Posesuppe (1 pose x 2personer) -evt fisk Middag: -potetmost m/pølse/flesk -ris med m/pølse/flesk -FISK LISTE: -2x poser risengrynsgrøt -2x poser med lettkokt havre (for mye for 2 personer?) -rosiner -tørket frukt -sukker -kanel -Natvigs blandingskrydder/annet blandingskrydder -salt -pepper -Soyaolje -meierismør -Flesk/bacon -chorizio pølse -rødvinspølse -reinsdyrspølse Jeg har ikke tatt med mengde for det er jeg rett og slett ikke sikker på enda. Tenker 1 pølse av hver sort bør holde for 2 personer. Viking tørrmelk blir også med og da regner jeg 2.5dl per pers. Så en pose for 2 dager. Høres noe av dette fornuftig ut? Edit: -Potetmos for 6 dager -hurtigkokt Ris for 4 dager Totalt 10 dager, men har tatt med potetmos for 1 1/2 ekstra dag. (siste dagen på tur kan godt bli en burger på en lokal sjappe på vei heim) Tenker at det kan være greit å ha noe i bakhånd i tilfelle en pose blir lekk osv. Edit 2: Mulig jeg bytter en av potetposefestene med ett par porsjonsposer pasta.
×