Tom42

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 315
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  40

Tom42 last won the day on Februar 15

Tom42 had the most liked content!

Om Tom42

 • Bursdag 18. nov. 1942

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nøtterøy
 • Interests
  Teologi, Friluftsliv, innovasjon

Nylige profilbesøk

3 570 profilvisninger
 1. Sommertur Rjukan til Geilo

  Flott. Ta med telt og stopp litt underveis, ikke minst i Geitvassdalen. På denne siden av elva er det brukbare teltplasser nedenfor brua, og går du over er det fine teltplasser rett ved brua. Og i elvestubben nedenfor brua Og om været skulle vise seg fra sin verste side kan dere labbe litt oppover og ta inn på Geitvassdalens 5 stjerners - Muran. Den står åpen, der et sengebrisker en ovn, bord og stoler, og utedo.
 2. I løpet av årene har jeg prøvd flere varmekilder for mine kalde føtter, men nå har jeg brutt sammen og har med varmeflaske. Fordelen med den er at den er dedikert for å holde på varmen. I tillegg bruker jeg en headover. Da holder jeg både hode og hals varm. Et annet tips er å gjennomføre det game militærtrikset. Snøvask! Joda det er litt kaldt å så i snøen i bare rumpen og vaske seg med snø. Men etter en kraftig frottering kommer varmen strømmende. Ta en sjanse og prøv dette hjemme i haven en mørk kveld, og kjenn på virkningen. Et annet triks som ikke er fullt så drastisk er rett og slett frottering. Ikke dumt å få tørket en svett kropp. Og med det samme jeg er inne på militærtriks. Jeg spurte engang infanteristene hvordan de holdt ut å ligge i stilling vinterstid. Og svaret var enkelt: Kle deg minst mulig, Ikke ta på genseren før du må. Et godt tips som jeg alltid følger. Derfor. På mandag var jeg på skitur. Temperaturen varierte fra - 5 til - 10. Likevel valgte jeg å kun gå i Fjallravenbuksa og oventil hadde jeg kun netting under Fjallravenjakka. Men da jeg skulle slå leir var det godt å ta på mellombuksa og ulltrøye. Som det meste av mitt utstyr har jeg også moddet mellombuksa. Har fjernet knappene og sydd fast borrelås. Øverst har jeg også sydd fast borrelåser (limefarget) slik at buksa letter holder seg oppe. Mellombukse får du kjøpt på Forsvarsbrukt - tror jeg Og med det samme jeg er i siget; på hendene bruker jeg alltid tovede votter. De kan bli kliss våte, men likevel holder jeg meg varm. I tillegg er fotposer også av det gode, og så til slutt. Før du krabber i posen, spis et kraftig måltid. da holder du varmen lenger. Og så slipper jeg å stå opp for å slå lens - en tisseflaske gjør susen.
 3. Sommertur Rjukan til Geilo

  Kan du vise ruten på et kart?
 4. Godt skrevet - derfor leseverdig - og så mange flotte bilder
 5. En natt ved bålet

  Joda. du har så rett. I går natt da jeg sanket tørrkvister kom jeg over flere slike buskegraner, og tenkte det samme som deg
 6. En natt ved bålet

  Helt sikkert. Når jeg er på fjellet går jeg aldri forbi, selv den minste heller og tenker: Her kan jeg finne ly om det kniper.
 7. En natt ved bålet

  En natt ved bålet. "Lykken er å finne ei nedfallen tørrfuru med grove greiner"! Ved gjennomgang i arkivet: Dette bilde er mer enn 30 år gammelt, men interessen - den er den samme. Og her brenner en skikkelig furustokk. Ps. Det er ikke bare og bare å se på bilder, for her gjelder ingen vaksine. Egentlig kan jeg dra på ny tur - nå. Har ikke rukket å tømme bilen fra i går enda. Trenger bare å hive 8 skiver brød og litt kaffe i sekken så er jeg klar.
 8. Valg av bensinbrenner?

  Etter at du har fått ørten forskjellige svar ta en titt på "Kjøp og salg". En av brennerne, enten en Omni/Multifuel eller en Whisperlite vil sikkert passe.
 9. Skal du være med?
 10. @Bjørja. Takk for svar og godt tips! Jeg åpnet "senorge.no", markerte punktet jeg ønsket å sjekke. Fikk opp et rødt + og fikk meldingen "Loading" Ventet både lenge og vel, men ingen ting skjedde. Men, som alltid trenger jeg info etter "teskjemetoden". Så please
 11. @JanRH. Takk for godt tips når du skriver: "Et annet problem etter snøsmelting var mye vann og våt grunn" Antagelig må jeg vade over en bekk, og det kan jo by på utfordringer
 12. Oppryddingssalg

  Hei. Jeg har tatt et dypdykk i utstyrslageret og funnet noe som jeg ikke kommer til å bruke. Optimus 111 i deler. Det var en gang------. Tidlig på 80 tallet modifiserte jeg en Trangia stormkjøkken for 111. Forlenget drivstoffrøret slik at jeg plasserte tanken på utsiden av stormkjøkkenet. Tiden gikk og jeg skulle gjøre det en gang til. Men denne gangen tok jeg en drivstoffslange fra en omnifuel og skrudde på et tynt kommerrør. Dette skulle slagloddes fast til den stillegående brenneren, og dermed kunne jeg kutte ut den relativt tunge messingtanken. Men enda engang gikk og gikk tiden, jeg gav bort stormkjøkkenet til flyktninghjelpen, og side har delene bare ligget. Så langt jeg husker brant begge brennerene. Er dette noe for deg gi bud. ------------------------------------ "Primuser". Siden jeg begynte med vedfyring har jeg også avviklet en rekke primuser, men klarte ikke å kvitte meg med en Omnilite og en Whisperlite. Klarer ikke å løsrive meg fra begge to, men om du er interessert gi bud, og så vil jeg bestemme meg for hvem jeg skal beholde. Så har jeg en Jerven Hunter. Kjøpte den for å bruke under sauesanking, men en dag ble det slutt på saueholdet og nå ligger og ligger den også her. Har kun bukt den et par ganger så den fremstår som ny. Leveres komplett. Gi bud også på den.
 13. Vondt i kneet

  Stakkars deg, her får du så det holder. Ikke uten grunn at jeg svarte som jeg gjorde: "Det første jeg ville gjøre var å få undersøkt kneet"!. Men når det er sagt hiver jeg meg på jeg også, for jeg er ikke bedre enn andre, ingenting er så bra som å fortelle om seg selv. Og grunnen til at noen gidder å høre på meg er vissheten om når jeg er ferdig "er det min tur" ------------------------------- @JanRH har nok helt rett hva han skriver om fastleger, og dette vet en klok sådan. Derfor sender en slik fastlege deg raskt videre til en spesialist. Hvis ikke bytt lege. --------------------------- Min lidelseshistorie. Jeg har et "råttent" kne, og min fastlege sendte en henvisning, på mitt ønske, til Lovisenberg Diakonale Sykehus. Og dommen: Det er ikke aktuelt med flere "oppryddinger". Neste kapittel er å sette inn en protese. MEN fortsett å gå, selv om det gjør vondt, veeeeldig vond. han mente at dette var eneste medisin og at det etter hvert ville bli bedre. Og nå "gjør jeg som legen sier". Pr i dag er jeg bare "på veeldig vondt stadiet. For jeg har en motivasjon, også for mitt indre øye: (Og den sender jeg videre) Og så har jeg en fastlege som i tillegg utstyrer meg med Voltaren og Paraset. Og blir det riktig ille har jeg 100 Paralgin Forte på lur. ----------------------------- Men om du gidder å lese så langt har hvert fall jeg fått oppskriften: "Ignorer smertene, det blir bedre" - sa han og klappet meg på den vonde skulderen, samtidig som han loppet meg for 350 kroner.
 14. Enig med deg. Kjøpte en Hunter for å bruke under sauesanking i Hjartdalsfjellene. Liker å ta en liten lur sånn midt på dagen og da var Hunteren grei. La ut Thermatesten, så Hunteren og inni der hadde jeg det godt og varmt, begge ganger. Dessverre ble saueholdet avviklet og nå opptar den bare plass, så jeg kommer nok til å legge den ut for salg. .
 15. Mulig jeg har vært for upresis. Prøver igjen. Vurderer, meget sterkt, å gå fra Mårbu til Geitvsdalen i juni. Snøforholdene vil selvsagt variere fra år til år, men i et "normalår": Er det mulig å komme frem, sånn nogenlunde "tørrskodd", eller må jeg satse på ski/truger?