Gå til innhold

Tom42

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 845
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  64

Tom42 vant dagen sist April 10

Tom42 hadde mest likt innhold!

Om Tom42

 • Bursdag 18. nov. 1942

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Teologi, Friluftsliv, innovasjon
 • Sted
  Nøtterøy

Nylige profilbesøk

7 023 profilvisninger
 1. Hjelp! Jeg kjøpte Romsdal jakke og bukse i dag. Skulle egentlig hatt nytt regntøy, men ble anbefalt denne istedet. Har aldri hatt et skalleplagg før. Kan jeg bruke dette permanent istetedet for Fjällrävenantrekket G 1000, jeg vanligvis bruker?
 2. I snart 2 år har jeg vært ute av sirkulasjon, og det merkes på mange måter. Likevel, noe er i ferd med å endres, nå på lørdag og søndag var jeg på min første tur, med sekk på telt og sekk på 18 kg. Gikk 5, 5 km hver vei - uten smerter! Men så var det GPSen da. Riktignok tilhører den steinalderen, men jeg kjenner den og hvert fall kunne bruke den. Men da jeg slo den på nå så skjermbilde slik ut med målestokk 500 meter. Trenger tips! Og slik ser det ute med målestokk 5 km
 3. Tom42

  turtips

  Ring Brukås Sport i Bø, 35950675. Pressiser om du vil gå opp fra Jønnebu (Bø) eller fra Grimås (Seljord) Se for øvrig lenken her på FF: "Fisketur Lifjell" Der er begge oppturalternativene drøftet.
 4. Klarer ikke å se om gassbrenneren har forvarmingsrør. Etter min, og mange andres mening er det et must i høyder over 1000 meter.
 5. Et godt alternativ, som også jeg har prøvd ut, og som funker
 6. Tom42

  Grillovn

  Det er lite nytt, for egentlig presenterte jeg denne ovnen, MK IV; i oktober i fjor. Ovnen er en forstørrelse av min vanlige blikkboksovn, hvor tegningene er kjørte opp endel prosent på kopimaskinen. Hensikten er å ha en litt stor ovn, til mine "netter ved bålet", hvor jeg kunne bruke litt grøvere ved. Men som det så ofte gjør, ideene strømmer på, og jeg tenkte, hvorfor ikke lage en grillversjon. Dermed måtte jeg lage en dør, slik at grillkullet ikke falt ut. Og siden jeg "tilfeldigvis" hadde et par minihengsler liggende, var det vare å klippe til et metallstykke og klinke det hele fast. Og skal jeg kun fyre med ve er det bare å åpne døren Og skulle jeg få lyst til å grille med den vanlige ovnen, MK II, har jeg kun satt et metallstykke foran ileggsåpningen. I oktober testet jeg ut Den store MK IV med grov ved og den fungerte helt utmerket. Og det gjorde selvfølgelig også MK II. Her er kaffen kokt og ovnen er i "kosemodus". Grillristen lagde jeg først av gitteret fra en engangsgrill, men da jeg fant perforert titan på ebay kjøpte jeg et par små plater, som først fikk en omgang i peisen for å brenne vekk evt skadelige stoffer. Dessverre krever denne ovnen mye materialer, faktisk 2 stk 10 liter malingsspann, så det blir et nok med dette ene eksemplaret, skjønte jeg klarte ikke å dy meg, måtte lage en til til et barnebarn. Og vekten ble heller ikke avskrekkende 626 gram mot blikkboksovnens 184. Tviler vel på at det blir stor rift om ovnen, men jeg har vel tegninger liggende til et eksemplar eller to. Og selv om dette er lite nytt har jeg hvert fall hatt det mye morro på 1 mai, for ikke å snakke om at drømmen om et spesielt vann holdes ved like.
 7. Tom42

  Fisketur Lifjell

  @Kristian J. Vabø. Enig med deg at det er best å gå opp fra Grimås. Egentlig er det vel bratt til å begynne med, for så å flate ut. Absolutt beste veien å gå med en 5 åring. Likevel har jeg gått mest opp fra Jønnebu og gått opp Aksladalen og tatt opp til Klokksteintjønna. Akkurat opp til K er det ganske bratt, men fra K og mot Holmen er det flere fine vann. Kanskje i tyngste laget for en liten gutt. Ellers er mitt mål Småholmen og Steinbua. Soveplass til 3. Nå er det noen år siden jeg var der, men Steinbua står åpen, hvert fall var det slik, og det er "førstemann til mølla" som gjelder, men så lenge det er plass ------. Er du heldig er det ved der. Ta med noen telys. Men det beste uansett tror jeg er å ringe til Brukås sport i Bø og spør etter Gjermund Gårå. Han kan Lifjell
 8. @Memento mori. Så enig så enig. Det tok litt tid, men jeg lærte tilslutt. Måtte alltid innom Atrå landhandel før jeg svinget opp mot Kalhovd. Og der røk vektbudsjettet! Garantert! Moralen ble: Sekken ble ikke bare pakket før jeg forlot heimen, men den ble skikkelig lukket også. Da er det lettere å være hard mot seg selv, og kjøre forbi "godtebutikken".
 9. Jeg vet det er snakk om telt, men jeg ble nyskjærrig på hvor og hva du skal i 4 - 5 måneder?
 10. Lifestraw? Er det et vannrensesystem? Sjekket prisen og da må du ut med mange hundrelapper. Huff, om det hadde vært nødvendig hadde jeg vært dau for mange år siden. F eks har jeg vært så tørst at jeg har klemt ut vann av myr og drukket - men kanskje det er derfor jeg har blitt som jeg er.
 11. Interessent. Hvis jeg ikke husker altfor feil var du en tilhenger av at den maten du spiser skal ha smak av den forrige? Så nå skjønner jeg hvorfor. Men på tur er det vel lite man blir eksponert for Zalo
 12. Med forbehold om at jeg har forstått reglene riktig. Pr nå er det et generelt bålforbud som også rammer blikkboksovnen. Men dette forbudet er ikke absolutt. Det gjelder bare å bruke "hue", finne plasser som f eks i strandkanten. Ellers kan det fyres opp etter regn som opplagt har gjort grunnen våt. men innføres det et absolutt bålforbud betyr det at all bruk av åpen ild er forbudt.
 13. Ja, det var det da. to problemer: Et altfor vondt kne som ble operert nesten straks jeg kom hjem, og så var det altfor varmt. 27 - 29 varmegrader. Dermed holdt jeg meg i ro på dagtid og gikk sen kveld, og tidlig morgen. Snøbreene var ofte vanskelig å forsere. Det tæret på kreftene når jeg gikk gjennom til skrittet. Det gjorde ikke saken noe bedre at det var såpass flatt slik at jeg så altfor langt frem. Og jeg som hater å gå på vei. Men veien var lett å gå på, bortsett fra snøbreene, så er du i rimelig bra form burde 30 km ikke ta altfor lang tid. Men bekkene var store og strie! Planlegg nøye så du slipper å forsere mer enn nødvendig. Geitvassbekken er stor der hvor stien krysser den. Men lenger oppe er den ganske smal så er du flink til å kaste utstyret over og like flink til å hoppe så er det mulig å komme tørrskodd over.
 14. Gikk fra Solheimsulen og inn til Geitvassdalen i slutten av mai 2017. Fulgte Store Nordmannsslepa. Mye løs snø som var vanskelig å forsere. mange vann var også islagte. Men det er jo perfekte forhold for tidligfiske. Men bekkene er meget flomstore. Måtte gå over Geitvassbekken og vadet helt skrittet i iskaldt vann
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.