Tom42

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 566
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  52

Tom42 vant dagen sist Juni 14

Tom42 hadde mest likt innhold!

Om Tom42

 • Bursdag 18. nov. 1942

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nøtterøy
 • Interests
  Teologi, Friluftsliv, innovasjon

Nylige profilbesøk

4 692 profilvisninger
 1. Det er nå mer enn tre måneder siden jeg fikk satt inn en kneprotese, og ennå er det nok lenge til jeg kan bevege meg særlig i naturen. Men kose meg med bilder kan jeg. Og dette bilde er tatt på Andøya, ved Bødalsvatnet en tidlig morgen en vakker høstdag. Bålet som har gitt god varme mellom fiskeøktene natten gjennom er egentlig brent ned, men et slikt bål har alltid noe liv i seg. Derfor var det bare å rote litt i askehaugen og under der lå friske glør. Så var det bare å legge på et par pinner og bålet flammet opp igjen, og snart kaffen var klar.
 2. Uten tvil: TISSEFLASKA Glemmer aldri alle kveldene i snøhule/telt, hvor jeg endelig har fått varmen i meg i soveposen - og så må jeg opp å tisse. Ellers så slår det meg at alle - tror jeg som har skrevet noe her er menn. Hva mener damene?
 3. "Sprengt" Exped SynMat Hyperlite

  Skrev litt om dette med overskriften: "Liggeunderlag fungerte som Martin Baker" ---------------------------------------- Hvert fall på 60 tallet var jetjagere utstyrt med utskytningssete av Martin Baker typen. Uten sammenligning for øvrig, første natten på tur blåste jeg det opp som vanlig og la meg. Plutselig smalt det høyt, og om underlagets Martin Baker sørget for at jeg ikke ble skutt opp, men havnet jaskt på siden av underlaget. En kammerdeler, eller hva det heter røyk og midten poppet opp og kastet meg av liggeunderlaget. Liggeunderlaget var ganske nytt så jeg tok en telefon til Brukaas sport. De ba meg om å ta et bilde av underlagt og av serienummeret, og i dag hentet jeg et nytt liggeunderlag. Snakk om service. Heldigvis hadde jeg tatt høyde for at noe kunne skje, så Thermaresten gjorde det slik at jeg ikke akkurat havnet på bar bakke
 4. Ligge under åpen himmel vs. telt

  E Du får sikkert en masse råd. Men velger du å ligge uten telt og ved et bål er det et godt tips å ta med en pessenigbit, 80 cm høy. Spenn den opp foran bålet. Spenn også opp en preseningbit, 2 x 1m, bak deg, Dette kalles en reflektor og sørger for at du utnytter bålet maksimalt, samtidig som du ligger i ly for trekk bakfra. I tillegg til bålet ta med en gassbrenner og termos. Den er god å ha når du våkner utpå natta og trenger litt varme i skrotten
 5. vannflaska - en bakteriebombe!

  Dette blir verre og verre - bekrivelsene altså. Personlig er vel den vasken jeg har av flaska er når jeg fyller den opp med nytt vann. Likevel, uten å vite det har jeg nok vasket flaska oftere enn jeg enn som så. Er jeg frøsen på pailabbene fyller jeg den med varmt vann og legger den i bunnen på soveposen. Og mens jeg er inne på varmt vann på flaska. Putter den ned i sokkene så tørker de fortere.
 6. Dobbelt sovepose til vinterbruk

  @Mareng. I kulde så legger kondensen seg på innersiden av det ytterste plagget. Hvilket vil si at om du bruker to soveposer så ligger kondensen på innersiden av den ytterste. Tror jeg. Men jeg snører aldri sekken igjen. Kan aldri huske at jeg har hatt et kondensproblem. Men det jeg husker er en rimelig rask varmebedring.
 7. Dobbelt sovepose til vinterbruk

  @virrma. Støtter bruk av varmeflaske. Fryser du på beina, fryser du overalt. I tillegg bruker jeg alltid Forsvarets headover. Og så stapper jeg "beinseksjonen" ned i ryggsekken. Enkle, billige og svært effektive gjøremål. For man må aldri glemme hva en god natts søvn betyr for neste dag. Sier jeg som i de nærmeste ukene kun kommer til å ha et laken over meg.
 8. Chair kit / stol - verdt å dra på?

  kan du ikke gi oss et tips? passer det til Thermarest 53 cm?
 9. Her om dagen søkte jeg på nettet etter en bestemt bok, og under søket kom Nasjonalbiblioteket opp. Nasjonalbiblioteket?? For moro skyld åpnet jeg likevel lenken og søkte på vedkommende bok. Og der fant jeg ikke bare boken, men den var også tilgjengelig for lesning. Så var det bare å lese i vei, og sideskiftet ble løst med et trykk på "enter".
 10. Optimus 11

  Om jeg har forstått de andre som har svart, så mener de den ventilen som sitter i bunnen av pumpebrønnen. Ofte kan de være nok å stramme den. Dette kan gjøres, også om du skal skru den ut, vha reguleringsrattet som er avbildet på primusen din. Men mye lettere er å bruke dette verktøtet, som egentlig er et universalverktøy for primusen. Diameteren på dette gjør at du lett treffer strammeskruen i bunnen. Om du tror det dette er løsningen, men mangler verktøyet kan du sende meg en PM med navn og adresse så sender jeg den til deg. men da må du være rask, for på søndag rømmer jeg kongeriket for noen måneder. Dette er utstyr jeg ikke lenger trenger, fordi jeg i dag kun bruker- - - - - - - - - . PS. @Humle! Du slo meg på målstreken.
 11. Satt i går på et venteværelse og leste om den vannflaska, f eks en Farrisflaske, vi bruke om og om igjen på tur. Der ble jeg anbefalt å vaske den ofte, for en uvasket vannflaske kan inneholde 300 000 bakteriekolonier pr kvadratcentimeter. Men det ble lagt til at ikke alle bakteriene var skadelige. Likevel, kommer jeg nok til å vaske min flaske oftere.
 12. Tommetrix. "Fotostativ" - 218 gram

  Men så har du aldri sett garasjen min
 13. Ved en anledning trengte jeg et fotostativ, og siden jeg likevel hadde med meg ett knøttlite stativ så mekket jeg sammen ett av noen vierkvister. Fungerte bra. Bra nok. Her om dagen sto jeg med 3 gamle fluestangtopper og tenkte. Deretter, tok jeg av knottene og surret fast toppene på hvert bein. Da jeg var ferdig så jeg at jeg kanskje kunne ha tredd dem inni beina. ja, ja. Alle knuter forsegler jeg for øvrig med en dråpe lynlim. Kjøpte et kulehode på Ebay. Og monterte det på stativet Stativer er ikke det mest stødige, men jeg sydde en pose og festet den med en line. I den kan jeg legge en stein og da står den støtt. Selv på ujevnt underlag, her står det ene beinet ca 20 cm høyere enn de to andre, men det er lett å justere de to andre beina, slik at stativer står rett. På selfiestenger er det en holder for mobiltelefonen som jeg skrur fast til stativet. Eller jeg kan skru på et lite digitalkamera direkte. Fant også en fjernutløser (festet til en orange snor) på nettet, så nå er alle muligheter tilstede for å ta flotte bilder, hvor jeg slanger meg makelig under baldakinen og stirrer inn i bålet på blikkboksovnen. På bildet har jeg også et gorilla? stativ som både er lett og anvendelig. Og hele greie veier 218 gram!
 14. Sierra Nevada/spania

  Mulig de har bedre utvalg i Sierra Nevada, men der jeg går har jeg kun funnet punkteringsbokser. Men siden jeg ikke liker toppmonterte brennere, bruker jeg i stedet en blikkboksovn. I stedet for å fyre med ved. (Fy, fy pga ekstrem skogbrannfare) ) setter jeg en colaboksovn oppi. Dermed har jeg en god kjelestøtte + vindskjerm. Likevel, en blikkboksovn + Trangia gassbrenner + gassboks hadde nok vært førstevalget. Ellers, kanskje mest for å ha noe å gjøre, laget jeg i våres nok en ovn - av to blikkbokser + colaboksovn. Fyrer da med alkohol, som du får kjøpt overalt til en billig penge Enkel å lage. Klipp ut en firkant slik at du får lufting. Nedre kant skal være ca 1 cm fra bunnen. Da slipper du å ha med et syltetøylokk til forvarming. Bor noen huller ca 2 cm fra toppen. Tilpass 2 stk ståltrådbiter og bor huller for dem. Og ved transport putter du alt oppi hverandre. Ganske fantastisk, om jeg skal si det selv, og skrive og vise bilder av noe du ikke ha spurt om. Men de som kjenner meg vet jo at jeg bruker en hver anledning til å skrive noe pent om mine kjæledegger. Men nå må jeg være rask og trykke på send, før en eller annen skriver at "joda, ikke noe problem". Derfor for å gjøre noe nyttig, så skal jeg tråle rundt og forhøre meg om de boksene du ønsker Og så ønsker jeg deg en flott tur. Spanjolene er skikkelig flinke til å lage og merke stier. Eneste problemet er å få tak i nok vann. Jeg bruker en camelpak + 1,5 liters flasker.
 15. @Skaaningenskriver om de forskjellige vokser utseende: "Grenland - for deg som vill ha voks men ikke ønsker at det skal synes Filson - for en bad ass tommerhogger som spiser grantre til frokost. Motorsagen henger over akseln, og det finns ingen tøffere". Jeg har alltid brukt Grenlands voks, men har første gang til gode å få et resultat som Skanningen beskriver. Jeg stryker på og bruker hånføner, men resultatet blir som han beskriver - Filson. Neste gang skal jeg heller prøve det som @Marengskriver: Nikwax Cotton proof Wash. Eller rett og slett la være å "impregnere" i det hele tatt. Jeg synes jeg blir våt bare av å høre på værmeldingen