Gå til innhold

Tom42

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 796
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  58

Tom42 vant dagen sist Juli 14

Tom42 hadde mest likt innhold!

Om Tom42

 • Bursdag 18. nov. 1942

Nylige profilbesøk

6 470 profilvisninger
 1. En lite positiv opplysende hilsen fra Spania. Men om du tror at noen av tingene på bildet har med frokosten å gjøre, så må jeg skuffe. Selv om det er litt kaffepulver igjen i glasset havner også den i samme søppelposen. Her blandes alt. Jeg tenker på oss og søppel. De fleste av oss bringer med oss søpla hjem fra fjellet, men her i et stort EUland går, som nevnt, alt i samme container. Riktig nok har de begynt med en forsiktig kildesortering her nede, men da jeg sjekket papirkontaineren var det like mye plast og restavfall der.
 2. Å møtes på halvveien "For litt siden" Et vidt begrep, men det går an å gå tilbake til butikken og si det som det er. Det går også an å foreslå og betale litt, fordi ofte må butikken selge produktet som B vare til redusert pris. Å møtes på halvveien er et godt prinsipp. I mars 2014 hadde jeg en tråd her på FF under: Generelt om friluftsutstyr: "Et hyggelig oppmøte hos G sport". Der "klaget" jeg på en hodelykt som gikk opp i sine enkelt deler - og fikk ny - uten kvittering til og med.
 3. Tom42

  Vinterbekledning-Råd fra Forsvaret

  En ting jeg slet med å få soldatene til å forstå var å ikke ha på seg unødig med klær. Ved skiutmarsj, etter ca 20 minutters gange kommanderte jeg "Holdt Teknisk hvil - genser av" . "Genser av - aldri i livet" . Men jeg visste at om litt ble vi skikkelig svette, og da vi kom frem overnattingsstedet var de glade for å kunne ta på seg tørr genser. "Min moral" - Kle på deg så lite som mulig, det er bedre å fryse litt istedet for å svette. Og "br br". Om morgenen var det bare å pakke ned det tørre og ta på seg vått undertøy. Egentlig ikke så ille som det høres ut som. Dette gjør jeg selv om jeg vet at om to timer er jeg ved bilen. For noe kan skje, og da må man alltid ha et tørt skift.
 4. Tom42

  En perfekt morgen

  Elegant skrevet!
 5. Tom42

  Hjemmelaget ultralett kvist gass brenner

  Da jeg begynte md ovn var fiskebolleboksen det nærmeste. "originalen" er fra amerikanske landstrykere som brukte ovne for å varme opp vann til spriten. Ovnen er i og for seg grei nok, men man må være nøye med lengden på veden hele tiden, så jeg dropet ovnen fort. Men jeg bruker en variant som jeg fyrer med rødsprit, enten rett ned i bunnen eller jeg bruker som her en colaboksovn.
 6. Jeg blir aldi ferdig med ovner. Opplest og vedtatt. Her en kveld, eller rettere sagt en natt kom jeg på en ide: Hvorfor ikke lage "En natt ved bålet ovn"! Og dermed få en mer konsentrert varme og begrense all sprutingen. Og skulle vinden snu var den jo flyttbar. Og dermed var det gjort: Jeg forstørret tegningene fra blikkboksovn MK II som ble til MK IV, med målene 26 x 16 x 16 cm. Og den er selvfølgelig sammenleggbar og veier 478 gram. På bilde nr 3 fyrte jeg med furugreiner på ca 5 cm i diameter her har det gått en times tid før den var nedbrent. Kjøpte en engangsgrill og klipte til gitteret som også passer sammen med sideplatene i transportstilling. Og med gitteret på plass kan ovnen utmerket brukes til grilling Og da jeg var ferdig med testingen var dette det eneste som vitnet om at jeg hadde vært der Så nå gjenstår det når jeg kommer hjem fra Spania og få kreket seg et par hundre meter fra bilvei - slå opp gapahuken - og teste stasen. Gleder meg.
 7. Tom42

  10 ting man må ha på tur

  Enig med deg @Tessatroll. Har alltid tennstålet med - og et par tre tamponger. Hver tampong deler jeg i tre og "fliser" opp. De tenner fint og brenner lenge nok til at jeg får fyr på tennbriketten. Har aldri egentlig fått bruk for den, men for å holde kunnskapen ved like fyrer jeg den opp inn i mellom.
 8. Tom42

  10 ting man må ha på tur

  Antagelig ikke en liste for høyfjellet
 9. Tom42

  Droneflyving for enhver pris?

  11 august la jeg ut denne. Og den engansjerte virkelig - 85 innlegg Dronesalget tar av -hipp,hipphurra. Tom42 la til et emne i Alt annet utstyr
 10. Det er aldri til å komme unna at et emne har blitt behørig kommentert tidligere. Derfor fant jeg frem et som @Mimaria startet. Ryddetips Av Miamaria, Mars 24 In Alt annet utstyr
 11. I en tråd siterer @Truant76" Paul Kirtley som sier: "jeg uttaler meg ikke om et produkt bare fordi jeg har kjøpt det og sett på det. Jeg kjøper produkter etter å ha hørt på mennesker som allerede har testet det og gjort seg opp en mening" Meget kloke ord som etter min mening står i kontrast til produktomtale jeg ofte ser i friluftsrelaterte magasiner, hvor anmelsene,er gjort på en snedig måte . Ikke for å henge ut "Villmarksliv", et blad jeg setter meget høyt, men har du lagt merke til hvordan disse små notisene ofte om nyheter er skrevet. Og som åpenbart er kjøpsfremmemde. På den den ene siden blir disse produktene fremstilt på en meget positiv rolle som tilsynelatende ser ut som en anabefaling,. Men om du finleser, er det skrevet på en måte som frikjenner journalisten, hvor han fraskriver seg produktets fordeler ved hlep av ordet "SKAL" F eks på sidene 38: FISKEUTSTYR, i siste nr av "Villmarksliv kan vi lese: Om en ørretsnelle som er laget i et lettvekstmateriale, "som skal gjøre den solid". Hadde han virkelig testet snella hadde han utelatt ordet skal Samme ordlyden finner du i omtalen av Flytepasta. Vedkommende skriver at produktet "fører til at flua skal få en høyere og lenger flyteevne- - ". PÅ samme måte her, hadde han testet produktet trengte han ikke å bruke ordet "skal". Eller om en Keramisk kniv hvor det står: "En lett kniv med keramisk blad som skal gjøre kniven dobbelt så skarp som vanlig stål" Til journalistens forsvar forstår også jeg at han umulig har tid til å teste ut et hvert produkt, men det ville være mer renslig å skrive "etter hva produsenten oppgir" Dette i sterk kontrast til f eks Randulfs testlab. Hvor objektiv den i virkeligheten er kan jeg ikke uttale meg om, men her er hvert fall produktene testet og det er gjort seg opp en mening -------------------------------- Kanskje trenger vi en tråd som heter: "Dette har jeg kjøpt nå, men det holdt ikke mål"?
 12. Melding til de som har fått min "Blikkboksovn". Før en ovn sendes ut på markedet utsetter jeg dem for sterk varme ved å legge dem i peisen. Til nå har jeg ikke oppdaget noe feil, men i den siste tiden har jeg opplevd at noen popnagler ikke holder mål slik at endeplaten(e) løsner fra brenneplaten. Jeg har derfor sluttet med popnagler og i stedet gått over til 3 mm maskinskruer. Dersom noen har opplevd dette ta gjerne kontakt med meg slik at jeg kan sende deg x antall skruer.
 13. Tom42

  Huggormbitt

  satt og så på VG nett og fattet interesse for en video om hvordan man skulle oppføre seg dersom man f eks ble bitt i hånden. 1. Plassere en kjepp fra over skulderen og utover hånden 2. Vha et elastisk bind (mitt er plassert i ytre nedre lomme på venstre bein) surr det fra skulderen og til og med hånden. Dette for å holde hånden mest mulig i ro. Og husk: ikke løft hånden. Om man blir bitt i foten sa han ingen ting om, men jeg antar at fremgangsmåten blir den samme, og at man inntar hvileleie med foten lavt.
 14. Tom42

  Hardangervidda øst, fiskekort september

  Fiskekort får du hos Bendik, eller på Mårbu seter som eier området, tror jeg - at de eier altså
 15. En sportsforretning med respekt for seg selv har utstyr til å spole på line. Om du har kjøpt linen på nettet hjelper de deg sikkert, evt mot en liten godtgjøring. Bor du i Oslo kan sikkert Oslo Sportlager hjelpe deg, og bor du i Vestfold vil du garantert få hjelp hos Villmark i Larvik Når jeg har gjort det på egen hånd har jeg festet enden i spolen og gått rett frem, f eks på en fotballbane eller i lyngen, til alt er ute. Deretter spolet jeg inn og unngikk dermed tvinn.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.