Gå til innhold

Tom42

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 784
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  58

Tom42 vant dagen sist Juli 14

Tom42 hadde mest likt innhold!

Om Tom42

 • Bursdag 18. nov. 1942

Nylige profilbesøk

6 295 profilvisninger
 1. Tom42

  Huggormbitt

  satt og så på VG nett og fattet interesse for en video om hvordan man skulle oppføre seg dersom man f eks ble bitt i hånden. 1. Plassere en kjepp fra over skulderen og utover hånden 2. Vha et elastisk bind (mitt er plassert i ytre nedre lomme på venstre bein) surr det fra skulderen og til og med hånden. Dette for å holde hånden mest mulig i ro. Og husk: ikke løft hånden. Om man blir bitt i foten sa han ingen ting om, men jeg antar at fremgangsmåten blir den samme, og at man inntar hvileleie med foten lavt.
 2. Tom42

  Hardangervidda øst, fiskekort september

  Fiskekort får du hos Bendik, eller på Mårbu seter som eier området, tror jeg - at de eier altså
 3. En sportsforretning med respekt for seg selv har utstyr til å spole på line. Om du har kjøpt linen på nettet hjelper de deg sikkert, evt mot en liten godtgjøring. Bor du i Oslo kan sikkert Oslo Sportlager hjelpe deg, og bor du i Vestfold vil du garantert få hjelp hos Villmark i Larvik Når jeg har gjort det på egen hånd har jeg festet enden i spolen og gått rett frem, f eks på en fotballbane eller i lyngen, til alt er ute. Deretter spolet jeg inn og unngikk dermed tvinn.
 4. Tom42

  Innspill på valg av nye fjellstøvler

  Et tips til deg som trenger litt bredere støvler. Jeg kjøper skotøy på Ortopediteknikk, fordi jeg trenger spesiallagrede fotsenger, og dermed må sko og støvler være noe bredere enn de man kjøper i sportsforretninger/tilsvarende. (Jeg har ingen bindinger til firmaet) Og stort sett er skotøyet der vanlig handelsvare som er gjort litt bredere. Bl a kjøper jeg New Balance joggesko der. Og blant støvlene finnes mange kjente merker. Og det fine ved det hele er at alle kan handle der. ------------------------------ Samtidig vil jeg også tilføye at om du har problemer med føttene og har vanskelig med å finne passende skotøy anbefaler jeg deg å ta kontakt med OT. De har tilgang til ortoped som kan anbefale overfor NAV at du trenger tilpasset skotøy. Jeg var så "heldig" at jeg tilfredsstilte kravene og har vedtak om to par sko/støvler i året. Og for disse betale jeg ca kr 650 pr par. Så har du problemer med vanlig handelsvare kan en besøk/telefon til OT eller tilsvarende firmaer være en god ide.
 5. Se på: DIY borrelås på Fjällrävenjakke og vurder.
 6. ja, hos min faste leverandør i Tønsberg: "Syskrinet"
 7. Før hadde jeg Window7. da kunne jeg minimalisere bildene ned til "Minste" og legge dem ved et innlegg på FF. Nå har jeg Windows 10, som jeg hater dypt og inderlig, og nå får jeg ikke minimalisert bildene. Finner bildene på Apple, og får til og med åpnet dem, men hvordan skal jeg minimalisere dem slik at de passer til kravene på FF?
 8. Borrelås, av den gamle typen, har jeg hatt i turklærne i mange år. Alle lommer, både i buksa og jakka her borrelås. I jakke ermene har jeg også selvsagt erstattet kneppingen med borrelås. Husker ikke hvordan jeg fjernet knappene, men tror at jeg først klipte av "tappene". Uansett på yttersiden av jakkeermene er det bare et lite hull som synes. har tatt bilder, men har byttet PC og har nå Windows 10, og finner ikke ut hvordan jeg minimaliserer bildet slik at jeg kan kaste det ned.
 9. Tom42

  Hardangervidda øst, fiskekort september

  Det er riktig at fisket er stengt - de fleste steder. Men jeg var for noen år siden i september, faktisk ganske sent også i Kosadalen og i Skjortevassdraget på oversiden av Mår. Søk på Mårbu på "godtur.no". Nedenfor har jeg sakset seilingstidene for "Mårfjord som går mellom Synken og Mårbu. Ta kontakt med Bendik for ytterligere informasjon. NB. Langs breddene av Skjorteåe er det ganske tett vegatasjon av vier, noe som gjør fluefiske til en utfordring. Dersom du velger dette vassdraget gå oppover på HØYRE side. Når du kommer opp til vannet ved Skjorteseter vil du skjønne hvorfor. På høyre side av vannet er det fast og fin grunn, mens på venstre siden er det bare myr. Fra ca. 10.09-24.09: Ordinære fredag, lørdag og søndagsruter samt på bestilling. Kaptein Bendik Prestegården, mobil: 90 22 74 74/90 11 59 74
 10. Send meg en PM med adresse så lar det seg sikkert ordne.
 11. I går - jeg trodde knapt mine egne øyne, men jeg var på tur. Og det har jeg ikke vært siden juni I fjor. Men I går hendte det altså - det ble en natt ved bålet. Dessverre var nok lysten større enn formen, men godt hjulpet av strøm (TENS) som i det minste reduserte smertesignalene til hjernen så ble natten ganske bra. Og mer er det ikke å si om den saken, annet enn at det blir nok lenge til neste gang - dessverre. Men siden utgangspunktet ikke er det beste tenkte jeg at en Dabradio hadde vært fint. Før jeg dro sømfarte jeg det meste om Dabradioen her på Forumet, og fant ut at en SONY ville passe meg bra, 170 gram!. Var I to Elkjøp butikker +en Power, men ingen hadde det ønskede produktet. Og det de hadde var altfor tungt. Lusket litt slukøret ut av Power, men da jeg løftet blikket en smule lyste JULA opp. "Ja, ja," tenkte jeg, Men der fikk jeg napp. Kjøpte en liten sak, MARQUANT var det prangende navnet - til kr 199. Om lyden var god eller dårlig vet jeg ikke, men den tilfredsstilte hvert fall meg, både hva musikk og tale angikk. Hvor mange timer den var på vet jeg heller ikke, men I løpet av døgnet skiftet jeg batteri 2 ganger. Kan tenke meg at jeg hadde den på ca 18 timer. Nå hadde jeg jo tenkt å vise den, derfor tok jeg noen bilder, men ulykkeligvis har min gamle PC med Windows 7 tatt kvelden og den nye har Windows 10. men får jeg frem noen bilder? Neida. "Ingen tilgjengelig" lyser mot meg, til tross for at det er akkurat det det er. jeg har mange tilgjengelig!! Men om noen ikke vil betale altfor mye for en slik radio så koster den kr 199, veier 180 gram, drivers av 3 stk AAA batterier, og så har den endel ekstra funksjoner som minne og en datakabel
 12. Tom42

  Hardangervidda, Holken 2018

  Ingen ting å beklage. Det var bare en spøk. men kanskje til neste åt
 13. Tom42

  Hardangervidda, Holken 2018

  Lit salt i såret. men bortsett fra det - godt å se Holken igjen
 14. Tom42

  Laste inn kart på en gammel GPS

  Ja, da hadde det vært bare bra. Etter å ha strevd på egen hånd hadde jeg Garmin på tråden mens jeg prøve disse programmene, men det eneste jeg oppnådde var meldingen: "Delevis installert" eller noe sånn. Jeg fikk lagt kartene inn på enheten, men når jeg gikk ut og oppnådde full satelittdekning kom det opp grove kart. f eks Oslofjorden var omtrent en rett strek, Tilslutt fikk jeg beskjeden om disse programmene ikke lenger støtter GC 300
 15. Tom42

  Laste inn kart på en gammel GPS

  Velkommen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.