rbhelle

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  321
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

rbhelle last won the day on Mars 7

rbhelle had the most liked content!

Om rbhelle

 • Bursdag Juni 27

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Troms,nord norge
 • Interests
  jakt og fiske, styrkeløft, hund
 1. Aleneturer brukes heretter et Hilleberg Staika som veier 3,6kg på fiskevekta mi. Sekken jeg bærer på er mellom 17-27kg avhengig av hvor mye mat og ammo jeg drasser på. Sjelden jeg tenker på at det er teltet som utgjør vekten, i såfall så tror jeg 8 av 10 nok kan trene mer styrke og utholdenhet fremfor være desperat vektorienterte 😂 Bar på et Hilleberg Akto også. Sekken veide allikevel mellom 17-27kg, så de berømte 2kg akto veide mindre enn staika merker isllefall ikke jeg i sekken. Har et Hilleberg Keron 3GT på 4,7kg også. Eneste med det er ikke vekta men at det tar så stor plass i sekken. Har gode sekker og da merkes ikke vekta så godt synes jeg.
 2. Her i heimen så har man begynt fable om campingvogn for mor og far...Både mitt Keron 3GT og Staika har dessverre ikke ståhøyde og rammemadrass ifølge kona. Så en vogn av merket Poletta er nå plutselig ikke så uaktuell lengre... herreminskaper, og jeg som i alle år har gjort narr av campingvognturister....😂😂
 3. 4T alkylatbensin

  Og den der funker fjellstøtt på Soto Mula, Msr xgk, msr dragonfly, optimus 111T og på Coleman Peak Apex 2 stove. Så akkurat fargen på kannene ville jeg ikke brydd meg så mye om, men heller lese teksten på hva kannene inneholder 😂 👍👍
 4. 4T alkylatbensin

  Its blue 👍👍
 5. 4T alkylatbensin

  Fordeler og ulemper med parafin vs bensin er diskutert opp og ned i lange tråder. Det som er verdt å sjekke ut er om primusen primært er best egnet til det ene eller det andre. Noen primuser fungerer rettog slett bedre på parafin selv om både og skal fungere. MSR XGK EX, optimus 111T er eksempler på brennere som optimalt bedre egenskaper på parafin selv om de begge kan bruke bensin. Kanskje Nova er eb slik primus også? Andre igjen fungerer bedre på bensin enn parafin, selv om de kan ta begge deler. Dette er kanskje også en av grunnene til at noen velger å ha flere typer primuser avhengig av type brennstoff og årstid. Det viktigste er uansett at man er fortrolig med egen brenner samme hva slags brennstoff man bruker.
 6. 4T alkylatbensin

  Jada, jeg tenkte ikke på pris, men mer på at det kanskje er praktisk med 1 dunk fremfor 5 flasker
 7. 4T alkylatbensin

  4T alkylatbensin er bra for primus det. Dety omtales vel også som miljøbensin, dvs fri for tilsetninger osv. Du får forresten kjøpt en 5 ltr kanne miljøbensin for 189,- hos Felleskjøpet. Mener kannene er blå med grønn kork.
 8. Men om det har så innmari mye å si...tja si det. Jeg har reparert utallige primuser som har fungert bra med den flate siden mot grafittpakningen, så tror egentlig ikke det betyr så mye for funksjon, men muligens mer for slitasje av grafittpakningen.
 9. Den kone siden skal vende mot grafittpakningen lærte jeg på primusrepkurs i 1992 hos Forsvaret. Måtte nå sjekke om dette var "vranglære" eller om æ huska feil, men i bruksanvisningen på 111 står det også dette. BRÄNNARSERVICE Det fi nns färdiga reservdelssatser som innehåller alla slitdelar till Hiker-kökets brännare. Vid behov kan delar därför med enkelhet bytas ut. Alla åtgärder kan göras med hjälp av den medföljande multinyckeln. Demontering av brännarens spindel görs på följande sätt. 1. Tillse att köket svalnat. Töm bränsletanken. 2. Avlägsna ytterhuven (2183) (bajonettfattning). 3. Avlägsna brännarens munstycke med hjälp av multinyckeln. 4. Sätt multinyckeln på spindeln (2191) igen och vrid nyckeln åt vänster till dess att rensnålen (2457) släpper från spindeln. Plocka med en pincett eller skaka ur den gamla rensnålen. 5. Skruva loss packboxen (2194) med hjälp av den fasta nyckeln i multinyckelns ‘rattända’. 6. Vrid spindeln åt vänster till den lossnar ur sina gängor. Dra ut spindeln med grafi tpackning (2094) och spindelbricka (2193). 7. Sätt in den nya spindeln med ny spindelbricka (innerst, försänkningen vänd mot grafi tpackningen) och ny grafi tpackning (ytterst). Skruva in spindeln i sina gängor till stopp. 8. Skruva in den nya packboxen. 9. Vrid spindeln åt höger till stopp. 10. Fäst en ny rensnål på en trästicka eller liknande och för ner den nya rensnålen genom brännarens luftrör och ner i spindeihuset. Nålens kuggar skall möta spindelns kuggar. 11. Tryck rensnålen helt lätt (använd ej våld) mot spindelns kuggar samtidigt som spindeln/multinyckeln sakta vrids knappt ett halvt varv åt vänster (kuggarna bör ‘hoppa över” 4-5 snäpp). 12. Vrid sedan multinyckeln åt höger till stopp och kontrollera att rensnålen följer med ner i spindelhuset. 13. Montera tillbaka munstycket och ytterhuven. Se till att ytterhuven sitter fast (bajonettfattning). 14. Vrid multinyckeln åt vänster till stopp och kontrollera att rensnåien syns i munstycksöppningen. Vrid multinyckeln helt åt höger igen. Kontrollera att spindeln stänger (går i botten) t.ex. genom att pumpa upp ett ordentligt tryck i tanken - ingen luft får passera genom munstycket. Om luft sipprar igenom måste rensnålens läge justeras. Följ punkt 11 ovan men minska antalet överhoppade snäpp med 1 Se punkt 7....
 10. Tar jeg ikke helt feil så skal den kone siden mot grafittpakningen. Dvs motsatt av hva du monterer nå. Det er forøvrig ikke en blypakning, men den er laget i grafitt som er skjørere enn bly.
 11. Anbefaling skalljakke?

  Sist jeg sjekket har denne sånn ca 2 stk lommer? Ikke akkurat velutstyrt med lommer vil jeg si 😉👍
 12. Anbefaling skalljakke?

  Forsvarets membranuniform. Tåler alt og har så mange lommer at du sannsynligvis ikke finner igjen det du la i ei eller anna lomme... Vid passform og særs gode luftemuligheter. Ikke spesielt lett, men gjør jobben.
 13. Bruker vindtett stort sett alltid. Har med en Mammut SL membranjakke i tilfelle øse pøseregn. I ekte nordnorsk oktobervær med vannrett sludd så satser jeg på membran rund baut 👍 Men unngår helst membrantøy. Bruker Fjellreven og Brynje i vindtett utgaver.
 14. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  Bruker Helsport sine snøplugger, de fungerer greit til halve prisen av Hilleberg sine. På den annen side så kjenner jeg ikke til lavvo så godt i vinterstorm. Den virker noe høy hvis det blåser veldig mye?
 15. Yttertøy i bomull

  Jeg bruker en anorakk i oransje farge fra Moods of Norway. Jeg kjøpte den helt tilfeldig og kun fordi den så fin ut den gang for en god del år siden. Denne er i bomull som gjør den fullstendig vindtett. Jeg bruker den på scooterkjøring og den er nå vindtett i 60km/t 😉 Men denne skulle jo være en hverdagsjakke som var såpass behagelig at de siste 3 årene har den kun vært brukt på jakt og friluftsturer både høst og vinter. Ser deretter ut og egner seg nå ikke til hverdagsbruk. Tidligere var det mye membrantøy, men synes dette ikke er spesielt behagelig og det fungerer også best når det er vannrett regn over tid. Dyrt regntøy mao. Mens bomullen i denne jakken tåler et regnskyll, dog så er det primært et vintertøy som har svært gode pustende egenskaper. Jeg trodde ikke at Moods of Norway lagde friluftsjakker som faktisk var bra, men akkurat denne anorakken er jeg veldig fornøyd med og denne brukes alltid av meg. Den har kun frontlomme og lang glidelåsåpning i siden. Alle glidelåser har snorer i stoff og hetta slutter tett om hode/ansikt selv med snøbriller. Litt lengre over rompa så den dekker godt. Jeg er 170cm og bruker str small. Ikke noe problem å bruke 3 lag ull under i form av netting, brynjeskjorte og brynje antarctic jakke under anorakken. Fargen har jo falmet over skuldre og rundt mage etter gnsging fra sekkestropper og patronbelte/magebelte. Den tørker også raskt i teltet. Kostet vel svimlende 3000,- ny, men er temmelig overbevist om at minst halvparten av den summen skyldes merkenavnet. Kvaliteten på stoffet, glidelåser, borrelåser og stramminger er etter 3 års MYE bruk strålende. Jeg har kanskje ca 30-40 jaktdøgn i året så mener nå det kanskje er litt over gjennomsnittlig aktivt rypejegerbruk. Fordelen med å ikke ha sidelommer er at da slipper jeg irritere meg over magebeltegnaging og patronbeltegnaging. Det har irritert meg grønn når jeg bruker vanlige membranjakker. Lommer på en jakke for meg MÅ være frontlomme type STOR eller brystlommer som er store og romslige. Jeg lagrer hansker, energibarer, lue, headover, GPS hundpeiler i frontlommen på moodsen så den har stor lomme.