Jump to content

rbhelle

Passivt medlem
 • Posts

  346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

rbhelle last won the day on March 7 2017

rbhelle had the most liked content!

Reputation

331 Excellent

About rbhelle

 • Birthday June 27

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  jakt og fiske, styrkeløft, hund
 • Location
  Troms,nord norge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har også begge. Dragonfly fungerer best til kokkelering, men den er også god ved bare snøsmelting og varmeapparat. Har aldri opplevd problemer med den. Bruker den på bensin. XGK er like bra og robust, men er vel egentlig ikke noen finjusteringsmuligheter på denne. XGK funker best på parafin, eller JP-8, Jetfuel. Men jeg bruker F-34 og det er definitivt bedre enn bensin på denne. Dragonfly presterer ikke spesielt bra på parafin etter min mening.
 2. Brukt kaffekoppen nå i sommer grunnet ildforbud. Må si det fungerer utmerket og går kjapt lage en kopp kaffe. Blir med pulverkaffe og det er mer enn godt nok på tur for min del.
 3. Kjøpte en på Nord norsk villmarksmesse for 495,- røverkjøp og ser frem til å ta den i bruk.
 4. Hu og hei Mate 9 pro funker i - 15. Lang bstteritid også grunnet stort 4000mAh batteri. Ikke vanntett, støvtett. Er fornøyd med denne ift iphone 5-6-7. Har også en Sonim xp3. Lite som slår den. 7 dagers batteritid og tåler vel så si alt utenom å bli truffet av et rifleskudd.
 5. Kan være kjekt å fylle sekken med 20kg i butikken og så ta den på. Kan gi en pekepinn på om den passer bedre da enn om den er stappet med plastikk som er blåst opp.
 6. Uproblematisk. Ingen pumper tåler mishandling eller feilbruk. Msr pumpene tåler hard bruk. Skal du ha idiotdikkert så er vel 111 den beste, men selv den klarte alltids klønete soldater ødelegge ved hardhendt feilbruk. Jeg ville gått forsr dragonfly. Da har du både snøsmelteren og gourmetkokke primus i ett om du bare skal ha en stk. Må den i tillegg ha multifunksjon som i gass så er vel omnilite et fornuftig valg. Jo mer multi en primus er, jo mindre god er den på alt, men sånn er det vel bare med slike primus er. Ingen er superduper på alt etter min mening. Msr xgk er definitivt best på parafin jetfuel, dragonfly er best på bensin, men begge de kan brenne begge deler. Det er nå min erfaring mht hva den enkelte av de to foretrekker best.
 7. Hilti Boltepistol Fra spøk til alvor, jeg har faktisk aldri satt opp telt direkte på stålis, men kun der hvor det har vært snø oppå isen, gjerne en meter ++ Kan dog tenke meg at snø/isanker som fjellklatrere benytter vil gjøre susen. De veier heller ikke veldig mye, men ulempen er vel mer prisen. De er en del dyrere enn snøplugger.
 8. Du år også kjøpt rimelige litt eldre Motorola 9505 og Iridium 9505A satelittelefoner på finn. Et abonnement på disse koster ca 7000,- inkl 500 ringeminutter pr 12 mnd. En billig forsikring for den som er mye på tur. Jeg bruker en slik og den fungerer bare hver eneste gang.
 9. Har både synmat 7 UL og 9 UL wide verslon. Jeg går over til samme versjon utel UL fordi det tåler mer. Har lappet 9UL nå 4 ganger og det er ofte glidelåsåpninger eller slike ting som lager hull for min del. Lett å reparere, men irriterende når det skjer kl 0110 om natta....
 10. Fyrer med bensin, parafin og gass. Det kjem litt an på type klima og primus. MSR XGK brenner definitivt best på parafin/JP-8/Jet A med XJ dysen. Denne brukes vinterstid. Ellers er det gass om sommeren og tidlig høst på en MSR windpro 2. MSR Dragonfly fyres med miljøbensin uansett da denne gir mest effekt med miljøbensin. Forvarming er slltid med rødsprit så fremt det ikke er bensin på tanken.
 11. Du kan bruke alle topo kart på denne i 1:50 000 serien (topo pro, adventure, experience) Den fungerer også med Premium serien i 1:20 000 Jeg har alle kartene og alle fungerer bra. Ulempen er at du kan kun ha aktivt 1 kart av gangen da kartene lagres på sd kort som "gmappsupp"
 12. Aleneturer brukes heretter et Hilleberg Staika som veier 3,6kg på fiskevekta mi. Sekken jeg bærer på er mellom 17-27kg avhengig av hvor mye mat og ammo jeg drasser på. Sjelden jeg tenker på at det er teltet som utgjør vekten, i såfall så tror jeg 8 av 10 nok kan trene mer styrke og utholdenhet fremfor være desperat vektorienterte 😂 Bar på et Hilleberg Akto også. Sekken veide allikevel mellom 17-27kg, så de berømte 2kg akto veide mindre enn staika merker isllefall ikke jeg i sekken. Har et Hilleberg Keron 3GT på 4,7kg også. Eneste med det er ikke vekta men at det tar så stor plass i sekken. Har gode sekker og da merkes ikke vekta så godt synes jeg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy