Gå til innhold
  • Bli medlem

graham

Moderator
  • Innlegg

    2 263
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av graham

  1. Hva med buss kl 11:15 fra Grotli og 10 min ned til Billingen? Og så gå Billingen - Torsbu - Pyttbua - Hesteskoen / topptur via Puttegga (Møre og Romsdals høyeste topp), Høgstolen og Karitinden og så ned til Veltdalshytta hvis dere er komfortabel med å gå litt utenom sti - fra Veltdalshytta videre til Reindalseter - Danskehytta og tilbake til bil på Grotli Og hvis dere ikke vil gå topptur så kan man gå de samme hyttene uansett, eller bytte ut Veltdalshytta med Vakkerstøylen. Mellom Pyttbua og Vakkerstøylen må man over Ulvådalsvatnet og der er det et system med en robåt på hver side. Så for at nestemann også skal få samme muligheten til å ro, må man først ro over, ro tilbake med den andre båten på slep og så over enda en gang..
  2. Jeg tenker vi stopper denne tråden her nå, vi har jobbet oss godt vekk fra trådstartes tema.
  3. Heimdalhaugen i Grong (åpen Statskogkoie innst i Nesådalen, 20 min gange) Geittinden i Vefsn, evt naboen Brurskanken som er litt lavere, men kortere å kjøre til og den har sti. Brannheiklumpen i Steinkjer er en relativt enkel avstikker. Tomskjevlen på Tomma i Nesna var fin, men når du kommer nord på Helgelandskysten så vasser man jo i flotte topper. Store Strandtinden 1173, Steintinden 1533 og Helgelandsbukken er de neste på bøttelista mi i det området. Litt lenger nord er Kunna en fin tur og jeg skal prøve å få tatt en tur på naboen Skjeggen neste gang jeg er i området
  4. Ble det tur og eventuelt hvordan var det? Jeg la ikke merke til tråden før nå. Jeg var på Storkjølhaugen i Meråker helga før og her er et bilde fra den mot Litjkjølhaugen og Fongen osv i bakgrunnen. Det ble en del gåing i snø, særlig østvendt, men den bar helt greit.
  5. Jeg har speukulert en del over dette temaet og har fortsatt ingen fasit. Jeg bor i Trondheim, men fastlegen er sørlending. Jeg tok opp temaet med å ferdes i områder med TBE og han mente vaksine var unødvendig og at kroppsjekk etter tur og gjerne en dusj i forkant av sjekken var tilstrekkelig for folk flest. Skal si jeg var skeptisk, men etter nå å ha ruslet unna alle kommunetopper sør for Sognefjorden (dvs det meste av området for TBE), med en del busking på Sørlandet så har jeg berget fint unna både bitt og smitte. Jeg har som sagt ikke fasiten her, men nødvendigheten av vaskine har i hvert fall blitt tonet ned en del for min del.
  6. Jau, hvis prisen er veldig hyggelig kontra de modellene som selges nå så er det jo et fornuftig kjøp
  7. Jeg har hatt den modellen i noen år nå og bruker den fortsatt, fungerer finfint. Kan skrive meldinger på enheten, men det er tungvindt. Likevel er det kjekt å kunne lese/skrive meldinger direkte fra enhet. Jeg har koblet den opp (bluetooth) mot Earthmate appen på telefon og skriver via den. Utover det så har jeg et abb hvor det koster noen kroner å sende en melding, men preset-meldingene var gratis sist jeg sjekka. Skal man endre innholdet på disse tre meldingene og mottakerliste så mener jeg at jeg må koble den fysisk på en pc, sikkert for at man ikke skal kunne skifte innhold i eininga. Mulig dette er annerledes på nye modeller, men det er likevel rimelig enkelt og jeg har ikke skiftet innholdet eller mottakere siden jeg kjøpte den..
  8. Jeg går ofte med tøybukse og komboen lett vindjakke og skalljakke om sommeren og høsten. Og så har jeg en regnbukse som heter Marmot Precip Eco Full Zip som jeg drar på meg om det regner for mye, godt fornøyd med den. Skulle jeg hatt en regnjakke så ville jeg tittet på jakka i samme serie. Personlig så ser jeg ikke for meg å vandre med verken vindsekk eller poncho til vanlig, for ikke å snakke om i skitvær. Ser for meg at det blir for mye løse deler som blafrer og styrer for min del. Men jeg har stort sett en lett vindsekk i bånn av sekken på turer av litt lengde som sikkerhet og en sjelden gang ly ved pauser i dårlig vær. Hvis det skal regne hele dagen så hender det jeg skipper tøybuksa og kjører kun regnbuksa med nettinglongs under. Eller så går jeg for skallbukse
  9. Det ser ut som at UTM rutenett er enkelt å aktivere, men finner ikke noen funksjon for lengde/breddegrad i farten. Har ikke sett så mye etter misvisning der inne, jeg bruker denne siden hvis jeg lurer på det https://www.magnetic-declination.com/
  10. Jeg har ikke prøvd med utskrift av sjøkart hos norgeskart.no, fungerer det ikke noe særlig der? Prøvde å trykke litt rundt her nå og ser tilsynelatende greit ut, men jeg har ikke noen printer tilgjengelig nå.
  11. Hvis dere kommer kjørende fra Trondheim så kan dere jo vurdere å starte den turen fra øst, kjøre inn Brøstdalen og gå til Pyttbua første dagen. Blir en del kortere kjørestrekning, spesielt hvis dere skal dra før Trollstigen åpner (det er vel estimert til mot slutten av juli i år?) Og hvis dere har litt ekstra tid så anbefaler jeg sommers tid å kjøre via Aursjøvegen (Eikesdalen-Sunndalsøra) enten på tur eller retur og evt legge inn en overnatting på Aursjøhytta som er en betjent DNThytte med bilveg helt frem. Flott turterreng der og artigere vei å kjøre enn Trollstigen synes jeg
  12. Hva med Bjørneggen-Storerikvollen-Ramsjøhytta-Schulzhytta-Bjørneggen? Bilveg frem til Bjørneggen og to av hyttene er betjente. Og så kan man svippe innom Fongen (høyeste toppen i både Meråker og Selbu) på tur fra Ramsjøhytta til Schulzhytta hvis man har et par timer med ekstra futt i beina (og ser at man rekker middagen...).
  13. The best alternative is to not get any need for the snowshoes, but if you really need them...
  14. Yes, it is for the first half of the trip I would expect snow this days, and less snow as you descent some going south. For water crossings I use water proof trousers and straps around the ancles, I try to tighten them as much as possible. I also often have a pair of Crocs in my backpack for camp/cabin use which I sometimes use for water crossings. I never go bare foot or in the socks
  15. I would expect a great deal of snow now and rivers/streams could be an issue due to heavy snow melting. For water crossings I use shell/rain trousers with some straps around the ancle. And hiking poles for stability. The trail will probably be hard to see, at least for the first half of the trip. A good map/navigation tools is necessary. I would also consider to bring some lightweight snowshoes as well.
  16. Hvordan det ser ut i juni er vanskelig å vite, men jeg ville tatt en titt på Lomsdal-Visten nasjonalpark, det blir normalt tidligere barmark der enn i Børgefjell. Starte fra utfartsparkeringa i Tosbotn feks og gå til Breivatnan og kanskje slippe seg ned i Lomsdalen. Krevende terreng her.. ikke planlegg for lange dagsetapper og velg de gode skoene
  17. Du kan jo gønne på med en ny Optimus Hiker... hva med denne https://www.depotsjefen.no/products/optimus-hiker-plus Jeg var så heldig og kom over en ny 111 på et opphørssalg for noen år siden, de er vel verre å sette kloa i nå. Ellers har jeg en Primus Omnifuel som går fint på parafin, men bråker fælt. Mest brukt blir MSR Dragonfly på bensin... men det var jo utenfor kravspesifikasjonene. Bråker godt den og forsåvidt.
  18. Det høres ut som vi er ganske eniger når det gjelder hytter og telt. Hytter man passerer er kjekt, men stinn brakke utgår. Jeg har skissert en rute hvordan jeg mest effektivt ville ha gått fra Kvikne til sørenden på Forollsjøen. Når jeg gikk der, starta jeg riktinok med å parkere bilen ved bommen før Grøntjønnan naturreservat, men det blir mye det samme. Jeg mener det er teltforbud innen naturreservatet forresten, men det passerer man fort. Vinters tid så går det skiløype på sommervegen som slutter ved nasjonalparkgrensa. Ved Svartsjøen langs Plassæterveien er det en tregamme på ene siden av vegen og dass på andre siden av vegen. Det er åpne buer ved Tjuvholdtjønna, Sørytjønna og Budalstjønnin. Det skal være greit å krysse bekken i utoset ved Sørytjønna, ved lav vannstand kan man trippe på noen steiner som er lagt ut, evt så blir det litt vassing på de samme steinene. Rundflobua ved Budalstjønnin synes jeg er veldig fin og så kan jeg anbefale å lese litt i hyttebøkene på Ytjønnbua. Jeg mener de går tilbake til 70tallet, med mange historier fra tiden før elektroniske navigasjonshjelpemidler og kompasskurs i skitvær. kvikne-forollsjoen.gpx
  19. Jeg tenkte egentlig på disse små flaskene med flytende såpe fra Sea to Summit. Flakene har jeg sett, men ikke prøvd.
  20. En godt planalgt rute ser jeg. Innom mye hytter både DNT og åpne buer, fornuftig kryssing av FV74 i Lierne og krysse elva/reinsgjerdet ved Ranseren og sikkert innom Ranserbua? Svensk side av Blåmannsisen og videre nordover, der er jeg ikke noe kjent, jeg har bare vært på norsk side og der er det jo ganske kronglete å finne seg en fornuftig løype. Jeg må nesten spørre litt angående Forollhogna NP, jeg ser du har planlagt bu-safari der. Hvorfor gå via Bjørndalsbu og nesten ned i Endalen? Er det for å gå via Forollhogna-toppen? Hvis man ikke skal på toppen så ville jeg gått fra Storensjøen via Sørytjønna/Ytjønnbu via Budalstjønnin/Rundflobua (som er min favorittbu i området) og på oversiden av Rundfloen videre inn på tegnet rute. Evt slenge fra seg sekken og ta seg en tur oppom toppen når man kommer inn på stien sør for Forollsjøen. Svensk side av Sylan er det for at det er mer effektivt å ta handleturen på Storlien kontra Meråker?
  21. Jeg er ikke så kjempegod på lettpakking, men er ikke Wilderness Wash til Sea to Summit ganske ålreit? Den er i hvert fall veldig dryg, funker til både spork og skrotum, samt at den er bilogisk nedbrytbar..
  22. Har dere noen mulighet til å dele ruta dere har planlagt? Hadde vært interessant å se diverse rutevalg som søre Trøndelag og nord for Fauske mtp kronglete terreng vest for grensa eller svippe innom Sverige..
  23. Angående plastbestikk/spork så har jeg kuttet det ut. Vet det skal pittelitt til, men det er ganske trist å sitte langt fra lei med med knekt bestikk/spork eller som jeg har opplevd at man må ete med alt for få tagger på gaffeldelen..
  24. Jeg ser du har lagt inn en hel snuseske på listen.. det kan vel bli litt skrint til en tur på et par måneder? Er det kurrante alternativer å få kjøpt der borte?
  25. Måtte du ut med 184 kroner for nye klaffer? Jeg har et par Julbo-klaffer jeg ikke bruker, lite ante jeg at jeg er formuende
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.