Jump to content

esw

Aktiv medlem
 • Posts

  562
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by esw

 1. Hva skal du egentlig med håv da?😂
 2. Selve gassprisen er vel uansett en brøkdel av det du betaler for boksen, så med mindre produsentene utnytter situasjonen med å sette opp marginene sine vil du nok neppe merke noe vesentlig forskjell.
 3. Rensing av overflaten på limen på fellene gjør ofte underverk, ikke sikkert at det er nødvendig med ny lim med det første.
 4. Min erfaring med piggsko samt piggdekk på sykkel er at de gir bra grep på glatte stein, opp til et visst punkt. Etter det mister de plutselig grep, gummien mister kontakt med underlaget, og man sklir bare på piggene. Når det skjer er ofte litt utforutsigbar, men når det skjer oppleves det som ganske skummelt. Bruker derfor bare pigg når det er såpass isete at fordelen overgår ulempene.
 5. Tykkelse på nål henger normalt sammen med tykkelse på stoffet du syr og tykkelse på tråden. Til å sy i tynt syntetisk teltduk, med «vanlig» polyestertråd ville jeg ha brukt 80 nål (bruk ny skarp nål, universal eller microtex). Ingen grunn til å lage større hull enn det.
 6. Det kan sikkert stemme, men siden du var opptatt av kort kjørevei tenkte jeg en advarsel om østvidda var på sin plass.
 7. Lite snø på Østvidda nå. Hadde planlagt tur fra Solheimstuen forrige uke, men der var det lite snø, og isete og hardt.
 8. Har teltet i parken utenfor Norsk Jernbanemuseum i Hamar da jeg skulle rekke tidlig buss til Birkebeinerrennet. Usikker om det var lov, men greit sted å slå opp telt, med parkering like ved. [Hidden Content]
 9. Både Hilleberg og Helsport har slitt med dette en periode, etter en dårlig leveranse fra stangprodusenten. Jeg fikk i hvert fall sendt gratis nye strikk fra Hilleberg når jeg meldte fra. Det kan midlertidig fungere å korte ned strikken, men før eller siden må du nok bytte.
 10. Fikk en 3-4cm rift i overgang mellom bunn og tube etter et møte med et stykke armeringsjern som stakk opp. Fikk greit lappet det midlertidig med tape på turen. Fikset det ordentlig med stripe TPU-stoff når jeg kom hjem.
 11. Grå farge er enten små «hår» av litt oppskrapt såle, eller dårlig kontakt mellom glider og sålen. Google gjerne «Leonid Kuzmin», som er en russer som mener (les: har forsket på) at hele konseptet med glider er tull og at en heller skal gå på ren, glattskrapt plastsåle.
 12. Det er nok en langvarig mythe skapt av smøringsindustrien. HDPE materialet i sålen er nokså inert og har ingen evne til uttørking.
 13. Det går også an å sende dem et konkret spørsmål. Min erfaring er at de som driver denne typer butikker (f.eks. Extremtextil, Ripstopontheroll osv) er folk som er genuint interessert i produktene de selger, og gjerne kan komme med gode råd.
 14. Kjenner ikke den spesifikke jakken, men regner med at du kan finne god stoff til formålet her: [Hidden Content]. De har også mulighet å bestille vareprøver. Tror at det kan være vanskelig å finne slikt stoff i Norge. NB: Det vil påløpe fortollingskostnader + mva.
 15. Mine erfaringer hittil tilsier at forskjellene er neglisjerbare. Dette var 2 trøyer i ca. samme tykkelse/stoffvekt. Vil nesten tro at forskjell i tykkelse og netting/ikke netting kan gi større variasjon enn materialvalg.
 16. Har hatt noen flere turer nå, både på skøyter og på sykkel. Resultatet er egentlig det samme: det er særdeles lite forskjell i hvordan de 2 ulike materialer oppfører seg under praktisk bruk. Det er kun under helt spesielle forhold at det er mulig å merke noe forskjell i det hele tatt. Det som gjenstår er et (lite) fordel mht lukt (ull) og bedre slitestyrke (syntet). Det som virket som et interessant eksperiment har egentlig vist seg å være uten særlig relevans… Tviler om det kommer noen flere poster fra min side her.
 17. Det må da samtidig bety at ull blir tilsvarende kaldere når vannet fordamper igjen.
 18. For min del har det av praktiske årsaker vært en forutsetning å kunne frakte pulken i baksetene på bilen. Det setter en tydelig lengdebegrensning på pulken, da bredden i bilen er begrenset. For å få best mulig utnyttelse an plassen i pulken valgte jeg derfor å bygge min pulk med rett bakside.
 19. Siden de fleste tar all storfisk de får på kroken er det normalt størst sannsynlighet for storfisk på steder der det fiskes lite. Bilvei frem til hytte tilsier gjerne det motsatte.
 20. Til info: samme prosedyre fungerer på håndtakene på de fleste stavtyper også. Det gjør det også enkelt å korte ned stavene om man skulle ha behov for det.
 21. Foreløpig status: Jeg har nå brukt trøya 4 dager på ski på fjellet og hovedkonklusjon er at det er forbausende lite forskjell å merke mellom ull og syntet. Turene har vært på ski i -5 til - 10 oC, typisk mye oppover i starten, slik at jeg ble (litt) svett, en liten matpause på toppen, og mye nedover på slutten. Bekledning over trøya bestod av et mellomlag i ullfrotte og en tynn, men vindtett langrennsjakke. - undet turen oppover var det ingen forskjell å merke - under pausen, med kun undertrøye og dunjakke heller ingen merkbar forskjell, men ullsiden kjennes mer fuktig når jeg tar på den. Svettemerkene i mellomlagsplagget var helt symmetriske. - i nedoverbakken kunne ullsiden kjennes marginalt kaldere. - etter aktivitet kunne syntetsiden kjennes marginalt kaldere de første 15-20 minutter, etter hvert, når syntetsiden var tørket var det motsatt. Normalt skifter jeg imidlertid til tørr trøye etter aktivitet. - etter 4 dager trenger syntetsiden en vask (begynnende lukt), ullsiden hadde klart seg noen dager til Alt i alt vil jeg si at det ikke var vært forskjeller av avgjørende praktisk betydning under bruk så langt.
 22. Synd for deg, men lovende for min del.
 23. Den tanken har jeg allerede tenkt. Sydde en trøye for noen uker siden med litt tykkere ullfrotté i front og tynn merino/polyesterblanding i bak og ermer. Både med tanke på bruk med sekk, og bruk i fart (skøyter/sykkel). Fungerer bra hittil.
 24. Spennende tanke; skal ha det i bakhodet.
 25. Fun fact: HH trøya er over 25 år gammel, Devold ca 7 år. Begge har vært brukt mye og er ca like slitne / hullete nå.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy