Gå til innhold
 • Bli medlem

Þróndeimr

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  522
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  97

Þróndeimr vant dagen sist 16. desember 2017

Þróndeimr hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Þróndeimr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  British Columbia/Alberta, Canada

Nylige profilbesøk

5 039 profilvisninger
 1. Ny helikoptervideo fra 20mai viser lavastrømmene nå havet.
 2. Video fra de store lavastrømmene 19 mai. Lavastrømmene har delt seg i tre større elver, hvorav den raskeste bevegde seg ca 200m i timen. Man registrerer svært mange små jordskjelv, inflasjon og nye sprekkdannelser i området noe som tyder på at trykket fortsatt er høyt. Siste oppdatering 19 Mai kl 21.00 lokal tid: To lavastrømmer nærmer seg Highway 137 som ligger ved Stillehavet. De to strømmene er 650m og 750m fra veien og begge har en hastighet på ca 100m i timen. Fra hovedveien er det 200-300m til havet. Lavastrømmen nådde Stillehavet kl 13.00 søndag 20.05 norsk tid. Ter
 3. Ja, tomtene oppover langs riftsonen har blitt solgt billig da de ligger på områder som har blitt begravd i lavastrømmer før. Det pågående utbruddet er på mange måter svært likt det som skjedde i 1955, men flere utbrudd langs langs riften nordøst for Kilauea.
 4. Imponerende direktesending fra vulkanutbruddet på Hawaii. Så langt er det 22 sprekker og krater som kaster ut/har kastet ut lava og rundt 50 boliger har blitt ødelagt. I natt gikk vulkanen inn i en ny og forventet fase med mye varmere og tyntflytende lava som renner mye raskere enn det som har vært tilfelle fram til nå (utbruddet har vart i nesten 3 uker). Man forventer at lavaen når Stillehavet i løpet av dagen i dag og starter landbygging.
 5. Topptur til Trolltinden i Nesset for nest siste dagen av 2017. Utrolig bra føre og mye snø som ellers. Gjuratinden i Romsdalen
 6. Jeg er vel en som ser på det å måtte grave seg ned i snøen pga dårlig vær mer som en spennende utfordring enn en dårlig dag på tur!
 7. Kunne jo ha tørket vekk fukt og vann innimellom om jeg var klar over konsekvensen, evt brukt ansiktsmaske/balaklava. Temperaturen på returen lå på rundt -15c med vind på stiv til sterkt kuling bortsett fra ett par perioder hvor det stilnet til. Flere vindkast blåste oss overende så det er klart den effektive temperaturen var veldig lav. Vi hadde mye av denne vinden som motvind også.
 8. Islandske vulkaner Kraftige jordskjelv i Bárðarbunga i dag tidlig, henholdsvis 4,1 og 4,4 på Richters skala etterfulgt av hundrevis av mindre skjelv. Under en overflyvning over kalderaet for to dager siden observerte geologer damp som stiger ut av tre store hull is isbreen. Isbreen er 800 meter tykk her så den geotermiske energien som slippes ut under isbreen regnes som svært betydelig. Bilde tatt av Tómas Guðbjartsson Bilde tatt av Tómas Guðbjartsson
 9. Takk, det verste som kunne skje var at været ble så dårlig at vi måtte grave oss ned og ventet, det hadde vi hatt tid til da vi ikke skulle på jobb uansett de nærmeste dagene!
 10. Det er oss som gikk i rundt med hodelykt og jobbet rundt teltet. Ja, dette er bare første grad av frostskader som reparerer seg helt selv. Men får man slike frostskader flere ganger på samme sted skal det ikke mye til før at nerver tar skade som ikke kan repareres.
 11. Gammelbrua over elva Leira i Leirdalen Etter ei natt i bilen i Lom var det klart for tidlig start for tur med Vegar i Jotunheimen. Plan A var å gå oppover mot Galdhøpiggen fra Spiterstulen for så å ta oss sørover mot Tverråtinder og Bukkeholstinder. Men ett stort snøfall hadde stengt veien så vi tok sjansen å gå fra Raubergstulen, som var plan B, i stedet. Vi kom ikke langt opp i veien fra Galdesand før vi kjørte oss fast da det ikke var brøytet her heller. Endret planen, «Prøve oss mot Smørstabbtindene i stedet?» Så vi kjørte oppover Bøverdalen med håp om at veien var åpen opp til Krossbu. D
 12. Tidligere i uka gikk turen til Grøvelnebba i Sunndalen. Gikk fra Viromdalen en time før sola sto opp og rakk oss akkurat ned igjen idet mørket senket seg. 1400 høydemeter, litt over 12 km tur/retur. Fantastisk pudderføre under tregrensa og i østhellingen fra 1300m ned til 1100m. Ellers noe vindblåst. Og som ellers i fjellet denne vinteren, mye snø! Grøvelnebba ser grei ut å bestige herfra, men en krevende hammer gjør det værre enn det ser ut til. Vi gikk ei litt mindre krevende rute og besteg toppen vestfra. Vestruta opp med ca 80 høydemeter lett klyving.
 13. Ett bilde, 30 sekunder eksponering på f4,5 med ISO 1600. Kraftig opplyst i Lightroom etterpå hvor jeg måtte dele inn bildet i tre, opplysing av stjernehimmelen, ett annet for landskapet og ett for nordlyset. Dermed satte jeg de sammen i Phototshop hvor jeg brukte Historikkpenselverktøyet (History Brush) for å få fram det lyset jeg ønsket.
 14. Fra teltplassen på Sauen (2077m) i Jotunheimen denne uka. Fikk nordlys og stjerneklar himmel to netter på rad.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.