Jump to content

esw

Aktiv medlem
 • Posts

  636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

esw last won the day on December 21 2023

esw had the most liked content!

Reputation

1,561 Excellent

About esw

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, friluftsliv, fotografi, ølbrygging, fridykking, diy/myog
 • Location
  Straumen - Inderøy

Recent Profile Visitors

8,266 profile views
 1. Jeg har gode erfaringer med Klickfix systemet, se f.eks. her: https://www.thansen.no/search/?query=Klickfix
 2. Solgte nylig 3 ulike Tjøstheim stenger. Disse var ubrukte, med lapper og garantikort på. Fikk kr. 400-600 pr st. Alle ble kjøpt av folk som faktisk ville bruke dem. Det virker ikke som om det er noen som samler på disse.
 3. Anbefaler forresten å få deg en bøye som har plass til mobilen i en vanntett lomme eller boks. Fint som sikkerhet om det skjer noe, eller bare når du blir tatt av strømmen og må gå i land et annet sted enn der du startet.
 4. Kjenner ikke til den aktuelle drakten, men kan av generell erfaring si at det er viktig at drakten har god passform (og størrelse) ift din kropp. Du ønsker ikke at det kan være lommer med luft/vann i drakten, da dette både kan bli kaldt og gi uskikker oppdrift. Pakkene til Frivannsliv er generelt greie å starte med, men du vil etter hvert muligens ønske å oppgradere svømmeføtter og harpun. Om du ikke har gjort det allerede vil jeg sterkt anbefale kurs, og ikke starte på egenhånd, spesielt med tanke på risikomomenter med fridykking og riktig teknikk. Lykke til med en flott ny hobby!
 5. eVent er også laget av PFTE, som OP ønsker å unngå.
 6. Ville ha sjekket arbeidsklær. Tyngre, men gjerne mer slitesterke enn turklær.
 7. Har sett han «live» noen ganger, og hadde da sans for han. Bøkene hans derimot synes jeg har vært dørgende kjedelige.
 8. Mistenker at pollen i luften kan bli med ned når det regner. Pollen som råtner kan lukte ganske ille.
 9. Fantastisk tur dette. Og mai er en av de flotteste måneder å gjennomføre dette (kanskje sammen med september). Siden er er mer eller mindre faste etapper vil du etter hvert få en gjeng som du møter hver kveld på den lokale puben. Fant en gang en lommebok underveis på en etappe, som tilhørte en jeg kjente igjen. Kunne levere den tilbake til han på puben, faktisk før han hadde savnet den.
 10. Vi krysset sporet og gikk ut på isen på Femund.
 11. Vi stoppet opp da vi så bjørnen. Så fort den oppdaget oss løp den bort i full fart.
 12. Er nok ikke vanlig, men absolutt mulig. Jeg så bjørn der en gang. Det var i slutten av april (sen påske). Stedet var ca en mil sør for Røamunningen, i skråningen ned mot Femunden. Avstand var 100-150m, og bjørnen forsvant firt når den oppdaget oss.
 13. Har hatt et par påsketurer på Hardangervidda, men antall skutere har nok vært under 1 om dagen i snitt. Treffer derimot en god del folk på ski i begge retninger, slik at det kan gis beskjed til bemannede hytter om nødvendig, slik at man kan få hjelp ila. dagen om nødvendig. Ta med vindsekk og dunjakke/sovepose, slik at du eventuelt kan vente komfortabelt i noen timer om uhellet skulle være ute.
 14. Har bare vært der om sommeren,men ja, du er nok henvist til taxi eller privat skyss. Har fått haik nedover noen ganger, men det er lite trafikk, så en god del venting må nok påregnes.
 15. Da jeg lagde min egen pulksele brukte jeg også dobbelt med webbing, men jeg la den nederste slik at begge endene peker fremover, slik at lasten når du drar fremover bæres av webbingen, og ikke bare av sømmen rett bak D-ringen. Den er også spredd ut i en V-form, slik at alle de 3 endene på webbingen som peker fremover er sydd fast separat (kanskje lettere å forstå ved å se på bildet). Har ikke hatt noe problemer med denne ila 10 års bruk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy