esw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  234
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  9

esw last won the day on Mai 18

esw had the most liked content!

Om esw

 • Rang
  Reodor Felgen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Østlandet
 • Interests
  Fluefiske, friluftsliv, fotografi, ølbrygging, triathlon, fridykking.

Nylige profilbesøk

974 profilvisninger
 1. Hjelp og innspill til valg av stang

  Speedmaster er nok (noe) bedre til å kaste med. Beastmaster tåler MYE mer juling... Kastet min over en dyp bekk engang før jeg selv skulle hoppe over. Istendenfor at den traff bakken med buttenden, traf den bakken med tuppen først. Stanga overlevde først
 2. Allværsjakke - DIY

  Hetta er på og lufting under armene er på plass...
 3. Selebukse i Gore-tex

  Mener jeg betalte rundt €35 for 2 lange og 2 korte vannavvisende glidelås, ca. €30 for 2m goretex stoff, og ca. €20 for tape og diverse. Trykknapper og selene hadde jeg fra før. Fikk sendt det til familie i Nederland når jeg var der i jula, så slapp unna fortollingsgebyr og dyr porto.
 4. Allværsjakke - DIY

  Yepp. Og på grunn av fridykkerhobbien har jeg mange der krokene er rustet bort
 5. Allværsjakke - DIY

  Nytt prosjekt på gang: allværsjakke i Goretex. Min gamle Nørrona Trollveggen begynner å få ganske store områder med delaminering. Mønsteret på den nye jakken er i store trekk basert på denne, men med noen modifikasjoner mht lommer mm. Stoff og glidelåser fra Extremtextil.
 6. Pleier ikke å ha med drikkeflaske på sommerturer (ikke topptur), kun kopp som henger i skulderstropp på sekken. Drikker små mengder for hver bekk som passeres.
 7. DIY: Sytråden

  Dette blir vel ganske unuanserte påstander. Goretex består av PFTE (som i teflon), ikke PFOA eller PFAS. De farligste fluorstoffene ble vel brukt i impregneringen av ulike tekstiler, men er nå faet ut til fordel for DWR-impregnering (men som fortsatt inneholder fluor). Det gjelder såvidt jeg vet både goretex og dermizax. Les f.eks. https://www.patagonia.com/on/demandware.static/Sites-patagonia-us-Site/Library-Sites-PatagoniaShared/en_US/PDF-US/pfoa_and_flourochemicals.pdf
 8. 2-3 manns telt

  Gir bort mitt gamle 3-pers tunneltelt, se kjøp&salg.
 9. Droppet Camp Villmark i helgen og tok meg en sykkeltur isteden. Sikkert spart en del penger pa det
 10. Kjøpe sluker på nett

  Har kjøpt mye på Aliexpress. Svært billig og overraskende bra kvalitet på det meste. Kroker har ofte vært bedre enn på mye man kjøper her i landet. Sender stort sett gratis til Norge.
 11. Hvilke fotposer?

  Vanntette dunsokker i goretex er mulig, men du må nok antageligvis sy selv. Her er mine...
 12. Har ikke spesiell erfaring med silikonerte stoffer. ja, syr gjennom tapen på synlig side og fjerner alt etterpå.
 13. Har brukt maskeringstape. Syr bare rett gjennom tapen og river av etterpå. Det pleier å gå nokså lett etter perforeringen fra nåla.