Gå til innhold
 • Bli medlem

esw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  512
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

esw vant dagen sist 6. juni 2020

esw hadde mest likt innhold!

Om esw

 • Rang
  Reodor Felgen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, friluftsliv, fotografi, ølbrygging, triathlon, fridykking, myog
 • Sted
  Heggedal

Nylige profilbesøk

5 452 profilvisninger
 1. Ja, men kjøpt for en del år siden. Jeg tror den er av samme typen som denne: [Hidden Content] Det mørke stoffet som brukes til forsterkninger er litt kraftigere stretch-cordura. Har en turbukse i samme materialer, som har holdt seg ganske bra, til tross for at stoffet er ganske lett og tynn.
 2. En ting som jeg ville ha tatt med i vurderingen er holdbarheten. Her kommer nok solide fjellstøvler bedre ut enn «joggesko». Har i hvert fall hatt 1 episode der halve sålen på joggeskoa løsnet på tur .
 3. Holder på å sy en jakke i tynn Coolmax/softshell akkurat nå. Følg gjerne på: www.instagram.com/outdressed.no
 4. Er nokså usikker på kvaliteten av det som selges i Norge. Ville ha forsøkt å kjøpe fra Extremtextil, som selger kvalitetssoftshell fra bl.a. Schöller i flere varianter. Utfordringen er at de for tiden ikke sender til Norge pga endrede tollregler.
 5. Har hatt expedition stavene i en del år nå. Trinsene gikk i stykker fort og ble byttet til swix sine. Stavene har holdt seg bra. Har bevist at de er sterkere enn mine ribbein i hvert fall.
 6. Bomull/Etaproof er et fint materiale, men slitestyrken til rent bomull kan dessverre ikke måle seg med bomull/polyesterblandinger som f.eks. Fjellreven sin g1000. For min del er det forskjell mellom en bukse som varer 2-3 år i 200g/m etaproof vs ca 10 år for en bukse i g1000. Selv om jeg liker tanken med rene naturmaterialer tror jeg ikke miljøregnskapet går opp ift blandingsprodukter.
 7. De gode gamle selvoppblåsende underlag fra term-a-rest har det vært svært lite problemer med. Kjenner mange som har hatt slike i 15+ år.
 8. Må være min Haglöfs Alaska pakkerammesekk, opprinnelig fra ca 1975, kjøpt brukt av meg ca 1988. Den har vært en trofast følgesvenn på de fleste av mine fotturer i alle år. Har aldri klart å finne noe som er mer behagelig med litt tung last. Hoftebeltet ble spist av mus for ca 4 år siden. Da lagde jeg nytt hoftebelte til den. Et par år senere holdt også selve sekken å gå i oppløsning. Kjøpte nytt og moderne stoff fra Ripstopbytheroll og sydde ny sekk. Nå er det bare rammen og skulderstroppene som er original. Til gjengjeld har jeg nå en vanntett sekk som veier ca 800g mindre enn origi
 9. Glidelås har jeg kjøpt for ca kr 500 fra Kina. Kjøpte også ferdige mansjetter til ermer og hals. Tenker meg påsydde sokker i samme stoff som drakta.
 10. Var der for noen uker siden. De har mye tynt 2-lags membranstoff av ukjent kvalitet som selges som «goretex». Fant også noe 3-lags stoff. La membranen under mikroskopet, og det virker ikke som det er goretex (mikroporøst). Ser mer ut som hydrofil membran tilsvarende Dermizax e.l. Vurderer å sy tørrdrakt til padling ut av det. Uansett er kr 50 pr meter billig.
 11. Skulle legge inn en ny bestilling hos Extremtextil.de, men får melding om at de for tiden ikke leverer til Norge pga tollreglene. Det Er skuffende for oss som driver å lager vårt eget utstyr.
 12. Takk, det var kanskje en viktig presisering som jeg ikke var klar over. Den jeg bruker er i hvert fall trygg: [Hidden Content]
 13. Jeg sydde egen pulksele og løste det på denne måten. Et stykke bånd i en V form, med «beinene» pekende fremover som tar mesteparten av lasten når man drar, samt et bånd utenpå som skal ivareta «dytt» når pulken presser på bakfra:
 14. Danish oil herder og skal være godkjent for kontakt med matvarer.
 15. Buksa er laget i Goretex stoff fra Extremtextil.de. Mønsteret har jeg laget selv. Du kan lese mer om den i denne tråden:
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.