Gå til innhold
 • Bli medlem

esw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  489
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

esw vant dagen sist 6. juni

esw hadde mest likt innhold!

Om esw

 • Rang
  Reodor Felgen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, friluftsliv, fotografi, ølbrygging, triathlon, fridykking, myog
 • Sted
  Heggedal

Nylige profilbesøk

5 142 profilvisninger
 1. Har brukt Lungpluss i mange år på skiturer, når temperaturen er under 7-10 minus. Godt fornøyd med den. Varmer opp luften og gir i tillegg litt økt fuktighet.
 2. Husk også å trene på å sette opp telt i sterk vind, med hansker på. Det kan redde liv.
 3. Det kan nok hende du/hun er nødt til å korte ned en bukse som sitter bra ellers. Noen ganger kan det være enklere å ta overflødig lengde rett under kneet, isf nederst på buksa. Da kan man slippe å korte ned eventuelle glidelås samt legge opp på nytt. Om man har lit erfaring med symaskin går det faktisk an å sy en passende bukse fra scratch også. Kan være mye penger å spare😎
 4. Sjekk på sidene til diypackraft.com. Her finner du både ideer, skisser og mulighet for å kjøpe materialer.
 5. Har ikke personlig erfaring med turklær i lin. Kan imidlertid tenke med at det har noen egenskaper som ikke er helt optimale for turtøy i vårt klima. Det er jo som regel ikke så tettvevd, kanskje på grunn at det krymper mye etter vask. Det absorberer også lett vann og det er vel derfor det gjerne blir brukt til sengetøy og til og med håndkle. Litt usikker hvor slitesterkt det er ift bomull.
 6. Både tettvevd bomull (som gjerne kan settes inn med grønlandswax eller lignende) etter tettvevd ull, som vadmel, boiled wool har blitt brukt til dette formålet i tiden før kunstfibrene.
 7. Skulderstroppene og hoftebeltet er fra en 80-talls utgave av originalsekken, men måten skulderstroppene er festet til rammen har blitt modifisert.
 8. Mine erfaringer med vadebukse i gtx tilsier at det er pusteegenskapene som «kollapser», når ytterstoffet blir gjennomvåt, ikke at membranen slipper inn vann.
 9. Erfaringsmessig er det sjeldent et problem at buksa ikke er vanntett lengre, men heller et problem at kroppen produserer mer fukt enn buksa klarer å transportere ut. Impregnering kan hjelpe noe, da tørt ytterstoff slipper ut mer damp enn våt (som er så å si damptett). Har erfart dette klart med en vadebukse i goretex, der jeg blir klissvåt av å gå i en time i regnvær, men kan stå å fiske timesvis med vann opp til skrittet uten å bli våt.
 10. Svar fra Hilleberg: I dagsläget levererar vi inte till Norge direkt och specialprodukter som Fabric Kit säljer vi inte via återförsäljare. Om du vill beställa kan vi hjälpa dig men då kommer frakt tull och moms bli dyrare än själva kittet. Kitten kostar 240 Sek och vi kommer ta samma pris i NOK. Frakt och tullhantering kommer att kosta 475 kr. Norska tullen kommer lägga till en tullhanteringsavgift som jag tror är på ca 300 NOK samt Norsk moms. Är det något specifikt du ska sy så tycker jag att det kanske är klokare att du beställer fr
 11. Syklet Rallarveien i går. Fortsatt noe mygg igjen, men ikke spesielt plagsomt
 12. Interessant, men finner ingenting om hvordan man faktisk bestiller dette.
 13. Koronasituasjonen har satt turplanene litt på vent de siste måneder, men det har blitt noen hytteturer, samt fottur i Finnemarka. Imidlertid har vi nå solgt vårt hus og flytter snart til noe som er vesentlig mindre. Planen er å gjennoppta turlivet fra juli.
 14. Ramsløk er utrolig godt... i starten. Gleder med hver sesong, men går dessverre veldig fort lei av smaken. Etter 5-6 måltider kan jeg ikke fordra den lengre og må vente igjen til neste sesong. Har ikke det samme med hvitløk, vårløk osv. Flere som erfarer det?
 15. Ut fra diskusjonene som har vært mellom SLF og veimyndighetene er heller ikke det tilfellet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.