Gå til innhold

esw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  343
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

esw vant dagen sist Juli 30

esw hadde mest likt innhold!

1 følger

Om esw

 • Rang
  Reodor Felgen

Nylige profilbesøk

2 182 profilvisninger
 1. Nei, vi gikk inn fra endepunktet siste dagen på Vesterålen og gikk over Vetten/Veten og traff gjengen like ved leirplassen. Etter å ha sett turen over Hardangervidda med 600 deltakere var jeg ikke spesielt lysten på å være med på hele. Med når henvendelsen fra NRK kom, og vi var i nærheten, ble dette kompromisset.
 2. Var på tur med Monsen i Vesterålen og snakket litt om selvlaget turutstyr/-bekledning på NRK (starter på ca 55 min): https://tv.nrk.no/serie/monsen-minutt-for-minutt/ENRK02072918/29-07-2018
 3. esw

  Huggtabell 2018

  Er vel mest relevant for sjøfiske. Fullmåne/nymåne betyr større tidevannsforskjeller og dermed sterkere strømning mellom flo og fjære, som kan være gunstig for fisket. Ser ikke relevans for innlandsfiske.
 4. Har hatt min første ally i 17 år. Har padlet mest i vann og på sjøen. Til slutt var det saltvannet som tok knekken på alu-stengene. Ved bruk i elv er det nok duken som får hardest medfart, men jeg har vært imponert over hvor holdbart det er. Har forresten en løs duk til 16,5 foter av nyere type som er brukt 1 langhelg. Ligger til salgs til halv pris om du skulle være interessert.
 5. esw

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Har prøvd det meste, men ingen myggmiddel er særlig effektivt mot knotten. Det som kan hjelpe noe er en fet krem som danner et lite fethinne på huden. Ellers gjelder det som beskrevet før å dekke seg til mest mulig. Det skat ikke så mye til ift knotten og f.eks. En bøff, som myggen stikker rett gjennom, er tilstrekkelig bariere mot knott.
 6. esw

  Ny forskning - estimering av kalorier på tur

  Er nok fult mulig å komme opp i samme energiforbruk som TdF ryttere. Husk at disse i snitt veier rundt 60kg og at en «lang» etappe varer rundt 5 timer. Med sekk veier jeg fort det dobbelte og en lang dagsmarsj på f.eks 30 km kan bli på 8-10 timer. Enig i at det er vanskelig å ta til seg så mye næring ila en dag. Heldigvis ligger turtempo som regel såpass lavt at det blir mye fettforbrenning og fett har de fleste av oss tilstrekkelig lager av.
 7. esw

  Lett enmannstelt

  Emorsomt å se disse retrodesignene. Husker hvor glade vi var når tunnel- og kuppelteltene inntok markedet
 8. Pleier å ha med 1 haspelstang og 1-2 fluestenger, vadere/vadestøvler og speilrefleks. Havner rundt 20 kilo på solotur da, pluss ca 1kg mat/drikkevarer pr dag. På lengre turer blir speilrefleksen og bensinbrenner hjemme (lager kun mat på bål) og byttes vadebukse og vadesko ut med hoftevadere + lette joggingsko. Sparer ca 4kg på det, slik at jeg holder vekten under 30kg i starten på 14 dagers tur.
 9. esw

  Lørdag er strandryddedagen

  I NRK programmet Planet Plast undersøkte de opprinnelsen av plasten som hadde skyllet i land på en øy på vestlandet. En nokså betydelig andel (mener det ble sagt 80%) kom fra Norge... Dette viser nok at vi ikke bare kan skylde på andre her. Internationalt arbeid må også til, men vi må ikke tro at vi er uten synder heller.
 10. esw

  Selebukse i Gore-tex

  Etter å ha brukt buksen en stund har jeg innsett at det er lurt med 2-veis og jeg har nå modifisert glidelåsen ved å sette inn en ekstra deler. Takk for innspillet!
 11. esw

  Packraft flytevest (sub 200g)

  Anslår at volumet er mellom 6 og 7 liter, dvs 60-70N oppdrift. Har ikke testet i badekaret foreløpig
 12. Har hatt begge deler i ca 2 år nå. Ikke tvil om at Brynjen har holdt seg mye bedre. Aclima sin har i hvert fall blitt en størrelse mindre og kjennes nesten som tovet ut. Har også blitt flere mindre hull i den. Brynjen ser ut som da den ble kjøpt.
 13. Laget meg lettvekt flytevest til padling i min nylagede DIYpackraft. Laget av samme 210D tpu nylon som raften. Laget prototype med dampsperreplast og tape først. Der stroppene er festet er det forsterket med 1000D 2-sidig tpu. Vesten er laget etter samme prinsipp som sitteputen til DIYpackraft (se hjemmeside). Har lagt ut mer om prosessen på min insra: @eswetssyr 9C9E0F25-A99C-462A-B0BB-04A30F6B4057.mov
 14. esw

  Ally montering

  Synes det ser ganske greit ut. Matta kunne ha vært rettere, men det fikser du neste gang du setter den sammen. Ingen problem å bruke den som den er nå.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.