Jump to content

esw

Aktiv medlem
 • Posts

  562
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

esw last won the day on March 7

esw had the most liked content!

About esw

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, friluftsliv, fotografi, ølbrygging, fridykking, diy/myog
 • Location
  Tranby

Recent Profile Visitors

6,370 profile views

esw's Achievements

 1. Hva skal du egentlig med håv da?😂
 2. Selve gassprisen er vel uansett en brøkdel av det du betaler for boksen, så med mindre produsentene utnytter situasjonen med å sette opp marginene sine vil du nok neppe merke noe vesentlig forskjell.
 3. Rensing av overflaten på limen på fellene gjør ofte underverk, ikke sikkert at det er nødvendig med ny lim med det første.
 4. Min erfaring med piggsko samt piggdekk på sykkel er at de gir bra grep på glatte stein, opp til et visst punkt. Etter det mister de plutselig grep, gummien mister kontakt med underlaget, og man sklir bare på piggene. Når det skjer er ofte litt utforutsigbar, men når det skjer oppleves det som ganske skummelt. Bruker derfor bare pigg når det er såpass isete at fordelen overgår ulempene.
 5. Tykkelse på nål henger normalt sammen med tykkelse på stoffet du syr og tykkelse på tråden. Til å sy i tynt syntetisk teltduk, med «vanlig» polyestertråd ville jeg ha brukt 80 nål (bruk ny skarp nål, universal eller microtex). Ingen grunn til å lage større hull enn det.
 6. Det kan sikkert stemme, men siden du var opptatt av kort kjørevei tenkte jeg en advarsel om østvidda var på sin plass.
 7. Lite snø på Østvidda nå. Hadde planlagt tur fra Solheimstuen forrige uke, men der var det lite snø, og isete og hardt.
 8. Har teltet i parken utenfor Norsk Jernbanemuseum i Hamar da jeg skulle rekke tidlig buss til Birkebeinerrennet. Usikker om det var lov, men greit sted å slå opp telt, med parkering like ved. [Hidden Content]
 9. Både Hilleberg og Helsport har slitt med dette en periode, etter en dårlig leveranse fra stangprodusenten. Jeg fikk i hvert fall sendt gratis nye strikk fra Hilleberg når jeg meldte fra. Det kan midlertidig fungere å korte ned strikken, men før eller siden må du nok bytte.
 10. Fikk en 3-4cm rift i overgang mellom bunn og tube etter et møte med et stykke armeringsjern som stakk opp. Fikk greit lappet det midlertidig med tape på turen. Fikset det ordentlig med stripe TPU-stoff når jeg kom hjem.
 11. Grå farge er enten små «hår» av litt oppskrapt såle, eller dårlig kontakt mellom glider og sålen. Google gjerne «Leonid Kuzmin», som er en russer som mener (les: har forsket på) at hele konseptet med glider er tull og at en heller skal gå på ren, glattskrapt plastsåle.
 12. Det er nok en langvarig mythe skapt av smøringsindustrien. HDPE materialet i sålen er nokså inert og har ingen evne til uttørking.
 13. Det går også an å sende dem et konkret spørsmål. Min erfaring er at de som driver denne typer butikker (f.eks. Extremtextil, Ripstopontheroll osv) er folk som er genuint interessert i produktene de selger, og gjerne kan komme med gode råd.
 14. Kjenner ikke den spesifikke jakken, men regner med at du kan finne god stoff til formålet her: [Hidden Content]. De har også mulighet å bestille vareprøver. Tror at det kan være vanskelig å finne slikt stoff i Norge. NB: Det vil påløpe fortollingskostnader + mva.
 15. Mine erfaringer hittil tilsier at forskjellene er neglisjerbare. Dette var 2 trøyer i ca. samme tykkelse/stoffvekt. Vil nesten tro at forskjell i tykkelse og netting/ikke netting kan gi større variasjon enn materialvalg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy