Gå til innhold

esw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  294
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

esw vant dagen sist Juni 4 2017

esw hadde mest likt innhold!

Om esw

 • Rang
  Reodor Felgen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Heggedal
 • Interests
  Fluefiske, friluftsliv, fotografi, ølbrygging, triathlon, fridykking.

Nylige profilbesøk

1 454 profilvisninger
 1. Vindretning i finnmark ved godt fiske

  Nordavær gir etter min erfaring dårlig fiske i Finnmark også. Hadde bl.a. en tur til Stabburselva der det ble nordavind og 5 dager på rad med fiske fra morgen til kveld uten et eneste napp. Når vinden endelig snudde ble det bra med fangst igjen. Har hatt noe tilsvarende på Laksefjordvidda også, men da fikk vi i hvert fall en og annen småfisk. Har generelt en formening om at fisken i nord ikke anstrenger seg for å finne mat nå det er lite mat å finne, men heller venter til det blir lett tilgang til mat igjen. Det er vel også grunnen til at man kan få noen ekstreme fangster når bettet virkelig slår til.
 2. Har begge typer og kan bekrefte at de fra Ali er tynnere og bøyes lettere. Synes allikevel at de fungerer fint under de fleste forhold. Mht fastfrysing bruker jeg følgende triks: ikke dytt pluggen helt ned i snøen, men la det stikke opp 1-2cm. Når pluggen skal ut banker/tramper du den først helt ned, slik at den løsner fra snøen, så drar du den lett ut.
 3. Vadesko som funker som tursko?

  Aldri fått noen gnagsår med vanlige tursokker + neoprensokker, selv ikke på fisketur i NZ med mye "våt vading".
 4. Vadesko som funker som tursko?

  Har brukt mine Simms L2 vadesko (aquastealth gummisåle) kombinert med neoprensokker på denne måte noen ganger. Har fungert ganske OK, men sålen sliter forholdsvis fort, sammenlignet med fjellstøvler.
 5. "Proffene" går på rubbede ski under slike forhold. Fjern festevoksen og bruk #100-#150 sandpapir i festesonen. Pleier å fungerer på 0-føre og noen grader på pluss side. Når gradestokken kryper under 0-grader er rubb imidlertid ganske håpløst.
 6. Sette opp telt ute på isen?

  Har brukt hånddrill og 15 cm spiker. Husk imidlertid at du trenger godt med liggeunderlag, da is leder varmen bort i mye større grad enn snøen.
 7. Selebukse i Gore-tex

  Strykejern 2 stjerner (ull) pleier å være det som skal til. Prøv gjerne tapen på noe annet stoff først. Prøv også varmen du har tenkt å brukke på et ikke-kritisk sted på plagget (innsiden av en lomme e.l. for å se at stoffen tåler det. Det har imidlertid alltid gått bra for meg. Husk å presse tapen mens det kjøler ned, slik at den fester seg godt. Bruk en klut e.l. slik at du ikke brenner deg.
 8. Truger

  Har Tubbs truger av en annen modell, med med samme festesystem til skoen, som jeg HATER. Nesten umulig å feste uten å måtte ta av deg hanskene og har en tendens til å løsne når du minst ønsker det. Ville aldri ha kjøpt samme modell igjen, selv om trugene ellers er ganske bra.
 9. Lake District National Park

  Har gått Wainwrights Coast to Coast rute, som starter i Lake district og går widere gjennom Yorkshire Dales og North York Moors. Den har rykte på seg å våre en av de fineste langdistanserutene i Storbrittania. Turen kan absolutt anbefales. Om du ønsker høy luksusfaktor kan du til og med få bagasjetransport. Sjarmen med å gå en slik rute er i mine øyne at det er mer eller mindre faste dagsetapper, og at du ofte møter de samme folkene dag etter dag, både underveis og på kvelden i puben.
 10. Røverkjøp og gode tilbud

  Tronfjell, ikke Reinsfjell...
 11. Reparere rift i telt - tips?

  Legge er nytt stykke duk bak. Sy fast på begge sider av riften + siksak over riften. Forsegl med silnet eller lignende.
 12. Skikkelig varm ulltrøye

  Begynner å bli fristet til å klippe opp 2 undertrøyer på langs, 1 i ull og 1 i polypropylen og sy de sammen, slik at venstre delen er ull og høyre poly (eller omvendt). Da kan man virkelig sammenligne dette under ulike forhold, og ikke bare synse...
 13. Thermarest NeoAir Trekker - lekkasje?

  Såpevann er tingen hvis du smal finne små lekkasjer.
 14. Jepp. sjekk eventuelt diverse instrukser på youtube om å korte inn glidelås, f.eks. denne
 15. Hvis buksa di ser slikt ut nederst som på vedlagt bilde, vil du kunne korte inn uten at du mister muligheten for å åpne nedenfra....
×