Gå til innhold

graham

Moderator
 • Innholdsteller

  1 939
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

graham vant dagen sist September 15 2016

graham hadde mest likt innhold!

1 følger

Om graham

 • Rang
  Ei saa peittää

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

6 395 profilvisninger
 1. Jeg tillot meg akkurat å knegge litt høylytt i sofaen
 2. Evt korte ned distansen enda litt mer og gå fra Kongensvoll til området rundt Reinheim, telte der med påfølgende tur på Snøhetta og gå samme vegen tilbake.. Da forsvinner kanskje litt dette med rundtur da, menmen. Evt evt gå fra Kongsvoll og telte ved Reinheim, bære med seg storsekken opp til krysset Snøhetta/Snøheim, gå toppen, gå ned på flatene mot Snøheim og telte, stikke innom Snøheim for noe leskedrikk før man busser til Hjerkinn
 3. Nja går jo an å ta en rundtur fra Kongsvoll også. Enten gå mot Reinheim og så mot Lønset eller rundt vestom for Snøhetta til Snøheim, for begge deler er det jo greit å gå via Snøhetta. Eller bare finne sin egen rute utenom stinettet. Starter man fra Snøheim så starter man mer innpå fjellet synes jeg. Begge deler funker jo finfint.
 4. Jeg kan jo synse litt? Tenkte du gå med full oppakning eller ta inn hos DNT? Forskjellen er vel bare hva man gidder bære med seg ut i fra de to rutene jeg tenkte på umiddelbart. 1. Tog til Hjerkinn - Buss til Snøheim - Snøhetta - Åmotdalshytta - Dindalshytta - Taxi eller buss fra Lønset til Oppdal og tog hjem. Regionsbussen gjennom Sunndalen til Oppdal brukte i hvert fall å korrespondere med togene. (Alternativ til alternativ 1. er at man fra Åmotdalshytta går via Loennechenbua til Gjøra og busser til Oppdal derifra) 2. Tog til Hjerkinn - Buss til Snøheim - Snøhetta - Åmotsdalshytta - tilbake til Snøheim via Langvatnet og stien på vestsiden av Snøhetta - buss til Hjerkinn og tog hjem Tar man inn på Åmotdalshytta eller slår opp nylonslottet i nærheten og har en dag ekstra å rutte med så vil jeg anbefale dagstur til Storskrymten 1985. Flott topp som er grensefjell til tre fylker, høyeste topp i Trøndelag og Oppdal kommune, samt nest høyeste topp i Møre- og Romsdal og dermed høyeste topp i Sunndal kommune. Helt alene blir du nok ikke, men etter strekket Snøheim - Snøhetta så er det ikke plagsomt mye folk Et altnernativ kan være å ta ekspressbussen fra Oslo til Stryn, hoppe av på Grotli og ta en rundtur i Tafjordsfjella.
 5. Jeg stemte vinter til vår.. på skiturer i varmen med stabil vårsnø, sola som går ned sent og kystnære og lavereliggende fotturer. Men så kom jeg på seinhøstene hvor man går på frosne myrer og vasser i nysnø på høyfjellet. Og tidligvinteren med korte dager, fantastisk blåtime, man lurer på om snøen har satt seg eller om man må vasse til livet i laussnø, men pulkføre er det åkke som. Vår til sommer derimot.. det betyr alt for mye mygg, alt for varme dager hvis det ikke høljer ned og alt for mange bobiler etter veiene. Helgeturer blir det, men ferie på denne tiden er utenfor min forståelse. Nei, jeg velger meg april, siden april er den nye mai. Men mai leverer fortsatt. Fra skitur i indre Sogn i går til kystnære fjell i dag og litt utover uken. Kveldens leir er vegnær og radig rigget.
 6. Klarer du deg med 60cx så ville jeg supplert med en Garmin Inreach Mini for det billigste alternativet av Inreach til å sende/motta meldinger. Jeg har både 60csx og 64s, de har begge elektronisk kompass noe jeg bruker aktivt for å ta ut kurser i terrenget og gå etter disse. Kompasset på 64s er noe forbedret enn 60csx da det har treveis vippekompensasjon kontra 60csx som har toveis. Tanken min var å ha 64s i en brystholder så jeg slapp å holde den når jeg går med skistaver, men det fikk jeg ikke til å funke godt nok, det må fortsatt vippes litt for å stabilisere kompassnåla, så jeg kunne godt ha klart meg med 60csx. 60csx får man kjøpt billig på finn.no, dvs til godt under tusenlappen, mens 64s blir en god del dyrere. Begge gjør jobben med de funksjonene jeg vil ha utmerket. Og så er vel batterilevetiden på 60csx noe bedre.
 7. Trollstigen er jo flott, men turistsenteret der ble .. noe oversosialt for min del. Jeg vil anbefale en tur opp på Litlefjellet når dere kommer ned mot Åndalsnes. Det blir en liten avstikker opp i Venjedalen. Turen opp anslås til en liten halvtime og det må da være en av de mer spektakulære utsiktene man får for en så kjapp tur. Utsikt rett over mot Trollveggen og innover Romsdalen. https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/nordvest/listings-northwest/litlefjellet-(790-m-o-h-)/13782/
 8. Flott teltlektyre! Det høres ut som føret står i grei kontrast til det vi hadde ned fra Golvertinden i fjor vår.
 9. Eagle Products Hot Pan https://www.xxl.no/eagle-products-stekepanne-hot-pan-gra/p/1043965_1_style
 10. Jeg er alt annet enn lokalkjent, men tok en titt av nysgjerrighet. Kan Blådalshytta ved Svartavatnet (aka Grøneviksvatnet) på nordvestsiden til Blådalsvatnet være aktuell? http://skl.as/nyhetsartikkel/bladalshytta-opna
 11. Jau, da begynte tråden å vikle seg inn i §8 i retningslinjene våre, så jeg måtte frem med saksa og klippe litt. Vi rykker litt tilbake i diskusjonen og så prøver vi igjen. Edit: Jeg forventer at brukere setter seg inn i retningslinjene våre. Paragraf 8 er nevnt, paragraf 9 er også relevant.
 12. Jau, se på skiløypa som går opp langt Ya forbi Svartsjøen og mot Grøntjørnan. Løypa går til nasjonalparkgrensa sånn ca. Området er vel pulkvennlig så lenge snøforholdene er der for slikt. Det er ca seks åpne buer mer eller mindre i retning Øyungen derifra, greit å ta med i turplanleggingen mtp uforutsette situasjoner eller bare litt luksus i fjellet.
 13. Hva med å ta bussen opp på Hemsedalsfjellet og gå T-merket rute fra Breistølen til Finse og tog hjem derfra? Passerer ymse turistforeningshytter og burde være mulig på en liten uke, selvfølgelig avhengig av gangfart og form. Og så går det muligens no rutebusser over Hol - Aurland som man kan notere ned rutetidene på hvis man plutselig ser for seg å korte ned turen underveis.
 14. Ja, merket det godt først nå i sommer, dvs rundtom 50 døgn
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.