Gå til innhold

graham

Moderator
 • Innholdsteller

  460
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

graham vant dagen sist September 15 2016

graham hadde mest likt innhold!

1 følger

Om graham

 • Rang
  Ei saa peittää

Nylige profilbesøk

4 997 profilvisninger
 1. graham

  Ny primus

  Iiik, har jeg en jentebrenner?!
 2. graham

  Hvordan får dere teltet tørt?

  Såå det koker ned til A) Plukk ned innerteltet hvis man har helse og kropp til det.. B ) Kjør på med brenner i innertelt. Tak og vegg tørker fort, gulvet tar litt mer tid. Ta med en klut for å få fortgang på gulvet? C ) Vær kreativ, legg ting du vil ha tørre i/på pakkposer, ta med et ekstra lite tøyseunderlag til å ha ting på eller skaff dere et tynt heldekkende underlag til innerteltet. En kombinasjon av alternativ B og C er også en mulighet.
 3. graham

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Hva med et Hilleberg Nallo 3 GT? Jeg har tomannsutgaven og er storfornøyd. Definert som helårstelt, lett å slå opp i sterk vind med riktig metode, står fjellstøtt i sterk vind og er forholdsvis lett til sin kategori telt å være. Ikke spesielt billig, jeg fikk vel mitt til rundtom 6000 på tilbud. Efter sigende er det alltid et Hilleberg Nallo GT i enden av regnbuen..
 4. Fant du noen teltplasser? Ok oppe i Venjedalen fra vatnet og innover, samt på flatene langs vegen når man har kjørt opp og litt forbi Trollstigen.
 5. Hvis dere sikter dere inn på Friisvegen mellom Ringebu og Atna og gidder kjøre helt dit så er det flust av vegnære teltplasser oppe på fjellplatået.
 6. Området rundt Syndin sør for Vangsmjøsa er fullt av stølsveger man kan kjøre og finne campingplasser. Sanddalen opp fra Leine i Vang i Valdres kan man kjøre helt opp. Slettefjellveien er en slags snarveg mellom Vangsmjøsa og Beitostølen med gode muligheter for å finne en rolig vegnær teltplass.
 7. graham

  Telting nær Eidsvoll sentrum?

  Som totalt ukjent i teigen, men med bil, så ville jeg ha kjørt opp Rynestjenn og sjekka forholda der.. 40 kron å betale med no smsløsning ser det ut til.
 8. graham

  Tips til telttur på Tustna

  Ikke selve Tustna, men naboøya Stabblandet er jo så godt som.. Hvis dere er komfortabel med å bære oppakingen 285 relativt bratte høydemeter, så er utkikkspunktet på tur opp til Innerbergsalen en nydelig teltplass med plass til 2-3 telt. Jeg fikk den på todo-lista da jeg gikk opp til toppen i fjor. Om det er vann i bekken som er tegnet inn ikke langt fra vites ikke. En tur til toppen anbefales. Stistarten er skiltet fra vegen, litt vag hukommelse om skiltet var lett å se eller ei. Parkering (kartfunksjon oppe til høyre): https://peakbook.org/peakbook-element/52134/Innerbergsalen+p-lomme.html Utkikkspunkt: https://peakbook.org/peakbook-element/52136/Innerbergsalen+utsiktspunkt.html En ok turrapport til toppen med kart: https://peakbook.org/tour/191439/Kommunetoppen+i+Aure+-+Innerbergsalen.html Et par egenproduserte bilder: Fra toppen Teltplass Utsikt fra teltplass
 9. graham

  Storskrymten, 1 985 moh

  Jeg parkerte ved Skamsdalsætrin i Skamsdalen, kjører opp fra Lesja. Teltet så ved de små vatnene ved Telranden rett sør for toppen. Alternativt kan man telte i området ved DNT Åmotdalshytta. Kan gå hit fra Åmotsdalen eller ta turistbussen inn til Snøheim fra Hjerkinn. Toget stopper jo på Hjerkinn, for de som ikke driver med bil.
 10. Hilleberg har veldig gode instruksjonsvideoer på Youtube etter mitt syn. Her er en av de, hvor de demonstrerer oppsett på snø, inkludert bruk av snøanker. Helsport selger snøplugger på 50 cm. Hilleberg klarer seg med 31 cm, men der får man disse midtveis bardunfestene med klips ferdigmontert til litt over dobbel pris kontra Helsport.
 11. graham

  Monsen på tur, minutt for minutt

  I Norge-serien til Nordeca som selges nå for tiden så er det topografisk kart også på svensk side. Så hvis utsnittet på det norske passer på svenskturen så trenger man ikke kjøpe svenske fjellkart. Om det er det samme for finskegrensa det vet jeg ikke.
 12. graham

  Topptur Ruten i Hemne kommune

  Jeg har vært på Ruten i såppass akutt sidelengs regn at jeg savnet alpinbrillene når det svei i øyene. Og i strålande solskinn. Begge deler har definitivt sin verdi, men jeg anbefaler å dra opp for utsikten en gang.
 13. graham

  Turtips sør i Nordland/nord i Trøndelag

  Skulle til å foreslå Gåsvasshytta på inatur.no, men den var greit utleid fremover.. Bustadmoen ved Nedre Fiplingvatn også på inatur ser mer ledig ut.. Ved Namskroken har man Namskrokhytta å leie, ellers er det fint å telte og fiske ved Mattisflya like ved. Sist jeg var der for snaue 10 år siden lå det ute ved som fjelltjenesten hadde ordnet med.. Hvis man kjører Steinfjellvegen som går mellom Namsskogan og Røyrvik kan man ta inn til venstre på Gamle Steinfjellvegen rett før Steinfjelltunellen. Over der kan man campe og fiske vegnært. Kjører man et stykke lengre og inn i Sverige og på Stekenjokkvegen kan man gå relativt kort inn og telte ved vatnene som er innfallsporter til Børgefjell fra svensk side. Aktuelle vatn er Sipmekvatna, Jetnamsvatnet og Ranseren. Fra Steinkjer kan man kjøre inn og gå til DNT Setertjønnhytta, titte på røysen som markerer Norges midtpunkt og muligens fiske i Skjækervatnet (er fisk, men stort vatn å kaste med stang i kanskje). En mil inn dit på klopper hele vegen. Videre på DNT er Fjellhov en kortreist perle sørvest for Levanger (aner ikke fiskestatus i vatnet) og Branokhytta litt sørøst for Levanger ligger også enkelt til med en fiskbar elv i bakgården.
 14. graham

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Fjernet en aldri så liten avsporing på tråden. "Tenk, trykk, tal" - hold en saklig og ikke støtende tone så blir alt så mye bedre.
 15. graham

  Nordmøre og telt.

  Angående Litlefjellet så er det et stort flatt område i sørenden av Venjedalsvatnet hvor det er fint å telte, men man er som oftest ikke alene der... 100-200 meter å gå. Man finner andre teltplasser oppover dalen hvis man er litt mindre kritisk. Mulig man får opp et telt på Litlefjellet, det skal jeg ikke si for sikkert, men det er i hvert fall flatt nok til å slenge ut et liggeunderlag og en sovepose en godværsnatt. Bjørndalsvatnet rett nord for Kvannfjellet ikke langt fra Elnesvågen er fint å telte ved. Man får kjørt via Syltesetra helt inn så man går rett sør mot vatnet. Der kan man både fiske og gå tur opp på Kvannfjellet. Er vel en 200 høydemeter opp til vatnet. Alternativ rute er å følge stien med skiltet start til Kvannfjellet (skilt nr 2, kjør forbi det første) og gå ned til vatnet når man kommer til eggen opp til fjellet. Et par ekstra høydemeter, men god sti å følge til eggen. Stien rett opp til vatnet har jeg ikke prøvd. Langvatnet, hvor man tar av ved Hoem mellom Torvikbukt og Angvika og kjører inn til Kinna og utfartsparkering der. Følger bare høgspentledningen opp til vatnet. Ok teltplass midt på vestsida. 200 høydemeter opp til vatnet ca der og. Der og kan man fiske evt ta en kort utflukt til Høglinebba for litt fjordutsikt. Vil du prøve å telte på snaufjellet kan man kjøre bratt sikksakkveg opp fra Brue mot Store Sandgrovvatnet litt nord for Bjorli. Der finner man masse fine teltplasser akkurat så langt fra vegen som man vil. Fine topper i området å gå på, evt så kan man kjøre til enden av vegen og rusle ut mot Mardalsfossen og skue ut over Eikesdalen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.