Gå til innhold

graham

Moderator
 • Innholdsteller

  446
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

graham vant dagen sist September 15 2016

graham hadde mest likt innhold!

1 følger

Om graham

 • Rang
  Ei saa peittää

Nylige profilbesøk

4 575 profilvisninger
 1. graham

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Fjernet en aldri så liten avsporing på tråden. "Tenk, trykk, tal" - hold en saklig og ikke støtende tone så blir alt så mye bedre.
 2. graham

  Nordmøre og telt.

  Angående Litlefjellet så er det et stort flatt område i sørenden av Venjedalsvatnet hvor det er fint å telte, men man er som oftest ikke alene der... 100-200 meter å gå. Man finner andre teltplasser oppover dalen hvis man er litt mindre kritisk. Mulig man får opp et telt på Litlefjellet, det skal jeg ikke si for sikkert, men det er i hvert fall flatt nok til å slenge ut et liggeunderlag og en sovepose en godværsnatt. Bjørndalsvatnet rett nord for Kvannfjellet ikke langt fra Elnesvågen er fint å telte ved. Man får kjørt via Syltesetra helt inn så man går rett sør mot vatnet. Der kan man både fiske og gå tur opp på Kvannfjellet. Er vel en 200 høydemeter opp til vatnet. Alternativ rute er å følge stien med skiltet start til Kvannfjellet (skilt nr 2, kjør forbi det første) og gå ned til vatnet når man kommer til eggen opp til fjellet. Et par ekstra høydemeter, men god sti å følge til eggen. Stien rett opp til vatnet har jeg ikke prøvd. Langvatnet, hvor man tar av ved Hoem mellom Torvikbukt og Angvika og kjører inn til Kinna og utfartsparkering der. Følger bare høgspentledningen opp til vatnet. Ok teltplass midt på vestsida. 200 høydemeter opp til vatnet ca der og. Der og kan man fiske evt ta en kort utflukt til Høglinebba for litt fjordutsikt. Vil du prøve å telte på snaufjellet kan man kjøre bratt sikksakkveg opp fra Brue mot Store Sandgrovvatnet litt nord for Bjorli. Der finner man masse fine teltplasser akkurat så langt fra vegen som man vil. Fine topper i området å gå på, evt så kan man kjøre til enden av vegen og rusle ut mot Mardalsfossen og skue ut over Eikesdalen.
 3. graham

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Prøv å dra litt ut av byen på en slik Coop som selger alt fra snøfres til fiskeutstyr, jeg bruker å finne tørrmelk i slike butikker.
 4. Jeg prøvde å søke litt på internettet uten at jeg kom helt i mål. Det kokte no ned til at det nok er boken Ute som omhandler blant annet sekken Ranger som kanskje er den du er ute etter? (https://www.fagersta-posten.se/artikel/slakt-o-vanner/nostalgi-byggde-egen-ryggsack-for-fjalltur) Og at den er å få lånt på et par svenske biblioteker, hvis man har kontakter for å arrangere slikt. http://libris.kb.se/bib/8252597
 5. graham

  Forhold Valdresflya

  Hvordan var forholdene?
 6. graham

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ooog nå med et litt bedre postkortmotiv..
 7. graham

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Akutt beslutningsvegring angående påskeplaner for min del endte opp i et relativt sosialt opplegg i et vær man ikke kan klage særlig mye på. Med @Henrik @Elisabethsk @Sig Man @Heriks @tronn og @Mossy
 8. Det likaste er vel å gå vinterruten TT/DNT har satt opp. Vinterruta går for eksempel nordom Trollhetta og ikke gjennom Svartådalen, så noen har nok tenkt skredfare. Her er rutebeskrivelse og kart: https://www.ut.no/tur/2.1734/
 9. graham

  Børgefjell - svensk inngang

  Er det skitur eller barmarkstur du tenker på? Jeg har startet til fots fra Stekenjokkvegen (ikke vinterbrøytet veg) og gikk videre inn ene turen via Ranseren og den andre langs Jetnamselven , det kan anbefales. Saksenvatnet og Sipmeksjøene er nok like fine innfallsporter. Hvor langt forbi Store Blåsjö det er brøytet vet jeg ikke, men det er nok en knallfin skitur å starte fra Stekenjokkvegen utpå seinvåren når vegen er åpnet. (såfremt det ikke er ferdselsforbud pga fuglehekking, noe det ikke var i fjor)
 10. graham

  Valg av brenner

  Litt mer on topic så har jeg en MSR Dragonfly som er den brenneren som blir mest brukt om vinteren. Lite trøbbel, kan justeres rimelig lavt når kotelettene skal svisses med omhu, koker vann effektivt og har store fine bein som kjelen/panna står på.
 11. graham

  Valg av brenner

  Prøvde å låne bort en 111 i helga, meen noen skulle plages rundt med en harkete Whisperlite... Men vi hadde da en fin tur @Tessatroll
 12. Tjaa jeg er ca 85 kg og jeg synes 195 bærer fint.
 13. Jeg er 181cm, hadde Ingstad i 200 og har Nansen i 195 nå (med 75mm binding for øvrig). Storfornøyd med Nansen, den bærer godt og svinger greit. Trodde jeg var fornøyd med Ingstad, men nå har jeg ei ski med litt spenn som ikke sklir i alle retninger på hardt føre. Min subjektive anbefaling er å kjøpe Nansen.
 14. frem til
  Se tråd for info
 15. graham

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Hjelper det at vi har med eventyrbrus?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.