Gå til innhold

graham

Moderator
 • Innholdsteller

  478
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

graham vant dagen sist September 15 2016

graham hadde mest likt innhold!

1 følger

Om graham

 • Rang
  Ei saa peittää

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

5 899 profilvisninger
 1. Jeg er alt annet enn lokalkjent, men tok en titt av nysgjerrighet. Kan Blådalshytta ved Svartavatnet (aka Grøneviksvatnet) på nordvestsiden til Blådalsvatnet være aktuell? http://skl.as/nyhetsartikkel/bladalshytta-opna
 2. Jau, da begynte tråden å vikle seg inn i §8 i retningslinjene våre, så jeg måtte frem med saksa og klippe litt. Vi rykker litt tilbake i diskusjonen og så prøver vi igjen. Edit: Jeg forventer at brukere setter seg inn i retningslinjene våre. Paragraf 8 er nevnt, paragraf 9 er også relevant.
 3. Jau, se på skiløypa som går opp langt Ya forbi Svartsjøen og mot Grøntjørnan. Løypa går til nasjonalparkgrensa sånn ca. Området er vel pulkvennlig så lenge snøforholdene er der for slikt. Det er ca seks åpne buer mer eller mindre i retning Øyungen derifra, greit å ta med i turplanleggingen mtp uforutsette situasjoner eller bare litt luksus i fjellet.
 4. Hva med å ta bussen opp på Hemsedalsfjellet og gå T-merket rute fra Breistølen til Finse og tog hjem derfra? Passerer ymse turistforeningshytter og burde være mulig på en liten uke, selvfølgelig avhengig av gangfart og form. Og så går det muligens no rutebusser over Hol - Aurland som man kan notere ned rutetidene på hvis man plutselig ser for seg å korte ned turen underveis.
 5. Ja, merket det godt først nå i sommer, dvs rundtom 50 døgn
 6. Jeg har hatt Nallo 2 gt i halvannet år, driver ikke særskilt statistikk, men det har vel blitt 70-80 teltnetter og jeg synes strikkene burde holde såppass. Jeg har jo og har hatt andre telt hvor dette ikke er noe problem..
 7. Hei jeg sitter i mitt 2 GT nå og med mine hundreogparogåtti så går det helt fint
 8. Trådstarter etterspør ett telt for alle sesonger med myggnetting på dør, enkelt og greit. Ergo skal det nok bæres i sekk og myggnettingen indikerer et ikke alt for vertikalt friluftsliv. Det er bare å komplisere det ned, det går fint å klare seg med ett telt, selv om mange her inne mener svaret ligger på et sted mellom 4 og 7 telt. Fjellheimen X-Trem Camp har alle egenskaper trådstarter etterspør og, men jeg synes Nallo er et vel så godt alternativ siden man sparer seg halvannen kilo. Sitter man i et fortelt og hygger seg om sommeren/høsten og myggen kommer i fullt frontalangrep, da bruker jeg å fyre opp en slik myggspiral. Etter et par minutter har man teltet for seg selv igjen resten av kvelden.
 9. Som @tubbs skriver, så ser Kaitum ut som et veldig kurrant telt. Jeg ser Kaitum 3 GT veier 4.1 kg. Jeg ville også tatt en titt på Hilleberg Nallo 3 GT (3,1 kg) eller Helsport Fjellheimen X-Treme Camp 3 (4,5 kg). (ja, jeg liker store fortelt) Fjellheimen har myggnetting på ytterdør og døra på innerteltet, Nallo har kun på innerteltet. Fjellheimen har stormmatter rundt teltet, noe Nallo ikke har. Nallo kan man åpne helt i front, tror ikke man kan det med Fjellheimen, gikk i hvert fall ikke før. Fjellheimen har kanskje noe bedre ventilasjon siden luken i enden av innerteltet er oppe på teltet, ikke nede som på Nallo, selv om ventilasjonen fungerer finfint på Nallo. Alle tre teltene er kurrant å bruke hele året. Det koker vel litt ned til hva man vil bære med seg. http://no.hilleberg.com/EN/tent/red-label-tents/nallo-3-gt/ https://www.helsport.no/fjellheimen-x-trem-camp
 10. Bruk av kart, kompass og GPS-mottaker er best å lære seg i praksis mener jeg. Hvis du ikke har noen som kan vise deg det så holder de lokale DNT-foreningene jevnlige kurs om dette.
 11. Ooog så har vi kjøpt oss matchende skistaver. Det er koselig.
 12. Om jeg har den perfekte turbilen vet jeg ikke, men av de bilene jeg har hatt tidligere så topper den lista. Den har god nok plass for meg (smertegrensen går ved to passasjerer med sine respektive pulker i tillegg til min), der den ikke kommer frem er det ikke meningen at man skal komme frem (jada, det er grusveg under bilen på bilde nummer to) og den er såppass gammel at lite går i stykker og det meste lar seg ordne med en 13nøkkel og et skrujern. Toyota Land Cruiser VX90 1998modell.
 13. Jeg har hatt Ingstad i fem sesonger og Nansen i påfølgende to sesonger, begge med 75mm. Nansen er 5 cm kortere enn Ingstadskiene jeg hadde. Jeg synes ikke Ingstad bærer merkbart bedre enn Nansen, jeg synes de bærer relativt like godt. På den andre siden så svinger Nansen bedre og er bedre å gå på kant i sidebratt og hardt terreng, samt at festevoks sitter lengre. Min subjektive anbefaling er å gå for Nansen fremfor Ingstad. Dessuten synes jeg Ingstad flyter for lett ut på flatt og hardt terreng i forhold til Nansen. Jeg har også Amundsen med BC og det er en helt annen ski igjen..
 14. Ta deg turen til Gjevilvassdalen og campe ved Raudøra eller ved stien inn mot Blåhøa. Jogg deg en tur på Blåhøa eller Midtre Gjevilvasskamben. Evt kjør til Nerskogen og inn Svartdalstjønna. Telte ved Skriktjønnin og jogg deg en tur på Svarthetta.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.