Gå til innhold

graham

Moderator
 • Innholdsteller

  1 971
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

graham vant dagen sist September 15 2016

graham hadde mest likt innhold!

1 følger

Om graham

 • Rang
  Ei saa peittää

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

6 721 profilvisninger
 1. Jeg var der sist i starten av september 2016. Opp fra Spiterstulen. Da gikk snøgrensa et stykke under toppen, kanskje på 1800 moh. Det var ikke mer snø enn at det var fotføre
 2. Hehe jau, det er den positive bieffekten..
 3. Kan anbefale Vinmonopolets handleposer. Utmerket passform og koster litt mindre enn alternativene fra utstyrsprodusentene til 2-300 kroner
 4. Denne tråden fikk en negativ utvikling og jeg har fjernet et par nylige innlegg. Hold dere innenfor forumets retningslinjer og ikke vass utti innhold, herunder personangrep og lignende som kan oppfattes som sjikane eller lignende mot enkeltpersoner eller grupper.
 5. Den eneste fornuftige plassen å telte vegnært langs Lovatnet, sett bort i fra forbudet, er ved Breng i nevnte artikkel på nrk.no... Ut i fra kartet ville jeg ha pakket sekken og labbet ut på Nesodden helt sør ved Lovatnet, ved inngangen til Bødalen. Med forbehold... jeg har ikke vært der og sjekket. For litt sånn krise-camping så kan man slenge opp et telt eller tre i en veglomme ved Tyvaneset. Det er gamlevegen rundt neset som ligger ca én km vest for Loen hvor hovedvegen går i tunnell nå. Parkér på sørsida av tunnellen hvis det er ledig, det er en liten parkeringsplass badefolket bruker. Gå 250ish meter langs gamlevegen så kommer man til veglomma. Særlig sjarmerende plass er det ikke, men det funker. Det nærmeste jeg kommer på ut over det er å ta seg tida til å kjøre opp på Utvikfjellet, parkere på utfartsparkeringen der (ved skianlegget) og gå langs grusvegen som går nordvestover til man finner en fornuftig teltplass..
 6. Det går fint å telte inne i skogen ved Raudøra, men man blir neppe helt alene. Toalett er det ja, mener det ligger mellom parkeringa og stranda.
 7. Jeg tillot meg akkurat å knegge litt høylytt i sofaen
 8. Evt korte ned distansen enda litt mer og gå fra Kongensvoll til området rundt Reinheim, telte der med påfølgende tur på Snøhetta og gå samme vegen tilbake.. Da forsvinner kanskje litt dette med rundtur da, menmen. Evt evt gå fra Kongsvoll og telte ved Reinheim, bære med seg storsekken opp til krysset Snøhetta/Snøheim, gå toppen, gå ned på flatene mot Snøheim og telte, stikke innom Snøheim for noe leskedrikk før man busser til Hjerkinn
 9. Nja går jo an å ta en rundtur fra Kongsvoll også. Enten gå mot Reinheim og så mot Lønset eller rundt vestom for Snøhetta til Snøheim, for begge deler er det jo greit å gå via Snøhetta. Eller bare finne sin egen rute utenom stinettet. Starter man fra Snøheim så starter man mer innpå fjellet synes jeg. Begge deler funker jo finfint.
 10. Jeg kan jo synse litt? Tenkte du gå med full oppakning eller ta inn hos DNT? Forskjellen er vel bare hva man gidder bære med seg ut i fra de to rutene jeg tenkte på umiddelbart. 1. Tog til Hjerkinn - Buss til Snøheim - Snøhetta - Åmotdalshytta - Dindalshytta - Taxi eller buss fra Lønset til Oppdal og tog hjem. Regionsbussen gjennom Sunndalen til Oppdal brukte i hvert fall å korrespondere med togene. (Alternativ til alternativ 1. er at man fra Åmotdalshytta går via Loennechenbua til Gjøra og busser til Oppdal derifra) 2. Tog til Hjerkinn - Buss til Snøheim - Snøhetta - Åmotsdalshytta - tilbake til Snøheim via Langvatnet og stien på vestsiden av Snøhetta - buss til Hjerkinn og tog hjem Tar man inn på Åmotdalshytta eller slår opp nylonslottet i nærheten og har en dag ekstra å rutte med så vil jeg anbefale dagstur til Storskrymten 1985. Flott topp som er grensefjell til tre fylker, høyeste topp i Trøndelag og Oppdal kommune, samt nest høyeste topp i Møre- og Romsdal og dermed høyeste topp i Sunndal kommune. Helt alene blir du nok ikke, men etter strekket Snøheim - Snøhetta så er det ikke plagsomt mye folk Et altnernativ kan være å ta ekspressbussen fra Oslo til Stryn, hoppe av på Grotli og ta en rundtur i Tafjordsfjella.
 11. Jeg stemte vinter til vår.. på skiturer i varmen med stabil vårsnø, sola som går ned sent og kystnære og lavereliggende fotturer. Men så kom jeg på seinhøstene hvor man går på frosne myrer og vasser i nysnø på høyfjellet. Og tidligvinteren med korte dager, fantastisk blåtime, man lurer på om snøen har satt seg eller om man må vasse til livet i laussnø, men pulkføre er det åkke som. Vår til sommer derimot.. det betyr alt for mye mygg, alt for varme dager hvis det ikke høljer ned og alt for mange bobiler etter veiene. Helgeturer blir det, men ferie på denne tiden er utenfor min forståelse. Nei, jeg velger meg april, siden april er den nye mai. Men mai leverer fortsatt. Fra skitur i indre Sogn i går til kystnære fjell i dag og litt utover uken. Kveldens leir er vegnær og radig rigget.
 12. Klarer du deg med 60cx så ville jeg supplert med en Garmin Inreach Mini for det billigste alternativet av Inreach til å sende/motta meldinger. Jeg har både 60csx og 64s, de har begge elektronisk kompass noe jeg bruker aktivt for å ta ut kurser i terrenget og gå etter disse. Kompasset på 64s er noe forbedret enn 60csx da det har treveis vippekompensasjon kontra 60csx som har toveis. Tanken min var å ha 64s i en brystholder så jeg slapp å holde den når jeg går med skistaver, men det fikk jeg ikke til å funke godt nok, det må fortsatt vippes litt for å stabilisere kompassnåla, så jeg kunne godt ha klart meg med 60csx. 60csx får man kjøpt billig på finn.no, dvs til godt under tusenlappen, mens 64s blir en god del dyrere. Begge gjør jobben med de funksjonene jeg vil ha utmerket. Og så er vel batterilevetiden på 60csx noe bedre.
 13. Trollstigen er jo flott, men turistsenteret der ble .. noe oversosialt for min del. Jeg vil anbefale en tur opp på Litlefjellet når dere kommer ned mot Åndalsnes. Det blir en liten avstikker opp i Venjedalen. Turen opp anslås til en liten halvtime og det må da være en av de mer spektakulære utsiktene man får for en så kjapp tur. Utsikt rett over mot Trollveggen og innover Romsdalen. https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/nordvest/listings-northwest/litlefjellet-(790-m-o-h-)/13782/
 14. Flott teltlektyre! Det høres ut som føret står i grei kontrast til det vi hadde ned fra Golvertinden i fjor vår.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.