Gå til innhold

graham

Moderator
 • Innholdsteller

  484
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

graham vant dagen sist September 15 2016

graham hadde mest likt innhold!

1 følger

Om graham

 • Rang
  Ei saa peittää

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

6 175 profilvisninger
 1. Jeg stemte vinter til vår.. på skiturer i varmen med stabil vårsnø, sola som går ned sent og kystnære og lavereliggende fotturer. Men så kom jeg på seinhøstene hvor man går på frosne myrer og vasser i nysnø på høyfjellet. Og tidligvinteren med korte dager, fantastisk blåtime, man lurer på om snøen har satt seg eller om man må vasse til livet i laussnø, men pulkføre er det åkke som. Vår til sommer derimot.. det betyr alt for mye mygg, alt for varme dager hvis det ikke høljer ned og alt for mange bobiler etter veiene. Helgeturer blir det, men ferie på denne tiden er utenfor min forståelse. Nei, jeg velger meg april, siden april er den nye mai. Men mai leverer fortsatt. Fra skitur i indre Sogn i går til kystnære fjell i dag og litt utover uken. Kveldens leir er vegnær og radig rigget.
 2. Klarer du deg med 60cx så ville jeg supplert med en Garmin Inreach Mini for det billigste alternativet av Inreach til å sende/motta meldinger. Jeg har både 60csx og 64s, de har begge elektronisk kompass noe jeg bruker aktivt for å ta ut kurser i terrenget og gå etter disse. Kompasset på 64s er noe forbedret enn 60csx da det har treveis vippekompensasjon kontra 60csx som har toveis. Tanken min var å ha 64s i en brystholder så jeg slapp å holde den når jeg går med skistaver, men det fikk jeg ikke til å funke godt nok, det må fortsatt vippes litt for å stabilisere kompassnåla, så jeg kunne godt ha klart meg med 60csx. 60csx får man kjøpt billig på finn.no, dvs til godt under tusenlappen, mens 64s blir en god del dyrere. Begge gjør jobben med de funksjonene jeg vil ha utmerket. Og så er vel batterilevetiden på 60csx noe bedre.
 3. Trollstigen er jo flott, men turistsenteret der ble .. noe oversosialt for min del. Jeg vil anbefale en tur opp på Litlefjellet når dere kommer ned mot Åndalsnes. Det blir en liten avstikker opp i Venjedalen. Turen opp anslås til en liten halvtime og det må da være en av de mer spektakulære utsiktene man får for en så kjapp tur. Utsikt rett over mot Trollveggen og innover Romsdalen. https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/nordvest/listings-northwest/litlefjellet-(790-m-o-h-)/13782/
 4. Flott teltlektyre! Det høres ut som føret står i grei kontrast til det vi hadde ned fra Golvertinden i fjor vår.
 5. Eagle Products Hot Pan https://www.xxl.no/eagle-products-stekepanne-hot-pan-gra/p/1043965_1_style
 6. Jeg er alt annet enn lokalkjent, men tok en titt av nysgjerrighet. Kan Blådalshytta ved Svartavatnet (aka Grøneviksvatnet) på nordvestsiden til Blådalsvatnet være aktuell? http://skl.as/nyhetsartikkel/bladalshytta-opna
 7. Jau, da begynte tråden å vikle seg inn i §8 i retningslinjene våre, så jeg måtte frem med saksa og klippe litt. Vi rykker litt tilbake i diskusjonen og så prøver vi igjen. Edit: Jeg forventer at brukere setter seg inn i retningslinjene våre. Paragraf 8 er nevnt, paragraf 9 er også relevant.
 8. Jau, se på skiløypa som går opp langt Ya forbi Svartsjøen og mot Grøntjørnan. Løypa går til nasjonalparkgrensa sånn ca. Området er vel pulkvennlig så lenge snøforholdene er der for slikt. Det er ca seks åpne buer mer eller mindre i retning Øyungen derifra, greit å ta med i turplanleggingen mtp uforutsette situasjoner eller bare litt luksus i fjellet.
 9. Hva med å ta bussen opp på Hemsedalsfjellet og gå T-merket rute fra Breistølen til Finse og tog hjem derfra? Passerer ymse turistforeningshytter og burde være mulig på en liten uke, selvfølgelig avhengig av gangfart og form. Og så går det muligens no rutebusser over Hol - Aurland som man kan notere ned rutetidene på hvis man plutselig ser for seg å korte ned turen underveis.
 10. Ja, merket det godt først nå i sommer, dvs rundtom 50 døgn
 11. Jeg har hatt Nallo 2 gt i halvannet år, driver ikke særskilt statistikk, men det har vel blitt 70-80 teltnetter og jeg synes strikkene burde holde såppass. Jeg har jo og har hatt andre telt hvor dette ikke er noe problem..
 12. Hei jeg sitter i mitt 2 GT nå og med mine hundreogparogåtti så går det helt fint
 13. Trådstarter etterspør ett telt for alle sesonger med myggnetting på dør, enkelt og greit. Ergo skal det nok bæres i sekk og myggnettingen indikerer et ikke alt for vertikalt friluftsliv. Det er bare å komplisere det ned, det går fint å klare seg med ett telt, selv om mange her inne mener svaret ligger på et sted mellom 4 og 7 telt. Fjellheimen X-Trem Camp har alle egenskaper trådstarter etterspør og, men jeg synes Nallo er et vel så godt alternativ siden man sparer seg halvannen kilo. Sitter man i et fortelt og hygger seg om sommeren/høsten og myggen kommer i fullt frontalangrep, da bruker jeg å fyre opp en slik myggspiral. Etter et par minutter har man teltet for seg selv igjen resten av kvelden.
 14. Som @tubbs skriver, så ser Kaitum ut som et veldig kurrant telt. Jeg ser Kaitum 3 GT veier 4.1 kg. Jeg ville også tatt en titt på Hilleberg Nallo 3 GT (3,1 kg) eller Helsport Fjellheimen X-Treme Camp 3 (4,5 kg). (ja, jeg liker store fortelt) Fjellheimen har myggnetting på ytterdør og døra på innerteltet, Nallo har kun på innerteltet. Fjellheimen har stormmatter rundt teltet, noe Nallo ikke har. Nallo kan man åpne helt i front, tror ikke man kan det med Fjellheimen, gikk i hvert fall ikke før. Fjellheimen har kanskje noe bedre ventilasjon siden luken i enden av innerteltet er oppe på teltet, ikke nede som på Nallo, selv om ventilasjonen fungerer finfint på Nallo. Alle tre teltene er kurrant å bruke hele året. Det koker vel litt ned til hva man vil bære med seg. http://no.hilleberg.com/EN/tent/red-label-tents/nallo-3-gt/ https://www.helsport.no/fjellheimen-x-trem-camp
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.