graham

Moderator
 • Innholdsteller

  305
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

graham last won the day on September 15 2016

graham had the most liked content!

1 følger

Om graham

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 070 profilvisninger
 1. Fra albumet Div

  Nesten på toppen \0/
 2. Anbefalinger i Nord-Norge?

  Må bare nevne Hammerfest kommune sin skrytevideo av Seiland nasjonalpark, den fikk ihvertfall meg interessert i å svinge innom en gang.
 3. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tenkte jeg skulle benytte anledningen til å trekke frem fjellområdet mellom Folldal, Oppdal/Drivdalen og nordre deler av Østerdalen. Her ligger Orkelsjøhytta, en av DNTs minst besøkte hytter, noe som er litt merkelig med tanke på det flotte området den ligger i, men på den andre siden så ligger hytten utenfor rutenettet. Påskehelgen ble benyttet til å rusle fra Innerdalen i Rennebu via Næringstangen til Orkelsjøhytta, overnatting her og samme veg tilbake. Innerdalen brøytes til Kubrua 1 km før Bustaden om vinteren og om sommeren kan man kjøre helt opp til demningen på Innerdalsvatnet. Orkelsjøhytta var sist besøkt i slutten av januar og det hadde vært et par og tyve mennesker innom siden sist jeg var der i starten på august..
 4. Hvor har du vært på tur i dag?

  Våren ligger an til å komme tidlig i Bymarka i Trondheim i år. Snøfritt rundt driftsvegen fra Vestoppfarten og ikke mange snøflekkene opp på Geitfjellet fra Tømmerdalstorget. Gråkaillen begynner å se litt glissen ut den og.. Fikk tatt to poster på Skijeger'n til Byåsen IL, det føltes litt på kanten, når man er til fots. Man må vel kanskje ut å jakte litt snø når man tar påskefri om et par dager.
 5. Efterlyser forslag til DAB+ lommeradioer..!!

  Et poeng for meg er størrelsen, dvs at radioen er så liten som mulig, men at den likevel har høyttaler. Den jeg linket til er veldig liten. En enkel måte å se størrelseforskjellen på de er å se på presentasjon av de på youtube.
 6. Efterlyser forslag til DAB+ lommeradioer..!!

  Enig med deg i at utskiftbare batterier er en stor fordel, men dessverre går produsentene mer og mer bort i fra dette.. En annen preferanse jeg har er høyttaler. Etter anbefaling vurderer jeg å kjøpe denne: https://www.expert.no/lyd-og-hoyttalere/radio/sony-xdr-p1db-pocket-dab-radio-black/p-249205/ Den har ikke utskiftbare batterier, men 15 timer batteritid holder jo lenge til en langhelg, eventuelt tar jeg med meg en batteribank når jeg skal på lengre turer, hvis jeg ender opp med å kjøpe den der.
 7. Telttur med barn på Dovre

  Den vegen som går inn nordøst fra Hjerkinn Fjellstue og mellom høydene 1157 og 1091 ser jo litt spennende ut, kanskje noen andre vet om man får kjørt inn den vegen? Uansett er det fin parkering på Grønbakken mellom Hjerkinn og Kongsvoll, der kan man labbe sørøst til Gåvålivatnet osv. Ellers kan jo Åmotsdalen gå an.
 8. Trekksele eller sporsele

  Dette er godt utenfor mitt kompetanseområde, men jeg har registrert at det er en butikk på Ler, langs E6 rett sør for Trondheim, som kanskje kan være verdt en titt innom hvis man er i området http://handlerimport.no/ - kanskje de kan ha noe til nytte? De holder til i samme bygg som Coop Prix Ler hvis noen skulle dra på butikkjakt.
 9. Bålstekepanne, hvilken skal jeg kjøpe?

  Jeg har denne: https://www.eagleproducts.no/produkt/stekepanne-non-stick-alu-hot-pan/ - Den er alt for stor for alt annet enn hyggeturer. Men jeg synes non-stickbelegget funker til bålbruk. Så, jeg vurderer å kjøpe denne rakkeren https://www.eagleproducts.no/produkt/stekepanne-non-stick-alu-kvist/ - for bruk under vandreturer både på bål og brenner. Hvis man er nervøs for non-stick, så har de en utgave uten https://www.eagleproducts.no/produkt/stekepanne-stal-uten-teflon/ men det har jeg dårlig erfaring med, muligens brukerfeil, det svir seg bare til meg. Jeg kjører non-stick og kjøper heller nytt hvis utstyret blir oppbrukt..
 10. Pulsklokke - hvilken?

  Jeg hadde jo regna med at alle de dyreste skulle bli foreslått... men Polar M400 til 1369,- som @JanRH foreslår ser jo helt grei ut, gjør det du vil den skal gjøre og har en fornuftig pris...
 11. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Jaudå, jeg følger også med på utviklingen av utstyr og er åpen for nyvinninger, men jeg trenger å bli overbevist om at fordelene er større enn ulempene. Det er for min del ikke så mange år siden bomullsyttertøy/regntøy ble erstattet av særs dyrt regntøy kalt skallbekledning; liggeunderlaget ble supplert med en drømmeseng fra Exped og dunjakke skulle jeg ikke ha før jeg fikk prøvd en på... Kart og kompass er relativt idiotsikkert, men nå foretrekker jeg som oftest å supplere navigasjonen med en GPSmottaker. Angående telefoner, så ble Nokiaen fotografert med min Samsung S5 lommedatamaskin... Det er en balansegang mellom å drepe et dyr, spise det og kle seg med det, navigere setter sol og stjerner osv. - og de utrolige mulighetene vi har i dag med tanke på moderne utstyr og ikke minst økonomien til å kjøpe det man vil. Jeg bytter gjerne ut noe gammelt utstyr, eller supplerer utvalget med noe nytt såfremt jeg blir overbevist om at det er noe jeg faktisk trenger og jeg jobber fortsatt med det angående disse beddingene. Jeg ser de praktiske fordelene, men heller fortsatt mot vissvass..
 12. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Fortsatt ikke overbevist. Å sammenligne bruksbehovet for en slik bedding med at man like gjerne kan tørke seg i ræva med mose og snø, at lærsko og bensinbrenner er det lille ekstra på tur, hjelper ikke meg til å se behovet for enda en ting. Liten digresjon om det med Nokia, hyggelig at du nevnte de som lagde verdens beste mobiltelefon
 13. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Jeg har ikke prøvd å gå med bedding, men jeg jo vært på tur med kompiser som har bedding og gjort meg noen tanker som har resultert i at jeg ikke kommer til å kjøpe bedding før jeg blir overbevist om at dette er noe jeg bør ha.. Jeg ser dere nevner ulemper som vindfang, at den er større enn pulken, problemer i skog og utfordringer hvis man roter seg bort i noe mildvær. Hva med høydepunkt og veltevillighet? Den blir jo ikke bedre med en bedding som gjerne har et telt på et par kilo i pulkposen oppå der igjen.. Har dere på dere dagstursekk på ryggen, fyller dere beddingen med det dere trenger for dagen eller graver dere frem det under beddingen ved pause? Jeg har dagstursekken oppå matkassen i pulken, så i halvannen håndvending har jeg både det jeg trenger og en plastkassestol. Jeg synes ulempene med beddingen virker større enn fordelen med å ha ferdig klargjort seng på pulken. Det tar da ikke så allverden med tid å dra soveposen ut av trekket og å kjøre et par runder med snozzel-luft i DownMat'en? Inntil jeg blir overbevist om noe annet, er dette for meg enda et utstyrsbehov man lager seg som man egentlig ikke trenger.
 14. Jeg stusser litt på erfaringene deres med konduktørene. På NSB's informasjonsside om bagasje står det ingenting om at pulken må være tom. Slik jeg ser det betaler man ekstra for et uhåndterlig kolli, dvs pulken i sin helhet. En pulk må man forvente at ikke er tom når man skal på tur. Jeg ville forholdt meg til de transportvilkår kom faktisk fremgår av nettsiden deres. At en pulkplass skal bestilles som spesialkolli på lik linje med sykkel betyr ikke at den skal håndteres likt som en sykkel. https://www.nsb.no/tilbud-om-bord/bagasje --- Pulk, rattkjelke og sparkstøtting Pulk, rattkjelke og sparkstøtting er bagasje som på grunn av volum, form og størrelse vanskelig kan plasseres i bagasjehyller om bord i toget. Derfor må du bestille plass til denne type bagasje på samme måte som for sykkel. Avgift må betales, og du er selv ansvarlig for inn- og utlasting. Billett til pulk, rattkjelke og spark bestiller du hos NSB Kundesenter på telefon 815 00 888. ---
 15. Dette bildet inspirerer meg - årstid vinter

  Venabygdsfjellet 17. mars 2014