Gå til innhold

TerjeH

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

TerjeH vant dagen sist Juni 11 2017

TerjeH hadde mest likt innhold!

Om TerjeH

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 115 profilvisninger
 1. Endelig sommer i Nord! Stakk til Vågsøya (vest for Kvaløya) for å tibringe natta ute. Vågsøya har en perfekt lun vik for å komme inn med kajakk eller ankre en liten båt. På grunn av tidevannsforskjell må båten et stykke ut fra fjæra for å ikke "felle oppe". Gubben har lagt seg til med en tarp (nederst til høyre i bildet) som skal ta unna litt trekk og etter hvert holde mårrasola unna fjeset. Litt dis på vei inn fra havet. Heldigvis kom ikke tjukkskodda etter! (Sandøya, Risøya og Musvær). Godt å sove ute!
 2. Duskregn og småkald sniktrekk. Lørdagen ble brukt på en tur til Lyfjorden på Kvaløya. Jeg og godheten selv dro med oss det som skulle til for middag og en slack ettermiddag. Æ har fire fine lænestolaOg ein gammel parasoll mot solaBeste tomta i by'n! Du e heldig, du Ola!
 3. Neste tur mens vinterføret enda varer. 14 mai og fortsatt fint å gå på ski til Breitinden (963) på Kvaløya Så vidt gåanes på sørpesny mellom tuene nederst, rimelig bratt i Bondslettskaret, så ned noen høydemeter før resten av turen på finfint vårpudder. Vindstille på toppen. Dalen opp mot Breitinden God sny å gå på. Bare å glede seg til nedfarta Fint på toppen av Breitinden. Vengsøya, Sandøya og Sørfugløya ut i havet. En flik av Tromsøya synlig bak Karl Johans nese (Store Blåmann) Fin styresny.
 4. Ble lokaltur på bortoverski i dag. Fra Snarbyedet til Nonsbu i Tromsø. 2,5mil t/r på finfin snø. +5 til -2 grader varmt og minimalt med vind. Trollvassbu ligger 4km fra Eidet. Videre til Nonsbu er det ca. 8. Slakt og vennlig terreng med god sti/løype sommer som vinter. Utsikt fra solveggen på Nonsbu.
 5. Liker å gå rett til kilden. Fra Forskriften §3: Generelle krav til aktsomhet Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokket. Det er i tidsrommet 15. april til 15. september forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen. Kommunestyret selv kan gjennom lokal forskrift fravike dette forbudet dersom lokale forhold tilsier det. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann. Hvis brannfaren er spesielt stor utover tidsrommet nevnt i tredje ledd, kan kommunen innføre forbud mot å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs i bestemte områder. Forbudet kan vedtas som forskrift uten forhåndsvarsling og kunngjøring etter forvaltningsloven § 37 andre ledd og § 38 første ledd bokstav c). Kommunen skal sørge for å gjøre forbudet alminnelig kjent på stedet det gjelder. (min utheving) Fra Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap sin veilder til forskriften: "Med "åpenbart ikke medføre brann" menes f.eks. at det ligger snø på bakken, eller at det har vært mye nedbør over lang tid. Ved usikkerhet bør man ta kontakt med brann- og redningsvesenet." og "Det er kun kommunestyret som kan gi lokal forskrift om å fravike det generelle forbudet om å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark. Dette kan altså ikke delegeres til brannsjefen, men han kan fastsette forskrift etter siste ledd (ved spesiell stor brannfare) dersom han har fått delegert myndighet." --- Slik jeg leser dette, åpner det for skjønn i forskriftens tredje ledd, men ifølge direktoratets veileder må man "skjønne" dette meget forsiktig. Når det skal være "åpenbart" at det ikke kan medføre brann, skal det være veldig høy grad av sikkerhet for at brann ikke kan oppstå. Men da gjør jeg som før da. Brenner bål på tur på trygge steder der jeg kan sørge for at det ikke på noen måte er noe nær bålet som kan antennes av flammer, gnister eller glør. Hvis noen begynner å gnage, sier jeg at det ut fra mitt skjønn er åpenbart at dette bålet ikke kan medføre brann. Så får jeg heller bli hanket inn hvis noen med myndighet for det mener jeg har skjønt det feil
 6. Jeg synes det ser identisk ut med Nova og burde passe i Nova-adapteret. Optifuel - fra videoen: Min Nova med adapter.
 7. Har en Baltoro 85 som jeg endte opp med etter å ha prøvd atskillige sekker. Det sto mellom denne og Arcteryx Altra, men etter å ha båret rundt på begge med mye vekt (over 20kg) ble det klart at Baltoro passet ryggen min best. Det må prøves.
 8. Helga tilbringes i Midt-Troms. Lørdagsturen sammen med min fru gikk fra Grønnlia ved Rørbakken i Salangen og opp til Snyfjellet på grensa mellom Dyrøy og Salangen. Variabelt føre fra slush via stål-is og til godt minus-føre. I Dyrøy og Salangen må man gjerne gå en stund før det går oppover. . Shortsføre første delen av veien. Fyren bak kameraet gikk til 700moh i kun superundertøy. Løkseskartinden, Løksetinden og Fakstinden. Fine fjell som bare venter på oss! Siste bakken opp til snyfjellet. 6-7 minusgrader og litt trekk. Bare å la det stå til nedover. Du for en dag! Våren og sommeren kommer tids nok!
 9. Mountains should be climbed with as little effort as possible and without desire. The reality of your own nature should determine the speed. If you become restless, speed up. If you become winded, slow down. You climb the mountain in an equilibrium between restlessness and exhaustion. Then, when you are no longer thinking ahead, each footstep isn't just a means to an an end but a unique event in itself. --Robert M. Pirsig

 10. Var så godt vær at jeg tok gjemmekontor på Kattfjordeidet på Kvaløya i stedet for å sitte på jobb og trekke strøm. Dagens lekegrind. Skitntinden. Litt snø på toppen rett sør for "skitoppen". Ingen grunn til å labbe bort dit. Senja sett fra skitntinden. Flott spor ned fra Middagstinden forgrunnen til høyre.
 11. Jeg bruker en Optimus Nova (den med justering på brenneren) på et par stormkjøkken. Med adapter. Optimus Polaris ser veldig lik ut på bildene, inkludert sprengskisser, men jeg vet ikke sikkert at denne kan skrus ut av sin ramme og monteres på det samme adapteret. Novaen gjør god jobb med parafin. På sommeren blir den ofte byttet ut med trangias gassbrenner.
 12. Denne lørdagens markatur gikk fra Finnvikdalen (på Kvaløya i Troms), via Kjølen og Finnlandsfjellet og ned til Kvaløysletta. Det klassiske ski-iveien-for-utsikten-bildet Ble brede ski med plastsko i dag siden vi fryktet at snøen kom til å være mye vindpåvirket. (Vengsøya sett fra Kjølen.) Varmebua på Kjølen er kjærkommen. Man kan si hva man vil om Kjølen, men kjølig™ og trekkfull det er den! Klart for tur nedover. Ganske så slakt og opp og ned. Endelig fin styresnø!
 13. Ikke spesielt godt trent, og med ønske om å begynne å gå på ski igjen etter mange år.
 14. En kjenning av meg (dame) er 95kg og 174 høy. Hun trenger ski som er egnet i løype men også til vandring i terrenget. Hun vil ha stålkant. Har sett på Åsnes Liv Arnesen og Åsnes Amundsen. Disse skiene er vel laget for at man skal kunne gå med litt vekt på dem uten at de blir for lite spenn (og dårlig gli)? Siden skiene skal brukes i turløyper er vel Cecilie Skog/Nansen ute. Noen råd om hvilke ski som vil være egnet når målet er lettgådde ski som kan brukes i terreng og løype, og som har spenn nok for en tung dame, men heller ikke har så kraftig spenn at de blir uregjerlige?
 15. Mer påsketur. Sønnen min på vei opp bakken opp til Husfjellet på Senja. Bergsfjorden, Teisten og Andøya i bakgrunnen. Til Andøya er det 50km i luftlinje. Vindstille på toppen. Kan det bli bedre?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.