TerjeH

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

TerjeH last won the day on April 22

TerjeH had the most liked content!

Om TerjeH

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

338 profilvisninger
 1. Mountains should be climbed with as little effort as possible and without desire. The reality of your own nature should determine the speed. If you become restless, speed up. If you become winded, slow down. You climb the mountain in an equilibrium between restlessness and exhaustion. Then, when you are no longer thinking ahead, each footstep isn't just a means to an an end but a unique event in itself. --Robert M. Pirsig

 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Var så godt vær at jeg tok gjemmekontor på Kattfjordeidet på Kvaløya i stedet for å sitte på jobb og trekke strøm. Dagens lekegrind. Skitntinden. Litt snø på toppen rett sør for "skitoppen". Ingen grunn til å labbe bort dit. Senja sett fra skitntinden. Flott spor ned fra Middagstinden forgrunnen til høyre.
 3. Alternativ brenner til triangia

  Jeg bruker en Optimus Nova (den med justering på brenneren) på et par stormkjøkken. Med adapter. Optimus Polaris ser veldig lik ut på bildene, inkludert sprengskisser, men jeg vet ikke sikkert at denne kan skrus ut av sin ramme og monteres på det samme adapteret. Novaen gjør god jobb med parafin. På sommeren blir den ofte byttet ut med trangias gassbrenner.
 4. Hvor har du vært på tur i dag?

  Denne lørdagens markatur gikk fra Finnvikdalen (på Kvaløya i Troms), via Kjølen og Finnlandsfjellet og ned til Kvaløysletta. Det klassiske ski-iveien-for-utsikten-bildet Ble brede ski med plastsko i dag siden vi fryktet at snøen kom til å være mye vindpåvirket. (Vengsøya sett fra Kjølen.) Varmebua på Kjølen er kjærkommen. Man kan si hva man vil om Kjølen, men kjølig™ og trekkfull det er den! Klart for tur nedover. Ganske så slakt og opp og ned. Endelig fin styresnø!
 5. Ikke spesielt godt trent, og med ønske om å begynne å gå på ski igjen etter mange år.
 6. En kjenning av meg (dame) er 95kg og 174 høy. Hun trenger ski som er egnet i løype men også til vandring i terrenget. Hun vil ha stålkant. Har sett på Åsnes Liv Arnesen og Åsnes Amundsen. Disse skiene er vel laget for at man skal kunne gå med litt vekt på dem uten at de blir for lite spenn (og dårlig gli)? Siden skiene skal brukes i turløyper er vel Cecilie Skog/Nansen ute. Noen råd om hvilke ski som vil være egnet når målet er lettgådde ski som kan brukes i terreng og løype, og som har spenn nok for en tung dame, men heller ikke har så kraftig spenn at de blir uregjerlige?
 7. Hvor har du vært på tur i dag?

  Mer påsketur. Sønnen min på vei opp bakken opp til Husfjellet på Senja. Bergsfjorden, Teisten og Andøya i bakgrunnen. Til Andøya er det 50km i luftlinje. Vindstille på toppen. Kan det bli bedre?
 8. Hvor har du vært på tur i dag?

  Da var endelig påskeferien i gang! Dagen ble feiret med en tur på Stortinden (som på enkelte kartlag er merket Skulgamtinden) på Ringvassøya i Troms. Vi var først og fikk både trakke løype og være første utfor i dag. En del vind enkelte plasser, men på toppen fant vi en vindstille grop rett ved den nordre toppen. Ferdig med trollskogen. Herfra og opp var det minusgrader og fint føre med ny styresnø. Nydelig varm dal. Tromsøya i bakgrunnen. Dit skal vi. Greit å holde seg unna de toppskavlene da. Løypa går fortsatt etter skiene. Fornøyd frue på tur. Det bør man ha! Nydelig styresnø. Da husker man hvorfor man gidder de greiene der. Dit gikk vi. Stortinden på massivet Skulgammen på Ringvassøya. Skulgamtinden ligger ett hakk lenger nord.
 9. Hvor har du vært på tur i dag?

  Avspaserte fredagen for å gå på tur. Til Nonsbu i Troms. Mye urørt snø på veien! Glede seg til sommeren? Ikke denne karen. Hvor går løypa? Den går etter skiene. Nonsbu. Fin plass å komme til!
 10. Cecile Skog eller Nansen?

  Etter å ha lest forskjellig rundt om, spurte jeg Åsnes direkte og fikk følgende svar på epost. "Cecilie og Nansen skiene er helt like i modellen, og har likt spenn, det er kun designet som er ulikt." Så da kan man jo lure på om den forskjellen i spennet som alle snakker om er placebo. Jeg er tilbøyelig™ til å tro det. Men uansett: Tror ikke det er kritisk hva man velger hvis man liker fargen.
 11. Dette bildet inspirerer meg - årstid vinter

  Dyrøy kommune i Troms. Grei tur i sånn passe vær og føre. Nedtur mot Brøstadbotn etter skumring. Fint å kunne kjøre på ski selv om det begynner å bli mørkt.
 12. Liten grillrist som får plass i sekken?

  Takk for gode forslag! Jeg endte opp med å kjøpe en dobbel grillrist fra Biltema, som jeg delte og fjernet håndtaket med sag/fil. På den måten fikk jeg to kjempelette rister for en 50-lapp.
 13. Gappohytta under Orion. Ved svenskegrensa i Troms. Vindstille og -10. 1s, f/1.7, Iso3200.
 14. Hei. Jeg er på jakt etter en liten grillrist som får plass i sekken. Den trenger ikke å være større enn i underkant av et A4-ark for at den skal gjøre jobben. Noen som har forslag?
 15. Arcteryx Theta jakke. AR eller SVx?

  Endte med Theta AR, først og fremst på grunn at av den passet perfekt God sort når det regner og er vind, men som jeg gjettet blir den hengende inne når temperaturen er fra 0 og nedover. Kjøper man goretex skalljakke, må man regne med at den oppfører seg som en goretex skalljakke. Dessverre finnes det ikke magi