Gisle Uren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  258
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Gisle Uren last won the day on Juni 28

Gisle Uren had the most liked content!

1 følger

Om Gisle Uren

 • Bursdag 27. aug. 1971

Contact Methods

 • Website URL
  www.rennfokk.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Røros

Nylige profilbesøk

956 profilvisninger
 1. Lage målesnor selv

  Gode gamle Pytagoras kan jo alltids hjelpe til med å finne lengden på målesnora. Pytagoras' læresetning sier at for en rettvinklet trekant så er a2 + b2 = c2. Altså at katet2 + katet2 = hypotenus2. Hvis du kjenner høyden på lavvoen/lengden på stangen (b), og lengden på duken fra toppen av lavvoen og ned til pluggfestet (c) så er det enkelt å snu formelen for å regne ut avstanden fra stangen og ut til pluggen (a). Lengdene for b og c kan du sikkert måle uten å måtte slå opp lavvoen. Formelen du trenger ser da slik ut: a2 = c2 - b2 Hvis da stangen (b) er 3 m høy og duken (c) er 4 m fra topp til pluggfeste, blir regnestykket slik: a2 = 42 - 32 a2 = 16 - 9 a2 = 7 a = √7 (kvadratroten av 7) a = 2,65 m For å finne avstanden mellom pluggene så bruker du omkretsen (O) av lavvoen og deler på antall plugger som skal settes i. Formelen for omkrets er O = 2πr. Lengden på målesnoren er radien (r). π = 3,14 O = 2 * 3.14 * 2,65 O = 16,6 m Med eks. 10 plugger blir da avstanden mellom dem 16,6 m / 10 = 1,66 m Setter inn et bilde av min gode venn Branoq for å pynte opp i et ellers tørt innlegg.
 2. Camp langs Femunden

  Det er enkelte fine strandstrekninger langs Femunden sør for Røa, men også en del partier med mye stor stein og mindre gode leirforhold. Jeg har kun ankommet strendene sjøveien, så jeg kan ikke si noe om forholdene for fottur. Nord om Røa er både selve Røsanden og Granbekkodden ok muligheter. Husk bare på at Røa er så pass stor her at kryssing nok må foregå på broa som er en knapp km oppover. Fra brygga til Granbekkodden blir det da ca 3 km å gå.
 3. Bardunsnor på rull?

  Takk for svar alle sammen. Da skal jeg kikke på de forskjellige forslagene, så finner jeg helt sikkert noe jeg blir godt fornøyd med.
 4. Bardunsnor på rull?

  Er det noen som vet hvor en kan få kjøpt bardunsnor på rull? Gjerne den typen med refleks, som blant andre Helsport bruker nå om dagen. Har et ønske om å bytte ut de vel korte bardunsnorene som er originalt på teltet med noen som har en fornuftig lengde.
 5. Arvet primus

  Godt du nevner at du har kjøpt parafin. Dette er nemlig en primus beregnet på parafin og ikke en multifuel som kan kjøres på bensin også. Trykket på tanken, og dermed også styrken på varmen, reguleres med den lille lufteskruen på tank lokket. Dette går utmerket når du bruker parafin, men om du fyrer på bensin, så sier det fort "BOFF" om du åpner lufteskruen mens brenneren er i gang.
 6. Dovrefjell eller andre forslag

  Røros og dermed også Femundsmarka er tilgjengelig med tog og buss.
 7. Jeg har to speidere som skal på samme leiren. Kan anbefale Speidersport sine sekker av "eget" merke - Asivik. Ok kvalitet og bærekomfort til en fornuftig pris.
 8. Allværsjakke - DIY

  Du verden. Dette var et imponerende stykke arbeid!
 9. Er denne Segebaden pulken ett bra kjøp?

  Selen kan være i brukbar stand og kan brukes på en hund av passende størrelse. Selve draget som er i rotting har trolig mistet mye av sin opprinnelige form og bør enten kasseres eller dampes og bøyes tilbake til slik den en gang var. Slik det er nå ser bøylen/buen veldig vid og flat ut og kan bli for lav for en hund å gå med. Den vil da ende opp med å dunke hunden i nakken.
 10. Om noen drar over Hardangervidda i påsken, så hadde det vært gjevt med førerapport og gjerne en del bilder i etterkant. Det er jo hele 4 inneklemt-dager i uke 18 som kan utnyttes til tur...
 11. Stoff til pulkbag og bedding

  Dette var et interessant emne. Jeg har vært inne på tanken om å sy en bedding selv. Håper derfor du kommer med oppdateringer underveis i prosjektet og at du deler alle gode og dårlige erfaringer du gjør deg. Ta mange bilder!
 12. Lime/tape evazote?

  Det ble gaffatape på meg. Kikket litt på vindsperretape også, men fant ut at meterprisen var noe høy i forhold til mitt behov. Jeg og turkameraten min var på fem dagers tur i Femundsmarka forrige uke og det isolerte gulvet i teltet svarte absolutt til forventningene. Det ble enda større pakkevolum på teltet enn jeg hadde forestilt meg, men heldigvis var sleden lang nok. Neste prosjekt blir å lage stor pakkpose til teltet.
 13. Frysepinn i vinterland

  Skal man ligge ute over flere netter er det viktig å holde soveposen mest mulig tørr. Å ikke tørk klær i soveposen hvis du kan unngå det er første bud for meg. Fuktigheten blir sittende igjen som is/rim i isolasjonsmaterialet og reduserer isolasjonsevnen. Like viktig blir det å ikke la seg friste til å ha ansiktet nedi soveposen. Det blir mye lunere, men det gir mye unødvendig fuktighet i posen også. På skikkelig kalde netter legger jeg heller en strikkegenser løst over ansiktet utenpå soveposen. Det føler jeg hjelper å lune luften rundt ansiktet så pass at jeg ikke blir kald på nesen. Samtidig slipper ullgenseren nok fuktighet gjennom til at det ikke blir tett og klamt. I forhold til underlag, så er det varmt nok med 2-3 tynne billige underlag. De er hardere komfortmessig å ligge på enn de oppblåsbare, men isolerer mer enn godt nok om du har to eller flere oppå hverandre. De koster bare en brøkdel av et oppblåsbart.
 14. Lime/tape evazote?

  Jeg har anskaffet to 10 mm tykke plater av Evazote (1m x 2m) som jeg tenkte å bruke som isolerende gulv i teltet. Jeg skulle gjerne limt eller tapet dem sammen til en sammenhengende plate før jeg formskjærer dem. Er det noen her inne som har gjort dette med god erfaring? Brukte dere i så fall lim eller tape? Platene skal jo ligge kant i kant, så jeg hadde i utgangspunktet tenkt å satse på gaffatape. Men så fikk jeg akkurat overlevert en tube neopren-lim som kanskje kunne vært aktuell å bruke. Noen som har erfaring med neopren-lim? Kan den brukes sammen med eks et tynt tøystykke som armering over og under skjøten i stedet for gaffa? Er redd det kanskje vil bli mer klin med lim enn med tape.
 15. Med to malamuter går det nok helt fint. To fremfor pulken kan være ganske spenstig om du ikke har bremse. Du får vurdere om du skal ha med deg en håndlanger til å hjelpe deg å komme i gang. Om unghunden er urutinert kan den fort lage kaos selv om den voksne er rolig og fin. Og kanskje prøve første turen et sted uten for mange tilskuere.