Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 14. aug. 2013 i alle områder
-
3 poeng
-
Et par raske "sneak peeks" fra sommerferien 2013. Mere kommer!3 poeng
-
Det er mange tråder om tørking av mat, og jeg kunne kanskje postet opplysningen på en av dem, men for at den ikke skal drukne poster jeg den som dette. Da jeg kjøpte dehydrator var det vanskelig å oppdrive. Til slutt fant jeg en veldig billig til rundt 1000-lappen(!). Det er jo en temmelig enkel greie og en får mye nytte av dem. Jeg kan ikke helt se hvilken ekstra nytte eller glede jeg skulle fått av å punge ut med noen tusen ekstra, men det får så være. På Jula har de nå dehydrator. Ordinær pris er visttnok kr 399, men denne uken er den på tilbud til kroner 199! Den har samme oppbygging og tilsynelatende ganske lik min, men har tydeligvis noen flere valg. Link: http://www.jula.no/dehydrator-til-frukt-og-sopp-8100482 poeng
-
Hehe. Tenkte jeg skulle undersøkt mer selv men internet er nede pga lynnedslag så det får vente litt.2 poeng
-
2 poeng
-
Ut på tur, aldri sur Tatt fra Stortinden med utsikt mot Skreifjorden og Nordmannsjøkelen på Seiland.2 poeng
-
Kokekaffe slik jeg gjør det: Koker opp vann, tar kjelen bort fra varmen og tømmer i kaffen. Etter at kaffen har godgjort noen minutter løfter jeg kjelen litt og setter den ned igjen (dunker den litt) ett par ganger. Gruten synker til bunns, og kaffen blir perfekt.2 poeng
-
Flott tips! Jeg ser en OBH Nordica i tilbudsavisen til XXL til 399,- eller så - men den har nok ikke justerbar temp. Så. jeg har akkurat vært på Jula og kjøpt en, jeg og1 poeng
-
Bergans har gode storsekker. Anbefaler deg å legge på noen kroner og se på Trollhetta lady. Da har du et bedre bæresystem. I prissjiktet rundt 2500 kr bør det være enkelt å finne en god sekk som passer. Det sikreste er å velge blant de velkjente produsentene. Gå i butikken å prøv deg frem. Ha litt vekt i sekken. Er du i tvil, er du egentlig ikke i tvil! I min verden er det viktigste turutstyret ( i kronologisk rekkefølge) sko, ryggsekk og sovepose (og underlag). Verker føttene eller skuldre/ rygg, eller du sliter med nattesøvnen blir gjerne ikke turopplevelsen det helt store. Prøv deg frem. Den beste sekken er sekken som passer deg best.1 poeng
-
Vi har hatt stor glede av packrafter med barna. Anbefales! I sommer brukte vi forøvrig packrafter til to personer med hell . Det kan være fint både økonomisk og fordi man kan ha med mindre barn og bagasje. Turhilsen Mikkel1 poeng
-
Hvis du tar flytoget sparer du masse tid og da er du like ved byporten der G-sport ligger. De pleier vanligvis å ha greit utvalg der. Sport1 og XXL ved jernbanetorget er tidvis utsolgt for gassbokser, mens G-sport pleier å ha.1 poeng
-
Gryta til høyre kjørte vi til forrett. Det er Lofoten fiskesuppe med røye som hovedingrediens. Ispedd ekstra rødløk, gulrøtter og litt hvitløk. Gryta til venstre er enklere enn det ser ut som: Røye og rødløk skåret opp, et dryss salt over.. Kokt opp, og putret fram til ferdigtrukket. Fiks ferdig! Ikke noe mer avansert enn det, altså. Servert med noen tjukke brødskiver med setersmør på. Alt gikk ned på høykant!1 poeng
-
Takk for fort svar fra Stian med sekken, Skaaningen, Lysaar og borgern Veldig fint, at der ikke er for langt at gå, skal jo også nå at kjøpe kaffe til bussturen Jeg er altid veldig opmerksom på lommetyve, det er en del af mit jobb........1 poeng
-
Link: https://maps.google.com/maps?q=stenersgata+2&hl=en&sll=59.912611,10.751667&sspn=0.001791,0.006137&t=h&hnear=Stenersgata+2,+Sentrum,+0184+Oslo,+Norway&z=16 Du ser begge om du står på Stenersgata. Generellt: Oslo S - Byporten - Bussterminalen = Pick pocket area de luxe. Beware.1 poeng
-
Det er G-sport inne på Byporten. Så ligger større G- Sport og en stor Sport 1 butikk ved siden av hverandre i Stenersgata. Du bruker omtrent like lang tid å gå til alle1 poeng
-
Du kan gå til G-sport som ligger i Storgata, 10 min gange fra bussterminalen. De har nok gassbokser i alle størrelsene. His ikke så er det sportsbutikk på Byporten ved på Jernbanetorget, ennå nærmere. De har nok gassbokser også.1 poeng
-
Det ligger et par sportsbutikker inne på Byporten som jeg vil tro har det1 poeng
-
Sjekk her: http://olsendriver.blogspot.com/2013/08/71-grader-bolt-sa-det-holder-15082013.html “Hilti TE 4 ble brukt under forrige sesong av 71° nord som ble avsluttet i desember, men den er også brukt i betydelig grad under kjendisversjonen som kommer på TV Norge denne våren.” "Under 71° nord jobber teamet på avstedsliggende steder, som gjør at batterikapasiteten har stor betydning for fremgangen.” Bla blu bla og så videre1 poeng
-
Nei, kor i hel....!! Scrolla nedover og trudde først det sto 290, men så så æ jo at det hang et gedigent hau under! (= Få ut resten, sånn at vi kan bli enda dårligere! Hilsen "bleieskiftarbeidarn" Og grattis med flott fangst!1 poeng
-
Eftersom det inte verkar finnas några vettiga väskor till heldmäpande mountain bikes för att lasta lite mer än lite verktyg och en extra slang, så sydde jag en egen. Ett jäkla jobb. Material hade jag liggande sedan länge. Cordura 500 med PU-beläggning. På bilden så har jag stuvat in min sommar-sovsäck i väskan. King Size dragkjedja med dubbla dragskor. Knepigt att få på dragskorna men det går med lite vold. Det blir inte så mycket last som man kan få med när man inte kan montera riktiga väskor och inte vill cykla med stor säck. Men denna sadelväska hjälper ju i alla fall lite på vägen...1 poeng
-
Som flere har sagt før; test sekken før du kjøper. Jeg har Norrøna Falketind 45l, og er strålende fornøyd. Liker løsningene og frontinngangen. Bruker sekken på alt fra dagsturer til helgeturer. Liker også at jeg har mer enn nok plass til alt jeg trenger av utstyr, tau og mat/drikke for en dag på klatrefeltet!1 poeng
-
1 poeng
-
Etter å ha sett programmet på NRK i kveld fikk jeg også lyst på en Packraft.1 poeng
-
Eg har også gjort som virrma over her, latt borna gå opp på langrennski og rent nedatt på alpintski. Til fellar har eg brukt langfellar som eg kappa rett bak helen, stor forskjell på å gå med langfellar heilt bak kontra kappa ved helen. Sportstape held lenge for å feste endar. Alternativt kan ein montere ein 75 mm tåbinding på ei alpinski, kjøp små Garmont telemarkstøvlar til typ 500 kr på salg, og breiaste type "rimelege" langfellar. Funkar fint. Då kan dei intuitivt lære seg å velje ulike kjørestilar etter føre og kor bratt det er. Har sett fleire born verte habile fjellskiløperar på dette viset, då ei alpinski og ein stiv sko gir kjapp respons på teknikken dei vel, utan å venje dei til fasthelskjøring.1 poeng
-
Hvis du gidder/orker kan du jo bære med deg alpinutstyr, sånn at de kan skifte på toppen og kjøre ned. Det har jeg gjort m stor suksess.1 poeng
-
Herlige bilder og rapporter! Må vel montere en GPS-tracker på deg når jeg etterhvert flytter "sørover"1 poeng
-
Fy f...! Så kom med rapport og bilder da mann, kan jo ikke terge folk slik! Sent from my iPad using Tapatalk1 poeng
-
Bra erfaring med motorola defy+ Brukt den mye i felt hele året. Fungerer såpass bra at jeg ikke ser noen grunn til å ikke ha smart-tlf. Bra erfaring med batteri. Kamera er ikke all verden. Video syns jeg er helt OK.1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Kom nettopp hjem derfra selv. Fisken var litt mindre i år, myggen var borte og tempen litt bedre enn i fjor. Alt for langt borte ja..1 poeng
-
Et flott område og er misunnelig på dere som bor nærmere enn meg Jeg hadde meg en flott rundtur i sommer og forelskelsen som oppstod i fjor forsterket seg ja. Det til tross for snøvær og annet dritvær midt i juli der.1 poeng
-
God tur @TL Var med på et arrangement for 2 uker siden der det ble vist en del gamle bilder og videoer fra området. Den brutale neddemningen av Namsvatnet banet vel kanskje veien for at en fredning var på sin plass, men samene ble ikke så mye hørt da boplassene ble neddemt.. Veldig fremsynt at man alt i 1932 besluttet å ikke merke turløyper i dette området. Det var selveste turistforeningen som besluttet dette så tidlig. Er forøvrig en arrangert tur opp til Jetnamsklumpen i helgen - finnes her https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=767331 poeng
-
Utforsking av brekanten der vi skal opp neste dag. Ikke lett å komme opp her uten teknisk utstyr! Bilde av Arne Ranvik. Lettere å gå under Grønlandsisen! Sprekker på Nordgletcher. Eneste tegn til folk vi så var denne gamle leiren fra 80 tallet. Høyere opp. Bilde av Arne Ranvik Håpet på mye hardere snø, men den kalde sommeren på Grønland i år hadde ikke laget det enda. Bilde av Arne Ranvik Teltleir dag 4. Større panorama (1Mb) Graving av teltleir. Bilde av Arne Ranvik. Å så voknet vi opp til dag 5! http://www.youtube.com/watch?v=H-jBpUglQ0Q På tur opp til 1810m toppen. Frokost! Tørking av kamera og kart, alt ble vått! Vi så flere Polarharer på turen, her er bilder av en av dem. Jeg som tar bilde av polarharen! Bilde tatt av Arne Ranvik Valhaltinde Fosser ned fra Nordbosø Enda en flott foss Havørn sett på dag 10. Taxi over elva inn til Narsarsuaq. Tilbake til sivilisasjon! Så gikk vi opp til Mellomlandet å fikk se litt kalving fra denne breen, desverre fikk jeg ikke tatt bilde/filmet noe av det. Mygg og småfluer var det mer enn nok av da det sto på som værst!1 poeng
-
Mulig jeg er preget av å ha løpt orientering en del år, men hadde aldri i verden byttet ut et sikkelig kompass med et digitalt enten det befant seg i ei klokke, på en gps eller som en eller annen app.1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Bilde til Mars konkuransen. Tittel: Mot lysere tider .1 poeng
-
1 poeng
-
Gjuratinden Bildet ble tatt siste helg i Februar, så mulig bildet ikke blir godkjent som mars bilde?1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Mitt bidrag denne måneden blir et bilde jeg har kalt "Takknemlig", av mine to kjære tatt ikveld. Vi gikk på tur sammen i solnedgangen langs Hafrsfjord - midt på grensen mellom Sola og Stavanger. (Fikk ikke til å få bildet større, men bedre kvalitet på bildet kan evt sees her: http://www.flickr.co...in/photostream/)1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Litt på siden, men likevel, i tilfelle du ikke har sett alle trådene om å tørke og smakssette kjøttet selv. Det er jo så utrolig lettvint og billig å lage det selv. Jeg bruker mørbrad og skjærer strimler på rundt 8-10 med mer på tvers av kjøttfibrene og marinerer dem i en marinade med f.eks HP-saus, tabasco og diverse krydderier fra noen få timer til over natten i kjøleskap. Den smaken du blander marinaden til er i det store og hele den smaken du får på det ferdige tørkede kjøttet, men den ferdige smaken er noe mildere enn selve marinaden. Sett stekeovnen på ca 50-60 grader og lag en glippe i døren. Legg kjøttet på bakepapir eller en rist over en langpanne (for å hindre drypp i selve ovnen) og la dette stå i 8-12 timer. Selv bruker jeg en enkel dehyrator, men resultatet er akkurat det samme som fra stekeovnen. Ferdig produkt veier omtrent 1/3 av fersk vare så vidt jeg husker, så en mørbrad til 150 kroner kiloet gir deg ”Beef Jerky” til 450 kroner og du har full kontroll på tilsetninger og smak. Det eneste problemet jeg kjenner til ved å lage det selv er at besøkende spiser det opp før jeg rekker å dra på tur med det, men det er faktisk veldig trivelig det også. Så vidt jeg husker er forresten benevnelsen Beef Jerky avledet av inka- eller mayaspråket og betyr noe slikt som veiamat. Gjør et forsøk, du har alt å vinne og ingenting å tape. Bare ikke heng deg helt opp i disse petimeteroppskriftene som ligger på nett. De nøyaktige mengdeangivelsene har absolutt ingenting for seg. Om det er noe du lurer på må du bare sende en PM, men oppsummèrt vil jeg påstå at å lage sin egen Beef Jerky er latterlig enkelt, morsomt og givende.1 poeng
-
1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00