Gå til innhold

Aurivillii

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Aurivillii vant dagen sist August 11 2013

Aurivillii hadde mest likt innhold!

Om Aurivillii

Nylige profilbesøk

692 profilvisninger
 1. Aurivillii

 2. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Panorama fra Kvaløya, Troms tatt 14.01.16 (Sony RX100iii)
 3. Kameratips

  Som nevnt tidligere er Sony RX100 et utrolig godt kamera i hendig format. RX100III Ble i 2014 kåret til markedets beste kompaktkamera. Skal du ha kamera for å skyte stillbilder av action er det uansett speilrefleks som gjelder!
 4. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Fantastisk helg i hjertet av Finnmark
 5. Osprey Xenith 105

  Kan anbefales på det varmeste! Har brukt sekken to sesonger nå, både sommer og vinter. Fungerer veldig bra med bærevekt opp til 27-28 kg. Er 178 cm. Er relativt lang i ryggen. Bruker Large (109 liter).
 6. Nordhauk: Stemninger og bilder fra nord!

  Flotte bilder og rapport!
 7. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Bilde fra Blåvannet i Strupskaret i Lyngen tatt sist helg. Har aldri sett et så vakkert farget brevatn tidligere! Lenangstindene og Jægervasstindene i bakgrunnen. Har brukt polafilter for å dempe refleksen i forgrunnen.
 8. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Strøken macro, Martin!!!
 9. Fjellheimen superlight, erfaringer?

  Har brukt Fjellheimen Superlight 3 Camp på mange turer nå. Romslig for to, men 3 personer har også plass (dog ikke med feite expedmatter). Har tålt været og bruken det har vært utsatt for uten problemer. Kan absolutt anbefales.
 10. valg av sekk

  Gratulerer! Whitney er en flott og behagelig sekk. Kjennes like tight ut fra tom til fullpakket tilstand.
 11. Bukse til fjellturer og toppturer

  Synes luftinga er meget god på den. Skjønner ikke hvorfor ikke andre produsenter leverer bukser med to separate lufteåpninger på hver side. Som sagt min favoritt vår, sommer & høstbukse. Om vinteren bruker jeg mest softshell på toppturene. Der er Patagonia Backcountry Guide og Patagonia Mixed Guide mine førstevalg.
 12. Bukse til fjellturer og toppturer

  Hadde ei veldig flott og lett Patagonia softshell med zipp-off, men denne har gått ut av produksjon. Syltynn, men relativt slitesterk. For min del har Keb vært min favoritt lett og hurtigtørkende allround turbukse. Når den nå kom som zip-off med gaiter-funksjonen ble det rene julaften her
 13. Bukse til fjellturer og toppturer

  Fjällräven Keb Gaiter! http://www.fjallraven.com/keb-gaiter-trousers
 14. valg av sekk

  Skal du ha en sekk som er komfortabel med bærevekt opp mot 25-26 kilo er det bare tull å se på de mest ekstreme variantene. Egenvektene på disse er stort sett høye og konstruksjonen så kraftig at de ofte er ubehagelig med moderat vekt. Har hatt Norrøna Pararanger og Bergans Alpinist. Har bært alt for mye siden jeg var guttunge. Nå drasser jeg ALDRI over 25 kg på tur, og enda har jeg endel å knappe inn på. Jeg byttet til Osprey Xenith 109. Prøvde også Gregory Whitney 95, men Osprey hadde løsninger som fenget meg mere samt lavere egenvekt (drøyt 2,6 kg). Madammen prøvde damemodellen til Osprey men landet på Gregory Deva 85. Osprey har en knallenkel ryggjustering og formbart hoftebelde (varmebehandles). Prøv mange sekker. I min verden er dette foruten sko og sovepose det produktet som kan gjøre en tur til suksess eller fiasko.
 15. Burde egentlig skjemmes da jeg normalt starter med denne aktiviteten i desember. Slik har det ikke vært i år da jeg heller har prioritert toppturer. I helga bestemte jeg og min bedre halvdel oss for å teste fisket i et vann jeg har ferdes mye rundt før om årene. Lett tilgjengelig med ski og pulk, noe som var helt avgjørende da jeg har relativt ferskt brudd og brist i et par ribbein å ta hensyn til. Fikk også noen kilometer på nyskiene (Åsnes Gamme før de skal brukes i Øvre Dividalen i påska). Kort fortalt: Varierende vær med mye sne og noe vind. Fangsten ble overraskende god til tross for elendig bett (18 røyer mellom 250 og 600 gram). utrolig fin start på sesongen Et knippe bilder..
×