Gå til innhold

passerinum

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  179
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

passerinum vant dagen sist April 20 2012

passerinum hadde mest likt innhold!

Om passerinum

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. passerinum

  Kalhovd - Mogen på sykkel

  Høres ut som en knall tur! Har syklet litt i området mellom Krosso og Sønstevann og kjenner meg absolutt igjen i mye av det du beskriver, Oz. Jeg var forøvrig på fatbike og koste meg med det. Med passe dekktrykk kommer man seg fram de rareste stedene. Hadde med telt og sovepose og sov ute. Kan generelt anbefale fatbike til sommerbruk i skog og fjell. De er dønn pålitelige og takler fint litt last til lengre turer.
 2. passerinum

  Bikepacking i Hemsedal

  Herlig å se en sykkeltur fra dette området, takker for fin rapport! Har hatt planer om å sykle gjennom dette området ved et par anledninger, så det var gøy å se bilder derfra. Ser ut som en knallfin tur
 3. passerinum

  En rundtur på Skrim - Stølefjell

  Flotte bilder fra et knallfint område, Martin!
 4. passerinum

  Packraft-venner

  Lurt med regnbukse eller tilsvarende under trekket. Spruttrekket tar av for bølgeskvulp og gjør det også lunt og godt inne i båten på kalde dager.
 5. passerinum

  Packraft-venner

  Da tror jeg det kan bli mye venting. Packraftene er et nisjeprodukt. Alpackaraft lager båter i uovertruffen kvalitet (nei, jeg er ikke sponset ). Pris på materialer, håndverket og små volumer gjør nok sitt til at prisen er som den er. Jeg syntes selv det var dyrt i starten, men tror man bør sammenlikne prisen med prisen for en ordinær kajakk. Og da er det egentlig ikke så dyrt lenger. Vadebukser høres litt skummelt ut med tanke på velt og vannfylling av buksene. Padler gjerne i regnbukser om det er kjølig. Har som regel padlet uten liggeunderlag med sko og våtsokker. Testet ut et ProLite-underlag fra Cascade Designs i størrelse small for nylig og fikk merkbart bedre padlestilling av de få ekstra cm i høyden. Var rett under frysepunktet og kaldt i elva, men kjente meg varm i båten. Mulig liggeunderlaget hjalp, men vanskelig å bedømme.
 6. passerinum

  Packraft-venner

  Man bruker noen geniale poser til å blåse opp båten. De er åpne i den ene enden. Ved å samle luft i posen og lukke igjen, kan man klemme luften ut gjennom en åpning i den andre enden og inn i båten:
 7. passerinum

  Packraft-venner

  Beste packraftminne er helt klart Norge på tvers i fjor sommer Vi har brukt Denali Llama i noen år og er veldig fornøyd med lengden. Min bedre halvdel er 162 og jeg ligger på 176–177. Fartspotensialet til båten reduseres med fallende lengde. På turen Norge på tvers valgte vi Explorer 42. Den økte lengden ga utslag i merkbart bedre fart og med to i båten ga det enda bedre framdrift. Siden båten smalner av mot bauen kan det bli trangt foran for føttene selv om lengden er ok. Ville derfor personlig godt for Denali Llama igjen om vi stod og skulle kjøpt båt nå. Det er forøvrig også lettere å pakke ting på tvers foran uten å kollidere åra i oppakningen under padling.
 8. Teltet var genialt på Marka24 til vår familie på fire i fjor – ikke mange gram per person
 9. passerinum

  Fatbike

  Jeg har full forståelse for hva du mener, men jeg kan love deg at du ikke hadde trengt å være nervøs for å bli meid ned av meg på denne turen En fulldemper har helt sikkert bedre framkommelighet enn en fatbike under de fleste forhold med unntak av løst eller bløtt underlag. Men så var det dette med robusthet og muligheter til å få med seg ting (selv om måten jeg rigget sykkelen på i og for seg også kunne vært gjort på en fulldemper – selv bagasjebrettet fra OMM foran på sykkelen). En fatbike er vel også billigere i innkjøp, trenger mindre vedlikehold og er morsom hele året. Jeg er kanskje spesielt interessert, men foretrekker en fatbike framfor en fulldemper
 10. passerinum

  Fatbike

  Fikk endelig testet ut overnattingstur på fatbike i helgen. Pakket så lett jeg kunne (litt for lett, skulle det vise seg) og fikk plass til alt i seteveska, rammeveska og en liten rull med sovepose og liggeunderlag på bagasjebrettet foran. Jeg hadde riktignok med en 11 liter sekk og en styreveske, men det var til diverse fotostæsj og strengt tatt ikke nødvendig (utover å gi plass til et drikkesystem i sekken, da). Utrolig gøy å dure innover på vårsnøen og ha skogen mer eller mindre for seg selv. Anbefales! Jeg snekret likegodt sammen en liten turrapport med bilder og en pakkeliste: Et mikroeventyr på sykkel med bismak.
 11. På Hardangervidda hadde vi en dag med frisk bris og litt til (blaff av liten kuling). Det gikk greit. Jeg tror en kan si at teltet tåler mer enn man skulle tro og mindre enn man skulle ønske Med andre ord er jeg selv litt skeptisk til å ta det med på vintertur på fjellet. I hvert fall med barn. Men sjekk disse to videoene på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=J-CMJeJpLc4 http://www.youtube.com/watch?v=_S2Ci_doWLA Det er tydelig at vinden sklir fint av teltet.
 12. Med fare for å bidra til at dette utvikler seg til den store "Shangri-La 5"-tråden: Vi har hatt stor glede av teltet de siste to årene. God plass til to voksne og to barn, superlett uten innertelt (veldig lett med innertelt også), god plass til to packrafter som madrasser uten innertelt og lett å sette opp. Teltet var et kjempefint hjem da vi brukte tre og en halv uke på å padle Norge på tvers i fjor sommer med barna. Anbefales!
 13. passerinum

  Overnattingstur i Nordmarka

  Oi, dette så bra ut! Gleder meg som et lite barn til å komme ut på overnattingstur tjukkesykkelen selv
 14. passerinum

  Truger til barn

  Hei Fjellberta! Litt seint svar, kanskje for seint, men vi har hatt glede av trugeturer med barna i en årrekke. Skal dere bruke trugene en del vil jeg klart anbefale noe annet enn hyttetrugene, som nok blir litt brede å gå med for et barn. Erfaringen vår begrenser seg til Atlas. De har vi til gjengjeld svært god erfaring med. Vi har hatt et par barnetruger som yngstejenta fint kunne bruke i fjor da hun var 9 år. Disse trugene er en gammel modell som ikke er i salg lenger (du kan eventuelt se et bilde nederst i innlegget her, de ser nesten litt retro ut i forhold til dagens modeller ). Atlas Spark 20 er kanskje en mulighet til den yngste av dine, så kan hun/han kanskje arve den eldstes truger seinere? Et alternativ kan være den litt større trugen 8 series Trail Walking, men jeg vil tro at den kan være litt stor. Jo større bæreflate trugen har, desto løsere snø egner den seg i. Likevel behøver ikke det bety noe videre dersom en voksen eller en annen tråkker opp spor foran, da trenger ikke bæreevnen være allverden på barnetrugen. Turhilsen Mikkel
 15. Barn er mestre i å finne magien på tur i nærområdene og trenger ikke nødvendigvis å reise land og rike rundt for å finne de gode turopplevelsene. Men hva med oss voksne? Glemmer vi mulighetene vi har rett rundt hjørnet? For mange ligger helgen der og lokker med to–tre blanke dager. I hvert fall en gang i blant. Men hva kan man egentlig få til på en helg? Og hvor langt trenger man å dra for å føle at man er på eventyr? Eller rettere, hvor kort? For all del, ofte er det mer enn bra nok bare å komme seg ut. Men det gjør ikke noe om turen også får et snev av eventyr en gang i blant. En duft av ekspedisjon. Det er akkurat det som skal utforskes i Prosjekt Helgeekspedisjon. Les mer HER.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.