Gå til innhold
 • Bli medlem

lysaar

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om lysaar

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 118 profilvisninger
 1. Tusen takk for forslag begge to! Ser jo helt nydelig ut, mot Hallingskarvet @nesning Greien er at det er kun helgetur i første omgang - det skal være et slags lavterskeltilbud til oss selv (en slik Glampingtur:) - så vi ønsker å bruke minst mulig tid og energi på å campe - og mest mulig tid på å gå langrenn og fyre i peisen.
 2. Har fått meg lavvo med ovn, og tenkte dra en tur på fjellet for å stå på ski, med lavvoen som base. Spørsmålet er hvor? Og da lurer jeg på om noen har gode forslag. Har laget en infografikk over mine behov. Forslag mottas med takk
 3. @Fenriken takk for svar. Hvor var du? Ja, Valdresflye holder vel åpen en stund til, men den er ikke så godt utgangspunkt for de turene jeg ser for meg nå som ikke båtene går
 4. Hei, det blir verre og verre å komme seg til fjells for litt rangling nå som veiene stenges en etter en. Spiterstulen og Koldedalen er stengt. Sognefjellet og Valdresflye er usikker. Et det noe jeg har oversett?, noen veier som pleier å holdes åpne en stund til? Det er snakk om helgetur, så har ikke mulighet med større prosjekter med tanke på anmarsj. Og hva er beste tilkomst midtvinters når alt er snødd igjen og man er så desperat at man kan ta på seg skiene å gå et stykke, men likevel setter pris på kortest mulig anmarsj? Jeg vet om weaselen som går fra Tyinkrysset, men den begynne
 5. Har aldri vært noe fan av å ha våte klær i soveposen - velger heller en komfortabel natt og så gå meg tørr neste dag. Regner det også neste dag blir du fuktig uansett. Sko får lufttørke så mye det går over natten - tar alltid ut innersålen. Å ha litt trekk i teltet hjelper på å få ut fuktighet. Ved dårlig vær bruker jeg ikke så mye tid og energi på å tørke ting - mest ulla som er innerst mot kroppen. Så tar jeg heller en stortørk ute i sola når været er på min side. Hender også at jeg fyrer primus - det skal ikke så mange minuttene til for å drive ut mye fuktighet.
 6. Det er, om ikke ulovlig, så i hvertfall ekstremt usympatisk gjort ovenfor "venner"
 7. Aiguille Verte er på listen - om ikke for å sjekke om det er så ille som folk sier
 8. Er også veldig interessert i eggepulver! Har inntrykk at det brukes på mange hoteller til å lage eggerøre med. Det er å lese i noen anmeldelser at hoteller får kritikk for å servere pulver-røre. Tenker at på tur må dette være helt supert
 9. Av sikkerhetsmessige grunner er støydemperen også sikkert bra. Med Omnilite TI opplevde jeg at dysa tettet seg av sot, som fikk strålen til å gå skjevt og bommet på sprederplata. Det gikk bra, men ikke så artig med en tynn stråle varm bensin i teltet.
 10. Hei, vi skal på roadtrip i sommer og tenkte ta turen innom både Chamonix og Dolomittene. Er det noen som kan anbefale noen fine turer? Vi er nok ikke på bratt multipitch-klatring, men noe klyving og bre skulle gå greit selv om det ikke er noe must. Mont Blanc ligger allerede i planene.
 11. Er spent på hva høyre legger i sin nye fjellpolitikk "Høyre vil ha en fjellpolitikk basert på lokal råderett, kunnskap og forskning som utløser mulighetene i fjellkommunene." Føler som i snøscooter-saken at å ta avgjørelser ned på kommunenivå er en god måte å snikinnføre ting som blir for kontroversielt på nasjonalt plan. All grunn til å følge veldig godt med på utviklingen.
 12. Men legger vel opp strategi etter utsiktene for hvor lenge man skal være ute.. Er det <1 uke så er det kanskje ikke så mye vits i å bruke den ekstra tiden og energien på å skaffe mat. Er det på ubestemt tid så bør man legge en matplan så raskt som mulig. Vinter og spesielt høyfjell om vinteren er nok ekstremt vanskelig - er vel ikke uten grunn at alle Alaska-programmer handler om å forberede seg best mulig til vinteren hele sommeren.
 13. oj - den camera clip'en har jeg egentlig ønsket meg til speilrefleksen uten å vite om det! Hva med å bare ha en liten taske som du kan feste på sekken eller ha i sekken som du bruker når det er overhengende fare for at det kan bli vått. Når det er tørt er det jo mest praktisk å ha kameraet i remmen diagonalt over skulderen - jeg synes det er en god løsning sånn dingle/tilgjengelighetsmessig.
 14. Tørrcabaret + vann - voilá hoeyang-puddingform-1-5liter-i-aluminium-d-8cm-h-7cm.jpg
 15. Kan melde om ganske dårlig dekning fra Spitertulen ja og opp på toppene rundt Visdalen. Jeg har iPhone og den bidrar ikke akkurat til å få det beste ut av den svake dekningen som måtte finnes. Den gang jeg hadde netcom hadde jeg inntrykk av at kompisen min som har Telenor hadde ganske mye bedre dekning enn meg, men etter at jeg byttet til Telenor føler jeg ikke at mobildekning er noen man kan eller bør regne med.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.