Gå til innhold
 • Bli medlem

fjellrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  447
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

fjellrypa vant dagen sist 12. november 2019

fjellrypa hadde mest likt innhold!

Om fjellrypa

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  tur ...
 • Sted
  Oslomarka & fjellet

Nylige profilbesøk

2 208 profilvisninger
 1. Jeg synes den så litt spinkel og «plastaktig» ut. Hva med denne? [Hidden Content]
 2. Hvor du skal gå fra Stryken avhenger jo om du vil gå på vei eller over på sti. Her er kart fra Skiforeningen.no og deres turplanlegger (appen Imarka er også ok, der kan du velge mellom løyper i rødt og sykkelruter i blått, men stier er tegnet inn som stiplet svart i begge versjoner). Uansett, så anbefaler jeg sterkt et turkart på papir! F.eks Nordmarka 1:50.000.
 3. God planlegging og drømming over kartet er viktige og hyggelige ingredienser. Hva med å skaffe deg turkart over de områdene du vil gå gjennom, og se deg ut ønsket rute? Jeg søkte på «Norge på tvers fra Femunden», et par av treffene: [Hidden Content] [Hidden Content]
 4. Spennende prosjekt. Hvor vil du starte? Telt eller DNT-hytter?
 5. Se forrige svar. Det er et Exped Downmat UL Winter LW, 9 cm. De har ikke svart på siste epost, sannsynligvis pga påske. Mener dere jeg skal kreve nytt underlag?
 6. Slapp respons her, hva skjedde med deg og underlaget/hengekøya? Jeg har Amok Draumr og Downmat 9 LW. Underlaget passer fint i køya, selv om jeg sitter med følelsen av at jeg gjerne skulle ha presset inn litt mer luft. Jeg tror også at dunen er ujevnt fordelt og har en epostsamtale med firmaet som solgte det, det burde ikke være slik med et helt nytt underlag.
 7. Jeg har et nytt Downmat 9 LW (og UL om jeg ikke husker feil), har aldri frosset så mye som jeg gjorde første natt i hengekøye. Kjennes ut som om dunen er ujevnt fordelt, ja. Blåst opp med pumpepose, ikke egne lunger. Er det noe håp om å klare å fordele dunen slik den skal være, eller skal jeg klage? (Sendte butikken en epost, men vi ble enige om at hengekøye kanskje var spesielt (det var før jeg kjente på du fordelingen.) Ny tur i hengekøye var med reinskinn i tillegg, et ekstra lag ulltrøye og noen grader mildere: Levelig.
 8. Jeg har ikke opplevd akkurat det, men jeg sliter med at pinnene spretter ut ila natten. Og så lurer jeg på noe annet: Vil det være mulig å ligge i den med bare et tynt skumunderlag inni, hvis jeg fester en snor fra hodepartiet til fotpartiet (over midtsnoren, som jeg i farten ikke husker navnet på, den har et spesielt navn)? Noen som har prøvd? (Til sommerbruk, skumunderlag veier mindre.)
 9. Jeg synes det er litt irriterende at de kommer med en ny duk nå. Har en helt ny Borg som jeg ikke har fått prøvd ennå (ryggen klikket), og så har de laget noe som er "mye" bedre...
 10. Interessant. Hva er en underquilt, sammenlignet med et vanlig liggeunderlag? Jeg ser for meg noe varmt, men mykt som et pledd eller lignende, stemmer det? Hva er fordelen fremfor de vanlige oppblåsbare underlagene a la f.eks Exped Downmat?
 11. Oi, denne tråden kan jeg ikke huske å ha sett! Mye fint, inspirerende både for foto- og turfoten. Her et glimt fra en padletur på Steinsfjorden på Ringerike i sommer. Iphone 8, hvis jeg husker rett.
 12. Det bare måtte bli en kveldstur på ski siden det kom påfyll av snø over Nordmarka. Det har jo vært #superentusiastføre en stund, og på gårsdagens #entusiastføre møtte jeg opptil flere andre fornøyde skigåere. Bildet er tatt innenfor Frognersetra. Inne i mørkskogen var det nok lys til å gå uten lykt i åpne partier.
 13. Jeg har et Exped Synmat underlag med r-verdi 3,3. Lå ute, ikke i hengekøye, men oppi tårnet på Oppkuven i Oslomarka, i slutten av november i fjor. Hadde et tynt skumunderlag under, det lå inni et stoltrekk. Utenpå vintersoveposen hadde jeg et yttertrekk, men likevel frøs jeg. Min konklusjon er at isolasjonen var for dårlig under fordi jeg lå oppe og ikke på bakken, så sånn sett kan det sammenlignes litt med å ligge i hengekøye, synes jeg. Så det spørs nok hvor frossen eller varmblodig du er, om du vil finne det behagelig å ligge ute. Forøvrig var tårnturen helt nydelig! God tur!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.