Gå til innhold

fjellrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  389
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellrypa

Nylige profilbesøk

1 500 profilvisninger
 1. Ifølge siste Fjell og vidde er det jo blitt ekspedisjon å gå en ukes hytte-til-hytte-tur nå. Så ja, turen din er en ekspedisjon.
 2. fjellrypa

  Hovinkoia

  Ny Hovinkoia åpner 12. august. DNT Ringerikes omtale.
 3. fjellrypa

  Ny lett tursko kombo

  Tor-Erik-L-77, vet du hva som er forskjellen på dine sko og denne (bortsett fra fargen, da)? Prisen varierer veldig fra butikk til butikk, jeg søkte opp skomodellen på nett. https://www.xxl.no/inov-8-x-claw-275-terrenglopesko-dame-gra/p/1148023_1_style?gclid=EAIaIQobChMIw5LDp_HD2wIVl5QYCh2spQVcEAQYASABEgJhvPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNTlweL0w9sCFc-MsgodCUII6A
 4. fjellrypa

  Ny lett tursko kombo

  Jeg bruker disse gamasjene, men ble overrasket over at de er såpass smale i åpningen oppe. Kjøpte de største, men de er ikke mer enn akkurat passe. Jeg er ikke spesielt tykk i anklene, vil jeg si. Utover det er sånne korte gamasjer helt herlig på tur i skogen, du slipper å få med deg halve marka hjem! (Kjøpte for et par år siden, et annet sted enn butikken i lenken, kostet en god del mindre da.)
 5. Alltid inspirerende å lese rapporter fra slike «enkle» turer. Takk!
 6. fjellrypa

  Selge sine turrapporter??

  Markadatabasen via skiforeningen.no. Jøje meg, det er NI år siden det innlegget! PS. Har et annet kamera nå.
 7. fjellrypa

  Tips til tur Ringebufjellet/Venabygdsfjellet

  Hvor har dere tenkt å starte turen? Med alt pikkpakket vil jeg tro dere kjører bil, og det er jo flere steder å kjøre opp fra dalen. Hvis dere skal ligge ute på fjellet, er det jo åpent og fint stort sett overalt. Men kanskje det er spennende å gå til flyvraket på Ringebufjellet (her ser du kart: https://www.ut.no/tur/2.8559/)? Vil tror det er synlig også når det er snø. Jeg var der i høst, vi parkerte nedenfor Jammerdalsbu. Veien (fv 385) er vinterstengt, jeg vet ikke når den åpner, det finner du på nettet. Mulig P er Måsåplassen. Men det er som sagt mange muligheter, avhengig av startsted.
 8. fjellrypa

  Tips til enkel prepp av langrennski

  Ang. gliding: Jeg møtte "milsluker" Tom Stensaker i Østmarka nylig, og han kunne fortelle at han aldri glider skiene sine. Han gå ca. seks mil pr. dag.
 9. fjellrypa

  Hva har du kjøpt nå!

  Har kjøpestopp i 2018! Men skistøvlene synger på siste verset, kanskje jeg finner noen på finn.no hvis de ryker?
 10. fjellrypa

  Snøforhold Huldreheimen

  God tur, det høres flott ut! Vi droppet en tur i området forrige vinter etter å ha fått rapport fra noen som hadde vært der og gått mest på beina pga snømangel. Den gamle, kjipe Storeskag er historie, heldigvis, men det er muligheter: DNT åpnet v.2 for to år siden. De åpne buene er fine å ty til, jeg har ligget på mange av dem. God jul!
 11. fjellrypa

  Høyeste topp i Akershus?

  Hei! Etter at min artikkel om at Østfold mister sin høyeste topp fikk en kortvarig gjennoppliving ifm navnevedtakene, har jeg fått en tilbakemelding om at Lushaugen og Fjellsjøkampen deler tittelen som høyeste topp i Akershus. Min kilde, som er supernerd på dette og jobber i DNT, har nok sine ord i behold. Han viser til denne listen fra Kartverket, der begge toppene står med 812,2 meter.
 12. fjellrypa

  Tur januar

  Avhenger jo av hvor du reiser fra, men opp fra Gudbrandsdalen finner du bl.a. Spidsbergseter og Venabu fjellhotell. Sistnevnte har også enklere rom med DNT-rabatt. Tror førstnevnte er finere, har ikke bodd der. Tog til Ringebu og hotellbuss eller drosje opp. Hotellet på Finse tror jeg har stengt akkurat nå. Forsøk et nettsøk på "fjellstue" e.l. Lykke til!
 13. fjellrypa

  Nordmarka/Østmarka i januar

  Veldig enig med @tronn! Du kan starte skituren fra Grua, løypa går parallelt med hovedveien hvis du går litt tilbake fra togstasjonen (2-300 m), før den forsvinner opp i skogen til høyre. Hvis du har tenkt å gå med brede ski kan du jo loffe ut i terrenget, også (anbefaler kortfeller i så fall). Hva med å ta en natt på Kjerkeberget, Oslos høyeste punkt? Eller Kollern, der har du 360 grader utsikt. Jeg ville fulgt de preparerte løypene et stykke og så tatt av mot spennende mål, som de jeg nevnte. Steder jeg ville gått: Løypa over Skarvvatnet/Pershusvatnet (https://www.skiforeningen.no/marka/loyper/?id=1140 hvis den står som preparert når du skal gå, det ser du på føremeldingen. Om den er preppet "i dag" eller "for noen dager siden" betyr lite, du skal vel ikke løpe? Men hvis den ikke står som preppet siden mars, ville jeg har ventet.) Løypa over Finnvatnet (https://www.skiforeningen.no/marka/loyper/?id=471) Spålenområdet generelt (du kan jo evt ta en natt på Sinnerdammen/DNT? En natt på Bleiksjøflaka. Tur oppom eller overnatting på Sandbekkmana/Høgflaka. Løypa over Daltjuvmana (https://www.skiforeningen.no/marka/steder/?id=381) - går du denne sørover, og ser at løypa fra Manntjern til Hakkloa er kjørt opp (https://www.skiforeningen.no/marka/loyper/?id=355), så MÅ du ta den. Veldig fin, men trenger en del snø. Og liker du "bushing", så kan du jo ta deg frem sånn cirka i blåstitraseen over Sandungskollen/Askehøgda/Porten i Kikutmassivet. Før du tar siste overnatting ved Sommerglåmene og ender i Sørkedalen eller ved Sognsvann/Frognerseteren. Tror ikke jeg skal nevne flere steder, det blir overkill... God tur!
 14. fjellrypa

  DNT kvista vinterløyper 2017

  Ja, kvistekartene er fin info. Venter på 2018-versjonen.
 15. fjellrypa

  Pulksele - anbefalinger?

  Jeg lette etter dette temaet og sannelig fant jeg, slenger derfor ut et spørsmål: Hva blir forskjellen med å gå med taudrag vs det stive? Vil gjerne høre deres erfaringer. Jeg har en gammel Fjellpulken transportpulk (kjøpt brukt av selveste Liv Arnesen), med stivt drag. Brukes til turer i Marka og på fjellet. Det med rykking er forresten ganske irriterende, ser noen av dere kommenterer det og skal se om jeg får til en strikkløsning. Og ang. skulderseler, så sklir de ned selv om jeg har tatt dem på i kryss. Løser det med å ha på en liten ryggsekk.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.