Gå til innhold

fjellrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  437
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

fjellrypa vant dagen sist 12. november 2019

fjellrypa hadde mest likt innhold!

Om fjellrypa

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  tur ...
 • Sted
  Oslomarka & fjellet

Nylige profilbesøk

1 959 profilvisninger
 1. Jeg synes det er litt irriterende at de kommer med en ny duk nå. Har en helt ny Borg som jeg ikke har fått prøvd ennå (ryggen klikket), og så har de laget noe som er "mye" bedre...
 2. Interessant. Hva er en underquilt, sammenlignet med et vanlig liggeunderlag? Jeg ser for meg noe varmt, men mykt som et pledd eller lignende, stemmer det? Hva er fordelen fremfor de vanlige oppblåsbare underlagene a la f.eks Exped Downmat?
 3. Oi, denne tråden kan jeg ikke huske å ha sett! Mye fint, inspirerende både for foto- og turfoten. Her et glimt fra en padletur på Steinsfjorden på Ringerike i sommer. Iphone 8, hvis jeg husker rett.
 4. Det bare måtte bli en kveldstur på ski siden det kom påfyll av snø over Nordmarka. Det har jo vært #superentusiastføre en stund, og på gårsdagens #entusiastføre møtte jeg opptil flere andre fornøyde skigåere. Bildet er tatt innenfor Frognersetra. Inne i mørkskogen var det nok lys til å gå uten lykt i åpne partier.
 5. Jeg har et Exped Synmat underlag med r-verdi 3,3. Lå ute, ikke i hengekøye, men oppi tårnet på Oppkuven i Oslomarka, i slutten av november i fjor. Hadde et tynt skumunderlag under, det lå inni et stoltrekk. Utenpå vintersoveposen hadde jeg et yttertrekk, men likevel frøs jeg. Min konklusjon er at isolasjonen var for dårlig under fordi jeg lå oppe og ikke på bakken, så sånn sett kan det sammenlignes litt med å ligge i hengekøye, synes jeg. Så det spørs nok hvor frossen eller varmblodig du er, om du vil finne det behagelig å ligge ute. Forøvrig var tårnturen helt nydelig! God tur!
 6. PEX vannrør, høres ut som en god idé. Ser ut som det koster mange hundre kroner og er altfor mye rør til ett stk hengekøye. Er det noen som har et par passende biter til overs for en billig penge?
 7. Denne dukket opp på face. Er det bare noe tull av dårlig kvalitet eller kan den ha noe for seg? https://htd-b.com/products/haven-tent?variant=30271822528578
 8. Tog til Ringebu og drosje opp til Venabufjellet? Evt til Måsåplassen/Øksendalen. Deretter gå innover i fjellet. Der er det DNT-hytter og litt snillere fjell enn Finse, mtp telting.
 9. Hjortelusfluene (HLF blant markanerder) er veldig på’n også på Krokskogen nå, og de liker jo svette mennesker. Samboeren plukket ut den siste fra håret på jobb dagen etter turen. Det er en egen lyd når de lander på skulderen og slipper vingene. Et lite klikk. Ser for meg at de sitter og gnir seg i hendene og forbereder seg på å krype inn i håret og rigge seg til. Noen plages av dem og andre bryr seg ikke så mye, men for elg er de ordentlig plagsomme. De setter seg i pelsen i stort antall. Senest i går snakket jeg med en som jobber i Nordmarka og som fortalte om en død elg han hadde funnet. Nesten hårløs og liggende i «fosterstilling», antagelig etter mange lidelser.
 10. Tar opp nikkerstråden. Noen som har kommet noen vei? Kunne tenkt meg en selv (tross vage minner om strømpesig), men de fleste er hos nettbutikker, og jeg vil prøve før jeg kjøper.
 11. Amok Draumr hengekøye veier 1350 g inkl myggnett og oppheng, Borg duk 650 g, altså to kilo for den pakka I skogen bruker jeg som oftest bare en duk, den veier ca 600 gram, hvis jeg husker rett. Teltet ca en kilo. Underlag og sovepose er jo med uansett type «bolig».
 12. Hei, jeg har ikke prøvd mye. To ganger, det første rimelig halvhjertet (bl.a. pga divergerende info på ulike utstyrsdeler, sånt irriterer meg litt). Hva er størrelsen på underlaget ditt? Jeg håper jo at jeg kan bli overbevist, men p.t. er jeg litt i tvil. Køye + overduk veier jo dobbelt så mye som mine små telt, og trippelt av gapahukduken jeg bruker når jeg ligger på bakken. Men det ser gøy ut! Hilsen ikke lang eller tung selv
 13. Amok svarer at jeg må ha LW. Jeg synes dette er for vagt presisert på sidene deres. De skriver at de anbefaler LW, men ikke nøyaktig hvorfor. Hvis det er sånn at dette krever millimeterpresisjon mht luftmengde, plassering av underlag i lomme (og rumpe i køye), synes jeg det virker som et litt sært opplegg. Men jeg skal gi det flere sjanser, for i et kort øyeblikk i går gynget det riktig så koselig. Glad ingen så meg da jeg skulle ut av køya, svusj, så akte jeg ut og havnet rett på bakken! Bør kanskje filme de neste forsøkene 😂
 14. Absolutt! Heller nesten mot å returnere hele køya, men ja, gjerne prøve det! Kan du sende meg pm med tlf.nr.?
 15. Enig med deg, @frankdrebin Etter en novembernatt oppi tårnet på Oppkuven skjønte jeg at Synmaten var litt spinkel. Etter det har jeg lånt flere underlag av utstyrseksperten i DNT for å finne det optimale mht mål og vekt og r-verdi - og Long er litt overkill for meg, kan du si. Dette var før Amoken dukket opp...
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.