Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellrypa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    487
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

fjellrypa vant dagen sist 24. august 2023

fjellrypa hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

272 Excellent

Om fjellrypa

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    tur ...
  • Sted
    Oslomarka & fjellet

Nylige profilbesøk

4 297 profilvisninger
  1. Borg multitarp fra Amok selges Lett å sette opp! Smarte løsninger med barduner og plugger. Komplett med snorer og plugger. Vekt 685 gram + plugger 60 gram (oppgitt fra produsenten). Passer til Amok eller andre hengekøyer, eller hvis du ligger på bakken. Mål: se bilde. Lite brukt (under ti turer). Pris ny 999 kr. Selges for kr 700. Amok Equipment er et norsk selskap drevet av turentusiaster. Se eventuelt finn-annonsen her.
  2. Det er mulig å gå utenfor preparerte skiløyper i Oslomarka. Det er f.eks. en del åstopper som er verdt å besøke (bl.a. god utsikt). Da kan brede ski være morsommere, men de er som nevnt over ikke så morsomme å gå på i preppede spor, som gjerne blir "anmarsjløypa" til toppen. Jeg bruker både smale og brede ski, avhengig av hva jeg har lyst til den dagen. Gå langt og litt raskt: smale ski. Loffe og gå på oppdagelsesferd, eller kanskje ligge ute: kanskje brede skil. Har besøkt mange utenfor-spor-steder også med smale ski, så det går, det også. Uansett, velkommen til Markas fantastiske verden!
  3. Der leden går inn i skogen i Bærum er det en gapahuk, den kommer opp på kartet på pilegrimsleden.no. Etter at du har krysset Lommedalen kommer du inn i Krokskogen og der bør det være greit å finne teltplasser i nærheten av leden. Ofte er det teltplasser ved vannene i Marka, men leden går dessverre ikke forbi så mange vann akkurat der.
  4. Ikke stor forskjell på Versa og Dura vektmessig. Jeg sammenlignet LW-størrelsen. Versa 5R LW veier 1090 gram (R-verdi oppgis til 5,2) og Dura 5R LW veier 1045 gram (oppgitt R-verdi 4,8. Så hva er egentlig forskjellen? 190 kroner i prisforskjell pr. nå.
  5. Du har ikke dato for den omtalen? Fant ikke noe da jeg kikket gjennom en del innlegg.
  6. Jeg har opplevd at dunen fordeler seg noe ulikt i Downmaten. Jeg er ekstremt forsiktig med utstyret mitt og har heller aldri blåst opp med annet enn den medfølgende pumpeposen, men jeg har heller ikke hørt at det er oppblåsing med munnen som forårsaker skjevfordelingen. De jeg har snakket med har sagt at sånt bare skjer. Da jeg oppdaget dette kontaktet jeg forhandleren, men fikk til svar at dette ikke var noen reklamasjons- eller garantisak (rimelig nykjøpt underlag da) og fikk en slags oppskrift med beskjed om å fikse det selv. Vurderer jevnlig om jeg heller skal gå for en Synmat for å slippe dette tullet.
  7. Ut av Norge og til topps på Isle of Man. Til Snaefell kan du ta toget. Vi entret den elektrisk drevne vognen i Laxey (som kommer av Laksaa eller lakseelv) og hoppet av underveis, på Bungalow stasjon, for så å gå de siste par hundre høydemeterne til toppen. Snaefell betyr Snøfjell og toppen ligger på svimlende 621 moh. Der oppe ventet utsikt i alle retninger, dvs. til Irland, Nord-Irland, Skottland, Wales og England. Hadde det vært litt mindre disig ville vi ha sett Scafell Pike og Snowdon. Etter obligatorisk fotografering og geocaching var det tid for forfriskninger: Det nedlagte, gamle hotellet nær toppen er blitt kafé, så der sørget vi for å innta scones, te og annet snadder. Ned igjen satset vi på toget. Isle of Man må være skinneentusiastenes våte drøm, for øya har flere jernbanestrekninger der gamle tog puster og går, noen elektriske og andre kullfyrte damptog, noen er smalsporet og andre normalsporet, noen med venstre- og andre med høyrekjøring. På vei mot toppen på gresskledd grunn: Utsikten, denne er østover: Gammel og god; Snaefell Mountain Railway: Toget og hotellet som er kafé: Geocachere i aksjon: Og noen lokale næringsmidler:
  8. Kan du ikke bare droppe Fanaråken når hytta uansett er stengt (den har ikke selvbetjent-del) og gå Sognefjellshytta – Skogadalsbøen? September er en fin tid i fjellet.
  9. DNT legger også ut føremeldinger for fjellet (de kaller det føre også om sommeren): https://www.dntoslo.no/forerapport/
  10. En fin rapport fra et fint område! Har gått ulike varianter til fots og på ski, nå fikk jeg lyst på et gjensyn. Helberghytta er da selvbetjent?
  11. Det går fint an. Har fremdeles en del utstyr jeg kjøpte da, som jeg bruker nå Ryggsekk, jakke, et telt, avhenger av type tur.
  12. Og jeg tenker på nærgående hette etter regnvær. Nyttig å høre, akkurat hva jeg er ute etter. Har sett på Bergans Rondane 65, den er vel ganske lik Trollhetta i utførelse, men en str. mindre?
  13. Er det noen som opplever at dere dunker bakhodet inn i øverste del av ryggsekken? Jeg ser at på en del nye, større sekker (type 55 liter+) er toppstrammerne festet et stykke ned på ryggdelen. På de sekkene jeg har brukt til nå (gamle og ikke veldig gamle) er toppstrammerne festet øverst på ryggdelen. Frykter stor irritasjonsfare Hva er erfaringene blant dere som har en slik sekk? Eksempelbilde fra nettet + en av mine sekker (festet er ganske likt på alle mine).
  14. Jeg har en Downmat, der dunen har flyttet litt på seg. Dette var ikke reklamasjonsgrunn, så jeg må slite med det. Er det noen som vet om det er forbedret i de nye (fortrinnsvis Ultra)?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.