Gå til innhold

fjellrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  391
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellrypa

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  tur ...
 • Sted
  Oslomarka & fjellet

Nylige profilbesøk

1 599 profilvisninger
 1. Sjekk f.eks hjemmesidene til Venabu fjellhotell, Spidsbergseter - og kanskje DNT/ut.no har noen tips? Sist jeg gikk forbi på hytte til hytte-tur kom vi inn i oppkjørte spor i området rundt disse hotellene. Muen kan jo være en fin tur, avhengig av snøforholdene.
 2. Er det noen som vet om danskene har en tjeneste a la Kartverkets "Skriv ut ditt eget turkart"? Ellers er vel Nomaden stedet for grønlandskart?
 3. Ifølge siste Fjell og vidde er det jo blitt ekspedisjon å gå en ukes hytte-til-hytte-tur nå. Så ja, turen din er en ekspedisjon.
 4. Ny Hovinkoia åpner 12. august. DNT Ringerikes omtale.
 5. Tor-Erik-L-77, vet du hva som er forskjellen på dine sko og denne (bortsett fra fargen, da)? Prisen varierer veldig fra butikk til butikk, jeg søkte opp skomodellen på nett. https://www.xxl.no/inov-8-x-claw-275-terrenglopesko-dame-gra/p/1148023_1_style?gclid=EAIaIQobChMIw5LDp_HD2wIVl5QYCh2spQVcEAQYASABEgJhvPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNTlweL0w9sCFc-MsgodCUII6A
 6. Jeg bruker disse gamasjene, men ble overrasket over at de er såpass smale i åpningen oppe. Kjøpte de største, men de er ikke mer enn akkurat passe. Jeg er ikke spesielt tykk i anklene, vil jeg si. Utover det er sånne korte gamasjer helt herlig på tur i skogen, du slipper å få med deg halve marka hjem! (Kjøpte for et par år siden, et annet sted enn butikken i lenken, kostet en god del mindre da.)
 7. Markadatabasen via skiforeningen.no. Jøje meg, det er NI år siden det innlegget! PS. Har et annet kamera nå.
 8. Hvor har dere tenkt å starte turen? Med alt pikkpakket vil jeg tro dere kjører bil, og det er jo flere steder å kjøre opp fra dalen. Hvis dere skal ligge ute på fjellet, er det jo åpent og fint stort sett overalt. Men kanskje det er spennende å gå til flyvraket på Ringebufjellet (her ser du kart: https://www.ut.no/tur/2.8559/)? Vil tror det er synlig også når det er snø. Jeg var der i høst, vi parkerte nedenfor Jammerdalsbu. Veien (fv 385) er vinterstengt, jeg vet ikke når den åpner, det finner du på nettet. Mulig P er Måsåplassen. Men det er som sagt mange muligheter, avhengig av startsted.
 9. Ang. gliding: Jeg møtte "milsluker" Tom Stensaker i Østmarka nylig, og han kunne fortelle at han aldri glider skiene sine. Han gå ca. seks mil pr. dag.
 10. Har kjøpestopp i 2018! Men skistøvlene synger på siste verset, kanskje jeg finner noen på finn.no hvis de ryker?
 11. God tur, det høres flott ut! Vi droppet en tur i området forrige vinter etter å ha fått rapport fra noen som hadde vært der og gått mest på beina pga snømangel. Den gamle, kjipe Storeskag er historie, heldigvis, men det er muligheter: DNT åpnet v.2 for to år siden. De åpne buene er fine å ty til, jeg har ligget på mange av dem. God jul!
 12. Hei! Etter at min artikkel om at Østfold mister sin høyeste topp fikk en kortvarig gjennoppliving ifm navnevedtakene, har jeg fått en tilbakemelding om at Lushaugen og Fjellsjøkampen deler tittelen som høyeste topp i Akershus. Min kilde, som er supernerd på dette og jobber i DNT, har nok sine ord i behold. Han viser til denne listen fra Kartverket, der begge toppene står med 812,2 meter.
 13. fjellrypa

  Tur januar

  Avhenger jo av hvor du reiser fra, men opp fra Gudbrandsdalen finner du bl.a. Spidsbergseter og Venabu fjellhotell. Sistnevnte har også enklere rom med DNT-rabatt. Tror førstnevnte er finere, har ikke bodd der. Tog til Ringebu og hotellbuss eller drosje opp. Hotellet på Finse tror jeg har stengt akkurat nå. Forsøk et nettsøk på "fjellstue" e.l. Lykke til!
 14. Veldig enig med @tronn! Du kan starte skituren fra Grua, løypa går parallelt med hovedveien hvis du går litt tilbake fra togstasjonen (2-300 m), før den forsvinner opp i skogen til høyre. Hvis du har tenkt å gå med brede ski kan du jo loffe ut i terrenget, også (anbefaler kortfeller i så fall). Hva med å ta en natt på Kjerkeberget, Oslos høyeste punkt? Eller Kollern, der har du 360 grader utsikt. Jeg ville fulgt de preparerte løypene et stykke og så tatt av mot spennende mål, som de jeg nevnte. Steder jeg ville gått: Løypa over Skarvvatnet/Pershusvatnet (https://www.skiforeningen.no/marka/loyper/?id=1140 hvis den står som preparert når du skal gå, det ser du på føremeldingen. Om den er preppet "i dag" eller "for noen dager siden" betyr lite, du skal vel ikke løpe? Men hvis den ikke står som preppet siden mars, ville jeg har ventet.) Løypa over Finnvatnet (https://www.skiforeningen.no/marka/loyper/?id=471) Spålenområdet generelt (du kan jo evt ta en natt på Sinnerdammen/DNT? En natt på Bleiksjøflaka. Tur oppom eller overnatting på Sandbekkmana/Høgflaka. Løypa over Daltjuvmana (https://www.skiforeningen.no/marka/steder/?id=381) - går du denne sørover, og ser at løypa fra Manntjern til Hakkloa er kjørt opp (https://www.skiforeningen.no/marka/loyper/?id=355), så MÅ du ta den. Veldig fin, men trenger en del snø. Og liker du "bushing", så kan du jo ta deg frem sånn cirka i blåstitraseen over Sandungskollen/Askehøgda/Porten i Kikutmassivet. Før du tar siste overnatting ved Sommerglåmene og ender i Sørkedalen eller ved Sognsvann/Frognerseteren. Tror ikke jeg skal nevne flere steder, det blir overkill... God tur!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.