Gå til innhold

fjellrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  401
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellrypa

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  tur ...
 • Sted
  Oslomarka & fjellet

Nylige profilbesøk

1 726 profilvisninger
 1. Takk for innspill, skjønner at dette er en liten vitenskap! Enn så lenge sover jeg godt på bakken, og så får vi se 😀☀️
 2. Såpass. Mønesnor og sagg 😀 Takker! Skulle vært interessant å se hvilken vei underlaget går når en vrir seg i søvne!
 3. Hvordan slår du opp en trad. køye slik at du ligger diagonalt?
 4. Takk for tips! Var i ferd med å spørre folk om erfaringer med Amok da jeg fant dette innlegget. Jeg lånte en vanlig hengekøye for litt siden og fikk helt klaus da den klappet sammen på langs i åpningen fra hode til føtter. Jeg har egentlig aldri tenkt at jeg skal ha hengekøye, fordi jeg synes det virker som et påfunn for å selge mer til allerede utstyrsmette nordmenn, og fordi jeg ikke sover så godt på ryggen. Men så kom det et tilbud om hengekøye i bursdagsgave (sier vel mest hvor utstyrsmett jeg selv er ..., føler ikke jeg trenger noe), så jeg har kikket litt rundt. Vet du hvordan Amok er i forhold til andre når det gjelder vekt og pris? Jeg «oppdaget» den akkurat nå og har ikke researchet noe ennå.
 5. Vi brukte nevnte Eco Expeditions i 2016 og var svært fornøyd. Kunne bestemme dato selv, og lage den miksen vi ønsket av topptur og safari. Vi var fem venner og det var med tre andre norske. Lokale guider, dvs ikke en norsk turleder, og det liker jeg. Vi klarer utmerket å forholde oss til engelsktalende, lokalkjente. Vi valgte å legge på en dag på toppturen. Når en reiser så langt er det ikke så lurt å kjipe inn på akkurat det, hvis målet er å komme på toppen. Selskapet bruker også vannrensesystem for å unngå flaskevann, som jo medfører mye plastavfall Og så erfarte vi at de yngste (i tyveårene med mer treningssentertrening enn fjellerfaring) slet mest med høyden og tempoet (pole, pole), mens de eldste (femtiårene) taklet det best. Vi har jo trasket og gått i mange tiår og var mest utholdende. Lykke til med planleggingen!
 6. Ingen vet hvor haren hopper, så med harepest på gang tenkte jeg at en vannrenser kan være god å ha. Et kjapt søk fikk meg til å lande på LifeStraw. På XXL koster den 229 for renseren og 499 for renser med tilpasset flaske. Tenkte å gå for den flaskeløse varianten, men når butikken har prisløfte og Fjellsport selger settet for 349, var det jo verdt å spørre. Joda, XXL holder løftet, og når de i tillegg tydeligvis ikke helt kan regne endte jeg med å betale 330 for renser og flaske.
 7. Gøy å lese og se bilder fra km-turene dine (km=stammespråk for kjentmannspost). Jeg pleier å kalle det høstjakta og gjør den ofte unna på tre-fire uker. På samme måte som geocaching er disse postene fint turkrydder. Det er et forum på www.kjentmannsmerket.org også, der deler km-jegerne tips og erfaringer fra postturene. Et hyggelig sted med en hyggelig gjeng. Lykke til med resten av postene, dette er en fin måte å gå tur på.
 8. Jeg kjøpte et par Bergens Dermizax på outleten i Vestby i går, betalte 375 kroner (normalpris 750) (!). Er spent på om de føles klamme eller om de er ok. Mine gamle, utbrukte og slappe er et par Stormberg, 35 % bomull og 65 % polyester, belagt, som det står. Helt ok, men får ikke tak i dem lenger.
 9. ? Spent på hva autokorrektur mente her!
 10. Hei, har du endt opp med noe enda? Jeg er på jakt selv. Vil gjerne prøve Bergans Dermizax, men den er det ikke så lett å få tak i i svart. DNT-butikken har, til hyggelig medlemspris, men ikke i str S (de andre er for store). Prøvde Black Diamond og Sea to summit på sportslageret, men de var for trange over leggen (!) - og av den grunn vil jeg ikke handle uprøvd på nett. LillSport i bomullsblanding på XXL satt bra, men litt skeptisk til stoffet, siden noen her inne sa at de kan vli veldig bløte på sommerføre.
 11. Sjekk f.eks hjemmesidene til Venabu fjellhotell, Spidsbergseter - og kanskje DNT/ut.no har noen tips? Sist jeg gikk forbi på hytte til hytte-tur kom vi inn i oppkjørte spor i området rundt disse hotellene. Muen kan jo være en fin tur, avhengig av snøforholdene.
 12. Er det noen som vet om danskene har en tjeneste a la Kartverkets "Skriv ut ditt eget turkart"? Ellers er vel Nomaden stedet for grønlandskart?
 13. Ifølge siste Fjell og vidde er det jo blitt ekspedisjon å gå en ukes hytte-til-hytte-tur nå. Så ja, turen din er en ekspedisjon.
 14. Ny Hovinkoia åpner 12. august. DNT Ringerikes omtale.
 15. Tor-Erik-L-77, vet du hva som er forskjellen på dine sko og denne (bortsett fra fargen, da)? Prisen varierer veldig fra butikk til butikk, jeg søkte opp skomodellen på nett. https://www.xxl.no/inov-8-x-claw-275-terrenglopesko-dame-gra/p/1148023_1_style?gclid=EAIaIQobChMIw5LDp_HD2wIVl5QYCh2spQVcEAQYASABEgJhvPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNTlweL0w9sCFc-MsgodCUII6A
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.