Kjellis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 358
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Kjellis last won the day on Juli 28 2015

Kjellis had the most liked content!

Om Kjellis

 • Bursdag 28. april 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://turmannen.blogspot.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

1 874 profilvisninger
 1. Primus omnifuel slukker etter fjerning kjele

  Burde vel kanskje skrevet parafinlignende, men skift til dyse merket for parafin og bruk tennvæske, det bruker å være gode greier for multifuelbrennere.
 2. Primus omnifuel slukker etter fjerning kjele

  Jeg mistenker at når dere løfter kjelen av brenneren får brenneren for mye oksygen, da blir blandingsforholdet mellom bensingass og oksygen for mager til at brenneren klarer å opprettholde flammen. I så tilfelle ville jeg skifte dyse og prøve om det er samme problem ved bruk av parafin også.
 3. Valg av bensinbrenner?

  Nja, tror jeg sier at det er opp til hvert enkelt om de stoler på MSR-pumpene. Jeg har ikke hatt problemer av noe slag med pumpene de 10 årene jeg har hatt MSR, Dragonfly og XGK EX. Det virker som Primus har hatt mer pumpeprobler med sin ergopumpe de senere år enn MSR sine synes jeg. Dog er pumpa såpass viktig at jeg har nylig kjøpt en ekstra pumpe til min XGK EX så jeg har en i reserve på neste langtur.
 4. Valg av bensinbrenner?

  Ja, bilde skal du få😊 Ringen er original fra MSR, jeg har samme som på bildet til @Terka med to grønne flasker og denne simmer ringen. Utvendig diameter er 9,5 cm og innvendig diameter 4,4 cm. @fiskekongen, jeg tror teksten du kopierte er fra når XGK EX kom på markedet. Forrige modell XGK hadde jo et stivt rør frem til pumpa, samenlignet med denne har dagens modell en slange, som ikke er myk sammenlignet med f.eks. omnifuel, men i alle fall mykere enn drivstoffrøret på forrige modell 😊
 5. Valg av bensinbrenner?

  Jeg har en og elsker den. Når en venner seg til den kan en lage de deiligste retter på den også, har laget viltgryte på den, stekt ørret, egg og bacon m.m. 😉 Kan nevne at min ble laget til USAs styrker i midtøsten og ble levert med en simmer ring. Det er en ring en legger oppå brenneren, under gryte/panne, noe som tar ned varmen før flammene treffer gryta. Faktisk kan jeg småkoke med XGK EX med denne ringen, noe som gjør at denne brenner har et bredere bruksområde for min del. MSR XGK EX er førstevalget på turer der enkelhet og driftssikkerhet er viktig 😊
 6. Følelsen av å være vektløs

  Husker en episode ved nedre Roasten for en 10 års tid siden. Jeg og en kompis skulle være to uker på kanotur i Femundsmarka. Etter å ha båret alt utstyr opp til Roasten i to vendinger skulle jeg sette fra meg sekken ved utløpet og gå ned til vannet for å drikke. Det gikk ikke bedre til enn at jeg ble så lett på foten uten den tunge sekken, at jeg gikk på trynet i steinrammelet nede ved bredden. Et fjernt minne nå etter at sekken er slanket med mange kilo 😊
 7. Hvor har du vært på tur i dag?

  Fin tur til Tydalsnebba (1272 moh) iTrollheimen i går. Hardt og isete føre i skogen men overraskende fint over tregrensa. Trenger påfyll med snø!
 8. Støy fra Goretex?

  Det blir bedre etter du har fått brukt jakken en del og vasket den noen ganger, men lydløs blir den nok aldri
 9. Optimus 111C på bensin?

  Ja, M-dyse og bensin gir merkbart mindre effekt enn parafin. Skifter du til G-dyse får du mer effekt, men forbruket øker deretter også. Men det er ikke noe problem å bruke M-dysa med bensin, det tar jo bare lenger tid å koke opp vann. Det blir slik når en dyse skal kunne brenne flere typer fuel Jeg finner at med bensin og M-dyse er det enda viktigere med skikkelig vindskjerming, synes brenneren er mer utsatt for vind med den lavere effekten. Dog er ikke dette et problem ved bruk i telt. Bildet er mitt, bilde ble knipset da vi fyrte opp Optimusen for å tørke klær og varme oss etter en kald og fuktig padletur på Femunden. Gebyr skal du slippe, min kjære 111C er så god at den fortjener å skinne litt på internett
 10. Optimus 111C på bensin?

  Hei, der er bildet mitt jo 😊 Regner med du har M-dyse (multifuel) som Bjørn J nevner. Jeg har M-dyse i min og brenner parafin, tennvæske og bensin om hverandre etter hva jeg har av fuel. Jeg har også G-dyse og den gir høyere effekt enn enn M-dysa. G-dyse er vanskelig å komme over nå, men den er absolutt å anbefale om du vil fyre mye med bensin. Uniflamesupply kan nok ha bensindyse. Tanken på 111C blir varm og det er helt normalt, ingen fare. Merk at bensin på tanken tørker ut tanklokkpakninga, så du må passe på at du ikke får lekasje der. Tømmes tanken etter bruk (tur) hjelper det mye. Som nevnt bør du også passe på at det ikke oppstår lekkasje andre steder også. Passer du på dette, er bensin sikkert og trygt, mitt førstevalg på fuel er parafin eller tennvæske foran bensin.
 11. GOD JUL

  Ønsker alle en riktig god jul 😊
 12. Monsen på villspor

  For å spore av litt fra tråden fikk jeg flashback til tidlig nittitall da jeg som tenåring slet ut katalogene fra Aaserud Sport 😊 Husker at jeg drømte om en Norrøna Dovre gtx-dress og Optimus 111, førstnevnte var alt for dyr og en Optimus fikk jeg ikke kjøpe pga at min mor mente de kunne sikkert explodere.
 13. kovea fireball?

  Hei @Ørretfiske25 En primus vil gi god varme i teltet ditt, men siden du har så høy takhøyde vil det nok kunne bli noe gulvkaldt. På turer senhøstes vil jeg ha brukt en brenner for flytende drivstoff.
 14. Problemer med MSR Whisperlite Universal

  MSR sine pumper passer kun på MSR flasker. Pakningen på pumpa går utenpå flaska når du skrur den på. MSR flasker er smalere ved flaskemunningen enn flasker fra primus og fra andre produsenter, derfor tetter ikke pumpa mot flaska når du skrur den til den uoriginale flasken og du får lekkasje mellom pumpe og flaske. Skift til MSR flaske og brenneren din vil fungere som den skal tenker jeg Edit: står beskrevet med bilder her.
 15. Primus til vinterbruk

  Hei, @paddelunde Hvis den fungerer greit utenfor i friluft synes jeg det kan tyde på at du har for dårlig lufting når du bruker den i teltet.