Jump to content

Larsdx

Passivt medlem
 • Posts

  1,894
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Larsdx last won the day on March 24 2020

Larsdx had the most liked content!

Reputation

860 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heisann. Gammel forumtraver, men mye tid på sykling, jobb og familie gjør at skikkelige teltturer har blitt nedprioritert og sånn blir nok 2021 også. Imidlertid ønsker jeg å dra mer på camping, enkle basecampturer og liknende. Ikke noe røff vinterbruk, men en og annen tur i skogen og campingplass på vinteren kan det jo bli. Er inneforstått med at Nordmarka er en billigutgave som selges på XXL. Slang inn en bestilling på denne med tilhørende lavvuovn og bunnduk, men kan jo returnere. Kan dette være «greit nok»? Blir kondens et problem?
 2. Å kjøpe smørefrie ski i dag mener jeg er tull. Umulig å få skiglede med sånne ski, med mindre man er tre år og skal bruke de i barnehagen. Skal man ha ski til normale langrennsløyper vil en felleski av typen "tur" eller såkalt "markaski" være riktig for trådstarter. Anbefaler å kjøpe av en ordentlig skibutikk, men i dette segmentet kan det også være helt greit å kjøpe på XXL eller liknende, særlig så lenge man har en fornøydgaranti. Alle moderne fjellski kommer vel nå med kortfellsystem, så jeg ville valgt det, selv om det ikke er strengt nødvendig. I så fall ville jeg kjøpt "vanlige" fjellski som også passer i langrennspor og ikke bare utenfor løyper. Jeg har middels langrennsteknikk, noe bedre på fjellski og mye bedre på alpint. Synes fortsatt bratte nedoverbakker man kan støte på i Nordmarka og Østmarka kan være småskummelt. Skal man lære "fra scratch" gjelder det å oppsøke steder med slakt terreng. Det er jo veldig avhengig av hvor man bor, men mange steder i landet kan det være lurt å komme seg opp i høyden og over tregrensa. I Osloområdet er kunstsnøanleggene på Skullerud, Lillomarka og Greverud fine. Kanskje Holmenkollen også, men der har jeg aldri vært og har inntrykk av at det er veldig mye folk som trener. Så gjelder det bare å bruke tid, se youtubevideoer om staking , ploging og diagonalgang, start med veldig slake nedoverbakker og bygg deg oppover. Ønsker man gjøre noe mer avansert enn dette vil et skiteknikk-kurs være bra og da blir man kanskje også kjent med andre nybegynnere på samme nivå. For eksempel learn2ski om man er i Oslo. Om man har tid og lyst kan man også investere en dag eller to med blanding av et par timer med instruktør og egentrening i en slalombakke med slake grønne løyper, for eksempel er Hafjell veldig godt egnet. Da vil man lære mye om tyngdeoverføring, noe som hvert fall for meg gir masse særlig til fjellski, men også langrenn. Lykke til!
 3. Som sagt er det nok noe mindre folk enn de mest populære områdene i Oslomarka, som Sognsvann og Nøklevann. Men det er absolutt mye folk på tur. En ulempe med Bærums Verk i forhold til Rykkinn, Kolsås og Lommedalen er at du er et bittelite stykke fra det fineste turterrenget.
 4. Litt roligere er det jo, men folk i Bærum liker også å gå på tur og folketomt på de mest brukte stiene er det ikke. Om du tenker ta kollektivt (siden du skriver 45 min) så kan du også for eksempel starte på Steinshøgda, så slipper du noen kjedelige høydemeter på starten og slutten av turen. Jeg vil egentlig anbefale deg å gjøre deg litt bedre kjent i Nordmarka og Østmarka. Er selv veldig mye ute på tur (stisykkel) i Østmarka og utenom de merkede blåstiene som jeg sjelden er innom møter jeg nesten ikke folk. Se på kartet og finn umerkede turstier.
 5. Sogndal, uten tvil. Ikke veldig urbant, men finnes litt muligheter. Noe av landets beste stisykling. Noe av landets beste frikjøring Fantastiske toppturmuligheter Brukbart kajakk Flyplass Relaitvt kort vei til Oslo og Bergen
 6. Ser jeg hadde gjort for dårlig research, trodde jeg hadde lest noe annet. Man bør selvsagt følge de retningslinjer lokale klubber og miljøer anbefaler, enten man driver organisert eller ikke
 7. Jeg har inntrykk av at folk tar det veldig rolig. Folk kjører som prester på veiene og de som driver med "action-sport" tror jeg stort sett tilpasser seg og unngår å pushe grenser nå. Jeg skjønner ikke helt at man ikke kan ta seg en tur i det lokale klatrefeltet, så lenge man går en rute man mestrer godt @Terka. Ser vel også at Klatring skriver det samme. Men dette er ikke tida for å pushe fra 7 til 8.
 8. Jeg sykler sti, det ville jeg gjort uansett. Sykler pumptrack og lette stier med kidden, mer enn før. Vurderer å kjøpe en stand up paddle siden padleklubben er stengt. Det er lettere å si hva jeg ikke gjør: Alt av ski er plassert i kjeller, et par jeg har blitt for lett for er lagt på Finn og jeg har tatt skistativet av taket på bilen.
 9. Dette betyr ikke at kommunestyret kan vedta hva de vil. Tiltakene må være forholdsmessige. For å sette det på spissen: Om kommunestyret i Lurøy kommune vedtar at alle i kommunen må stå på hodet ti minutter fra klokken 12.00 til 12.10 hver dag for å begrense coronasmitte, så vil det fortsatt ikke være et lovlig vedtak. På samme måte virker det som at Justisdepartementet for eksempel mener at et forbud om å krysse kommunegrensa ikke er forholdsmessig, for å pensle dette tilbake til trådstart. Så det betyr at du kan gå på tur hvor du vil med god samvittighet, så lenge turen ikke innenfor noen rimelig grad av skjønn kan defineres som en "fritidsreise". Så gjelder selvsagt rådene om å unngå folk, holde avstand, etc.
 10. Nå sa justisministeren senest på pressekonferansen i ettermiddag at man vil komme med nasjonale retningslinjer på dette. Tipper det kommer ganske raskt og at det vil innebære en slutt på slike tiltak. I de fleste tilfeller vil det ta syv dager fra man blir smittet til man får symptomer. Blant de som blir smitte først vil nok mange være yngre og ha god helse og kanskje ikke få noe særlig symptomer. At det per i dag ikke finnes coronasmitte i områdene der det er innført søring-karantene er helt usannsynlig.
 11. Dette vedtaket mener altså regjeringen er ulovlig, om jeg var oppfattet justisministeren korrekt. Det er helt usannsynlig at ingen på Helgeland er smittet.
 12. Når sentrale myndigheter ikke omfavner den løsningen mange småkommuner har valgt, er det vel fordi det ikke er basert på helsefaglige råd og dessuten ulovlig. Det er nok også naivt å tro at det ikke finnes coronasmittede i disse kommune, bare fordi det ikke har blitt oppdaget smittetilfeller. Det er ingenting som tyder på at det kommer noe portforbud.
 13. Greit å merke seg at jeg skriver om å kjøre bil versus å starte turen hjemmefra - om alternativet er kollektivtransport er det åpenbart lurt å unngå. Kollektivtransport driver jeg uansett ikke med om jeg ikke må @Kjell Iver, start gjerne turen hjemmefra om du vil, men det bedrer ikke smittevernet om ikke alternativet er å bruke offentlig transport eller å kjøre bil til et utfartssted med masse andre mennesker. Neppe en problemstilling i Brønnøysund? @Anders_G, ja, det kommer mange råd hver dag, men det er ikke sånn at om det kommer et råd fra Oslo kommune så gjelder det i hele landet og heller ikke sånn at det som er lovstridige regler en småkommune har innført gjelder overalt. Det viktige er som du sier å forhindre smitte og redusere risiko og da er det veldig dumt å gi råd eller spre falske råd som ikke har noen effekt. Det er det siste ganske mange tante-Sofier driver med akkurat nå. Å kjøre fem minutter hjemmefra til en parkeringsplass for å dra på tur er ikke det som normalt defineres som en "reise". Hvis man "reiser" et sted snakker man om å dra fra et sted til et annet, ikke å kjøre bil fem minutter for å gå en tur i marka.
 14. Nå blander og roter du. Jeg er klar over at enkelte kommuner har kommet med anbefalinger om ikke å krysse kommunegrensen og også karantene for de som gjør det. Som flere medier har dokumentert er denne karanteneordningen lovstridig. Anbefalingen om å starte og avslutte turen ved egen inngangsdør er gitt i områder med mye folk, og er et forsiktig råd. Det foreligger ingen slike råd fra nasjonale myndigheter og det er selvsagt ulikt fra sted til sted. Det foreligger heller ingen råd om at man ikke bør kunne legge turen utenfor egen komme. La oss si at man bor i Aurskog-Høland på grensa til Hurdal, skulle man ikke kunne kjøre en halv kilometer over kommunegrensa, mens man kan kjøre to mil i egen kommune for å starte turen? Det gir ingen mening og tante Sofie-holdninger om at man ikke skal gjøre ditt eller datt som ikke har noen fornuftig begrunnelse kommer heller ikke til å øke respekten for rådene fra nasjonale myndigheter som alle bør følge. Spørsmålet i denne sammenhengen er "hva er en fritidsreise"? For meg er det helt åpenbart at det ikke er en fritidsreise å sitte fem minutter i bil for å starte turen med et litt annet utgangspunkt enn egen stuedør.
 15. Det er ikke noe forbud eller noen tydelig anbefaling om ikke å dra på tur i andre kommuner enn din egen, men en anbefaling om å unngå ikke-nødvendige fritidsreiser og et forbud mot å dra på hytta.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy