Gå til innhold

Larsdx

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 889
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

Larsdx vant dagen sist 24. mars

Larsdx hadde mest likt innhold!

Om Larsdx

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ser jeg hadde gjort for dårlig research, trodde jeg hadde lest noe annet. Man bør selvsagt følge de retningslinjer lokale klubber og miljøer anbefaler, enten man driver organisert eller ikke
 2. Jeg har inntrykk av at folk tar det veldig rolig. Folk kjører som prester på veiene og de som driver med "action-sport" tror jeg stort sett tilpasser seg og unngår å pushe grenser nå. Jeg skjønner ikke helt at man ikke kan ta seg en tur i det lokale klatrefeltet, så lenge man går en rute man mestrer godt @Terka. Ser vel også at Klatring skriver det samme. Men dette er ikke tida for å pushe fra 7 til 8.
 3. Jeg sykler sti, det ville jeg gjort uansett. Sykler pumptrack og lette stier med kidden, mer enn før. Vurderer å kjøpe en stand up paddle siden padleklubben er stengt. Det er lettere å si hva jeg ikke gjør: Alt av ski er plassert i kjeller, et par jeg har blitt for lett for er lagt på Finn og jeg har tatt skistativet av taket på bilen.
 4. Dette betyr ikke at kommunestyret kan vedta hva de vil. Tiltakene må være forholdsmessige. For å sette det på spissen: Om kommunestyret i Lurøy kommune vedtar at alle i kommunen må stå på hodet ti minutter fra klokken 12.00 til 12.10 hver dag for å begrense coronasmitte, så vil det fortsatt ikke være et lovlig vedtak. På samme måte virker det som at Justisdepartementet for eksempel mener at et forbud om å krysse kommunegrensa ikke er forholdsmessig, for å pensle dette tilbake til trådstart. Så det betyr at du kan gå på tur hvor du vil med god samvittighet, så lenge turen ikke innenfor noen rimelig grad av skjønn kan defineres som en "fritidsreise". Så gjelder selvsagt rådene om å unngå folk, holde avstand, etc.
 5. Nå sa justisministeren senest på pressekonferansen i ettermiddag at man vil komme med nasjonale retningslinjer på dette. Tipper det kommer ganske raskt og at det vil innebære en slutt på slike tiltak. I de fleste tilfeller vil det ta syv dager fra man blir smittet til man får symptomer. Blant de som blir smitte først vil nok mange være yngre og ha god helse og kanskje ikke få noe særlig symptomer. At det per i dag ikke finnes coronasmitte i områdene der det er innført søring-karantene er helt usannsynlig.
 6. Dette vedtaket mener altså regjeringen er ulovlig, om jeg var oppfattet justisministeren korrekt. Det er helt usannsynlig at ingen på Helgeland er smittet.
 7. Når sentrale myndigheter ikke omfavner den løsningen mange småkommuner har valgt, er det vel fordi det ikke er basert på helsefaglige råd og dessuten ulovlig. Det er nok også naivt å tro at det ikke finnes coronasmittede i disse kommune, bare fordi det ikke har blitt oppdaget smittetilfeller. Det er ingenting som tyder på at det kommer noe portforbud.
 8. Greit å merke seg at jeg skriver om å kjøre bil versus å starte turen hjemmefra - om alternativet er kollektivtransport er det åpenbart lurt å unngå. Kollektivtransport driver jeg uansett ikke med om jeg ikke må @Kjell Iver, start gjerne turen hjemmefra om du vil, men det bedrer ikke smittevernet om ikke alternativet er å bruke offentlig transport eller å kjøre bil til et utfartssted med masse andre mennesker. Neppe en problemstilling i Brønnøysund? @Anders_G, ja, det kommer mange råd hver dag, men det er ikke sånn at om det kommer et råd fra Oslo kommune så gjelder det i hele landet og heller ikke sånn at det som er lovstridige regler en småkommune har innført gjelder overalt. Det viktige er som du sier å forhindre smitte og redusere risiko og da er det veldig dumt å gi råd eller spre falske råd som ikke har noen effekt. Det er det siste ganske mange tante-Sofier driver med akkurat nå. Å kjøre fem minutter hjemmefra til en parkeringsplass for å dra på tur er ikke det som normalt defineres som en "reise". Hvis man "reiser" et sted snakker man om å dra fra et sted til et annet, ikke å kjøre bil fem minutter for å gå en tur i marka.
 9. Nå blander og roter du. Jeg er klar over at enkelte kommuner har kommet med anbefalinger om ikke å krysse kommunegrensen og også karantene for de som gjør det. Som flere medier har dokumentert er denne karanteneordningen lovstridig. Anbefalingen om å starte og avslutte turen ved egen inngangsdør er gitt i områder med mye folk, og er et forsiktig råd. Det foreligger ingen slike råd fra nasjonale myndigheter og det er selvsagt ulikt fra sted til sted. Det foreligger heller ingen råd om at man ikke bør kunne legge turen utenfor egen komme. La oss si at man bor i Aurskog-Høland på grensa til Hurdal, skulle man ikke kunne kjøre en halv kilometer over kommunegrensa, mens man kan kjøre to mil i egen kommune for å starte turen? Det gir ingen mening og tante Sofie-holdninger om at man ikke skal gjøre ditt eller datt som ikke har noen fornuftig begrunnelse kommer heller ikke til å øke respekten for rådene fra nasjonale myndigheter som alle bør følge. Spørsmålet i denne sammenhengen er "hva er en fritidsreise"? For meg er det helt åpenbart at det ikke er en fritidsreise å sitte fem minutter i bil for å starte turen med et litt annet utgangspunkt enn egen stuedør.
 10. Det er ikke noe forbud eller noen tydelig anbefaling om ikke å dra på tur i andre kommuner enn din egen, men en anbefaling om å unngå ikke-nødvendige fritidsreiser og et forbud mot å dra på hytta.
 11. Det er lov å bruke sunn fornuft. Jeg bor sånn at bil er eneste alternativ i forbindelse med omsorg for barn (30%). Dette er betydelig mer farlig enn å sove i telt i skogen. Samme gjelder landeveissykling og stisykling, som er de nærliggende dagsturalternativene for min del. Teltturen kan starte rett utafor døra eller evt. en veldig kort kjøretur. Vi kan sove i telt like ved vei om vi vil. All menneskelig aktivitet innebærer en form for risiko og enn så lenge er det ikke innført portforbud og åpnet for en viss bruk av skjønn. Vi er sikkert enige om at vi dropper ekspedisjonene, hasardiøse toppturer og generelt holder oss innenfor rammer man anser som trygge, i tillegg til å følge rådet om å legge turen til nærområdene. a
 12. Det er vel ikke noe i veien for å dra på telttur i nærområdet man bor.
 13. Ja, var det jeg mente med å "holde litt igjen". Ikke slurve med knebeskytter, albuebeskytter og ryggbeskyttelse er vel også en god idé nå.
 14. Ja, jeg er enig i at det er greit å lytte til slike råd @Terka, selv om det sitter litt langt inne denne helgen. Paradokset er at det nok er mye større sjanse for min vedkommende for at jeg belaster helsevesenet ved en lokal tur på stisykkel enn på ski. På ski har jeg aldri skadet meg. På sykkel har jeg aldri vært i en situasjon hvor jeg måtte ha hjelp ut av skogen, men det har vært nære på en gang. Det er jo dessverre sånn at man tar større sjanser når ferdighetene er bedre. Får prøve holde litt igjen.
 15. Ja, jeg er i utgangspunktet enig i det du skriver her. Og selv om man begrenser menneskelig interaksjon til et absolutt minimum, så er man jo likevel et (dårlig) eksempel for andre. Selvsagt er ikke en topptur strengt nødvendig i mitt tilfelle.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.