Gå til innhold

Larsdx

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 859
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Larsdx vant dagen sist Mai 9 2017

Larsdx hadde mest likt innhold!

Om Larsdx

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ikke se deg blind på lengden. Jeg har skrevet noen poster om ski og sko de siste månedene. Gikk fra carvingski som var på 171 til freerideski på 178 (min egen høyde) nå og de "nye" er mye mer stabile og rett og slett bedre, selv om jeg fortsatt er som nybegynner å regne i bakkene.
 2. Ja, da tenker jeg på vanntetthet og sånn i forhold til luke. På vinterturer uten ovn blir det primus. Til jobbing må jeg ha ovn for nødvendig komfort...
 3. Skjønner ikke helt hva du mener, jeg snakker om bruk med pipeovn.
 4. Jeg kan jobbe hvor jeg vil. Med bil tilgjengelig og nok batteripakker kan jeg klare meg ganske lenge. Kunne godt tenkt meg et liknende oppsett, med ovn. Har en Golite Shangrila 5 som nok kan konverteres til bruk med pipe, det eneste jeg lurer på et hvordan det da blir å bruke når ovn ikke skal med
 5. Når du skriver nødpeilesender, mener du faktisk noe ala Spot eller Inreach eller går du faktisk rundt med en "gammeldags" nødpeilesender"? Har Spot selv men må innrømme at den ikke blir brukt. Har flere ganger på aleneturer på stisykkel på litt odde tider tenkt "hva gjør jeg om det går galt ned denne steinrøysa"? På den andre siden bidrar det kanskje til at man tar mindre konservative valg.
 6. Skiene funket overraskende bra i bakken! Mye bedre enn mine "gamle" bakkeski, mulig jeg må justere de litt bedre og glide dem Ellers tenker jeg vel som @Prebb skriver.
 7. Hvordan er det å slå opp en sånn lavvo alene?
 8. Nå banner jeg sikkert i toppturkirka, men jeg er notorisk allergisk mot kurs basert på gruppeundervisning etc. Led meg gjennom et våtkortkurs i høst. Satser på at den lille skredboka+bok om trygge toppturer fra samme forlag + et par guidede turer på slutten av sesongen kan gjøre noe av samme nytte. Skal ikke gå i skredterreng som sagt, men leser meg til at det kan være en fordel med skredsøker om man skal offpiste i heisannlegg og populære fjell, da man kan risikere at andre utløser skred+ at man evt. kan hjelpe noen som er utsatt.
 9. Fint. Ikke at det er noe stort problem å kjøpe et ekstra par trinser, men alltid deilig slippe å bytte frem og tilbake. Skredsøker: Regner med det er lurt å kjøpe to av samme type? Dama skal nok ikke ha eget randoutstyr, men kan leie eller låne ved leilighet. Spade - vanlig spade som brukes til vinterturer holder vel?
 10. Noen flere spørsmål: Jeg har et par Åsnes fjellskistaver, type justerbare. Disse har tradisjonelle, store trinser. Bør jeg kjøpe sånne alpintrinser som kan setttes på?
 11. Det ble Black Crows Camox (den tunge versjonen, ikke Freebird..). Med vekt på 1800 gram for skia og relativt tunge bindinger ble dette litt mer å dra på enn jeg hadde tenkt, men når jeg fikk muligheten til å få tak i pent brukte ski til 1.700 med feller ble det vanskelig å la være. Så får jeg heller selge om jeg finner ut at jeg trenger noe lettere eller bredere. Litt spent på hvordan det blir å gå fra 170 cm jeg har på carvingskiene til 177cm. Skal teste i Wyller i morgen, så blir det Høgevarde med forhåpentlig litt offpiste i romjula og kanskje en tur til Sogn for å jakte løssnø rett over nyttår.
 12. Det er jo alltid litt håpløst når man begynner med noe og ikke vet helt hva man vil ha. Slik jeg leser tester om disse så vil de uansett ikke bli helt feil til heisbasert offpiste og pudder også får jeg kanskje supplere med et par lettere ski seinere. Jeg har ikke stæsjskam.
 13. Hva med disse? Litt bredere enn jeg har fått anbefalt, men prisen er jo bra... https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=165717937
 14. Hodet er sånn passe, foreløpig bedre enn skiteknikken Jeg er langt fra den råeste på sykkel og blir nok heller aldri det på ski. Men foreløpig har jeg ikke blitt redd av noe på ski. Fortsatt ikke prøvd noe verre enn rød bakke i Kvitfjell forrige helg, ikke skummelt, men det ble litt knot, tror det skulle gått litt bedre om jeg prøvde på nytt nå. Skal teste Wyller torsdag også blir det evt. Høgevarde på lørdag om jeg klarer dra med meg dama dit (noen må passe ungen...)
 15. Hvor mye tid bruker du på å sette opp og slå ned den der med litt trening @Espen Ørud
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.