Gå til innhold

Larsdx

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 833
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Larsdx vant dagen sist Mai 9 2017

Larsdx hadde mest likt innhold!

Om Larsdx

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ikke særlig aktuelt å kjøre til Drammen, tar lang tid og mye bompenger. Drar heller til Trysil, Hafjell el Norefjell da. Jeg er lite ute på kveldstid, har en ganske fleksibel hverdag. Så vil stort sett prøve å benytte tidspunktene med færrest folk.
 2. Litt på siden, men ville dere kjøpt sesongkort på Tryvann eller Varingkollen? Kjøretid blir omtrent det samme avhengig av rushtider, Nittedal litt billigere på grunn av bompenger
 3. Jeg tok for gitt at folk skjønte jeg snakket om bensinbrenner i innertelt @tubbs. Gassbrenner i Soulo skulle nok gått greit så lenge man passer på.
 4. Har en annen gassbrenner, men har ikke brukt noe annet enn omnifuel på flere år. Også på bikepackingtur hvor vekt teller. Suverent mye bedre å lage mat med. Men om jeg hadde dratt på sommertur med kun real turmat o.l. hvor man ikke skal koke noe annet enn vann ville jeg tatt noe annet.
 5. Nå mente jeg å koke med bensinprimus i innerteltet. Fyring i forteltet går helt strålende.
 6. Jeg har eid en del enmannstelt. Av de jeg har hatt er Soulo det mest vindstabile og enkleste å slå opp. Begge deler teller mye. Angrer på at jeg solgte det i et anfall av lettvekthysteri en gang før jeg fikk barn. Teltet er sinnsykt vindstabilt. Stiv kuling merker du nesten ikke når det er slått skikkelig opp. Eneste negative er at det kan bli litt klaustrofobisk om du blir liggende på grunn av dårlig vær og at det ikke er forsvarlig å koke mat inne i teltet, hvert fall for meg.
 7. Da ble det faktisk skoene @Lompa anbefalte. Så får vi se om det dukker opp noe randoski i løpet av vinteren...
 8. Brukte vognpose så lenge jeg kunne. Nå er han fem år og låner en av mine, har lett dunpose (sommer), 3-sesongs fiber og dunpose til -30. Vekt er uproblematisk, han går uansett ikke så fort. Har 120l++ sekk. Før han kunne gå noe særlig så syklet jeg når jeg skulle på telttur.
 9. Jeg tror jeg ender opp med å være fornuftig og kjøpe disse brukt: https://www.skis.com/2015-head-rev-78-ski-review/osvr-363206,default,pg.html Også handle støvler og andre ting jeg trenger på markedet til Oslo sportslager. Da er nok tanken at jeg kan supplere med noe all mountain eller randonnee om jeg blir hekta. Bør jeg ha det i bakhodet når jeg kjøper støvler, eller må det da uansett bli to par?
 10. Hva med disse? Er 178, 169 passer vel fint? https://www.vpg.no/atomic/261310/atomic-vantage-90-ti-w-s-super-allrounder-1697g
 11. @Gittiamo, ja det er jo på en måte logisk det du skriver. På den andre siden: Det finnes tydeligvis en del all moutnain-pakker som skal være bra både til bakke og enklere toppturer. Da snakker vi naturligvis ikke haute route eller mange timers anmarsj. Jeg har også flere par langrennski, fatbike og flere andre vintersykler. Vet jeg sikkert bare kan kjøpe et par carvingski brukt og supplere seinere, men har en liten djevel i hodet som alltid vil ha noe nytt og fint. Merk også at det er allmountainski jeg vurderer som et alternativ til carving og ikke mer rendyrkede randonnegreier.
 12. Skal kjøpe bakkeski til junior og da må også far i sving. Er som nybegynner å regne, dama er noe mer dreven. Om jeg får dreis på teknikken ser jeg for meg at det blir en god del turer i Tryvann og Hemsedal i løpet av sesongen. Skal få noen timer med instruktør straks det er forhold for bakkeski. Jeg er klar over at det normalt anbefales å kjøpe en rimelig carvingpakke til nybegynnere og det er vel det jeg i utgangspunktet har tenkt jeg også. Men kjenner jeg meg selv rett kommer jeg til å få lyst til å prøve meg på noen enklere toppturer i løpet av vintersesongen. Vi skal for eksempel til et område i Sogn i jula hvor det ikke er tilgang på heis uten å ta ferge, men svært bra forhold for toppturer. Kan jeg gå for en "allmountain"-pakke eller kommer det til å ødelegge mye i starten?
 13. Det ble en fin tur. Guttungen var mer gira på å finne snøflekker enn fjelltopper, så det ble å gå i retning Bukkehåmaren. Vi ga oss da vi var oppe på platået som heter Steinflye på 1550 moh, han kunne nok greid toppen, men returen ville blitt fryktelig seig. Dag 2 ble fisking og dag 3 ga vi oss på grunn av litt stusselig værvarsel. Fryktelig mye mygg i fjellet, men heldigvis hadde vi også mye vind.
 14. Takk for svar. Hadde garantert blitt mer svar før. Forumet virker litt "dødt" i forhold til da jeg var litt mer aktiv.
 15. Fjellforum er ikke som før. Klarer ikke bestemme meg for om vi skal gå inn til Leirungsåe eller Nedre Leirungen. Innspill her? Regner med vi prøver oss på Knutshøe. Om vi kommer til toppen eller ikke gjør ingenting. Er det best å gå opp østfra eller vestfra? Storsekken er pakket. Jeg husker vagt noe om lettpakking og tursekker under 10 kg med alt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.