Gå til innhold

Kikut

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  445
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Kikut vant dagen sist Mars 20 2014

Kikut hadde mest likt innhold!

Om Kikut

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Telemark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er vel de færreste av oss som ikke har et snev av dårlig samvittighet der...enten det gjelder bekledning, fiskeutstyr eller turutstyr for øvrig. Jeg elsker å gå i friluftsbutikker og kikke etter ting jeg egentlig ikke trenger...
 2. ..for å bygge litt videre på dette med Hausken: Jeg har kal. 6,5. Når jeg fikk demperen i posten oppdaget jeg at dette var kal. 30. Ringte med butikken hvor jeg møtte på en kar som virket å ha god peiling. Han fortalte at dette spilte liten rolle, og at kal.30 nær sagt var bedre å bruke da det var litt romsligere og enklere å holde rent/fri for skitt etc. Selvfølgelig en forutsetning at demperen sitter godt på børsa. Noen her som har tanker om dette?
 3. Hei Trond Arvid! Du må nesten lese spørsmålet mitt på nytt. Jeg lagrer aldri demper på børsa og jeg er nøye med våpenpuss og øvrig våpenhåndtering for øvrig. Jeg var kun i "beit" her fordi jeg hadde fått klar beskjed fra butikk om at jeg bare kunne montere ny demper på børse og reise til skytebanen, da det er riktig gjengestørrelse og riktig kaliber - men leste så medfølgende bruksanvisning som, noe uklart, sa jeg måtte gå til børsemaker for montering av ny demper. Jeg har nå forhørt meg med flere som bekrefter det andre i denne tråden sier. Jeg tok også opp tråden med ansvarlige på skytebanen. Føler derfor jeg har vært rimelig grundig i min håndtering her. Ønsker deg en fin sommer og skitt jakt til høsten!
 4. Hei dere! Tusen takk for avklaringen! Da er det bare å ta turen til banen og se om jeg treffer i år også
 5. Her kommer forumets kanskje dummeste spørsmål, men hva gjelder våpen vil jeg alltid være 100% sikker: Har kjøpt ny lyddemper over nettet. Tok bilder av rifla og gammel lyddemper, og butikken svarte ganske kjapt at de så hvilken demper som passet på min rifle. Deretter gikk det et par dager til jeg hadde en splitter ny Hausken-demper i postkassa. Imidlertid står det på "bruksanvisningen" at børsemaker alltid skal montere lyddempere på rifler? Dette må da kun gjelde når du må drille nye "riller" på børsa? Saken passer jo allerede på rifla mi og er vel for meg bare å skru på? Hva har andre her gjort når dere har kjøpt ny demper? Takknemlig for alle svar!
 6. Takk for svar alle sammen! En bok er absolutt noe man bør vurdere. Takker for linken, Bjørn - skal leses! Hvis andre har bilder/beskrivelser av spiselige ting er det sikkert flere enn meg som finner det nyttig! Maur og snegler kan hende lar vente på seg for min del
 7. Kortreist mat er bra mat. Å fange/jakte/fiske maten sin selv er en god ting. Vi snakker mye om fiske og jakt her på forumet, men hva med andre spiselige ting i naturen? Bær er jo nam. En annen selvsagt ting er sopp - men da bør du jo vite hva du driver med. Men hva med planter og blomster? Jeg er kjent med nesle-te og salat fra løvetann. Har også planer om å lage te på furunåler på sommerens fisketur. Men er det noen her med andre tips eller kompetanse på området? Jeg skulle gjerne visst om det var mye mat jeg intetanende gikk forbi på turene mine. Håper på en bokstavelig talt spiselig tråd med kanskje noen bilder attåt?
 8. Skal kjøpe ny lyddemper til børsa. Har kaliber 6,5 og synes ikke smellet er nevneverdig plagsomt, heller ikke uten demper på. Fått tilbud på Hausken jaktdemper. Legger jeg på 1000 kroner får jeg "XTRM"-varianten, som innebærer stålnettingfyll i demperen som visstnok øker effekten betraktelig. Den veier 30 gram mer, for øvrig samme mål. https://hausken.no/produkt/jakt/ Noen som har erfaring med dette produktet? Er det verdt den ekstra prisen? Noe erfaring med mirage-dannelse på disse?
 9. Signert! Vi får håpe kommunen har vett nok til å overprøve den nye fylkesmannens "miljø"vurdering.
 10. Hei! Får du en alvorlig allergisk reaksjon langt oppe på vidda kan dette absolutt være et problem. Effekten av adrenalin varer ikke altfor lenge. På den andre siden kan den vare lenge nok til at anfallet blusser over. Det du også må være obs på er den såkalte "sekundær-reaksjonen", som kan komme 6-12 timer etter det første anfallet. Det er derfor viktig at du kommer deg til hjelp selvom du skulle føle deg bedre initialt. Om du skal på en lengre tur eller ekspedisjon kan det være en ide å snakke med fastlegen din om å få resept på steroider, for eksempel som en intramuskulær injeksjon. Sammen med adrenalin er dette førstehjelpen som gis, også inne på sykehus, og kan være livreddende hvis du befinner deg langt fra folk og må vente en stund på evakuering.
 11. Det mest "tradisjonelle" friluftslivet jeg driver med er vel reinsjakta - med villmarksopplevelser, overnatting i duk og trekoppen. Likevel har jeg med kameraet og liker å lage fotocollage og film fra jakta. Så jeg er vel litt i "begge leire". Om folk vil gå på fjellet og ta bilde av lys i teltet - for så å gå ned igjen - er meg komplett likegyldig så lenge de praktiserer sporløs og hensynsfull ferdsel. En mye viktigere debatt er hva hvermansen forventer av tilrettelegging i villmarka. Er du imot klopper er du en brems. Liker du ikke at terrengsyklister spinner over myra etter regnvær er du et fossil. Skjønner du ikke vitsen med enda en T-sti ignoreres du i debatten. Har ikke løypelaget preparert trikkeskinnene før påska er ferien ødelagt. Har ikke hytta to etasjer, varmekabler og badstu er det ikke verdt det. Det er dette som truer naturarven vår, synes jeg. Ikke rosa anorakk og fancy insta-bilder.
 12. I sommer saumfarte jeg samtlige matbutikker på veien fra Skien til Geilo når jeg skulle på fisketur. Traff blink på Spar Geilo. Øvrige var tomme, men de sa det finnes i sortimentet, de bestiller bare ikke inn pga dårlig salg. Så det er vel opp til oss å "mase" oss til at de tar det inn igjen. For oss som brekker oss bare av tanken på havregraut er det ingenting som slår risgrøt med kanel og sukker på tur!
 13. Jeg er jeger på østvidda (Mogen - Gjuvsjå) og vi er vant til turister på stien mot Lågaros. Trist å høre at noen av dere har fått leie kommentarer fra jegere. Meg bekjent går det fint å fiske i området vårt også under jakta. Allemannsretten står - også under jakta. Selvom jeg er tilhenger av å stenge enkelte turisthytter for å begrense tilrettelegginga og antallet fjellturister akkurat denne måneden. Fiskere er ikke akkurat i overtall sammenlignet med hytte - til - hytte turister og jeg synes det er rart å "ekskludere" en hel gruppe på den måten. Jeg synes det er hyggelig å treffe folk på stien, og jeg har heldigvis aldri møtt noen som er negative til jakt. Det har faktisk hendt at turister på stien har skremt dyra tilbake i vår retning også. Det vi derimot er opptatt av, er at flest mulig holder seg til turiststien. Ikke så mye for å unngå farlige situasjoner - der skal man ikke være redd - men mer fordi det kompliserer jakta for oss hvis mange beveger seg i utmark. Det er utrolig påfallende hvor lenge en dal er vindsatt etter at noen har krysset den. Det meste løser seg uansett hvis man prater sammen og finner gode løsninger. Det skal være plass til alle i fjellet. PS. En helt annen sak i denne tråden: Fisketuren min gikk til Nordmannslågen og Dimmedalshøgdene i år. Sistnevnte med magiske vann som visstnok skal inneholde magisk fisk. Pga uværet ble jeg værfast på Sandhaug en dag lenger enn nødvendig (men møtte på hyggelige turfolk her fra forumet!), så det ble kun litt over et døgn på meg i høgdene. Fasiten ble èn ørret på 250 gram. Men jeg takker for maten . Jeg talte 6 fiskestenger langs det største av Meinsvatna dag to - ingen fikk så mye som et napp - og det er en del effektive fisketimer. Vi valgte å skylde på værskifte (kaldt, regn og østavind) - for tidligere i sommer har godværet visstnok gitt rekordfangster. Ingen bortkasta tur likevel - langt derifra! Naturen i og rundt Dimmedalen må være blant den vakreste på vidda. Sildrende bekker, skvatrende ryper, rik flora og fantastiske utsiktspunkter mot Nordmannslågen. Anbefales! Skal prøve å komme med en lengre turrapport med bilder etter hvert.
 14. L-skiltet kan du vel droppe?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.