Gå til innhold

Kikut

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  436
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Kikut vant dagen sist Mars 20 2014

Kikut hadde mest likt innhold!

Om Kikut

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Telemark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Signert! Vi får håpe kommunen har vett nok til å overprøve den nye fylkesmannens "miljø"vurdering.
 2. Hei! Får du en alvorlig allergisk reaksjon langt oppe på vidda kan dette absolutt være et problem. Effekten av adrenalin varer ikke altfor lenge. På den andre siden kan den vare lenge nok til at anfallet blusser over. Det du også må være obs på er den såkalte "sekundær-reaksjonen", som kan komme 6-12 timer etter det første anfallet. Det er derfor viktig at du kommer deg til hjelp selvom du skulle føle deg bedre initialt. Om du skal på en lengre tur eller ekspedisjon kan det være en ide å snakke med fastlegen din om å få resept på steroider, for eksempel som en intramuskulær injeksjon. Sammen med adrenalin er dette førstehjelpen som gis, også inne på sykehus, og kan være livreddende hvis du befinner deg langt fra folk og må vente en stund på evakuering.
 3. Det mest "tradisjonelle" friluftslivet jeg driver med er vel reinsjakta - med villmarksopplevelser, overnatting i duk og trekoppen. Likevel har jeg med kameraet og liker å lage fotocollage og film fra jakta. Så jeg er vel litt i "begge leire". Om folk vil gå på fjellet og ta bilde av lys i teltet - for så å gå ned igjen - er meg komplett likegyldig så lenge de praktiserer sporløs og hensynsfull ferdsel. En mye viktigere debatt er hva hvermansen forventer av tilrettelegging i villmarka. Er du imot klopper er du en brems. Liker du ikke at terrengsyklister spinner over myra etter regnvær er du et fossil. Skjønner du ikke vitsen med enda en T-sti ignoreres du i debatten. Har ikke løypelaget preparert trikkeskinnene før påska er ferien ødelagt. Har ikke hytta to etasjer, varmekabler og badstu er det ikke verdt det. Det er dette som truer naturarven vår, synes jeg. Ikke rosa anorakk og fancy insta-bilder.
 4. I sommer saumfarte jeg samtlige matbutikker på veien fra Skien til Geilo når jeg skulle på fisketur. Traff blink på Spar Geilo. Øvrige var tomme, men de sa det finnes i sortimentet, de bestiller bare ikke inn pga dårlig salg. Så det er vel opp til oss å "mase" oss til at de tar det inn igjen. For oss som brekker oss bare av tanken på havregraut er det ingenting som slår risgrøt med kanel og sukker på tur!
 5. Jeg er jeger på østvidda (Mogen - Gjuvsjå) og vi er vant til turister på stien mot Lågaros. Trist å høre at noen av dere har fått leie kommentarer fra jegere. Meg bekjent går det fint å fiske i området vårt også under jakta. Allemannsretten står - også under jakta. Selvom jeg er tilhenger av å stenge enkelte turisthytter for å begrense tilrettelegginga og antallet fjellturister akkurat denne måneden. Fiskere er ikke akkurat i overtall sammenlignet med hytte - til - hytte turister og jeg synes det er rart å "ekskludere" en hel gruppe på den måten. Jeg synes det er hyggelig å treffe folk på stien, og jeg har heldigvis aldri møtt noen som er negative til jakt. Det har faktisk hendt at turister på stien har skremt dyra tilbake i vår retning også. Det vi derimot er opptatt av, er at flest mulig holder seg til turiststien. Ikke så mye for å unngå farlige situasjoner - der skal man ikke være redd - men mer fordi det kompliserer jakta for oss hvis mange beveger seg i utmark. Det er utrolig påfallende hvor lenge en dal er vindsatt etter at noen har krysset den. Det meste løser seg uansett hvis man prater sammen og finner gode løsninger. Det skal være plass til alle i fjellet. PS. En helt annen sak i denne tråden: Fisketuren min gikk til Nordmannslågen og Dimmedalshøgdene i år. Sistnevnte med magiske vann som visstnok skal inneholde magisk fisk. Pga uværet ble jeg værfast på Sandhaug en dag lenger enn nødvendig (men møtte på hyggelige turfolk her fra forumet!), så det ble kun litt over et døgn på meg i høgdene. Fasiten ble èn ørret på 250 gram. Men jeg takker for maten . Jeg talte 6 fiskestenger langs det største av Meinsvatna dag to - ingen fikk så mye som et napp - og det er en del effektive fisketimer. Vi valgte å skylde på værskifte (kaldt, regn og østavind) - for tidligere i sommer har godværet visstnok gitt rekordfangster. Ingen bortkasta tur likevel - langt derifra! Naturen i og rundt Dimmedalen må være blant den vakreste på vidda. Sildrende bekker, skvatrende ryper, rik flora og fantastiske utsiktspunkter mot Nordmannslågen. Anbefales! Skal prøve å komme med en lengre turrapport med bilder etter hvert.
 6. L-skiltet kan du vel droppe?
 7. Enda en oppmykning fra dagens regjering: https://www.nrk.no/norge/apner-for-mer-sykling-i-naturen_-syklister-jubler_-turfolk-bekymret-1.14138393 Hva tenker folk om dette? Selv har jeg hytte i Nissedal, hvor stisykling de siste årene er blitt veldig populært. Det er ikke tvil om at dette har ødelagt myrer og stier og at få respekterer det å ikke sykle rett etter regnvær. Jeg sitter på mye fotodokumentasjon av dette fra turene mine i området. Når man nå vil tillate dette i nasjonalparker blir jeg skeptisk. Alt blir tillatt, alt blir tilrettelagt - de som er imot er grinebitere og bremser. Håper på en saklig og fruktbar diskusjon rundt temaet. Jeg lar meg gjerne korrigere. Det viktigste for meg er ikke å vinne diskusjonen, men å ta vare på naturen.
 8. Har aldri vært på Sandhaug men Besso er en flott hytte. Nydelig mat og hyggelig vertskap.
 9. Nærmer seg nå! Er det mange som tenker seg inn til områdende rundt Besso i perioden 30/7 - 3/8? Hadde vært artig med en liten fjellforum-treff ved "trollvanna"
 10. Kikut

  Lett telt 1-2/2

  Takk for tilbudet ArveS! men...kom over et Helsport Ringstind Superlight på outleten til Helsport. Hoppet i det og bestilte. Virker å ha større plass enn Enan, var betydelig rimeligere og ser ut til å ha gode skussmål på tester og fora...så får vi se!
 11. Kikut

  Lett telt 1-2/2

  De virker jo helt fantastiske i godt vær, disse teltene fra USA hvor teltstengene sitter i innerduken og du "legger" ytterduken utenpå. Men hva er erfaringene til folk her mtp norske værforhold (årets sommer unntatt )
 12. Kjære tid - det er vel ikke mange grinebitere i denne tråden? Den må da være lov å diskutere konseptet uten å bli stemplet som det. Når det gjelder det Friluftsnoob skrev så er jeg langt på vei enig. Men jeg håper på litt bålfyring når han er i Nord-Norge Akkurat nå var det et bra klipp med fjelloppsynet som setter ut ørret! Merker det klør i stanga!
 13. Kikut

  Lett telt 1-2/2

  Hubba NX virker som et artig telt! Veldig bra med luftemuligheter også! Men ser jo at ytterduken "strekkes" over til slutt. Hvordan gjør dette teltet seg på høyfjellet hvis dårlig vær?
 14. Kikut

  Lett telt 1-2/2

  Ja jeg syntes også det så litt "fislete" ut, men skinnet kan bedra...
 15. Kikut

  Lett telt 1-2/2

  Jeg tenkte at hvis jeg først skal gå for et solotelt vil jeg gå for et lett et for at det skal monne ifht mitt andre telt på 3 kg. Derfor tenker jeg at 1,7 kg blir litt mye? Eller blir jeg en veldig gramjeger nå... . Sekken min er alltid for tung uansett.. Derfor ble jeg litt gira på Hilleberg Enan - og med Hilleberg kjøper man vel sjelden katta i sekken... Ser jo dette over : https://www.vpg.no/sea-to-summit/185599/sea-to-summit-the-specialist-solo Det er jo helt rått med et telt på 600 g! Er det noen her som har noen erfaringer eller tanker rundt det? Det får gode skussmål i en test men virker jo litt "puslete" for norske forhold..
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.