Gå til innhold

Kikut

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  409
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Kikut vant dagen sist Mars 20 2014

Kikut hadde mest likt innhold!

Om Kikut

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kikut

  Hardangervidda sommer 2018

  Da ser det ut til at det blir Dimmedalen på meg i uke 31! Virker som flere av dere planlegger på samme tida - kanskje vi får til en skikkelig fjellforum-samling over en kaffekopp? Har snakket med bestyrer på Besso, Svein, som forteller om svært tidlig sommer der oppe i år. De har allerede gode fangster på stang! Så dette er lovende for de av dere som planlegger en tidligere tur :-).
 2. Kikut

  Hardangervidda sommer 2018

  Takk! For min del blir det sannsynligvis uke 28 eller uke 31. Har egentlig peilet meg inn på uke 28 med mindre møkkavær. Det står mellom Vikbekk og Dimmedalen. Det er mye lenger kjørevei til sistnevnte, men det er jo så flott der. En god middag på Besso er heller ikke å forakte...
 3. Kikut

  Hardangervidda sommer 2018

  Dette var en fin tråd! En liten tur tilbake til Dimmedalen og fjellområdene rundt der. Hva tror dere om snøen og fiskeforholda der i midten begynnelsen av juli? Snøen går vel senere der enn på Vikbekkfjellet?
 4. Kikut

  Sletteidvatni og Vikbekkfjellet

  Takk for alle svar, folkens! Meget mulig det blir Vikbekkområdet og Sletteidvatni i midten av juli på meg da. Noen tanker om hvor lang tid man bruker på å gå fra Synken til Sletteidvatni? Alternativet er som nevnt Dimmedalen. Men her ligger nok snøen litt lenger..? Den supre bloggen til @Bjarne H.S. har jeg frekventert jevnlig, full av nyttig informasjon og flotte turskildringer! Ha en flott viddasommer, kanskje sees vi på stien?
 5. Kikut

  Sletteidvatni og Vikbekkfjellet

  Har egentlig planlagt turen inn til mitt favorittområde på vidda i år - i og rundt Dimmedalen. Men nå er det engang slik at det er betydelig kortere å kjøre til Kalhovd og jeg tenker jeg kanskje går over bekken etter vann. Vikbekkfjella har jeg kun vært i en gang før - fisket da noen dager rundt og i Reksjå, Holken, Viktjønn. Begredelig med fangst. Har hørt fine historier om Sletteidvatni. Noen her som har noen tips om området, erfaringer med mer? Hvordan er forholdene der oppe i starten av juli? Ønsker dere en flott fiskesommer!
 6. Kikut

  Vil pussing av løp påvirke kulebanen?

  Hei alle! Tusen takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger! Bare for å konkretisere; jeg drar selvfølgelig en tørr fille gjennom løpet etter olja. Forskjellen denne gang var at jeg hadde gått hardt til verks med børster og rens.. Jeg har vel landet på at jeg sannsynligvis hadde et dårlig avtrekk, men kommer uansett til å teste dette inngående på banen før årets jakt. Kanskje det var en blanding av flere faktorer, slik noen av dere nevner. Bomskudd og i verste fall skadeskyting er alltid et lite mareritt.
 7. Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst. Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet. Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? : - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter? Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
 8. Lyst til å gi min far en gave til jul; kart med området rundt hytta. Hørte tips om en nettbutikk hvor man får kjøpt fine, laminerte og innrammede kart - men jeg sliter med å finne denne butikken. Har sjekket kartbutikken.no, der får jeg kjøpt kart til veggen, men det står ingenting om innramming eller lignende. Noen som har erfaring med dette og vet hvilke butikker som finnes?
 9. Sensasjonsjag at dette slås opp i riksmedia når det skjer på en turisthytte. Dette skjer daglig i barnehager i vinterhalvåret.
 10. Blåser liv i denne tråden igjen! Noen her som har erfaring med kano i områdene rundt Kvipt i Fyresdal? Tenker på vanna Øyarvatn og innover. Alternativt fottur i området inn til gode fiskevann? God sommer allihopa!
 11. Kikut

  Innvollsorm i ørret

  I "mitt" fiskeområde er det et titalls vann fra 500-800 moh hvor det finnes bra med ørret. Det lokale fiskelaget har gjort en god innsats med kultivering og utsetting av fisk etter den sure nedbøren på 80 -og 90 tallet. Imidlertid har gode yngleforhold og manglende tynningsfiske gjort at det i flere vann nå er "tusenbrødre", med fisk på "hvert" kast. Sjelden stort mer enn 75-150 gram i størrelse. Det som er verre er at fra ca midten av vassdraget og nedstrøms finner vi innvollsorm i fisken. Disse tynne, oransje ormene som ligger innkapslet i en gjennomsiktig hinne. Hver fisk har som regel 1-2 av disse, andre har mange og virker dertil i dårligere kondisjon. Jeg har trøstet meg med at denne typen orm ikke skal være farlig for mennesker og at den ikke setter seg i kjøttet. Det siste har jeg imidlertid fått motbevist nå, da vi i helga dro opp et stort eksemplar på rundt kiloen. Den hadde en enkelt innvollsorm, men den var til gjengjeld godt plantet i kjøttet og måtte skjæres ut. Mine spørsmål er: -Er det noen andre her på forumet som har erfaringer de vil dele vedrørende dette? -Hvordan smitter denne ormen? Er det en "mellomvert?" Hva er beste måten å kvitte seg med fiskeslo på? Jeg har begynt å grave det ned. -Finnes det en måte å få bukt med problemet på? Vil det kanskje begrense seg ved tynningsfiske og reduksjon av bestanden? Jeg har en mistanke om at vi har å gjøre med måkemark: https://snl.no/måkemark Andre tanker om temaet? Når jeg googler temaet virker dette å bli et stadig større problem i Sør-Norge. Uansett, trygt eller ikke, særlig apetittelig er det ikke å spise denne fisken. En trist sak.
 12. Kikut

  Adkomst fiske Nordmarka

  Takk! Har tenkt lenge på å kjøpe den boka. Ikke noe å tenke på lenger!
 13. Kikut

  Adkomst fiske Nordmarka

  Takk for svar alle sammen! ..det arrangementet virker jo knall, selvfølgelig jobber jeg.. Da får vi se om jeg finner veien til et vann eller fem i løpet av sommeren!
 14. Kikut

  Adkomst fiske Nordmarka

  Hei begge to! Takk for svar! Det er vel i utgangspunktet ørretfiske jeg driver med, men er absolutt åpen for hvit fisk også. Jeg har sykkel ja. Har også tilgang på bil - forslag til adkomst?
 15. Kikut

  Adkomst fiske Nordmarka

  Hei! Jeg leier en leilighet på Frogner, så Nordmarka Syd er vel mest aktuelt?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.