Jump to content

Lars Monsen turmat, holder det mål? Sammenlignet med Real Turmat?


squidman

Recommended Posts

Gikk til innkjøp av en del Lars Monsen turmat fra sportoutlet, den virket for god til å være sant. Halve prisen av Real Turmat og konkurrentene. Har noen erfaring med dette her? Jeg er litt bekymret, dra ute på tur så er det smale spinkle middager som ikke holder mål og jeg blir ikke mett av de. Nå er jeg da ganske lei Real Turmat, men en ting skal sies, man blir mett. Setter pris på tilbakemelding. Setter også pris på alternativer fra Sverige osv, andre 'brands' osv. Har skjønt at det og koke ommelette er ikke noe, var heller mislykket. Med tørrfrysett egg. Jaja. Brukte også forferdelig mye brensel.

Men før jeg drar ut med enten vellykket eller mislykket Lars Monsen frysetørket mat, setter pris på om noen kan komme med tilbakemelding. Er dog litt skeptisk.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Det er bare å telle energiinnhold om du lurer på om du får i deg nok energi. 

Sult/mett er mer individuelt og er veldig vanskelig å si noe om for andre. MAn kan føle seg mett lenge før man får i seg nok energi og omvendt. 

Hva gjelder smaken på de Monsenvariantene: Jeg spiser heller noe annet. Nysgjerrigheten gjorde at vi kjøpte et utvalg av smaker da de kom. Ingen av dem blir det handlet flere av....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

meliis skrev (5 timer siden):

Hele serien er vegetarisk, det er vel der prisforskjellen ligger..

Det stemmer nok. Nokså spesielt/misvisende at de gir ut en jegergryte uten noen form for kjøtt, som i mitt hode utgjør hoveddelen av ei slik gryte... Er den beregna på tyttebærjegere kanskje, eller tenker de at jegere fikser kjøtt til denne gryta på egenhånd?

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiser stort sett alt, jeg er ikke kresen og på tur smaker alt godt.

Men Lars monsens turmat er dårlige greier. Hadde noe indisk greier, det var så sterkt at det føltes ut som tenna skulle ramle ut, jeg måtte sjekke for blod på leppene og tungen var sår i to døgn etterpå…

smakte altså bare «flammer» og ikke noe mer.

Edited by Marius Engelsen
  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte dessverre mange til halv pris da produktserien ble lansert. Har vel smakt på 3-4 varianter. Alle smakte avskyelig. De som ikke er altfor sterkt krydret, smaker oppvaskmiddel. 

Real o.l. er mye bedre, og inneholder i tillegg animalsk protein. 

Lars Monsen setter navnet sitt på mye rart. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Marius Engelsen skrev (2 timer siden):

Jeg spiser stort sett alt, jeg er ikke kresen og på tur smaker alt godt.

Men Lars monsens turmat er dårlige greier. Hadde noe indisk greier, det var så sterkt at det føltes ut som tenna skulle ramle ut, jeg måtte sjekke for blod på leppene og tungen var sår i to døgn etterpå…

smakte altså bare «flammer» og ikke noe mer.

Tikka flammegryte var den eneste jeg klarte å spise 😂 Jegergryta var grusom…

Link to comment
Share on other sites

Fiskepadde skrev (59 minutter siden):

Tikka flammegryte var den eneste jeg klarte å spise 😂 Jegergryta var grusom…

Den gråbrune smaker mer som:

«Lars Monsen. Jeg er gryta» enn «Jegergryta».

Synes den ihvertfall var mulig å spise, den smakte som brunmaten i ett krabbehus, sånn omtrent.

Link to comment
Share on other sites

Marius Engelsen skrev (3 timer siden):

Jeg spiser stort sett alt, jeg er ikke kresen og på tur smaker alt godt.

Men Lars monsens turmat er dårlige greier. Hadde noe indisk greier, det var så sterkt at det føltes ut som tenna skulle ramle ut, jeg måtte sjekke for blod på leppene og tungen var sår i to døgn etterpå…

smakte altså bare «flammer» og ikke noe mer.

Kanskje det svei et litt annet sted etter vel et døgns tid også?😀

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

squidman skrev (På 22.3.2023 den 0.01):

ar skjønt at det og koke ommelette er ikke noe, var heller mislykket. Med tørrfrysett egg. Jaja. Brukte også forferdelig mye brensel.

Litt fuel brukar ein sjølvsagt, men kva var det som ikkje funka når du prøvde? Eg har nytta eggepulver til å lage omelett på langtur, synes det funka veldig ok. 

Link to comment
Share on other sites

Var noen Monsen-mat på tilbud på billigbutikken eller hva den heter, skulle ha noe annet der. 

Var en pastatype og en annen ting jeg ikke husker. Glad jeg bare jeg kjøpte to poser, ikke veldig imponerende. 

Spiser ikke så mye Real, selv om det er ganske så snasent. Går i Kebab, Storfe og Tikka. Problemet med dem, er jo at det ikke er nok mat, så må jo alltid ha med noe ekstra. (Mulig det dekker et såkalt kaloribehov, men jeg har aldri i mitt liv talt en eneste kalori. Spiser til jeg er mett 😊)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke det er «proteinkvaliteten» som avgjør om man skal velge den ene eller andre turmaten. Begge er sikkert helt innafor som nærmingsmiddel.

Pris, smak og kaloriinnhold er de faktorene jeg tenker er viktigst å vurdere om man skal velge den ene eller andre. For min del er kaloriinnholdet rikelig i begge deler - ett stort og solid måltid, jeg blir stappa (men så er jeg en liten fyr).

Link to comment
Share on other sites

On 3/24/2023 at 7:08 PM, zimwalker said:

Smaker helt vilt, og man blir litt dyrisk av det.

Spøk til side: "Animalske proteiner har gjennomgående høyere ernæringsmessig kvalitet enn vegetabilske proteiner."
https://sml.snl.no/animalsk

Hmm, det var en - spesielt til SNL å være - lite detaljert påstand. Litt mer utdypende forklart om aminosyrer her: https://smakmagasinet.no/artikler/2020/11/proteiner/

Produksjonen av animalske proteiner har nok større klimaavtrykk enn vegetabilske, og så lenge kriterier for pris, smak og kaloriinnhold (som nevnt) er dekket, tenker jeg det utelukkende er positivt å velge vegetabilsk.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg elsket turmaten hans... Og syns det var veldig god mat. 
Mac and cheesen var sykt god og tomatsuppe var veldig smakfull og sterk.
Jegergryta var helt grei den og. For tilbudsprisen 45,- på sport outlet er det en no-brainer for valg til turmat..

Kanskje jeg har vært heldig, men har spist det på mange turer. Viktig å ta riktig mengde vann da. 

Link to comment
Share on other sites

Favoritten min er Summit to Eat Macn Cheese og Fried rice. Likte også veldig godt Lasagna fra Mountain House. En norsk produsent hadde en stund Carbonara som var veldig god.

Har ikke funnet noen særskilt gode fra Monsens turmat, men de smakte ikke høgg heller. Likegyldig egentlig. Disse har også veldig lite kalorier (parti til 45,- pakken på Outlet). Kan hende akkurat de jeg kjøpte hadde mindre volum i posen for å få ned prisen. 400kcal er ikke nok på langtur, minimum er rundt 600kcal som konkurrentene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy