Jump to content

Kristoffer Sandnes

Aktiv medlem
 • Posts

  473
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Kristoffer Sandnes last won the day on February 15

Kristoffer Sandnes had the most liked content!

Reputation

633 Excellent

1 Follower

About Kristoffer Sandnes

Recent Profile Visitors

6,250 profile views
 1. Aldri testet den i skikkelig regnvær siden den har blitt brukt vinterstid å vintrene her byr ikke så ofte på regn. Jeg syns det er mye bukse for pengene. Min holder seg veldig bra enda å den er mye brukt. Ikke hatt problemer med glidelåser. Kommer til å kjøpe en til når denne er utslitt
 2. Heisann! Det stemmer er et Artic 4 Polar. Den ene kvelden var det relativt kaldt (rundt -25) da kjørte jeg to brennere for å tørke opp en fleecejakke og noe hundeutstyr. For litt kos tror jeg en brenner hadde klart seg fint. Er vandt med spitsbergen 3csmp å det er ikke så mye mindre med sine 180×220 i innerteltet. Det er det helt kurrant å holde bra temp med en brenner så fremt til at det ikke er bjikkekaldt. Ja, føre var slik 😬 turen var fin den, skulle ønske føret var noe bedre. Imponert over ny pulk, den veltet en gang og det kunne vært unngått. Så dette er en ny favoritt for min del
 3. Da er ekspedisjonselen min forhåpentligvis oppgradert å klar for mange mil med pulken igjen. Store D-ringer fra troll mushing, bilbelte fra en eldre vw passat å hjelp fra lokale skredderen. D-ringene er sydd inn med dobbelt lag med bilbelte.
 4. Tidlig februartur i Femundsmarka. Rute; Feragen - Ljøsnavollen - Nordre Håbu- Søndre Håbu - Nedre Muggsjøen/Muggsjølia - Grunnhåbua - Nordvika - Synnervika. Turen gikk så å si helt utenfor skuterspor utenom over Feragen og Femunden. Føret var relativt dårlig med lite hold I snøen og desverre en god del skare som tok knekken på hundelabene/beina. Første etappe over Feragen.Trivelig så lenge slengesporet varte. 3.5km til Ljøsnavollen...Da var det bare å legge på langfeller.Første natt i tregrensa ovenfor Ljøsnavollen og nedfor Storviglen. Første natt I nytt telt.Klargjøring til dagens strabasiøs. Polposer er bare genialt. Tror ikke det er mulig å få gnagsår med polposer.Pakke ned Camp.turkameraten klar for en ny dag.Føret er ingen høydare. Grått, løst og generelt bare tungt. Her er vi rett ovenfor tregrensa med viglene på siden av oss.Framme ved Nordre Håbu. Føret er tungt så etappene blir ikke så lange. Selen har vært teipet siden ny for å unngå at stroppene sklir. Måtte justere å teipe den opp på nytt.Fyr i ovnen å avslapping i Nordre Håbu.Været viser seg fra en bedre side. På vei mot Søndre Håbu.Storviglen titter opp av tåken.Søndre Håbu. Speider utover Nedre Muggsjøen. Flenskampen til høyre.Desverre er føret til hund relativt dårlig. Det ligger hele tiden en liten tynn skare i de øverste lagene av snøen. Dette sliter hardt oppover leggen på voffen.Solen er på vei ned å det samme er temperaturen. Har bare mobilkamera desverre. Vigelmassivet bader seg i dagens siste sol. Kveldens Camp. Så å si klar himmel, muligheter for alt mellom -20 og -30 denne natta. Ligger rundt 1.7km fra Muggsjølia.Snøsmelting på gangVindstille, -25, tørking av klær/hundeutstyr så blir det litt rim på ytterteltet.Teltsjefen. Koste seg gjennom natta med to nalgene-varmeflasker i posen. Desverre er tilstanden relativt dårlig på beina så ser ikke frem til denne dagen ute. Det er også kaldt.Rim er vakkert.Pakking av Camp. Vindstille og noe rundt -20.På vei nedover lia mot Grunnhåbua. Tungt føre..voffesen klarer til slutt ikke å holde følge. Han svømmer konstant.Grunnhåbua. Å komme seg hit har kostet opp til flere mini-twix, mars og milkway 😅Inspiserer beina på Faun, han har begynte å blø samt mangler veldig mye pels. Det er ganske kaldt å jeg blir bekymret for frostskader. Stapper han nedi jervehiet og pulken. På dette tidspunktet er pulken tung og føret håpløst. De siste kilometerne ned til Nordvika blir en strabasiøs tur. Brunskinnet veier rundt 27kg 😅Siste dagen ble en lang og slitsom. Men jeg ville ikke slå opp Camp for å ha enda en dag til med kaving i snøen samt en hund med dårlige bein. Her er det straka veien til Synnervika. Val
 5. Drivstoff diskusjoner har vært relativt hyppige denne vinteren. Flere diskusjoner på både fjellforum og Facebook. Personlig har jeg aldri benyttet meg av feks Primus powerfuel, syns rett og slett det er for dyrt. 4T alkylatbensin selges aller fleste steder her i landet å er relativt greit priset. Ligger rundt 40-50kr/L stabilt. Jeg har fyrt mange forskjellige merker av 4T alkylatbensin som bla Felleskjøpet, Aspen, Circkel-K, Biltema og nå har jeg en kanne fra Blåtind med 4T alkylat. Alle brenner prikk likt. Nestegang jeg trenger 4T alkylat så blir det den første og nærmeste kanna jeg finner til salgs. Når det er sagt så er det en del å hente på å forvarme brennere med rødsprit. Det gir generelt mindre vedlikehold! DIsse er nå på sessong to uten vedlikehold å går på en blanding mellom aspen og blåtind(etterfylling).
 6. Veiledene pris på sportsutstyr virker å ligge mellom 20-40% for høyt. Tror ikke jeg har kjøpt et eneste produkt for veil pris.... eller er det veiledende pris når jeg har fått 20-30% på varen? Har sett fjellsport driver med noe lignende, kjøp to produkter innen samme kategori til en samlet pris over typ 900kroner. Jeg kjøpte meg en pulk og en karabinkrok til 83,- for å få 30% på pulken. Hadde faktisk fått 30% på pulken om jeg hadde kjøpt 1m tau til 8,- kroner men trengte en karabinkrok mer. Det føles ganske teit.
 7. Her er et bilde av en gammel glassfiber pulk jeg har brukt med bedding. Den er kanskje 125cm. Også brukt bedding med pariserbrett som er rundt 150cm lang. Når det er sagt så har de færreste en pulk som er like lang som teltposen eller beddingen. Det stikker fortsatt utenfor med min 170 acapulka
 8. Rottefella mener at bøylen ikke kan komme ut ved normalt bruk. Kun ved store påkjenninger eller vridning. Bøylen er mekanisk festet til en metalplate inne i sålen. Jeg ser fortsatt bare to løse deler som er støpt inn i en gummi såle. Bøylen har et lite mothakk mot platen. Har et par Alfa Outback 2.0 som bøylene har blitt løsere på og gummien sprekker opp rundt innfestningen. Jeg fikk tilbake kjøpesum i from av et gavekort hos Alfa. Joda, fin service det. Problemet jeg har med dette er at Alfa skoa mine er fortsatt perfekte i kalosjeering, skinn, glidelåser og selve gummisålen ser ubrukt. Det sitter fortsatt et lite klistremerke under sålen som forteller at de er str44. Heldigvis finnes det skomakere som kan bytte sålene på skisko noe som jeg kommer til å gjøre.
 9. Stroppene er en god løsning! Et av problemene med pariser pulk er at man strammer pulken rund. Det går faktisk ut over stabiliteten. Med stroppene kan du ha mer kontroll over hvor mye du strammer! Jeg liker disse krokene som et laget i kuldebestandig plast. De er veldig enkle å behandle med vottene på. ( strikken er bare strammet opp for bilde, de er mye lengre i virkeligheten).
 10. Snakket såvidt med Fjellpulken om min ekspedisjonsele. De driver å tester nye løsninger på akkurat dette...dyneema var vist en av delene de tester ut. Den nye touringselen har fått litt større D-ringer, dobbelt stoff og skinn innerst.
 11. Linsevæske flaske, tett og sterk. Du kjenner garantert noen som bruker kontaktlinser.
 12. Du har nok ikke så mange alternativer. De få gangene jeg har fisket i Havsjøen har jeg krysset jernbanen. Nå er ikke dette lov men på nord/vest siden av havsjøen vil du måtte komme det over Glomma som ikke er islagt. Sommerstid begynner det å bli vanskelig å fiske fra land, Havsjøen har blitt veldig gjengrodd.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy