Gå til innhold

Fjellfilmeren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  889
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Fjellfilmeren vant dagen sist April 5 2017

Fjellfilmeren hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Fjellfilmeren

Nylige profilbesøk

2 545 profilvisninger
 1. Fjellfilmeren

  Advarsel: Ikke oppdater Delorme Inreach SE hvis du har en

  Fikk løsning fra Garmin nå. De har lenge vært i tvil om hva de skulle gjøre med de eldre enhetene fra Delorme, et selskap Garmin kjøpte opp for å ta over Inreach serien. I Norge så pådrar de seg også reklamasjonsansvaret når de kjøper opp produsenten. Så saken var uansett klar her, og likevel har altså Garmin hatt en praksis om 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett på disse enhetene. Jeg forstår ikke helt hvorfor de først nektet å reparere enheten når de mente den var dekket av 5 års reklamasjon. Produktet skal jo fungere etter forbrukerkjøpsloven også... Men nå har de snudd og vil yte 5 års garanti også på Delorme Inreach SE enhetene, noe som tilsvarer de nye Garmin Inreach enhetene. Så jeg får en erstatningsenhet (refurbished) i posten, og det er jo bra. Det er ikke snakk om å få refundert eller å få erstatningstid på abb. for tiden enheten er ubrukelig. Jeg mistenkte egentlig at det ville være slik siden man kjøper satelitt-tjenestene fra Garmin internasjonalt, og da er det jo slike ekstremt dårlige kundevilkår man må godta, selv om man ikke leser dem. 75,- tapt og det er ikke all verdens, men et irritasjonsmoment likevel. God kundeservice hadde vært å si ok, du skal få to uker gratis satelitt-tjeneste.
 2. Fjellfilmeren

  Advarsel: Ikke oppdater Delorme Inreach SE hvis du har en

  At firmware ikke er en garanti / reklamasjonsak ville jo vært en nærmest sannhet for 20 år siden. Men i dag kan Elon Musk forbedre bremselengden på Tesla bilene gjennom en liten oppdatering. Oppdateringer har gjennomsyret samfunnet vårt og mobilene, nettbrettene, bilene, og oppvaskmaskinene (!) så gjennomgående at dette i dagens kultur er en del av kjøpet når man drar kortet. Det er Garmin som er ansvarlig for enhetene sine. Jeg kjøpte enheten gjennom DNT Oslo, men lovverket åpner for reklamasjon mot tidligere salgsledd. Synes egentlig ikke noe om å stresse stakkarene i butikken i Oslo, når det er Garmin som skal håndtere garantier og reparasjoner.
 3. Fjellfilmeren

  Advarsel: Ikke oppdater Delorme Inreach SE hvis du har en

  Reset til fabrikk hjalp ikke. IMEI er 0. Umulig å få USB kontakt...
 4. Fjellfilmeren

  Advarsel: Ikke oppdater Delorme Inreach SE hvis du har en

  Inreach Sync er automatisert. Det er ingen måte å gjøre dette feil på.
 5. Fjellfilmeren

  Advarsel: Ikke oppdater Delorme Inreach SE hvis du har en

  Takk for link! Dette blir nyttig mot forbrukerrådet da det er en kjent feil, og dermed enda større grunn til å få refundert eller byttet i ny enhet. Disse avtalene til Garmin er verdiløse mot norsk lov. Man kan ikke fraskrive seg ansvaret som er lovfestet. Software er også beskyttet av forbrukerkjøpsloven, så jeg blir overrasket hvis dette ikke er tilfelle. En garanti må være bedre enn lovfestet reklamasjonsrett, ikke svakere. Edit: Så filmen nå. Han fikk jo en replacement unit. Så de tar ansvar for Firmware i utlandet. Enda en grunn til å ikke tape saken i Norge, hvor vi har forbrukerkjøpsloven.
 6. Fjellfilmeren

  Advarsel: Ikke oppdater Delorme Inreach SE hvis du har en

  Jeg har ikke fått noe info om firmwaren. Forhåpentligvis var det bare en bug i min, og ikke noe vidtstrekkende fenomen... Min enhet hadde original firmware fra våren 2016. Den er ikke gammel heller ser du. Oppdaterte til ny firmware som var på Inreach Sync 07-08-2018. Enheten har fått slettet IMEI nummeret under firmware ser jeg. Nå står det bare "0". Men versjonnummeret er i hvert fall 2.16 (125024) og hardware versjon 2.2.
 7. Jeg oppdaterte firmware på min Delorme Inreach og bestilte nytt årsabb. sist uke. Men da jeg skulle bruke den så fikk jeg opp feilmelding: "Unit is damaged. Can not send or receive messages". Feilmeldingen dukker opp umiddelbart når jeg skrur den på, og den kom ikke opp før jeg oppdaterte firmware. Snakket med Garmin sist uke, og i dag fikk jeg vite at de ikke opprettholder norsk forbrukerkjøpslov, men at de heller hviler seg på at garantitiden på knappe 2 år er utgått og at de ikke vil hjelpe meg. De kan imidlertid gi meg 1030,- i rabatt hvis jeg vil kjøpe en ny enhet. Nå har jeg sendt inn en formell klage og startet prosessen via forbrukerrådet. Men det kan ta over et år før jeg får vedtak om ny enhet eller full reparasjon. På mobiler og gps mottakere så er det forventet levetid på mer enn 24 måneder. Så de kommer seg nok ikke unna denne saken. Abb. på satelitt-tjenestene er også kjøpt via Garmin internasjonalt. Så hvordan de forholder seg til at enheten min ble ødelagt av dem, og at jeg ikke engang fikk aktivert Inreach enheten, gjenstår å se. Jeg har bedt om å få kansellert års-abb. som jeg bestilte, og de to første gebyrene som de allerede har trukket. I mellomtiden vil jeg advare dere andre med eldre Delorme Inreach enheter om å tenke dere om en gang eller to før dere oppdaterer firmware. I verste fall må dere gjennom samme suppe med Forbrukerrådet dere også...
 8. Fjellfilmeren

  Ikadalen?

  Takker! Står Ikadalen i teksten under så det forvirret litt. Ser at de har temmet elvene og bygget kraftledninger på kryss og tvers nå. Synd, dalen hadde vært perfekt til en tv-serie jeg jobber med. Ikke mye vann her nå. Og det ser ut til å ha vært en stund siden det var frie vannmasser i elva her. Sjekk hvor høyt opp fiskehuset står fra den gang det nok var laksefiske her. http://bit.ly/2I8DSi5
 9. Fjellfilmeren

  Ikadalen?

  https://tv.nrk.no/serie/fossenes-norge/FOLA03008985/25-12-1987 Dette NRK programmet fra 1987 har en svært langdryg helikopterflyving over det som blir beskrevet som Ikadalen. Flyvingen starter fra 19 minutter og opp til 25-26 minutter ut i programmet. Jeg klarer ikke å se nøyaktig hvor dette er. Tenkte på Utladalen, men den stanser ikke i så bratte stup som de filmer til slutt. Noen som vet hvilken dal det kan være? Jeg er ikke så godt kjent i nord-norge f.eks.
 10. Fjellfilmeren

  Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Mulig jeg misforstod - jeg glemmer linken Kjell Iver. Så ja. Det er en tungvindt og bakvendt måte å gjøre det på. Fjellsport vinner derfor penger og taper kunder, så vi handler hos XXL som vinner Prisjakt.no i stedet for. Som jeg sa, jeg glemmer at jeg kan tjene gratis flybilletter i monner og lass ved å logge inn på SAS.no og velge nettbutikk derfra. Det er slik vi er skrudd sammen når vi chiller på ipaden og finner noe godteri vi har lyst på.
 11. Fjellfilmeren

  Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Vi genererer betydelig trafikk til dem og det burde forumet belønnes for. Jeg vil faktisk påstå at online-forum er en av de viktigste driverne til nettbutikker som spesialiserer seg i små sjangere. Som bilpleie, fluebinding, ølbrygging, og fjellsport. Hvis jeg ikke får rabattkode så er jo XXL som oftest billigst Ellers har vi jo 15-20% koder i diverse magasiner og rundt om.
 12. Fjellfilmeren

  Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Kickback slik som SAS har med Eurobonus fungerer ikke. Selv om jeg vet at jeg kan få saftige Eurobonus rabatter så glemmer jeg det hele tiden for det innebærer å logge seg inn på Eurobonus, klikke på flere knapper, velge riktig nettbutikk, trykke seg inn der, og så søke og finne tingen jeg ønsker å kjøpe (på ny), og deretter gjennomføre handel. Folk fungerer ikke slik, så det er absolutt ingen ris til egen bak. Kun Fjellsport og Eurobonus som feilvurderer hvor trafikken faktisk kommer fra.
 13. Fjellfilmeren

  Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Det er jo rabattkoden som gjør at man iblant handler på Fjellsport i stedet for hos langt billigere XXL. Noen må vel kjenne sin besøkelsestid? Fjellsport har jo lagt ved 15% rabattkoder i hytt og pinevær i friluftsblader +++ over en lav sko også.
 14. Fjellfilmeren

  Oppheng for skiboks i garasje?

  Trinser og slikt høres bra ut. Stropper er mer knot tenker jeg. Man skal kunne dra hele sulamitten av biltaket i en vending. Det er snakk om en høy Outlander og jeg har båret den av og på den bilen i fem vintrer nå. Drittlei! Vil ha et system hvor det bare er å løfte den rett av biltaket, eller på, alt ettersom Å skulle dra 4 stropper samtidig i jevn dragning høres stress ut. Jeg vil heller feste 4 tau i trinser til en stor ring, som igjen er festet til vaier til en håndvinsj som man bare kan dra rett av biltaket. Det er en tung glassfiberboks + aluminium rails som skal av og på. Så må jeg bare finne en vettug måte å slippe den skånsomt ned på takrailsa da.
 15. Fjellfilmeren

  Oppheng for skiboks i garasje?

  Jepp! Men hvor får jeg kjøpt delene? Fant ikke det jeg trengte på Biltema sist jeg var innom. Måtte tilogmed levere tilbake det jeg fikk anbefalt av de ansatte, da det viste seg å være uegnet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.