Gå til innhold

Fjellfilmeren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  977
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Fjellfilmeren vant dagen sist Februar 21

Fjellfilmeren hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Fjellfilmeren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal

Nylige profilbesøk

3 623 profilvisninger
 1. Takk for det REs. Jeg tror mange forskere kikker på lett-å-hente olje når de sammenligner strøm med drivstofforbruket i dieselbiler. F.eks sørger den tyske bilindustrien for slipp av "artikler" som tar hensyn til at strøm skal produseres ved kullkraftverk, og sammenlignes med det direkte forbruket ved magisk pumpe-diesel som bare er å hente ut der. Da er det ikke rart at miljøfordelene forsvinner. Fremtiden til petroleumsproduksjon ligger i miljødestruktive utvinningsmetoder. Fracking, oljesand, og dypvannsboring.
 2. I sammenheng med lanseringen av 2011 Nissan Leaf, slapp Nissan denne reklamefilmen. Den er særdeles aktuell fremdeles!
 3. Lars Monsen beskriver det i boken "Med fiskestang og svartkjele". Den eldre turkompisen til Monsen møter et yngre par på en koie inne i ødemarka. Alt utstyret deres er fancy smancy, og skinnende nytt. De deler ikke kaffe med ham fra den speilblanke kaffekjelen en gang. I motsetning til etablert fjellkultur der man deler det lille man har i fjellet. Det har vært utslagsgivende for meg å lese det såpass tidlig i turkarrieren min. Så jeg passer på å alltid by folk på kaffe, og svartkjelen er skikkelig svart av sot. Det har gitt anerkjennende blikk og nikk fra eldre turfolk når jeg har dratt frem en ordentlig svartkjele under rastepause 😎 I friluftslivet forøvrig så hadde jeg noen betraktninger om det i den ene turartikkelen jeg skrev her på Fjellforum. Svaret på klima og miljøutfordringene er ikke å dra mindre på tur. Dra heller oftere! Vi bruker ikke ressurser mens vi er i fjellet. Det kjøpes ikke spa, fly, burger, klær, drivstoff, askjetter, møbler, dusj, vin, mens man ligger i teltet. Når man er hjemme så forbruker man ressurser hele tiden, og friluftslivet er en av hobbyene hvor man er minst belastende mens man utøver aktiviteten. Bemerk "utøver". For utstyret har sine utfordringer. Men det er forholdsvis lett å løse også. Jeg har løst mitt avtrykk ved å satse på jordnære og nøytrale farger, fra kvalitetsprodusenten Arcteryx. Skalljakken er seks år nå, og fremdeles pen i fargen brun. Den er uten slitasje, vanntett, og det finnes ingen grunn til å kjøpe en ny jakke til mitt eget bruk enda. Det samme med buksa, som er syv år. Eller softshellbuksene jeg har, som også er sorte og mange år gamle. Et fenomen jeg har bemerket meg i mange år, i hvert fall fire, er at jeg har kjøpelyst i friluftsbutikker. Jeg går inn, og "shopper" med øynene. Ønsket om å kjøpe noe er der, men jeg har ikke behov for noe, så jeg går ut av butikken tomhendt og slukøret. Det er vel kanskje mest et tegn på at jeg allerede har shoppet alt for mye, og har alt utstyret jeg drømmer om.
 4. Noen som vet om veien er brøytet opp nå?
 5. Nå er arbeidet gjenopptatt med å etablere partyski i en av norges vakreste daler - Eikesdalen. Den flotte Aursjøveien slynger seg opp fra havnivå og opp til 900 moh før den passerer DNT Aursjøhytta og ned igjen til Sunndalen. Området er preget av kraftutbygging, men likevel mange urørte daler, flotte utsikter, og få kraftlinjer. Alt dette vil endre seg om utbygger får bygge skiheiser inne i landskapsvernområdet, og 500 nye private vinterboliger i skråningen. Departementet vil stille som krav til at utbyggingen ikke fører til økt ferdsel i villreinsområdet. Men skiheisene på andre siden av fjellet, Bjorli skiheiser, vil selvfølgelig gjøre det lett for fjellskifolket å krysse vidda mellom de to anleggene på 10-15km lett for barnefamilier. Så det kommer til å bli en populær tur. I tillegg er Aursjøveien i dag vinterstengt med tilhørende vanskelig fremkommelighet opp fra dalbunnen. Men med skianlegget vil hytteeiere som i dag har hytte rundt Aursjøen og Torbudalen enkelt kunne ta stolheisen opp, og begi seg inn til hyttene sine på fjellski sammen med barna. Det høres ut som en kjempekoselig tur de heldige hytteeierne. Men villreinen som i dag får fred på vinterstid vil med skianlegget bli skremt bort fra Aursjøen og området pga. økt ferdsel. Hva tenker folk, og hvilke erfaringer har man med å stoppe slike utbygginger i landskapsvernområder og villreinsoner fra andre steder? https://www.rbnett.no/nyheter/2019/05/05/Alpinanlegg-og-500-hytter-i-Eikesdalen-18966500.ece https://www.nesset.kommune.no/aktuelt/varsel-om-igangsetting-av-reguleringsplanarbeid-eikesdal-alpinanlegg.12896.aspx?fbclid=IwAR3Ms2ikBd2pTzTBiI5TrdFHBgiBM8RL4XGkZL0Piq7dl9G1P-sB0SL47cg
 6. Vi tok turen en gang til. Hele kremrunden denne gang! Flytstier, crux, og sva om hverandre. En av de beste stiene i Romsdal spør du meg.
 7. Det er veldig uryddig og strevsomt å finne informasjon. Så skjønner godt at folk ikke får med seg forbud i verneområder. Men det er konsekvent ulovlig flyving utført av næringsdrivende som vet bedre som er det største problemet. Reglene er tydelige og følger sågar med i pakningsvedlegget når du kjøper drone. Likevel flyr folk i nabolaget og over byene.
 8. Rider-M. Lett og billig liten sak. Det er en konkurrerende gimbal fra Feyutech som er vanntett ute nå. Jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte den i stedet for å filme fiskevideoer, padling osv. men samtidig så kan ikke den bytte batterier. Den må lades med eksternt batteri. Så det funker ikke så godt på lengre sykkel eller padleturer med mye filming.
 9. Var ute og testet den nye gimbalen og Gopro 7 på en lokal sti her i Romsdal. Årets første tur på sti så det går ikke så fort, men solnedgangen gjør det spektakulært på sitt naturlige vis likevel.
 10. Norske droneregler finner du på www.dronelek.no 150meter avstand til biler, hus, og mennesker er pålagt for å fly drone lovlig.
 11. Du vet at vi eksporterer en masse strøm allerede? Og elbilene. Dersom man etterisolerer huset sitt, og roer ned på tenåringsdusjen så har man spart inn bilens strømforbruk. Vi betaler vel kanskje noen hundrelapper i måneden for strøm til elbilen. Det sier sitt. Monstermaster har fått dårlig rykte fordi korrupte politikere liker å legge de gjennom urørt natur. Tenk hvor fantastisk Vengedalen hadde vært dersom det ikke gikk monstermaster der! https://www.smp.no/meninger/kommentar/article9886904.ece https://www.nrk.no/sognogfjordane/ankar-kraftlinjesaka-til-hogsterett-1.13727340
 12. NVE har kommet med sin rapport om hvor vindmøllene bør bli presentert: https://www.nrk.no/norge/her-vil-nve-ha-vindmollene-1.14495707 Det er særlig to områder jeg reagerer på. Vestsiden av Femunden, og øst for Byrkjedal. Begge er områder som burde vært landskapsvernområder, minimum. Hva tenker du om rapporten, og hva har den å si for ditt nærområde?
 13. Bestilte Hennessy hammock til kona i går. Nå blir det fjord-heng i sommer!
 14. https://www.fjellsport.no/ 25% på nesten hele butikken. Usikker på varighet. Det ble ny Hennesey hengekøye på oss i hvert fall
 15. Det baserer seg på veil. pris vil jeg tro. Westsystem er billigst på en del Ally modeller når du sjekker med Prisjakt.no Og det gjør man jo alltid uansett hva man kjøper
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.