Fjellfilmeren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  855
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Fjellfilmeren last won the day on November 30 2015

Fjellfilmeren had the most liked content!

2 følgere

Om Fjellfilmeren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.

Nylige profilbesøk

1 886 profilvisninger
 1. Monsen, Monsen og Mattis

  Det høres ut som en gråsone når man eier en egen kolleksjon. Men som sagt, i min kontrakt for leveranse av TV-program til NRK så var det krystallklart at produktplassering ikke var tillatt. Dersom Monsen har betalt Aclima for sine egne klær så tenker jeg NRK trolig vil akseptere at de er med i serien. Men jeg er bare en innholdsprodusent og kan ikke svare for dem.
 2. Monsen, Monsen og Mattis

  Hei REs NRK har interne regler for produktplassering. De ønsker høy troverdighet og tillit blant seerne, og derfor godtar de ikke sponsing av produkter eller produktplassering. Reglene går ut på at plagg som medvirkende har på seg må være betalt av personen eller produksjonen. De kan ikke være "gave". NRK aksepterer en god rabatt på klærne, f.eks. 50% rabatt, men ikke sponsing eller gaver. I verste fall kan NRK heve avtalen dersom filmprodusenten ikke følger opp dette. Når det gjelder capsen til L.M. så vil jeg anta at han har fått denne gratis av Komplett Fritid, og dermed må logoen sladdes i henhold til NRKs regler. I min dokumentarfilm om seterjentene på Inner Gammelsetra (sendes 6. april på NRK) så hadde budeiene egne klær fra både anerkjente produsenter og Felleskjøpet. Ingen av disse logoene blir såvidt jeg vet sladdet, siden produktene hører naturlig til oppe på setra, og er blitt betalt for uavhengig av min filmproduksjon.
 3. Det stemmer REs. Ikke lenge siden jeg og kona så et program som inneholdt arkivmateriale fra den perioden på NRK. "Klimaforbedringer" var ordet den gang Mulig programmet var Landet frå Lufta. https://tv.nrk.no/serie/landet-fraa-lufta/DVFJ61004413/sesong-1/episode-3
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Piggdekk til terrengsykkelen. Det kommer jo ikke snø så da får man ta det man har.
 5. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Det var pent! Spesielt fjell i bakgrunnen. Dro ikke kjensel på typen topografi fra her sør men nå skjønner jeg ihvertfall hvorfor. Har til gode dessverre å være på tur i Finnmark enda.
 6. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Hvor er det øverste bildet fra @trugepetter?
 7. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Kjent problemstilling dette med været og tidsnøden! Proffe kamerasekker har ofte eget polstret rom til laptop. Både F-stop sekkene og Lowepro sekkene mine har dette, og med god grunn. Men når man drasser med seg laptopen på telttur så er man fortrinnsvis kun på tur for å fotografere, og ikke for å gå på tur tenker jeg Forresten - jeg tror det siste bildet ditt tatt med 50mm trenger en vignett. Prøv å legg på litt mørk ramme rundt bildet, så flyter kanskje de mørke fjellene mer inn i helheten. Jeg anbefaler på det sterkeste denne dokumentaren om en landskapsfotograf sin søken etter motiver i naturen. Inspirasjon og rålekker natur i samme film
 8. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  @JanRH Har du bildet i RAW? Eller er det jpeg? Mulig du kunne dratt litt mer i shadows? Ellers er det jo en teknikk å lære seg med HDR skyting hvis du har stativ. Med bølgene så er det ikke sikkert det ville blitt helt supert likevel. ND filter kunne gitt deg lang lukkertid som ville gitt bølgene et slørete preg, og muligens dratt skyene litt utover også. HDR ville gitt deg mulighet til individuelt å justere fjellene og himmelen. På det siste bildet så tenker jeg at de mørkeste fjellene til venstre og høyre kanskje er mer i veien enn til nytte, fordi de blir så avkorta og små i bildet. 35-40mm linse hadde kanskje vært perfekt. Men sånn er det med foto. Det er alt mulig slags ting man kunne tenke seg å heller gjort når man kommer hjem og ser bildene på en stor skjerm. Jeg jobber med film daglig og har det fremdeles slik med mine egne opptak. Man er alltid etterpåklok. Og når man viser arbeidet til andre så fosser det inn med gode forslag fra folk som ikke var tilstede... Det er derfor jeg elsker dette faget! Det finnes omtrent aldri en fasit.
 9. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Som profesjonell kameramann med eget filmselskap så kjenner jeg godt til reglene for opphavsrett. Men jeg tenker at når man legger ut bildene sine i en tråd hvor kritikk og tilbakemeldinger er en del av konseptet, så bør man tillate at folk redigerer på bildene for å vise andre synspunkter - det viktigste er at man alltid siterer til opphavspersonen og på ingen måte tar kreditering for andres arbeid. Denne måten å komme med tilbakemeldinger på er ganske vanlig på diverse hobbyforum, som f.eks. fluefiskeforumet hvor det er i overkant høyt nivå blant hobbyfotografene som deler kunnskaper seg i mellom. Dersom Fjellforum har en annen kultur så vil jeg rette meg etter den
 10. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Hei Jan! Fint bilde. Jeg liker veldig godt styggevær i bilder, det gir en annen dimensjon, og jeg synes gjerne at fjellet er vakrest når det er skyer og dramatikk. Når man fotograferer landskap så er det gjerne vidvinkelen man tyr til. Man prøver å vise mest mulig, for vi har jo et enormt vidsyn med våre egne øyne. Men i blant kan det lønne seg å ta frem zoom objektivet. Dette er et slikt tilfelle tror jeg. Se hvordan bildet ser ut hvis jeg cropper ut det jeg tenker ikke er relevant for å fortelle hvor vakkert det var.
 11. Aurlandsdalen midtvinters?

  Kom på å tenke om det kanskje hadde vært artig å gå Aurlandsdalen midtvinters - men er det noen som har gjort dette? Er det mulig uten klatreutstyr f.eks.? Forsvarlig? Skredutsatt fra oven?
 12. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Jeg brukte den for 30 minutter siden. Fungerte greit. Fikk vel 20% rabatt på turmat, så det er jo fantastisk
 13. Monsen på villspor

  https://www.nrk.no/kultur/anne-rimmen-slutter-i-nrk-1.13261802
 14. Telt overnatting på Teide

  Det jeg fant ut når jeg sjekket ut Gran Canaria for teltturer, var at Spania generelt har forbud mot "wild camping". Altså telting utenfor camping plasser. Så man må belage seg på dagsturer i Spania
 15. Monsen på villspor

  Det går en DNT sti ned til Eikesdalen ikke så langt fra Mardalsfossen, og han gikk forbi Aursjøhytta på samme vis som han ville gjort om han hadde gått ned der. Jeg synes forøvrig det var synd at de ikke viste mer opptak fra Gluterholet, den bratte skrenten hvor han gikk ned før avslutningen i programmet. Her er det skikkelig bratt, og med tung ryggsekk så er det ikke bare bare. Har gått samme turen i samme møkkavær som Monsen. Anbefales å ta seg en tur dit.