Fjellfilmeren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  853
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Fjellfilmeren last won the day on November 30 2015

Fjellfilmeren had the most liked content!

2 følgere

Om Fjellfilmeren

 • Bursdag

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.

Nylige profilbesøk

1 843 profilvisninger
 1. Det stemmer REs. Ikke lenge siden jeg og kona så et program som inneholdt arkivmateriale fra den perioden på NRK. "Klimaforbedringer" var ordet den gang Mulig programmet var Landet frå Lufta. https://tv.nrk.no/serie/landet-fraa-lufta/DVFJ61004413/sesong-1/episode-3
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Piggdekk til terrengsykkelen. Det kommer jo ikke snø så da får man ta det man har.
 3. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Det var pent! Spesielt fjell i bakgrunnen. Dro ikke kjensel på typen topografi fra her sør men nå skjønner jeg ihvertfall hvorfor. Har til gode dessverre å være på tur i Finnmark enda.
 4. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Hvor er det øverste bildet fra @trugepetter?
 5. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Kjent problemstilling dette med været og tidsnøden! Proffe kamerasekker har ofte eget polstret rom til laptop. Både F-stop sekkene og Lowepro sekkene mine har dette, og med god grunn. Men når man drasser med seg laptopen på telttur så er man fortrinnsvis kun på tur for å fotografere, og ikke for å gå på tur tenker jeg Forresten - jeg tror det siste bildet ditt tatt med 50mm trenger en vignett. Prøv å legg på litt mørk ramme rundt bildet, så flyter kanskje de mørke fjellene mer inn i helheten. Jeg anbefaler på det sterkeste denne dokumentaren om en landskapsfotograf sin søken etter motiver i naturen. Inspirasjon og rålekker natur i samme film
 6. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  @JanRH Har du bildet i RAW? Eller er det jpeg? Mulig du kunne dratt litt mer i shadows? Ellers er det jo en teknikk å lære seg med HDR skyting hvis du har stativ. Med bølgene så er det ikke sikkert det ville blitt helt supert likevel. ND filter kunne gitt deg lang lukkertid som ville gitt bølgene et slørete preg, og muligens dratt skyene litt utover også. HDR ville gitt deg mulighet til individuelt å justere fjellene og himmelen. På det siste bildet så tenker jeg at de mørkeste fjellene til venstre og høyre kanskje er mer i veien enn til nytte, fordi de blir så avkorta og små i bildet. 35-40mm linse hadde kanskje vært perfekt. Men sånn er det med foto. Det er alt mulig slags ting man kunne tenke seg å heller gjort når man kommer hjem og ser bildene på en stor skjerm. Jeg jobber med film daglig og har det fremdeles slik med mine egne opptak. Man er alltid etterpåklok. Og når man viser arbeidet til andre så fosser det inn med gode forslag fra folk som ikke var tilstede... Det er derfor jeg elsker dette faget! Det finnes omtrent aldri en fasit.
 7. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Som profesjonell kameramann med eget filmselskap så kjenner jeg godt til reglene for opphavsrett. Men jeg tenker at når man legger ut bildene sine i en tråd hvor kritikk og tilbakemeldinger er en del av konseptet, så bør man tillate at folk redigerer på bildene for å vise andre synspunkter - det viktigste er at man alltid siterer til opphavspersonen og på ingen måte tar kreditering for andres arbeid. Denne måten å komme med tilbakemeldinger på er ganske vanlig på diverse hobbyforum, som f.eks. fluefiskeforumet hvor det er i overkant høyt nivå blant hobbyfotografene som deler kunnskaper seg i mellom. Dersom Fjellforum har en annen kultur så vil jeg rette meg etter den
 8. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Hei Jan! Fint bilde. Jeg liker veldig godt styggevær i bilder, det gir en annen dimensjon, og jeg synes gjerne at fjellet er vakrest når det er skyer og dramatikk. Når man fotograferer landskap så er det gjerne vidvinkelen man tyr til. Man prøver å vise mest mulig, for vi har jo et enormt vidsyn med våre egne øyne. Men i blant kan det lønne seg å ta frem zoom objektivet. Dette er et slikt tilfelle tror jeg. Se hvordan bildet ser ut hvis jeg cropper ut det jeg tenker ikke er relevant for å fortelle hvor vakkert det var.
 9. Aurlandsdalen midtvinters?

  Kom på å tenke om det kanskje hadde vært artig å gå Aurlandsdalen midtvinters - men er det noen som har gjort dette? Er det mulig uten klatreutstyr f.eks.? Forsvarlig? Skredutsatt fra oven?
 10. Noen likesinnede som er interessert i USA turer?

  Jula er omsider over, og det begynner vel å bli mulig å kunne planlegge noen spektakulære USA turer Hvem kunne tenke seg en tur og to over dammen? Jeg leter etter en turpartner eller flere. Ønsker spektakulær utsikt over fjell som ikke ligner på noe av det vi har her hjemme.
 11. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Jeg brukte den for 30 minutter siden. Fungerte greit. Fikk vel 20% rabatt på turmat, så det er jo fantastisk
 12. Monsen på villspor

  https://www.nrk.no/kultur/anne-rimmen-slutter-i-nrk-1.13261802
 13. Telt overnatting på Teide

  Det jeg fant ut når jeg sjekket ut Gran Canaria for teltturer, var at Spania generelt har forbud mot "wild camping". Altså telting utenfor camping plasser. Så man må belage seg på dagsturer i Spania
 14. Skiturer rundt Bergen frem mot jul - bli med?

  Topp! Jeg regner med å trene en del på ski med hodelykt på Gullfjellet når snøen kommer. Ellers er jeg åpen for lange kjøreturer til dit snøen ligger.
 15. Jeg skal pendle mellom Bergen og hjemmet i tiden fremover, og har mye ledig tid i helgene. Og hva er vel ikke bedre enn å sløse bort litt tid på skiturer? Er egentlig åpen for det meste. Kjeldebu på Hardangervidda, Vending eller Høgabu sør for Voss, Rosendalsalpene om det finnes nybegynnervennlig randonee-terreng. Jeg er ingen alpinist, eller noen topptrent mosjonist. Har plass til flere i bilen og takboksen forsåvidt.