Fjellfilmeren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  871
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Fjellfilmeren vant dagen sist April 5

Fjellfilmeren hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Fjellfilmeren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Molde, Møre og Romsdal
 • Interests
  Landskapsfoto, naturfilm, lange turer, telt, DNT, vakker natur.

Nylige profilbesøk

2 200 profilvisninger
 1. Uten partneren på tur

  Hei Fjellforum Jeg har en kone som etter mange års langvarig sykdom etterhvert har fått diagnosen Fibromyalgi. I korte trekk er diagnosen smerter og utmattelse, og beslektet med ME. Hennes dager med ryggsekk i fjellet er altså talte. Og for meg som er en hinsides ivrig friluftsmann er det tungt å leve med tanken om at våre turer i uoppdaget terreng med Ringstind i sekken er over. Nå blir det i hovedsak korte turer med utgangspunkt i bilvei som er aktuelt, ellers sitter hun mye inne og ser på TV mens smertene river i ryggen hennes. Vi kan vel ikke alle ha en partner som er like ivrig som oss på tur. Jeg vet jo at mange menn lever i parforhold hvor partneren ikke tar del i partnerens aktiviteter. Mange jegere dukker opp som et eksempel. Hvordan takler dere andre med inaktiv partner at man ikke drar på tur sammen? Er det mulig å leve et fullverdig liv uten at partneren er med på telttur milevis fra vei?
 2. Trenger hjelp med reinsdyrskinn

  Bumper opp denne tråden igjen Har to av XXL-skinna og de røyter noe helt forferdelig nå. Er noen år gamle. Ikke så ofte brukt. Er vel ikke så mye å gjøre for å stoppe røytingen, så da blir det nok nye skinn. Har noen kontakter i Kautokeino for sending av nye tørkede skinn?
 3. Hva har du kjøpt nå!

  Kona fikk elsykkel fra XXL i dag. Kjekt med 25%! Hun har nedsatt helse så dette blir et flott tiltak for flere turer på grusveier. Så får vi håpe at grusveiene i nasjonalparkene åpnes på sikt, slik at det blir tur til Hjerkinn og Rondane etterhvert også.
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Har kjøpt meg stor enebolig på 330m2 ! Så nå blir det litt færre fjellturer i sommer enn jeg hadde tenkt. Men stor hage til bålfyring, og veranda til overnatting året rundt. Så dette blir fint.
 5. Hva har du kjøpt nå!

  Nytt sykkelstativ til bilen, slik at tenåringen også kan bli med ut på terrengsykkelturer Kjøpte sjølvsagt med lyslist, slik at det blir lovlig å ha syklene bakpå hengerfestet.
 6. Dybde på landskapsbilete?

  To bilder fra Prekestolen i fjor. Det haglet og snødde da vi nådde selve platået, og det gav artige bilder det også. Men etter 7 år i Møre og Romsdal så klarer jeg jo å se skjønnheten med de spesielle granittfjella i Rogaland på en helt annen måte. Så for meg personlig, så var selve turen inn til stolen adskillig med billedlig, enn selve Prekestolen. Bildene er tatt med en del zoom, og med tåke så får naturen delt opp lagene innover i landskapet. Det gir en del dybde gratis.
 7. Flått

  Fungerer slike piller mot flått som hekter seg i pelsen på dyrene, men som slipper taket og venter på oss mennesker i våre egne sofaer her hjemme? Disse lovløse flåttene er et problem hjemme hos oss, pga. tre katter som liker å ligge i sofaen.
 8. Hei Jeg er i kontakt med et tysk band som vil spille inn en musikkvideo i Norge i løpet av mai. Til filmen så ønsker vi en gammeldags hundeslede, gamle telt fra tampen av 1900 tallet, gamle ski etc. og lurte i den forbindelse på om det er noen på forumet som enten kan leie dette til oss, eller som kjenner noen som kan hjelpe/leie ut? Ta gjerne kontakt på martin@totjueto.no - Telefon 99123811
 9. NRK med innlegg fra Blåfjellenden.

  Artig å få se mannen bak navnet. Takk for at du deler. Plutselig skal du se at enden blir nedrent av sultne fjellforumere
 10. Ny film: "Seterjentene" på NRK 1

  Tusen takk for flotte tilbakemeldinger! Det er kjekt at dere sitter med følelsen av å ønske mer, heller enn å slå av tv`en midt i programmet. Jeg håper å få produsert flere programmer i årene fremover. Det mangler i hvert fall ikke på interessante mennesker som jobber i og med naturen i Norge. Vi er heldige som lever midt i en skikkelig godteskål!
 11. Hva har du kjøpt nå!

  Fikk endelig 17 åringen i huset til å kjøpe fulldempet stisykkel. Så da har jeg fast turkamerat i de neste årene. Herlig!
 12. Vil tillate catskiing i enkelte kommuner

  Ja det var vel det folket stemte på ved forrige valg. http://www.smp.no/nyheter/article6988407.ece Ordførar Sven Flo (H) vil oppheve vernet av Breheimen, slik at vatnet i Stryn kan brukast til grøn energi. (januar 2013) Enkelte løyper med catski og heliski bør vi kunne tåle. Men det er viktig å lage klare rammer for dette slik at det ikke blir fritt frem. På samme måte som at man ikke har et skisenter på hver en fjelltopp, så trenger man heller ikke motorisert fremkomst over alt. Men noen få steder burde det kunne gå an. Vi stillhetspurister bør ikke legge beslag på alt. Her fra boligen min i Molde ser jeg ut over 222 fjelltopper. 22 av dem kunne jo gått til formålet. Jeg ville likevel hatt fred og ro på 200 andre fjell.
 13. Hei hei alle sammen Min første dokumentarfilm blir sendt på beste sendetid i kveld. Hvis du liker seterdrift og naturen i Dovre og Sunndalsfjella nasjonalpark, så kan det være verdt å få med seg. Seterjentene, NRK 1 20:15 06.04.17 Den vil samtidig bli tilgjengelig på nett-tv. https://tv.nrk.no/program/DVFO30006416TOLK/seterjentene Martha og Karine har null erfaring med landbruk når de får sommerjobb på en eldgammel seter på Nordmøre. Men der møter de Aisha, som har tilbrakt mange somre i fjellet og allerede er en erfaren budeie. Det blir en sommer med hardt arbeid og lange dager, men også med vennskap og opplevelser for livet. Filmen ble laget med humor og familieglede i fokus fra starten av. Såkalt feelgood. Det var derfor viktig at vi fikk fanget ekte øyeblikk på film. For å filme så mange situasjoner som mulig, så løp jeg rundt på setra med kameraet i hendene, og det ble ikke tid til fancy smancy kameravinkler med dyrt kamerautstyr, som f.eks. drone. Jentene var så travelt opptatt med å lage ost og melke kyr at det sjelden ble tid til å gjøre ting flere ganger for kameraet skyld. Det ble langt mer hektisk enn jeg så for meg, men situasjonene i filmen er desto mer ekte og usminket. Det er jo også slik seterlivet er. Allerede i forarbeidet til filmen så hadde jeg en plan. Jeg ville finne svar på et spørsmål. Hva er det med disse unge menneskene som søker til hardt arbeid uten mobiltelefon og Netflix langt til fjells? Dette var setningen som lå over filmprosjektet fra starten av. Jeg ville forsøke å få svar på hva motivasjonen til jentene er. Dersom det var økonomisk forsvarlig å drive seter i Norge, så hadde det vært mange setrer rundt om i landet. Men det er det ikke. Inner Gammelsetra er unik. Unik fordi det er ungdom som drifter den, og lærer opp ny ungdom som igjen formidler de eldgamle kunnskapene. Så håper jeg filmen blir godt likt av medlemmene på forumet
 14. Monsen, Monsen og Mattis

  Det høres ut som en gråsone når man eier en egen kolleksjon. Men som sagt, i min kontrakt for leveranse av TV-program til NRK så var det krystallklart at produktplassering ikke var tillatt. Dersom Monsen har betalt Aclima for sine egne klær så tenker jeg NRK trolig vil akseptere at de er med i serien. Men jeg er bare en innholdsprodusent og kan ikke svare for dem.
 15. Monsen, Monsen og Mattis

  Hei REs NRK har interne regler for produktplassering. De ønsker høy troverdighet og tillit blant seerne, og derfor godtar de ikke sponsing av produkter eller produktplassering. Reglene går ut på at plagg som medvirkende har på seg må være betalt av personen eller produksjonen. De kan ikke være "gave". NRK aksepterer en god rabatt på klærne, f.eks. 50% rabatt, men ikke sponsing eller gaver. I verste fall kan NRK heve avtalen dersom filmprodusenten ikke følger opp dette. Når det gjelder capsen til L.M. så vil jeg anta at han har fått denne gratis av Komplett Fritid, og dermed må logoen sladdes i henhold til NRKs regler. I min dokumentarfilm om seterjentene på Inner Gammelsetra (sendes 6. april på NRK) så hadde budeiene egne klær fra både anerkjente produsenter og Felleskjøpet. Ingen av disse logoene blir såvidt jeg vet sladdet, siden produktene hører naturlig til oppe på setra, og er blitt betalt for uavhengig av min filmproduksjon.