Gå til innhold

Fjell64

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. I dag endte jeg med å gå standard runden min i Kolsås-Dælivann landskapsvernområde i Bærum. Når en går langs jordene der skulle en ikke tro at Stor-Oslo ligger helt innpå. Akkurat nå er det snøfritt, det som har kommet av snø i vinter har forsvunnet etter kort tid. Det første bildet fra i dag. Og som kontrast et bilde fra nøyaktig nesten samme dato for to år siden. Og representerer normalen på denne tiden av året her. Utsyn fra et av de mange utsiktspunktene i Kolsås massivet. Her med utsikt over Dælivann mot Oslo-gryta og Fornebu med Telenor arena. Og det neste mot Nesodden. Og like etter kom jeg over årets første blåveis, selv om det fortsatt er februar.
 2. Rygglengden kan justeres. Jeg måtte gjøre det, men det var ikke åpenbart hvordan det skulle gjøres, siden det ikke fulgte med noe instruksjonshefte. Men skulderremmene er fest med borrelås på innsiden av en stor lomme på ryggen. De kan tas løs slik de kan justeres både i forhold til rygglengde og skulderbredde. Tilsvarende kan gjøres med lengden på hoftebeltet og dets plassering i høyde. For hoftebeltet kan det være et tips å bruke et papirark som mellomlag til borrelåsen når hoftebeltet skal justeres i riktig posisjon, slik at det ikke hekter seg fast for tidlig. Deretter skulle det bare være å trekke arket ut. Det var en periode Klättermusen lagde flere lengre instruksjonsvideoer som forklarte bruk og justering av sekker og klær i detalj. Videoen for sekken Arvaker er fortsatt gyldig for Tor, og viser detaljene i justeringen, blant annet riktig posisjon for metalbøylene på skulderremmene i forhold til skulderen. Forhåpentligvis kan dette være til hjelp for andre som vurderer Tor ol sekker fra Klättermusen.
 3. Fjell64

  Teltbrann

  Selv om det er en bachelor oppgave, så er den vel verdt å studere, siden den drøfter en rekke problemstillinger med bruk av brenner i telt som det er viktig å vær bevist på. Og testene er med på å kaste lys over problemstillingen. Dette var skumle saker, godt at det gikk så bra som det gikk i dette tilfellet.
 4. Fjell64

  Teltbrann

  Det kan også være at det er mulig å få dekket skaden på innboforsikringen din (regner med du har det), avhengig av vilkårene. Jeg har eksempelvis innboforsikring gjennom fagforeningen som også dekker uflaksskader på ting utenfor hjemmet, under forutsetning av at gjenstanden ikke er borte (mistet/stjålet = reiseforsikring). Så det kan være lurt å finstudere vilkårene både på innbo- og reiseforsikring for å se hvem som dekker hva, og hvilken av dem det i tilfelle er best bruke sett i forhold til egenandel ol.
 5. Jeg ser at det samme gjelder Lofoten Pro Camp som jeg nettopp kjøpte. Teltet jeg fikk levert har bare et bare et feste punkt for bardunen på hver langside. Mens bildene på nettsiden til Helsport fortsatt viser to festepunkter. Også her viser de gamle katalogene på issuu at endringen skjedde fra 2017 til 2018. Det var ikke noe jeg tenkte over da jeg satte opp teltet, men så det nå etter å ha sjekket et par bilder jeg tok da jeg satte opp teltet for å sjekke at alt var i orden. Har ennå ikke fått brukt det. Men virker som et solid telt, som jeg ser frem til å bruke.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.