Gå til innhold

Fjell64

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Fjell64 vant dagen sist 18. mai

Fjell64 hadde mest likt innhold!

Om Fjell64

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nasjonaldagen ble markert med en tur til Nordre Kolsås (380 moh), som er den høyeste av Kolsåstoppene. Det var en god del som hadde valgt å feire dagen på samme måte, blant annet et par familier med store og små, som hadde tatt turen opp for å synge nasjonalsagen klokken 1300. Fra toppen er det blant annet flott utsikt mot Nesoddlandet og sørover i Oslofjorden mot Drøbak. Fra selve toppunktet er det utsikt mot Krokkskogen. I anledning dagen hadde jeg pyntet sekken med flagg og 17. mai sløyfe. Det var mange sekker med flagg å se ute i dag. Hva passer ikke bedre enn et lite stykke Norge fra Freia i anledning dagen, med litt te til. Selv om det var en del skyer og vind, så lyste løvetannen godt opp.
 2. Jeg ser at flere er bekymret for hva som skjer med servicen. Men den ser faktisk ut til blir værende på Melhus som før. I følge artikkelen i Adressavisa om flyttingen, så blir de tre stillingene i serviceavdelingen værende igjen på Melhus, selv om resten av stillingene flyttes til Lillehammer. Noe Bente Lund, en av de som jobber i avdelingen, har bekreftet i kommentarfeltet under et innlegg på Facebook siden til Helsport 15 mai. Der hun i to kommentarer skriver: "Du kan trygt kjøpe telt, for servicen blir fremdeles på Melhus" "Det kan du enda en stund til. Jeg tar imot deg med åpne armer, og reparerer teltet ditt. Som jeg har gjort i 40 år" Så det ser ut til at Brav ikke tar noen sjanser når det gjelder servicen.
 3. Den nylig ansatte direktøren i Brav kommer fra nettopp Norrøna der han var konserndirektør og leder for butikkkjeden til Norrøna: https://sportsbransjen.no/nyhetsarkiv/brav-omorganiserer-og-nedbemanner
 4. I dag ble det tur til et utsiktspunkt vest for Nordre Kolås med min datter. Turen gikk forbi Sætertjernet og rundt baksiden av Nordre Kolsås. Det er flott utsikt fra Nordre Kolsås, men i dag styrte vi unna ,siden den sammen med Søndre er målet for "alle" som nå er tvunget til å være hjemme i påsken, selv om trykket er langt mindre på Nordre. Flott utsikt utover Rykkin. De snøkledde åsene i bakgrunn er den nordlige delen av Finnemarka. Trivelig furuskog på kollen. Her med utsikt mot Lommedalen. Går ofte hit selv om jeg har vært oppom Nordre siden, siden det er en stille og fredelig plass.
 5. I natt og formiddag hadde det regnet. Selv om det var opphold da jeg la av gårde på en liten rundtur over Lille Kolsås, den minste av de tre Kolåstoppene, lå tåka fortsatt lavt. Så det var gode forhold for fotografering av dystre skogsinteriør, underveis. Hele området er vernet, så her står trærne til de faller av seg selv. Inne på de åpne myrene der sola ikke kommer så godt til finnes det fortsatt snø. Fant et lite granskudd, som har slått rot på stubben til en fallen gran. Utsikt fra Lille Kolsås mot nordryggen på Søndre Kolås, som et er svært populært mål både for turgåere og klatrere. Ikke akkurat været for flotte utsiktsbilder idag, men knipset likevel et bilde av Kirkerudbakken, stengt som alle andre alpinanlegg i disse dager.
 6. At kontrastene er store er helt sikkert. Her i Oslo området har jo Yr allerede for en stund tilbake tatt i bruk symbolet for moderat skogbrannfare i varslene sine. Riktig nok fikk vi et litt dryss av snø i dag, men sola er tilbake morgen, så det tørker fort opp.
 7. Det ble det en kveldstur til utsiktspunktet over Dælivannet i dag. Nå var isen nesten helt gått. Snøbygen som hang over Oslo-gryta nådde meg i det jeg snudde for å gå tilbake til Kolsås. Underveis passert jeg noen blåveis som fikk en liten smak av vinter. Det la seg litt snø på stien. Men så fort bygen hadde passert begynte den smelte bort. Det var godt med en kveldstur etter å sittet inne med hjemmekontor hele dagen.
 8. Oppdaterte råd fra Turistforeningen om å utsette hytte til hytte- turer og andre langturer og i stedet går for nærturen: https://www.dnt.no/artikler/nyheter/20028-turer-og-arrangementer-avlyses-til-26mars/
 9. I dag endte jeg med å gå standard runden min i Kolsås-Dælivann landskapsvernområde i Bærum. Når en går langs jordene der skulle en ikke tro at Stor-Oslo ligger helt innpå. Akkurat nå er det snøfritt, det som har kommet av snø i vinter har forsvunnet etter kort tid. Det første bildet fra i dag. Og som kontrast et bilde fra nøyaktig nesten samme dato for to år siden. Og representerer normalen på denne tiden av året her. Utsyn fra et av de mange utsiktspunktene i Kolsås massivet. Her med utsikt over Dælivann mot Oslo-gryta og Fornebu med Telenor arena. Og det neste mot Nesodden. Og like etter kom jeg over årets første blåveis, selv om det fortsatt er februar.
 10. Rygglengden kan justeres. Jeg måtte gjøre det, men det var ikke åpenbart hvordan det skulle gjøres, siden det ikke fulgte med noe instruksjonshefte. Men skulderremmene er fest med borrelås på innsiden av en stor lomme på ryggen. De kan tas løs slik de kan justeres både i forhold til rygglengde og skulderbredde. Tilsvarende kan gjøres med lengden på hoftebeltet og dets plassering i høyde. For hoftebeltet kan det være et tips å bruke et papirark som mellomlag til borrelåsen når hoftebeltet skal justeres i riktig posisjon, slik at det ikke hekter seg fast for tidlig. Deretter skulle det bare være å trekke arket ut. Det var en periode Klättermusen lagde flere lengre instruksjonsvideoer som forklarte bruk og justering av sekker og klær i detalj. Videoen for sekken Arvaker er fortsatt gyldig for Tor, og viser detaljene i justeringen, blant annet riktig posisjon for metalbøylene på skulderremmene i forhold til skulderen. Forhåpentligvis kan dette være til hjelp for andre som vurderer Tor ol sekker fra Klättermusen.
 11. Fjell64

  Teltbrann

  Selv om det er en bachelor oppgave, så er den vel verdt å studere, siden den drøfter en rekke problemstillinger med bruk av brenner i telt som det er viktig å vær bevist på. Og testene er med på å kaste lys over problemstillingen. Dette var skumle saker, godt at det gikk så bra som det gikk i dette tilfellet.
 12. Fjell64

  Teltbrann

  Det kan også være at det er mulig å få dekket skaden på innboforsikringen din (regner med du har det), avhengig av vilkårene. Jeg har eksempelvis innboforsikring gjennom fagforeningen som også dekker uflaksskader på ting utenfor hjemmet, under forutsetning av at gjenstanden ikke er borte (mistet/stjålet = reiseforsikring). Så det kan være lurt å finstudere vilkårene både på innbo- og reiseforsikring for å se hvem som dekker hva, og hvilken av dem det i tilfelle er best bruke sett i forhold til egenandel ol.
 13. Jeg ser at det samme gjelder Lofoten Pro Camp som jeg nettopp kjøpte. Teltet jeg fikk levert har bare et bare et feste punkt for bardunen på hver langside. Mens bildene på nettsiden til Helsport fortsatt viser to festepunkter. Også her viser de gamle katalogene på issuu at endringen skjedde fra 2017 til 2018. Det var ikke noe jeg tenkte over da jeg satte opp teltet, men så det nå etter å ha sjekket et par bilder jeg tok da jeg satte opp teltet for å sjekke at alt var i orden. Har ennå ikke fått brukt det. Men virker som et solid telt, som jeg ser frem til å bruke.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.