Gå til innhold
  • Bli medlem

zimwalker

+Støttemedlem
  • Innlegg

    3 146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    30

Alt skrevet av zimwalker

  1. Ser at Randulf Valle har testet Coleman Xtrem gassen i 2022, men der må man være "Patreon" av typen "Langtur kompis" for å kunne lese (kr 48,75 pr. mnd). Om han sammenlignet med Primus sin vet jeg derfor ikke.
  2. Lette å glemme det man anbefaler andre; å søke på forumet... .... finner mange tråder om vintergass per se, Primus sin spesielt, men ikke så mye om hvordan Coleman sin er i forhold til Primus sin...men nå har jeg ikke lest alt da.
  3. Noen som har erfaring med begge? Primus Winter Gas vs Coleman Xtrem Winter Gas Har selv bare erfaring med Primus sin. Ser at Coleman sin koster litt mindre. (men..så var det kanskje noe med de Coleman boksene, at de av og til ikke virker med noen brennere? mener jeg å huske )
  4. Høsten er lesetid, og utgaver på papir er kos. Følgende publikasjon har jeg de senere år hentet som PDF, men i år bestilte jeg papirutgaven som jeg nå koser meg med i sofakroken. https://hilleberg.com/swe/support/order-catalog Sorry om jeg skuffet noen nå, ikke akkurat skjønnlitteratur dette! Trenger ikke flere Hilleberg telt, men liker nå uansett å lese om de jeg har - og de jeg kunne tenke meg å ha. Syns katalogen nå var riktig lekker! Fulgte med prisliste, veiledende i NOK - samt vareprøver på de ulike dukene så man prøve seg på rivestyrken ...
  5. Helt sikker forskjell ja. Noen bruker nok mykere metall, hvilket er en dårlig ide når det er snakk om gjenger på noe som skal skrus av og på mange ganger. (samme ser man jo på en del billige skrujern, som blir ødelagt etter få gangers bruk). Har selv en sånn adapter av merket "G works" kalt "Gas saver +", også fra Ebay, men kjøpt for noen år siden. Ikke hatt problem med denne. Det meste lages vel i Kina nå, så at noe er fra Kina trenger ikke bety at det er dårlig, bare at risikoen er der. Kjøpte for en tid siden en sånn gass-boks-vekt fra Jetboil der gjengene røk etter et par gangers bruk. Men den var kjøpt i Norge, så da ble det reklamert og refundert.
  6. Bardunfester har min Exped DUO UL også. Og har man en vindsekk eller duk som ikke har slike fester, så trenger man jo bare en liten kongle eller stein til hvert hjørne for raskt å lage fester. Nei, like tette er de neppe, men du skal ikke sitte mange minuttene i en vindsekk før du merker at temperaturen stiger. Du får ditt lille mikro-klima der også. Men klart, vi er jo vant med å bære tyngre når forholdene krever det. Skal man ut med utsikt til mange kalde og sterk vind, så legger man gjerne en Jervenduk av den større sorten i pulken (som Exclusive på 220x102cm - eventuelt med påsatt fõr), Den har noen fine finesser, som pakkpose påsydd og med forankringsbardun med karabinkrok i en lomme på utsiden av pakkposen. Greit å forankre posen i noe før man drar den ut når det blåser godt. Og den har tykkere/tettere duk enn den fra Exped. Men Fjällräven sin 1-persons er dog liten 180x80 cm. Til sammenligning måler min to.persons fra Exped 200x140cm og veier bare 5 gram mer. Fordelen med litt mer plass på innsiden er jo der; med rom nok til at jeg kan skifte til tørt eller ta på mer klær osv.
  7. Jeg bruker å ha en Exped Bivybag DUO UL med i sekken: exped.com/en/products/bivybags/bivybag-duo-ul Er laget for to, med med meg og en Norrøna Recon Syncroflex sekk på 125L inni blir det ikke plass til "gjester" syns jeg. Men er det du som skal bruke den alene 90% av tiden vil jeg tro at den duger også til to personer når det kniper og om dere lar sekkene og bikkja bli igjen utenfor. Tenk litt på vekt også her. Denne veier 260g, minste (standard) Fjellduken veier vel 650g, og mer skal du ha en større en, ev. en med for) Avbildet på websiden ser du to stykker som hhv ligger og sitter i den. De ligger da med hodet ut der jeg ellers vil ha beina når jeg trer den på meg. Der de har beina finner du hull til hode og armer når du "kler den på deg". Har ikke sovet i den, men primært brukt til ly ved dårlig vær og rast, samt som poncho når jeg har blitt overrasket av regnvær (lønner seg da ha å med ei snor eller reim for å snøre rundt livet).
  8. Dette var nytt for meg! Sakser fra: https://www.nrk.no/nordland/her-blir-den-savnede-mannen-funnet-av-redningshelikopter-1.17062224 Og så er det de som advarer mot: "Death by GPS Ut på tur i høstferien? Ikke stol på telefonen din." https://www.nrk.no/ytring/ikke-stol-pa-google-maps-1.17039178
  9. Primus Kinjia gasskjøkken (har to brennerhoder, bruker en gassboks) + bæreveske. Til bil-camping og hagebruk, ikke for bæring. https://www.prisjakt.no/product.php?p=3652156
  10. Vel overstått! De har alltid vært overpriset spør du meg, alt fra Benchmade altså, ikke bare Bugout.
  11. Ikke personlig erfaring, men.... ...men slike historier om teknologi som tilsynelatende ikke fungerte særlig godt finner du nok om Inreach også (men kanskje ikke like mange? ) Er kanskje ikke så galt å gjette på at noe av prisøkningen i NOK må tilskrives kronekursen. I september 2017 satt de vel igjen med i overkant av 13 dollar av min innbetaling på kr 129,99 når vi trekker fra momsen. Med en innbetaling på kr 200 i dag sitter de ikke igjen med mye mer, ca 15 dollar gitt at prisen er med mva. (Men jeg tviler på at de setter ned prisen om og når kronekursen svinger vår vei igjen, if ever).
  12. Var der jeg også leste dette. Jo, men ikke alltid lover følges, se feks: https://randulfvalle.no/bli-patreon/. Men mulig Patreon ikke anses som en nettbutikk i så måte, men "randulfvalle.no" gjør nok det
  13. Turbrennere, har alltid plass til en til - har jeg lett for å tenke når jeg ser et bra tilbud. Lot meg derfor friste litt i kveld av et tilbud hos Milrab på MSR Windburner Group System til 1599,- Men trenger jeg egentlig denne, altså med trykk på "egentlig"? Har jeg ikke en MSR Reactor, som jo ligner stygt på Windburner brenneren, og som jeg kan bruke samme med min MSR LowDown slange adapter, samt den "Coola Crown pot stand" jeg har for å kunne bruke Reactor brenneren med andre gryter? Jo, det har jeg jo. (Den Coola Crown saken kjøpte jeg på ebay for noen år siden, men de har den ikke der nå. Linken her går til Amazon.com, men de sendes ikke denne til Norge derfra ser jeg) Edit, om noen leter, fant en tilsvarende hos AliExpress: "For MSR Reactor Outdoor Stove Pure Titanium Burner Windshield Expansion Bracket"
  14. Jeg så på bildet og leste innlegget ditt som at lasagnen havna på skogbunnen. Har skjedd før det med gryter balanserende på toppen av toppmontert brenner, og du hadde jo dertil litt ekstra høyde på din. Men det var kanskje ikke det som skjedde, bare i mitt hode (forventet det ut fra bildet)?
  15. Enig, de burde gjengi advarselen fra flaska. Legger de den til under "egnet som..." så får sagt både hva flaska både er og ikke er egnet til.
  16. Takk, leser det med liten skrift nederst. Ser for meg ut som at de sier at prisene er eks. mva? Lurer på hvordan overgangen blir, jeg betaler 129,99/mnd i dag. Ser at bruk av tekstmeldinger utover inkluderte (kvoten), der øker stykkprisen med 1kr, til 6,50.
  17. Altså, bruk hansker om du går i kirka. Nå sklir det litt ut her, sorry, men: Helsedirektoratet: "I natt får 36 nordmenn gonorré, bruk kondom!" Lystad & Mjøen: " I natt får 36 venetianere diaré, bruk gondol!" Men for å holde oss litt innafor her, artikkel fra 2007 om ei "faktabok" for barn: "https://www.bt.no/kultur/i/vkk3j/barnebok-holder-ikke-vann" Og: https://www.nrk.no/nordland/farlig-a-drikke-isbrevann-_-kan-inneholde-bade-radioaktive-stoffer-og-dyrerester-1.16232289 FHI: Før du drikker vann rett fra naturen https://www.fhi.no/sm/drikkevann/rad/for-du-drikker-vann-rett-fra-naturen/
  18. Det var da også en arrogant måte å avfeie andres innvendinger på som ubegrunnet sutring. Selvsagt parkerte jeg ikke Trolltind Superlight i fjellskråninger da jeg brukte teltet på en ukestur i 2017. Og heldigvis hadde jeg god erfaring med ulike andre telt, så det var lette å konkludere med at bunnduken på Superlight teltet jeg hadde betalt 6000 for var problemet. Dessuten bekreftet jo Helsport sin mann den gangen at bunnduken noen ganger kunne bli "irriterende glatt", og det var jo ellers også andre som hadde gjort samme erfaring. Men at atter andre har andre erfaringer, inklusive deg og madammen, er jo helt greit. Han sa jo at det ikke var alle bunndukene i en batch som ble like glatte, men at noen kunne bli "irriterende glatt". Han ga ellers uttrykk for at de utforsket alternative bunnduker til SL serien, eller andre produksjonsmetoder. Men etter hva jeg kan se fra websiden dere er det samme bunnduken de har i dag. Men om de har endret på produksjonsmetodene vet jeg ikke.
  19. Ja den var ny. Da hjelper det kanskje med en tarp over teltet også da!?
  20. En venn av meg har benyttet seg av prostituerte hele livet uten å bruke kondom, og han har aldri pådratt seg noen seksuelt overførbare sykdommer. Joda, det "er sikkert bra å ta sine forholdsregler i ukjent terreng", men selv der man tror man er lommekjent kan man gå på en smell.
  21. Eller ikke, du kan jo være heldig, ikke alle teltbunnene som ble like glatte - skal vi tro det han fra Helsport fortalte meg i 2017. Men ikke gi teltet noen fordeler når du skal teste. Finn en plassering som ikke er helt plan, men lett skrånende - så finner du fort ut hvor landet (og du selv) ligger.
  22. Alt kan prøves. Men de dukene jeg har sett vil jeg tro blir for tung om de skal dekke hele liggeunderlaget, men mulig de finnes i tynnere varianter. Også mulig, som du sier, at du kan bli hjulpet av å bare bruke en bit, feks bare under hoftepartiet ... er bare å prøve - men også verdt å tenke på at man må bære med seg ekstra vekt gitt at målet var å spare vekt med et ultralight telt. Personlig mente jeg i 2017 at når jeg betalte 6000 for et telt, så var det med forventing om at jeg ikke måtte ty til "petter-smart-løsninger" for å ha full glede av det. Og det mener jeg vel fortsatt
  23. Men erfaring med Fjällräven JAKKER er det de er små i størrelsen. Og de har ikke utvalg over 3XL, og deres 3XL er for små for meg (som liker romslige jakker).
  24. Gratulerer! Håper du får noen gode netter med søvn i det. For egen del prøvde jeg Trolltind for noen år siden, og fant da ut at Superlight serien heller burde hete Superglatt, se: [...] helsport-trolltind-superlight-2-[...]
  25. Det siste er alltids et godt råd, men litt vanskelig når man bor på bygda og som regel handler på nett. Men enig vedr Bergans. Har ikke skjorte fra dem, men jakker, som feks. Breheimen i 3XL, som er romslig for meg. Men som @TomasOH er inne på, så varierer målene kraftig. Bergans sine mål er i min erfaring "riktige", men for det meste annet så er 5XL egentlig 3Xl og 3XL er XL os osv. Frustrerende! I 2019 annonserte merket Pinewood at de ville satse mer på store størrelser. I frustrasjon lot jeg meg inspirere og sendte mail til noen produsenter og butikker og ba de følge i samme fotspor. Viste bl.a. til forskning som viste at nordmenn har blitt feitere, men samtidig friskere, og for mange vil det trolig si mer aktive tross vekta. Og "disse" (vi!) trenger også turklær. Men har ikke sett noen resultater, ihvertfall ikke som jeg kan ta æren for. Selv de som markedfører at de fører store størrelser, som Stormberg for eks,, er ofte utsolgt for de største størrelsene når man vil handle der. Andre som Dressmann og XLmann, som begge sier de tilbyr store størrelser, har ikke utvalg i turklær, om noe i det hele tatt. Og størrelsene varierer stort, både mellom butikker, og mellom merker i samme butikk. Men rett skal være rett, takk til Dressmann. For noen år siden fant jeg en "jobb-skjorte" der (60%bomull, 40%polyester) i 4XL og 5XL som jeg likte godt og kjøpte inn en liten stabel av. Til kontorbruk altså, men disse var såpass tykk i stoffet at jeg etterhvert fant ut at de holdt mygga fra kroppen. Så etter som de ble slitt og/eller flekkete, fikk de gjøre nytte som turskjorter. Til vår-/sommer-/høstbruk. Dessverre fører de ikke disse mer, men jeg har da fortsatt et lite "lager" med lett falmede/flekkede skjorter til turbruk. Ikke at det hjelper OP her noe, I am just saying,
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.