Jump to content

zimwalker

+Sponsor
 • Posts

  3,056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Everything posted by zimwalker

 1. Det koster ikke mye tid og utstyr og lære seg å slipe sine egne kniver. Mange gode (og dårlige) videoer på youtube om tema. Her er en som går rett på sak: Liker den karen, eksperimenterer, prøver og feiler, deler og lærer fra seg. Start med noen billige kniver fra den lokale jernvaren, kniver du har råd til å feile litt med inntil du får litt erfaring.
 2. Siden den ikke skal bæres på tur, kanskje heller ei "bålkasse", som rommer litt lengre kvist enn de mindre kvistbrennerene. For eks Urberg Rogen Portable Wood Stove www.prisjakt.no/product.php?p=13123417 (ingen fan av Urberg, men noen ganger treffer de. Denne blir vel litt mer som Tom sin hjemmelagde, bare "litt" dyrere) Alternativ: Tentipi Hekla 7 www.speidersport.no/tentipi/900193/bålkasse-tentipi-hekla-7 -- Finnes også i en større utgave: Tentipi Hekla 30 www.speidersport.no/tentipi/186616/stor-bålkasse-tentipi-hekla-30 Til begge de to fra Tentipi får man også et stativ / en "stand", (men da begynner det å bli dyrt!, og det var vel helst det du ville unngå): www.speidersport.no/tentipi/113886/stativ-til-bålkasse-tentipi-hekla-fire-box-stand
 3. storhandel 1 stk lokk, til gryte fra Trangia 27: https://trangia.se/en/shop/tundra-lid-mini/ 1 stk lokk, til gryte fra Trangia 25: https://trangia.se/en/shop/lid-l524/
 4. Pussig, men akkurat den samme tanken slo meg også. (men kanskje ikke så rart om noen av oss her inne tenker nokså likt noen ganger)
 5. Han svare nok selv, men vil tro det er trygt å si at polypropylen ikke er ull
 6. Der var hun igjen, hun med de lure løsningene på ting og tang (heri noen man ikke visste at man trengte):
 7. Flott video, og nydelig hund! Bor alene og jobber mye, så ingen hund her, men kunne tenkt meg en slik ja...en gang.
 8. Takker, ikke alt man får med seg. Den endringen forklarer vel da også endringen Prisjakt.no har gjort for å tilpasse seg disse reglene da, ikke noe de bare fant på selv altså (som jeg må innrømme at jeg trodde).
 9. Spot on, 2 poeng til deg, du tok begge poengene! 😛 Andre var kanskje mer opptatt av å gi uttrykk for opparbeidet frustrasjon/irritasjon enn å se komikken i dette. Men den irritasjonen deles jo av mange her. Er jo en stund siden nå at jeg ble oppmerksom på at Fjellsport hadde (samtidig som meg selv) gjennom sin advokat innklaget Hekta På Tur for ulovlig prissammenligning (fiktive førpriser) Se .../topic/41194-warmpeace-dunposer/?do=findComment&comment=401502 (nyere linker vedr innsyn/postjournal i: .../topic/60705-hekta-på-t-markedsføring/?do=findComment&comment=527688 ) Fjellsport har som andre har pekt på tilsynelatende klart å holde seg "innafor" ved faktisk å prise varene høyt, for så senere å kunne annonsere/lokke med en rabattprosent/rabattkode, men der noen som sjekker prisene hos andre ser at fjellsport rabatten ofte (men ikke alltid) bare bringer vareprisen ned på andres "normal pris". jf .../topic/41194-warmpeace-dunposer/?do=findComment&comment=391909 Ergo er "bullshit-rabatt" nokså treffende for slike tilfeller. Men om Fjellsport faktisk er helt innafor vet vi egentlig ikke, det har vi ikke innsyn i, for kravet til "før pris" er jo at den må være reell - i den forstand at man må kunne vise til at varen "virkelig har blitt omsatt i et visst omfang til førprisen" - ikke bare annonsert til den prisen. Og der hjelper vel heller ikke Prisjakt sitt nokså nylige initiativ. Nåvel.
 10. - - altså, jeg må finne minst 2 produkter, som tilsammen gir akkurat en sum total på kr 995? (He he, kanskje ikke helt det de mener, men ...) Og som ikke det er en utfordring i seg selv, dertil kommer listen med varer jeg ikke kan velge:
 11. ---- https://nortent.no/pages/conditions Så da spørs det vel hvor nettsiden "ser" at du kommer fra. Bruker du en VPN tjenste spørs det hvor det er.
 12. www.forsvaretsforum.no/feltsko-fma-forsvarsmakten/dette-er-svenskenes-nye-marsjstovel/363299
 13. Støtter Trangia flaske i høvelig størrelse. Men det finnes også andre måter å unngå søl på ved påfyll av sprit i forvarmingsskåla. Du kan "bruke presisjonsverktøy" som du får på apoteket: Sprøyte eller en Pipette; (Begge kan også brukes til å suge ubruktsprit opp fra for eks en spritbrenner)
 14. For den som er litt bred over skuldrene kan det være greit å vite at tilsvarende også finnes for bl.a. Warmpeace og andre merker, se : fjellforum.no/topic/51575-utvidereforlengere-eller-hva-nå-det-heter-til-sovepose/?do=findComment&comment=470562
 15. Sikkert greit ja, men kan lønne seg å sjekke prisjakt før du handler. Ser ikke hvilken shop du er i, men minner om Fjellsport. XXL har samme 25-4UL settet til 699,-. https://www.prisjakt.no/product.php?p=317178
 16. Gryter og panner i Duossal ja... trangia.se/support/guider/materialguide/#duossal-20 Hva blir det neste? Titanium? Been there, done that www.fjellforum.no/topic/41482-friluftskjøkken/?do=findComment&comment=375926 Sikret meg et sett i 2018, før de gikk tom
 17. Grytene finnes i størrelser tilpasset hhv 25 og 27 serien, så du må velge gryter og panne som passer til vindskjermen, og du nå velge en inner gryte og en ytter. Hva som er hva/passer til hva - kan du se på hver enkelt her: https://trangia.se/produkt-kategori/kittlar-karl/?filters=material[278] Ditto for stekepanna: https://trangia.se/produkt-kategori/stekpannor/?filters=material[278]
 18. Nå er det vel bare grytene og stekepanna som er i Duossal. Joda de selges i ferdig sett med vindskjerm og alt. Poenget er at om du ikke finner et slikt sett så kan du handle delene "i løs vekt" og bygge ditt eget. Skulle jeg gjort det selv vill jeg ha valgt vindskjermen i hard-anodisert alu (HA), lettere å holde ren enn "ren" alu. Så da er det bare å bestemme seg for størrelse (27 eller 25) og handler deler. Kan ev. også bare kjøpe et brukt sett, og bytte ut gryter og panne med erstattere i Duossal.
 19. Hva med en slik en?: https://www.speidersport.no/ortlieb/111748/pakksekk-35-liter-ortlieb-x-plorer-35-black 35 liter og vanntett. Ikke erfaring med denne selv. Finnes også i større størrelse: https://www.speidersport.no/utstyr/transport/pakkposer?Filter=ProdusentID¤1:ProdusentID¤1_134 (trenger du enda større får du Ally sekken til Bergans på 225 liter )
 20. Hmm, jeg trodde Vern 1 og nye Vern 1 var "samme" telt, bare at nye hadde noen forbedringer. Men når jeg titter nærmere i dag ser jeg at den opprinnelige versjonen ligner mer på Akto og har utvendig lengde på 328cm, mens nye Vern 1 ligner med på Soulo og har utvendig lengde 260cm. Hvorfor i alle dager bruke samme navn på ulike telt? Ellers enig i at det er sløvt å ikke oppgi innvendige mål også, ikke bare lengde på liggeunderlag i illustrasjonene. Når det er sagt, bra med flere norske på markedet!
 21. Eller tenkte de: La oss bruke 180cm underlag til illustrasjoner og demo, for da det ser det større ut innvendig... (?) Billigere enn Soulo er det uansett, så var det ikke for at jeg har boden full av Hilleberg.....
 22. Men rabattkodene har som regel en haug med konkrete unntak for gitte merker og produkttyper + en "catch all" regel som at den ikke gjelder allerede "nedsatte varer" samt "kan ikke kombineres med andre koder." Og da sitter du jo igjen med et nokså begrenset utvalg. Dertil setter de en datofrist sånn at det skal føles ordentlig for den som er i skal/skal ikke tvil. Og som ikke det var nok, så har de også begynt med en beløpsgrense og krav om antall varer, der du i dette tilfellet må kjøpe "minst minst to varer til en samlet verdi på minimum 1000" for at rabattkoden skal slå inn. Når det er sagt, tror faktisk at den gamle forum-koden på 20% forsatt virker https://www.fjellforum.no/topic/44559-kode-til-rabatt-20182019-fjellsport/?do=getNewComment
 23. En uke på tur med havregryn til frokost og Real til middag, og så fyre primus i en vindsekk? Tror det er andre ting en CO jeg ville bekymret meg for da!
 24. Enig. X-mid, som jeg har ett eksemplar av selv, trenger både plugger, staver/stenger, og ikke minst et areal av en viss størrelse. En vindsekk kan du derimot krype inn i/tre over deg uavhengig av hvor du befinner deg i lendet. Enten det er for søke nødlyd i vær som forhindrer videre fremdrift, eller bare for en litt ly mens du inntar litt mat og drikke eller får på deg noe mer klær. En Exped Bivybag Duo UL ligger som regel fast i sekken min, et alternativ om vinteren er en Fjällräven Vindsekk 3.
 25. artig. Ingen erfaring, men deler en koselig youtube kanal jeg har fulgt noen år: https://www.youtube.com/@steinwaygoat/videos Ellers vet jeg at Steve Despain (Firebox stove) går med geit(er?). (sluttet å følge Firebox kanalen hans, blir for mange videoer med matlaging der han høres ut som en "gammel gris" når lager og slafser i seg maten )
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy