Jump to content

zimwalker

+Sponsor
 • Posts

  2,560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by zimwalker

 1. Gregroy har alltid tilbudt "custom fit" for noen av sine sekker, altså slik at man kan mikse størrelse på hhv sekk og hoftebelte (se nederst på følgende side: [Hidden Content] ). Min første Gregory sekk var en Snow Creek, kjøpt hos Platou sport i Bergen for mange mange år siden. Den kjøpte jeg i large, men valgte å gå for hoftebelte i medium. Senere, på vinteren med mere klær på kroppen, bestilte jeg et hoftebelte i large til vinterbruk. Er kanskje ikke så mange forhandlere i Norge som tilbyr slik mixing av størrelser nå, men det er lov å spørre og høre hva det ev. vil koste.
 2. Kjøpte en del kart der i mai (1:50.000) med 25%, betalte da 194,25 pr. kart. Like etterpå fant jeg ut at jeg kunne fått de billigere hos Chillout.no, men ser nå at Chillout har satt opp prisen til 239 pr. kart, mot ordinær pris hos Karbutikken 259.
 3. Lurt. Men om det kan gi fred til litt en engstelig sjel: www.klevenjaktogfiske.no/signalpenn-og-skudd/20015/signalskudd-knall-6-stk-m-gjenger
 4. Mulig denne tråden du leter etter? Ellers: Søk på "Tørke" i titler på alle underforum her (gir da også treff på tørking av annet enn mat): [...]search/?q=Tørke&quick=1&search_in=titles Søk på "Dehydrator" i titler underforumet "Mat på tur" [...]search/?q=dehydrator&quick=1&type=forums_topic&nodes=39&search_in=titles Søk på "Tørking" i titler underforumet "Mat på tur" [...]search/?q=tørking&quick=1&type=forums_topic&nodes=39&search_in=titles
 5. Takk @Marius Engelsen og @Aurejeger får bare prøvesmake litt da. (Kjenner ikke noen babyer jeg kan spørre)
 6. Finner noen forslag og tips her: www.runnersworld.no/blogg/mat-til-fastpackeren/
 7. Disse lager og selger han (eller har solgt?) selv. Se : [...]topic/46028-hvorfor-bruker-ikke-alle-en-kvistbrenner/
 8. Hvilken babygrøt snakker dere om (merke /variant) og Nido tørrmelk - er det morsmelkerstatning eller mer ala Viking tørrmelk? Edit: Fant info om Nido i denne tråden: [...]topic/48319-tips-til-erstatning-for-viking-tørrmelk/
 9. Fiskesnøret, sena. "Gøtt" sier de vel i Bergen og andre steder på vestlandet tror jeg.
 10. 4mm tykkere og 89g lettere og testvinner i 2008: www.klikk.no/helse/trening/tester/test-av-liggeunderlag-3317495
 11. Enig. Man bør også være påpasselig med bruk av kvistbrenner. Helst bruke en som ikke slipper glørne rett på bakken. Et godt råd hva gjelder kvistbrenner som reserve (mener nå jeg) er å bruke den fra start hver gang muligheten byr seg. Slik sparer man på gassen for å sikre at man har nok gass til de våte og veldig vindfulle dagene. Tar man med en kvistbrenner (eller spritbrenner) kan noen brenselstabletter (type Esbit o.l) være grei å ha med som reserve også (men ikke bruke disse i teltet). Trangia og rødsprit er også et bra alternativ, så lenge man er vet hva man gjør(!). Som t..eks at fordi man ikke ser flammen i dagslys bør man sjekke med hånden at den ikke brenner, og at brenneren ikke er for varm, før man fyller på mer sprit. Og t.eks. at man bruker sikkerhetsflaske fra Trangia som hindrer tilbakeslag dersom det mot formodning skulle ta fyr i rødspriten når man heller fra flaska).
 12. 2 stk Hilleberg stenger til Staika, 387x10mm fra Addnature.no (men de er ikke til Staika) .
 13. Holdt på bestille disse hos Outnorth da jeg kom på at Bergans hadde gratis frakt sist jeg handlet der. Og det hadde de nå også. Hyggelig når de tilbyr gratis frakt og dertil en "velkommen tilbake rabatt" på 15%. Fikk et par slike til kr 323 da.
 14. Kostbare saker de der ja. Om du tenker på den bath-tub utgaven jeg har bestilt, så er det den fra Luxe, se nederst i innlegget mitt her: [...] 48338-rigge-hilleberg-unna-lettere-om-sommeren/[..]514055. De i cuben-fiber fra z-packs og mld veier litt mindre (ca 100-130g mindre), men koster veldig mye mer. Ellers så følger det som nevnt også med en bunnduk (vanlig flat) i den tarp-tent løsningen fra Robens jeg bestilte nå.
 15. Bestilte nylig et Robens Swift Tarp-tent fra Bikeshop. En 2018 modell som er gått ut av produksjon. Vekt 530g + bunnduk og plugger 310g. Før-prisen de oppga var 3349,-. Betalte 945,-. Prisen kan stemme for det var priset ca samme i england, men der gikk det i fjor med -30%. Bikeshop hadde bare det ene igjen, så man finner det ikke i webshopen mer. (Fant (kun) en kopi av Bikeshop sin side i webarkivet, fra 2020), Bilder og målskisser fant jeg her: www.campingworld.co.uk/en/Robens-Swift-Tent-2018/m-21440.aspx. Og Robens egen presentasjon fra 2018 her: www.youtube.com/watch?v=uej0PyguYN8 og er en kar som setter opp/viser frem sitt eget her: www.youtube.com/watch?v=zPq526YnCIM. Ble nok ikke en storselger, er nok en grunn for at det gikk ut av produksjon, men jeg lot meg nå pirre av mål og "enkelhet" + at jeg har et "bath-tub floor" på vei over dammen som kan brukes med dette.
 16. Gregory Pack Fitting with Wayne Gregory: www.youtube.com/watch?v=A07eqwG05zg How to Fit Your Backpack | Gregory Mountain Products: www.youtube.com/watch?v=iCG6C_a5NIE
 17. Her setter du opp en stråmann som du argumentere mot. Har ikke sagt at jeg sender meldinger for å øke min egen sikkerhet.
 18. Joda, folk er forskjellige. Noen er mer empatisk imøtekommende, mens andre er mer .. .eh ... som deg. He he. Joda, og det samme gjelder med mobiltelefon. Folk kan ha kontakt på tur, men plutselig miste dekning, gå tom for strøm, miste telefon osv, og folk hjemme kan bli engstelig og slå alarm om de ikke hører noe på en stud osv. PS: Min for lengst avdøde mormor hadde nok satt pris på en Inreach når gubben dro "på havet" og hun satt hjemme og ventet. Tidene forandrer seg.
 19. Forstår hva du mener, se for eks erfaringen her: [...]53395-spot-inreach-iridium-sat-telefon-epirb-eller-vanlig-mobil-abbonement/#comment-483433 Vi avtaler som regel at dersom de ikke hører noe og lurer, så kan de forsøke å sende meg en melding og se om de får svar. Uttrykket "alt vel" bruker jeg nå bare her for for å indikere at det er noen som ønsker hyppigere livstegn, mens andre bare syns det bare er kjekt å se hvor turen har gått så langt. Ingen som utløser alarm sånn uten videre, har nå tross alt vokst opp i en tid der det var vanlig å si "ser deg om cirka 14 dager" - der "cirka" var vesentlig og innforstått. Men folk er forskjellige, noen får jo i dag angst om de ikke får svar på en sms rimelig straks, så man må jo se an hvem som står på "alt vel" lista.
 20. Det kan man. Jeg har f.eks to mottakere som mottar regelmessige "alt vel" meldinger, noen flere som mottar "her er jeg nå" meldinger osv.
 21. Men hvis "en" av ulike grunner ikke får lest eller kan motta meldingen(e) dine kan det være lurt å legge til "en til"
 22. Fikk et nyhetsbrev fra Primus i dag 26.juni 2022. Overkriften lyder: "Ny miljövänligare gas vinner pris!". (SIP =Primus sitt eget "Sustainable Improvement Program") For mer info, se: www.primusequipment.com/se/sv-se/service/valj-ratt/valj-gas/sip-power-gas
 23. Fin den også! Bra du fikk den med Kebony, mener å ha lest at skaftet på den første utgaven (afrikansk treslag som jeg ikke husker navnet på) hadde lett for å "slå seg" litt.
 24. ...skriver Helle i dagens (23.6.2022) nyhetsbrev.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy