Gå til innhold
  • Bli medlem

squidman

Aktiv medlem
  • Innlegg

    604
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

squidman vant dagen sist 1. januar 2023

squidman hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

38 Neutral

Om squidman

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Da har jeg kjøpt fluer fra skittfiske.no, og andre som andre nordmenn. Men fant denne nettsteden, og den bare både billig og bra. Eneste sted kjøpe fluer spør du meg. Flugspesialisten.no, de er visst svensk. Men fluer er 11-15kr, som er en fjerdedel av det de koster i norge. Og enormt utvalg! Løp og kjøp! Her er lenken.. https://fluespesialisten.no/ Meget bra nettbutikk, og utrolig mye billegere enn norske butikker.
  2. Takk for forslag alle sammen! Skal se på det, men ser på at jeg må kjøpe meg en ny xkg expedtion primus. Den jeg har er satt sammen av wire og rubbel og bit. På tid med ny primus!
  3. Wow fascinating conversation! Then again wouldn't use gas for winter camping, useless! Only 4 stroke gasoline! Or liquid fuelled stoves. Glad it sorted itself out though. The power of the forums!
  4. Da selges leiligheten på Ustaoset, blir nå telt og pulk om vinteren. Spørsmål; hvor mye bensin trenger man på sånn 7 dagers-tur (jeg bruker da 10, feit og gammel vettu) på en xkg expedition primus for å smelte snø osv? Har ikke tenkt å varme opp teltet med det, for farlig med avgasser. Har tenkt å krysse vidda nå en gang neste vinter. Har alt bortsett fra pulkdrag. Og en nyere xkg primus (min er satt sammen av kleshengere osv). Blir da en del smelting av snø, samtidig bensin (jeg bruker 4-takts miljø bensin som virker bra, men åpent for andre alternativer) er meget giftig i sammenkomst med mat. Noen forslag? Eller burde jeg bare ta med en 4 liters dunk fra bensin-stasjonen? Nei godt å være tilbake på forum, har vært borte i flere år.
  5. Det er også viktig å poengtere at de fleste gode youtube videoer om fluefiske går i x'er når det gjelder oppsett. Jeg sverger på Rio produkter og flueliner, tippets, skyteklumper og det hele. Da nytter ikke om man er oppvokst med mm tykkelse! Jeg har nylig begynnt med euronymphing, og da var alle de gode vids på x'ere. Oppsett og tippet og sighter og hele greia. Var aldri nevnt noe om mm eller breaking strain i de utallige vids jeg har sett.
  6. ??!!?? har ikke vendt deg til x'ene? Da var da veldig gammeldags, spør du meg. De fleste forum i USA, Australia, Chile, hva du vil snakker om tippets i x'er. X'er er her for å bli. Du får ingen forståelse hvis du begynner å snakke om mm. Men smak og behag. Jeg kan for min del ikke sette meg inn i fortom og tippets i mm. Helt umulig. Men de fleste tippets kommer da fra USA, bl.a., der det går i x'er.
  7. Har man ferdig fortom, da burde det holde med 3x, 4x, 5x osv tippet. Og da etter bruk, om man fisker tørrflue eller nympher (fluorocarbon). Har aldri hatt bruk for mindre enn 5x.
  8. Reager litt til snakk om fortomm på 0,15 osv, bruker dere ikke 3x, 4x, 5x? Umulig å finne ut av ting hvis det skal gå på tykkelse. Bruker som regel mellom 3x og 5x, og fluorocarbon da. xx er mye enklere å forstå seg på.
  9. Da ble årets fluefiske ved Strandaelvi ved Voss i 10 dager avlyst gitt min fars bortgang. Ja, han ble 89 og var meget syk mot slutten, altså jeg gråt ikke. Nå at han er borte, og livet går sin gang, kan jeg kosentrere meg om fiske igjen, etter en lang vinter. Da var det særlig to elv jeg så på, Raundalselvi med telt ved Mjølfjell, og Strandaelvi nord for Voss med opphold i mini hytte ved Tvinde camping (750kr per natt). Da jeg bor i Bergen, og har ikke bil. Nå er da NM i fluefiske (det er det jeg driver med) holdt i Strandaelvi, men kan ikke se at det blir tatt noe stor fisk. På den andre siden, Raundalselvi har jeg teltet mye både om sommer, høst og vinter (på topptur så vel som høstfiske), og aldri fått noe mer enn bitte-små 100g ørret. Noen som har noen råd? Det sier seg selv at Tvinde camping og Strandaevli nord for Voss er preget av mye trafikk, støy, og er på ingen måte noe villmarksopplevelse. I tillegg må man forsere veikanten for å fiske elva. Raundalselvi på den andre siden byr på vakker telting, nærbutikk i området for øl og pølser, har alt, men muligens ikke fisk. Eller bare bittesmå pjotter. Noe som har fisket de og kan komme med kommentarer? Det kribler i magen etter å dra ut på ørretfiske, har gitt opp laksefiske etter at alle valdene ble booket i år, og for ikke nevne de prisene! Får aldri noen laks uansett, dårlig laksefisker. Nå har jeg gått til påkostet innkjøp av SAGE ESN euronymh stang og snelle, det er nytt for meg, håper euronymphing kan redde dagen. Tight lines som de sier! Ja det er andre gang jeg poster, med masse captchas og tull, håper den går gjennom denne gangen! Mye tull!
  10. Jeg er skeptisk sammenlignet med en oppblåsbar Exped vinteruunderlag, men hva vet jeg! Ser unektelig comfy ut da! Æsj kuttet meg akkurat nå, blod overalt i leiligheten, må vaske. Vet ikke engang hvordan det skjedde. Håper du har skikkelig 1st aid kit med deg da, selv små kutt kan blø kraftig. Særlig de fra hode (sjeldent alvorlig, men blør kraftig og ser stygt ut!). Kule bilder da!
  11. Ja du velger selv og ha med reinsdyrskinn på pulken, som veier jeg vet ikke hvor mange kg! Men kult bilde! Nei bare bra ha med barna ut på tur og i telt om vinteren! God tur!
  12. Gamle XGK har funket (de støtte wire har forlengst forsvunnet, bruker kleshengere som er klippet av), det er av den gamle sorten med stiv gasstilførsel. Den nyere modell ii ser mye bedre ut med bøyelig slange og støttefunksjon. Har en gammel whisperlite interantionale som backup. Men har tenkt å gå til innkjøp av XGK II. Bra til å smelte snø, og koke vann, men ikke noe gourmet brenning. På whisperlite har jeg aldri hatt noe lykke med noe annet en bensin. Uansett byte av dyse. Jaja når det er sagt, om sommeren så bruker jeg en jetboil zip som funker utmerket, mye lettere enn dette styr med MSR. Men om vinteren så klart så trengs det en multi-fuel brenner. Da funker ikke gass. Håper det forklarer noe og hjelper! Jeg foretrekker da Coleman fuel, men da det er lite tilgjengelig så bruker jeg 4-takts miljøbensin. Funker også, men klart en del eksplosjons-fare. Bedre enn bensin fra pumpen da. Begge funker utrolig mye bedre enn parafin osv.
  13. Nei det er kun whisperlite international som er beregnet på flere typer drivstoff. Eller var i gamle dager. Nå vet jeg ikke. Det er 10 år siden sist jeg kjøpte primus eller fler.
  14. Nei har gammel whisperlite internationale da, som er beregnet på flere typer drivstoff. Bensin, parafin, diesel osv. Men den har aldri funket noe bra på noe annet enn bensin eller renset bensin. Flere typer dyse da, men de funker ikke. Parafin var værst. Har da ikke prøvd diesel. Gammel XGK funker best da av alle.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.