Jump to content

squidman

Aktiv medlem
 • Posts

  595
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

squidman last won the day on January 1 2023

squidman had the most liked content!

Reputation

38 Neutral

About squidman

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er skeptisk sammenlignet med en oppblåsbar Exped vinteruunderlag, men hva vet jeg! Ser unektelig comfy ut da! Æsj kuttet meg akkurat nå, blod overalt i leiligheten, må vaske. Vet ikke engang hvordan det skjedde. Håper du har skikkelig 1st aid kit med deg da, selv små kutt kan blø kraftig. Særlig de fra hode (sjeldent alvorlig, men blør kraftig og ser stygt ut!). Kule bilder da!
 2. Ja du velger selv og ha med reinsdyrskinn på pulken, som veier jeg vet ikke hvor mange kg! Men kult bilde! Nei bare bra ha med barna ut på tur og i telt om vinteren! God tur!
 3. Gamle XGK har funket (de støtte wire har forlengst forsvunnet, bruker kleshengere som er klippet av), det er av den gamle sorten med stiv gasstilførsel. Den nyere modell ii ser mye bedre ut med bøyelig slange og støttefunksjon. Har en gammel whisperlite interantionale som backup. Men har tenkt å gå til innkjøp av XGK II. Bra til å smelte snø, og koke vann, men ikke noe gourmet brenning. På whisperlite har jeg aldri hatt noe lykke med noe annet en bensin. Uansett byte av dyse. Jaja når det er sagt, om sommeren så bruker jeg en jetboil zip som funker utmerket, mye lettere enn dette styr med MSR. Men om vinteren så klart så trengs det en multi-fuel brenner. Da funker ikke gass. Håper det forklarer noe og hjelper! Jeg foretrekker da Coleman fuel, men da det er lite tilgjengelig så bruker jeg 4-takts miljøbensin. Funker også, men klart en del eksplosjons-fare. Bedre enn bensin fra pumpen da. Begge funker utrolig mye bedre enn parafin osv.
 4. Nei det er kun whisperlite international som er beregnet på flere typer drivstoff. Eller var i gamle dager. Nå vet jeg ikke. Det er 10 år siden sist jeg kjøpte primus eller fler.
 5. Nei har gammel whisperlite internationale da, som er beregnet på flere typer drivstoff. Bensin, parafin, diesel osv. Men den har aldri funket noe bra på noe annet enn bensin eller renset bensin. Flere typer dyse da, men de funker ikke. Parafin var værst. Har da ikke prøvd diesel. Gammel XGK funker best da av alle.
 6. Jøss så lite? Utrolig! Har ikke scooter, men må da også ha med øks og sag for ved. Men jaja med pulk det meste går! Ser veldig bra ut!
 7. Ser det har opplevd at whisperlite i Australia ikke gikk ikke på parafin/rødsprit, var litt krise. Siden har det blitt bensin. Brenner varmere, og mer pålitelig enn de andre. Men klart eksplosivt. Siden har jeg holdt meg til 4 takts miljøbensin. Eller Coleman fuel. Men den siste er vanskelig å oppdrive, dermed blir det en dunk fra bensinstasjonen med 4-takts.
 8. Det minner meg på, må teste den i hagen, før jeg drar ut på tur. De lærgreiene på pumpene kan svikte. Har skjedd før. Lite festlig i -25. Fikk fikset den forrige gang, men var noe stress. Nei det må ikke skje igjen!
 9. Ja jeg tenker også i samme baner, den funker. Og har trillium base som funker. Og hele reparasjonskittet osv. Men tenker det går an bytte på nytt, særlig da jeg har mistet de støtte greiene. Må bare lage nytt vær gang fra kleshengere. Nei jeg vet ikke, glad i min gamle. Men kanskje på tid med nytt. Men alle dager de funker som bare det de greiene! Bra om vinteren når man skal smelte snø og ha varmt vann! Heelt konge!
 10. Haha takker for innspill alle sammen! Nei vært ute en stund nå, men lit slit å få til kleshenger greiene på den gamle. Men wow den fortsatt funker! Nei må nok se å få den nye fra 2005! osv, hvis bare for at jeg kan sette på noe stor kjele og smelte snø. Blir vanskelig med klippet kleshengesnor etterhvert. Men dæven den gamle xgk har holdt lenge og gjør det fortsatt sannsynligvis! Legende når det gjelder primuser!
 11. Ja det er billigere og lettere og oppdrive enn renset benin. 4-takts miljø benin da.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy