Gå til innhold

Måssåbjønn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Måssåbjønn

 • Rang
  Kokekar

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

573 profilvisninger
 1. Skittfiske.no hadde «omvendtauksjon» på utstillingsmodeller av diverse Shimano-utstyr sist fredag (så da inngår visstnok ikke stangfutteral etc. i kjøpet), så kjøpte BeastMaster FX og Vengeance CX der. Starta vel på 55 % rabatt for så å øke med 5 % hver time, men var kun 1–2 stk. av hver stang/snelle tilgjengelig, så det meste ble fort utplukka (særlig ettersom det var problemer for meg med å få opp rabatterte priser i nettbutikken den første timen). BeastMaster EX kjøpte jeg ubrukt på Finn – den var kjøpt ny i slutten av april.
 2. Nå som nevene klør etter å komme ut med fiskestanga igjen måtte utstyrslageret suppleres med fire nye stenger: Shimano BeastMaster FX Predator 7' 5–21 g, 2-delt, 210 ML (litt kortere stang for bruk i elv, 855,-) Shimano BeastMaster EX 5'5" 1–11 g, 2-delt, 165 UL (tiltekt ultralett fiske, 550,-) Shimano Vengeance CX 6' 3–15 g, 2-delt, 180 L (billig backupstang, 225,-) Guideline Hatch II Kit 9' #5 fluefiskesett (enkelt sett for å komme i gang med nytt type fiske for min del, 1799,-) Hovedsakelig tiltenkt lett/ultralett fiske i mindre tjern, bekker og elver på fjellet/skogen. De stengene jeg har fra før har lengde 9'–10' med kastevekt 3–15 g.
 3. Obs har for tiden kampanje på DAB-radioen Sony XDR-S41D til kr 479,-. Denne koster vel vanligvis rundt 800 kroner. Dette er den modellen som benytter 4 AA-batterier, ikke den med oppladbart Li-ionbatteri (XDR-P1DB).
 4. Jeg har et par termokopper av typen Thermos JMY 0,35 L (hadde 3 stk, gav bort den ene, da jeg har fått alle gratis fra en oppdragsgiver) som er bygd opp på samme prinsipp som Heldre-koppen – drikketuten under lokket ser helt lik ut: I tillegg har jeg også et par Lifeventure-kopper på 0,3 L, hvor den eldste nå er 8 år gammel (denne koppen var en slager i Forsvaret, da man fint kunne ta med kaffen i sidelomma på buksa). Den nye er faktisk helt ny (og ubrukt), så om de har blitt bedre de senere årene vet jeg faktisk ikke. Mine erfaringer er ganske like som hos @Mareng – Thermos-koppen holder mye bedre på temperaturen enn Lifeventure-koppen, faktisk helt på grensen til «for godt». Fra produsenten heter det at koppen skal holde varm drikke varm i 6 timer, og kjølig drikke kald i 12 timer, noe jeg personlig ikke har fått grunn til å betvile. For Lifeventure er disse tidene oppgitt til hhv. 4 timer og 8 timer. Thermos-koppen fungerer mye bedre til i bilen enn Lifeventure-koppen, da koppen fint kan betjenes med én hånd, så lenge man passer på å ikke ha i for varm drikke i utgangspunktet. I tillegg er den fin å ha i lomma/sekken etc. da den har en ekstra «låsehendel» på lokket, noe jeg synes er en god løsning mtp. å ha den i sekk eller lignende. Jeg har aldri opplevd noe i nærheten av lekkasje på denne koppen. Lifeventure-koppen holder ikke på varmen i samme grad, så hvilken av disse jeg vil anbefale avhenger helt av type bruk – dersom du drikker innholdet over lang tid vil Thermos-koppen være best egnet, men dersom innholdet skal inntas i løpet at relativt få timer er nok Lifeventure-koppen bedre egnet, da den holder dårligere på varmen (evt. må man kjøle ned/vanne ut innholdet i Thermos-koppen på forhånd for at man ikke skal risikere å brenne tunga). Og som nevnt er Lifeventure-koppen ikke egnet for énhåndsbruk. Så dersom man ønsker en alt-i-ett-kopp kan jeg i alle fall anbefale Thermos-koppen på det varmeste
 5. I dag blei det litt nok en innkjøp av småtterier, blant annet en Black Diamond Moji leirlykt. Skal bli greit med en ekstra lyskilde i tillegg til hodelykten når mørket kommer utover høsten igjen
 6. Fant ut at jeg skulle være tidlig ute før fisketurene nå i sommer, så kjøpte like godt fem kjeler fra Trangia; to til bålbruk (1,5 L HA + 1,75 L HA) og tre til gassbrenner (1,5 L HA + 1,75 L HA + 1,5 L non-stick). Syntes det var en grei investering til omkring 100,- per kjele, særlig ettersom planen er at de skal vare i noen år fremover. I tillegg kjøpte jeg en Optimus Vega gassbrenner for å ha en gassbrenner som forhåpentligvis kan fungere under de fleste forhold.
 7. Selv har jeg, og bruker ofte: Ullfrotté, både over- og underdeler Nettingundertøy, både over- og underdeler Anna-bukse M-77 Jegerstøvler Loslue Ullsokker, grå Ull-/akrylsokker, sorte, lange Pulsvarmerne i ull ("alkishanskene") Feltlua Veldig mye bra kvalitet!
 8. Har ikke selv erfaring med footprint/bunnduk, men mener at det ikke er veldig nødvendig hvis hensikten er å spare bunnduken på teltet for slitasje/punkteringer. Det går som oftest bra så lenge man velger teltplass litt med omhu; unngå spisse steiner og røtter. Dette gjelder både for vår, sommer og høst. Det sagt, så er det nok enklere å bytte ut en footprint/bunnduk enn å lappe bunnduken på teltet ved slitasje. Ellers er det jo mange som bruker en slik for å få gulv i forteltet, slik at sekk etc. holder seg tørrere, og at man har et tørt sted å ha på seg skoene. Har sett at andre har opplevd redusert kondens ved bruk av bunnduk, så det vil jo også være et aspekt man kan ta hensyn til, særlig på våren og høsten. Fra Helsports "Spørsmål og svar"-side: Se forøvrig tråden Footprint/ekstra bunn til teltet
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.