Jump to content

Fjellfilmeren

Aktiv medlem
 • Posts

  1,101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Fjellfilmeren

 1. Klikk på ... ved siden av sportshodets navn, og velg "slutt å følge" 😁
 2. Det er faktisk ikke verre enn å konsekvent aldri lese noen som helst sportsnyheter uansett form, format, eller farge. Hva som står i titlene på nyhetsforsiden hva gjelder sport, blir ikke registrert hos meg. Så fort det står "SPORT" så går musehjulet mitt virr virr virr 😁 Når du er passe eplekjekk hva gjelder de kognitive egenskaper til de som ikke vet hvem disse supergutta er, så tror jeg du går ut fra at folk faktisk leser noe innen sport... Eller lytter til radio, eller dagsrevyen, eller andre tradisjonelle medier der en redaktør bestemmer hva du skal få med deg. Nettaviser, SoMe, og organisk spredning gjør at man aldri får sportsnyheter opp i livet sitt. Det eneste jeg får med meg, er at Molde vant cupfinalen i helga, for jeg har mange FB venner fra Molde som deler det 😂
 3. Nei, man kan ikke bytte kanal. For det er ingen andre som produserer programmer med Monsen. Når den ene sjansen til bra tv blir somlet bort på kjendisvas, betyr det at det er flere år til neste Monsen-program for en del av oss... Youtube har et bedre programutvalg av folk som lager eget innhold, enn NRK har innenfor natur for tiden. Norsk Naturfilmforening (medlemmene har laget det meste av naturprogrammer dere har sett opp gjennom årene, fra Norge) har til og med skrevet et høringssvar til kulturdept. om at NRK ikke oppfyller samfunnsoppdraget sitt, blant annet fordi de har ikke kjøpt noen norske naturprogrammer fra noen av medlemmene de siste to årene. Forøvrig ser ikke folk på min alder så mye på TV, her er det on-demand apper som gjelder
 4. En 2 tonns campingvogn for å bruke som sykkel, padle, og bushcraft base med kone og barn 😅
 5. Netflix har da ingen problemer med at folk ikke ser på tv? Linjærtv er heldigvis en døende gammel greie. At noen skal bestemme hva du skal få se og til hvilket klokkeslett er noe yngre generasjoner ikke går med på 😅 Men du mente kanskje noe annet med setningen din? At Monsen får folk til å velge norsk innhold fremfor utenlandsk? Jeg kommenterer fordi jeg er en stor Monsen fan, men samtidig skikkelig skuffet over at han også kaster seg på Kjendis tendensen som rir NRK som en mare nå om åran. Kjendiser tilfører ikke samfunnet noe særlig av verdi, annet enn at de babler og folk liker å høre på babbel.
 6. Jeg har klart å unngå å se programmene hittil. Kona har de på som bakgrunnsstøy som flere nevner.
 7. Den er i hus. Føles bra ut. Materialet på oversiden er betydelig tynnere, mens dørken føles bunnsolid. Skjøtene ser visuelt bra ut. Tapede sømmer, usikker om det er sydd men det ser slik ut, med en forhøyet kant inne i tapingen. Dersom man skal suse rundt på åpent vann er nok dette mer enn bra nok, er mitt estimat før jeg har brukt den. Det fulgte med bra med ekstrautstyr, som sitteunderlag, ryggstøtte, pakkpose, blåsepose, og et feste. Jeg betalte 5100,- for en modell med spruttrekk. Jeg har også inne en bestilling på originalen Alpacka Yak med spruttrekk. Disse vet jeg er mer solide på sidene og oppå, og det trengs når jeg skal sykle inn og rafte ned elven igjen med sykkelen oppå båten. Denne billigvarianten er til de få gangene kona skal være med, og når kompiser vil prøve rafting. Så til bruket er det nok ypperlig. Gleder meg til å teste!
 8. Bakkeklaring er årsaken til at jeg byttet ut en Audi med en Mittibushen Outlander for 10 år siden. Den fyller 10 år nå i mars, en eier, godt vedlikeholdt, ingen problemer, og jeg slipper rekkeviddeproblemer når jeg kjører milevis inn i fjellet på svært lange turer. Vi bruker en elbil lokalt, med 200km rekkevidde, og det holder i massevis til små turer.
 9. Huff, jeg havnet på kjøret og endte opp med to nye packrafts. En "original" fra Alpacka, og en knockoff fra West Systems til under halve prisen. Spent på å se kvaliteten. Til hverdagsbruk og låne ut til kompiser holder det nok i massevis. Vega Designs til 5000kr: [Hidden Content]
 10. Fjellfilmeren

  DNT

  Kona setter sikkert litt pris på om tissen får litt såpe også 😁
 11. Fjellfilmeren

  DNT

  Bruker man såpe? Jeg vasker støpejernskjele med damp - steikendes varm og tilsett varmt vann = damprengjøring 😄 Gulv og benk vaskes med mikrofiber. Sengetøy tas med hjem.
 12. Fjellfilmeren

  DNT

  Jeg var innom Lysefjorden turisthytte 2020. Det er definitivt et hotell! Steindyrt også, nesten 2000kr for en natt. To voksne og et barn. 1400,- med medlemsrabatt. Fortsatt lol Husker i gamle dager, så var det jo åpne koier på utsatte steder som lokket meg inn i DNT.
 13. Lars har en trang til å chille i flatmark med skog og fiskevann. Jeg skulle likt å se ham i bratte vestlandsfjell litt oftere. Men om en skal ha villmark, så er det nord som gjelder. Likte godt Villspor episoden fra Lomsdal og Visten! Skulle også likt å se ham rave rundt i Lyngen området. Eller ytre deler av Finnmark, som Varangerhalvøya.
 14. Man trenger ikke å grave seg ned. Alt man trenger å gjøre er å bla videre nedover nettavisen NRK.no når det dukker opp noe sportsprøyt Jeg har aldri forstått greia med å sitte passiv og se på at andre folk konkurrerer om å bruke mest mulig tid på en monoton livsstil. Skal du konkurrere, eller oppdra unger innen sport, ja da er det alt livet ditt kommer til å dreie seg om. Det hele minner jo om psykisk sykdom Jeg vet at jeg er alene om dette synspunktet, men jeg synes sportsutøvere virker litt gærne og helt låst i tankegangen sin.
 15. Måtte google ham nå. Aldri sett den mannen før i mitt liv 😂 Jeg ser ekstremt aldri på tv. Det er utelukkende on-demand jeg ser/hører/opplever, og da skal det være godt innhold for å kapre oppmerksomheten. Reality og-eller babblegreier hvis formål er å vase bort tid, neitakk. Jeg er heller ikke interessert i sport, i det hele tatt. Friluftsliv for meg er opplevelsen. Ikke å konkurrere med, og vinne over, andre mennesker.
 16. Dette gidder ikke jeg ass 😂 Det er Monsen man vil se på, ikke all slags annet som gråter og griner og sutrer på tur. Kjenner meg litt småstolt som ikke vet hvem noen av de folka der er, unntatt Sandra siden hun slo gjennom når jeg var i ungdommen.
 17. Jeg og kona har investert i støpejernsgryter og panner for bålbruk. Dutch oven for brødbaking både inne og ute, fantastisk brød! Han kåbbåien her selger konseptet sinnsykt bra 😂 [Hidden Content] [Hidden Content]
 18. Vi var griseheldige og møtte en grunneier med en Caddy, så vi fikk sitte på til Oltedal hvor vi spiste nystekt burger mens vi ventet på hjemtransport. Det er låst bom på veien opp til demningen og bilen må parkeres ved kraftverket nede i dalen. Det er et par km å gå, eller trille. Anbefaler en kanotralle. Den kan evt. trilles opp til demningen på forhånd. Man kan også gjøre eiendomsøk og ringe grunneiere som har naust der oppe og gjøre en avtale mot noen kroner. Artig med en sitering på et så gammelt innlegg! Får lyst til å kjøre ned til Rogaland og padle turen om igjen. Jeg bor i Molde, Møre og Romsdal nå.
 19. Men over til noe annet - er det bare jeg som ser at gutta krutt fremdeles pakker som om de var i militæret? 😅 Jeg savner mer ultralett utstyr. Det kunne spart knærne litt.
 20. Det er kanskje aldersrelatert. Tidene forandrer seg og gamle helter dør synger Vestlandsfanden. Jeg skifter kanal når eldre menn skal sitte stille og fortelle foran kameraet på stativ i lange strekk, for det er så utrolig kjedelig å se på. Hvis jeg vil se på leirliv, så drar jeg heller ut og lager mitt eget. Høres bra ut at episodene fra Nordland har kommet ut nå, de skal jeg også se. Så at noen bemerket lav strømmekvalitet - NRK ønsker å konkurrere mot Netflix og de andre store om markedsandeler. Men når jeg har 4K OLED DolbyVision HDR tv, så er det ganske kjipt å måtte se på 1080p REC.709 fra NRK Skulle ønske de oppgraderte teknikken litt oftere enn hvert tredje skuddår. Slik det er nå, er naturfilm 10x bedre på Netflix og Disney+ (Nat Geo) nettopp pga. 4K HDR strømming. Detaljrikdommen gjør at HD blir som å se på film gjennom et slørete filter, det er så lite detaljer i HD.
 21. Veldig kjekt å se Monsen i fjellandskap. Jeg er personlig ikke så glad i de flate skogene i dype Canada. Enda artigere å høre ham skryte så av fjellene, men likevel drar han ikke til norske fjellandskap som Rago, Jotunheimen, Lofoten, Romsdalen etc. Ellers begynner jeg å bli litt mett på friluftsliv og "leirliv". Det er tonnevis med youtube videoer av folk som vet hva de driver med. Det slo meg mens jeg så Monsen programmet, det er egentlig bare en Youtube video. Ikke så mye mer som skjer enn at de padler, skyter i lufta, brenner bål, padler, etc. Jeg savner også bedre kamerakvalitet. Det var litt "bummer" når de tross alt var i et nydelig område. Ser på enkelte klippene at det er et ganske lite kamera han har med. Trolig med kjip codec som leverer fiks ferdig opptak, og lite postproduksjon som skjer i Oslo. Savner bedre fargelegging og slikt som hører med i den moderne influencer scenen. Et godt eksempel på hva jeg mener er her. Fine farger, litt stilisert til landskapet. Sannsynligvis et fotokamera med filmfunksjon. Glimrende å se på. Denne kanalen består av rundt 4 kamerater. De er flinke til å ha med botaniske bøker som de leser opp fra mens de finner planter underveis.
 22. Har Ikea Eneloop batterier? For det er Eneloop som koster. Veldig bra NiMH batterier. Jeg sverger til disse som profesjonell fotograf. [Hidden Content] De koster rundt 200,- for 4 pakning. Altså er det nesten 800 i bare batterier i den pakken det snakkes om. Dette er også Pro utgaven av Eneloop. Eneloop er sjelden på tilbud.
 23. Husk at det er 14 dagers angrerett på nettkjøp. Bestill tilbud fortløpende, og returner hvis den samme gjenstanden kommer på supertilbud på fredag, og butikken ikke vil imøtekomme det nye tilbudet. Kapitalismen belønner ikke hyggelige dudes som er snille, dessverre.
 24. Og den blir heftig diskutert for litt rare påstander på Terrengsykkel.no: [Hidden Content] Tre sider og økende med debatt.
 25. Jeg stiller meg bak Terka som terrengsyklist. De veiene der ser ikke spennende ut for min del. Fordommene mine får tankene til gå til byggefeltene av "fritidshus" i de områdene. Der er det jo litt andre brukergrupper enn ellers i friluftsammenheng. Alt skal være tilrettelagt luksus, får en inntrykk av.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy