Gå til innhold
  • Bli medlem

Simen95

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Simen95

  1. https://www.nemoequipment.com/products/hornet-osmo Denne? Står noen tilbakemeldinger der. Funker sikkert helt greit for 90% av det du bruker det til.. Favoritt teltet mitt er et billig kina telt, regner med at denne funker like greit. Sto noe om at den ikke funker helt i regn pga den overduken har en "cut off" men Nemo sier det ikke skal ha noe å si er det satt opp rett.
  2. Hei, MSR pyramide teltet er vell det oransje / khaki 4 person teltet? Pyramide telt er veldig bra i sterk vind, men de har også mange ulemper. Det teltet du vil ha trenger du en custom stav, eller knyte sammen to staver for å få det høyt nok. Det er ganske stort footprint vs hva du faktisk får plass til. Du MÅ grave det under snøen, eller lage vegger for å ikke få trekk under teltet. I disse tilfellene disse teltene er brukt, er oftest bare som ly for å ha mat telt eller lignende i større ekspedisjoner. Ville IKKE anbefalt, gå å rundt med dette teltet, sette det opp i høy vind, grave snø, og knyte sammen staver for å få det opp.. Jeg har et pyramide telt for 2 pers, jeg syns det er trangt og irriterende å sette opp. Sette staker, få alle sidene til å gå riktig så det står korrekt, ikke treffe staven i midten osv. En annen ting for disse er kondensasjon, og den MSR er ett duks, så det vil kunne bli kondensasjon, så du kan bli våt. Som sagt, pyramide telt er legendarisk for lav vekt vs hva du får med tanke på styrke i vind, hvis du har sett det opp korrekt. Det er faktisk veldig vanskelig, klungete og du må ha bra grunn. Det finnes flere fordeler, men hvis du vil ha denne type telt ville jeg heller gått for X-Mid Duo med solid innertelt, men vintertid + vidda, vil du nok ha et litt større telt til å røre deg rundt i, lage mat osv
  3. Vekt kommer veldig an på hva enkelte veier også. Jeg er en ganske lav og lett fyr. Frakte med 44KG er helt SYKT! Veier du 95+ greit nok. Men veier du noe mindre skriker du å ødelegge knær og ankler as. Gikk Trolltunga med god opprustning, var ca 22kg og og hjemturen med kun høye "trappe trinn" skrek knærne mine etter hjelp. Da brukte jeg til og med staver for å belaste fallet på knærne. Er 28, 170cm og 65 kg. Vet mange ikke bryr seg om vekt, men noen av oss gjør det ikke for at vi ikke er pingler altså. Jeg hadde ikke kommet langt med så høye vekter, og hadde ikke hatt en fin tur haha. Skal innrømme at jeg skal gå vekk fra bruken min av pyramide telt, er avhengig av frittstående merker jeg. 😅 Er så mange steder med stein bunn og orker ikke lete etter steiner osv. Men hvis man legger merke til hva ting veier, kan man gå ned overraskende mye i vekt bare av å gjøre litt research uten å ofre komfort eller penger.
  4. På Mount Everest og andre basecamps går det nok mye i spons til de ulike teamene der oppe. Ville heller ikke brukt mount everest som et eksempel på et kvalitetstelt, når disse er ekslusivt ekspedisjonstelt. 99.9% av tilfellene trenger du ikke et sånn telt i Norge. Med mindre du skal sove oppe i Nord Norge under en storm? Mountain Hardwear lager mye bra dem, men Hilleberg og andre merker er blitt brukt mye i mountaineering dem. Du har også "push" telt, som kun blir brukt en natt på push forsøk som er mye lettere og langt fra like solid. Kommer an på team størrelse. MSR Advance 2 for eksempel.
  5. Når vi snakket om norske produsenter.. Hadde ingen aning om de her: https://www.nortent.no/nettbutikk/12-vern-serien/52-nortent-vern-1/ Var ikke akkurat så lett eller unikt men ja Noen som vet om flere norske produsenter?
  6. Godt poeng, men en kan heller ikke sammenligne en manns design / jobb til store firma som Bergans og Norrøna. Han har nok garantert sendt produksjon til kina eller Mexico for å levere etterspørselen på teltene. Men han har god garanti og sender nytt med en gang. Men at han er miljø vennlig og bruker god arbeidskraft gjør han nok kanskje ikke Men telt generelt er jo blitt dyrt som alt annet, og det du nevner er faktisk en av de tingene som sikkert gjør produksjonen litt dyrere.
  7. Ja vi har jo Bonfus som er norsk / italiensk. Sekkene hans er blitt populære, det er kun de to jeg vet om, men finnes sikkert flere.
  8. Oi kult! Jeg prøvde et Rab Latok Summit telt, men det kondenserte som f rundt 0 grader. Skulle ha det til toppturer i nord men er sjeldent minus nesten (kysten) Men elsket teltet, gi lyd hvis du vil kjøpe for billig penge haha:P
  9. Enig med alt her ja. Alt til sitt bruk, og en kan velge det en ønsker. Men de fleste telt vil fungere vår/sommer/høst. Vinteren er noe annet. Men et pyramide telt er ofte brukt her også. De graver det vell under snøen. Jeg tror svaret på alt her er hva folk syntes er komfortabelt, og "dont pack your fears" som ofte er diskutert på lettvekt forum osv. Trodde selv jeg trengte / ville ha et telt som tåler masse vind osv, men etter å ha bodd i Lofoten i et halvt år gjennom vinteren føler jeg ikke behov for å ha det lenger. Vind var skummelt før. Er jo sykt kjipt hvis teltet skulle gå til helvete men en kan alltid finne ly. Fjellklatrere på svære fjell sover vell i ganske minimalistiske telt de og utenom base camp. Altså uten grupper og push forsøk. Brukte ikke ekspedisjoner før i tider også samme type som Zpacks Duplex og Hilleberg Anaris. Teltene ble vell slått i filler da men funket sikkert 😆 Jeg pakker alltid med emergency blanket, liker tryggheten med denne skulle noe skje, og bruker det også som bunnduk for teltet. Jeg tror største problemet med utvalg fra norske produsenter er at veldig få norske bruker gåstaver på tur.
  10. Kult prosjekt! Blir gøy å høre Hvordan er du fornøyd med Locus Khufu? Elsker looken på pyramide telt, men syntes Litway Pyraohm min har litt for mye kurver. Skulle ønske jeg kjøpte et mer firkantet pyramide telt.
  11. https://lighterpack.com/r/hr5zwq Her er mitt tur utstyr, mangler å kjøpe noen av tingene. Men ønsker å bytte ut pyramide teltet, det er veldig lett for størrelsen du får men jeg likte ikke at veggene falt ned som de gjorde, mye wasted space. Skulle gjerne funnet noe lettere også Plus sette det opp i skog var ikke det letteste, min målgruppe på telt er liten footprint men stor nok takhøyde. Sykt at hele pakningen er nærmest halv vekt fra de fleste telt.
  12. Godt å lese noen andre var enige at mange av teltene er heavy duty Hvordan er du fornøyd med X-mid? Ønsker den samme, men litt for stort footprint for meg. Driver å designer noe ala det samme. Svenske produsenter også lager jo ofte litt heavy duty klær også til tur utstyr, det er garantert en skandinavisk ting. Lagde dette i Sketch Up; Noe lignende X-mid men mye smalere. Synd han har laget patent på designet sitt så ingen andre produsenter kan herme haha.
  13. Joda, han var vell litt skjermet, men vind var det nok av enn det man vanligvis kommer over tenker jeg Jepp, jeg sliter i skoger haha.
  14. Aha! Da skal jeg søke opp den modellen du skrev, se hva folk syntes. Ja, det er vell akkurat så en får bøyd seg frem?
  15. Jo, mange grupper der. Men en del av dem går jo litt inn i hverandre. Med tanke på hva dem trenger av telt. Ja grunnene du nevnte er vell det alle burde ha, men er mye variasjon i telt. Vurderte en gang Nordisk Lofoten 1ULW, men å ikke kunne sitte oppreist i et telt må være katastrofe. Går fint med bredden for meg, men krype inn og ut tror jeg en fort blir lei. Værtfall hvis det pøse regner, da blir vell alt raskt vått Men med alle de ulike typene grupper som trenger telt skulle det vært mer å velge mellom med tanke på størrelser, vært fall solo telt. Eller 1.5, som kanskje er den beste størrelsen:) https://www.wechsel-tents.de/en/tents/zerog-bella-231055-1/?cHash=5569da062d72639e2cbad4c0513247b9&tx_shortcutscookiedisclaimer_main[action]=submit Kanskje det beste teltet jeg har sett så langt, det er for stort for min del med tanke på pakkestørrelse, men 1.4kg og solid innerduk og en kan sette opp begge dukene samtidig er gull. Vurderer å gå på innkjøp, alle burde bruke kombinasjon av myggnetting og solidinnerduk, som det Norrøna teltet i forrige tråd. Har blitt mer vanlig nå i senere tid.
  16. https://www.decathlon.fr/p/tente-tarp-de-trekking-1-place-mt900-minimal-editions-undyed/_/R-p-343262?mc=8771195 Var det denne? Syntes det designet her var veldig bra, synd euroen er så høy for oss nå, og det er jo helt hvitt... Ellers kjempe telt.
  17. Må legge til også at jeg selv syntes mange av ultralett teltene i Amerika ikke holder mål, mange av dem er jo bare litt duk på en stang. Men det er svær forskjell i variasjon der ute hvor mange kommer seg ned til imponerende gode vekter. Big sky chinook 1p, Trekkertent Saor, Xmid, Bella (first tent made by women) (husker ikke produsent) for å nevne et par. DCF holder jeg meg unna også. Forclaz Dechatlon kom nylig ut med et gåstav telt til Frankrike og Italia, der det er testet for 70km vind, under kiloen. Masse forskjellige former og typer telt å produsere. Jeg er sikkert litt biased når jeg vil ha lavest mulig vekt og pakkevolum. Helsport og Barents gjør vell en god jobb å komme seg ned på vekt på materialene vært fall, men Norrøna sin kolleksjon skuffet.
  18. Ja, mange som tar Hilleberg teltene sine på test Fant denne: Denne sist er også bra, her sammenlignes det jo mellom begge Han ender vell opp med å slå ned X-Mid teltet for å ikke ødelegge teltet til kompisen sin, men her står han jo veldig utsatt og det var veldig god vind. Teltet holder ganske godt for å være rundt halv kiloen
  19. Ja, de teltene jeg ønsker er kun for å sove, ikke for å kokkelere og masse annet, der er nok andre telt mye bedre. Du har vell i dag 2 forskjellige grupper som skal på tur, de som vil langt fort og lett og de som tar seg god tid og er ofte på samme stedet over lengre tid. Dyneema holder jeg meg unna, dette har jeg skjønt ikke er det beste materialet over lengre tid. Det er visst bra for regn, men skaper lett hull. Sinnsykt dyrt er det også, utrolig lett materiale da. Jeg tenkte mer på minimalistiske telt, som Zpacks Solo Plex. Noe lignende denne typen telt, men også uten Dyneema. Men ja, jeg tror de fleste ville klart seg med et vanlig "ultralett" telt de aller fleste turene i Norge. Klarer man det i Skottland går det fint her og. Der er det hardere vind og mer regn. Telt har ikke så mye å si på temperatur syntes jeg, når det er soveposen og liggeunderlaget som gjelder der. Skal en ut på sen sommeren eller vinteren kjøper man uansett et telt med solid innerduk. Du ser jo ingen Norske produsenter gå for noe av de ulike modellene til Hilleberg heller, det er alltid standard tunnel telt eller kuppel. En finner veldig gode og lette kuppeltelt i dag, som er sterke og har solid innerduk, under 1.5kg. Jeg camper aldri på vinter og langt ute på fjellvidda i -30, men da skjønner jeg det godt å dra med seg et litt større telt. Det er jo selvsagt viktig. Men mange som drasser meg seg telt til 3kg+ på sommeren. Men det er jo komfort inne i bildet også, selv vært der hvor jeg ville ha stort telt og god plass, men er nå vekke fra det og tar heller lettere kg. På de turene jeg har vært på er det ofte ganske lune steder å sette opp telt også. Hadde bare vært veldig kult å få litt variasjon her til lands også.
  20. Innerteltet først er utrolig fint, men ja det er geometrien i teltet og størrelsen en får inne i teltet mot vekten som er knall på X-Mid. Pyramide / tipi telt er jo kjent for å være det beste til å kaste vekk vind, og han har en utrolig smart løsning. Du har rett i det med tilbud, men skulle ønske noen i Norge kunne produsere lignende telt uten om å måtte importere 7000kr telt fra Amerika.
  21. Er i samme båt, men "medium" vekt. Ønsker nå å gå over til fastpacking eller trail running. Bivy kondenserer for mye og skulle gjerne sett mer utvalg i norden på UL telt Ønsker heller å løpe eller gå fort til destinasjonen enn å gå med 100L sett og 20kg, prøvde ala samme vekt til Trolltunga og knærne mine var ganske slitne på tilbakeveien dagen etter. Etter den turen har jeg alltid på vært på utkikk etter lettere utstyr. Skjønner bare ikke helt greia med tunnelteltene, men jeg har jo helt glemt før jeg poster denne tråden at folk drar for å campe over lengre tid, kanskje flere dager. Jeg kunne aldri tenkt meg å drasse på stekepanne og speilegg, men igjen, glemte denne målgruppen, der kommer jo tunnelteltene fint inn. Står på mitt og sier mange telt til 600-1500kg klarer seg nok fint her til lands, hvis ikke er det nok mange steder å søke skjul også. Jeg har alltid med emergency blanket skulle det gå ille ute.
  22. Ja den er fin, er på utkikk etter noe ala det der!
  23. Ja, der var det svær forskjell på vekt og vannsøyle. Men at en trenger 15000mm tror jeg ikke. Norske forhold er ikke så ekstreme, kanskje det kan bli litt ille på toppen av Saltfjellet eller på Vidda, men mange av gangene skal det gå helt fint med et vanlig telt. Har et NatureHike billig kina telt som jeg har brukt masse, og ble kun våt når det dannet seg en dam under teltet. Det var vell vannsøyle 2000mm. Setter man teltet på en OK plass uten høl, så skal det ikke bli vått med 2000mm, og nesten alle telt håndterer det meste av vind. Problemet som Markus sa er hvor lett de er å sette opp i stor vind. Sto på toppen av Tjeldbergtind i Lofoten og skulle sette opp pyramide telt uten lys alene når det var mørkt, det tok tid men fikk det opp til slutt. Var litt vindfullt men ikke noe ekstremt. Det er greit å pakke ned et bra telt, men du dør ikke med et ultralight telt. En finner masse filmer av X mid 1 og mange andre UL telt hvor de står etter en storm.
  24. @Marius Engelsen Fant endelig teltet, https://www.trekkertent.com/home/home/35-saor.html Her er jo en billigere variant av Unna, 1.3kg. Sier ikke denne er bedre, men den er lettere. Og man må selvfølgelig ofre litt. Men med high-end norske merker burde de kunne tilby noe lignende. Unna / Saor modellen er perfekt syns jeg. Dette er jo bare en fyr som lager teltene, så der er det langt fra samme kvalitetskontroll kanskje, men halvpris da.
  25. Sant, men ultralight markedet er også stort i England og Skottland. Der kjører de pyramids og andre UL telt. Der er det vell langt verre vær enn her.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.