Gå til innhold
 • Bli medlem

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 091
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Alt skrevet av Omnilite

 1. Jula/Biltema får du også mindre klemtuber i stedet for en hel patron (og sikkert andre steder). Og husk.. den bør være transparent.
 2. Det var en hest på Mårbu i august i fjor, de hadde hatt andre dyr tidligere. Nå er det nytt vertskap der, så det er ikke sikkert det kommer til å bli drevet helt på samme måte som før. Hytta er i alle fall pusset opp litt, siden den har vært stengt likevel. Det er forøvrig 2 hytter på Mårbu, den andre er drevet privat. Kjenner ikke til hva som gjelder der.
 3. De fleste telt har forbøyde stenger. Det reduserer "stress" på stengene. Så at stengene er forhåndabøyd, er mer enn fordel enn bakdel.
 4. Drar du på Europris, så har de 300g beholdere. Altså litt mer enn 230g og ikke fullt så stor som 450g🙂
 5. Ta med en lett regnbukse til å dra over hvis det skulle bøtte ned. Marmot Precip er ganske lett og ikke så dyre. Finnes med og uten hel glidelås.
 6. Selve brenneren (effektivitet), kjelen og vindskjerming er forhold som påvirker forbruket, så strengt tatt er det vanskelig å anslå forbruket. Det lureste du kan gjøre er prøve noen oppkok med brennerne, kanskje det du ser for deg på en dag. Så veier du boksen før og etter. Da finner du forbruket. Deretter ganger du det opp med antall dager, og til sist legger du inn litt sikkerhetsmargin. Selv om det er mer futt i en ny boks, så er forbruket gass på et oppkok tilnærmet konstant. Altså med lavere pådrag tar det bare lengre tid, men forbruket er likt.
 7. Barometrisk må kalibreres hver gang den skal brukes. Vær og hvor du er avgjørende for lufttrykket. Derfor må enheten vite hvilken høyde du er på. Når det er sagt, kan en barometrisk være veldig nøyaktig, og ikke... kommer an på sensoren og kvaliteten på denne. En Tissot T-Touch Expert jeg har er veldig nøyaktig. Jeg har kalibrert høyde, gått opp over 1000 høydemeter og den har vist høyden med mindre enn 5m avvik på toppen! Og vært på riktig høyde når jeg har kommet tilbake. Problemet er å huske å kalibrere hver gang... Fenix 6X har jeg aldri kalibrert, den viser såpass riktig at jeg
 8. Det er nok for tidlig neste uke.. Høgebrøthøgde ligger fint og fritt, så utsikten er bra. Ligger som en avstikket på vei til Olavsbu, det er svaberg hele veien opp der. Galdeberg er en avstikker på veien tilbake til Fondsbu, der er det steinur.
 9. I tegnforklaringen til Norgeskart Friluftsliv er dette beskrevet som "Forsenkningskurve". Det betyr vel at det er et form for "søkk" i terrenget.
 10. Kan jo hende du kun kan ha pulverkaffe i kaffekjelen... Altså hvor mye vekt tåler den hvis kjelen henger ytterst?
 11. Tipper at over telefonen så høres Melhus Trøndersk ut, altså bare marginal geografiforvirring.
 12. Hvis det hadde stått 2 branntau-kroker i trærne, hadde det i så fall vært en brannmann. Da hadde det sikkert ikke vært så farlig med bålet heller.. Sporløs ferdsel, er så mye mer enn å ikke kaste fra seg søppel, selv om det er dette mange tenker på som det første når man hører begrepet.
 13. Uten å ha vært, der ville jeg også rent instinktivt gjort som @Skogens Stønn. Ved å følge den er også mesteparten av stigningen unnagjort. Det er "stedvis bratt" rundt hele, så å gå rett på kan være utfordrende. Laster du ned "Bratt" appen på telefonen ser du lettere hvor det er bratt på den, den har også flere stier inntegnet. Det er en vestfra fra Svergekollmyra også. På bildet så ser det ut som det er store hogstfelter, de har fraktet ut tømmer fra de, så en form for traktorvei må det være inn til feltene.
 14. Mange zip-off er litt baggy, det gjelder også TNF Paramount peak 1&2 som jeg har. (foretrekker helst V1) Det som heller ikke vokser på trær, er zip-off med stramming nederst på beina. Dette er noe jeg savner. Som en løsning på det, bruker jeg et sett elastiske skolisser. Der følger det også med fjærbelastet låsing, da er det bare å tre lissa (knytt i ring) innpå foten, og så stramme over buksebeinet.
 15. Jeg var lykkelig med den integrerte pumpa veldig lenge, finner man rett teknikk, er det egentlig ganske greit. Genererer litt overskuddsvarme, og blir en slags trening på HLR. Når jeg kjøpte UL underlag fulgte det med bag, så jeg konverterte til den, også på underlag med integrert pumpe. Så lenge ikke det blir "twist" på enden koblet mot underlaget er den lett å bruke. Skal jeg glampe, bruker jeg en oppladbar pumpe fra Biltema, den går også fint til packraft.
 16. Jeg kjøpte en Gerber Armbar drive for litt siden. (Den er litt større enn den i posten over). Har ikke rukket å bruke den noe særlig, men kjennes ok ut til prisen. En av grunnene til at jeg valgte akkurat den, er at det er bitsholder på den. Det følger med et vendbart bits, men standard bits passer i holderen, de sitter faktisk bedre i magneten enn det doble, fordi magneten da får større flate mot bitset. Skibindingene mine har umbraco og torx. Letherman f.eks har kun holder til spesialbits, er litt unødvendig dyrt å kjøpe et helt sett med 20bits for å få de to jeg trenger. Armbar ha
 17. Garmin GPSMAP 66i har både kart, og Inreach satelittkommunikasjon for nødmeldinger. Via Inreach er det også mulig å få værmelding. Kartet er kanskje ikke bra nok som er innebygget, men Frikart (gratis OSM) fungerer, og Kartmannen sine kart er ikke så kostbare som de fra Garmin. Kartmannen har også kart over Sverige. Har du sett på den?
 18. Skulle den nye (forhåpentligvis ikke) knekke, og det ikke er samme ledd. Kan du pusle sammen delene du da har, til en komplett igjen.
 19. Mountain Hardwear Ghost whisperer 2.
 20. Windburner group (slange) og Windburner toppmontert har regulator. Det betyr at det normale arbeidstrykket til brenneren er lavere, og blir regulert ned når boksen er ny. Så i teorien ja. Jeg har faktisk ikke prøvd med nærmest tom boks. Primus Primetech har også regulator, den har jeg målt til samme koketid med ny som med nærmere tom boks. Så regulator funker. Primetech har ikke tipp topp vindtålighet. Det største problemet med den er faktisk at den er for stille.. på simmer hører du ikke om den skulle blåse ut. Tror ikke det er noen gass eller brennere på flytende drivstoff som
 21. Forbruket varierer fra brenner til brenner, og hvilken kjele som brukes. Ytre påvirkning som vind påvirker også forbruket. Enkelte brennere har regulator i stedet for ventil. Det betyr at den normalt kjører med trykkreduksjon på en ny boks, og full åpning på en godt brukt en. Dette gjør koketiden tilnærmet konstant uavhengig av hvor mye som er i boksen (og temperatur om denne ikke er for lav). Kjøres boksen opp/ned er ikke forskjellen så stor som oppreist. Jeg har kjørt noen koketester på forskjellige brennere (ikke i vind), det jeg ser er at en bestemt brenner/kjelekombinasjon har e
 22. Windburner har 1 manko: Den burde hatt piezo tenner. Du må nemlig eksponere den for "elementene" for å tenne den. Når den først er kommet i gang er det vel ikke noen brenner som fungerer bedre uten vindskjerm. Ta også en titt på Soto Windmaster, det er en toppmontert brenner med fiffig konstruksjon for å motstå vind uten vindskjerm. Evt MSR Pocketrocket dlx som er en slags "rip off". Originalen til Soto er en liten tøddel hvassere enn MSR sin.
 23. Som @elgen skriver er Hallingsskarvet en "værmagnet". Jeg har startet 2ggr på Finse i strålende vær og måtte avbryte halvveis på grunn av brutalt værskifte. En av turvennene mine har en gang mer enn meg. Du skal også ned Folarskardet, det er ikke mulig å unngå å overskride 30° helling noen steder på vei ned der. Det betyr at det er skredfarlig. Prøv å finne et gps spor som viser hvor den beste ruta ned er. Det vil uansett være et crux med drop på ca 10 høydemeter som må forseres der det er brattest på den ruta. Har du sikt er det lettere, vi fikk dårlig sikt på 2dre turen og kom litt fei
 24. Sjekk slitasjen på sålen om du går mye på stein. Regner ikke med det er nevneverdig forskjell på #4 vs #5 når det gjelder slitestyrke. Jeg liker mine Speedcross 4, men etter en mil eller to er det mulig å se slitasje på sålen om turen går mye på stein. Salomon Wings pro 3 er bedre mhhp slitestyrke på sålen, og er heller ilke glatt på våt stein. Bra hold i nedoverbakke. Våt jord er litt glatt siden det ikke er aggresive knaster. Salomon Speedtrak er slitesterk i sålen, men har ingen ting på våt stein og våte røtter å gjøre. (Funker bra nok ellers)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.