Jump to content

Omnilite

+Sponsor
 • Posts

  2,267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Omnilite

 1. Har ikke erfaring med Fisher, men har hatt 2 par Åsnes med brudd på to forskjellige modeller. Begge ble reklamert på like før de var 5år gamle. Ikke en antydning til diskusjon om det var reklamasjon eller ikke. Fikk nytt par første gang, pengene igjen for par nr 2 siden modellen ikke var på lager. Kan kjøpe nye for samme pris om jeg vil. Venter isåfall til neste sesong. Har ihvertfall ikke noe å utsette på service. Begge parene var mye brukt, men behandlet pent.
 2. 321g inkludert de forskjellige adapterene. Jeg har tredd en pakning fra en hageslangekobling inn på den tykkeste adapterstussen for å få bedre tetting mot Exped ventiler (er ikke nødvendig, men tetter generelt bedre).
 3. Har denne fra Biltema, fungerer fint til liggeunderlag og packraft. [Hidden Content]
 4. Jeg har nylig vært i Finland og var innom butikken i Helsinki. Den ligger et stykke utenfor byen, så det var 10min med tog hver vei. Dette er samme toget som til flyplassen, så det går hvert 10ende minutt. Ca 10m gange fra stasjonen. Stasjonen (Myrbacka) er i en tunnell med utgang i hver ende, så gå retning Helsinki, ellers er det en omvei rundt. Gangvei hele strekket. Butikken var i et helt nytt bygg, og var stor og fin. Veldig stort utvalg i f.eks fjellstøvler, sekker, kokeutstyr, reparasjons-saker og øvrige tur ting. Om jeg skal sammenligne det med noe, så var kanskje butikken dobbelt så stor som Magasinet i Drammen (for de som har vært der), og enda mer spisset mot friluftsliv av forskjellig art. Jeg fant i alle fall det jeg var ute etter (som jeg ikke finner i Norge), og noe som jeg i utgangspunktet ikke hadde tenkt.. Nettbutikken har jeg ikke handlet i, rutinene der har jo litt og si for totalopplevelsen. Men noe kjellerbedrift er det definitivt ikke.
 5. Denne er på 1.4x3m og dermed kan brenneren plasseres slik at oppvarming av tank eller gassboks ikke er noe problem..
 6. Bunnen vil som nevnt poppe når trykket blir for høyt, da blir boksen vesentlig større, og trykket faller. Fortsetter oppvarmingen vil trykket stige igjen til det blir for høyt.. Er boksen tilkoblet en brenner, forutsetter det at koblingen er tett/tåler trykket uten å lekke, blir det lekkasje vil det kunne få andre konsekvenser. En bedre løsning er å snu boksen dersom brenneren er beregnet for det. Brenneren må være varm før boksen kan snues. Den toppmonterte brenneren Soto Windmaster har dobbel tetting, i tillegg til den vanlige tettingen, er det en større O-ring som tetter rundt "kransen" på ventilen. Denne brenneren har regulator, så den opererer med lavere arbeidstrykk. Når en boks har vært i bruk en stund slik at den har blitt nedkjølt, og er mer eller mindre tom, faller også effekten litt. Men det er ikke mer som skal til enn å legge hendene rundt boksen, så øker effekten igjen av den lille temperaturøkningen. Det jeg har gjort er å varme litt vann først, helle dette over i et ekstra kokekar/beholder/skål, og så sette gassboksen oppi. Da har jeg kontroll på temperaturen, og massen som vannet utgjør vil dempe avkjølingen av boksen over tid, slik at trykket faller saktere enn med boksen i friluft. Det må selvsagt ikke være så mye vann at det er risiko for at boksen flyter og hvelver. Går det tregere igjen etter en stund, er det bare å bytte/varme opp vannet i skåla igjen. Mest av alt er jeg glad for at den aktuelle hendelsen ikke gikk verre en den gjorde!
 7. Liten presisering: Det med flaske i vater gjelder når den er vendt i "off" for å ta inn luft når den skal slukke. Er det for lite "bøy" på pickupen, eller for mye fuel i flaska, blir pickupen liggende nede i fuelen slik at den ikke får sluppet ut trykk for å slukke.
 8. Når du smører pumpelæret kan det lønne seg å utvide "koppen" litt. Det er også oppskriften om den tar litt dårlig. Avhengig av hvor mye bøy det er på fuel pickup røret, kan det bli et problem om ikke flasken ligger i vater når den er fyllt til merket (eller for mye).
 9. Da bør de kanskje endre navnet til "Trine Rein" turmat...
 10. Jeg har 3 netter i den, dog ikke sammenhengende, så kondensmessig kan jeg ikke si noe. På den kaldeste natta, var det nok så vidt under -10, posen jeg har brukt innerst er en WM Antelope GWS (-15). Har ikke tenkt tanken om at jeg har vært kald noen av nettene. Brukte Thermarest Neoair large en natt (kaldeste natta), og Downmat 9LW de to andre. Synes ikke "totalen" har vært trøblete å komme inn/ut av, så er fornøyd med brukerkomforten.
 11. Har du sett på Hailite overbag pro? [Hidden Content]
 12. Bra jeg snappet opp noen bokser til halv pris på Jula for en stund siden når de kvittet seg med "Axley" merkede bokser.... (19.90 for 230g)
 13. Western Mountaineering. Dyre, men suveren kvalitet. De har 3 "serier"med poser hvor yttermaterialene er forskjellig. Er vekt viktigst: Extremelite. Vanntetthet viktigst: Gore Windstopper (GWS). Noe midt i mellom: Microfiber. Spesifikasjons-skjemaet er fint for å se størrelse og vekt på de forskjellige modellene: [Hidden Content]
 14. Ingstad/Combat Nato er ikke lengre samme ski. Combat Nato er basert på forrige modell Ingstad. Den gamle modellen er ikke like svingvillig som de nye, jeg sliter iallfall med å få bakskiene "med meg rundt" på litt tyngre føre. Men når det er sagt, er den gamle modellen ypperlig å tråkke egne spor med. 190, er passe lengde på disse for meg som er 179, ville ikke hatt de lengre (bruker 75mm binding + 10mm plater). Den nye modellen Ingstad kommer i andre lengdeintervall, så der er lengden 195. Falketind har jeg ikke prøvd, vil nok ikke være like raske å gå med. Har Tind 76 (nå Nosi) som er ganske lik Falketind men bredere, de svinger i alle fall bra, men er vanskeligere å kante på hardt føre pga bredden (75mm+20mm plater). Bruker Tind på annet føre enn Ingstad (på våren), de synker ikke like langt ned, og greier dermed å gli litt lengre på hvert tak. Har 180 på de (lengste tilgjengelige). Generellt velges fjellski litt kortere nå en før da alle ski var "langbeinte".
 15. De gangene jeg bruker Storm, er kun de gangene jeg skal overtale noen med "værskrekk" til å bli med på tur🙂
 16. Jeg har prøvd litt forskjellige CAT 4 briller, selv innenfor "kategorien", er det forskjell på dem. Jeg bruker utelukkende klaffer på brillene, da er det stooor forskjell på hvor mye de dugger. Julbo Explorer 2, dugger, må ha motvind for å ikke dugge. Julbo Camino, er nette og fine og har ok "by look", og det er der jeg bruker de. Julbo Shield, veldig gode mot dugg, skal være varm i nepa og vindstille for at dugg er et problem. Litt brede over nesa. Cebe Proguide, fenomenale mot dugg og en hårsbredd bedre på dette området enn Shield. Så til glassene, Julbo har jeg med Spectron 4 og Alti Arc4 mineralglass (ikke de nyeste med sølvcoating). Cebe har jeg med Peak grey blue AR (grå glass, blå coating, mineral). Og så til nerdingen... Grunnen til at jeg har prøvd flere cat 4 varianter, er at jeg generelt har problemer med lys. På turer på vinteren over flere dager merker jeg forskjell på disse glassene. Så jeg fikk de spectrumsanalysert... Cebe Peak grey blue AR: Julbo Spectron 4: Julbo Alti Arc4: Så til konklusjonen: Cebe har det "flateste" spectrumet, dvs er gjevnest på lysinslipp. Alti Arc4 har minst innslipp av lilla+blått lys (venstre del av spectrumet). For meg er dette avgjørende. Brune glass gir også bedre kontrast enn de grå som Cebe har. Fargecoating eller speil er ikke avgjørende, hovedfunksjonen er først og fremst utseende (og bittelitt filter på samme farge som glasset). Hvis du er følsom for blått lys (eller kanskje er det), gå for briller med Julbo Alti Arc4. Er ikke det pri 1, så dugger Proguide minst.
 17. Jeg bruker Norgeskart Friluftsliv på mobil, betalversjonen gir også brattetskart. Dette gir god oversikt over grovnavigering og planlegging av rute. Offlinekart er mulig i betalversjon. Har garmin GPS 66sr, den har oppladbare batteriet, men holder en uke på en lading (oppgitt 38t). Bruker kart fra kartmannen også dette med bratthet. Det er mulig jeg ikke har lest bruksanvisningen på gps'en, og andre kart kunne løst problemet. Men det som er problemet med gpsen slik jeg ser det, er at nå når en zoomer ut, så forsvinner ikke detaljer fra kartet, så ved å zoome for langt ut så blir hele kartet "brunt". Så den passer best til finnavigering. Og det er den god til. Jeg har opplevd at telefonen har vært mer enn 50m "off", dette var i tykk tåke i steinete terreng. Den sa jeg var forbi et vann, mens jeg gikk i vannkanten.. Retningsvisningen er også dårlig, må gå et stykke før den kan stoles på. Gps en var riktig i gitt tilfelle (66sr har dual band som gir enda bedre posisjonsnøyaktighet enn øvrige gpser). Så egentlig ja takk, begge deler.
 18. Var det på en multifuel brenner så skal den takle gassboks opp-ned, den brennet tross alt annet flytende brennstoff. Men, den må være varm nok før boksen blir snudd. Det er også skummelt om den slukker med åpen ventil..da strømmer flytende gass ut, denne vil holde seg langs bakken der vil propanandelen gå over i gassform først (den brer seg kanskje litt som "tørris røyk" for å visualisere det). Tar dette fyr kan det bli innmari guffent.
 19. Hvis en har det travelt er koketiden viktig. Men det skal en bestemt mengde energi til for å koke en liter vann. Det betyr at så lenge ikke energi går til spille, vil gassforbruket for å koke en liter vann være tilnærmet lik på fullt og på redusert effekt.
 20. Norgeskart friluftsliv til telefon funker fint å lage rute i.
 21. Tja. få en hjemme til å sende et screenshot bilde på mms av værmeldingen basert på dag/rutepunkt.
 22. Husk at det er du som varmer opp posen, og ikke posen deg. Er du for kald når du legger deg, varmer ikke kroppen opp lufta du trenger for å holde deg varm. Soveposen og liggeunderlaget holder bare på den varme lufta og isolerer, så du igjen holder varmen. Før du går i posen, gå på do. Da bruker ikke kroppen energi på å holde restavfall varmt. Spis et godt måltid. Hopp gjerne rundt litt (vær i aktivitet), slik at kroppen produserer varme. Hopp i posen. Ikke ha liggeunderlaget knallhardt, da mister du komforten liggeunderlaget gir. Knærne kan gjerne touche bakken så vidt når du sitter på kne på underlager. Prøv det først, og ta mer/mindre luft i for å finne den optimale komforten som passer deg. Sov godt!
 23. De gamle er Magnum, selve metallclamp og mekanisme er identisk. Forskjellen er at baseplaten er litt bredere (gir bedre kantgrep) og at åpne/lukke klaffen er bredere. Den er bare laget sånn for at bindingen skal se mer "berfy" ut. Det er bare bredden på baseplaten som er cluet med Magnum bindingen. Første versjon av BC har en annen leamikk for låsing av støvlen, denne er ikke like holdbar som dagens.
 24. Gass kan bli "problematisk" når temperaturen er ned mot 0° eller kaldere. Da blir det litt mer å passe på, men ikke nødvendigvis komplisert. Er temperaturen høyere er gass enklest. Det er to kategorier gassbrenere, toppmonterte der brenneren står oppå gassboksen, eller slangebrennere der der er en slange fra gassboksen. En slangebrenner er litt mer stødig siden den har litt lavere tyngdepunkt. Soto Windmaster er nok stjerna når det gjelder toppmonterte. Den tåler mer vind enn de aller fleste andre, og har en "regulator" som gjør at den fungerer bra også når gassboksen begynner å bli tom. Brennere uten regulator mister litt effekt når det er mindre gass i boksen. Prisen på Windmaster er høyere enn mange andre toppmonterte (den er verd prisen), den har også trykknapp-tenning (piezo), ikke mange toppmonterte har dette. Med slange er Primus Gravity iii en god brenner. Den har 4 bein og er dermed ekstra stødig. Brennerhodet er ganske stort, så den er fin på litt større kjeler. Prisen er også meget bra. Til forskjell fra alle andre gassbrennere leveres den også med vindskjerm og en løs trykknapp tenner. Den pakker imidlertid ikke like kompakt som en del andre slangebrennere.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy