Jump to content

Fiskepadde

Aktiv medlem
 • Posts

  291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Fiskepadde last won the day on July 16

Fiskepadde had the most liked content!

Reputation

175 Excellent

About Fiskepadde

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du kan jo bruke syntetisk overpose på den -20 posen hun alt har. Apex quilt fra Gramexpert for eksempel? Holder og fukten ute.
 2. Tarptent har mange bra telt som ikke koster så ufyselig mye penger.
 3. Cumulus Excuistic får du tilpasset i størrelse
 4. Jeg har lest (backpackinglight forumet tipper jeg) at noen tar med «engangs» poncho for bruk når de setter opp ponchoen sin som tarp. Men pleier alltid å ha regnjakke selv, poncho blir mer som ekstra lag og sekketrekk.
 5. At den er lett og behagelig pleier å være viktigst vil jeg tro. Mine liker best lommelykt de kan lyse rundt med. Har pleid å kjøpe 3xAAA lykter på Clas ol. som har 1 stk firkanta LED pære. Billig og greit, for om de ikke mister de blir de demontert og «undersøkt» såpass nøye at de ikke finner sammen igjen. Men, kan anbefale Petzel Bindi, den bruker jeg selv på overnattingsturer vår/sommer/høst. Utrolig lett og behagelig sak, og lyser lenge nok til en spasertur. Ikke spesielt dyr heller når jeg kjøpte min.
 6. Kan kjøpes her: https://backpackinglight.no/products/hyperlite-mountain-gear-repack ELLER du kan lage selv med alu/skum vindusbeskyttelse fra Biltema/europris og litt teip for en femtilapp.
 7. Løp og kjøp: https://www.fjellsport.no/merker/sydvang/sydvang-skaring-2-p-dome-ul-tent-haute-red?channable=01384b6964003131382d3336343073&variantId=118-3640&gclid=Cj0KCQjwk5ibBhDqARIsACzmgLT5He2T7V7avVhmTXjPZmX5vMqNGFZt5_8yqVFgSu-1Fyom9lsNP-0aAramEALw_wcB
 8. Kjøpte to stk Marmot Ouray 0F poser til ungene for 2600kr stk på Outnorth (disse dameposene er opp til 170 personlengde). Usikker på hva faktisk comfort temp er, men er ganske sikker på at de vil takle det meste vi går ut i her på Vestlandet.
 9. Jeg pleier å gå med Brynje syntetisk nettingsinglet, ulltrøye (tykkelse etter temperatur), og så har jeg en fleece vest jeg hiver på i nedoverbakke (bor på Vestlandet, så det er enten opp eller ned) og en allværsjakke over. Er det varmt (men vind/regn) går jeg bare med Brynje under jakken. Ellers har jeg med en ekstra sokker, bokser og en T-skjorte til å sove i. Og en isolasjonsjakke. Underkroppen får varierende behandling. Ofte shorts eller shorts med thights. Om vinteren bukse og stilongs. I møkkavær drar jeg gjerne en poncho over hele sulamitten, men pleier som oftest ikke dra ut når det er meldt lengre perioder med møkkavær
 10. Billig er alltid bra når man skal prøve noe nytt hehe! Når jeg nå har fått tenkt meg litt om har jeg faktisk hatt en poncho tarp fra Sarma (?) (Varusteleka sitt merke), men den sto ikke helt til forventningene. Verdens minst dugelige design på den hetten, bare munnen som ser noe i bruk. Jeg foretrekker pyramide type tarp til å sove under, for da kan jeg også sitte oppreist (ikke at sts tarpen ikke kan settes opp som en pyramide, men lengden blir gjerne litt knapp?) Kan og si at jeg opplever sil-nylon som veldig «vått» som klesplagg siden det absorberer vann, uten at man nødvendigvis blir noe våtere av den grunn.
 11. Gøy med tarp! Når jeg er på tur alene går det stort sett i tarp. Jeg har også vært frista av flerbruks-tarp noen ganger (både Zpacks sin groundsheet poncho og MLD sin poncho tarp) men klart å stå imot. Men om Six moon designs sin Gatewood cape en gang kommer i sil-poly kjøper jeg meg en 😅
 12. Om ullpledd er stort nok (eventuelt bruke to mindre) kan du brette og feste sammen til en ullpose, akkurat som tippoldefar brukte på tur 😄 Har og brukt 0 pose sammen med 10 pose på junior og det fungerte greit med et par minus. Pleier ofte pakke med en del fotvarmere og klistre på ungene, gir litt ekstra varme i posen. De har og noen større kroppsvarmere men alltid utsolgt de gangen jeg skal på shopping.
 13. Har vært innom de fleste av teltene du nevner, og Sydvang jeg hadde ikke blitt overrasket om det var de samme kineserne som syr de som syr både Helsport og Barents. YKK glidelåser, DAC stenger, samme kvalitet på søm og tilsvarende duk. Hilleberg får sine sydd i Estland, og kvaliteten der er kanskje ett hakk over de nevne Kina-teltene. Jeg har to Tarptent og synes i grunn søvmkvalitet på det USA produsert prolite var dårligere enn Helsport og co., mens det sto litt bedre til med kinateltetene deres. MLD er i en egen klasse.
 14. Hvor mange skal sove i teltet? Du får veldig bra, rimelige og lette telt fra Sydvang (særlig når er er på salg). Kvalitet på søm er samme som for eksempel Helsport.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy