Gå til innhold
  • Bli medlem

squidman

Aktiv medlem
  • Innlegg

    595
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av squidman

  1. Jeg er skeptisk sammenlignet med en oppblåsbar Exped vinteruunderlag, men hva vet jeg! Ser unektelig comfy ut da! Æsj kuttet meg akkurat nå, blod overalt i leiligheten, må vaske. Vet ikke engang hvordan det skjedde. Håper du har skikkelig 1st aid kit med deg da, selv små kutt kan blø kraftig. Særlig de fra hode (sjeldent alvorlig, men blør kraftig og ser stygt ut!). Kule bilder da!
  2. Ja du velger selv og ha med reinsdyrskinn på pulken, som veier jeg vet ikke hvor mange kg! Men kult bilde! Nei bare bra ha med barna ut på tur og i telt om vinteren! God tur!
  3. Gamle XGK har funket (de støtte wire har forlengst forsvunnet, bruker kleshengere som er klippet av), det er av den gamle sorten med stiv gasstilførsel. Den nyere modell ii ser mye bedre ut med bøyelig slange og støttefunksjon. Har en gammel whisperlite interantionale som backup. Men har tenkt å gå til innkjøp av XGK II. Bra til å smelte snø, og koke vann, men ikke noe gourmet brenning. På whisperlite har jeg aldri hatt noe lykke med noe annet en bensin. Uansett byte av dyse. Jaja når det er sagt, om sommeren så bruker jeg en jetboil zip som funker utmerket, mye lettere enn dette styr med MSR. Men om vinteren så klart så trengs det en multi-fuel brenner. Da funker ikke gass. Håper det forklarer noe og hjelper! Jeg foretrekker da Coleman fuel, men da det er lite tilgjengelig så bruker jeg 4-takts miljøbensin. Funker også, men klart en del eksplosjons-fare. Bedre enn bensin fra pumpen da. Begge funker utrolig mye bedre enn parafin osv.
  4. Nei det er kun whisperlite international som er beregnet på flere typer drivstoff. Eller var i gamle dager. Nå vet jeg ikke. Det er 10 år siden sist jeg kjøpte primus eller fler.
  5. Nei har gammel whisperlite internationale da, som er beregnet på flere typer drivstoff. Bensin, parafin, diesel osv. Men den har aldri funket noe bra på noe annet enn bensin eller renset bensin. Flere typer dyse da, men de funker ikke. Parafin var værst. Har da ikke prøvd diesel. Gammel XGK funker best da av alle.
  6. Jøss så lite? Utrolig! Har ikke scooter, men må da også ha med øks og sag for ved. Men jaja med pulk det meste går! Ser veldig bra ut!
  7. Ser det har opplevd at whisperlite i Australia ikke gikk ikke på parafin/rødsprit, var litt krise. Siden har det blitt bensin. Brenner varmere, og mer pålitelig enn de andre. Men klart eksplosivt. Siden har jeg holdt meg til 4 takts miljøbensin. Eller Coleman fuel. Men den siste er vanskelig å oppdrive, dermed blir det en dunk fra bensinstasjonen med 4-takts.
  8. Det minner meg på, må teste den i hagen, før jeg drar ut på tur. De lærgreiene på pumpene kan svikte. Har skjedd før. Lite festlig i -25. Fikk fikset den forrige gang, men var noe stress. Nei det må ikke skje igjen!
  9. Ja jeg tenker også i samme baner, den funker. Og har trillium base som funker. Og hele reparasjonskittet osv. Men tenker det går an bytte på nytt, særlig da jeg har mistet de støtte greiene. Må bare lage nytt vær gang fra kleshengere. Nei jeg vet ikke, glad i min gamle. Men kanskje på tid med nytt. Men alle dager de funker som bare det de greiene! Bra om vinteren når man skal smelte snø og ha varmt vann! Heelt konge!
  10. Haha takker for innspill alle sammen! Nei vært ute en stund nå, men lit slit å få til kleshenger greiene på den gamle. Men wow den fortsatt funker! Nei må nok se å få den nye fra 2005! osv, hvis bare for at jeg kan sette på noe stor kjele og smelte snø. Blir vanskelig med klippet kleshengesnor etterhvert. Men dæven den gamle xgk har holdt lenge og gjør det fortsatt sannsynligvis! Legende når det gjelder primuser!
  11. Ja det er billigere og lettere og oppdrive enn renset benin. 4-takts miljø benin da.
  12. Jeg burde presisere at jeg var på fem-dagers tur, og de holdt så vidt, men siste dag måtte jeg bruke batteriene til min drone for å lade mobil osv. Powerbanks gikk fra 40% til null helt plutselig. Alltid noe strøm igjen på mine Mavic batterier, da jeg kommer alltid hjem før de dør ut. Men da Mavic 2 pro veier en del, ikke alltid jeg har den med på tur.
  13. Flott takker for innlegg! Var bare en fem-dagers tur, tenkte at to 30 mah batterier holdt, men klart av billigste sort, det gjorde de ikke. Var ikke krise, hadde med ekstra mobil og nødpeilesender og sat-telefon (ingen dekning). Mao det gikk ikke ut på sikkerhet at jeg gikk tom for strøm. Bare at alle dingensen krever så mye for å lade opp. Mobilen krever sitt, og skal sende meldinger, sjekke været, sjekke epost osv der jeg har dekning. Og Gopro må lades. Og kamera (Lumix S5). Har hodelykter med 18650 batterier, men trengtes ikke denne gangen da var 4e semptember og lyst til sent om kvelden. Jeg bruker da mobilen mye om dagen, til gps og kart og bilder/video. Men klart det bruker sitt nesten 3500 mah om dagen. Har en 10-år gammel støtsikker Samsung mobil (ikke smart mobil) såkalt toughmobil som går sikkert flere uker på en lading (som en CAT eller noe går bare på 3g) som jeg kan ringe fra som nødmobil, men da den er så begrenset har skaffet meg istedenfor en backup smartmobil som er slått av hele tiden. Men ville hatt den med på lengre tur over vidda om vinteren med telenor sim klart. Da ville jeg da også hatt med Iridium InReach istedenfor 12 år gammel Spot nødpeilesender. Har da sat-telefon, men varierende suksess med den. Iridium 9575. Svimlende dyrt abbonnement, også på kontant kort. For 10 år siden hadde vi fortsatt utskiftbar batterier på mobilen (jeg hadde en Galaxy s5 active) og kunne ta med ekstra batterier til den. Og den gangen hadde jeg bare med en gopro hero4. Nå går det ikke an skifte ut batterier på mobilen, og batteriene er større. Samt det har blitt mer elektronikk i årene (kamera bl.a.). Skal sjekke den laderen Måssåbjønn! Spennende! Har en del 18650 batterier liggende, og billig på ebay, samt hodelykter som går på de! Har og to par ladere til de.
  14. De burde da konsentrere seg om fiskesnor, ikke sluk! Det er der det største forurensning skjer.😀
  15. Jeg tåler en spørreundersøkelse fra studenter! Hehe var student en gang jeg og drev med sånt til min Masters! Veldig aktuelt tema.
  16. Jeg hadde vært interessert, er veldig aktuelt med tanke på hvor mye forurensning i havet det er fra fiskeindustrien. Men mer aktuelt hadde vært fiskesnor som brytes ned naturlig (jeg har ikke peiling, men fra edderkoppersilk?). Har tenkt på dette i årevis da tonnevis av fiskesnor og avfall fra fiskernæringen havner i havet og på strender. Synes det var bra initiativ, jeg, men bør heller rettes mot næringen som er vel den største avfalls-synderen der. Men jeg synes det var god initiativ. Tenker at den som finner opp nedbrytbar fiskesnor som allikevel tåler noe blir milliardær.
  17. Nå forsøkte jeg meg på fiske der i fire dager i telt for første gang (Urdetjørne ved Tuva). Null fisk, ingen bitt, ingenting. Til helgen var det flere som fisket, og bare det ene paret fikk fisk på 50g. Fisket med to fluestanger (enhånds og tohands) samt sluk og mark. Null, ingenting. Ingenting til vak i tidlig september. Ikke tegn til napp, ikke engang på mark. Har noen engang fått fisk der? Er veldig nær parkeringsplassen (tok taxi fra geilo og gikk innover med 40kg, kunne ikke gå langt). Er Korta noe særlig bedre, eller må man gå lengre innover vidda? Møtte flere som hadde vært der rundt 5-6e september, de fikk heller ingenting. Jeg har også fisket Skjerjavatnet (disponert av Geilo JFF), jeg tror det må båt til, men fikk ingenting der heller. Og har fisket vannene ovenfor Haugastøl i nå vel 15 år og bare fått smått, og ser ikke at folk får fisk der heller bortsett fra den ene gangen da et par kom valsende ned stien med 1/2 kg fisk..og innrømmet ja de hadde mulig tjuvfisket. Uansett, jeg bare lurer på om det er noe særlig fisk der oppe, og om de har noe størrelse? Etter nesten 20 år med aktivt fiske i traktene (minst en tur i året) virker det ganske håpløst. Det er helt klart at ingen setter ut fisk, eller tar opp småfisk med garn og tilrettelegger. Mulig jeg må langt inne på Hardangervidda? Kom gjerne med erfaringer (men du behøver ikke dele hemmelig fiskesteder!). Ser ikke helt poenget med å betale fiskekort når det er så dårlig og grunneire eller lokal jff gjør så lite (mao ingenting).
  18. Gikk til innkjøp av to store men billige powerbanks ifjor, på 30k mah ifjor, som jeg mente skulle holde til godt over en uke. Saken er jeg har masse som skal lades, både telefon med 3500mah batteri, gopro, kamera. Erfarte for et par år siden med to små at jeg gikk tom for strøm etter 2 dager. Nei alt krever mer strøm nå! Nå lurer jeg på om forum medlemmer har gode erfaringer med større (25-30 mah) power banks som også da funker i kulda. Mine kjøp var helt bra inntil de kom ned til 50% lading, så forsvant de plutselig og var død. Dårlig kjøp. Og det var om sommeren. En no-name kjøp, husker ikke navnet. Men svært skuffet. Måtte bruke mine drone batterier for å lade mobilen til slutten. Uansett disse skal du holde deg unna! Veier nesten en kg hver også, og hadde med 2. Holdt ikke til en 5 dagers tur. Nei tar imot anbefalinger.
  19. Nei nyskjerrig. Bare kom med anbefaldinger. Bruker selv 4-takts miljøbensin i min xgk, kanskje litt mindre explosiv en bensin fra bensinstasjonen, vet ikke. Har aldri lyktes med parafin, rødsprit eller lignende i mine MSR brennere. Bensin er tingen. Nei det er bare komme med deres erfaringer! Renset bensin er da vanskelig å oppdrive til tider. Eller Coleman fuel.
  20. Sommertid; Zip Jetboil (gammel en) Vintertid: MSR XGK (den gamle runde med avklippet kleshengere siden jeg mistet delene) funker fortsatt MSR Whisperlite International
  21. Interessant tråd! Jeg har også opplevd problemer med pumpe i -20 da pumpen var ikke brukt i et år. Måtte varme og myke opp lærdelen med spytt (festlig når vi ankommer leirplassen i -20/-25). Var nok en vanlig rød pumpe. Fikk det til å funke til slutt med mye spytt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.