Jump to content

Lars Erik Moen

Aktiv medlem
 • Posts

  94
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Lars Erik Moen

 1. Hei. Synes 55 kg høres mye ut men det må bli opp til den enkelte hva man vil ha med. Beste er nok å prøve seg fram og heller justere til neste tur. Her har jeg oppsummert vetkbudsjettet for en vintertur på 7 dager. Fuel og mat er da 9,5 kg og da går jeg ikke sulten. Bruker i snitt 3 dl fuel pr dag om vinteren, mesteparten går med til snøsmelting. Pakkelista mi (vedlagt) er noe som endrer seg hele tiden og fra år til år. Kan vel si at jeg blir mer og mer gjerrig på hva jeg tar med meg. I vinter har jeg bytta ut pulksekk med vanlig storsekk. På den måten har jeg hatt mulighet til å flytte utstyr mellom sekk og pulk. Av og til kan det være en fordel at pulken er så lett som mulig eller man kan ha behov får å feste pulken på sekken hvis man må gå på beina. utstyrsliste_vinter.pdf
 2. Jeg kjøpte noen poser på sportsoutlet som jeg tok med på tur forrige uke. Jeg overlevde turen men i forhold til Real turmat så var det en skuffelse. Jegergryte ble til en tynn smakløs suppe. Kommer nok ikke til å kjøpe mer av dette.
 3. Har brukt garmin inreach aktivt på to NPL turer siden 2018. Alene og uten kommersielle interesser. Sommer, høst, vinter, vår, hele landet. https://eur-share.explore.garmin.com/LarsErikMoen
 4. Enig her med deg Marius. Men i dag var det 31 prosent på disse skoa på Fjellsport. De ble levert på døra av porterbuddy før Dagsrevyen. Jeg satser på å reparere eller reklamere på de gamle. Bruker dette utstyret såpass mye at det ikke skader å ha to par sko. Har allerede to par like fjellski (gamme54). Er par som jeg kaller grus-skia og et par ganske nye. Forøvrig, når det gjelder Rottefella så føler jeg at jeg ikke er helt ferdige med dem. Produktmedarbeideren argumenterte hardt på at de har lav feilrate og viste til strekktesten sin. Jeg på den andre siden stod med den løse bøylen i hånda. Kanskje et bevis på at laboratorietesten ikke kan sammenlignes med 200 mil over fjell og vidde under varierende forhold. Det er vanskelig å forbedre seg hvis man ikke vil innrømme at man kan ta feil.
 5. Jeg har vært innom Rottefella i dag for å vise dem skoen med bøylen som løsna. Målet med turen dit var å snakke med en person som jobber med dette produktet og det fikk jeg også men slapp aldri lenger inn enn i yttergangen. Jeg fikk demonstrert en såle med bøyle og plate og det ser ut som en solid løsning. De har solgt over en million slike såler og i følge dem selv har de nesten aldri hørt om sånne problemer. I tillegg kunne de fortelle at løsningen tåler flere tonn ved test. Rottefella følger riktignok ikke samme standarder som fly og bilindustri, det er forståelig, da ville produktene blitt mye dyrere. Det ser ut til at jeg har hatt uflaks her og fått en sko som er blant den lille promillen med feilrate. På spørsmål om hva jeg egentlig forventer av et sånnt produkt så svarte jeg at forventningen er at bøylen holder skoens levetid. Min bøyle ramla av midt på fjellet og det lenge før lissene på skoa har begynt å få frynser. Produktet svarer således ikke til forventningene. Jeg har fått tilbud om nye såler, men da må jeg finne en skomaker som kan bytte sålene. Kan nok se ut som at jeg kjøper nye sko. Blir uansett billigere enn å reparere her vil jeg tro.
 6. Da fikk jeg også oppleve dette. Bøylen ramlet av i nærheten av Fondsbu. Jeg gikk nesten 2 mil på beina langs et scooterspor før jeg nådde veien. Håpløs elendig konstruksjon. Har undersøkt litt og det er Rottefella som leverer såle til alle skomerker som lager BC sko. Sånn sett hjelper det ikke å bytte merke, same shit. Flaks at dette skjedde bare 2 mil fra vei og ikke midt i inne i Padjelanta. Skal ta meg en tur innom Rottefella til uka og be om et møte med produktsjefen.
 7. Flexislangen på Optimus Nova'en løsnet der den er skrudd fast i brenneren. Det førte til lekkasje. Skrudde til med medfølgende multiverktøy. Eneste problemet jeg har hatt med Nova'en noengang. Har brukt den sammenhengende i 6 uker.
 8. Se NPL vinter 2011 (npl-vinter.blogspot.com). Thor Inge Kristensen gikk NPL 2 ganger, en sommer og en vintertur. Vinterturen gikk med sekk men han hadde bare en håndfull overnattinger i telt, resten på hytte. Jeg ser noen klare fordeler med pulk, ihvertfall hvis man planlegger å bo mye i telt. Med pulk kan man ha rask tilgang til halvveis ferdig sammensatt telt og kokeapparat. Allikevel er jeg veldig forsiktig med å pakke for mye i pulken. Det er ikke alltid gøy å dra en tung pulk i tung snø. Egenskapene kan endre seg fort med vekta. Det hender jeg ønsker pulken dit peppern gror
 9. Ok, jeg var litt bastant her tidligere. Har gitt rødsprit-brenneren en ny tjangs i dag. Dro opp på åsen og kokte meg en kopp kaffe. Satte den gamle brenneren inn i en kvistbrenner slik som andre har vist her tidligere. Var ganske koselig. Ikke mye bråk kan du si. Siden jeg hadde god tid så brydde jeg meg ikke om hvor lang tid det tok. Når kaffen var kokt satt jeg lenge og varma meg på flammen. Kanskje jeg skal ha en Trangia-brenner i sekker fast som backup. Hvis alt annet svikter så vil jeg tro at denne virker. God tur
 10. Jeg slutta med rødsprit for 30 år siden men tok fram det gamle utstyret for å teste/sammenligne med andre kokeapparater. Brukte ca 20 minutter på å koke 0.75 liter vann liter vann på en Trangia med rødsprit. Til sammenligning bruker Jetboil under 2 min på en halvliter. Tar man med brannfaren i tillegg så er det et ganske åpenbart valg. Har du en Trangia med rødsprit så ville jeg kjøpt gassbrenner til denne, det fungerer utmerket. Vedlagt resultat fra en uoffisiell test som vi gjorde på et speidermøte.
 11. Har fått meg en ny turkamerat, Dogge, samojed på snart 2 år. Han har vokst opp på kennel i Sverige, er kosete og godt oppdratt.
 12. Det går bra hvis den står på fast underlag/stein. Må unngå å dulte borti her. Større konstruksjoner er selvfølgelig mer stabile. Med en såpass liten greie får man ikke i pose og sekk. Rover Camel, liten utgave på bildet under med samme kjele er mer stabil. Rover Camel har også en større utgave.
 13. Kjelen er kjøpt på Magasinet, titankjele på ca 0,75 liter. Kvistbrenneren passer perfekt oppi kjelen. Som Espen har kommentert, det er sot på kjelen.
 14. På tur denne helga med Toaks Titanium Backpacking Wood Burning Stove (small). Jeg har lurt på om denne er i miste laget for å være funksjonell men den funka fint, både til koking steking. Hele greia med kjele(0.75L) tar ikke stor plass sammenpakket. Fordelen med konstruksjonen er at den tar ca 3 sekunder å sette sammen. God tur!
 15. Samme erfaring her: Har hatt sikkert 10 par Alfa Bever og de holder aldri mer enn 150 mil. Et par holdt i 8 dager. Synes skoene er gode å gå i derfor kjøper jeg stadig nye, eller klager og får nye. På 90 tallet holdt klær og sko lengre såvidt jeg kan huske. Har aldri lykkes med å bruke noen form for vidundermiddel til å smære inn skoene med heller. Litt for dumt å kjøpe nye sko når det bare er membraen som er gåen. Har lurt på om jeg skal prøve de nye Impact skoene som kan repareres. Prisen er det dobbelte av vanlige og de finnes ikke med høyt skaft som jeg liker best.
 16. Har hatt denne sekken(40L-60L) i 2 år og den fungerer utmerket. Syretesten var på en ti-dagers tur fra Olderfjord til Masi sommeren 2020. Jeg pakka lett og hadde mat for 10 dager. Du bør ikke ha oppi for mye i denne sekken. Max 15-17 kilo. Har ellers brukt sekken mye på helgeturer og dagsturer der jeg ønsker å spare vekt. Jeg fikk et problem helt i starten med en søm som gikk opp på bæreselen og leverandøren sendte da en ny sekk til meg. Jeg har ikke brukt den nye, men reparerte den andre selv og det har gått bra. Kompisen min har den som er hakket større og han er også fornøyd. Jeg jøpte denne mest på grunn av vekta. Hvis jeg skal ha med meg mere enn 15-17 kg så ville jeg gått for noe annet, alstå ikke vurdert hakket større av denne sekken. Jeg tror ikke den vil holdehvis den blir for tung. Produsenten oppgir også en begrensning her i antall kg. Bildet under viser "ultralett" oppsettet mitt: Telt + undelag + sekk + sovepose = 3.25 kg Fra turen over vidda i 2020
 17. Jeg har hatt dette problemet på flere av sekkene mine, Helsport, Gregory. Virker som at dette er et problem på flere sekker. Det varierer med hvor mye du har pakka med deg. Ofte er reimene ganske slanke og glatte. Har fiksa problemet ved å bruke gorillatape rundt reimene etter at de er tilpasset. dette er en nødløsning for det blir vanskeligere å få på seg sekken og lengden på reimene varierer ofte med hva jeg har på av yttertøy. Har aldri fått noe serlig hjelp av kundeservice heller. Skal de fikse problemet så trengs det re-design til og det sitter nok langt inne. Sånn sett bra om alle som har et tilsvarende problem tar kontakt med kundeservice.
 18. Rab Neutrino 600, lang utgave. Vent til du ser den på tilbud, så slår du til. Beste posen jeg har hatt.
 19. Hei. Jeg har ca 10 telt i boden, og til den bruken du beskriver ville jeg valgt Fjellheimen Superlight 2. Tror ikke dette teltet finnes lenger men det finnes i camp versjon og hadde jeg fått lov av kona å kjøpe et telt til så ville jeg valgt Fjellheimen Superlight 2 camp. For meg blir dette det ultimate sommerteltet på fjellet. Dette teltet er solid, lett, har nok plass til 2 og har et romslig fortelt. Jeg liker dessuten tunneltelt fordi de er lettere å sette opp i vind hvis man er alene. Jeg har hatt Reinsfjell men jeg likte ikke at det var to små fortelt så dette solgte jeg (pleier ikke å kvitte meg med telt). Det blir etter min mening mye tryggere å bruke kokeapparat hvis man har god plass i forteltet. God tur
 20. Hei. Mulig feil svar her, men du spør om alternativer. Jeg har prøvd et par sånne elektriske pumper uten at jeg ble særlig imponert. Holder meg til Exped Schnozzel bag. Med den trenger man ikke å tenke på at den må ha strøm dessuten kan man bruke bagen som pakksekk. Tror ikke det finnes noen raskere måte å få luft i et underlag men er ikke skråsikker allikevel. Vi kunne tatt en konkurranse her på forumet: Hva er den raskeste måten å blåse opp et normalt underlag på? Elektrisk pumpe, blåse opp selv med pusten,Schnozzel bag eller andre måter.
 21. Har en Rab Neutrino 400 og en 600 og synes begge er knallbra. Skal du ha en varm tre-sesong pose ville jeg gått for 600 posen. 400 posen er en veldig god sommerpose men under 0 grader blir den fort noe kald. Vekten er lav på begge, godt under kiloen.
 22. Jeg er veldig fornøyd med mine Åsnes fjellski men det finnes andre merker der ute også som sikkert er verd å prøve. Selv har jeg gått for Åsnes sin modell "Gamme". Er såpass fornøyd at jeg har to par av disse, et par "grusski" og et par til "finbruk". Åsnes har mange modeller til forskjellig bruk. Min sønn og en kamerat har kjøpt Åsnes "Ingstad" som de er superfornøyd med. Disse er bredere enn Gamme og har mye mer innsving. Tror dette vil egne seg bedre til den bruken du beskriver. Når det er sagt så ligger Gamme og Ingstad litt i hver sin ende av skalaen når det gjelder egenskaper. Åsnes har flere modeller som ligger imellom og som kan vurderes. Etter min mening har det begynt å dukke opp så mange modeller at det har blitt vanskelig å velge. Når det gjelder bindinger så ville jeg valgt Rottefella BC Magnum. Jeg har hatt disse i fire år og gått to hundre mil med dem uten problemer. Når det gjelder sko så ville jeg prøvd så mange som mulig og tatt de som satt best på beina, men jeg ville valgt sko med membran. God tur.
 23. Må se på pakklista di hvis jeg skal kunne gi noen råd.
 24. Hei. Vi har hatt stor suksess på overnattingstur om vinteren med å putte hunden(fuglehund) ned i en gammel barnesovepose. Bikkja er så fornøyd med denne løsningen at den ikke vil stå opp og gå videre neste morgen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy