Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. feb. 2020 i alle områder

  1. Det er alltid kjekt å gi barna det de ønsker seg til fødselsdagen sin, og i år ønsket minstemann, som ble 20 og ikke lenger er minst, seg en Jerven duk.Ok, en Jerven duk ble kjøpt inn og da ble gutten selvfølgelig glad, men, og det er alltid et men. Få dager etter at feiringen var unnagjort så kom beskjeden om at denne helgen hadde han ingen andre ting på timeplanen så da regnet han med at far ble med ut for å prøve den nye jerven duken. Far som har lang fartstid som friluftsmann stilte selvfølgelig opp, selv om gutten for lengst har begynt å bære langt større sekk og går de bratteste bakkene mye fortere enn meg. Værmeldingen for lørdag og søndag var elendig så turen ble ikke lang. Brekko i Gjesdal kommune er en fin plass for småturer og der er det også satt opp noen solide gapa huker i tilfelle været skulle bli dårlig, og det ble det. Lørdagskvelden var fin og middagen som bestod av Entrecote og poteter stekt med løk og hvitløk pluss en god porsjon peppersaus, og med en god og kald bayerøl fra Aass bryggeri. Jeg valgte å ligge i den ene gapa huken, men Jerven duken ble hengt opp mellom to tre og ble en utmerket bolig for natten. Ca. midt på natten forsvant fullmånen og det kom både sludd og mye vind. Jeg ble nødt til å krype helt inn til veggen innerst i gapa huken for å unngå å bli våt, men han som kamperte i Jerven duken så ut til å tåle været svært bra. Søndag morgen var bakken hvit, men etter at vi hadde fått i oss noe egg og litt bacon så regnet det så kraftig at det eneste fornuftige var å pakke sammen og vende nesen hjemover. Vel hjemme konstaterte jeg at absolutt alt jeg hadde på meg var gjennomvått, nok et bevis på at Gore-tex jakken fra Arc'teryx til over 6000 kroner ikke er noe annet enn en dyr regnjakke som verken puster eller holder vannet ute. (Kanskje jeg skulle forsøke å vrenge den neste gang.) "Men alle var enige om at det hadde vert en fin tur".
    11 poeng
  2. Finfin langhelg med fjellforumfolk i Langsua onsdag - søndag. Litt varierende vær og føreforhold fra varmegrader og klabbing til vind og tåke. Men alt i alt veldig trivelig tur. Fra Synstgardsetra inn til Storkvolvbua, et par netter i telt og et par netter på hytte. Noen benyttet også anledningen til å få med seg en topptur til Nordre Langsua, kommunetopp i Gausdal. Med @graham @Kjell Iver @Elisabethsk @Sig Man @Hammer @tronn og Merete
    11 poeng
  3. Flotte bilder @Heriks - takk for en fin tur . Mye vær og jeg er enda ikke hjemme Noen få bilder tatt inn i mellom
    7 poeng
  4. Alt for lite snø i fjellet nå, men fine turer kan man få uansett snømengde. Bilde fra ett lite bortgjemt fjellvann i måneskinn.
    5 poeng
  5. Ble en tur til Ånderdalen på Senja igjen. Nydelig område, som jeg setter stor pris på😊Denne gangen på litt skarpt føre, men likevel halvering av tida fra forrige tur. Nydelig fullmåne på kvelden, så ble en kveldstur over vannet.
    5 poeng
  6. Takk for alle svar! Fikk i all hast kjøpt en sånn tråd til å feste ting utenpå sekken (husker ikke helt hva det heter), og fikk festet liggeunderlaget nederst, og soveposen under lokket. Meeeen, hadde ikke trengt å stresse sånn med det, fikk ha soveposen i pulken 😅 Men glad jeg tok med den tykkeste, sov behagelig og hadde en fantastisk tur!
    4 poeng
  7. Hi all, Some time ago, I´ve been helped wonderfully on this forum: link. The Nordkalottruta / Nordkalottleden was truly great, so thanks again! I feel grateful, considering the advice I got here helped really alot. From the Nordkalottleden, I enjoyed the Norwegian mountains the most. There was alot of snow on the mountains, and lakes were still frozen, it was beautiful. So, I now plan on hiking entire Norway, I think its called ´Norge på langs´? All the information I can find, is this list: link. I still know very little about this thru-hike. Is Norge på langs possible to do mainly through the mountains? What would be the correct months to walk, considering I dont want to use skies? Is it even possible without using skies at some point? Thanks already!
    3 poeng
  8. Takk for alle svar som kom inn. Endte med å få låne fjellski, men tror det hadde fungert like godt med langrenn. I hvert fall i starten når det var scooterspor. Men det ga absolutt mersmak, skitur+pulk+teltovernatting på vinteren må kanskje være min nye favorittaktivitet. Siste dagen hvor det var mye pudder var jeg dog glad jeg hadde fjellskiene, særlig når jeg trakk pulk oppover... Følte meg også veldig trygg der det var isete føre, pga fellene. Så blir nok fjellski på meg etterhvert.
    3 poeng
  9. Jomfrutur med Helsport Ringstind Pro 2. Tverrfjellvatnet, Kvaløya, Tromsø - oktober 2019. Panorama av 8 vertikale bilder.
    3 poeng
  10. Hvitt stoff på bakken og en stor, kul og gul dings på himmelen ved Lyderhorn i dag
    2 poeng
  11. Ble en liten skogstur i dag. Ikke mye tegn på at det er januar her på sørlandet enda Blåste såpass mye i dag at de planlagte dronebildene kunne jeg bare droppe, men var jo godt å komme seg ut en tur uansett.
    2 poeng
  12. Disse er fine. Bruker de som drømmefanger i teltet om natta
    1 poeng
  13. Det var definitivt go'kjensle, både framkom og bakom kamera!
    1 poeng
  14. Dette bildet illustrerer godt hvor effektive disse maskene er til å lede fuktigheten bort fra "brilleområdet" Synes forøvrig det var et bilde som ga meg godfølelsen. Ser at det er mange blå og hovedpersonen ser ut til å ha det i overkant fint
    1 poeng
  15. Stiene fra rikart.no kan lastes ned separat, og brukes som eget lag på GPS (dersom din GPS støtter dette). Da kan du velge kart og stier som du selv prefererer. Frikart og stier finner du her frikart.no
    1 poeng
  16. Garmin sine Topo Premium-kart har oppløsning omtrent som norgeskart.no (Topo Pro heter de muligens nå), men de er dyre. For terrengdetaljer er disse uovertrufne. Stier er derimot ikke så bra synes jeg. Der er min erfaring at kartene fra frikart.no er mer opdaterte og riktige. Så her kommer det vel an på hva man synes er viktigst. Jeg ville startet med frikart.no for å få innblikk i styrker og svakheter. Ingen kan slå disse på pris i hvert fall. Jeg har så vidt sett på kartmannen.no sine kart. Her kan du laste ned ett kart for å teste ut.Det ser veldig bra ut, men mer sammenlignbart med 1:50 000 kart vil jeg tro. Men under kartet ligger det en terrengmodell som gir relieff/skyggevirkning, noe som ser veldig fint ut. Nøyaktigheten på stiene vet jeg ikke, men det skulle ikke forundre meg om de bruker de samme stiene som OSM-kartene (altså frikart.no). Stort sett tror jeg alle disse alternativene er fullgode for vanlig turgåing med telt og fiskestang på og utenfor stier. Topo Premium-kartene er nok bedre hvis man går i terreng der det er viktig med høy oppløsning i høyden, f. eks for å kunne finne veier opp eller ned i bratt terreng, finne fram i veldig ulendt terreng osv. Jeg har noen av disse (litt eldre versjon), men det blir alt for dyrt for meg å investere i hele Norge-serien. Hvis du først har ett sånt er det mulig å bruke stiene fra frikart.no da disse også kan lastes ned separat og legges over et hvilket sm helst kart. Man må bare passe på at man kun har aktivert dette laget akkurat når ruta skal beregnes så man er sikker på at det er disse stiene som brukes i ruta. I hvert fall er det slik på min GPS (Monbtana-serien). Håper dette var til noen nytte. Hvis ikke, skriv det ut på papir, krøll det sammen og kast det i søppla (NB. Benytt containeren for papir!). 😉
    1 poeng
  17. Må vel ta med bardunering i samme regnestykke? Styrken avhenger av disse tre faktorene etter min mening; stenger, duk og barduner. Til et telt for hardvær er det å foretrekke gode muligheter for bardunering. Jeg har ikke det aller tøffeste teltet (Fjellreven AKKA3) siden jeg ikke tar de aller tøffeste turene, men har festet to barduner i hjørnene slik at jeg kan stramme opp skrått i to retninger i hvert hjørne. Dette føler jeg øker styrken. Et enda tøffere telt kunne hatt litt flere bardunfester.
    1 poeng
  18. Kartmannen.no har kart basert på kartverkets N50 serie til en overkommelig pris.
    1 poeng
  19. Hei, har allerede hørt med de aktuelle på Finn
    1 poeng
  20. Tenkt meg på vestviddå, Grønndalen og områda rundt der, får sjå ut i juli om da er fint ver. Veit ikkje om isen er gått før, august går vel og. Var der i -18 og kjempefin plass men langt og gå frå Valldalen. Fordra solid utrustning og men helst ikkje for tung. Auren eg fekk var raud i kjøttet iverfall. Når eg tenke meg om så er da vel komme mykje snø til no i år, men kjem vel an på kor tidleg vår da blir.
    1 poeng
  21. Det er klart at man ikke ønsker en revnet duk, da er det nok bedre at stengene legger seg. Men både Hilleberg og helsport sine 4 sesongs telt kan brukes med doble stenger. Slike telt mener jeg doble stenger kan brukes for å oppnå mindre blafring og lyd samt bedre stabilitet når det blåser. Dette uten at man trenger å være bekymret for om stengene og duken står i stil til hverandre.
    1 poeng
  22. Eg tenkjer at duk og stenger må stå i stil. Doble stenger gir en meir rigid konstruksjon. Ein skal vite at duken toler dette. Så, eg tenkjer at det er ein grunn for at duk og stangdimensjon i stor grad fyljer kvarandre, og at teltprodusentane seier noko om vurdering av kvalitet/alder på duk mtp bruk av doble stenger.
    1 poeng
  23. Synes forøvrig at Balaclavaen frå Lowe også fungerar godt saman med Goggles. Eg har klipt opp materialet som er perforert framfor munnen for å få skikkeleg hol, og tilpassa passform under nasen. Veldig greit. Dog lite hjelp dersom poenget er å unngå kaldluft i lungene. Dersom det er for å beskytte huda for frostskader funkar det dog supert.
    1 poeng
  24. Kjem vel litt an på ansiktsstorleik, fasong og Goggles, men for meg og mine turkameratar har det funka bra. Veit ikkje kva som er av bileter der ute av maska på eit faktisk menneske, så legg ved eit. Turvennine med aktuelle maske, dog har ho her pause og maska heng nok litt på snei etter eit forsøk på matinntak (å ete når alt har frose saman er ikkje beinkløyd).
    1 poeng
  25. Siste tur på Gran Canaria dette året. Da er 14dager i «Syden» nesten over. Sammen med gode venner, en flott gjeng, har det vært mange kjekke turer. Vi har sammen fått en flott ferie. Om pensjonister som oss, kan ha ferie. Det diskuteres fortsatt... Det er selvsagt turene som huskes best. Spesielt de litt lengre turene å opp mot 20 kilometer. Som rundturen til «Våres plass», «Dusjen», «Hjarmands plass» og «Eivinds plass». Nå må turen fra Kooperativet til hotellet også tas med. En skikkelig flott tur gjennom pinjeskogen. De kjekkeste og de turene med virkelig bra utsikt, gikk fra «Mannen med stave» og til Mogan. En kort tur, men med flott natur og kjekk stopp i Veneguera. 10 turer, så langt, og nå var vi klar for den siste turen. Flesteparten av gjengen ville ta ned mot Arguineguin og kirka. Noen ville deretter ta innom Norskeklubben, og så ta «Miljøstien» hjem. For egen del så jeg for meg å gå først mot Norskeplassen – som vanlig – og så ta Lavendelstien mot korset over Arguineguin, for så å møte de andre for vafler med syltetøy. Bestyrerinnen ville bli med meg rundt. Det er alltid kjekt å ha med Bestyrerinnen på tur, og selv om det er skikkelig hyggelig å gå tur med gjengen her nede, er det også litt greit å kunne få en tur med bare Bestyrerinnen. Vi måtte avgårde litt tidlig for å kunne treffe gjengen nede i Arguineguin, og alt halv ti, var vi vi gang oppover den bratte bakken fra Natural Park – for siste gang denne turen. Med bare to i følge, og som har gått sammen noen ganger opp gjennom årene, så blir det ofte litt høyere tempo enn med menge i følge. Vi nådde Norskeplassen, i god stil – for siste gang denne turen... Lavendelstien starter like under Norskeplassen. En bratt bakke ned, og så går stien på en hylle oppover lia. Med et lite stykke på grusvei, så fortsetter denne smale stien oppe i siden, til den når grusveien som fører direkte mot «Korset». For meg med et snev av høydeskrekk, så er det enkelte plasser langs «den smale sti» som er litt utfordrende. Det er egentlig aldri farlig, for stien er bred nok, og det er sjeldent langt ned, men av og til må jeg konsentrere meg for å tråkke riktig, Litt utfordrende, men helt greit. Stien slynger seg rund den ene kanten etter den andre. For egen del så virker det som om det blir lengre opp til veiene hele tiden. Det er alltid nok en kant å gå rundt. Oppe på veien mot «korset» er det ingen tvil om hvor kursen skal settes. Rett fram, litt opp og ned, men stor sett på grusvei. Det siste stykket går på sti ut til selve «toppen» og korset. Så er det å velge sti for å komme ned. Her er valget enten bratt rett ned eller litt mindre bratt og nesten rett ned. (Denne stien starter litt tilbake fra korset.). Det er også mulig å gå ned på «andre» siden, ned mot den norske skolen. Her er det også bratt... Jeg mener det er mulig å følge veien helt ned til Arguineguin, men jeg har aldri gått der. Vi valgte den litt mindre bratte stien, og tok det forsiktig nedover. Nede på veien satte vi opp farten for å nå de andre ved kirka – og vaflene. De hadde kommet noe før oss. Vi slo oss ned ute under et tre, og kjøpte vafler og drikke. Mens vi satt der, kom sjømannspresten Arne O. Øystese og satte seg ved bordet. Vi fikk en skikkelig hyggelig stund sammen med sjømannspresten. Vi skulle jo også tilbake til hotellet. Skulle vi gå eller ta buss – eller muligens drosje? Det ble selvsagt til at vi gikk. Etter to uker med mye spasering, var det en grei tur å gå til Balito og ta bakken opp til Natural park. Totalt ble det 14 kilometer denne dagen også. Alt i alt har det blitt mange kilometer på beina de siste ukene. Denne gangen uten andre problemer enn en ødelagt tå. I dusjen av alle ting... Nye sko,har reddet beina fra gnagsår og greier. De skal spares til neste år. Det blir forhåpentlig nye turer på Gran Canaria også neste år. Les hele artikkelen
    1 poeng
  26. Mye flott i denne tråden Hvis der er litt lys til overs er foto en interesse som gjør at timene blir små og går altfor fort. Krypefoto, sånn macrofotografering er midt i blinken for meg. Vinterstid telter jeg bare under tregrensa og kan sitte ved bålet til jeg binger. Ellers vil jeg støtte meg til alle de som mener at en bør ta det litt av gangen og bygge stein på stein. Jeg lader mine batterier best når jeg er alene. Her er det bare å hive seg. Lykke til @SondreW
    1 poeng
  27. Da har jeg gått turer i går og idag og har ikke fått gnagsår etter at jeg byttet ut bomull mot ull og tok på litt pudder 😃😀
    1 poeng
  28. Tabbe i min ungdom var å ikke skjønne hvilken vei vannet renner. Fant det jeg trodde var en fin teltplass. Fikk en fin elv gjennom teltet i løpet av natta. Det skjedde kun en gang. Senere har jeg brukt litt tid på å finne teltplass. I mørket kan man fortsatt gjøre feil og sette opp teltet på de merkeligste plasser. Tore
    1 poeng
  29. Endelig en finværsdag inneklemt mellom alt møkkaværet her i Bergen - og det samtidig med en helt grei jobbkalender. Da ble buss tidlig til jobb, og så kunne jeg ta løs tidlig på hjemturen over Gravdalsfejllet og Holefjellet - og nyte et par kaffepauser og sol Det gjorde godt
    1 poeng
  30. Vått og grått vær i hovedstaden i går, men yr.no meldte klar himmel fra kvelden og til i dag, så da ble det tur! Kortreist friluftsliv som vanlig: bussen inn til Maridalen, hoppet av på Vaggestein og gikk opp til Midtkollen. Føre: stedvis bart, sølete eller isete, brukte brodder det meste av veien. På Midtkollen var det fortsatt nok snø til å bruke snøplugger. Utpå kvelden ble det stjerneklart. Sov med åpent telt, det ble kanskje en minus eller to i løpet av natta. Fin morgenstemning kvart på åtte, kornete fanget inn av mobilkameraet; Brøt leir etterhvert. Hjemveien gikk om Svartputten og Mellomkollen: Da var årets første utenatt i boks, tiårets til og med. Da har jeg også hatt min første januar-utenatt noen sinne, og har endelig sovet ute minst en gang i måneden gjennom tolv måneder.
    1 poeng
  31. Typisk norsk som jeg er, ble det søndagstur, med popping av økologiske blå maiskorn på bålet. Men mangler snøen...
    1 poeng
  32. Årets første tur hjem fra jobb over Lyderhorn i dag På turen opp merket jeg godt at det har vært 2-3 uker med lavt pulsnivå og høyt forbruk av på god mat og vin - godt å være litt i gang igjen
    1 poeng
  33. Finfin helgetur med godt selskap på Skrim, ei natt på Darrebu og ei natt på Ivarsbu. Litt vind og ikke akkurat perfekt skiføre men det var da snø i motsetning til hjemme.
    1 poeng
  34. Var en tur på Lifanten i Kongsberg 3-4. Januar. Det blåste godt ! Det var i tillegg meteorsverm på menyen, Quadrantidene. Fikk sett en god del stjerneskudd, men definitivt ikke så mye som 120 skudd i timen som kan komme på maksimum. Litt skyer i horisonten ellers var det helt stjerneklart. Lagde oss en levegg der vi la ut granbar og liggeunderlag og bare lå i soveposen og kikket på himmelen. Det var så vakkert ! 😊😭 Aldri ligget ute på vinteren med sånn vind før, men var overraskende varm i posen bak leveggen. Klarte å sovne der til og med, måtte komme meg inn i teltet rundt 03:30. Noen av vindkastene må vel ha vært opp mot 20 m/s. Utsikten Teltet ble ikke optimalt satt opp så det fungerte nesten som et seil i vinden. Hadde det ikke vært for den bardunen på toppen der festa i et tre så hadde det skjedd noe 😛
    1 poeng
  35. Denne helgen ble tatt av vinden, men turåret 2020 ble innledet 1. januar med en fantastisk skitur i «lykkelandet» mitt (dvs. i fjellområdet mellom Ålen og Tydal).
    1 poeng
  36. Årets første isklatring. Veldig stusselig med is fortiden, men Vikerfjell ved Hønefoss leverte både is, skiføre, vind og perlemorskyer.
    1 poeng
  37. Hei Årets første tur i år ble en liten trugetur På ett par netter for meg og poden på 9 . Kjørte opp Setesdalen og over Bjørnevann og ned i skogene på øst siden, her var vinden moderat selv om det var Meldt mye vind og det t var kolonne kjøring over Hovden- Haukeli. sammensunket snø og 0 grader gjorde turen grei å gå med Tubs 30" og pulk, poden ønsket sin egen sekk med, så den ble fylt med boblejakke og liggeunderlag. latitude
    1 poeng
  38. Ski som er lengre enn deg selv er ikke et problem, men de er vanskeligere å svinge enn kortere ski. Normalt velger en ski som er kortere enn deg selv til topptur. Det sparer vekt, og er lettere å gå med. Spesielt når du gjør lappekast. Normalt er det lite pudder når man går på topptur. Kanskje et fåtall av turer har det. Det man mest av alt får er blanding mellom skare, gjennomslag, slush, og nysnø. Det er veldig vind og væravhengig. Å kjøpe pudderplanker til rando er sannsynligvis unødvendig med mindre du har flere par ski. 90-100mm er det som er vanlig å anbefale. Jeg har noen som er 95mm bred og omtrent 10cm kortere enn meg.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.