Jump to content

Aleksander Jacobsen

Aktiv medlem
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Aleksander Jacobsen last won the day on November 25 2020

Aleksander Jacobsen had the most liked content!

About Aleksander Jacobsen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Aleksander Jacobsen's Achievements

 1. Kjøpte en Fjellduken pro fra Helsport i vinter. Samme ubrukelige konvolutt-pakkposen. Tipper det er fordi det ser bra ut i butikkhyllene.
 2. Jeg har et Helsport Vidda Camp 3 fra 2004-ish, som har en inngang i forteltet samt en inngang bak. Samme løsning som Svea/Spitsbergen. Det spesielle med dette teltet er at man ligger på tvers i innerteltet og ikke på langs. Vekt 4,5 kg. Jeg har så mange telt at det har blitt omplassert på hytta og har ikke blitt brukt på flere år. Mener å huske at jeg skiftet barduner og byttet et stangledd for et par år siden. Ta kontakt hvis du er interessert.
 3. Barents selger takhylle. Mulig den er kompatibel med Helsports festepunkter. [Hidden Content]
 4. Anbefaler siste episode i podkasten Uteliv, der det nerdes kaninhulldypt om gass...
 5. Angående 50 cm-pluggene til Helsport, er min erfaring at disse lett bøyes hvis man er uheldig og stuker de ned i bakken hvis det er lite snø.
 6. Har Gravity sjøl i tillegg til Nova. Veldig stødig med lavt tyngdepunkt og fire brede ben. Fikk tusket til meg konverteringskit til bensin. Funker bra det også, men ikke langtidsstestet, siden Novaen bare funker.
 7. Jeg ville også bare kappet strikken. Har opplevd at strikken i flere stangsett fra Helsport har vært for altfor lang, men uproblematisk å kutte.
 8. Amerikanske sigaretter og fransk brennevin. Så kan man bytte til seg det man trenger i løpet av apokalypsen😁
 9. Bedre stenger (dac) på pro også.
 10. 175 cm hvis du går uten tung sekk, men hvis du skal gå med tung oppakning, kan du vurdere å gå for lengre ski som har mer spenn. Spenn på skiene avhenger også av teknikk. Hvis du ikke har veldig mye erfaring med skigåing, kan det være greit å velge et skipar med mindre spenn som gir deg mer kontakt med underlaget.
 11. Det spørs jo litt på lengden på turene og om teltet brukes mest på vinteren. Jeg dro på en ukelang tur på Dovrefjell nå første uka i februar og hadde egentlig tenkt å bruke et 2-mannstelt siden jeg dro alene, men ombestemte meg like før og pakket ned et 3-mannstelt istedenfor. Det er jeg glad for, fordi det er mye utstyr som skal inn i teltet, klær som skal "tørkes" og det er godt med litt armslag når det er det er lange kvelder i teltet. Greit med større fortelt også. Et halvannet kilo mer å dra på, men adskillig mer komfort. Fjellheimen x-trem 2 er jo et bomberom av et telt, med meget fornuftig plassering av barduner og lite vindfang. Hvis det brukes hele året, og mest i sekk, ville jeg beholdt det. Eller rettere sagt; jeg hadde beholdt det, og kjøpt et 3-manns Spitsbergen i tillegg til pulkturene😁
 12. 40 km med fjellski og 15-18 kg sekk er en veldig drøy etappe.
 13. Jeg synes Eagle-kjelen fungerer bra på bål. De tynne håndtakene avkjøles fort og trakteres ellers som regel med hansker. Vet ikke hvor lenge jeg har hatt kjelen. 6-7 år kanskje, og har brent i stykker det ene håndtaket som er fikset med ståltråd. Den tynne pakkposen har holdt forbausende bra. Kun fikset en søm ved stramminga. Lokket sitter løst ja, tar det heller av når hellingsvinkelen blir for krapp. Pakker kompakt, men det løse lokket har lett for å skrangle i sekken. Bruker kaffekjelen fra Trangia-settet til gassbluss og teltbruk.
 14. Kjøpte en Gridarmor t-skjorte. Den krympet en størrelse etter første vask. Har også et par Urberg ullboxere, som har blitt slitt utrolig fort.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy