Jump to content

Aleksander Jacobsen

Aktiv medlem
 • Posts

  200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Aleksander Jacobsen last won the day on November 25 2020

Aleksander Jacobsen had the most liked content!

Reputation

140 Excellent

About Aleksander Jacobsen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vil anbefale Sleeper 200 SF. Den har sjeselongfunksjon, der du retter opp ryggen akkurat som på Exped chair kit. Den har også antiskli, så komforten er veldig god. Har opplevd den som værsikker. Exped LW 9 cm passer fint. Jeg hadde den første versjonen, men kvaliteten var dårlig, med sømmer som raknet. Fikk en ny på garanti, som var en oppgradert versjon. Denne har holdt bra. Nå ser jeg det har kommet en utgave i gul farge som har et annet design, så jeg må ta noen forbehold der.
 2. Det er jo sånn det blir seende ut etter et par gangers bruk uansett😄
 3. Enig, la ullundertøyet tørke på kroppen under moderat aktivitet i camp.
 4. Har samme teltet, Svea altså, i 3-mannsutgaven (2016-modell). Tåler ekstremt mye, og et telt det er lett å trives i. Jeg innbiller meg at det burde stå bedre mot vinden enn etterfølgeren Spitsbergen siden den har litt kortere stenger i endene, slik at den skrår mer og er litt mer aerodynamisk i formen. Mindre vindfang. Bildet er fra en heftig storm på Dovrefjell.
 5. Som namdaling vil jeg si at Flatanger ikke er en del av Fosen, siden Flatanger administrativt ligger i Namdalen, men innrømmer at geografisk sett blir det riktig at Utvorda blir nordligste punkt. For å si det på en annen måte; skulle jeg gått Namdalen fra sør til nord, hadde jeg måttet starte helt sør på Flatanger.
 6. Jeg fester min til en av reimene på sekken, event bardun på telt. Lett å klipse av og på. Kan ikke si annet enn at den funker til formålet.
 7. Jeg bruker spiker på hardt/frossen underlag.
 8. Jeg har også Neos Navigator 5 "fotposer". De er greie de altså, isolerer godt, er dundersolide og har skikkelig vibramsåle. Men de tar mye plass og veier like mye, eller nesten like mye som et par vanlige vinterstøvler, og er litt hassel med stramming og knapper, så denne vinteren tenker jeg enten å bruke et par Sorel-støvler eller komboen dunsokker og bivuakksko fra Exped på pulkturene, litt avhengig av hvor mye tid som skal tilbringes utenfor teltet. Ellers funker Helsports fotposer fint til å trekke over skiskoene for min del, i pauser og etablering av camp.
 9. Fjellpulken har en 25-liters sekk som er veldig ålreit, men høy egenvekt. Finnes i både rød og svart variant. Jeg hadde den gamle 20-liters varianten, men den hadde glidelåsåpning i toppen som selvfølgelig røk etter en tids bruk. Byttet til Acapulka sekk, som er helt fantastisk og dundersolid både til pulk og annen bruk, men disse er mye større (38/43L). Ellers vet jeg at Helsport hadde en mindre sekk, Snota, som hadde D-ringer, men denne produseres ikke lenger. https://sommerbutikken.no/fjellpulken-selesekk-25l-m-barnebelte-4778.html?gclid=CjwKCAiA3aeqBhBzEiwAxFiOBtFSAKzeuCFbTP0vl02KoHmzXm4i8yZEFAeDsbxTKCVAeZCUU-fPvBoCLygQAvD_BwE
 10. Jeg har Asynja-jakken, som kanskje ikke kvalifiserer som ultralett, men den er lett, og solid og tett, med gode brystlommer og god hette. Mangler egne glidelåser til lufting, er meningen at luftingen skal skje via lommene. En jakke som derimot virkelig kvalifiserer som ultralett er denne vindjakken fra Houdini: https://houdinisportswear.com/en-no/clothing/jackets/ms-come-along-jacket-247694?color=247694174 Den veier litt over 100 g og får definitivt plass i lomma. Det er ikke en regnjakke, men vil ta støyten hvis du trenger å hive på deg et ekstra lag hvis det kommer noen dråper i løpet av turen.
 11. Hvis vekt og pakkevolum er et poeng, kan jeg anbefale denne fra Mountain Hardware: https://www.fjellsport.no/merker/mountain-hardwear/mountain-hardwear-lamina-eco-aftm-15f-9c-undyed-reg-x-lh?variantId=136-0378&gclid=EAIaIQobChMI3LL4yITM_gIVEc13Ch1vFAH5EAQYASABEgJXBfD_BwE Den er ikke langt unna 650-dun på både vekt og pakkvolum. Er en smule trang, men varm. Funker bra innenfor temperaturratingen. Fin høstpose. Veldig god glidelås. Følger også med en romslig oppbevaringspose. Leveres kritthvit fra produsenten, men får ganske kjapt en flott gråmelert patina😄
 12. Den er seig ja. Lenge siden jeg har sykla opp der, men er vel en liten mil, så bør gå på en snau time med rolig tempo.
 13. Den OR-jakka har skikkelig god lufting, med glidelås nesten fra albuen ned til midje. Har tilsvarende løsning på en Klattermusenjakke, og er en feature jeg setter skikkelig pris på.
 14. Midtistua ja, kanskje det er en gammel spökstuga? Jeg overnattet der da jeg gikk over Saltfjellet for noen år siden. Var helt alene i hytta da jeg våknet midt på natta av at vindusrammen med myggnetting gikk av og fløy med et brak gjennom rommet og dro med seg alt som sto på bordet. Jeg slo meg til ro med at det måtte være et vindkast, men det tok lang tid før jeg sovnet igjen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy