Gå til innhold

Aleksander Jacobsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Aleksander Jacobsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Når det skiller så lite i både pakkevolum og vekt, ville jeg helt klart gått for den største. Det er fint å ha litt armslag i innerteltet når været er dårlig, og å ha plass til pakkposer etc langs teltveggene. Fint å slippe å ligge klint inntil teltduken også med tanke på gjennomslag. At 3-mannsversjonen blir karakterisert som 4-sesongers av XXL er feil. Hvis du tenker å bruke teltet også på vinteren eller over tregrensa i dårlig vær, ville jeg gått for Pro-varianten. Det er snaut med barduner på Superlight-teltene og pluggfestene er trange med tanke på snøplugger. Ellers vil jeg absolutt anbefale Reinsfjell SL 3 som et alternativ. Et utmerket telt for to.
 2. Jeg ville vært skeptisk til skipose. Mye glidelås som vil være meget utsatt for ising. Og lett for å få duken inn i glidelåsen.
 3. Har kun gått til Storskrymten på senhøsten, til fots. Gikk fra Lesja, som muligens er det eneste alternativet hvis du vil ta det som dagstur. Ble vel over 35 km og brukte 11 timer t/r. Ville definitivt droppet rando, ingen fine nedkjøringer bortsett fra selve toppen. Vanlige langrennski utgår også. Dette er ikke området du vil gjøre et skibrekk. Jeg ville ikke lagt ut på en tur midtvinters så langt inn i fjellheimen med lett oppakning. Storskrymten er vel en av de mer utilgjengelige toppturmålene på Dovrefjell, med lunefulle væromslag som en joker. Med pulk og full oppakning med telt og det som hører til, vil det være en kjempetur i fantastiske omgivelser. Hvis du vil bruke DNT-hyttene som utgangspunkt, ser ikke dette turforslaget så halvgærent ut: https://ut.no/turforslag/1116136/storskrymten-pa-ski
 4. Disse er fine. Bruker de som drømmefanger i teltet om natta
 5. 6 for 100,- https://coop.no/sortiment/obs-bygg/bil-og-batutstyr-7c940832/kemetyl-4766?variantCode=594556
 6. Jeg har nettopp anskaffet meg lillebror Fjellpulken Sleeper 200SF. Har hittil kun rukket å bruke den på en tur/en natt. Førsteinntrykket er meget godt. Solid utførelse, gode glidelåser. God plass til to oppblåste Exped 9 cm underlag, to vinterposer (en syntet og en dun). Ble dog litt topptung med dette oppsettet. Vanligvis vil jeg kun ta med mitt eget pose/underlag. Sittefunksjonen, som var årsaken til at jeg kjøpte akkurat denne beddingen, er helt eksemplarisk. Liggeunderlaget legges i en lomme i bunnen og gir god beskyttelse. I motsetning til Expeds stoltrekk, som er så glatt at du ligger som et såpestykke, har denne antiskli. Her kan du sitte i påsan og kose deg med en bok uten å konstant skli nedover. Og snurre rundt i soveposen hele natta uten at posen er vridd 720 grader rundt kroppen eller at du havner utenfor. Slipper også å eventuelt bre fjellduken utover teltgulvet for økt komfort. Men å bruke denne som bivuakk blir for trangt for min del, men kjekk sikkerhetsfunksjon hvis teltet skulle blåse bort. Noe av de bedre kjøpene innenfor kategorien "ting jeg ikke visste jeg trengte"... Spicaen tror jeg bommer på vektfordelingen. Bedre å ha teltet i egen pose under beddingen. Forøvrig er både Spicaen og 200SF tilpasset LW-liggeunderlag. Exped 9 LW går som hånd i hanske.
 7. 2-3 km pr time inkl pauser (15 min pause pr time) med tung sekk. Sånn cirka. Går ikke med stoppeklokke. Over 20 km på en dag med full oppakning går utover humøret.
 8. Tunell eller kuppel, mer presist Reinsfjell vs Fjellheimen? Hvis du primært skal bruke teltet sammen med barna, ville jeg vurdert å gå opp et hakk og gått for Fjellheimen Camp 4. Det veier en potetgullpose mer og koster vel en tusenlapp ekstra, men gir mer telt "å vokse i" og gir rom for å ta med enda en voksenperson i følget. Og skal man bruke teltet på vinterstid (kanskje ikke hyperaktuelt med et Superlight-telt), er det greit å gå opp en størrelse. Et romslig fortelt er absolutt å foretrekke, spesielt hvis sekkene må inn i teltet og ved matlaging. Jeg har selv et Reinsfjell 3 SL og selv om forteltet ikke er spesielt stort, så har du to av dem, slik at det ene kan brukes til bagasje og det andre til matlaging. Fungerer utmerket, med utgang fra begge sider slik at man slipper å krabbe over hverandre. Innerteltet er akkurat stort nok til tre regulære liggeunderlag. Vil fungere greit med en voksen og to barn, men tre voksne blir trangt. Som et solo eller tomannstelt er det perfekt. Opplever at det kan bli gjennomslag ved regnvær, så vær obs på at fotenden av soveposen kan være våt på morgenkvisten. Teltet er veldig enkelt og raskt å slå opp og er selvstående. Tar veldig lite plass i sekken. Hvis vekt ikke er viktig, ville jeg gått for Pro-varianten som har større innertelt (180 cm vs 160).
 9. Stakk innom Helsport på Melhus og fikk nytt komplett stangsett til et Stetind 2. Helt gratis!
 10. Da må det nesten bli denne da, som for øyeblikket er på tilbud: https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/therm-a-rest-neoair-xtherm-regular.html
 11. Vi kan vel konkludere med at Pringles på tur blir bare rør😊
 12. Pringlesrør som tisseflaske er veldig kontroversielt😁 Men det burde funke som en mellomløsning der du kan tisse i teltet og tømme innholdet utenfor rett etterpå. Men å bruke pringlesboksen som snøsamler har jeg trua på. Åpningen på boksen passer godt til åpningen til kaffekjelen.
 13. Pringles er et fint flerbruksprodukt. Først har man potetgull som ikke krønsjes under transport. Når så innholdet er fortært åpenbarer det seg en rekke bruksområder: -Tørr oppbevaring av batterier og småelektronikk -Søppelkasse -Tisseflaske -Henting av snø til smelting -Snøplugg -Oppbevaring av beyond sure sokker -Oppbevaring av never og tyri man plukker med seg underveis på turen -Bær/soppsamler -Sikker oppbevaring av champagneglass -Stikk inn en halvbrukt Torky tørkerull, så har du en utmerket kjøkkenpapirdispenser -Toalettmappe ... bare for å nevne noe!
 14. Som nevnt over her; sørg for å ha staver med skikkelig "gammeldags" trinse. Det er viktigere enn om du ikke har fjellski. Ser ut som at dere har p-plassen på Vekta som utgangspunkt, og at turen går innover mot Roltdalen? Jeg tenker at det går helt greit å gå med langrennski innover. Det kjøres spor inn til Prestøyan og ofte scooterspor til hyttene enda lenger inn. Når det gjelder feller, så mener jeg at du vil klare deg helt greit i dette terrenget med rett smurning, men noe banning blir det selvfølgelig i motbakkene. Det er krøkkete og tungt å gå fiskebein med pulk.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.