Gå til innhold

Ignifer

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ignifer

Profile Information

 • Interests
  Skog og fjell, sommer som vinter. 
  Fiske, telt, bål, hund, kajakk og fridykking. Blant annet.

Nylige profilbesøk

476 profilvisninger
 1. Jeg er selv aktiv i det lokale hjelpekorpset, og kan si att om noen har behov for hjelp så kommer vi. Det KAN ta litt lenger tid en vanlig, grunnet påkledning av smittevern.
 2. Har ett dedikert rom til turutstyr. To kleskap med klær, flere store knagger til ryggsekker, holder på veggen til ski og 5 reoler for utstyr. Blant annet. Her er alt lagret i egne avdelinger, som fiskeutstyr, skiutstyr, fridykkerutstyr o.l. Fungerer veldig bra.
 3. Isfisket meg fra vann til vann inn til foten av ett lite besøkt fjell. Teltet på toppen og våknet til sterk vind og snøfokk. Ikke ett menneske å se, ikke en lyd å høre. Deilig tur!
 4. Dette er sør i Trøndelag. Tror snøen kan være ganske hard ett stykke ned, så jeg må nok ha med en skikkelig spade ja.
 5. Kommer til å måke rikelig med plass forran døra ja. Har ikke vert inne i denne før, men vil tro det er kun døra som kan åpnes. Jeg kommer til å lufte ut skikkelig når jeg kommer, så tar jeg det som det kommer. Tar en runde og prøver å skifte ut litt luft før jeg legger meg.
 6. Ja, jeg skjønner det. Har ligget i snøhule, men det er generelt enklere å lufte ut ei snøhule kontra ei hytte to meter under snøen. Luftvolumet i hytta er større en ei vanlig snøhule, men lufta har stått stille der noen måneder nå. Tviler på att det har vert folk der siden senest September/Oktober. Jeg kan ikke være den eneste som har tenkt på dette? Står da åpne hytter og buer over hele landet.
 7. Planlegger nesten overnattingstur, og lurer på å legge turen innom ei nedsnødd ulåst steinbu. Antar det ligger 2-3 meter fokksnø over taket i disse dager, så det må måkes en del for å finne døra. Jeg kom til å tenke på oksygennivå der inne. Det er kun ei lita dør, med tilhørende tunell 2 meter opp til friskluft. Jeg kommer til å bruke både primus og eventuelt telys der inne. Er det noen som har noen konkret erfaringer eller tanker rundt dette? Vil såklart prøve å sirkulere lufta så godt som mulig, men det begrenser seg jo litt. Synsing rundt temaet klarer jeg selv, men er glad på konkrete synspungt.
 8. Jeg er veldig fornøyd med denne. Grunnet lite snø og mye jobb har jeg ikke fått alt for mange toppturer med den enda, men har gått en hel del flatt. Synes den funker veldig fint til begge deler. Jeg bruker Voile 3-pin traverse, kabel ved behov, med Alfa quest sko. Virker som en veldig fin kombinasjon foreløbig. Er rimelig fersk på telemarksvinger, men tror dette kan være en veldig bra ski og binding å lære med. Lurte på Scarpa T4 jeg og, men siden jeg går mye flatt, og hadde Alfaskoen fra før ble det sånn. Har lite eller ikke noe å utsette på ski og bindinger så langt, kun mangel på snø.
 9. En fantastisk ski! Kjører du 75mm bindinger?
 10. Jeg har Åsnes Falketind som jeg bruker både som fjellski og toppturski. Jeg har både kort og lang fell, men bruker kortfellene mest. Disse har jeg ikke klippet. Litt dårligere glid, men litt bedre feste. Til toppturer har jeg med både lang og kort. Bruker ofte kortfellene til annmasjen, så bytter jeg til langfellene når det blir brattere. Jeg ser att fellene dine er smalere en skia. Selv har jeg fellene like breie som skia, og føler dette funker veldig bra. Spesielt når jeg traverserer. Men, i dyp kald snø vil det uansett være vanskelig å få skikkelig panserfeste.
 11. Sjekk ut Frodes trekopper på Instagram. Fantastisk fine kopper. Prisen blir såklart deretter, men da får du en skikkelig håndlaget kopp, one of a kind.
 12. Bare milionærer her inne? Har dere virkelig bruk for alle teltene dere har? Jeg har to, ett enkelt lite tomans sommertelt, Helsport Nordmarka 2, brukes både sommer og delvis vinter når jeg ikke trenger mye plass. Og ett skikkelig (men gammel) vintertelt, Helsport Alpha Mayo 3. Skulle egentlig hatt ett litt lettere tremanns sommertelt når kone og barn er med, men da blir ikke turene lenger en att jeg greier meg fint med vinterteltet.
 13. Hvordan tørker dere fellene etter tur? Med limflatene sammen, eller fra hverandre? Ser limflatene ofte kan være fuktige, men redd for å tørke ut limet om jeg tørker fellene med limflatene ekspnert.
 14. I hvilke tilfeller er ikke powerbank nok? Har selv solcelle, men bruker det sjelden. Selv Børge Ousland brukte kun powerbank på siste tur over polhavet. Spesiallaget, men dog.
 15. Alt for lite snø i fjellet nå, men fine turer kan man få uansett snømengde. Bilde fra ett lite bortgjemt fjellvann i måneskinn.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.