Gå til innhold

sarawm

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lurt! Jeg har øvd litt, og valgte å gå tur med noen med mye erfaring, men som var klar over at jeg var fersk, fint å gå med folk som kan mye. Jeg vurderte lenge å kjøpe noe brukt, men var vanskelig å finne ski i passende lengde samtidig som skoene var i riktig størrelse. Så endte med å kjøpe alt nytt, ble fortsatt egentlig nærme det mange ville ha for brukt (betalte 12500 for ski, feller, bindinger, staver på piteraq i oslo). Også veldig smale ski på meg, tror de er 77mm, men er fornøyd hittil! Men har heller ikke ambisjoner om å stå fort nedover, hehe.
 2. Takk for alle svar som kom inn. Endte med å få låne fjellski, men tror det hadde fungert like godt med langrenn. I hvert fall i starten når det var scooterspor. Men det ga absolutt mersmak, skitur+pulk+teltovernatting på vinteren må kanskje være min nye favorittaktivitet. Siste dagen hvor det var mye pudder var jeg dog glad jeg hadde fjellskiene, særlig når jeg trakk pulk oppover... Følte meg også veldig trygg der det var isete føre, pga fellene. Så blir nok fjellski på meg etterhvert.
 3. Takk for alle svar! Fikk i all hast kjøpt en sånn tråd til å feste ting utenpå sekken (husker ikke helt hva det heter), og fikk festet liggeunderlaget nederst, og soveposen under lokket. Meeeen, hadde ikke trengt å stresse sånn med det, fikk ha soveposen i pulken 😅 Men glad jeg tok med den tykkeste, sov behagelig og hadde en fantastisk tur!
 4. Hei! Det ble ski. Ble rando, så nå gleder jeg meg til 7 uker på Leirvassbu i vår! Selv om jeg var en tur forrige helg hvor jeg prøvde fjellski, noe som egentlig ga mersmak, men nå har jeg mest møtt skareføre på randoskiene hittil, så (helga som var fikk jeg prøvd meg utenfor slalåmbakken, på mitt første fjell, topp opp, litt jævlig ned; de jeg var med brukte sånn 30min mindre tid enn meg ned, men de var snille og forståelsesfulle i hvert fall)... Tror egentlig jeg må ta et slalomkurs eller lignende, eller i hvert øve mer i den lokale slalåmbakken. Virker som det ble rando på deg og?
 5. Ja, er redd for å fryse, så tenker det er bedre å være på den sikre siden. Problemet er da at jeg ikke vet hvordan jeg skal få festet liggeunderlaget også utenpå 😅
 6. Hei. Skal på telttur denne helga, og har i den anledning lånt en vintersovepose av lillesøsteren min, "mammut tyin miti 5-season", som går ned mot -25C tror jeg. Eneste er at den er sinnsykt stor! Tenkte å bare feste den utenpå sekken, men har lest at man ikke burde gjøre det mtp vektfordeling... Har en egen sovepose som er litt mindre (men ikke like liten som på noen av videoene jeg har sett), "brandsdal desert 300", hvor 0 står comfort, og -5 comfort limit. Det er meldt ca. -3-4C der jeg skal, og vurderer dermed å ta med den litt mindre. Ville det vært dumt? Eller går det egentlig greit å ta med den andre, men utapå? (Jeg skal ikke ha med så mye, så det er ikke det at det ikke blir plass til alt, men jeg får den rett og slett bare ikke oppi sekken)
 7. Takk for svar alle sammen! Blir et generelt svar til alle, setter pris på alle som har svart, og føler meg litt mindre nervøs nå. Blir helt vanlige klassiskski, låner mamma sine som er fra 1980-tallet, men de har fungert helt greit før. ikke brukt de så mye utenfor løyper, men blir nok bare litt mindre. Blir å ta med stavene jeg bruker til rando, vet ikke helt om de har ordentlig 'gammeldags' trinse, men bedre enn de andre stavene mine... Er egentlig ikke noen utstyrsfreak assa, selv om jeg kanskje kan ha fremstått slik tidligere i tråden 😅 prøver vanligvis å bruke det jeg har eller ev låne. Var kanskje mest nervøs fordi jeg ikke kjenner de jeg skal på tur, derfor vanskelig med forventningsarvklaring som jeg er enig i at kan være viktig. Men jeg tror det blir en bra tur! Tar spesielt med meg smøretipsene dine @Espen Ørud! Noe mer jeg burde tenke på? Burde jeg gå med plastposer i skoene for å redusere fukt? (har ikke gamasjer)
 8. Hei! På fredag skal jeg på min første vintertur (med ski og pulk!). Gleder meg veldig, men gruer meg også litt; fått anbefalt å bruke fjellski, men har ikke det.. Ikke fått tak i heller. Så tenker å låne mammas gamle klassiskski (selv har jeg skøyteski, men ser for meg at klassisk må være bedre?). Fått inntrykk av at vi skal gå i ganske flatt terreng, men anbefales fjellski siden vi skal gå utenfor løyper og med noe tung oppakning, samt at fjellski-sko jo er varmere.. Risikerer jeg at denne turen blir helt fiasko hvis jeg bruker langrennski? Jeg er i god form og har gått langt på ski før. Samt meldt mildvær, så tror ikke skoa blir alt for kalde. Har ellers randoski, men det er jo en del tyngre, samt at tar jo litt tid med av og på feller.. Ellers noen tips? Hørt man kan bruke gaffatape som feller?
 9. Hei! Skal være med på en vintertur hvor det anbefales å bruke fjellski. Visste ikke dette da jeg meldte meg på.. Siden jeg nettopp har kjøpt randoski blir det litt dyrt å kjøpe fjellski nå også. Dermed lurte jeg på om det er noen her som har noen fjellskisko jeg kan låne? (kunne låne ski, men hvis noen har i +-185cm låner jeg gjerne det også). Betaler selvsagt. Perioden det er snakk om er 31. januar - 2. februar. Jeg holder til i Trondheimsområdet. Tar også i mot tips om noen vet om steder i nærheten som leier ut.
 10. Her er det jeg har funnet som kunne være passende hittil: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=162253113 Disse er de jeg «føler» jeg har mest lyst på nå😅 men de er litt lange (jeg er ca 163), skoene tror jeg er bra størrelse. Men eneste blir vel at svingningen blir litt vanskeligere? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=165493781 vil helst kjøpe samlet pakke, men også et mulig alternativ. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=164678311 bra lengde på skia, tror skoa blir litt små, men er nærme nok til at jeg kan prøve. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=164757438 bra lengde, men kjenner ingen som kan hente i Bodø.. felles for alle disse er at de kanskje er litt vel tynne? Men kanskje ikke så farlig hvis jeg ikke tenker å kjøre i masse pudder? Er opptatt av at utstyret er greit for vet det har litt å si for hvordan turen blir, men mest vil jeg ha noe som kan hjelpe meg ut på tur når det er snø i fjellene.
 11. Takk for deling av oppsett! Hørtes egentlig litt ut som noe for meg. nedkjøringen er det jeg er mest nervøs for, opp går nok greit da jeg er i god form. Har god kontroll på nedkjøring på langrennski, men er jo noe helt annet😅 nå i første omgang har jeg sett på toppturski (tror jeg). Vil helst kjøpe brukt, men ikke så mye på markedet som passer. Tror jeg skal gå for noen smale, da de primært nå i første omgang skal brukes i Jotunheimen som er kjent for å ha litt hardt føre. Samt at jeg er ikke så opptatt av nedkjøringen, vil helst bare komme meg ut, se fine landskap, men er jo en fordel om det føles greit å kjøre ned også hehe.
 12. Ja det var ikke så dumt! Er noen barnebakker i Trondheim vet jeg, så får starte der😅 skal sjekke om det er noen skiskole i nærheten. tusen takk for bra svar!
 13. Men virker som det er noen topper man kan bestige uten ski også på denne tiden? Kyrkja, men da må jeg sikkert få litt bedre klatreegenskaper først... eller generelt kunnskap om tur på vinteren
 14. Takk for svar! Er nok primært dette risikobildet jeg ser på som største hinder. Skal sjekke ut skikompis. ja, leirvassbu hvor jeg skal jobbe åpner ikke før 27. Mars, men pleier å være gode forhold for ski da tror jeg? Ellers vurderer jeg å jobbe på geiterygghytta først, så får jeg enda mer tid med snø&fjell.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.