Gå til innhold

Pinealforest

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Pinealforest

Nylige profilbesøk

314 profilvisninger
 1. Vi støtte på den bommen vi også, litt kjipt.. Det sto at den åpna igjen 14. Juni tror jeg. Regner med at du bar kano og sekk i to vendinger ? Da blir det nærmere 15 km
 2. For å komme seg et stykke inn med bil inn i Finnemarka kan man kjøre gjennom krokstadelva, forbi Årbogen og opp til en parkeringsplass som er mellom Steindammen og Urdevann. Det er en bom for å komme inn som koster rundt 60 kr tror jeg. Ellers er jo Eiksetra nevnt som et bra sted
 3. https://www.xxl.no/norrona-finnskogen-warm2-jacket-usx-fleecejakke-forpris-xxl-no-1599/p/1114512_1_style Har denne jakka her selv. Den er gull !
 4. Vært i Trillemarka. Kun 1,5t kjøring fra Drammen, det var jammen en gjemt perle ! Kjørte nesten helt inn, kun 10 minutter gåing fra parkeringa så var det et flott vann allerede. Mye gammel skog, snaufjellstopper og vannkulper omringet av trær og fjell. Ørreten var veldig bitevillig også, det var nesten konstant vaking på alle vannene i var på. Turte nesten ikke kaste uti duppen med mark for de likte den veldig godt. Vil helst ikke knærte fisk uten å spise den etterpå. Så vi forlenget fiskegleden med å kaste spinner og sluk etter vakene da fisken var litt mer skeptisk til den. Men, den beit også på de etterhvert ! Jeg så ca 2 mygg på hele turen, det trodde jeg ikke var mulig. Eneste som var litt slitsomt var kleggen på dagtid og knotten etter sola gikk ned. Men, alt er bedre enn mygg. Vi mista også et beist av en fisk, den hopppa og sprella over vannflata på et tidspunkt og jeg er sikker på at det var minst en 3 - 4 kgs ørret ! Uheldigvis så røyk snøret, en 0.12mm fireline. Enten så var det slitasje på snøret eller så var fiskeknuta mi for dårlig 😩 Fjellgeita vår.
 5. Tror joggu jeg fant fuggelen på fuglelyder.net. https://www.fuglelyder.net/lirype/ Høres jo helt gal ut 😋
 6. Takk for at du tar med søppel ! Vi tok også med litt søppel hjem fra Femundsmarka, lå noen halvbrente real poser spredd ut i lyngen. Heldigvis så vi ikke så mye søppel som deg. Litt komisk at vi fant et sted med skilt som sa "Bålfyring forbudt". 3 meter ved siden av var det en bålplass.
 7. Litt teit å lage en egen tråd om dette, men nysgjerrigheten tar overhånd. Vært på en tur i femundsmarka og har hørt en god del ulike fuglelyder, men det er en lyd jeg ikke greier å google meg frem til. Tok det uheldigvis ikke opp med telefonen. Men, den hørtes ut som en blanding mellom en frosk og en and. Akkurat som man skulle tatt en badeand å klemt veldig fort på den. Kvekkelyden endret seg i hastighet også over en utpust. F.eks: kvekk kvekk kvekk kvekk kvekk kvekk kvekkvekkvekkvekkvekkvekk Noen som greier å gjette seg frem til hva dette kan være ? 😛
 8. Må bare nevne at veien ned til Käringsjön var stengt med bom ca 5 km fra vannet. Det sto en lapp om at den åpnet 14. Juni.. I steden for å bære utstyr og kano 5km over to vendinger så valgte vi en annen rute via Östra Vingarna. Vi kom oss ikke ned i røa vassdraget uheldigvis, men ble en fin tur likevel.
 9. Jeg har lest bloggen din før, men ikke den posten du linket til der. Skal lese igjennom, fikk mange gode tips på den forrige jeg leste i alle fall Planlegger å ta rød rute, men blå rute er kanskje bedre da hvis det blåser mye fra vest / nord-vest ?
 10. Vi tenker å padle fra rødviken rundt kläppnäset og mot Norge. Kanskje hvis det blåser fra nord så er det ikke så ille som vind fra sør i dette tilfellet ? Er spent på den Rogen padlingen !
 11. En kompis og jeg skal reise til Femundsmarka, kommer til å lande på Käringsjön på svensk side på Lørdag. Har planer om å padle langs Rogen på Lørdag / Søndag. Ser på pent.no at spådde vindhastigheter varier mellom 2,3 og 6,2 m/s. Vi har en 16.5 fot Ally kano med sikkert 230 kg vekt med utstyr, sekk og oss selv. Usikker på hvordan den vinden ser og føles ut i praksis, hva slags vindhastigheter er det forsvarlig å padle i ?
 12. Har du sett villmarksbarna på NRK ? Sett noen episoder av den og synes den er ganske morsom.
 13. Du kan prøve Kroktjern og vannene rundt der. Er vei helt inn hvis du følger Sirikjerkeveien. Var i området i helga og virker som det er bra rasteplasser ved vannene som er ganske nærme veien. Ser ut som du kan kjøre Saasenveien fra vestfossen.
 14. Ah ja, digger den dokumentaren ! De har virkelig et annet forhold til bikkjene sine enn vanlige folk.
 15. Jeg kom til skade for å tråkke delvis på en fugl som lå gjemt i lyngen. Jeg fikk så klart hjertet i halsen og løp rett frem da det plutselig begynte å flakse vilt rundt beina mine. Da jeg omsider snudde meg så hadde fuglen forsvunnet, men den la igjen litt fjær og noen egg. Noen som vet hva slags fugl dette er ? Håper det går bra med den !
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.