Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. aug. 2019 i alle områder

 1. I går Lysingen 648 med @Heriks og @graham i dag topptur på Vega - Trollvasstinden 800. Dårlig sikt og en del tåke - vind.
 2. Jeg hadde selv bidradd til å dra denne tråden bort fra tema, så da kan jeg forsøke å få den på sporet igjen. Det er noe muffens i bedriftskulturen når fagforeningene som kommer på besøk blir bortvist. https://e24.no/naeringsliv/i/zGQMp1/lo-patrulje-hevder-de-ble-nektet-adgang-til-xxl-og-power-virker-som-et-problem-paa-systemnivaa
 3. Å kalle det for en trend å gi hundene det fôret som er mest naturlig for de blir vel litt feil? Råfôr er jo det fôret som hundene har desidert høyest opptaglighet på også. Jeg har fôret på Vom og hundemat siden 2003 nettopp pga dette. Det fôret er basert på slakteavfall og deler på dyret som vi mennsker ikke spiser. Det samme gjelder mange andre råfôr også. Så at det blir større kjøttforbruk av det skjønner jeg ikke helt 🤔
 4. Tenker fastlegen og apoteket kan hjelpe deg best der. Ser ikke ut som det er buksen som er problemet... 😂
 5. Benyttet dagen i dag til å ha med både minsten og gamlingen på fisketur. Først litt båt til utløpet av elven vi fulgte innover til neste vann. Det ble med den ene mikro ørreten, men heldigvis så var det minsten som fikk den.
 6. Hei Nå avsporet Olav2 jo selv😉! Hunden er da et rovdyr, men har levd så lenge sammen med mennesker, at den klarer å spise det meste, men med dårligere utbytte. Gatehunder fx. Hundefor er fremstillet av slakteriavfall og hundekuler til dels av døde dyr fra destruksjonsanstalter (før såpefabrikken) Har ingen illusjoner om dette. Fint hvis pensjonerte hester og gjeiter går med her! Merkelig at du ikke kan kjøpe gjeitekjøtt her i Norge, hvor det tross alt finnes en del mjølkegjeiter?! Hvis det hjelper på slakterienes økonomi, så kunne de selge fårekjøtt noe rimeligere - jeg spiser gjerne noe mer av det. Og la sauebøndene få en bedre slaktepris samtidig - noen tjener grovt underveis. Helt vegetar hund har jeg ikke helt sansen for og jeg ser selv på andelen av animalsk protein, når jeg sjeldent skal kjøpe ukjent tørrfor. I gamle dager fikk hunden ofte matrester med noe kjøtt i og trivdes stort sett bra med det. Jeg husker ikke at for allergi var et tema hos veterinærer den gang. Hunde ble ganske visst ikke så gamle før, men tærsklen for omfattende og dyre behandlinger hos veterinæren var mye høyere før. Ved kronisk sykdom var avliving mye nærmere. Jeg blir altid litt mistenksom, når "hundefolk" bastant sir fx. "8 uker", eller "klikkertrening løser alle adferdsproblemer". Det er nok så store individforskjeller. Nå leste jeg faktisk de artikler, som kennethj@ viste til og så litt nøyere på grafene. Der var klart et "vindu" ved 8 uker som var gunstig, men tilsynelatende også noenlunde bra ved ca. 10-11 uker - 14 var det visst. Jeg kunne aldri ha presentert den ene husky for så mye rart, som da den vokste sig til i hundegården med hundefamilien på et småbruk med traktort, brøytemaskiner, tung transport - alt sammen stor bråkende "farlige apparater" for en valp. Katte - jages likevel nå da, hester = gode venner! Begge hunder er veldig glade i hester - og deres rest produkt (hestebæsj). Jeg bor 100 m fra en hestestall. Kuer presenterte jeg selv for på en av sosialieringsturene. Det var store farlige skapninger for en lille valp. Vi har hytte med ca. 20 kuer/kviger rundt om, så det er fint å ha et neutralt forhold til disse. Tilbake til tema: Vår gamle nabo hadde lagotta. En snill og livlig ung hannhund som lekte veldig mye med hannhusky. De hadde mye moro sammen. Etter hvert ble de fullvoksne hannhunder, men lekte noe likevel inntil vår huskytispe kom. Så ble det for voldsomt for Lagotta, så den trakk sig litt unna. Når den var i skogen i vått føre kunne den bli så voldsomt våt og møkkete (mangel på dekkhår). Og den fikk noe pels- og for allergi ifølge veterinæren. Faktisk var naboen ganske mye til veterinær. Så der er noe å være oppmerksom der. Elgen
 7. Blandt folk som har hatt noen hunder så er det sjelden noen store diskusjoner når det kommer til fôr. De har skjønt at det beste fôret er det hunden fungerer best på. Med unntak av de som har forhandlerstatus på ett fôrmerke.
 8. Mitt syn på menneskers innblanding 😢 Men samtidig syns jeg ikke det er ok å blande raser med vitende og vilje. Mye idioti der ute både når det gjelder rene raser og blandinger. Mitt beste råd er: bo med hunden før dere bestemmer dere. Det er himmelvid forskjell på å gå tur med og besøke en hund, samt å bo med en. Det sagt! Har en venninne med to kongepudler som hun drar med på skiturer, toppturer, joggeturer. Små hunder kan også gå langt forresten...og de er langt mer praktiske når det kommer til mat og transport, plassen de tar...innser jeg selv etter en stund med en 40 kg hund. 🤓
 9. Skal være tett ja. Hadde en som lakk selv. Fikk ny tilsendt fra Bergans kjapt. Jeg tok saken rett med de, men jeg hadde spart på kvittering. Venn deg til å ta bilde av kvitto med mobil rett etter du har kjøpt noe. Da har du den selv om den fysiske blir borte.
 10. Fin solnedgangstur på Torghatten. Sammen med @graham og @Heriks Det er vel håp om et par topper de neste dagene - om været hold.
 11. Regn sist helg, regn i går. Har derfor vært dårlig med fjelltur de siste to ukene. Men i dag var det fint vær, så da ble det i hvertfall en kort tur på Bogstadvannet (Oslo) med packraften. Skulle egentlig padle opp Sørkedalselva, men det var for sterk strøm. Ble derfor bare litt frem og tilbake på vannet.
 12. Jeg klipper ikke bardunen, på bildet her ser du noen metoder, . Kjøpte noe strikktau på hobbybutikken, sånn som man bruker i jakker og slikt. Kanskje det var 4mm i diameter? Ingen fare for å ryke strikken, og ingen fare om den ryker
 13. Jeg har fulgt Turid Rugaas som regel. Og hun har en annen vinkling på saken. Det er like mange meninger som hundefolk, så man får velge den som passer en best. Derfor skal man heller ikke påstå ting så bastant. Jeg skal ikke ha valp nå men jeg hadde styrt unna oppdrettere som sier bastant at valpene skal ut når de er åtte uke. Har vært med å hente en 16 uker gammel valp fra oppdretter. Valpen var vant til å være med på alt. Og enklere valp skal man lete lenge etter. Slapp all den der valpebitingen også. Sånn biting funker ikke på hu mor gitt 😂 Var litt feil av meg å bruke ordet preges men det ble brukt sammen med sosialiseres.
 14. Har hatt noen fantastiske dager i Nordland denne uken. Hattfjelldal var første stopp, men egentlig kun for å korte ned kjørteturen. Deretter gikk ferden til Rabothytta som må være Norges råeste DNT-hytte?! Vi var heldige med været og fikk sett både Okstindene og breen. Spesielt flott når det klarnet helt opp til kvelds og vi fikk nyte den mektige naturen i lav kveldssol. Etter en natt på Rabothytta kjørte vi videre nordover, nærmere bestemt til Saltdal hvor vi parkerte ved toglinja på Langånes og gikk inn til Hessihomphytta som vi hadde leid for tre netter. I hytteleien fulgte det med nøkkel til bommen så vi kunne kjøre helt opp til toglinja. Det sparte oss for ca 2 km på grusvei. Etter knappe 8 km kunne vi låse oss inn i en flott hytte med perfekt beliggenhet ved Hessihompvatnet. Hvorfor leide vi den bare for tre dager??? Litt fiske, mer vandring og enda mer «gjøre-ingenting», bare se utover det vakre landskapet og nyte stillheten - slik gikk nå dagene (altfor fort). Når Saltfjellet byr på finvær, da er det ikke så mange plasser som er finere enn dette området. Liten tvil om at jeg en vakker dag skal tilbake!
 15. Fikk meg en natt i telt i øvre Fossedalen i Fjaler, ca 5-6km og fin sti. Prøvde fiskelykken og fikk bare masse fiskepinner, er noen gamle bruk i nærheten og det lå noen båter der oppe. Ellers veldig fin tur og godt å få luftet både hodet og utstyret igjen
 16. Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull. Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere. Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla. Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den. Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider: Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
 17. Jeg stapper bare teltet ned i trekke, uten å binde opp bardunert. Ringstind SL, ingen knuter.
 18. Jeg bruker et par sekunder på å snurre opp bardunene på superlight. Og alle andre barduner. Aldri uønskede knuter.
 19. 1 poeng
  En video från 2017 då jag och mina kompisar besteg Galdhøpiggen.
 20. Har alltid med meg to fulladet Adata P20000 på 450g hver så jeg får 40000mah totalt. Effektivt er vel nærmere 30 men man kan aldri få nok strøm på tur! Jeg elsker å se film i 4k på mobilen i teltet hver kveld med bluetooth høytaler og det hele Hver av de lader lett opp telefonen 5-6 ganger til 100% og jeg har et 3000mah batteri. Kostet kun 250kr stykket.
 21. Tror Rauma serien er en utgått modell, derfor du ikke finner den på Bergans sine sider
 22. Det gjør de nok. De leser bare rapportene med andre briller enn for eksempel deg.
 23. Og jeg er for at hunder blir råfora på for eksempel hest. Fordi da får man omsetning på hestekjøtt og syke/dårlige individer blir mat fremfor å spise opp maten til friske hester.
 24. Ja, bare begynne å lese all forskning og fabrikantenes forklaringer samt alle fôrforedrag som holdes. Det er da man ser at forskning ofte ikke stemmer med realiteten og at mye er bestillingsverk. Jeg hadde 3 hunder en god stund og alle gikk på forskjellig fôr.
 25. Jeg tror ikke det er riktig så enkelt. Jeg har brukt sommeren på å lese omtrent all forskning jeg har kommet over om hund, hundeoppdrett og hundeadferd, og dette med når man skal skille valper fra moren og kullet er ikke noe jeg tror det er konsensus om. Noen viktige forskere skrev feks dette i en antologi fra 2015: "Surprisingly, given its likely effects on later behavior, the timing of weaning has received very little attention in the literature on canine behavioral development". https://scholar.google.no/scholar?cluster=2760729899074567601&hl=en&as_sdt=2005&sciodt=0,5&scioq=puppy+weaning Den forskningen som finnes ser likevel ut til å indikere at seks uker er for tidlig. Men om åtte uker er best, vs 10 eller 12 uker, finnes det omtrent ingen studier som undersøker systematisk. Min intuisjon er kanskje at det vil være ideelt med 10 eller 12 uker hvis oppdretteren gjør en like grundig jobb med sosialisering som man ville gjort selv (eller hvis man selv kan komme på besøk og gjøre det daglig).
 26. Se der, ja. Veldig smart. Da blir det jo ikke noe styr når strikken ryker. Skal teste det ut. Om bare ikke gram-politiet ligger på lur...
 27. Ble endelig en ny togo kløv til minstemann, da det dukka opp en på finn. Ubrukt, også til en fin pris Så da slapp vi å vente på seleverkstedfyren skulle åpne for bestillinger igjen, og vi kan endelig kvitte oss med den ubrukelige non stop kløven
 28. En interessant artikkel som belyser en del gode spørsmål og problem stillinger. Samtidig er det også veldig vanskelig å si noe svart/hvitt om hva som er riktige turer for barn og voksne. Det blir jo litt samme problemstilling som bare voksne som legger ut på turer de ikke har forutsetning for å takle. Tar de i tillegg med små barn så blir det jo enda verre. Men både barn og voksne er jo veldig forskjellige og det er veldig individuelt hva som passer forskjellige barn og voksne. Som hovedregel er det bra at barn lærer seg egne grenser og takler å ha det ubehagelig. Det kan de vokse enormt mye på. Men det kan være en vanskelig balansegang. Man skal ikke være altfor overbeskyttende mot barn men samtidig også gi de utfordringer som ikke er helt urealistiske og som gir fornuftig mestring. Det handler vel om å være fornuftig å legge opp turer på barnas individuelle prinsipper når man faktisk har med barn på tur. Det jeg vertfall er motstander av er egoistiske voksne som presser med barn på turer som egentelig er voksenturer og rene ego tripper for at de voksne skal oppfylle egne drømmer og mål - da blir det uansett feil!
 29. Vet ikke helt hvordan jeg skal formulere dette innlegget, men jeg har mistet meg selv underveis i utstyrsjaget. Har tenkt på dette over flere år, uten å få gjort stort med det. Det finnes mange forklaringer, men dette er ikke arenaen for forklaringer. Min største glede vil være å faktisk bruke utstyret og finne roen i det som har betydd så mye for meg siden ungdomsårene, selv om jeg har noen helseutfordringer. Første del i læringstrappa er "erkjennelse", og for min del erkjenner jeg at utstyret har blitt mye viktigere enn selve turen, for det var ikke slik for mange år tilbake. Mål utstyr: Kun supplering av turmat og brensel etc. Mål tur er vanskelig da jeg vil finne ut av det underveis, men å få til flere korte og enkle turer synes fornuftig, også fototurer på flere dager, med teltet som base. Det er lette turer nær bilen Edit: Hvis innlegget ikke passer her han moderatorer/admin slette det uten å spørre.
 30. Slik jeg ser det har utstyrs-jaget to sider, den ene handler om å bytte ut utstyr man allerede har med noe som enten er bedre eller f.eks lettere, den andre handler om anskaffelse av utstyr som gjør man i stand til å reise på turer som det eksisterende utstyret ikke duger til. Har man kvistbrenner og en superlett gassbrenner uten forvarming så kan det hende at det er direkte uforsvarlig å dra på vintertur med det som hjelpemiddel. Man bør generelt ikke gamble med muligheten for å skaffe seg vann, så en eller annen form for fuel brenner er kanskje ikke så dumt. En annen ting er "bolig". Det er ikke få ganger jeg har padlet forbi steder som man godt kunne tenke seg å campe på, men som overhode ikke har noen reelle teltplasser, det er gjerne tett skog og bratt terreng. Slike steder er det også veldig mye mindre sjanse for å møte andre, hvis det å være helt alene uten å bli forstyrret er en del av turgleden. Da kan en hengekøye være en god investering. Du har et godt poeng likevel.
 31. Så du forsvarer overforbruk med at Norge AS ikke trenger pengene fordi vi har for stort forbruk? Eller er vi så overforbrukere at litt til ikke spiller noen rolle? Jeg fant ikke helt logikken her. Min mening er nå i hvert fall at folk må slutte å kjøpe billig Kinaskrot fordi det er billig. For ofte er det ubrukelig, og det genererer mye avfall å produsere noe så ubrukelig. Og samtidig skal du få frakta dette søppelet tvers over hele verden i digre skip som forurense. Kjøp heller velkjent kvalitet en gang for alle. Ikke masse billig skrot som kanskje kan funke. Ellers gir jeg blaffen i hvor man kjøper fra.
 32. Jeg har to Alaska huskyer , Luna 1,5 År og Frøken 12 År Fantastiske tur kompiser og så trekker de som bare det.
 33. 3 år gammel Australian Shepherd, 22kg. Valget av rase var mer eller mindre tilfeldig - besøkte en oppdretter for å "bli kjent med rasen". 1 ledig valp. Resten ble historie... Trekker 30kg pulk uten problem dersom snøen ikke er for høy, evt. i oppgått spor. Hadde han med på tur i vinter, da greide han dæven døtte meg 39kg inkludert pulk og drag i 2 og en halv mil. Langrennsløype, vel og merke. Sover ute i opp til 10 blå uten problem. Har ikke turt å teste noe kaldere. Enestående hund.
 34. Mange bra tips her. Som nevnt et sett med tørt skift (sokker, ull overdel og underdel) må alltid regnes inn. Dette oppbevares i en vanntett pakkpose i sekken. Da legger du vått tøy i ytterteltet og kan kose deg nedi soveposen i skifte tøyet , tørr og varm! skal du ut av teltet og fiske eller gjøre andre aktiviteter så må du enten ta av skiftetøy og bruke vått tøy eller du kan f.eks ha med en regnbukse og jakke. Da kan du ha regntøyet utenpå det tørre skifte tøyet og være litt ute uten å benytte vått tøy. Dette fordrer at regntøyet ikke er vått på innsiden da 😊 Siden skoa da også er garantert våte så er det lurt å ha med brødposer/handleposer som du kan trekke på beina slik at du ikke må gå rundt med våte sokker.
 35. Vi har hatt en nydelig 4 dagerstur i vår lokale helgelandske natur. Her fra dagens nedstigning mot Bæråsen fra Båtskardvatnet. Noe kronglete å finne en trase ned. Var for øvrig mer rein i området enn vi noensinne har sett før. Har litt dårlig nett, så tar bare med noen få. Mulig det blir en turrapport en gang. Fisket var OK. Vi fikk med oss en lite topp på 1095, Store Båtskardfjellet.. Her med utsikt ned mot sør.. Breiskardvatnet innfridde.
 36. -Eller så kan man gå til foreningen for omplassering av dyr og møte faktiske individer. Det er mulig å tenke dette i hjel også. Plutselig så står hunden din der, den du skjønner passer akkurat..
 37. Er forskerutdannet, så har det med å nerde meg ned i ting selv Har lest det som jeg finner av forskning på området, og jeg får en følelse av at du ser deg blind på et eller annet. Som jeg eg sa: Selvsagt vil en vesentlig større genpool gi færre sykdommer. Det er jo bare å se på hvordan det gikk med Europas kongehus for noen hundreår siden. Og som jeg sa: En blandingshund er ikke bare en blandingshund. Og da sier igjen: Jeg har ikke sett noen som helst forskning som skulle tilsi at å blande puddel med cocker, labrador, golden eller hva det nå måtte være. Det er ikke spesielt nyttig å bare kalle alt fra labradoodle til 11. generasjon blandaball for "blandingshund" ("crossbreed"). Det blir rett og slett litt tullete. Det vil være enorme foskjeller på hva en kan forvente avhengig av hvilke og hvor mange raser som en blandingshund slekter på. Og ser du på resultatene i den første artikkelen så ser du at det er flere raser som lever lengre enn "rasen" blandingshund. Og så er det jo i praksis ikke forskjeller før man kommer langt ned på lista. Skulle man være bekymret for noe etter å ha lest den artikkelen der - foruten studiedesignet - så er det om man har en hund som bikker 30, 40 eller 50kg. Det betyr mer (spesielt 40 og 50 kg) med tanke på risikofaktorerer for å leve kort. Det er nok mange som mener godt, men de er ikke genuint interessert i hundeavl (de bedriver på ingen måte avlsarbeid) så da blir det sånn ymse. Vil du han blandingshund så ville jeg heller sett på Alaska Husky eller rett og slett funnet en skikkelig blandaball.
 38. Igjen - det er forskjell på avl og det å parre to bikkjer. Forskjellen/bakdelen med blanding er at de som parrer i vei her ikke har noen krav på seg til noe. Annet enn at bikkja blir søt og kan selges for mye penger. Dette er den vanlige blandingen her i landet. Det verste er at de tjener mer enn de som driver med avl, fordi de slipper å bruke penger på helsesjekk av foreldrene, bedømmelse av eksteriør og røntgen av ledd og øyelysing. Ikke støtt den næringen. Enkelt og greit.
 39. Men når begynte de å mentalteste blandinger da? Og vurdere eksteriør i forhold til holdbarhet? 🤔
 40. Ja, for du har jo allerede bestemt deg for at renrasede hunder er helt feil. Så kjøp en Labradoodle og kos deg med den! Og blir du fornøyd så send en takk i tankene til oppdretterne av Puddelen og Labradoren som er det genetiske opphavet til din Labradoodle. For det er de som har jobba i mange år slik at du får en frisk hund med bra gemytt!
 41. Det er jo fryktelig individuelt hvor godt ulike hunder takler varmen, men tror ikke jeg ville tatt med meg noen hund på halvannen times løpetur med over 20 grader. Hunder regulerer ikke varmen ved å svette i noen stor grad slik som vi gjør så all overskuddsvarme skal vekk gjennom pesing og i begrenset grad gjennom svettekjertler i potene. Man skal være litt obs. på heteslag hos hund i varmt vær. Det er vel mer bading og nedkjøling som er aktuelt enn løpeturer. Har du en hund av rase som foretrekker et minustall foran 20 så tror jeg vel også du antagelig vil slite med å motivere for en løpetur når gradstokken kryper oppover. Skal ikke si så mye om kløv, siden jeg kløver fint lite med mine hunder. Alle hunder kan (med trening) kløve, i den utstrekning at de f.eks kan bære sin egen mat og utstyr. Det må trenes på, og de skal ikke bære noe særlig med vekt før de er utvokst såvidt jeg vet. Du skal med andre ord bære utstyr for hunden også en god stund. @Kaisi kan sikkert supplere eller besøk nettsidene/facebooksiden hennes. Masse bra info om hund og friluftsliv. De aller fleste hunder funker til friluftsliv (joda, det finnes helt sikkert unntak), noen må tilrettelegges mer for enn andre. Det er meg såvidt bekjent få hunder som ikke vil være med på tur, så rasevalget bør vel være mer tuftet på å finne en som passer inn i deres hverdag og livssituasjon enn på vinterpelskvalitet.
 42. Ikke lett i disse tider dessverre, der alle aspekter med en tekst og eventuelle betraktningsmåter publikumet det rettes mot kan ha, må vurderes grundig for bla. politisk korrekthet. I utakt med tiden som jeg er, benyttet meg av muligheten til å scrolle forbi innholdet jeg ikke likte og/eller er uenig i, uten å kommentere mitt synspunkt, men vil gjerne oppfordre deg til å fortsatt bidra til forumet, både igjennom innlegg relatert til utstyr og tur-rapporter. Lurkeren, som jeg med tiden har blitt på forumet, setter stor pris på det.
 43. Her viser du jo kun et bilde av et helt vanlig anonymisert teltannonse på Finn som en illustrasjon så sliter med å forstå hva som skulle være galt med dette. Aviser bruker jo også faksimiler fra Finn og folk poster henvisninger til brukt-kupp på Finn og lignende. Helt innafor. At folk ikke gidder å poste «hvordan det gikk» poster må man nok leve med.
 44. Endelig kan jeg krysse av Store Austabotntind 💪🏻 Gikk med guide og en venninne, som ikke har klatreerfaring, men naila hele greia 💪🏻 Starta opp fem om morgenen og rakk å være førstemann opp. Vi starta med kuling og tåke og når vi klamra oss fast i toppryggen før toppstøtet, så forsvant både vind og tåke 😀
 45. Hva med Norrøna Svalbard Gore tex som er på outletten nå til latterlige 2000,- !!
 46. virrma

  Jubileum

  Jeg har talt utenetter siden min datters første teltnatt i 3-måneders alderen. Nå er hun elleve år, og i dag fikk jeg endelig lagt inn påskens tur på Hardangervidda i excel-arket. Jammen har vi ikke kommet til en real milepæl: 365 utenetter! Snuppa på har altså overnattet på tur i et helt år til sammen. Hittil. Av de nettene har 219 (60%) vært bare oss to. Snakker om kvalitetstid! ... og for ordens skyld: kun utendørs overnattinger på tur gjelder. Overnattinger på terrassen, i telt utenfor hytta, ved siden av bilen underveis til turstart og tilsvarende er ikke talt med.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.