Jump to content

RoyN

Aktiv medlem
 • Posts

  657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

RoyN last won the day on July 18 2019

RoyN had the most liked content!

About RoyN

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

3,660 profile views

RoyN's Achievements

 1. Cumulus har gode priser, jeg finner ikke noe annet enn deres egne ord om at duna er etisk innhentet. Det er merkelig at de ikke har tilsluttet seg en etisk dun-standard av noe slag.
 2. Min erfaring med slike telt er at de krever veldig mye av bardunfestene siden disse sikrer stabiliteten. I motsetning til mer eller mindre selvstående telt hvor man skyter inne et par teltstenger og er mer eller mindre good to go. Det blir lett litt knotete om man ikke finner gode bardunfester.
 3. De tåler mye som det skrives over her. At bunnstoffet som gjerne er av tjukkere kvalitet går over tubene er forebyggende da det er tubene du helst vil beskytte. Har fått en rift en gang og det var i sjøen hvor skjell som sitter på stein skar opp en par centimeter i bunnen. Uten disse skarpe skjellene så ville det ikke blitt rift. Dekket bare med tear-aid og har vært tett siden.
 4. Hvorfor kommentere på det da? Jeg har klart å holde meg unna Ex on the Beach og diverse reality-program i mange år. Ingen stor stor prestasjon vil jeg si 😉 At Monsen forsøker å gjøre noe nytt syns jeg er bare flott. At han kan lage unike programmer alene på tur vet vi, men nå får Monsen vist andre sider av seg også. Med en litt uredigert samtale med et menneske han ikke kjenner og hvor man må finne ut av utfordringer sammen. Syns det tilfører noe nytt til konseptet. Det har litt det samme forfriskende konseptet som podkaster hvor mennesker møtes og prater lenge om mangt uten manus. Tror det er noe vi savner i en medievirkelighet som er veldig overfladisk og hvor alt skal skje kjapt. Så programmene kunne gjerne vært lengre syns jeg. Monsen klarer noe så unikt som å få folk til å se på lineær TV i en tidsalder hvor det blir mer og mer sjeldent. Syns det er en prestasjon i seg selv.
 5. ⁃ Hva er det som gjør at du ville eller ikke ville valgt produkter fra Bark? Vil først si at prosjektet deres er veldig spennende og håper dere lykkes. For min egen del kjøper jeg gjerne lokalt produserte produkter med gode løsninger og betaler gjerne litt mer for noe slikt. Har sett på hengekøye-pakken deres og en liten show-stopper der tror jeg er mangelen på myggnetting. Klarer dere å lage en løsning med myggnetting som feks Lesovik og Dream-hammock så tror jeg dere har et større marked. Underdyner/quilter kommer sikkert til å vokse som marked i Norge i takt med utbredelsen av hengekøyer. Gjennomsiktig tarp av cuben blir kanskje steindyrt pga materialet? ⁃ Hvilken rolle spiller miljø og bærekraft når du velger turutstyr? På hvilken måte? Miljø og bærekraft er viktig og kommer til å bli langt mer viktig med yngre generasjoner. Sporbarhet er viktig og synes det er dårlig når produsenter ikke forteller hvor de syr produktene sine feks. Gjenbruk av tekstiler/plast betyr noe men er usikker på om det er mest grønnvasking og lite miljøeffekt. ⁃ Er det noe turutstyr du savner, eller ikke finner på det norske markedet? Varmende poncho til bruk i leir og ved bålet? Av ull? Superlette sekker uten ramme er populære i lettpakkermiljøet i USA, men er kanskje noe smalt og ukjent som produkt her på berget? Tursekker med godt enkelt design i norsk retro-stil kan det være et marked? Altså retro-Bergans møter bushcraft møter Savotta-sekk? Skulle gjerne hatt en slik sekk
 6. Vurderte Lawson i fjor men kjøpte ikke da jeg forsto det på diverse youtubevideoer som at man helst bør bardunere hjørnene for stabilitet samt at det ikke er mulig å fjerne myggnettingen. I tillegg så virker tak-løsningen noe tett da den skal monteres rett på køya og ikke gir særlig mulighet til utsyn. Av bridge-hammocker så virker Warbonnet Ridgerunner og andre som å være bedre alternativer.
 7. Kjøpte Iiglo-lykta på bakgrunn av denne testen og har fått testet den litt. -Liker at den er framstår som solid etter å ha eid lykter hvor enten ledningen kjapt brytes (LedLenzer) eller festet ryker (Olight). Her er det ingen spinkle fester eller ledning til batteripakke på bakhodet. -Den har bredt lys og nok lys til skigåing og løping men er ikke av lyskastertypen som gir dagslys en halv kilometer foran deg. Den kan ikke blendes veldig ned, men nok synes jeg. -Enkel betjening via en knapp på toppen og mulighet for å enkelt skifte batteri. Alt i alt godt fornøyd så langt, og håper jeg har kjøpt en lykt som varer noen år.
 8. Har Solo Stove stålnetting i bunnen? Min Kina-gazifier bygger ganske fort opp i bunnen og gjør gjennomtrekken dårlig som Vandrefalken nevner. Mistenker at det er på grunn av litt små hull i bunnplata som veden hviler på.
 9. Det er et stort paradoks at vi sender milliarder for å ta vare på regnskog i Brasil, men ikke klarer å ta vare på sammenhengende urørte naturområder i Norge. FN anslår jo at naturtapskrisen er en minst like stor krise som klimakrisen. Arter vi ikke engang kjenner forsvinner i et tempo jordkloden kun har sett under tidligere masseutryddinger. Å fremstille DNT som den store stygge ulven blir litt merkelig når man ser DNTs engasjement mot naturinngrep som vindturbiner og hyttenedbygging. Jeg ser få representanter for hyttelandsbyer snakke den urørte naturens sak. Hyttelandsbyer som står tomme det meste av året gjerne med flere fasiliteter enn eneboliger i mange tilfeller. At det burde komme sentrale reguleringer på hyttebyggingen er en selvfølge. Og at det burde utarbeides en plan for hvor man kan bygge og hvor man ikke kan bygge. Og at miljødepartementet eller en annen sentral instans burde kunne overkjøre kommuner som ikke begrenser seg.
 10. Jeg har padler stort sett uten spruttrekk og opplever ikke vann fra årene som et stort problem for min del. Med en kortere raft så kan du feste sekk på baugen, men synes det forenkler mye å ha god plass i båten. Nå er packrafter forholdsvis enkle å selge brukt, men anbefaler å kjøpe en lengde du trives med med en gang. "Buy once cry once" som de sier.
 11. MRS microraft XL er også et godt valg slik at du får plass til en sekk i båten og. Har hatt Kipara og har MRS men i kortere versjoner. Har Alpackaraft 42 som er ca 160 cm innvendig lengde og har romslig plass til sekk og synes det er en fordel med såpass lengde.
 12. Ingen har mobbet noen men sagt sin ærlige mening om fangstmetoder på et friluftsforum. Hverken mer eller mindre. Det er jo du som tar mannen istedenfor ballen.
 13. Feil art går i noen ganger i fellene selv om de er satt opp aldri så riktig at så dette ikke kan gå galt stemmer jo ikke. Når man vet at dyr føler smerte på akkurat samme måte som oss mennesker så er det jo ikke unaturlig å ønske at de blir avlivet på en human måte under oppsyn.
 14. Her er det mange muligheter til å bli krenket begge veier 😊 Jeg har vært med på en god del jakt med våpen og med feller sammen med opphavet i barndom og ungdom selv og kjøper gjerne kjøtt fra dyr som er skutt. Jakt er en naturlig og flott ting selv om jeg i voksen alder er mer usikker på om jakt med feller burde være tillatt pga av risikoen for en svært pinefull død. Men synes allikevel ikke bilder av dyr hengende i en felle er veldig respektfullt overfor det drepte dyret. På samme måte som en nedskutt tiger ikke er like flott som en levende tiger på jakt etter byttedyr. Bare mine "two cents"
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy