Gå til innhold

RoyN

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  317
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

RoyN vant dagen sist Mai 25 2015

RoyN hadde mest likt innhold!

Om RoyN

Nylige profilbesøk

1 153 profilvisninger
 1. Hilleberg Altai

  Hvordan forskjellige telt-produsenter oppgir vannsøyle er nok tildels vanskelig å sammenligne da de bruker forskjellige måletstokker på dette og Hilleberg byttet måte å oppgi dette på for et par år siden. (Noen oppgir vannsøyle etter noe bruk og noen på en helt ny teltduk) Bergans-teltet er nok tilnærmet like vanntett i praksis.
 2. Zpacks Altaplex,noen?

  Det var en som skrev her inne om et Akto(?)-telt som ble slitt i stykker pga sterk vind. Men det hadde svært mange ute-døgn og var nok temmelig redusert av sollys og vær og vind. I det helet tatt så virker det som det relativt ofte kan oppstå rifter, stangbrudd og bardunfester som ryker, men at ripstop-duk av god kvalitet tåler det meste og ikke slites i stykker. Har sett lignende rive-tester som på videoen hvor billig kina-silnylon lett rives i stykker men hvor kvalitets ripstop-duk er vanskelig å rive fra hverandre selv med litt kraft.
 3. Zpacks Altaplex,noen?

  Silnylon med høy rivestyrke er nok en god del sterkere enn silnylon-biten vi ser i den videoen.
 4. Sekk til junior

  Bergans helium har justerbar rygglengde og skal passe fra ca 160 cm og er en god del lettere enn Osprey Ace også. Finnes både i 40 og 55 liters versjon. Lurer på om ikke dette blir neste sekk til junior.
 5. Erfaringer med hengekøye

  Lengden på køye relativt kroppslengde er viktig med tanke på eventuell banan-effekt. Som andre skriver så er det lite som slår komforten i en hengekøye. Å komme seg opp om morgenen kan derfor by på problemer Under-quilter er regnet som de beste alternativene komfortmessig, men er litt kostbare, og kan være litt vanskelige å montere riktig på køya. Reins-skinn eller saueskinn er også gode alternativer da de isolerer svært godt og former seg etter kroppen. Dog litt voluminøse å frakte med seg. Ellers så er vel Amok-køya et glimrende alternativ særlig hvis man alt har et godt oppblåsbart liggeunderlag alla Exped.
 6. Enduks telt i fjellet?

  Kjøpte et kina-telt alla Naturhike for noen år siden og duken på det føles temmelig skjør ut. Har sett tester på youtube hvor man enkelt kan rive i stykker duken med hendene på slike telt. Og ville ikke brukt det i en tresesongs-setting på fjellet i allefall. Noen ganger blir det for billig og da ender man fort opp med å måtte kjøpe nytt senere allikevel..
 7. Det ligger en test av Xena 85 her inne hvis det kan hjelpe. Har herreutgaven Xenith 88 selv og liker bæresystemet svært godt på den. En fordel med Xena er muligens at den har lengdejusterbar rygg. Hvis bæresystemet er mer lik Exos på Aura som det kan se ut som på bilder så er nok Aura mer ventilerende på ryggen og for såvidt også god å bære syns jeg. Skal du ha en svært lett sekk(halv vekt) så er Osprey Exos 58 en mulighet, men dog med færre rom/ åpninger.
 8. Vekt på telt og fotturer

  For ikke å snakke om hvis man er godt trent og går med lettere opp-pakkning Ser man på ekstrem-vandrere som Andrew Skurka og folk som går lange vandringer i USA så er jo mange av disse svært opptatt av vekt. Man kommer jo ikke utenom at man da kommer lengre med mindre energi bruk, har mer overskudd når dagen er over og er mindre utsatt for slitasjeskader ol. Om sekken veier ti eller tjue kilo kan være forskjellen på en bra og en dårlig turopplevelse på lengre vandringer.
 9. Tarp og varme

  Tarp satt opp som Res antyder over vil gi god ly for vind, men selv en slik åpning vil nok bytte ut lufta i tarpen fortere enn du klarer å gi den noe lunk med en liten varmekilde som en primus.
 10. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  UL-duken til Exped er den tilsvarende Superlight-duken til Helsport eller Kerlon 1000 i rivestyrke? Ikke så lett å finne ut på sidene til Exped.
 11. Nordmarka/Østmarka i januar

  Å ta Gjøvikbanen til Grua og så starte på Mylla kan også være et bra utgangspunkt. Fra Maridalen har du flere buss-stopp med regelmessig bussforbindelse til sentrum.
 12. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Har aldri slitt med å pakke inn mitt Helsport Ringstind i alle fall. Men ja posene er nok mindre enn Hilleberg sine som har unødvendig mye stoff syns jeg da jeg ikke bruker footprint.
 13. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Teltene til Helsport har ganske lite pakkvolum iallefall i forhold til Hilleberg. Og det teltet som borgern foreslår over her virker som et bra og solid tresesongstelt til en god pris med sterkere duk enn superlightteltene. Det kan nok fint brukes tresesongs på snaufjellet og. Med to døråpninger som i Dome, Reinsfjell og Orion så får du mye bedre lufting som gjerne kan være et problem i telt, men litt mindre funksjonell plass i forttelt kanskje. http://www.helsport.no/lofoten-pro-camp-2869 Hvis man tar ut teltstengene og oppbevarer de i en annen lomme så er det gjerne enklere å komprimere teltet litt i posen. Alle de nevnte produsentene lager topp telt så du blir nok fornøyd uansett.
 14. XXL må være en ekstrem varm sover🤣

  Ekstrem-verdier er vel et tall som ikke bør brukes i markedsførings-øyemed selv om dette sikkert er en glipp hos XXL. Mange av ekspeditørene jeg har snakket med på XXL (hovedsaklig Alnabru) er entusiaster med masse kunnskap og som vet å skille mellom slikt.
 15. Sove utte i tttm

  Brukte bamseunderlag i køye i Nordmarka i ti minus i fjor vinter og det fungerte fint. Men som det nevnes over her så kan vind/trekk gjøre kuldegradene enda kaldere slik at fjellduk/ trekk rundt pose/køye anbefales. Skal jervenduken fungere som varme-reflektor under køya så må den vel lage et tett rom med stillestående luft som en underquilt gjør.
×