Jump to content

RoyN

Aktiv medlem
 • Posts

  690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

RoyN last won the day on July 18 2019

RoyN had the most liked content!

Reputation

600 Excellent

About RoyN

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

4,518 profile views
 1. Flott og inspirerende turrapport! Hva ble totaldistansen?
 2. Hovedgrunnen min til å begrense vekta på ryggen er at kroppen oppleves smidigere, sekken blir mer en del av kroppen og sjansen for skader på knær og ankler synker. Samtidig så øker rekkevidden betydelig og man kommer fram mer uthvilt enn om man skulle bære en tung sekk. Det er ikke nødvendigvis et jag etter kilometer men heller at opplevelsen forskyves fra å bære mye til omgivelsene og å nyte turen Noen av de amerikanske lettvektsteltene er vel designet for et litt annet klima og jeg opplever også at det er fordeler med telt som er mer selvstående med buede teltstenger. Telt med gåstaver er litt mer avhengige av gode pluggfester.
 3. Værskillet mellom øst og vestlandet går gjerne her så værmeldingen kan bære preg av litt helgardering. Ville ikke tatt en ukestur her uten regntøy for min del. Dager med sidelengs regn uten adekvat tøy kan fort finne på å tære en del på pågangsmotet.
 4. Bergans Super light 1p er et helt ok telt alla Ringstind men som veier 900 gram. Er gått ut av produksjon tror jeg, men finner det jevnlig på Finn til 2-3000 kroner.
 5. Har en Alpackaraft som har holdt i seks-sju år uten problemer av noen sort. Og har MRS-en som du linker til og kan gå god for den også. To kvalitetsbåter etter min mening, med bedre og sterkere materialer en de rimelige raftene. Har aldri kjøpt med glidelås/tizip da jeg ikke har sett behovet.
 6. 1. Hva er dine 5 flotteste turmål du har hatt frem til nå i livet? 1. Mange flotte nærturer med overnatting i Østmarka og Nordmarka. 2. Loffing i Femundsmarka med kidden i bra vær. 3. Rondane på langs med kidden. 4. Tur rundt Hardangerjøkulen. 5. Diverse fine toppturer i Trollheimen. 2. Hva er de 5 viktigste turmål du skal gjøre før du dør? 1. Det viktigste turmålet er fortsatt nærturer i Østmarka og Nordmarka. 2. Langturer i Jotunheimen. 3. Vandring på Island. 4. Gjennomføre Massiv 5. Åpent punkt
 7. Ser du får Exped Ultra 3R Mummy Lichen LW til 1200 på Fjellsport nå. Det er en bra pris. Er relativt lett og fungerer nok fint i plussgrader. Disse underlagene er greie å lappe om det skulle komme et hull som det har gjort på et par av mine etter noe uvøren bruk. Jeg har brukt forholdsvis lette Exped-underlag i flere år og kombinert disse med bamse på vinteren og et veldig lett skumunderlag på 100 gram på sommeren. Da kan man enkelt ta en ryggstrekker i ettermiddagssola om man har lyst og
 8. Endelig en skikkelig tråd for oss med over-gjennomsnittet stor interesse for sekker Osprey Xenith 88 - Arbeidshest som sjeldnere er i bruk da ungdommen nå bærer det meste selv og jeg heller prioriterer å pakke lite og lett. Tåler mer enn jeg pleier å pakke på lengre turer. Komfortabel å bære på ryggen og med tilstrekkelig lett egenvekt. Osprey Exos 58 - Lett arbeidshest som er god å bære samt kommer med komfortabel mesh som gir god utlufting på ryggen. Den mest brukte dedikerte tursekken jeg har - også egnet til nærturer. Eldre MLD Exodus 55 - Svært lett og flott minimalist-sekk med bra design. Ingen fiksfakserier og uten bæreramme, men smidig og god på ryggen allikevel. Bruker en oppblåsbar plate som stuffing mot ryggen. For minimalist-turer med vekt på lett oppakning og lang rekkevidde. Exped Torrent 20 - vanntett pendlersekk - robust til daglig bruk på jobb og butikken. "Vintage" Karrimor Jaguar ca 45 l - Eldre kanvas-sekk tiltenkt som bushcraft-sekk. For nærturer med vekt på hygge.
 9. God tursekk til barn/junior til en veldig rimelig penge: Deuter Fox 30
 10. Kanskje litt på sidelinja siden det ikke gjelder friluftsutstyr. Men jeg jobber i en større norsk bedrift som kjøper inn i relativt store kvanta fra hele verden. Og i land hvor det er nødvendig så stilles det krav til miljøpåvirkning og arbeidsforhold. Følges ikke disse minstestandardene så blir ikke produktene dine kjøpt inn enkelt og greit. Klart det betyr noe. Skal ikke lengre enn til Sør-Europa før disse kravene og rettighetene er under press.
 11. Toposesystem er jo også en mulighet som mange benytter seg av. Selv bruker jeg en "sommerpose" med t-comfort null inne i en "tresesongspose" som har t-comfort -12. Det gir mer fleksibilitet enn å ha en dedikert vinterpose i mine øyne. Å bruke en ytterpose i fiber som er mer fuktbestandig er også en mulighet. Ytterposen i et slikt system bør være romsligere enn innerposen. Bransjen ønsker å selge oss vårposer, sommerposer, høst og tresesongsposer og vinterposer! Her er det mulig å bruke litt sunn fornuft og spare noen kroner
 12. Har bevisst valgt å kjøpe uten på de tre packraftene jeg har kjøpt. Bruker de på flatt vann og foretrekker heller ekstra plass i båten for kjapt å kunne montere/ta av bagasje i raften. Å fjerne lufta for å plassere eller hente ut bagasje gir ikke så mye mening for meg. At det på sikt potensielt kan bli et problem å holde TZIPen tett spiller også inn.
 13. At hengekøye skulle vær en døgnflue er nok overdrevet. De jeg kjenner som overnatter flere titalls netter ute i løpet av året bruker stort sett alle hengekøye. Mulig det er et byfenomen, og drar du på de mest populære "hengestedene" rundt Oslo så er det folk ute så og si hele uka året rundt. Men få telt å se. Der det er trær er hengekøye overlegent synes jeg da det er enklere å henge opp og enklere å komme seg ut og inn av. Bare å sette seg ned, og ikke nødvendig å krype rundt under et lavt tak. Utsikten og nærheten til naturen blir større. Lite slår å sovne "under stjernene" eller i vannkanten ved et stille tjern. Telt er enklere og mer komfortabelt om man skulle dra ut i stiv kuling og vannrette regnbyger, men det blir sjelden for min del. På fjellet så kommer teltet til sin rett.
 14. Kjøpte en sokk i julegave til meg selv Det vil si en Winter Hammock Sock fra Dutchware. Kom over dammen akkurat som bestilt.
 15. Frysetørret kaffe holder seg bra i frysen (med ziplock) En refill-pose med Nescaffe Gull får da en kilopris på 440 kroner istedenfor 1500.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy