Gå til innhold

RoyN

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  428
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

RoyN vant dagen sist Mai 25 2015

RoyN hadde mest likt innhold!

Om RoyN

Nylige profilbesøk

1 687 profilvisninger
 1. RoyN

  Grådighet er aldri vakkert

  Nedover i Europa så ligger jo vindmøllene gjerne i jordbrukslandskapet og blant bebyggelse der det alt er veier og infrastruktur. Denne tankegangen burde vi adoptere også og ikke legge de i urørt natur. Dessverre er det nok endel grunneiere med utmark som får dollartegn i øyene når de denne muligheten byr seg... Parker med vindmøller til havs er vel å fortrekke når teknologien er på plass. Et enslig atomkraftverk kunne alene ha gitt 20-30 prosent av den totale energibehovet i Norge og gir den reneste energien med minst naturinngrep i følge Folkeopplysningen: https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen
 2. Glass er veldig energikrevende å produsere samt tungt å frakte. Her kommer plastemballasje bedre ut (såfremt den ikke kommer på avveie).
 3. Plast er lagd av olje så om man fyrer med plast (søppelgjennvinning) som blir til oppvarming så er jo det i grunn ganske smart. Uten plast så ville mye av maten vår hatt langt mindre holdbarhet og det ville ført til et større matsvinn. Plasten som finnes langs kysten kommer visstnok i liten grad fra norske kilder. Og vil tro de senere års bevissthet om dette innskjerper det som kommer fra norske kilder? Her må man jobbe vel først og fremst jobbe internasjonalt. Om plastembalasjen vår gjennvinnes eller brennes og blir til varme er nok en detalj i miljøsammenheng sammenlignet med feks å sette seg på et fly som forårsaker et mye større miljøavtrykk. Mikroplastens skadelighet vet man enda lite om siden det er såpass nytt? Vask av klær er vel hovedkilden her og vil tro det kommer filter på vaskemaskiner som tar endel av dette?
 4. Bærenett av bomull og særlig økologisk bomull har et enormt miljøavtrykk sammenlignet med plastposer og resirkulerte bærenett. Alt kan gjøres bedre men på avfallshåndtering er vi nok lysår foran land i afrika. Og så lenge plast ikke havner i naturen så er plast av den mest miljøvennlige embalasjen vi har.
 5. RoyN

  Valg av hengekøye

  Har HH Explorer og er godt fornøyd med den etter noen års bruk. Men hadde muligens gått for Dutchware-køya om jeg skulle hatt en ny tradisjonell køye i dag. Det viktigste er at køya er lang nok slik at du ligger flatt (nok). Jeg kommer til å gå for en Amok en vakker dag også, men er det en hengekøye eller en svevende seng? Ikke sikker! Det er i alle fall noe annet og tror egentlig jeg da kommer til å savne "feelingen" en tradisjonell køye gir også... 🤔 Jeg har ikke giddet å anskaffe meg underquilt men bruker bamse-underlag eller exped-madrass og trives i grunn greit med det. De fleste køyer får du nok solgt for en god penge på Finn om du skulle ombestemme deg. Et par hundre-gram pluss eller minus hadde jeg ikke giddet å bruke for mye tankekraft på. 😀
 6. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  "The Yukon court heard on Tuesday how the pair set up camp at Itsi Lakes, around 150 kilometres up the North Canol Road near the Yukon-N.W.T. border. By September 2017, they were on the radar of conservation officers based in Ross River, Yukon. During a field inspection, officers discovered an illegal structure at Blomseth’s camp, and warned them about litter and the general condition of the site." "She said Blomseth showed a complete lack of respect for Yukon wildlife laws." https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8w8LP1/friluftsblogger-boetelagt-for-ulovlig-jakt-i-canada http://www.rcinet.ca/eye-on-the-arctic/2018/09/21/norway-blogger-tonje-blomseth-yukon-illegal-hunting-bird-ptarmigan/ Hvordan kan det å gjengi det VG og lokalaviser skriver beskrives som rykter, mobbing og uthenging? Skal man få gjøre som man vil om man er kjendis? Når folk her til lands forsøpler, bygger ulovlig og driver ulovlig jakt i naturen og blir stoppet av Statens Naturoppsyn så havner det gjerne i aviser. Å si i fra og reagere på slikt er tvert i mot en sunn reaksjon om man bryr seg om feks sporløs ferdsel!
 7. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Enig i at det er tildels to forskjellige temaer som diskuteres. Men de henger også på et vis sammen. Blir kjendis X dømt for ulovlig jakt på antiloper i Afrika så ville jeg tro de fleste ikke ville se på det som noe rart å diskutere her. Og dette handler heller ikke om at man diskuterer "personen" TB da det vitterlig er det hun gjør/har gjort i kraft av å være en "friluftkjendis" man diskuterer. "My final last words" om dette temaet
 8. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Alle som kommenter noe gjør det ut fra kjente omstendigheter. TB har hatt god tid til å imøtegå dette. Den ulovlige jakten snakker for seg selv og ble forsøkt skjult. Hvis dette ikke er tema som er relevant å diskutere på et friluftsforum så er jo lite det.
 9. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Jo mer man leser om dette jo mer flaut blir det hvordan man gir blaffen i gjestfrihet og oppfører seg som tanketomme egoister. Det er litt som nordmenn som drar til syden og gir blaffen i lokalbefolkning og lover/regler. Når man attpåtil er en kjendis og "influencer" som skal tjene penger på dumskapen blir det enda verre. Håper det finnes noen oppegående journalister som tar tak i dette når boka kommer!
 10. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Dette er da ingen heksejakt Jeg har likt Blomseth godt siden hun først lagde serie på NRK. Derfor er det noe skuffende å lese at hun ikke innhenter tillatelser og bedriver ulovlig jakt og forsøpler. Om noen gjør det i Afrika, Canada eller i norsk natur er ikke så viktig. Det er kjipt uansett. Om man er kjendis, gammel mann eller ung kvinne spiller liksom ingen rolle. Det er fint at man problematiserer sosiale medier og friluftsliv, men som andre her viser så har hun kanskje begitt seg ut i en hengemyr med tanke på hva hun selv gjør? Skjønner ikke at man unisont må heie på folk fordi de er kjendiser. Skal ikke de tåle kritikk? 🤔
 11. RoyN

  Droneflyving for enhver pris?

  Er ikke dette et svært marginalt problem?. Med droner solgt i mange år kan jeg knapt huske å ha sett en i marka eller på fjellet. Dette kan ikke sammenlignes med scooterkjøring da lydnivået og sjenansen er mye større. Og vi forstyrrer sannsynligvis dyrelivet mye mer med vår blotte tilstedeværelse enn en drone. Et rein-trekk vil påvirkes mye mer av operatøren enn dronen. Skulle bruken utvikle seg til å bli mye større så kan man sikkert regulere det strengere. Men med sunn fornuft og hensyntagen osv. Som skrevet tidligere er det andre faktorer som truer natur og fauna i mye større grad som utbygging av hyttefelt og vindturbiner. Det skrives det merkelig nok lite om her inne. Noen litt irriterende droner derimot....
 12. RoyN

  Lett sekk 70-80 L

  Er vanskelig å finne såpass romslige sekker som er så lette om man ikke skal gå for amerikanske lettvekts-sekker som HMG og Zpacks som blir relativt dyre. Eneste jeg kommer på er Berghaus Expedition 80 på 1.5 kilo men som ser ut til å være utgått fra produksjon.
 13. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  https://www.instagram.com/p/BluwTicnzD_/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=4hvc7reuyug8 Morosam kommentar til dette bildet apropos halv- og helnakne friluftsmennesker: «kunde vare shamporeklam» 😀
 14. RoyN

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Dette var ganske flaut å lese for Blomseth sin del som tydeligvis er opptatt av utviklingen i friluftsbransjen men lite opptatt av å følge regelverk i land hun reiser til.
 15. Har flere svært reiseglade venner som argumenterer med at "flyene går uansett om de er med". De gjør jo virkelig ikke det 😊 Som med annet er det tilbud og etterspørsel som gjelder. Tror vi vil tenke ganske annerledes om turisme om noen år med tanke på miljøbelastning og karbonavtrykk. I USA løser man belastningen i populære fjellområder med at man må søke om tillatelse som er begrenset i antall. Det vil kanskje vokse fram her i Norge og med friluftslivets voksende popularitet?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.