Gå til innhold

RoyN

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  398
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

RoyN vant dagen sist Mai 25 2015

RoyN hadde mest likt innhold!

Om RoyN

Nylige profilbesøk

1 439 profilvisninger
 1. Det er fullt mulig å komme seg på små turer mellom jobb-øktene også. Har sekken pakket, drar ut i nærmarka, overnatter, og drar på jobb påfølgende dag. Ikke noe man gjør hver dag så klart men er fullt mulig i blant om man ikke starter for tidlig på jobb. I sommer så har det vært vel så kjekt som å sove i en kokvarm leilighet inne i byen
 2. Ikke aktuelt for meg, men pre-order pakkeprisen inkludert fjøl var veldig god👍
 3. Bergans skriver at de faset ut PFOA i 2014, og jobber kontinuerlig for å finne mer miljøvennlige impregnering. De er også Blusign sertifisert(?) og fokuserer på gjenbruk og ombruk. Synes tvert i mot at Bergans gjør en god jobb med dette, da gjenbruk og å forlenge bruken av et plagg uansett er den største faktoren i et produkts miljøavtrykk. Kanskje de svenske produsentene bare er flinkere til å miljøsminke produktene sine 😉 Tekstiler med økologisk bomull har feks et svært stort miljøavtrykk. Er sammensatte problemstillinger dette. Og enkle svar finnes ofte ikke.
 4. RoyN

  Zpacks Arc Haul Zip?

  Har en MLD Exodus 58 liter som veier omkring 500 gram, uten noe avstivning annet enn eventuelt skumplate i ryggen. Solid stoff og fenomenalt god å bære opp til en 10-11 kilo. Med denne type sekk må man regne med å bli noe svett på ryggen siden sekken blir liggende rett på uten noe lufting i mellom.
 5. RoyN

  Zpacks Arc Haul Zip?

  Har tidligere siklet endel på denne og annet Zpacks utstyr, men ramlet ned på at kost/nytte ikke svarer seg for meg når man kan få Osprey Exos eller Bergans Helium til 1500 her til lands, mens Arc Haul fort lander på over 3500. Men virker som en flott sekk ut fra reviews.
 6. RoyN

  Femundsmarka?

  Vel, er heller unødvendig å karakterisere folk som prøver å bry seg med at det er «sure meldinger» etc. tenker jeg.
 7. RoyN

  Femundsmarka?

  Sendte en hyggelig melding om at det var bålforbud til denne karen på Instagram. Og da svarte han at det ikke var hans bål. Så ble meldingen slettet og jeg fikk en ny om at det ikke var fra Femundsmarka. Så ble teksten under bildet forandret...
 8. RoyN

  Femundsmarka?

  Sprøtt å se at noen fyrer bål og legger ut bilder av det nå...
 9. Opplevde akkurat det samme som beskrives i bloggen over med et Nallo 3 på sommers tid på Dovre. Her var det heller ikke snakk om storm. Men anbefaler fortsatt Nallo av den grunn. Oppplever ikke at at det frarådes bruk av Superlight-telt av disse brukerne etter dette. Tvert i mot så er jo teltet brukt i fjellet over halve Norge. Stangbøying kan nok skje mange telt om vinden treffer riktig/galt(det er jo en grunn til at det følger med ekstra stangledd). Tror ikke det har noe med superlightduk å gjøre.
 10. Ser ut til at Trek er mye høyere enn Superlight og ser ut som et bra telt til en bra pris spør du meg. Det er omtrent like høyt i bakkant som Nallo feks, og ti cm lengre innvendig.
 11. RoyN

  VG.no, En natt i hengekøya

  Rar artikkel men de skal ha for optimismen på tross av overraskende regnvær uten tarp😀 Lett køye og tarp behøver ikke å bli så mye over kiloet. (Amok er jo ikke i lettpakkesegmentet akkurat bortsett fra den tradisjonelle Segl-køya.) Synes hengekøye lett utkonkurrerer telt i marka særlig på sommerstid. Du kan henge overalt hvor det er trær og behøver ikke plan grunn og ikke minst så slipper man å våkne til 4000 drivhus-varmegrader på morran. Sola kan steike på hengekøya uten at det gjør særlig mye. Nå på sommeren bruker jeg et mammut alpine mat ul underlag på rett over 100 gram og sover til langt på dag. Mange bruker exped-underlag selv i tttm-køyer uten mønesnor og sover helt fint med det. Nødvendigheten av UQ er nok noe overdrevet.
 12. Har ikke prøvd disse som ser solide ut, men andre hagløfs sko. Ville kanskje vurdert noen litt lettere som dameversjonen av disse: https://www.fjellsport.no/mammut-mercury-iii-mid-gtxr-m-graphite-taupe-14.html Har brukt disse et par sesonger og synes de er veldig gode, samt at gtx-membranen holder lenge. G-sport pleier også å ha disse inne.
 13. Exos 58 er en svært komfortabel sekk å bære etter min mening og med veldig god lufting. Med en slik sekk så kan man lett komme under fem kilo for sekk-underlag-sovepose og telt.
 14. RoyN

  Kompakt kamera for turbruk

  Lumix FZ300 har jeg kikket endel på med bra zoom(25-600) og bra optikk, men har vel ikke veldig stor bildebrikke. Men ser ut til å være brukanes på både film og bilder.
 15. RoyN

  Kompakt kamera for turbruk

  I sol og godt lys vil det ofte være vanskelig å se forskjell på et bra kompaktkamera og et godt mobilkamera. Når det blir dårlig lys så blir forskjellene betydelig større. Selv bruker jeg en Olloclip-linse for makro og vidvinkel på Iphonen med brukbare resultat samt at jeg har første versjonen av Sony RX100. Som gir god HDfilm og ganske bra bilder i svakere lys. Har dog litt lyst på et superzoomkamera.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.