Gå til innhold

RoyN

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  452
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

RoyN vant dagen sist Mai 25 2015

RoyN hadde mest likt innhold!

Om RoyN

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

2 017 profilvisninger
 1. I denne prisklassen vil nok soveposene ta nokså stor plass sammenpakket. Man betaler gjerne ekstra for mindre vekt og pakkvolum på de dyrere posene. Og dun skiller seg gjerne særlig ut på mye mindre pakkvolum og tildels på vekt. Et lettere alternativ med mindre pakkvolum kunne være denne posen: https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-laminina-z-flame-sleeping-bag-reg-emerald.html?q=flame Som jeg har herreversjonen av og synes fungerer bra som en tresesongs pose. Men med mindre isolasjonsmateriale er den også muligens litt kjøligere enn Helsportposen. Hvor varm pose man trenger er gjerne nokså individuelt og i en hengekøye så vil litt trekk/vind gjøre at posen oppleves som kjøligere enn feks i et telt. Et vindtett soveposetrekk/fjellduk vil hjelpe på dette.
 2. Jeg har kun brukt den eldre utgaven av Ringstind light med en inngang, og har ikke testet Vaude. Forskjeller i vanntetthet ville ikke jeg tenkt noe på. De er nok vanntette begge to. Nye Ringstind har to innganger og dette ville vært utslagsgivende for min del. Da det gir bedre utsikt og mye bedre ventilasjonsmuligheter - særlig på varme dager.
 3. Kjenner folk med begge deler (Draumr og vanlig køyer) som setter pris på begge typer køyer da de har litt forskjellige egenskaper. Hengekøye-kulturen i USA går jo gjerne i tradisjonelle køyer da mange finner det veldig komfortabelt. "Kokong" formen som man får i en tradisjonell køye får man jo ikke i en Draumr som er mer en svevende madrass. Skal man ha tilstrekkelig komfort i en vanlig køye og ligge flatt så er det viktig at køya er lang nok (helst ti eller elleve fot) slik at man kan ligge på skrått uten å havne i bananform. Selv har jeg brukt en Hennessy-køye (Explorer) i noen år og ligger komfortabelt i den, men kommer sikkert til å teste Draumr etterhvert. Men har også lyst til å sjekke ut køyer som Chameleon fra Dutchwaregear eller en bridge-hammock.
 4. Har sett flere flere hevde at dunposer er vel så holdtbare som syntetposer. Det vil si at de opprettholder loftet/ de isolerende egenskapene over lengre tid enn syntetposer og gjerne kan holde i ti år+ ved riktig oppbevaring. Og da blir de gjerne ikke så mye dyrere allikevel.
 5. Usikker på dimensjonene på gamle Segl. Den nye heter Segl er 285 lang mot Tttm som er 290 cm lang.
 6. De nye versjonene av Draumr og Segl er nå ute for salg igjen. Ser ut til at Segl er kommet i en større versjon og at prisen er halvert faktisk. 500 kroner inkludert oppheng er priset veldig bra sammenliknet med feks Tttm. Prisen på den vanlige Draumr er 2000 for bare køya.
 7. En dunpose isolerer nok minimalt nedover da dunen under kroppen presses helt flat og isolerer svært lite. Hvis det var hovedsaklig der du frøs så prøv et oppblåsbart dun-underlag med høy r-verdi. Type Exped Downmat for eksempel. Ta også ut posen i god tid slik at duna får god tid til å utvide seg/ bygge loft før du legger deg. Spis deg god og mett og legg deg varm. Og som flere sier så er det veldig individuelt hvor varm pose man trenger. Ved 5 minus og nedover så bruker jeg en en romslig tresesongs syntetpose med en dunpose inni. På vinteren er det greit å ha gode marginer for å sove godt.
 8. Ser flott ut den nye køya! Stygt redd for at teltlivet ikke blir helt det samme etter dette 😱😂
 9. Flere her på forumet bruker to-poseløsninger og er fornøyd med det da det gir større fleksibilitet. Selv bruker jeg en lett dunpose med t-limit på -1 med en romsligere syntetpose på -7. Denne løsningen fungerer fint ned til 15-20 minus for min del. Da har jeg en lett dunpose som fungerer på sommeren og en tresesongs syntetpose til høst-vår.
 10. Osprey regner ikke inn potensielt volum i mesh-lommer i sin beregning av totalvolum som enkelte produsenter gjør.
 11. Åpning i front er ikke veldig viktig om man feks har en nokså stor mesh-lomme som kan brukes til større ting som kan være handy å nå uten å åpne sekken. Med litt erfaring så vet man også hva man behøver å putte på toppen av sekken som regntøy, lunch etc.
 12. Interessante erfaringer på superlette sekker fra HMG, Zpacks og forsåvidt Osprey fra Dixie som virkelig har testet sekkene på langtur og mener de kanskje ikke er så komfortable på maks-vekt:
 13. Tenker du er inne på de viktigste besparelse selv. Poenget med superlett telt faller litt bort om man tar med en skalljakke som er tyngre Tenker også stekepanne og fiskeutstyr er store ting som gir grei vektbesparelse om man velger det bort. Men det kommer an på hva slags tur man ønsker. Solcellepanel er det sjelden bruk for i Norge da det ikke er langt mellom lademulighetene i Sør-Norge i alle fall. Vannrense-system er jo også strengt tatt unødvendig. Bruker du et oppblåsbart uberlight-underlag beregnet bare for overkroppen sammmen med et mammut alpine mat så sparer du nærmere 400 gram uten å gå veldig ned i komfort, men kan jo fort bli et litt kjølig oppsett. Kjører du tarpen med en bivy i steden for telt noen ytterligere hundre gram.
 14. Den korte versjonen av denne sammen med feks mammut alpine mat burde kunne bli en rakker av en kombinasjon for lettpakkeren: 117 + 135 gram = 252 gram 🤓😀
 15. En enkel og rimelig løsning som fungerer bra for meg sammen med Hennessy-køya mi er et bamse-liggeunderlag. Det isolerer rimelig godt og er ikke like glatt som et oppblåsbart underlag. Reins-skinn duger nok bra. Klymit lager egne oppblåsbare underlag til hengekøyer eller så er underquilt kanskje det beste alternativet om man tenker å bruke noen kroner: https://www.hammockgear.com/insulation/
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.