Gå til innhold
 • Bli medlem

RoyN

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  570
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

RoyN vant dagen sist 18. juli 2019

RoyN hadde mest likt innhold!

Om RoyN

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

2 729 profilvisninger
 1. Har siklet på begge køyene selv en stund og gikk for Amok for min del. Amok-køyene er sjelden på tilbud så slo til da de ble nedsatt. Amok-køyene holder seg bra i pris på Finn så du får nok igjen det meste om du skulle bestemme deg for at det ikke var helt din greie. Hennessy-køyene er en bra pakkeløsning med myggnett og tak om du ønsker en mer tradisjonell køye. FInnes på XXL feks.
 2. Nå på torsdag var det vel meldt 6-8 ms, men virket mer i kastene og hadde ikke vært veldig trivelig da vinden gjerne får bra tak på (større) vann. Det går jo alltids an å komme seg fram nær land på vann her i Oslomarka uten at det blir direkte uforsvarlig. Men temmelig stridt å jobbe i motvind blir det jo. Finnes jo seil til packrafter uten at jeg har testet det. Kan visstnok brukes opp mot 10 ms.
 3. Har hatt et par Hennessy-køyer de siste fem årene og er veldig fornøyd med de både med tanke på utforming, pris og soliditet. 1. Snakeskins er kjekt å ha og jeg bruker min, men ikke nødvendig. En separat tarp gjør eventuelt samme nytten ved regn. 2. Tarpen som følger med fungerer fint til å dekke køya men ikke noe særlig mer. Fungerer dårlig om det regner horisontalt (mye vind). Men da er jeg sjelden på hengekøyetur allikevel. Revir-tarpen blir i største laget for en køye syns jeg- men det er litt smak og behag. Å henge tarpen separat øker utsyn og justeringsmuligheter men blir som o
 4. Packrafter holder seg jo rimelig bra i verdi er mitt inntrykk. Så å selge fortrinnsvis til våren/sommeren når mange skal ha og kjøpe en ny med trekk behøver ikke å blir et stort tapsprosjekt. Meldte for et par år siden med Kipara-importøren som mente det var et ganske bra prosjekt å ettermontere spruttrekk og ikke gjort i en håndvending. Men lar seg sikkert gjøre. Padlet noen timer i dag i Østmarka hvor jeg dro på ganske bra uten å få særlig med dråper inn i båten da dryppringene tar unna så og si alt. Ble hverken våt på beina eller hendene og padlet uten hansker.
 5. Ta med verdisaker og eventuelt mat inn i teltet og monter sekken på en passende trestamme ved hjelp av brystreim og magereim rundt stammen eventuelt la den ligge på bakken. At dyr viser interesse for sekken din er nok noe av en sjeldenhet og noe jeg aldri har opplevd med hverken hengekøye eller telt.
 6. MLD har jo en rimeligere bivy som er vanntett også. Men det koster jo fortsatt endel flesk. Mulig det finnes andre mindre amerikanske produsenter som lager de billigere. I andre enden av skalaen er jo Helsport coverzip og grevling-trekket som kanskje fungerer best som vind og gnistbeskyttelse og ikke er vanntette.
 7. Sikker på at det ikke er lufta i båten som krymper i møte med vannet som ofte er kaldere? Mine packrafter (Alpackaraft og Chipara) blir som oftest litt slappere etter litt tid i vannet og mer oppblåste om de tas opp og ligger i sola. Om det er selve ventilen så er det vel en reklamasjonssak? Eventuelt prøve å se om det er mulig å rengjøre ventilen eller skifte den?
 8. Vanntett og pustende er nok ikke helt forenelig. Ei heller å motstå gnister. Men MLD og Cumulus lager svært lette bivyer uten at jeg har prøvd noen av de: MLD Cumulus
 9. Er nok ikke et dumt valg det. Bra pakkepris med åre og elektrisk pumpe. Var inne på siden for å kjøpe elektrisk pumpe, men endte opp med å bestille ny packraft med årer og el-pumpe 😅
 10. Var det dryppringer på åra som du brukte? På flatt vann blir jeg blir sjelden særlig våt på hendene annet enn noen dråper som i lite grad sjenerer. Det samme innvendig i båten så synes det er rart når jeg hører at andre blir det. Mulig det handler om forskjellig padleteknikk? Og fordi jeg sjelden blir særlig våt bruker jeg nesten aldri spruttrekk da det føles unødvendig. Men å ha muligheten til et spruttrekk er jo ikke så dumt om man opplever å bli våt ofte. Spruttrekkene er temmelig vanntette. Explorer 42-raften som jeg har brukt mest, er lang nok (150 cm innvendig) til å ha en sekk for
 11. Eagle sin kaffekjele med kobberbunn er vel et bra alternativ om stor åpning ikke er så viktig. Fås i en mindre variant hos magasinet og.
 12. Apropos størrelse på kvistbrennere. Hva foretrekker dere som har prøvd både mini-typer på 10 cm bredde og de større opp mot 20 cm? Det behøvs kanskje litt størrelse slik at den brenner en god stund?
 13. Ja, enig i at spruttrekk er noe herk som jeg så og si aldri bruker. Og med tørrdrakt er du vel bra beskyttet
 14. Har ikke kjørt noe i elv unntatt sakteflytende elver- og hvittvann anbefales vel ikke uten spruttrekk. Har en litt kortere Kipara med spruttrekk til sønnen min og kvaliteten på den er også bra syns jeg.
 15. Har hatt en Alpackaraft Explorer 42 i noen år. Den er lang nok (150 innvendig) til å ha en sekk innvendig, noe som er enklere enn å montere den på fronten. Har ikke savnet spruttrekk da jeg padler stort sett bare på flatt vann. Har nå bestilt en MRS Microraft L med spruttrekk (virker som et bra pakketilbud med åre og pumpe) Den er litt kortere men mer enn lang nok til meg på 180. TZIP har jeg aldri følt noe behov for. Kjøp lang nok åre - gjerne 230 cm.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.