Gå til innhold

ViktorS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  924
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ViktorS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ViktorS

  Hvilke stein er dette? Meteoritt?

  Størrelse på den der da?
 2. ViktorS

  Verdig erstatter for Breheimen II?

  Denne begynner det å bli vanskelig å få tak i gitt... Produseres ikke lengere, men kanskje de har noen på outletten.
 3. ViktorS

  Allværsjakke - DIY

  Har fått litt sansen for fjellreven sin lufting under armene, som faktisk er flyttet til siden av jakken, fra litt under armhulen ned langs sidene. Gjør det lett å komme til lommer i mellom plagg, samt at det er kjekt å stappe nevene inn der for å varme de:) mye lufting nedover armene er lite brukbart, i mine øyne i allefall. Kan det være noe å teste? Kanskje lettere å sy inn glidelåser der også?:)
 4. ViktorS

  Fikse rift i gore-tex skalljakke

  Dette var ikke dumt, har noen bukser som må legges opp også, så dette skal testes!:) Takk for gulltips!
 5. ViktorS

  Fikse rift i gore-tex skalljakke

  Haha, youtube-kurs neste 😅
 6. ViktorS

  Fikse rift i gore-tex skalljakke

  Behøver ikke være så sykt vanntett nederst på buksebenet på Røldal buksa, som allikevel er over uteskoene. Mulig jeg må innom den lokale systua å få de til å hjelpe meg, for mine sykunnyskaper er begrensede haha.
 7. ViktorS

  Fikse rift i gore-tex skalljakke

  Siden vi er inne på litt fiksing. Typisk isolerte vinterbuksa er beregnet for slalomsko og snowboard sko. Funker dårlig for skisko og vanlige sko, da de er så sykt vid nede. Har blant annet en Bergans bukse til junior, og en røldal som rett og slett er så vid nede at man tror på disse:/ tenker å sy/lime borrelås nede, slik at man får strammet de rundt skoene. Noen tips her til hvordan dette kan gjøre, enklest mulig, med ett helt ok resultat? Og hvor man kan få kjøpt nødvendig borrelås/stoff.?
 8. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Har bestilt en Mr Dunfri nå, så får vi se hva det er for noe:)
 9. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Hvordan er Mr dunfri i passform og størrelse? Ser ut som at dette blir en 3-sesong-jakke. Så får jeg kanskje holde meg til dun til vinterbruk.
 10. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Gjør ikke noe om det ikke kan komprimeres så vanvittig mye. Har store sekker og lettere å pakke en litt stor myk ting enn en litt mindre hard ting i sekken, lettere å forme nedi der
 11. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Men er vel annen syntetisk materiell enn juksedun? Feks fjellreven sitt ser mere ut som store duker med isolasjon... Og vil kanskje ikke klumpe seg som feks dunog juksedun? Men holde seg på plass.
 12. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Men.. så det er hverken bedre eller verre enn din akkurat her? For uavhengig om det er ei jakke med dun eller syntetisk, så pakkes de jo ut etter endt tur, og luftes etter behov, og ligger jo dermed ikke komprimert særlig lenge. Dessuten er jo flere av disse isolasjonsplaggene, enten det er av dun eller syntetisk, laget med komprimeringspose eller egen lomme man kan stappe de inn i. Så hvor stor utfordring akkurat dette er, kan jo settes spmtegn ved. (Vi komprimerer og pakker ut soveposene våre støtt og stadig, og de overlever jo noen år:)
 13. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Det har jeg beskrevet i noen poster lengere opp:) Ønsker å kunne bruke syntetisk isolasjon av og til, spesielt når jeg er på fisketurer. (Ofte kreves det både ullundertøy, ullgenser og ett annet plagg under vadejakka/skalljakka for å holde varmen her i nord, og har opplevd klissvåt kollapset dunjakke før) Og hvorfor vil ei syntetjakke bli dårligere av å komprimeres?
 14. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Er litt som å foreslå å kjøpe traktor når jeg er på jakt etter en liten lett Toyota Yaris... Skal ikke ha skallbekledning, hverken med eller uten isolasjon:) Har skalljakke, har skalljakke med isolasjon, har dunjakke med ca 100 gram dun, med 250gram og en gammel fjellreven thermo 2 med 500(?)gram dun. Men jeg har IKKE en syntetisk isolert jakke:)
 15. ViktorS

  Alternativ til tykk dunjakke

  Har en fjellreven Barents parka, som brukes til bybruk, men brukes mye! Tiltenkt bruk: Go-to isolasjonsjakke til helårsbruk (varierer med netting, ullundertøy, ullgenser under). Skal brukes under skalljakke under sjøørret fiske i nordvest og 2 grader, skal brukes som pauseplagg på skitur, evnt hive på meg når jeg skal ut i skauen på hytta. Ha den i sekken på alle turene mine i tilfelle jeg blir kald og våt. Mr dunfri ser Nice ut, men holder en liten knapp på holdbarhet på fjellreven (egentlig uten gyldig grunn)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.