ViktorS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  481
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Skjære av sålene kanskje? Slik at de blir helt glatte under? Da sparer du også vekta av bortskjært gummi, OG småsteinene/jord du slipper å ha drasse rundt på.
 2. Vintersovepose til fjellet

  Da var soveposen kommet. Virker som en solid og god pose!:) men... kommer aldri til å ta den med meg på tur. Hadde omkommet før jeg hadde sovnet i den haha. Altfor trang for meg (klaustrofobien min). Fikk hetta bare av å dra opp glidelåsen hjemme i stua. Og når jeg ikke fannt glidelåse-dingsen når jeg skille åpne posen, tok panikken meg!:) blir nok en warmpeace viking 600 wide inni en helsport alta wide på vintern for min del:)
 3. Hjelp til bålpose

  Har bestandig med en ziplock-pose med tennbriketter, fyrstikk, bark. men etter sist skitur, trenger jeg noe mere, for jeg klarte (fa*n) ikke å få laget meg bål. Det jeg fannt av ved, ville ikke ta fyr.... vet ikke om det var forsi jeg er elendig å finne brennbart, eller om alt jeg fannt var pille råttent... kanskje en kombinasjon.
 4. Gå etter vekt på sovepose?!

  Er det stor variasjon på syntetisk fyll også? Altså at du får mer isolasjon pr gram hos fylltype "a" enn hos fylltype "b" ? Da vil det jo kunne være en del vektvariasjoner på syntetposer med samme temperatur-rating også...
 5. Gå etter vekt på sovepose?!

  Har du link til dette? Hadde vært gøy å lese, for dette synes jeg hørtes snodig ut altså, evnt så har jeg mye og lære:)
 6. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Første mitt delaminerte første natta på en 4-dagers tur, våknet av det det smallt under meg. Nå drar jeg aldri på tur uten ekstra skumunderlag.
 7. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Hadde jeg bare vært sååå heldig!:p
 8. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Har synmat 7lw. Har ikke fått hull på det ennå, men har ikke utsatt det for de største påkjenningene. Men har 2 ganger opplevd delaminering... ene gangen var første natta med underlaget. Men fjellsport var helt supre og sendte meg nytt etter å ha mailet de ett par bilder. men for en comfort. Fin bredde og lengde, kan ligge å slenge litt på det, uten å måtte balansere...
 9. Vintersovepose til fjellet

  Da ble det en Tyin 5-season på meg. 2199,- på skittfiske !:) enest jeg er skeptisk for er den 90cm glidelåsen. Klaustrofobien roper inni meg allerede hehe. Så hvis denne ikke skulle falle i smak, må nok Mountain Hardware lamina z blaze eller bonfire prøves!:)
 10. Gallok, fisketur.

  Denne turen er utsatt til senere anledning grunnet tid, familie, osv osv. Men kjekt med slike tips!:) Men nå dette skjer, så blir vi nok å gå inn fra finsk side. Etter det jeg har sett og forstått er det traktorvei/sti ett godt stykke innover, samt bru over ett par elver, neiden og en til.
 11. Test av vintersovepose i dun - Warmpeace Viking 1200

  Ser det ble nevnt over her at det skulle brukes viking 1200 i ett to-pose system, med en syntet over posen. Hvilken syntetpose er valgt ut? Tenker på at en viking 1200 er jo temmelig fluffy, og man vil jo ikke ha en altfor trang syntetpose over.
 12. Vintersovepose til fjellet

  Hvordan er det å bruke disse posene som halvveis dyne, med kun 90cm glidelås? Skulle gjerne sett at glidelåsen var like lang på 5-season som på winter-modellen. Men er "redd" for at winter ikke skal være varm nok, selv om den faktisk går ned til -18.... jeg er jo ikke på de mest ekstreme turene. Og ja, 3-sesongspose er sommerpose her oppe i nord, uten tvil.
 13. Vintersovepose til fjellet

  Takk for tipset, er nok i denne anledning jeg slår til:) tyin 5-season til 2399 tyin winter til 1699 Så jeg tror nok at 5-season blir det beste valget for mitt, selv om jeg tror den blir en del for varm for mange av vinterturene. Håper den ikke blir for varm i bare trusa i -8 grader og oppover
 14. Vintersovepose til fjellet

  Bestilte en Warmpeace Viking 600 nå, i regular wide for denne type bruk selv. Også blir det etter mye fram og tipbake en tyin 5-season til vinterbruk. Den får ta over der hvor vikingen blir for kald.
 15. Smøring av fjellski

  Smart. Men vanskelig når jeg ikke vet hvordan føret er dagen etterpå dit jeg skal så trenger løsninger man kan ta "der og da". Og føret kan jo forandre seg underveis fra start til slutt.